Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz Dilikutya #63845 üzenetére
Ja, hogy te fejben továbbgondoltad, és arra válaszoltál (a kérdező nem beszélt tempről)! Igen, van néhány idióta program, idióta helyre tárold telepítővel, bár én azt gondolom, a temp-ben keresett telepítő azért mindent visz. Lehet tudni, ezt melyik program volt képes eljátszani?
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz Dilikutya #63843 üzenetére
Ez nem temp, hanem az Installer könyvtárai. Kétségtelen, hogy nem a legjobb megoldás, különösen az Office (és egyes, hasonló programok) megoldásai hajmeresztőek, gyakorlatilag majdnem 2x foglalja a helyet (1x a telepített file-ok, ill. 1x a valamennyire tömörített installer csomag).
The only real valuable thing is intuition.
-
King Unique
titán
válasz Dilikutya #63736 üzenetére
Az egy dolog, hogy egyes gépeken működött, de attól még általánosan nem ez a jellemző minden gépen. Ezt pedig az előző hsz-ben linkelt példa is jól mutatja. Vagyis pl. a 8.1 ISO-nál nem kellett semmit babrálni, ellenben a 7-esnél aktívvá kellett tenni a partíciót stb., máskülönben nem bootolt a pendrive-ról a telepítő. De már a régi W7 USB/DVD Download Tool is eleve aktív partíciót állít be. Aztán az UEFI megint speciális eset, ahol az ISO "megpatkolására" még külön leírás is van. De, ha nem támogat a hardver régebbi UEFI szabványt, akkor nyilván nem fog bebootolni, vagy kifagy közben stb. Ellenben az újabb Windows-telepítők esetében nem kell ilyennel trükközni és az UEFI támogatása is jobb, teljesebb.
A tv és társai példák meg eleve nem mérvadók. Ugyanis az USB-s eszközök, illetve háttértárak elsődlegesen támogatott hardver- és szoftverkörnyezete a PC + Mac & desktop OS. Ellenben ettől eltérő környezetben már nem garantálható minden esetben a megfelelő kompatibilitás és működés, amire a gyakorlatban számos példa akad. Sok ilyen "egyéb" készülék ráadásul jellemzően csak MBR partíciós táblát tud kezelni, ellenben GPT-t nem. Ha UEFI-s telepítő lett készítve a pendrive-ra az említett programmal, akkor annál meg eleve GPT lesz beállítva. Viszont ez egy normális hardver és modern desktop OS esetében nyilván nem okoz semmilyen problémát. De szükség esetén az újraparticionálás is könnyen megoldható, akár a Windows helyi eszközeivel (pl. diskpart) is. Aztán lehetne még említeni a különféle fájlrendszerek, fájlformátumok, USB-vezérlők stb. kezelését is, amelyek terén megint lehetnek hiányosságok az ún. másodlagos hardver- és szoftverkörnyezetben.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Dilikutya #63730 üzenetére
Igen én is így szoktam. W7 esetén is. Vannak akik nehezen tudják elképzelni hogy valamihez nem kell külön program. (XP idők beidegződése?) De a rufus szerű programok valóban el tudják cseszni a pendriveot hogy az ne bootoljon amíg ugyan azzal le nem szedem róla a 'rontást'.. (aztán készülnek a hibás mérések)
-
kraftxld
félisten
válasz Dilikutya #62642 üzenetére
Ha rendszergazda vagy a hálón, akkor simán csinálhatsz egy olyan policy-t ami csak a te gépeidre érvényes, gyorsan összedobsz egy WSUS szervert, majd mehet is a móka.
Egyéb módon max scriptelve kicsit küzdősen oldható meg, esetleg 3rd party cuccal (PDQ deploy, stb)| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Szabikaa20
őstag
válasz Dilikutya #60029 üzenetére
Rendben köszönöm!
Az a helyzet,hogy ment így is!Simán feltelepítettem a windowst,drivereket,programokat....egyszer csak megnyitottam a chromot,googlebe beirtam amire raszerettem volna keresni nyomtam egy entert és paff kékhalál...aztán újraindult windows betöltés után ismét kékhalál,aztán megint újraindult és ment tovább rendesen... Ezért nem értem most mi van....Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
-
-
Ribi
nagyúr
válasz Dilikutya #2613 üzenetére
*keptin körk facepalm*
Mint írtam, ha nem haxolt, akkor frissítsen.
Párszor már belefutottam én is olyan esetbe, hogy azért volt valami bug játékban/oprendszerben, mert valami haxolt verziót használt. Játéknál nem kicsit más, hogy valahol hogy lehet továbbjutni, mint hogy kitalálni, hogy mi okozza a hibás működést az amúgy is haxolt programban, de hagyjuk ezt. -
Ribi
nagyúr
válasz Dilikutya #2602 üzenetére
"A frissítéssel csak egy bajom van, hogy nem kérdeztem meg, eredeti-e a Win7"
Erre csak a topik címében szereplő mondatot tudom idézni:
"Warez tilos!"
Valami buggantott széthaxolt xart rak fel akkor annak senki sem találja ki mi a baja.
Ha nem akkor pedig frissítsen.
Update tartalmazhat olyan kompatibilitási frissítést is. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Dilikutya #2604 üzenetére
De, ha régi gép, akkor xp... Vagy egy újratelepítés.. Bár ez csak a legvégső esetben.
Vagy megvenni a rendszert, és frissíteni rendesen...
Amúgy ha rákeres guglival, akkor van 1 rakat találat a jelenségre, hátha.
Mint mondtam én régi gépnél futottam bele ebbe a hibába, régi 478-as cerkával.. Összességében szoftver is okozhatja, a kérdés az, hogy melyik...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Dilikutya #2602 üzenetére
Ha fos, akkor minek használod?
Nem viccből vannak ajánlott, fontos és sürgős frissítések... Ugyan úgy, mint az XP esetében.. Cégen belül lenne illegális rendszer? Az gáz.
Öhm, ha régebbi a gép, akkor előfordulhat, hogy a régi office okozza, asszem tán 2003-alvolt ez a hiba, de nem vagyok benne biztos...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Воланд
titán
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Micro Four Thirds
- Facebook és Messenger
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Óvodások homokozója
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Asszociációs játék. :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest