- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
f.szabo
tag
Üdv, win8 pro 32bit 3GB rammal fút a gépemen, 64bit-re, szeretném cserélni, upgrade online töltöttem le és fizettem ki anno, a 64bit-re, telepítéshez elfogadja az aktiváló kódot és a 3Gb ram elég hozzá? köszi
-
arcitec
addikt
Kérdezném , hol lehet beállítani azt, hogy ha nem használom a billentyűzetet , sem az egeret - nem használom a gépet - csak a NET megy , egy idő után ne bontsa meg a netet.
Köszönve a választ ....
-
Gyick
őstag
Üdv!
Rendszer újra telepítés előtt állok most 1 éves a WIN 8-am és már kicsit lassú..az volna a kérdésem hogy amit le lehet tölteni netről 8.1-t az már vajon végleges RTM verzió szal azzal gyártják a dvdket? ?Mi igaz abból hogy ha angol verziót teszek fel akkor az gyorsabb?
-
BlackSoft
addikt
válasz
WeeFeeri #37090 üzenetére
Just windows....Nekem is volt ilyen. Újra raktam már nem cisnálta. De volt amikor 100%-on pörgette a vinyót 2-3 óránként 15percig...Közben az egér is laggolt. Még kihúzott nettel sem javult, mert gondoltam windows update-t nyomja, mert windows, és nem tudták megcsinálni normálisan.
-
WeeFeeri
csendes tag
Sziasztok!
Feltettem a windows 8 enterprise verzióját a gépemre minden jól működik csak egy gondom van.
Amikor a gép alapjáratban van és egyaránt amikor játszom is a system folyamat 30-37%-osan használja a 4magos i5 2500 processzoromat. Azt nem tudjátok miért? Eléggé zavaró mert néhány olyan játéknál amihez nagy teljesítmény kell szaggat a játék emiatt. (ez biztos mert tegnap nem volt semmi gond amikor nem volt ez a kihasználás dolog) Mit tudok tenni ez ellen? -
drkbl
őstag
Öööö, tervezési hibát nemigen lehet javítani, csak újratervezéssel, abba meg ismert okokból nem fektetnek munkát.
A probléma amúgy egyszerű, a bejelentkezett felhasználó jogaival lehet futtatni rajtuk keresztül bármit, ami átmegy az IE-n, mert az IE védett módja itt nem játszik.
-
Sziasztok,
(Lehet) eljött az idő, hogy lecseréljem (Upgrade) a Win7 64bit Prof. HUN rendszerem egy Win8.1 Pro. -ra.
Sajnos sok fogalmam nincs erről az Upgrade-s dologról , hogy megéri-e , mert olvastam olyanról is, hogy ez az Upgrade csak egy bizonyos ideig adja a licenc-kulcsot !?(nem mint a teljes verzió)
Most nézegetek mit is + hogyan is... de sokat nem találok erről, Microsoft oldalán letöltöttem egy szoftvert ami megvizsgálja a gépem + végén felajánlja azt / azokat a rendszereket amiket lehetne Upgradelni.. (most töltöttem le) mindjárt futtatom is ezt a progit...
Valaki tudna adni kis felvílágosítást azt megköszönném !
L
-
Fail3D!
addikt
ujra raktam a win8.1 t ujra 0 rol es beirom a win8 kodom es aztirja ezzel nemtudom aktivalni, hogyan tovabb?
-
Fail3D!
addikt
a win8ra felrkatam a win8.1 msdn verziojat, de amikor ranyomok az aktivalasra aztirja probaljam kesobb, lehetseges hogy csak a ms szerver rossz, vagy most megszivtam es nem fogom tudni aktivalni?
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
< CyberBob > #37074 üzenetére
Én is így gondolom
De már azt is mondtam, hogy az lett volna a méglegjobb, ha a start képernő a desktop helyén lenne. Akkor az élő csempék átvehették volna a minialkalmazások feladatát. Úgy lett volna valami értelme. -
Xirtam
veterán
Közben kaptam választ.
[ Szerkesztve ]
-
< CyberBob >
őstag
Ez csak egy alibi szöveg volt, hogy a gadget-ek helyett használják az aktuális és jelen állás szerint biztonságos "új minialkalmazásokat (metro)". Gondolom ha volt is valamilyen hiba benne biztos lehetetlen kijavítani. Persze ettől még a 8GadgetPack köszöni jól van, sűrűn frissül és még nem láttam hogy belekötött volna valamelyik védelmi program.
RaZroX: lapos, árnyék nélküli, kevés vagy alapszínekből álló elnagyolt ikonok. Szerintem jó esély van rá, hogy bekerülnek ilyen vagy hasonló megoldások. Nem tűnne ki az biztos.
-
BlackSoft
addikt
Üdv megint
Most elkezdett a drága rendszer olyanokat csinálni, hogy bármit, de még a számológépet is ha elindítom, akkor felugrik az ablak 2x egyszerre, hogy "azadottprogram.exe has stopped working"
Közben elindul, tehát az üzenet hibás, csak ne mondja, hogy picikét idegesítő
Ilyenkor mivan? XD De tényleg bármit elindítok kapok két hibaüzenetet, közben viszont gond nélkül elindul a program. Az üzeneteket leokézom, és ennyi
Játék közben ha felugrik az Origin/Steam achievement akkor kib@ssza, hogy az Origin/Steam has stopped working (persze megy, semmi baja) aztán alt+tab-ozhatok vissza BF4 B+
[ Szerkesztve ]
-
RaZroX
addikt
Várható hogy az MS legyerélje a Windows ikonjait ilyesmire ?
-
daimonion
senior tag
De egyébként újrarakhatod most is, mert majd ha kijön a végleges 8.1, akkor az a store-ból frissíthető lesz, és ez nem nulláról újratelepítés lesz, "csak" egy frissítés.
El kell szomrítsalak ugyanis a Végleges 8.1 már kinnt van ISO formában az MSDN en..Az előfizetők már használhatják is..Ami a Store ba kerül ugyanez lesz..ha meg addigra lesz egy két javítás az meg felkerül az update re..szóval nem kell itt várni okt 17 ig aki nem tud nyugodtan gyepálja rá a gépére az MSDN es iso közül azt amelyik szimpi neki
-
vlevi
nagyúr
"Windows Sidebar platformja súlyos sebezhetőséget mutatott. A Microsoft megszüntette ezt a szolgáltatást a Windows újabb kiadásaiban. "
Így én is tudok hibát javítani. Nem műxik az elektromos ablakemelő? Dobd ki, fogd rá, hogy így a jó, hogy nem lehúzható az ablak, hiba elhárítva"nagyon rossz most a rednszerem es ujra kene raknom..."
Szerintem azt a két hetet már várd ki.
De egyébként újrarakhatod most is, mert majd ha kijön a végleges 8.1, akkor az a store-ból frissíthető lesz, és ez nem nulláról újratelepítés lesz, "csak" egy frissítés. Rossz szó erre a Service pack, mert annál sokkal több, de mégis leginkább ahhoz tudom hasonlítani. Win 8.1 lesz a 8.0-ból, de a rendszer teljes egészében megmarad.[ Szerkesztve ]
-
Fail3D!
addikt
2 kerdes, a win8 es a win8.1 re az alaplapi es egyebb driverek gondolom ugyanazok mardnak, nem lesz kompatibilitasi problema ugye? Masik kerdes, nagyon rossz most a rednszerem es ujra kene raknom... viszont jolenne ha mar 8.1 -t raknam fel. torrentrol vagy honnet tudnam beszerezni ugy hogy azert megis legalis maradjon a mostani win8 kulcsal?
-
drkbl
őstag
válasz
DeathAdder #37055 üzenetére
A W7 gadgetjei nem véletlenül lettek nyugdíjazva, már ha 8GadgetPackról van szó.
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Adott egy gép, amelyere szeretnék win 8-t felhúzni. Sajnoos sehogy sem tudom boot-ra bírni, ugyanis UEFI módnál egyetlen boot eszközt sem ismer fel... Tudtok tippet adni mi a baj? Legacy módban mindent felismer cska ott meg telepíteni nem engedi a Win 8-t...
Gép: lenovo u510
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
Hali.
Gadget pack telepítve van, de mindig eltűnnek, amikor a tálca jobb alsó sarkára kattintok (Desktop megjelenítése ugye).
Gyakran használom ezt, mert sokszor egyszerre több böngésző, kliens, alkalmazás, mappa stb.. van nyitva, ilyenkor csak rákattintok a tálca jobb sarkára és mindent a háttérbe rakva az asztalra navigálok.
Viszont idegesítő, hogy ezzel a Gadgeteket is a háttérbe teszi.Volna mód arra esetleg, hogy olyan legyen mint a W7 esetében? Tehát, hogy a gadgedek maradjanak. (a mindig láthatóra kattintva nem jó, mert akkor a böngészőn is látható lesz, amit nem akarok)
[ Szerkesztve ]
-
-
TRob1
veterán
válasz
TechN7ne #37048 üzenetére
Én meg biztos vagyok benne hogy váltasz...
(mert ugye semmi érv nem szól a "nemváltás" mellett - viszont mellette azért akad, még ha neked kevés is)
Meg amúgy sem hinném hogy csak azért is direkt kihagynád a frissítések közül ezt az egyet (mert remélem azért frissülget a wined)
[ Szerkesztve ]
-
daimonion
senior tag
válasz
TechN7ne #37041 üzenetére
[link]
[link]
Tessék itt van pár olvasnivalo a 8.1 röl de azért tényleg megkérdezhetted volna normálisan a dolgot.
Egyébként nyilvánvaló hogy érdemes frissíteni rá..Elvileg ha így jött volna ki a 8 akkor erre semmi szükség nem lett volna..Ez a logikus továbbgondolás a Win 7 nek szerintem...Most a fanyalgók is megkapták az egyböl az asztalra bootolást és még egy windows gombot is kaptak..hogy megnyugodjanak[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
hali
van vlmi különbség a Win 8 Pro-n és 8.1 között?
-
RaZroX
addikt
Windows 7: CoD4 promod | minimum graf. | 1366*768 | extra textura | Stock CFG
FPS: 90 - 125Windows 8: CoD4 promod | minimum graf. | 1366*768 | extra textura | Stock CFG
FPS: fix 125[ Szerkesztve ]
-
asdddsa
tag
Üdv!
Felraktam a win8-at és a legfrissebb utorrentet, a régi torrenteket be tudtam rakni seedelni, de nem tudok letölteni, csak a C meghajtóra, ha a D-t adom meg akkor egyből kiírja hogy: Hiba:A rendszer nem találja a megadott elérési utat. (WriteTi Disk)".
A tulajdonságokban már állítgattam, hogy teljes jogosultságom legyen a D meghajtóra, de így se akarja. -
baboss
őstag
Bocsi
átraktam a Win 7 topikba.
-
baboss
őstag
Elvileg megvan.
Ablak színe és megjelenítése.
Hogy tudok mindent visszaállítani az eredetire mert mindent elállítottam és nem tudom mi volt az eredeti beállítás. -
Oppenheimer
nagyúr
Be lehet valahogy állítani, azt, hogyha megnyitok egy mappát, akkor mekkora legyen a default mérete? Nagyon zavaró, hogy mindig ilyen lapos és széles méretben nyílnak meg, aztán méretezhetem őket át, mert nem látok semmit se a fájlokból.
-
kozicsd
tag
Sziasztok!
Egy TP-Link WN721N wifi adaptert használok, és adódott egy kis gondom, de csak azóta, mióta Win 8-at használok. Letöltés közben egyszerűen kikapcsol az adapter(mintha kihúznám usb-ből), vár egy kicsit, majd megint elindul. A TL honlapjáról letöltöttem a win8-as drivert az adapterhez, mivel csak azzal működik windows 8-al, annál újabb nincs is. Ha csak böngészek, akkor random időközönként csinálja ezt.
Régebben is volt hasonló gondom, akkor vissza is álltam Win 7-re, de most már nagyon szeretném normálisan használni a Win 8-at.
Valakinek esetleg van ötlete, hogy mit kezdjek ezzel? -
rgeorge
addikt
válasz
matyi19 #37015 üzenetére
Windows 7-es driver biztos van, azt telepítheted Windows 7 kompatibilis módban. A letöltött "driver" valószínűleg egy önkicsomagoló exe, azt futtatva a végén ne válaszd a setup futtatását, hanem manuálisan indítsd a setup-ot Windows 7 kompatibilitás módban.
[ Szerkesztve ]
-
matyi19
őstag
válasz
rgeorge #37014 üzenetére
Ok, akkor meg kell hogy keressem azt a mailt...
Meg valami, nekem egy lenovo y560-am van, valtogathato (intel/amd) videokartyaval, amire sajnos nincs driver a lenovo honlapjan, aki esetleg ilyet hasznal, van ra valami megoldas hogy hasznalni tudjam ezt a funkciot. Jelenleg csak ugy tudom hasznalni, hogy bios-ban ki let kapcsolva, csak az amd maradt. -
scope2007
addikt
üdv!
valaki teszt jelleggel próbálta a BF4et win8.1 vs win7 alatt?
szerencsére szépen fut 7esen, de valaki írja, hogy win8.1alatt még jobb... -
matyi19
őstag
Sziasztok!
Meg a megjelenes napjan frissitettem, windows8-ra, akkor kaptam egy serialt, illetve egy programot amivel egyszeruen letoltottem, illetve kiirtam egy dvd lemezre a win-t....mi a teendo abban az esetben, ha elvesztettem ezt a dvd-t, hogyan tudnam ujra letolteni?
Koszonom!!! -
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Angol nyelvű a win8-am, de a metro magyar. Hogyan tudnám ezt is angollá varázsolni?
Köszi!
-
BlackSoft
addikt
Na most már átlépted a határt, ez nekem olyan terű dolog már, amihez nem értek.
Viszont mivel egy másik gépen teljesen más progival ugyan ez a jelenség van, és az egyik totál offline, ahol nem lehet semmi köze a hálózatnak, így csak arra tudok gondolni, hogy a rendszerrel van a baj, akár egy vírustól, akár mástól, de azzal a gond. Csak windows újratelepítés oldotta meg a másik gépen legutóbb a dolgot.
-
Coolmat
őstag
Üdv!
Egy elég speciális problémám lenne: a kollégiumomban letiltottak majdnem minden portot a hálózaton, így a Microsoft fiókra való bejelentkezés sem működik rendesen (ezt onnan sejtem, hogy másodpercekig szokott szüttyögni miután beírom a jelszót, most pedig egyből bedob a start képernyőre). Ezzel még önmagában nem is lenne baj, viszont a vezérlőpultban egy csomó rendszergazdai jogosultságot kérő részhez nem férek hozzá (ami mellett UAC jelecske van), és néhány beállításhoz sem, valamire csak kattintok és nem hozza be, valamire azt mondja váratlan hiba történt. Van valami lehetőség a Microsoft fiókomat lekonvertálni sima Win8 fiókra?
-
BlackSoft
addikt
Fogom letörlöm, de úgy hogy a registry-be egy ujjlenyomat se marad. Útána felrakom megint, és a hibákkal indul, kikapcsolt hálózattal. Most már úgy hogy az utóbb előjött hibákkal, vagy már fel sem villan az ablak telepítés után, hanem feldobja, hogy a frissen telepített xyz.BIN file működése leállt, azonnal ahogy entert nyomok a proginak.
-
BlackSoft
addikt
Egyáltalán semmi. Mintha el sem végezne a gép semmi műveletet. Közben még jobban bugos lett a 3. indításra. Most már a program részei-re jönnek hibaüzenetek.
Méghozzá "xxxxx.BIN has stopped working üzenettel". Ami azért fura, mert még *.bin file-tól nem kaptam leállási hiba üzenetet, csakis *.exe-től
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- retro PC játékok
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc