Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
válasz darvinya #65696 üzenetére
Sikerült rájönni, úgy néz ki, hogy a webes alkalmazás, amiből letöltögetik ezeket a doksikat, az a fájlnév elejére és végére is tesz egy aposztrófot, Tehát: .docx', .jpg' és hiába társítgatom hozzá (ami persze eleve rossz ötlet, csak elsőre nem láttam) a képnézegetőhöz társítva nem engedi nyomtatni, akkor bukott ki a dolog. Chrome alatt nincs gond, csak meg voltam győződve, hogy OS gond :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
akaido
addikt
válasz jimmy74 #65698 üzenetére
Vírusgyanú esetén más boot médiáról indítva érdemes vizslatni az esetleges "ártányfírgeket":
pl:
- Kaspersky Rescue Disc
- Bitdefender Rescue CD
...a többi víruscégnek is van hasonló.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
jimmy74
őstag
nincs lefagyás nincs kékhalál csak egyszerüen csak nem enged drivereket frissiteni,
probáltam felrakni egy virusirtót de az se futott le nem települt.WoT:jimmbo
-
looser
addikt
Sziasztok!
Találkozott valaki olyannal, hogy egy frissen telepített irodai gépen (W7 X86 + Office 2010 Pro) az IE11 nem találja az adott fájltípushoz hozzárendelt programot? Ha sajátgépről nyitom meg, úgy oké, de ha letölti és úgy adná át, akkor nem találja a hozzá társított programot.
Üdv
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
tantaun
csendes tag
Sziasztok
Fájlnevekkel kapcsolatban van egy problémám: amikor a Windows 7-es gépemről fájlokat másolok a telefonomra, vagy pendrájvra, a csupa kisbetűből álló, rövid fájlnevek a telefon fájlkezelőjében csupa nagybetűvel jelennek meg.
például: a gépen elnevezett alma.txt nevű fájl neve a telefonon ALMA.TXT lesz
Ha a másolt fájl neve hosszú (mondjuk több mint 10 karakter), vagy tartalmaz vegyesen kis és nagybetűket, akkor helyesen jelenik meg.
Ha a telefonon átnevezem a fájlokat, a fájlnév a telefonon és a számítógépen is helyesen jelenik meg (ebből gondolom, hogy nem a telefon hibája a csupa nagybetűs név).A kérdésem az, hogy hogyan lehet beállítani, hogy a gépen létrehozott fájl neve helyesen jelenjen meg a telefonon?
-
darvinya
titán
Sziasztok
Van egy problémám Dell Optilex 380 2GB RAM Win7 32bit-es géppel.
Tulaj erőltette Office 2007-et, mely eredményeként .docx file-okkal valami nincs rendben, mert 17kB Word file-ból 670kB-is PDF készül és Adobe Reader ezektől egyszerűen befagy.
Skype meg VIOP connect folyamatosan pörgeti a procit, de maga a rendszer pörögös.A gond, hogy mitől lehet rossz Word/PDF file?
Esetleg régi vírus költözött bele?Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
zolee001
őstag
válasz quailstorm #65689 üzenetére
Nekem még van pár Sony Picturebookom,némelyikben Transmeta proci van (azt a céget is jol elntézték emlékeim szerint)
Egyéként pedig érthetö az MS döntése,inkább szüntessék be a támogatását minthogy fejreálljon avagy dög lassu felhasználoi élménnyel örvendeztesse meg a usert
-
quailstorm
nagyúr
válasz zolee001 #65688 üzenetére
Nem és igen. Ugyanis valóban, asztali consumer vonalon P3, Athlon XP. Node POS, ThinClient, Industrial Tablet, UMPC vonalon bőven vannak újabbak is. És itt túlsúlyban lehetnek a P1 szintű csodák, VIA Nehemiah, AMD Geode (Cyrix). És ahogy elnézem még a Transmeta és a SiS is itt van.
Olyan 2006-7-ig biztos árulhattak i686 szintű procikkal gépeket, ez XP-s tabletet és ThinClientet jelent mindenképp.
Hogy Win7 alapon jött-e ki valaha ilyen, azt nem tudom, az is lehet hogy max. frissíteni lehetett az XP-s gépet. Addigra már ott volt a Via C7 meg az Atom, azok meg tudták az SSE2-t simán.Ettől függetlenül én is kétlem, hogy pár maréknyi emberen kívül érintene ez valakit (iparban). Tekintve, hogy mennyire sokáig tart egyáltalán a telepítése is a frissítésnek ilyen gépen, meg ezek jobbára fix funkciót látnak el.
More fun fact, nekem egyetemen még tartottak 2015-ben Kalkulus előadást ilyen P1 szintű processzoros XP-s tabletről.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Microsoft Quietly Cuts Off Windows 7 Support for Older Intel Computers
Despite Microsoft’s promise of support until 2020, Windows 7 users running older hardware are getting the shaft: those with a Pentium III, for instance, will no longer be able to install monthly rollups or security-only patches. This is related to a bug that Redmond is allegedly ignoring, leading some to believe that MS is "already killing off Windows 7."News Image
Up until June 15, Microsoft was promising that it would fix the bug that prevented Win7 Monthly Rollups and Security-only updates from installing on older pre-SSE2 machines. After June 15, Microsoft wrote off the pre-SSE2 population, without notice or fanfare, and retroactively changed the documentation to cover its tracks.Szóval ha olyan géped van ami még nem támogatja az SSE2 utasításkészletet, nem tudsz most majd frissítéseket felrakni. Mindezt az MS szép csendben, allattomosan tette.
-
jimmy74
őstag
Sziasztok.
olyan gondom van hogy nem tudok drivereket frissiteni se eszközkezlőn se szoftveren pl driver booster,nem tudom felrakni pl az nvidia experience programmot(hiba elött fenn volt onnan frissült a vga)nem birok egy virusirtót felrakni(avast).
a probléma elött ezek fenn voltak minden jo volt.
Nem tudom mihez társitani a gondot,lehet vmi uj programm?
a malwarebite programot futtattam de nincs változás.
ez a hiba üzenet eszközkezelőn:
a müvelethez egy interaktiv windowstationre van szükség!
avast clean up esetleg belenyult jobban a win takaritásba?
esetleg vmi virus?WoT:jimmbo
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Offba rakom, mert nem ide tartozik de nem találok megfelelő topicot.TeamViewer ingyenes változat 2 perc után bontja a kapcsolatot. Több gépen is néztem (win7 mind) ott is ezt produkálja.
Hasonlókat tapasztalt már más is? Ez szándékos vagy valami bug lehet?
-
tonyqa23
senior tag
válasz akaido #65675 üzenetére
Elég egy is. Csak ugye, a 2006-os gépemet előző évben kibeleztem és új alaplap meg minden került bele, és ezt az új integrált lan kártyát már nem ismerte fel magától. A dvd meghajtóm meg halott, hiába van az alaplaphoz dvd.
Siemens M35i >> Samsung SGH R210 >> Sony-Ericsson K700i >> Nokia 6120 classic >> ZTE Grand X In >> iPhone 6s >> Huawei P8 >> Samsung Galaxy A50 >> iPhone XS >> iPhone 12 Pro >> iPhone 14 Pro
-
ƵøŁĭ
veterán
Köszi a válaszokat.
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
quailstorm
nagyúr
Plusz az új CPU-k mikrokódja Win7-en csak működik, de nem támogat minden alacsony energiafelhasználású módot. Bár laptopozni senki se fog W7-en Skylake-el meg Kabyval meg Ryzennel, alapból fel se megy már a 7, vagy driverhiba.
Laptopnál szerintem érdemes a kiadáskori betervezett OS-t használni a gyári élményhez. Ez alól kivételt képez a Win8-as sorozat, azok többnyire gond nélkül mennek tovább 10-en is. Nekem is épp egy Ivy gép van.
Korábbi gépeken simán lehet ellentétes hatást elérni a 10-zel.
Amúgy meg stílus!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Mondjuk laptopra jobban optimalizált mint a 7.
Saját tapasztalat is alá támasztja, mert a 7 nálam is sokkal jobban merült mint 10 alatt... De ha a kultúra kiesett az ujjaid közül akkor utána is tudsz olvasni ennek."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
akaido
addikt
Már 2010-ben olvastam a lacy.hu-n a Akkumulátor probléma Windows 7 alatt bejegyzést. Plusz itt a logout-on is volt panasz akkoriban a W7 akkukezelésére.
- Nem ítélem meg mennyire w7 szakértő a lacy.hu oldal.
- Nem tudom hogy az oldalon javasoltak megoldják a problemodat, mert nekem a Tiéd kissé másnak tűnik mint a linkelt oldalon.Végül
- Elsőként a sima Feladatkezelővel megnézném melyik alkalmazás terhelheti a laptopot a legjobban.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
SP4C3
veterán
válasz Sub-ZeRo #65673 üzenetére
Wáááá de getszi okos valaki, na mesélj már légyszi, hogy mit varázsol nekem a win10 laptopon, amit a win7 "nem tud".
A 7-ben nincsenek olyan újítások mint a 10-ben laptopra nézve:
1.)
2.)
3.)
4.)Na, na? Figyelek, ez jó lesz.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
nagyúr
Gyorsabban is fog. A 7-ben nincsenek olyan újítások mint a 10-ben laptopra nézve.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
ƵøŁĭ
veterán
Sziasztok!
Windows 7 esetében van valamilyen program vagy beépített funkció,hogy megnézzem mi merít az aksit?Sokkal gyorsabban merül a laptomon mint 10-en.
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
zolee001
őstag
válasz Winnie The P #65670 üzenetére
sfc/scannow volt már?
esetleg megeszi: EZT
-
Winnie The P
őstag
válasz zolee001 #65589 üzenetére
Szia! Sajnos korai volt az örömöm, nem működik, ugyanaz a helyzet semmi javaslat nem segített.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
tonyqa23
senior tag
-
-
akaido
addikt
-
HF77
őstag
üdv
van egy HP 8460p notebookom...
OEM-es Win 7 van rajta. Újra szeretném tenni az oprendszert amit ezen a gépen még nem csináltam...termékkulcsom viszont nincs hozzá!
Idái mindig lemez és termékkulcs kombinációjával húztam újra mindegyik gépemet!
OEM esetében mi az eljárás? elindítom a win7 lemezt és amikor kéri a kulcsot....?! onnan tovább?köszi
Feri
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
tonyqa23
senior tag
-
tonyqa23
senior tag
-
akaido
addikt
válasz tonyqa23 #65655 üzenetére
[Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?]
[Windows 7 telepítése USB 3.0-n]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
tonyqa23
senior tag
Sziasztok! Windows 7-et telepítenék m.2-es intel ssd-re. De ez a kép fogad és nem tudok tovább menni. Tanácsot kérnék. Usb-ről indítottam a telepítést.
Siemens M35i >> Samsung SGH R210 >> Sony-Ericsson K700i >> Nokia 6120 classic >> ZTE Grand X In >> iPhone 6s >> Huawei P8 >> Samsung Galaxy A50 >> iPhone XS >> iPhone 12 Pro >> iPhone 14 Pro
-
nagyúr
Hot plug, bocsi.
Mert rájött a rendszer hogy sata-s vinyót menet közben le lehet választani."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
-
nagyúr
Biosban a hit plug-ot ki kell kapcsoln imeg az AHCI-t IDE-re kell rakni. Ha ssd-d van az utóbbi nem fog menni, mert a trim csak azzal működik ha minden igaz. De lehet megy ide-be is.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
SP4C3
veterán
Utoljára akkor láttam ilyet, amikor a szuperszar nvidia driver telepítôjében egy checkbox úgy maradt... Nem értem, hogy mire gondolt a költô, amikor úgy alkotta meg a drivert, hogy kikapcsolt hotpluggal is lekapcsolható legyen egy belsô merevlemez.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
need
addikt
Sziasztok..
Ma merev lemezt kellett cserélnem és minden rendben is volt..
Viszont egy gondom van de ez inkább vizuális lenne ill. egy véletlen hibát is generálhat.. és ezt szeretném megoldani.Jobb oldalt len megjelent az új merevlemez A Hardver biztonságos eltávolítása és adat hordozó eltávolítása szeretném ha ez nem lenne ott.. mivel kis bénázás vagy mellé nyomás és le is választottam a merevlemezt..
hogy tudom eltüntetni...?
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
qwertly
addikt
válasz zolee001 #65635 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tanácsotokat ez a szülői felügyelet nagyon hasznos a időbeosztásoknál de azt,hogy melyik mappához férjen hozzá azt még nem tudom vele szabályozni.Kérdésem lenne,hogyan tudnám beállítani,hogy a D meghajtón levő mese mappát tudja csak látni a lurkó és azt is csak olvasni? Tudom valakinek ez könnyen megy,de én még nem fog alakoztam vele ilyen szinten. -
Bjørgersson
félisten
válasz gregory91 #65643 üzenetére
"De mikor 2.0-s pendrive a USB 3.0-ba ment, nem gyorsult fel annyira a fájl-másolás"
Ezt mindenképpen.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
dudzsi
tag
Sziasztok!
Néhány hete azt tapasztaloma gépemen, hogy belassul a chrome és pl. Word of Tanks 17Fps-re esik vissza ha elinditom. Elenbe az 50-60Fps el szembe. Újrainditás után minden hiba meszünik.
Reggel elindul a gép az asszony az Operával Facebookozik rajta mire én du-n haza érek márakadozik. Elöször azt hittem hogy a face csinálja. De hiába zárom be az Operát semmi nem változik. A gépbe egy i7 3770k procivan 8Gb rammal. Videokártya az alaplapi ami egy Gigabyte B75M-D3H "Intel HD 4000". Már mindent néztem amit csak lehet. Proci pár százalék, memori használat max 2500Mb, lemez irás-olvasás alacsony, Process Explorerbe nincs semmi olyan ami gyanus lenne, Processbe a GPU 1-5% memoria 200-250Mb az 1277Mb-bol. Egyszerüen nem értem mitől akad. Én Chromot használok és a kis karika ha tölt be szoszerint meg meg akad akár másodpercekre is. Már futot virukereső "Avast" , Malwe keresö. De semmi extrát nem találtak.Kb 2éve van fent a rendszer. Minden javaslatott szivesen fogadok, mert nem szeretném újra rakni a gépet ha lehet. Köszönöm
Ja és ha futtatok egy Speed testet a net annyi amennyinek lenni kell 100/100Mb[ Szerkesztve ]
-
gregory91
senior tag
válasz Bjørgersson #65633 üzenetére
Nem írtam én semmi ilyesmit.Valamit biztosan félreértettél....
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
ƵøŁĭ
veterán
Sziasztok!
Nagyon régóta nem használtam Windows 7-et de tegnap feltelepìtettem.Ethernet kábelt nem érzékeli .Ebben az esetben mit tehetek ?
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
King Unique
titán
válasz qwertly #65634 üzenetére
Hát mondjuk ilyenkor szokás pl. vendégfiókót létrehozni korlátozott jogosultságokkal, plusz ott van a szülői felügyelet lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
Sziasztok! Tönkre ment a gyerek tabletje és itt a szünet.Hogyan tudnék létre hozni egy olyan fiókot a win7 alatt amivel csak egy mappát tudna elérni a pl: rajzfilmek.Semmi más nem tudna csinálni csak bebootolna az ő profiljával és megtudná nyitni általam kijelölt mappát de onnan törölni nem tudna,nettezni nem tudna más mappát módosítani nem tudna.Elég szigorú korlát de ez a biztos
-
Bjørgersson
félisten
-
gregory91
senior tag
válasz Bjørgersson #65618 üzenetére
Én az ellenkezőjét tapasztaltam:
3.0 USB-s tároló USB 3.0-as porton csak hasított(sajna kölcsön volt).De mikor 2.0-s pendrive a USB 3.0-ba ment, nem gyorsult fel annyira a fájl-másolás: az eremények hasonlóak voltak(~1-2% eltérés talán).És ez persze fordítva ugyanúgy.[ Szerkesztve ]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Glaz-dozfhut #65630 üzenetére
A Sata driver nem biztos. Tegnap este néztem, de most újra rápillantva nem biztos. Viszont az Intel oldaláról érdemes nézni.
- Glaz-doz-fhut -
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz gaara01 #65627 üzenetére
Van még egy letölthető opció win 7-es drivereknél; úgynevezett EzInstaller. Beleintegrálja az USB drivereket a telepítőbe.
A Gigabyte hasonló programjával UEFI módban készíti a telepítőt és nincs is választási opció. Azért is írom, mert elsőre nekem úgy tűnt, hogy nem is működik, de csak UEFI opcióval kellett indítani. Ja. És a Sata drivert win 10 alól töltsd, mert 7-es alatt nem listázza. Megnéztem és kompatibilis. (readme.txt alatt olvasható)[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
nagyúr
válasz gaara01 #65627 üzenetére
Ezt a windowst írd ki és dobd el jó messzire. Egy gyárit tegyél fel majd és nem lesz gond vele.
(#65628) LámaZ:
Nem vagyok programozó, honnan tudjam mit írt el?! A programmal van gáz, csak amin ők tesztelik, nem ad olyan hibát. Így nem foglalkozik vele gondolom én.
[ Szerkesztve ]
-
LámaZ
addikt
válasz Sub-ZeRo #65622 üzenetére
Oh, köszi a választ.
Mivel régebben én is programoztam, megérteném ha leírnád röviden, hogy mi ennek a gyógymódja, milyen hibát követett el a fejlesztő.
Én kb. egy éve írtam az ügyfélszolgálatuknak, sőt, azóta kétszer is megnyitottam a problémát, de semmit nem tettek, pedig a programjuk azóta négy-ötször is frissült.Utóirat:
„A Memory Leak is a misplacement of resource in a computer program due to faulty memory allocation. It happens when a RAM location not in use remains unreleased. A memory leak is not to be confused with a space leak, which refers to a program using more RAM than necessary. A memory leak on a Windows 10/8/7 system is said to have taken place when the memory is just not accessible despite not being in use.”
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
gaara01
tag
válasz Glaz-dozfhut #65626 üzenetére
Fatebringer féle Win 7 van fent, ha ez mond neked valami. A hozzávaló chipsetet feltettem, de továbbra se javult meg.
[B]NFO[/B]: A telepito a Windows 10 telepitesvezerlojet (build 14393.0) hasznalja, igy senki ne lepodjon meg azon, hogy a boot utan ket "Windows 10 Setup" kozul kell valasztania.
FONTOS: Elkepzelheto, hogy regebbi gepeken ez a telepito NEM mukodik. Ha nem jut el a lokalizacios ablakig, kar is eroltetni. Olyan telepitot kell keresni, aminek gyari a telepitovezerloje.
A telepitokbe a popularisabb ethernet es WiFi driver is integralasra kerult. Ha valamit kihagytam, nyugodtan irjatok meg. (Egyeb driver-ek nem kerulnek a telepitokbe, mivel nehany rendszernel problemakat okoznak.) -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz gaara01 #65625 üzenetére
Drivereket raktál már fel hozzá? Mondjuk chipset-et? Win 7-hez bétát ír, de ha letöltöd a win 10-es chipset drivert és megnyitod az mup.xml file-t, akkor látszik, hogy a win 7 is támogatott a telepítőnek. Nekem rendesen működik 8. generáción.
Személy szerint speckó telepítőt használtam - először - ami a tízes telepítőjét használja. Az USB problémák kivédésére.[kép][ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
gaara01
tag
Üdv, nekem olyan problémám van, hogy az USB-re csatlakoztatott pendriveok, telefonokat nem ismeri fel egyáltalán. De nem is látja őket.
Ezenfelül a másodlagos fizikai meghajtót is csak így tudom láthatóvá tenni: [link]
(A videókészítése közben 2 pendrive is rá van csatlakoztatva a gépre, de semmit nem lát belőle. Ezenfelül a fizikai meghajtó-nak (winyó) bármilyen betűjel hozzárendelése után, egy gépresi után megint láthatatlan, és végig kell zongorázni. Viszont pendriveot és USB-s headsetet egyáltalán nem látja.)Alaplapom Asus Prime Z 370-A, Proci: 8700k, Rendszer: Win 7 Ultimate.
Biosban az USB simulator engedélyezve van, különben nem működne az egerem, billentyűm. De kikapcsolt állapotban se látja a rácsatlakoztatott cuccokat.
Milyen megoldások léteznek ezekre, de legfőképp az USB-s témára?
[ Szerkesztve ]
-
Joker88
őstag
válasz Bjørgersson #65611 üzenetére
spec nálam nem ment múlt hónapban.. az ideg többször meglékelt mire rájöttem miért nem indul el normálisan a telepítés..
maradtam az usb 2-es pendrive- usb 2-es port kombónál.. ezzel semmi probléma nem volt.
[ Szerkesztve ]
In loving memory of Garrett Lockhart
-
Bjørgersson
félisten
válasz Bjørgersson #65616 üzenetére
Jelentem, Kingston DT R3.0 pendrive-val pöccre ment minden, a sebesség is kifogástalan volt a porthoz képest.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
nagyúr
Memory leak-es a program. Vagy újabb verziót kell nézni/frissíteni, vagy másik alternatívát találni a program helyett.
Nekem annó a utorrent és az egy régi total commander volt ilyen. Simán megette a ramot egy x idő után.
Frissítés lett a vége és úgy mentek ahogy kellett."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
LámaZ
addikt
Sziasztok!
A problémám a következő:
Van egy alkalmazásom, amely normál körülmények között kb. 300 kbájt RAM-ot eszik, de néha, nem rendszeres időkben, megszalad, mint a megbokrosodott ló, és 3½ GB-ot is felemészt a gépem 4 GB-jából.Ilyenkor lényegében megáll az élet, mert olyan lassú lesz a gép, főleg az érintett alkalmazás, hogy nem lehet dolgozni. Ide még be tudom pötyögni ezt a hsz-t.
Amúgy a háttérben való ügyködése az alkalmazásnak 15 - 30 percet tart, utána megnyugszik, és tudok dolgozni. Adatbázist is kezel, de nem olyan nagy (bár ez relatív, mert kb. 200k rekord van), de nem hiszem, hogy azokkal mollyolna, indexelne.
Én arra gondoltam, hogy valamelyik hekker napi egy órát használja a gépem, pl. kriptópénzt bányászik... fogalmam sincs mi lehet az oka.
Természetesen felvettem a kapcsolatot az alkalmazás fejlesztőjével (.NET-es rendszer), de ők sem tudnak segíteni, pedig netes fórumokon többen panaszkodtak erre. Azt a tanácsot adták mások, hogy vegyek több RAM-ot, de ez a gép nem bővíthető.Az adatbázist átraktam SSD-re, hátha úgy gyorsabb, de nem javult, és egyébként is, mint említettem, nem hiszem, hogy adatbázis-karbantartás zajlana a háttérben.
Még esetleg a fájlokat indexelheti a Windows... de az sem, hisz ez a konkrét alkalmazás van kijelezve a Feladatkezelőben memóriazabálóként, nem más folyamatok.Kb. két éve szenvedek ezzel a CAT-szoftverrel (fordítástámogató).
Mitévő legyek?
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
King Unique
titán
válasz Bjørgersson #65618 üzenetére
Mondjuk ez nagyban függ a pendrive-tól is, hogy melyik milyen írási és olvasási értékeket produkál. Az USB 3.0-s, avagy USB 3.1-esnek (valójában csak Gen 1 = USB 3.0) kamuzott típusok között is vannak harmatgyenge, azaz pl. 10/100-as értékeket produkáló hulladékok... Maga az USB 3.0 port amúgy egy USB 2.0-s eszköznél is hozhat némi sebességnövekedést, illetve az USB 2.0 szabvány max. 35-4X MB/s értékei is inkább elérhetők ilyen felállásnál, ellenben a mindkét oldalon csak USB 2.0-s megoldással.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz gregory91 #65617 üzenetére
Nem feltétlenül. Amíg USB2-es porton USB2-es pendrive-ra/ról 10 MB/s alatt lehet fájlokat mozgatni, addig USB2-es porton USB3-asra/ról ez az érték 30-40 MB/s. Legalábbis nekem ilyen tapasztalataim vannak.
-
gregory91
senior tag
Nem az a kérdés hogy USB2 porton keresztül lehet-e USB3-at,mert lehet,csak annyi a hátránya hogy az átvitel az USB2-vel egyenértékü(azaz a "minimalista rendszer" indítása,illetve fájlok másolása a gépre annyi időt vesz igénybe mint az USB2-es eszköz esetében),hanem az hogy a USB2 portot felismeri-e? Természetesen igen,de az USB3-as portal ellentétben nem vagyok biztos.
-
Bjørgersson
félisten
Akkor majd holnap kiderül, aztán jövök a fejleményekkel. Köszönöm azért!
-
nagyúr
válasz Bjørgersson #65613 üzenetére
Ezért írtam, mert a 10-ben benne van az usb 3 vezérlő, és megy is usb 3-as pendrive-ról a telepítés. Én így telepítek, megy.
A 7 viszont nem tudja eredetileg az usb 3 vezérlőket, de az usb 3 pendrive-ra is érzékenyebb. Nálam 7 alatt, míg használtam 2 darab 3-as pendrive elvérzett, de 10 alatt simán megy. Usb 2pen-ről meg egyből ment."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Zoz
őstag
Alapvetően igen. De találkoztam már olyan USB3-as pendrive-al, amivel nem működött (8/10 ment róla).
-
Bjørgersson
félisten
válasz Sub-ZeRo #65612 üzenetére
Akkor a 10 topikjaban erdeklodtem volna. Ilyen szempontbol egyebkent mar a 8.1 sem valogat.
-
nagyúr
Elméletben lehet, de a gyakorlat megmondja majd. Fordítva nem fog menni. Kivéve ha 10-et raksz fel.
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
USB2 porton keresztül USB3 pendrive-ról lehet telepíteni a rendszert?
-
Ayg0
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki olyan kipróbált és működő stream recorder programot W7-re, ami nem csak képet, hanem mellé a hangot rögzíti?
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
VB-re miatt rákötöttem még egy monitort a gépre. A következőt szeretném elérni: Fő monitoromon maradjon minden (gyakorlatilag úgy, mintha egy monitor lenne), második monitoron elég volna egy üres asztal, vagy egy Windows háttérkép is. Az egér két monitor között áthúzható legyen, hogy át tudjam rakni a TVGO képernyőt/pdf-et/bármit.
Jelenleg "E képernyők kiterjesztése" van bekapcsolva, ami hasonló, csak szétdobálja az ikonokat. Ha ingyenes programot tudtok ajánlani, az is megteszi.üdv.
.
-
laceszgamer
addikt
válasz laceszgamer #65603 üzenetére
Egyre jobb es jobb. Most mar annyit csinal h win telepítés loading files es bejon a kék hatter meg a kuruos es ennyi
Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
laceszgamer
addikt
válasz default. #65602 üzenetére
Az lesz a kovi. Bios beállítást meglesem. Illetve vga drivert nem a legfrissebbet teszem fel hanem az eggyel regebbit. Bar a legfrissebb jopar napig fenn volt mielőtt kezdte de proba cseresznye azt is
[ Szerkesztve ]
Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
default.
őstag
válasz laceszgamer #65601 üzenetére
Szerintem nem vírus ez, hanem valami beállítás. Olvasd el, amit linkeltem!
-
laceszgamer
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest