- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Windows 10
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Microsoft Outlook topic
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Mozilla Firefox
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OpenMediaVault
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz KaiotEch #67523 üzenetére
A W7-nél is van telemetria, felhasználói élmény stb., valamint ilyen irányú frissítések. Plusz a frissítéseknél már szelektálni sem lehet egyesével amióta havonta kumulatív, azaz összesítő (összegző) frissítések vannak. Szóval az is gyűjthet adatokat, nem kizárólag csak a W10. Ahol pl. az utóbbinál függhet attól, hogy milyen Windows-szolgáltatásokat, programokat használsz, milyen beállításokat, akár a régió is számíthat stb. Aztán ugye ott van az is, hogy a hibajavításokhoz és a szolgáltatás fejlesztéséhez általában kell egy bizonyos szintű telemetria, de az nem feltétlen összekeverendő és egybemosandó csak a személyes adatok gyűjtésével, illetve azzal a bizonyos k betűs szóval és az arra jellemző felhasználással. Plusz ott van az is, hogy nemcsak az OS, hanem a különféle programok is gyűjthetnek adatokat, azokban is lehet telemetria, meg ugye egyik-másik telepítésénél a felhasználási feltételekben is érdekes dolgok. Továbbá maga az egész internet is lényegében gyűjti rólad adatokat, pláne ha használod a nagy keresőóriás szolgáltatásait, közösségi médiát stb. Valamint az internetszolgáltató is látja a tevékenységed, aztán ott van az okostelefon, okostévé, okosautó stb., ami megint gyűjthet és lényegében akár megfigyelhet, ahogyan a városban a térfigyelő kamera is.
Ha nagyon rá akarsz feküdni a témára, akkor ezen a weboldalon részletezve van. Vagyis használj kb. mindenből ilyen-olyan, adott esetben noname alternatívát, aztán akkor majd biztos (?) nem gyűjtenek rólad semmit. Vagy másik és még tutibb opció, hogy legyél offline, menj el az amishok közé...
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz KaiotEch #48536 üzenetére
IGP-t letiltottad a BIOS-ban? Lehet az foglalt le valamennyit maganak.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
félisten
válasz KaiotEch #47019 üzenetére
Le kell törölni minden partíciót a merevlemezről(nem pedig csak a meglévőt formázni). Ha egy partícionálatlan meghajtóra telepítesz, akkor majd létrehozza a 100MiB-es rejtett partíciót is (Legacy-ban, UEFI-ben több segédpartíció is létrejön)
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
nagyúr
válasz KaiotEch #33200 üzenetére
Ugyan az a gépigénye neki, cask a starter ki van herélve. Amúgy meg xp, vagy Linux arra, nem 7.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
edeleny
őstag
válasz KaiotEch #32137 üzenetére
Lehet hogy most már telhetetlen vagyok???
Kb 24-25 másodperc alatt bootol be, a BIOS után.
Ebből 17-18 másodperc fekete képernyő (itt volt az animáció)Ez így már normális?
Az Msconfig-ban, az Általános fülön nekem a szelektív indítás van bejelölve, ez jó?
Nem a Szokásos-nak kellene?
Rendszerindítás fülön: Időkorlát 30 másodperc. Ez mit jelent?[ Szerkesztve ]
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
LonGleY
veterán
válasz KaiotEch #32144 üzenetére
Lehet, írtam is a 32142-ben - már ha egyre gondolunk menüből elérhetőség címén.
Csak az MS-féle magyar fordítással nem vagyok tisztában. :](#32148) Rudi50: Egyébként az is elég, ha beírod a start menü keresőjébe, hogy msconfig.. ugyanaz. De a futtatás parancsot azért nem árt ismerni. :]
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz KaiotEch #32137 üzenetére
"továbbá Rendszerindítás fülön bepipálod, hogy Nincs folyamatjelző"
Ez angolul a "No GUI boot"-ot jelenti?
upd.: Megnéztem közben, és igen. Tyű, jó gyors lett. Nem is tudtam, hogy nem használja az összes magot alapból indításnál... A szépséghibája, hogy ugyanúgy megjelenik szürkén az a kisfelbontású képernyő egy kis artifacttal a bal felső sarkában, de ez legyen a legkevesebb. Legalább hamar túlugrik rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
válasz KaiotEch #30311 üzenetére
Szia!
Igen, ott az összes hiányzó eszköz driverjét felraktam. Nem tudom, hogy a sorrend fontos-e, de azt is betartottam. Nem tudom számít-e, hogy először letöltöttem a win 7 frissítéseit, és csak utána telepítettem fel a drivereket.
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
sfdrakex
nagyúr
válasz KaiotEch #30282 üzenetére
Milyen verziót próbálsz telepíteni? Ugye nem valami kókányolt special edition-t? Tovább nyomni nem tudod, hogy hagyja a fenébe az optikai meghajtót?
#30283) SamSem58
Van valami probléma a gép működésével, hogy ennyire frissíteni akarod a biost?
[ Szerkesztve ]
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Windows 10
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Óra topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!