Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz King Unique #70199 üzenetére
+ Ha a W10-nél esetleg nem célirányosan tárolóhelyként lett beállítva a SATA SSD, akkor el kellene távolítani onnan, máskülönben gondot okozhat a telepítésnél (példa).
-
King Unique
titán
válasz kusztax #70197 üzenetére
Korábban egy másik esetnél le lett írva, hogy a szokásos USB 3.0 port problémánál milyen megoldások jöhetnek szóba.
Aztán a másik az UEFI, amit a legacy W7 megint nem támogat normálisan (példa), telepítőt is tákolni kell hozzá stb., ezért CSM mód szerint javasolt telepíteni.
A célmeghajtó (SSD) lehetőleg inicializálatlan, particionálatlan, formázatlan legyen, illetve szükség esetén törölve a telepítésnél, majd a szabad terület legyen megadva telepítési célnak. nem kell máshol előre particionálni, formázni, stb.
Lehet Windowst akár helyi lemezről is telepíteni külön bootolt telepítési adathordozó (pendrive) nélkül, + ott van pl. a WinToHDD program, stb.Virtuális gép (VirtualBox, VMware stb.) esetleg nem opció és úgy futtatni W10 alól a W7-et, vagy mindenképpen muszáj erőltetni az utóbbi éles telepítését?
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz kusztax #70197 üzenetére
Nem az a gond, hogy uefi-vel lett telepítve a win10, azt meg a 7-es nem szereti annyira? Itt egy leírás, talán segít.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
kusztax
tag
Sziasztok!
Ide írtam, mert végülis, mert Win7-et telepíteniék egy Win10-et futtató gép mellé egy másik SSD-re.Két külön SSD-n szeretnék két különböző operációs rendszert.
Az M.2-re telepítve van egy Windows 10.
Egy SATA SSD-re szeretnék telepíteni egy Windows7-et.
Alaplap: Asrocz Z170 Pro4Viszont a telepítésnél elakadok ott, hogy:
1. Amikor a Windows 10-ről akarom elindítani a telepítést, akkor a partició választónál ezt írja ki, amikor a SATA SSD-t választom: "A telepítő nem tudott új rendszerpartíciót létrehozni vagy keresni."
2. Amikor bootolva USB-ről próbálom elindítani a telepítést, akkor a telepítő ugyan elindul, de nem csinál semmit, mert csak USB3.0 van a gépen.
3. Amikor megpróbálom az Asrock Z170 Pro4 saját Windows 7 USB3 patcherével megcsinálni a telepítő USB-t (itt a 100-ast választva), akkor a patcher után is ugyanaz az eredmény mint a 2-es pontban.
4. Amikor megpróbálom ezt az egészet Windows 8-as USB bootolásos telepítővel csinálni, akkor ugyan tudok kattintgatni, meg billentyűzni, de ugyanaz a probléma jön elő mint az 1-es pontban, hogy nem tud új rendszerpartíciót létrehozni.Elakadtam, nem találok megoldást. Valaki tudna segíteni? Köszi!
-
brd
nagyúr
válasz Krystal_s #70195 üzenetére
Nem írtam, hogy mindig jó minőséget (vagy inkább a felhasználóik igényei szerintit) gyártanak, csak hogy valószínűleg értenek hozzá (ha akarnak). Ezek a problémák (magas memória/CPU használat egy ritkán futó háttérfolyamatnál), egy (viszonylag) széles körben használt framework (.NET) esetén inkább az alacsony elvárások miatt van így. Sok erőforrást nem érdemes ilyen problémák finomításra fordítani, mert alapvetően kit érdekel? Néhány havonta (az adott frissítések után) pár percig fut, oszt' jóvan'.
The only real valuable thing is intuition.
-
Krystal_s
addikt
Köszi.
Bízom benne.A .NET keretrendszert is az MS fejleszti és az optimalizálója ennyi év után is ilyen "jól" működik. Ezt még közben jelezte 8 GB ram mellett. ->
Tcpip id 4229
A TCP/IP a hálózat magas memóriahasználatot észlelt, ezért megszakított néhány létező kapcsolatot. a rendszer stabilitása érdekében. -
brd
nagyúr
válasz Krystal_s #70193 üzenetére
Nem sok. Ez egy háttérben, automatikusan futó folyamat. Nem állíthatom biztosan, mert nem én írtam, de egy M$ szintű cég esetén 99%-ra állítom, hogy ezeket olyanok készítik, akik tisztában vannak azzal, hogy az ilyen folyamatoknál fel kell arra készülni, hogy hibára futnak, mielőtt véget érnének. Így a következő automatikusan futó ciklusban vagy újrakezdik a folyamatot amit csinálnak, vagy egy biztosan jó állapotról folytatják.
-
Krystal_s
addikt
Köszönöm azoknak, akik írtak.
Nem lassú a gépem és SSD van. A .NET telepítés és frissítés miatti magas CPU és memóriahasználat még Win 10-nél is jelen van, ez ismert dolog, csak én azt hittem már javítva lett.
pl -.NET Runtime Optimization Service High CPU Usage in Windows 10
-Fix .NET Runtime Optimization Service High CPU [6 Quick Ways]Nálam régebben (még hdd-s gépeknél) a .NET.... telepítése után mindig szemmel látható volt, hogy lassította a Win betöltést. Amikor már majdnem betöltött pár másodpercig fekete kép jelent meg és csak utána jött be a Win. Előtte nem volt fekete kép. Tehát "csak" ennyi volt a lassítás.
Frissítéseknél azt csinálta, amit most is, hogy elkezdte telepíteni, majd közben a háttérben elindította az mscorsvw.exe-t, ami percekig szokott futni és szinte 100%-ra leterhelte a cpu-t és a memóriát.
PC-n lehet nem annyira észrevehető, mint egy Notebookon, ami csendben van és ha erősen elkezd tekerni a ventilátor, akkor feltűnik, hogy valami nagyon dolgoztatja a gépet.Viszont engem konkrétan nem .NET érdekelt, hanem az eseménynaplós jelzés, amit okozott. Én csak leírtam mi miatt történt.
Ilyen User Profile Service id 1530 figyelmeztetés bármikor lehet, ha leállítás közben épp fut valami a háttérben, csak most nem 1, hanem 14 folyamatot jelzett, ami elég sok.
Azt szeretettem volna megtudni, mennyi esélye van, hogy valamelyik fájl megsérülhetett?"A Windows azt észlelte, hogy a beállításfájlt még használják más alkalmazások vagy szolgáltatások. Most a rendszer eltávolítja a fájlt a memóriából. Előfordulhat, hogy a beállításfájlt használó alkalmazások és szolgáltatások ezután nem fognak megfelelően működni.
RÉSZLETEK -
14 user registry handles leaked...."[ Szerkesztve ]
-
szaniszlokar
aktív tag
-
King Unique
titán
válasz szaniszlokar #70190 üzenetére
Nemrég volt arról szó itt mi a teendő tiszta telepítés után frissítés ügyben...
-
szaniszlokar
aktív tag
Egy HP Compaq D530 SFF gépre W7-et telepítettem, mert sajnos a W10 telepítéséhez nem jó a processzor.
A telepítés után szerettem volna a windows updatet használni, de hibaüzenettel 80072EFE nem keres frissítést. Most, hogy a terméktámogatás le lett állítva, a korábbi frissítéseket sem tölti le?
Mi lehet a gond?Minden ellenállás hasztalan.
-
Lordus
senior tag
Online témákkal kapcsolatban kérdezem, hogy valamit én csinálok rosszul, vagy másnál sem láthatóak a témák, mint régen, csak a téma neve olvasható és a megtekintése nélkül tudod telepíteni.
Ez így elég gáz...
Van rá valami megoldás, hogy lássam a téma részleteit/színeit/képeket, azok mennyiségét, úgy, mint korábban?DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Lordus
senior tag
válasz zoo8800 #70187 üzenetére
pont ezt tapasztaltam, hdd-re telepítéskor volt lassabb, ugyan olyan égi gépen ssd-re egész gyors
DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
-
Armagedown
őstag
-
Lordus
senior tag
válasz Krystal_s #70183 üzenetére
szia, tobb win7et telepitettem most iden, mindet vegigfrissitettem, .net keretrendszert is.
semmilyen lassulast/bugot nem tapasztaltam, ami a wint illetne.
a regi windowsjaim is frissitve vannak, azokon sem tapasztalok semmi lassulast miatta...
en ezert nem irtam, bocsi, mert nem tapasztaltam azt, amit te igen, igy nem vagy elorebb a hszemmelmaga a keretrendszer telepitese is hamar lezajlott, ugyan a hatterfolyamatokat nem neztem, de nem volt olyan, mint regen, hogy csak teker es teker, es nem talal semmit.
1 perc alatt megtalalta, letoltotte, frissitette, ujrainditottam es kesz.
pedig regi gepeket is frissitettem (core2duo), most, hogy mondod lehet, hogy azoknal lassabb volt maga a telepites, tobb ideig dolgozott, de a win utana megy rendesen.[ Szerkesztve ]
DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Krystal_s
addikt
válasz Armagedown #70182 üzenetére
Ugyanúgy nem válaszolt volna senki.
Az emberek többségét nem érdekli a hibanapló, se semmi. Ész nélkül frissítenek mindent bármi áron. Olvass vissza, vannak olyanok, akik képesek akár 1 napig is hagyni a gépet had szenvedjen, mert a Win update olyan lassan dolgozik náluk miközben maxon tekeri a cpu-t, de nem számít...csak minden frissítés fent legyen.Most, hogy írtál megkérdezném, te is tapasztaltál már hasonlót, mint én a .NET.... frissítés közben? Vagy miért írod, hogy előtte kérdeznem kellett volna? Itt különösebben nem sok választás lett volna. Végigvártam a telepítést és kérte indítsam újra a gépet.
Annyit tehettem volna, hogy az újraindítás kérést figyelmen kívül hagyva várhattam volna ahogy még hosszú percekig szenved a gép, mert a .NET így optimalizálja magát, hogy egy ideg fut a háttérben.
Én is csak azért láttam, mert nálam kijelzi a cpu és ram használatot és erősen tekert a venti....[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok,
kb mióta létezik a .NET Framework utálom, mert frissítése után érezhetően lassította a Win7 indulást minden gépemen az évek során. Régóta nem is foglalkoztam vele (csak ritkán frissítettem). Jött ki újabb verzió (4.8), gondoltam miért ne, már biztos változott. Elkezdtem telepíteni, elég lassan ment, aztán egyre magasabb CPU és memóriahasználat mellett kiírta, hogy végzett indítsam újra a gépet. Közben a folyamatoknál már futott a hülye optimalizálója, ha jól emlékszem az msiexec.exe szokott ilyenkor, ami miatt a memóriahasználat közel 100% volt. (i5 cpu, 8 GB ram, SSD) Közben rányomtam az újraindításra, amit kért.
Utána a naplóban lett egy User Profile Service figyelmeztetés. Nem is érdekelne, máskor is volt ilyen, de most nem 1, hanem 14 folyamatra jelzett, ami még futott és ezt a sz..t használta.
"...Előfordulhat, hogy a beállításfájlt használó alkalmazások és szolgáltatások ezután nem fognak megfelelően működni."Zavar, hogy esetleg megsérülhetett valami?
Van valakinek ötlete erre, érdemes foglalkozni vele? -
Armagedown
őstag
válasz ontheground #70178 üzenetére
Nekem viszont az a tapasztalatom, hogy a böngészők 64 bites verziói gyorsabbak, mint a 32 bitesek.
Nyugodtan használhatsz azon a gépen 64 bites oprendszert, nem nem belőle probléma.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
ontheground
tag
Innen, a fejlesztő oldaláról, a retroware cimke alól letölthető egyébként a fent említett memórialimitet megkerülő bootkit telepítője: [link]
Forráskód is van. -
ontheground
tag
válasz Doky586 #70173 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Az a tapasztalatom, hogy ennyi RAM/ilyen kategóriás CPU párossal HDD mellet a 32 bites rendszer fürgébb. Ha kell a 64 bit, van rá másik masina. A ramdisk használata egy HDD-s gépen Firefox/Chrome cache céljára pedig érezhetően gyorsítja a képekkel, scriptekkel bőséggel rendelkező weboldalak használatát(mint ma kb. az összes népszerűbb szociális platform, de pl. elég sok híroldal is), illetve a 100-as nagyságrendű böngészőlapon szörfölést. Sata SSD mellett is van némi haszna, NVMe-nél már kétlem, mivel ott már Ram művelettel felérő nagyságrendű sebességgel van dolgunk, illetve lehet nem kell ma már takarékoskodni a TBW-vel, de ártani nem árt, ha kevesebb az írás, mert egyszerűen megoldható, illetve Sata esetén a RAM I/O CPU takarékosabb is lehet minimálisan, mint a SATA I/O pl, illetve közben más alkalmazás szépen tud dolgozni a Sata interfészen. Ugyanígy a mai napig le szoktam kapcsolni a prefetcheket, a windows search szolgáltatást, meg a hozzáférési idő frissítését, meg még pár felesleges cuccot, ha magamnak vagy bárkinek akármilyen Win-t SSD-re telepítek. A lapozófájl marad, a hibernálást kilövöm, meg gyengébb cpu-n a rendszervisszaállítást. Sok kicsi, sokra megy.Linuxon is használom a fenti módszert, ott a /dev/shm-ben ott egy ramdisk minden modern disztrón. Sőt ott még log2ram-ot is használok, mert miért ne.
A fentiekből látható, hogy nem a kis háttértár miatt, és nem a pagefile miatt hahasználok Win7-es gépeken ramdisket. Bár, egy másik linuxos SSD-s masinámon van zramswap is, 8 giga Ram, SSD meghajtó, aztán, a swap ki van küldve tömörítve Ram-ba, így később kezd lassulni, ha telemenne a Ram, illetve nem nyaggatja swappal az ssd-t, ami lehet ma már felesleges, de veszteni nem vesztek vele. Sokak szerint ennek nem sok értelme van, de pl. a régebbi LG androidos telóm is ugyanezt a zramswap-ot használja gyárilag a gyári romnal. Ugyanezen a 8 gigás gépen van egy régi xp rendszer is, mi van, ha kell alapon. Ott van úgy megcsinálva, hogy PAE bekapcs, 3,3-t lát az XP, a maradék 4,7 giga unmanaged memóriát meg a Buffalo Ramdisk kezeli, rajta fix 4GB pagefile.sys, a többi meg a két böngésző cache. Stabil, de ezt már tényleg csak félévente használom max.
A licenszes hozzászólásokat is köszönöm, a linket is, utánanézek.
Úgy nézem a 3G limitet megkerülő bootkit, amit linkeltem, az sem valami teljesen dzsunka cég szerzeménye, ugyanis ezt a Saferbytes céget pár éve pont a Malwarebytes cég vásárolta fel a technológiájukért.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz ontheground #70168 üzenetére
3 GB RAM és alatta tennék csak x32-t.
4 GB RAMra már jobb az x64.Ramdisket meg nem használnék rajta.
Ha túl kicsi a lemezed akkor a hibernálást kapcsold ki vagy a swapfilet fixáld 1GB-ra.[ Szerkesztve ]
-
Lordus
senior tag
ahogy előttem is többen írták, x64-est tegyél fel!
már sajnálom, hogy a 2gb ramos gépemre 32-est tettem, le fogom azt is cserélni. sok vele a macera.
e8400-as géphez tökéletes lesz, nálam is több Dell Optiplex gép fut 4gb rammal és E8400 procival, win7 x64 rendszerrel. Atombiztosak!4gb rammal meg már kötelező az x64! jobban jársz vele...
-
King Unique
titán
Windows 7-nél (is) 64 bites rendszer esetén 2 GB RAM a hivatalos követelmény, vagyis 4 GB RAM esetén adja magát a 64 bites telepítése, felesleges 32 bitessel bajlódni.
"az SSD-seken meg, hogy kevesebb legyen az írás"
Totál felesleges és nem szükséges már W7 esetén sem külön felhasználói beavatkozás, ilyen-olyan áthelyezés, letiltás csak azért, mert SSD van alatta, amit 10+ éve már a Microsoft is leírt. Az SSD-k pontos típusa ugyan nem derült ki, de gyaníthatóan azoknál is max. évek, évtizedek alatt jönne össze annyi írás, amennyi elérné/túllépné a TBW-t, lásd nemrég más esetét, pont ezért felesleges erővel túlkímélni.
A W7 kiskereskedelmi és hardverekre előtelepített forgalmazása már rég megszűnt, manapság vásárolni pl. használt szoftver formájában lehet az EU-ban, ami max. akkor jogtiszta, ha maradéktalanul megfelel ezen feltéteknek.
-
Csupingo
veterán
Mintha azt olvastam volna valamelyik topikban, hogy schawo még árul.
-
kraftxld
félisten
Miért nem telepítessz 64 bites Windows 7-et?
A HW aprón vásárolt kulcs pár ezresért max lelki békének jó meg az aktiválás működik, de jogi szempontból ugyanolyan illegális.
3 ezerért én is küldök neked egy Win 7 HP kulcsot ami teljesen hibátlanul aktivál[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
ontheground
tag
Sziasztok.
Összeraktam egy másodhegedűs gépet a maradék cuccaimból, C2D E8400 4x1GB DDR2, Win7 SP1 32bit. Az összes gépen a családban Ramdiskre megy a böngésző cache, a winyós gépeknél értelemszerűen, hogy gyorsuljon, az SSD-seken meg, hogy kevesebb legyen az írás. 64-es rendszert ezen nem akartam, mert a 4 giga elég karcsú. Mi legyen hát, hogy a 4 giga teljesen ki legyen használva? Alapból 3.2-t lát a gép, a maradék 0.8-at meg csak a Gavotte meg a Buffalo ramdisk tudja kihasználni az ingyenesek közül,ha kikényszerítjük a PAE módot (bcdedit /set pae ForceEnable). Azok viszont összeakadnak bizonyos itt nem említhető boot time hackekkel, második újraindításra mindkét ramdiskkel leakadt indításkor a gép. Van még a kernel patch módszer, de ugyanez az eredmény.
A megoldás eme bootkit lett, ez tiszteletben tartja, hogy más is van mellette: [link]
Használta már ezt valaki? Mert még említést sem találni róla magyar weben.
A Vezérlőpult/Rendszer fülön ezután szépen ott van a 4GB használhatónak, ebből csíptem le 512-t, immár az ingyenes Imdisk ramdiskkel, ami nem tud PAE-t, a problémám megoldva. Tudom, hogy ez tulajdonképpen egy rootkit, de legalább addig sem települ a helyére a PBR-be más.
"So far so good", szépen működik, elvileg több memóhoz is jó 32 bitre.
Más, legális forrásból hogyan tudnék szerezni még Win7 Home Premium kulcsot? Lehet még kapni mondjuk itt hardveraprón, vagy már esélytelen? -
Csupingo
veterán
válasz winhate #70164 üzenetére
Nem használtam még ezt a progit, de nem lehet hogy még fut és az indítja mindig csökkentett módban. Próbáld átállítani, vagy letörölni, stb. Esetleg nézd meg az msconfig-ban, hogy nem e állította el az indítási módot.
-
winhate
őstag
Sziasztok
Problemam van es segitseget szeretnek kerni.
Leszedtem a gpu drivert. Asus 7870 hd
Gep muxik.
Csokkentett mod, amdcleanuputility indit kesz.
Innentol csak csokkentett modban indul.
Rendszervisszaallitas nem segitett.
Pls help
Koszihttp://pouet.net/prod.php?which=5633
-
viktor82
őstag
Windows 7 telepitése után nem ment a frissités 80072EFE hibakódra hivatkozva,neten található megoldások nem segitettek,sok probálkozás után pár frissitést manuállisan frissitettem és sikerrel jártam.Esetleg,ha valaki beleütközik ebbe a hibába feltöltöm ide a frissitéseket!
[link]”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
Zoz
őstag
válasz Energie X #70160 üzenetére
Ha külön VGA kártyát használsz, akkor 9. genig is el lehet menni, B365-ös chipset-es alaplappal. Mivel az lényegében egy átnevezett H270, így van hozzá USB, INF, stb driver, legtöbb gyártónál ott is van a letöltéseknél a Win7 driver is.
Ha a 7. gennél maradsz, ahhoz még lehet találni integrált VGA drivert is. (Még éppen kiadta az Intel, amikor jött Microsoft remek ötlete, hogy nem támogatja a 7. gent, mindenki használjon inkább Win10-et. Utána hivatalosan vissza lett vonva a 7. gen IGP driver, de azért meg lehet találni a neten, egyes alaplap gyártóknál ott is maradt a letöltések között.)6. gen felett visítani fog, hogy nem támogatott CPU, wufuc nevű hackkel lehet ezt kiírtani.
-
brd
nagyúr
válasz Energie X #70160 üzenetére
Hivatalosan 6-ig. De technikailag önmagában nem is a CPU az igazi gond, hanem az egyéb HW-ek driverei, pl. kezdésnek az USB lehet a legnagyobb gond.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Még egy dolog eszembe jutott: Az Intel 6-ik genes procijai az utolsó Win7 által is támogatott cpu vagy a 7-ik generáció is játszhat még?
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
Lordus
senior tag
válasz I02S3F #70157 üzenetére
a microsoft azt akarja, hogy win10-et használj. ha ebben egyetértünk, akkor szted meg fogja tiltani valaha is, hogy a win7 kulcsod a win10-et is vigye?
ha így lenne, akkor az 1 év frissítési lehetőség után leállította volna az akciót.
mikor is járt le ez az 1 év???DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Lordus
senior tag
épp egy hete raktam egy laptopra win10-et, amin win7 pro licensz volt. gond nélkül aktiválta, működik szépen!
szerk: sztem ezt a kiskaput nem is lehet bezárni, hiszen ha a win7 kulcsot elfogadja a központ, és te mondjuk 5 év múlva újrarakod a rendszered megint win7 kulccsal, akkor majd 5 év múlva a már korábban aktivált kulcsodat letiltja?!
én úgy gondolom, hogy akármeddig élni fog az opció, hiszen a microsoft nagyon szeretné, ha senki semmi mást nem használna, mint win10-et...[ Szerkesztve ]
-
HF77
őstag
válasz King Unique #70153 üzenetére
köszi(azt hittem ez már lejárt dolog, ezért nem is olvastam vissza)
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
Ueda
senior tag
válasz Lordus #70149 üzenetére
Összetett téma. A Microsoft Windows nem csak egy operációs rendszer, hanem a benne lévő betűkészletek is jogvédettek, az ezzel együtt használt ClearType technológia is.
Példa a betűkészletek áraira : http://www.font.hu/arak.html
Ez akkor tudatosodott bennem, amikor nemrég Linuxra váltottam (Win7 után, a 8/10 kimaradt) és kerestem betűtipust amivel ki tudnám váltani a Microsoft SansSerifjét.OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
King Unique
titán
-
HF77
őstag
üdv
lehet idiótaságot kérdezek....
win 7-et lehet még ingyé 10-re frissíteni?
köszixiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
Lordus
senior tag
válasz Energie X #70148 üzenetére
Okés, akkor rendben, ha utánanéztél!
Doky586
Egybként ha teszemazt a Microsoft úgy döntene, hogy 2022-től nem aktiválható a windows7-esem, onnantól lesz...nám az egészet és vígan használnám akár a ma még illegálisnak számító aktiválással is! Én ezekért a licenszekért fizettem, így az enyém, és használni fogom, nem addig, amíg a Microsoft kényszerítene a win10 használatára, hanem tovább...DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Lordus
senior tag
válasz Energie X #70144 üzenetére
bocsánat, azért a matricás kulcs megvásárlása még nem jelenti azt, hogy aktiválhatod... kicsit bonyolultabb, nem ragozom, olvass kicsit utána. egy kulcs akkor érvényes, ha a korábbi tulajdonosa végérvényesen lemond róla (és nem használja) ha később ő, vagy bárki más (azaz egyszerre két gép) mégis használni kezdi, azonnal illegális az összes rendszer, ami ezt a kulcsot használja. Olvass utána, mert egy win7 licence olcsó, csak ha már fizetsz érte, akkor legyen a tiéd és legyen legális!
-
Lordus
senior tag
válasz Energie X #70144 üzenetére
hogy ne lehetne!!!
mit gondolsz, ha én most újrarakom az egyik gépem, amin van licence, akkor nem aktiválhatom???DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
őstag
Sziasztok!
Windows 7-et lehet még legálisan aktiválni, ha veszek matricás kulcsot?
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
zoo8800
veterán
válasz Armagedown #70140 üzenetére
Mintha átvettek volna egy tavalyi cikket.
rip and tear, until it is done
-
martonl
senior tag
De ez az állítás nem is igaz a cikkben, a MS pont hogy foglalkozik a rendszerrel még 2 évig. Már annak, aki fizet érte. Viszont ebben az a jó, hogy pl. a Google, Mozilla stb. nem mondhatják azt, hogy köszönjük, de nem lesz 7-es alá több frissítés, mivel nagyon is élő rendszerről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
efi99
őstag
Meg is trollkodtam gyorsan.
Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
Armagedown
őstag
Ettől a cikktől olyan deja vu érzésem van, mintha már olvastam volna egy éve.
A kulcsmondat pedig ez:
''Január 14-én ugyanis a Microsoft nem fog többet foglalkozni a rendszerrel, még a legproblémásabb biztonsági javításokat sem fogja elkészíteni.'
Tavaly járt a supportja, nem?Hol élnek ezek az iPon cikkírók?
De nem csak ez az egy megmosolyogtató mondat van benne.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
-
Lordus
senior tag
válasz szabozsolt87 #70135 üzenetére
arra a gépre csak netezni egy xp miért nem jó? egy fillért nem költenék rá...
-
szabozsolt87
tag
válasz Armagedown #70129 üzenetére
Igen közben rájöttem, hogy amit néztem az AM2 cpu volt és jelenleg ebbe a s939 már nem igen lehet találni semmi épkézláb dolgot. Én teljesen elengedném ezt. Sajnos nem én ragaszkodom hozzá.
-
Lordus
senior tag
bocsánat!!!
Igen, ez megvolt, csak éppen internet explorerrel nem mentette el a fájlokat...
most chrome-mal már működik!
Köszönöm, én voltam a béna...DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
King Unique
titán
válasz Lordus #70130 üzenetére
Többször leírtuk már, hogyan kell neki állni egy friss telepítés frissítésének... Ezek megvoltak?
SHA-2 frissítés letöltése lásd Microsoft Update katalógus.
-
Lordus
senior tag
Kis segítséget kérnék: volt valami előfeltétel a win7 frissítéseknél. több gépen működik, de 2 gépen sajnos nem. Ott valami hibaüzenetet dob a WU, hogy előbb telepíteni kell valamit...
Mindkét gép win7 ultimate, csak egyik x64 másik meg x86
emlékszem, valami SHA-2, meg még valami 2019 szeptemberi csomag kell hozzá, de nem tudom leszedni, mert a microsoft oldalán nem él a link
valaki segít, hogy mik pontosan az előfeltételek? köszönöm.DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Armagedown
őstag
válasz szabozsolt87 #70121 üzenetére
Többek tapasztalata szerint nem mennek a 20H1 nél újabb buildek a K8 alapú processzorokon, így a 6000+ sem volna jó, újabbakat meg támogat ez az alaplap, szvsz engedd el ezt a gépet.
20ezer környékén már használható gépet is kapsz.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
gregory91
senior tag
Ha win10 akkor hdd,win8.1 win7 linux akkor ssd.
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
Zoz
őstag
"kicserélem az ide merevlemezt satara"
Ennek aztán sok értelme nincsen, inkább egy SSD-t kéne bele. Azzal együtt már használható lenne Win7-tel. 10-et nem erőltetném. -
I02S3F
addikt
Netezésre Linux is jó.
-
szabozsolt87
tag
Srácok, kíváncsi lennék a véleményetekre. Van egy régi mellőzött gép a családban. Nem mai konfig, de próbálom kimaxolni belőle amit lehet. Szóval MSI K8N NEO4H alapalap, 512 DDR memória, Athlon 64 3200+ a jelenlegi. Arra gondoltam, hogy teszek bele egy 64 X2 6000+, meg 4 GB RAM és kicserélem az ide merevlemezt satara. Leginkább netezésre lesz használva semmi extra. Gondolom a 4GB RAM miatt XP már nem tennétek fel. Kérdés win7 vagy win10 lenne érdemesebb telepíteni?
-
King Unique
titán
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Windows 7 - et akarom telepíteni Pendriveról. Hogyan tudok rá telepítőt készíteni? Valaki ebbe tud segíteni?
Köszönöm
-
King Unique
titán
válasz inf3rno #70117 üzenetére
Persze hogy nincsen, mert az általában a modernebb, UEFI-s hardvereknél szokott lenni kompletten (pl. laptopok) és ott is W8.X, 10 OEM rendszerekkel előtelepített gépeknél, ez is világosan le volt már írva előzőleg. Meg nyilván nem a Windows tárolja ott a termékkulcsot, az max. kiolvassa onnan...
-
inf3rno
nagyúr
Na jó, a szövegelés helyett inkább megnéztem. [link] Nincs MSDM ACPI tábla, tehát biztosan nem tárolja az alaplapon a kulcsot a Win7. Részemről ennyi.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
King Unique
titán
válasz inf3rno #70115 üzenetére
A driverek törlésének, újratelepítésének nyilván semmi köze nincsen a Windows 7 aktivált állapotához. Ellenben az alaplapcserének (jelentős hardvermódosítás) már igen, azért kérte az új alaplapnál újra a termékkulcsot és kért újraaktiválást, ami amúgy világosan le van írva az előző válaszban is. + A régi és új alaplapnál a BIOS/UEFI, IDE/AHCI stb. beállítások gondolom megegyeztek, máskülönben egy alaplapcsere után elhasalt volna az első indításnál a Windows.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz King Unique #70114 üzenetére
Félreérted, nem telepítettem újra a Windows-t, csak leszedtem a régi drivereket és felraktam az újakat. Mégis az alaplap miatt újra bekérte a kulcsot, azért gondoltam, hogy abban tárolja.
Buliban hasznos! =]
-
King Unique
titán
válasz inf3rno #70112 üzenetére
Az újabb Windowsoknál csak akkor van az UEFI-ben a termékkulcs, ha OEM Windowszal előtelepített PC, egyéb esetben nem, mint már említve volt.
Ha alaplapot cseréltél, akkor abban meg nincsen semmi meglepő és semmi köze a Windows Update-hez, hogy a Windows 7 újratelepítésénél újra meg kellett adni a termékkulcsot. Ami gondolom Retail változat volt, mert OEM esetén problémásabb lett volna, telefonos újraaktiválást igényelt volna, stb. Sőt, ha nem cserélsz alaplapot, W7 esetén akkor is meg kellett volna adni újra a termékkulcsot, mivel annál nincsen digitális licenc mint a W10-nél, az utóbbinál ugyanazon hardveren történő újratelepítésnél már nem kell szórakozni a termékkulcs újbóli megadásával, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál. -
nagyúr
Úgy oldottam meg a dolgot, hogy betettem egy teljesen fekete 1920*1080-as képet a megfelelő könyvtárba, így a login screen és az azon kívül eső területek is tökéletesen feketék, így egészen elfogadhatóan néz ki az eredmény.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
inf3rno
nagyúr
válasz King Unique #70111 üzenetére
Köszi! Tökre kiment a fejemből, hogy Win7-nél még a meghajtón tartja a kulcsot, nem az UEFI-ben. Csak azért gondoltam úgy, mert az új alaplappal újra bekérte a kulcsot, hogy aktiváljam. Lehet, hogy változtattak ezen is egy Windows update-el?
Buliban hasznos! =]
-
King Unique
titán
válasz inf3rno #70109 üzenetére
Mi az, hogy rajtamaradt a Windows kulcsa? BIOS, illetve UEFI OEM Key rendszerint a Windows 8.x, 10 rendszerekkel előtelepített gépeknél, laptopoknál szokott lenni, nem a Windows 7-nél. Valamint az utóbbinál hardverazonosító alapján digitális licenc sincsen, vagyis nem világos mit akarsz te eltávolítani... Ha egyik előbbi sincsen, akkor max. a termékkulcsot kell eltávolítani a Windowsból, illetve az slmgr /cpky módszerrel a registry-ből is, vagy törölni magát a telepített Windowst, ennyi.
-
inf3rno
nagyúr
No elvileg az MSDM ACPI táblában van letárolva a kulcs az alaplapon. Szerintem a legjobb az lenne, ha csak felülírnám, de amúgy nem nyúlnék bele mélyebben ebbe a táblába. A teljes tábla törlése lehet, hogy érzékenyen érintené a későbbi Windows telepítéseket, ha egyáltalán lehetséges az ilyesmi. Az olvasásról van egy csomó tutorial, írásra viszont semmi. Megpróbálok utánakeresni, hátha van valami tool, amit egy live Linux alól tudnék használni hozzá. Szerencsére van egy olcsó processzorom, úgyhogy nem kell újra szétszerelnem a gépet, asztalról is el tudom indítani ház nélkül.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Kicsit elhamarkodottan kikaptam a gépből az alaplapot, és betettem egy újat. A régi lapot el akarom adni, de ugye rajta maradt a Windows kulcsa. Van rá valami lehetőség, hogy töröljem róla úgy, hogy csak egy pendrive-ot dugok rá, és nem telepítek teljes rendszert?
Buliban hasznos! =]
-
nagyúr
Sziasztok, van arra lehetőség, hogy a login screen háttere ne 1920*1080 legyen? Regeditet módosítottam, tudok feltenni custom hátteret a C:\Windows\System32\oobe\info\backgrounds mappába, és működik is, de hiába 3840*2160 képpont a kép, csak 1920*1080-ban jeleníti meg.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Lordus
senior tag
Ha valakinek van egy kis ideje, és segítene, írjon rám legyen szíves egy PM-et! ESU-val kapcs kérdeznék/adódott problémám.
köszönöm!DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
I02S3F
addikt
válasz #90384640 #70102 üzenetére
Köszi! Arról nincs infóm, hogy kompatibilis-e a 10-el az a sw. Tudomásom szerint az átállást opensource eszközökkel is megoldható! A vezetőség minden megspórolt fillérnek örül.
Meg a w10 kényszerített frissítése okozhat gondot. (Ugye azok a fránya hibák) Bár úgy tudom, hogy van belőle lts.
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Windows 10
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Energiaital topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Autós topik
- iPhone topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest