- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Microsoft Outlook topic
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Mozilla Firefox
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OpenMediaVault
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Múltkor kérdeztem itt a win7 kapcsolatban,akkor felmerült lehet olyan win7 összerakni amelyben már integrálva vannak a frissítések.Ez könnyen kivitelezhető,és a közaktottásban használt win7 is lehet így frissíteni?És utána lehet a KMS szerveren keresztül aktiválni? -
qwertly
addikt
válasz ekkold #67377 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat,nincsen olyan win7 telepítőm így megy a sima win7-sp1.És utána a frissítések.De igazából nem a OP volt a baj hanem az ssd haldoklik.Most egy hagyományos hdd van benne és szépem működik eddig.De természetesen megy benne a héten ssd.[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
Sziasztok!Kéne egy sos segítség már kb.7 raktam újra a win7 de amikor frissít utána nem indul el ha nem frissítem akkor nincsen gond.Elsőnek a daz gondoltam de ha nem csináltam hanem csak frissítem akkor is előjött ez a dolog,hogy nem tud a win elindulni próbáltam minden parancssorból történő javítást is de nem használt.Hibába bootoltam win telepítő lemezről és onnan akartam javítani nem ment.Egy 120GB ssd van lenovo G500 notebookba,igaz a Hard Disk Sentinel kis kondíció romlást ír a ssd-re,talán ez okozza a gondot?
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség ,a win7 valószínűleg avas vírus irtótól meghalt nem lehet indtani sem csökkentet módban sem legutóbbi vissza állítási pontban sem.Nem szeretném újra telepíteni,lemezről lehet javítani a win7 ha igen milyen paranccsal vagy ellehet távolítani külső boot cd-vel az avas vírus irtót ha nem bootolbe a win7?
Ilyen hibát ad csökkentet módban: avas topik[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
válasz zolee001 #65635 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tanácsotokat ez a szülői felügyelet nagyon hasznos a időbeosztásoknál de azt,hogy melyik mappához férjen hozzá azt még nem tudom vele szabályozni.Kérdésem lenne,hogyan tudnám beállítani,hogy a D meghajtón levő mese mappát tudja csak látni a lurkó és azt is csak olvasni? Tudom valakinek ez könnyen megy,de én még nem fog alakoztam vele ilyen szinten. -
qwertly
addikt
Sziasztok! Tönkre ment a gyerek tabletje és itt a szünet.Hogyan tudnék létre hozni egy olyan fiókot a win7 alatt amivel csak egy mappát tudna elérni a pl: rajzfilmek.Semmi más nem tudna csinálni csak bebootolna az ő profiljával és megtudná nyitni általam kijelölt mappát de onnan törölni nem tudna,nettezni nem tudna más mappát módosítani nem tudna.Elég szigorú korlát de ez a biztos
-
qwertly
addikt
válasz kraftxld #62962 üzenetére
Szia!
Ebbe most nem szeretnék bele menni,hogy most szakiskolában ahol ne adj isten informatikusokat képeznek gondot jelet-e,hogy milyen rendszeren tanulnak?Amit egyértelműen tudok,hogy alsós tagozatban nem is veszik szinte észre,csak egy-egy hangot hallani hogy most nem úgy néznek ki az ikonok mint otthon a papa gépén.Úgy-hogy a tanulók kilőve,a gond a középkorú vagy annál idősebb tanári kar.Ez én személyes tapasztalatom. -
qwertly
addikt
válasz kraftxld #62959 üzenetére
Szia!
Nem védeni akarom,de oktatási intézményeknek,ha eltudnak szakadni a win. világtól a kollégák.Akkor tökéletesen kiszolgálja az asztali rendszerével alap és középfokú közoktatást.Itt is az a gond,hogy idősebb szaktanárok úgy gondolják,hogy talán sikerül javítani a hallgatók figyelmét ha vissza térnek kísérleti jelegek részben a win világába.Szerintem nem fog sikerülni
Más:mivel hosszú évek óta nem foglalkoztam a windowsossal állami fenntartású oktatási intézmények jogosultak még a Microsoft termékek használatára a windows 7-10 és office verziókra a tiszta szoftver programom belül.Én igényelhetek ezen telepítő lemezeket és tiszta telepítéssel felrakhatom egyes iskolai gépekre amelyek közvetlenül az oktatásban vesznek részt? -
qwertly
addikt
válasz kraftxld #62953 üzenetére
Szia!
Van,hogy miért?Iskolánkban a http://sulix.hu/termekek/sulixerver volt kliensével együtt.Kisebb zökkenőktől eltekintve tökéletesen kiszolgálta az iskolát.Csak a tanárok részben megfúrták és így pár termet átkel állítani windowsos rendszere :-(. Sulix server kézikönyvében van ez,hogy módosítani kell a registry.Amúgy így már be is tudtam léptetni a klienst. -
qwertly
addikt
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat,én meg megnyitottam a registry és ott kerestem a lehetőséget,hogy beszúrjam a kimásolt a kulcsot.Amúgy a tartományba léptetés miatt kell,és csodálkozom,hogy ilyen alap hiba van a win7-ben.Mert ugyan akkor a win8 és 10 már nem kell ezeket a lépéseket megtenni. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Sajnos nem tudom,miképpen kellene a registry be írni ezt a bejegyzést:
Windows 7 operációs rendszer tartományba léptetéséhez először létre kell hozni az alábbi rendszerleíró kulcsokat a következő értékekkel:
HKLM20\System\CurrentControlSet\services\LanmanWorkstation\Parameters
DWORD DomainCompatibilityMode = 1
DWORD DNSNameResolutionRequired = 0
Registry már töröltem belőle többször nem használt kulcsot,de nem tudom hová és miképpen kellene nekem beírni a fenti kulcsot.
Nagyon szépen megköszönném ha valaki egyértelműen elmagyarázná[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Újra tettem a win7 64-bit rendszert,régebben is a sumatra pdf olvasót használtam de akkor nem tudom már hogyan de sikerült beállítanom a a pdf fájlok bélyeg képét lehessen látni.Most nem sikerül esetleg valaki tudja a megoldást rá,ha nem akarok más pdf olvasót használni?
-
qwertly
addikt
válasz Glaz-dozfhut #59721 üzenetére
Szia!
Köszi a választ én is ezekkel próbálkoztam.Nem akarta a jót nem értettem miért ugorja át a csökkentet módot így bejelentkezés helyet alttatás választottam és kivettem az aksit plusz nem volt töltőn.És használt betudtam lépni csökkentett módban És ennek a leírásnak az alapján sikerült a profilt helyre állítanom.Most mennek rá a frissítések. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Nem akarok senkit siettetni,de nagyon ló lenne ha képnék egy segítő szándékú tanácsot erre a kérésemre Sajnos még ma újra kéne telepíteni a notebookot ha nem tudom megjavítani. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van egy kis gondom mikor kapcsolom be a windows7 ezt a hiba üzenetet kapom: Felhasználói profil szolgáltatás szolgáltatás nem tudott bejelentkezni. A felhasználói profilt nem sikerült betölteni.
Próbáltam csökkentett módon de érdekes nem ment vagyis hiába nyomkodom a HP notebookon a f8 egy pillanatra felvillan a választó képernyő és tovább lép a normál módba.Sajnos ami még gond,hogy nincsen másik profil csak a rendszergazdai és azzal a profillal nem tudok belépni. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van egy olyan gondom,hogy a win7 nem jegyzi meg a wifi jelszavakat,hiába van az bepipálva.hogy jegyezze meg.Nagyon idegesítő mindig beírogatni.Hol lehetne fixálni,hogy elmentse? -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Felettem a kérdést másik topikba,de lehet itt jobb lett volna mert talán ide tartozik.Virtuálisan futtatom a win7 Professional linuxos szerverhez szeretnék csalatkozni,ehhez kéne egy reg fájl ami régebben meg volt a netten de most nem találom a neveomainFix.reg Vagy egy másik módszer:létre kell hoznom rendszerleíró kulcsokat a következő értékekkel:System\CurrentControlSet\services\LanmanWorkstation\Parameters
DWORD DomainCompatibilityMode = 1
DWORD DNSNameResolutionRequired = 0De ezeket a kulcsokat miképpen tudom létre hozni?
-
qwertly
addikt
Szia!
Köszi a választ,tehát azt jelent,hogy semmilyen ügyeskedéssel nem tudok tartományba léptetni a windows 7 alap op?Nincsen valamilyen külső segéd program amivel pár klikk és már működik is a dolog.azért kérdem mert a laposam elég kis gyenge és a kicsi a HDD így a virtualboxaol rakok fel win7 akkor próbálom a legegyszerűbbet használni.És így vele kísérletezgetek. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Virtual gépezzek és ehhez win7 használok és abból is a windows 7 startert használok ezekkel tudok tartományba léptetést vagy csak a vállalati verzióknál működik a dolog?Ha nem akkor van valami módszer,hogy mégis működjék a dolog? -
qwertly
addikt
Szia!
Sajnos minden eszt használja és ez van megszokva.Itt is frissítettem a legújabb java-ra már a program elindul csak a AbevUpdate 2006 nem működik megfelelően vagyis állandóan proxy csatlakozást ír ki pedig nincs is proxy.Bosszantó,hogy nem működik pedig naprakész a rendszer és mint írtam rendszergazda jogokkal vagyok bejelentkezve. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Win7 64-bit akartam a Abev 2006 updatelni állandóan hibát ír ki,hogy nem tud internetre csatlakozni mert proxy ip címet keres.Kérjem el a rendszergazától,nincsen proxy szerver és rendszergazdaként futtatom,mi lehet itt a gond mert már többször újra telepítettem és mindig csak gond van vele. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy képernyőzár ikont az asztalra ezt a parancsot használtam: Rundll32.exe User32.dll,LockWorkStation de sajnos nem tudok megfelelő ikont hozzá.Mert amikor elkészült akkor ikon cserét akarok de nem kínál fel semmilyen lehetőséget.Nem úgy mint ennél a parancsnál: Shutdown.exe -s -t 00 itt működik az ikon csere.[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Miképpen tudom megoldani,hogy nyitó képernyőn le legyen kit a rendszergazda hanem csak a felhasználók fiókjai? -
qwertly
addikt
Sziasztok! Van valami módszer, hogy leszedjem az eddig megjelent frissítést win7-sp1-re?És letőltés után egy klikkel telepitsem. Vagy van letőltés-i lehetőségek ilyen csomaghoz?
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Pár napja raktam ujjá a win7 és majdnem 7 órán át csak a frissítéseget töltögette .Kérdésem,hogy belelehetne integrálni a javításokat a telepítő lemezbe vagy összes javítás letölthető és egy klikkel telepíthető.Amúgy elég gennyó a MS,hogy nem adja ki a win7 sp2 telepítő lemezét hanem szívat,hogy álljak csak át a csempékre
Más: már kérdeztem de hátha valaki nem látta: erre a kérdésemre valaki tudna válaszolni? -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Windows 7 és a magyarról szeretném angolra váltani de amikor az angol nyelv csomagot telepitetettem azután is magyar maradt a bejelentkező és a kijelentkező képernyő.És a driverek is magyar nyelven akarnak feltelepülni.Nem lehet 100% angolra váltani a win7 vagy mit kellene még finomítanom? -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Lett egy új noti a régi 7 éves után azon vista volt és a levelezés a windows mail programmal történt.Win7 nincsen ez a program de van a windows live mail a régi rendszerből a KLS Mail Backup történne.Kellene valamire figyelnem vagy van más módszer amellyel tudnám importálni a win7 alá a levelezésemet vista alól? -
qwertly
addikt
Köszönöm mindenkinek a tanácsot ,holnap meg is fogom nézni.
-
qwertly
addikt
válasz szabonagyur #40591 üzenetére
Szia!
Köszi a választ,de amikor a vezérlő pultból nézem a frissítéseket akkor nincsen ilyen opció csak,hogy meglehet tekinteni a hogy sikeres vagy sikertelen lett a telepítés.Más:ha a vissza állítást választom akkor elvesznek azok a fájlok és mappák amelyek a áram szünet óta lett létre hozva? -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Sajnos frissítés telepítés közben áramtalanítva lett a pc így a windows állandóan telepíteni akarja a sérült javításokat.Kitakarítottam a pc a CCleaner programmal.Sajnos pár újra indítás után újra előjön,hogy leállítás közben kiírja,hogy telepíti a javításokat.Hogyan tudnám a megjavítási a sérült frissítéseket?
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Klasszikus hiba lépet fel,a a frissítés lelet töltve elindult a telepítés közben áram szünet lett .Utána gép újra indítva azóta,olyan hiba van,hogy minden kikapcsoláskor közli hogy várjuk meg a frissítések teleppitését közbe nem kapcsoljuk ki a pc.Szépen megvárjuk látszólag megtörténik a frissítések telepítése pc következő indításakor kiírja konfigurálja a frissítések megvan ez is elindul a pc működik szépen de ha kiakarjuk kapcsolni újra kiírja frissítések telepit.És ezt már egy hete játssza,valószínűleg "beragadt" azok a javítások amelyet az áramszünet alatt telepített.Mikében tudnám ezt a bosszantó hibát kijavítani? -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Windows 7 ultimate 64-bites rendszerem van,a pdf fájlokat megtekintésére a Sumatra PDF programot használom.Dualba bootvan és a Linux mint 15 van fel installálva másik OP rendszernek.Linux alatt nagyon szépen működik az,hogy a pdf könyveknek van bélyeg képe és ezt szeretném ha lenne a windows alatt is.Mit kéne csinálnom vagy milyen programot feltennem,mert mintha régen az xp alatt lent volna bélyeg képek a pdf fájloknak is.[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Esetleg valakinek van elképzelése,hogy mit tudnék evvel kezdeni? -
qwertly
addikt
Sziasztok!Telefonommal wifin keresztül értem el a pc levő fájlokat ennek a leírásnak a segítségével.De egy idő után nem ment a dolog akkor nem volt idöm fogalkozni velle de most igen.És azt tapasztalom,hogy nem tudom bekapcsolni a hálózatfelderítés bekapcsolása és a fájl és nyomatómegosztás bekapcsolása.Hiába kapcsolom be,akkor is kikapcsolva marad.Mintha nem futna az a szolgáltatás.Hogyan tudnám újra indítani?
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Windows 7 alatt tökéletesen menet a fájl megosztás amelyet ez alapján csináltam meg.De egyszer csak megmakacsolta magát a win és nem tudok a telefonal a hozzá csatlakozni.Amikor beakarom kapcsolni a nyomató és hálózatfelderítés opciót nem engedi.Nem kapcsol be,ellehet ezt indítani parancssorból vagy valami másképpen? -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Nem teljesen win 7 de részben érinti,adott windows 2000 azon aknakereső játék évek óta játszva.Most lett gép csere az új gépen windows 7 home prémium van.Miképpen tudnám a játék elemtett állását áthozni az új op rendszer alá? -
qwertly
addikt
válasz PumpkinSeed #24549 üzenetére
Ismerem az oldalt de nem ez volt most a kérdésem .
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Esetleg erre valaki tudna válaszolni?24530 -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van olyan gondom,hogy a gmailban van olyan levelezési listám amelyet szeretnék elrejteni mások elől vagy titkosítani,hogy ha valaki ott ül a gép előtt akkor ne tudja megnézni.Ez megoldható a windows 7 belül vagy a gmailba lehet valamit beállítani? -
qwertly
addikt
válasz kissz84 #21028 üzenetére
Szia!
Nekem is most ment tönkre hdd nem indult róla a windows de a linux boot cd látta a merevlemezen levő adatokat.Már régebben vettem a hardver aprón egy olcsó dokkolót így rá dugtam és a notira plusz egy másik külső hdd kimentetem az adatotokat.HD sentinelel megnéztem és egy rövid teyztnél is mér dobta,hogy rossz az olvasó fej.Így még egy biztossági programmal felül írtam a merevlemezt majd 5 nap alatt megvolt a garis csere egy újra plusz 2 áv garival. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Windows 7 64-bit op használok van egy olyan gondom,hogy a pdf olvasásra a foxit reader 4.3 van telepítve és lehet,hogy ezért de nincsen bélyegképek ha a pdf doksikat nézegettem.Valahogy lehet orvosolni ezt a hibát? -
qwertly
addikt
válasz Visormail #20764 üzenetére
Sajnos le sem fut a teszt mert minden féle hiba üzeneteket ír ki?Most nem tudom,hogy a hiren's boot a régi mert 10.1 van meg vagy nem kompatibilis az alaplappal amely Asrock Z77 Pro4 a hdd meg egy 1TB sata samsung.
[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Sajnos nem tudom eldönteni,hogy a hdd haldoklik vagy csak a win7 makacsolta meg magát.Reggel szépen leállítottam a pc délután akartam indítani de csak a sötét képernyőn egy kurzor villogott.Ha vártam ez a hiba üzenet jelent meg: /Boot/BCD és 0×c0000000f.Ez után Linux cd-röl be bootoltam,hogy megnézzem a winyót és látom a tartalmát meg is tudom nyitni de nagyon furcsán katan egyet.Ez után a szokásos módon win teleptó pendrive indítottam és ott a parancssorból próbáltam javítani a Bootrec/fixboot és Bootrec/fixmbr nem működött.Van még valami mód,hogy helyre rakjam a windowst vagy igazából már a hdd lehet a gond? -
qwertly
addikt
válasz werszomjas #15303 üzenetére
Szia!
Nem lehet,hogy letöltesz egy angolt és frissítéskor leszed hozzá magyar nyelvi csomagot és már magyar lesz,ha átállítod magyar nyelvre. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Hogyan tudnám beállítani vagy külső program kell neki,hogy windows a pdf fájloknál mutasson bélyeg képet.Videóknál mutat,de pdf fájloknál nem így nehezebb is a megfelelőt egyből kiválasztani és elég ronda is. -
qwertly
addikt
Sziasztok!Van egy Vista Ultimate sp2 ez van a gépen sajnos az alaplap meghalt de nincsen idő újra telepíteni mindent így úgy gondoltam,hogy update csinálok egy Windows 7 ultimate működne a dolog?És ha igen mire kell figyelnem?A proci maradna a videokártya és a chipszet típusa változna.
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 990 Ft-tól!