- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz ro_bert17 #38647 üzenetére
Ezek elméletileg jók lehetnek videókártya, hangkártya
Megnézted windows update miket ajánl fel a választható frissítések közt?
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
LonGleY
veterán
válasz ro_bert17 #38651 üzenetére
Pár apróságnak kell csak utánanézni, és még úgy is gyorsabban megvagy vele, mint egy rohadvány XP-vel. Pár sor az egész, amivel programokat telepítesz, vagy használod a software centert (Chrome, VLC, LibreOffice). Eleve egy kész rendszert kapsz mindenestül, aminek a fájlrendszere sem töredezik (ext4). Kicsit állítgatod a tálcát, lepakolod esetleg alulra és kész is. Ilyenkor aktuális, nem mikor már harmadjára kapod vissza azzal, hogy má' megint lassú az XPéjj.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz ro_bert17 #38649 üzenetére
Értelmetlen. Erre írtam az Ubuntut, mindenféle extra fejfájás nélkül évekig használhatnátok vele a gépet, az XP-nél normálisabb, szebb felületen. Még a 12.04.4-es verzió is 2017 áprilisig támogatva lesz, a 14.04-es egészen 2019-ig. Kell bele 2 GB memória, a gépre meg egy Chrome, egy LibreOffice és kb. ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz ro_bert17 #38647 üzenetére
Nem kell semmi, XP driverek meg aztán végképp nem. Amit akar, azt majd leszedi magának az update-en keresztül. Ha esetleg nem telepítené az alaplapi háló- hangkártyát, akkor a driverpacks.net megfelelő csomagjából fel tudod ismertetni (keress rá itt a topikban, már írtam róla párszor - ezeket a csomagokat érdemes elpakolni ilyen esetekre).
Fontosabb, hogy a videokártyához legyen kompatibilis driver, különben nem sokat érsz egy gyorsítatlan, csudikék felülettel... Ha nincs, akkor marad a 12-es vagy 14-es Ubuntu, aminél nagyobb esélyed lesz a régebbi alkatrészeid lekezelésére.
[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
válasz ro_bert17 #36126 üzenetére
Nu! Nem mintha nagyon izgultam volna eddig, de:
Tegnap reggel elhoztam melóba a gépet, és bekapcsolás után nem sokkal szíveskedett közölni velem, hogy telepítette az új eszközöket. Kéri szépen az újraindítást.
Újraindulás után tájékoztatott, hogy telepítette az ssd-t, és a hdd-t.
Hogy szokták írni? WTF? LOL?
Ez miért volt? És miért épp most? Most jutott az eszébe, hogy nem jó a driver?
Megnéztem HD sentinellel, trim van az ssd-n.[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz ro_bert17 #37591 üzenetére
Elsőre félreértelmeztelek. Azt hittem, hogy pendrivera szeretnél iso-ból win telepítőt pakolni, nem pedig fordítva...
Lementeni szerintem sok értelme nincs, mert ilyen multibootos hasznosságot te is bármikor csinálhatsz (YUMI-val, ami az előző ajánlott program tesója). Pl. frissített win telepítő (több verzió egyben - ha kell, írj pm-et) + Hiren's BootCD + Parted Magic + stb.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz ro_bert17 #37586 üzenetére
Ezzel 2 klikk: Universal USB Installer
-
kispx
addikt
válasz ro_bert17 #37586 üzenetére
Nem.
Bootolhatóvá kell tenni -
félisten
válasz ro_bert17 #36126 üzenetére
A SATA AHCI üzemmód egyik szolgáltatása a Hotplug/Hotswap. Ha a hardver biztonságos eltávolítása nem jelenik meg, annak alapvetően 3 oka szokott lenni
1. Nem az OS alap AHCI drivere van használatban, hanem telepítve lett az adott chipset-nek megfelelő AHCI driver. (Ez amúgy rejt egyéb "veszélyt" is magában, ugyanis nem minden 3rd part AHCI driver támogatja a TRIM-t, ami SSD-nél szempont. Javasolt az SSDOK-al ellenőrizni. )2. BIOS-ban tiltható(laposoknál ez kizárható)
3. Ha az SSD rendszermeghajtó, akkor az nem eltávolítható (bár vannak olyan esetek, amikor simán)
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
-
félisten
válasz ro_bert17 #36122 üzenetére
Leegyszerűsítve a kérdésed: beállítható, hogy ne a célmeghajtó gyökerébe mentse a backup fájlt?
Legjobb tudomásom szerint nem. (A beépített backup arra sem jó, ha megzsibbad a HDD és az új HDD-re kellene visszaállítani a korábbi bcckupból, mert nem engedi. Szóval külső backup/restore alkalmazásokat célszerű alkalmazni.)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
brd
nagyúr
válasz ro_bert17 #29752 üzenetére
Az általad írt lassuláson az indexelés javíthat, többivel meg szerintem nem érdemes foglalkozni, maradhatnak kikapcsolva is akár, sok különbség nincs sebességben sem, de az SSD sem ettől fog tönkremenni. Az indexelés sebességén, ill. az írási mennyiségen ez alapján finomíthatsz, ha pl. tényleg csak a start menü ikonjait akarod keresni onnan, és dokumentumokat, vagy egyéb file-okat nem.
Dexter-2000: Meghajtónként tudod egyszerűen szabályozni, ha az megfelel, pl. ez alapján.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz ro_bert17 #29676 üzenetére
Persze, először is, nem a hozzá nem értők ajánlásai alapján kellene beállítgatni az OS-t. (Hint: nem attól lesz valaki hozzáértő, hogy tele van a cikkjeivel a logout.)
Az indexelés, superfetch kikapcsolva, prefetech tiltva.
Másodszor, ezeket nyugodtan kapcsold vissza, az SSD-nél a RAM is egy nagyságrenddel gyorsabb, és az SSD-t ezek minimálisan veszik igénybe.
utgyuru: Ez "ilyen" Microsoft logika, úgy van jól...
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
Krystal_s
addikt
válasz ro_bert17 #25787 üzenetére
Szia, nem Intel VGA-d van ? Nálam még tavaly az Intel grafikus illesztőprogram frissítése után lett ilyen (zavaró újdonság). Programon belül az Energiaellátás részen lehet kikapcsolni, Akkuról üzemel fül - Kijelző energiatakarékossági technológiát ne engedélyezd. Én még állítottam azt is, hogy maximális teljesítményen legyen.
-
ro_bert17
őstag
válasz ro_bert17 #25787 üzenetére
Annyi változott, hogy beállításkor tudomásul veszi, hogy akkuról, és hálózatról üzemelve is ugyan annyi legyen a képrenyő frissítés.
Egy újra indítást követően, viszont vissza (el) száll a beállításom. Ezért sejtem, hogy a W7 lehet a ludas. Nincs valakinek ötlete, hol lehet még ezen állítani? -
Haart
addikt
válasz ro_bert17 #12184 üzenetére
Az lenne a lényeg hogy a virtual pc-n belül tudjak usb-ről bootolni. Ugyanis jelenleg csak és kizárólag optikai meghajtóról tud. Azt nézem hogy a microsoft féle virtual pc nem támogatja az usb-ről való bootolást. Kérdés hogy másik progi esetleg tudja-e vagy ez alapvetően lehetetlen.
-
ro_bert17
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen monitort vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Path of Exile 2
- Láncfűrész topik
- További aktív témák...
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!