Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Robyka #32499 üzenetére
Nincs különbség a kettő ugyan az:
Windows 7 Enterprise
This edition targets the enterprise segment of the market and is sold through volume licensing to companies which have a Software Assurance contract with Microsoft.[1] Additional features include support for Multilingual User Interface (MUI) packages, BitLocker Drive Encryption, and UNIX application support.[1] Not available through retail or OEM channels, this edition is distributed through Microsoft Software Assurance (SA).[1] As a result it includes several SA-only benefits, including a license allowing the operating of diskless nodes (diskless PCs) and activation via VLK.[12]Windows 7 Ultimate
Windows 7 Ultimate contains the same features as Windows 7 Enterprise, but unlike the Enterprise edition, it is available to home users on an individual license basis.[1] Windows 7 Home Premium and Windows 7 Professional users are able to upgrade to Windows 7 Ultimate for a fee using Windows Anytime Upgrade if they wish to do so.[1] Unlike Windows Vista Ultimate, the Windows 7 Ultimate edition does not include the Windows Ultimate Extras feature or any exclusive features as Microsoft had stated.[1]Otthoni használatra bőven elég egy Home premiumot venni.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
PAtr0n
addikt
válasz Steelmanus #32493 üzenetére
Megszüntetni partíciókat, és újakat hozni létre, átméretezéssel. De már megcsináltam köszi
A többi infot is köszi, természetesen nem nyúltam ahhoz a partícióhoz!
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
Steelmanus
addikt
válasz PAtr0n #32492 üzenetére
Az a 100 MB-os particionak a Bitlocker hasznalatanal lenne igazan szerepe, de ezt altalaban a mezei user nem hasznalja. Viszont szorosan kotodik a rendszerparticiohoz, ezert ahhoz nem kell nyulni, mert a legkissebb valtozas miatt mar nem bootol be a rendszered. Ezert kell menteni a rendszerparticioval egyutt. Mit szeretnel valtoztatni a particiokon?
[ Szerkesztve ]
-
PAtr0n
addikt
válasz Steelmanus #32489 üzenetére
Épp aktuális, sikerült USB-ról indítanom egy particionálót, ahol látszik a 100Mb külön partíción, akkor gondolom ezt nem szabad bántani. Itt már meg is kérdezném, hogy ez mire szolgál? Jó párszor particionáltam már, de ezt sose értettem.
-
zack
nagyúr
válasz Steelmanus #32489 üzenetére
Na ez volt a lényegi kérdésre a válasz! Köszönöm!
(#32490) LonGleY
Neked is köszi, megnézem.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
-
LonGleY
veterán
válasz Peterhappy #32485 üzenetére
Ez mind elérhető a lemezkezelőben. Mindegy...
-
LonGleY
veterán
válasz Peterhappy #32482 üzenetére
Minek easus, ha egyszer már win telepítővel particionálsz?
-
gergogazd
csendes tag
Hali!
Már az előző windowsommal is előfordult a vége felé ugyanez a probléma (ugyanez a win7, csak új HDD-t vettem). Konkrétan: a windows kiválaszt véletlenszerűen egy egérmutatót, általában egy sárga színű szövegkijelölőt (nincs is ilyen a sémában, mivel az alapbeállítást használom), és 5-10 másodpercenként lefagy kb ugyanennyi időre. Az eseménynaplóban nem találok semmi hibára utaló bejegyzést...
Érdekesség, hogy általában böngészés közben jön elő. (a véletlenszerűségben azért nem vagyok biztos, annyira alaposan nem figyeltem meg)
Ma olvastam egy cikket egy régi, ehhez hasonló problémáról: [link]
Ha ez a régi probléma, akkor
- 1: vajon honnan szedhettem össze?
- 2: hogyan szüntessem meg véglegesen?A brummogás az élet asztala.
-
Peterhappy
őstag
válasz PAtr0n #32481 üzenetére
Nem akarok hülyeséget mondani, de ha törlöd a partíciókat, akkor azokat újra tudod allokálni kedved szerint
(tehát pl. a 4db 250GB-sből ha kettőt törölsz, a felszabadult 500-t újra el tudod osztani)
ha jól emlékszemÉn Win7 telepítőben szoktam particionálni, utána a friss Win-en vetem be az Easeust.
[ Szerkesztve ]
-
PAtr0n
addikt
válasz Steelmanus #32464 üzenetére
Köszönöm!
Arra az oldalra én is eljutottam tegnap, de nem volt türelmem végigolvasni Minden esetre annyit még megpróbálok, hogy letöltöm a kitet, felteszem, restart, aztán megnézem így foglalkozik e az EASEUS az USB vagy CD készítéssel. Ha nem, akkor végigmegyek a guide-on, és próbálkozok úgy.vighpeter:
Ezt tudtam eddig is, de az tud olyat, hogy összevon 2 partíciót, és utána létrehozok vele 2 tetszőleges méretűt?"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
konci79
őstag
Sziasztok!
Nem tudtam hol kérdezzem meg: mitől van az hogy letöltök winrar-os dolgot,és annyit ír mikor rányomok hogy archívum vagy ismeretlen formátum vagy sérült?
eddig jó volt,1-2 napja csinálja. -
snowdog
veterán
válasz Winnie The P #32472 üzenetére
De igen, a nevéből az következik, hogy előre telepített, és előre aktivált program. És szerintem pont ezért nem telepítheti más gépre.
[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
Én ezt használom 3 éve: Paragon Backup & Recovery Free
Felteszed, kiírsz vele egy boot médiát (pendrive, vagy CD), arról bútolsz, kijelölöd amit le akarsz menteni és kész. Visszaállítás értelem szerűen fordítva. Tök egyszerű, teszi amit kell.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
-
snowdog
veterán
Idézet a netről: "Az OA az az OEM Activation, vagyis neked a gyártó rakta fel az oprendszered, ezáltal azt is jelenti, hogy vagy telepítőlemezt is kaptál (ez ritka mint a fehér holló) vagy a gépeden van egy külön partícióban a recovery, ahonnan újra lehetne telepíteni."
A kérdésem az lenne, hogy a noti alján található Win7HomePremium kódot feltudom használni még az asztali gépemen egy Win7 aktiválására?
Legálisan nem használhatod fel. Aztán hogy engedi-e másik gépre aktiválni, azt nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Đusty
addikt
Az OEM azt jelenti, hogy egy bizonyos hardverhez adják azzal van összekötve pl. alaplap. Az OA nem tudom mi és azt sem, hogy hogyan lehetne utánajárni, hogy ez bizonyosan OEM-e. (csak valószínűsítem).
De biztos lesz majd aki jobban otthon van az ilyen dolgokban.[ Szerkesztve ]
-
Freel
tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszíves. Van egy nagy, asztali gépem és vettem egy Acer notebookot. Az Acer noti alján van egy Win7 HomePremium matrica kóddal. A Windows upgrade keretein belül vettem egy Win8 termékkulcsot online. Namármost a notira feltettem egy tiszta Win8.1 Pro x64-et és aktiváltam a windows-t. Minden rendben van, teljesen ok. A kérdésem az lenne, hogy a noti alján található Win7HomePremium kódot feltudom használni még az asztali gépemen egy Win7 aktiválására? Ugyanis az eredeti Win8 kóddal kapott számlán az égegyadta világon semmi nem utal arra, hogy az upgrade kód lenne és nem 'sima' product key. Illetve, hogy simán aktiválta a Win8.1-et úgy, hogy előtte nem kellett semmilyen win7-et felraknom. Szóval él még a Win7 kód és legális felhasználnom az asztali gépemen?
Köszönöm.
-
Steelmanus
addikt
válasz edeleny #32457 üzenetére
Ha az Instal mappat a C:\Windows\Installer mappa alatt erted, es annak tartalmat torolted, annak karos mellekhatasai lehetnek. Ebben a mappban taroljak a feltelepitett programok azokat az osszetevoket, amik pl ahhoz kellenek hogy tudjak javitani / boviteni sajat magukat, es kesobb lehetnek ikonproblamak is. Csak egy pelda:
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Van ötletetek arra, hogy ha Win7-tel partícionáltam az SSD-t, és ugye létrehozta az elsődleges partíciót, majd azt a kis 100MB méretűt is, hogy illetve milyen progival tudnám lementeni a belakott rendszert? Gondolok itt hasonló progira, mint az Acronis True Image...Stb. Persze ezekkel le tudom menteni a rendszert, de nem tudom, ilyen esetben mi lesz a 100MB méretű különálló partícióval. Ezt is le kell menteni? Vagy ez nem tartalmaz olyan adatot ami befolyásolná a rendszer visszatöltését? Jó lenne valami boot lemezes megoldás, ha bármi gond van, boot cd/dvd-vel vissza tudjam állítani a rendszert.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Steelmanus
addikt
válasz PAtr0n #32462 üzenetére
Mert a winPE egy butitott windows, es nem egyszeru elkesziteni. Kell hozza a WAIK, ami ha jol tudom tobb mint 1 GB azt lekell tolteni es telepiteni majd keresel segitseget a kuglin hogy mikent kell bootolhato CD-USB -t kesziteni. Pl.: How to Create a Windows PE Disk
-
PAtr0n
addikt
Sziasztok!
Segítség kellene bootolható USB stick készítéséhez, partícionáláshoz. A Win7-es USB kész, már csak azt nem értem, hogy mi a fene az a WinPE, és mi a sz@ré kell ez ahhoz, hogy az EASEUS partition manager egyáltalán foglalkozzon az a bootolható USB stick készítésével. Hiába nyomok rá a menüben a készítésre, csak a weboldalt dobja fel a wikivel, ami nem ad használható információt. A program teljes, tehát nem ez a baja. A win7 telepítős pendriveot látja a gép, bootol róla de hiába teszem a partícionáló program fájljait a másik penre, azt nem, és indul a win.
Remélem érthető a probléma, eddig azt szűrtem le, hogy valami WinPE kéne ahhoz, hogy a progi egyáltalán ilyen USB sticket egyáltalán készítsen...Vagy esetleg kérnék segítséget priviben egyszerűbb program hozzáféréshez, amivel pikk-pakk lehet bootolható partícionáló programmal ellátott pendrive-t készíteni...
Köszönöm!
Szerk: A rendszer Win7 Enterprise 64bit...
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz Steelmanus #32453 üzenetére
Értem, pedig azt általában nem árt néha.
-
Winnie The P
őstag
válasz LonGleY #32458 üzenetére
Így van használj pucoló programot az előttem író is ajánlotta a Ccleaner-t. Ingyenes magyar nyelvű pucoló és karbantartó program.
Bocsi nem neked akartam, hanem edelenynek.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
sony309
őstag
Sziasztok!
A következő problémám lenne és nem találtam rá megoldást sehol a neten:
-adott egy asztali gép (Asus P7P55D alaplap, i5 CPU, 8 GB RAM), amelyen Win7 x64 Pro SP1 fut.
Néha -nem tudom összekötni semmilyen más program használatával- azt veszem észre, hogy a processzor használat 25 %-ra ugrik, a memória használat pedig folyamatosan növekszik, egészen 100 %-ig felmegy.
Az eszközkezelőben a "dllhost.exe"-t mutatja a ludasnak, leírásban a "COM Surrogate" szerepel.
Ilyenkor, ha az intézőt szeretném használni, nem jeleníti meg a miniatűröket!Ha ilyenkor az eszközkezelőben leállítom a "dllhost.exe"-t, akkor azonnal megjeleníti a miniatűröket.
Kérném hozzáértők tanácsát, hogy mit tudnék tenni!
Köszönöm
S3x, hifi & rock and roll
-
LonGleY
veterán
válasz edeleny #32457 üzenetére
Lemezkezelő (Disk Cleanup) -> rendszerpartíció kiválaszt -> kiválasztod a windows update fájlmaradékok takarítását is -> lefuttatod -> újraindítasz. Ez elvileg legyak elég sokat. Ezen kívül néha CCleaner-t használj. Nem fog növekedni a partíció mérete. 2-3 giga meg már nem kellene, hogy számítson.
[ Szerkesztve ]
-
edeleny
őstag
válasz Winnie The P #32456 üzenetére
Basszus egy fél éve telepítettem, még fél év és teleteszi az 50 gigás partíciót?
A Temp, SoftwerDistributor, és az Instal mappát ürítettem. Ezek is cirka 4 giga-t tettek ki!
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
-
edeleny
őstag
Hali.
Normális az hogy a Windows könyvtár 20 giga?
Ebből winsxs könyvtár 9 giga! Ki lehet ezt törölni?
Mi a jóistent rakott ez oda?
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
föccer
nagyúr
Lehet használni céges környezetbe is, cssak éppen a hálózati és távelérési/frissítési funkció vannak meglehetősen lekorlátozva. De kis vállalatnál jó lehet a home premium is.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
addikt
Céges körülmények között ha Home Premium szoftvert telepítek az gondolom nem gond, ugye? Egy kollégám meg van győződve, hogy csak Professional-tól felfele lehet. De ha ez így lenne tiltva lenne valahol nemde? Ilyenre pedig nem tudok jogszabályt.
Illetve Office-nál is hasonló a helyzet? Szóval ha nekem elég a Home & Student, akkor nem kell megvásárolnom az Office Home & Business-t? Vagy az más tészta már? És ha még is van itt bármi "tiltás" hol olvasható erről valami hivatalosabb formában?
Előre is köszönöm!
There's a device that I've been using called a whoop.
-
Ice&Lime
veterán
válasz LonGleY #32449 üzenetére
most rányomtam az okéra és most nincs ott, kíváncsi leszek meddig lesz így.
Tudom, hogy vannak még más jó böngészők is, de chrome-ból kiábrándultam, pedig azt használtam, de mostmár a továbbiakban nem fogom, és sajnos a firefox nekem xp-n volt a favoritom, nagy kedvencem, de win 7-en már akadozik, ezért az is kiesik, sajna, így maradt az ie.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz Ice&Lime #32448 üzenetére
Nyomj az elfogadásra, illetve lépj be egy google fiókkal. Utána nem fogod látni.
Illetőleg van más böngésző is, ha egyéb dolgok is zavarnak. Most már nem tudom azt mindani az IE-re, hogy lassú vagy rossz lenne, de funkcióban csak ennél komolyabbak akadnak.
geckowize: Futtatásba (win gomb + r) pötyögd be ezt a netplwiz-t, majd enter. De ha abszolut eltűnt a fiók, akkor az is lehet, hogy valami merevlemez hiba/adatvesztés történt.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
Az internet explorer topic-ból jövök ide. Bocs, hogy ide írok, de át kellett jönnöm vele. A böngésző ie10/Win7.
Amióta a google fejlesztett nemrég a keresőjén ez a két vacak mindig ott van, már sosem fog eltünni róla? Minden indításkor ott vannak.
Azóta már többször újra volt téve a win7 is (persze nem ez miatt).
Követésvédelem-személyreszabott lista - letiltva. Nem állítottam semmit az ie-ben, minden úgy van ahogy telepítettem-"gyári állapotban".
Ha bejelentkezek a google fiókba és bejelentkezve maradok, elmentem, majd újraindítom az ie-t, akkor is ugyan az van.[ Szerkesztve ]
-
-
geckowize
őstag
Hello!
Az miért van, hogy a Win7 nem jegyzi meg a legutóbb bejelentkezett felhasználót és a kijelentkezés/kikapcsolás után nem kínálja fel, "elfelejti"? Hogyan lehetne megoldani? -
Zirowe
nagyúr
-
Enzolord
addikt
válasz Zirowe #32442 üzenetére
Lehet, hogy valaki megváltoztatta a Boot sorrendet, hogy miről bootoljon be...
(#32439) krealon Lefuttattam, 0% töredezett, sajnos nem ez a hiba forrása, de még1x köszi!
[ Szerkesztve ]
Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”
-
Zirowe
nagyúr
válasz Zirowe #32440 üzenetére
Az volt a baja, hogy be volt dugva egy pendrive.
De ez eddig nem zavarta, most hogy hogy igen?Más: nem sikerül mountolnom a D: meghajtót nfs-el.
Ugyebár a szolgáltatás telepítve, majd rendszergazdai jogosultságú cmd-be beírom, hogy mount gépem ipcímeFS D:, erre kapok egy hálózati hiba 85-öt (helyi eszköznév már használatban), ha más meghajtónevet írok be, akkor meg 53-as hiba (hálózati elérési út nem található).
Hogy kéne ezt csinálni?[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Enzolord
addikt
válasz krealon #32439 üzenetére
Így már tiszta világos.. Nekem is angolul írta ki, az újraindítás utáni programfuttatásra yes-t ütöttem,
csak, mivel az elején nem írtad ezt le, azt hittem, hogy elrontottam valamit..
Köszönöm a segítséget, remélem, beválik..Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, a szolgáltatásoknál bekapcsoltam az nfs-t, majd újraindítottam a gépet, azóta nem bootol.
Bootlogó, utána fekete képernyő egy fehér kurzorral a bal felső sarokban.
Mi lehet a probléma?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
krealon
veterán
válasz Enzolord #32438 üzenetére
C:\WINDOWS\system32>chkdsk c: /f
The type of the file system is NTFS.
Cannot lock current drive.
Chkdsk cannot run because the volume is in use by another
process. Would you like to schedule this volume to be
checked the next time the system restarts? (Y/N)Mar csak az a kerdes, hogy ebbol mi nem vilagos?
Y --> [Enter]ujrainditod a gepet es a bootolas elejen megcsinalja.
Ha neked magyarul irja ki a dolgokat, akkor az a te dolgod, hogy megertsd.
-
Enzolord
addikt
válasz krealon #32435 üzenetére
Megpróbáltam, azt írta ki, hogy a kötet használatban van, ezért a parancs nem végrehajtható..
Mi a teendőm?Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”
-
LonGleY
veterán
válasz Peterhappy #32431 üzenetére
Azért, mert az Linuxokhoz való, ahogy a logója, a leírása, az UI és az ajánlásom is erre utal... :]
-
krealon
veterán
válasz Enzolord #32412 üzenetére
"Valakik, aki ért hozzá, az legyen szíves, árulja el, hogy mik lehetnek azok a programok, amik teljesen lelassítják a gépem, és mit tehetek ellene...
Vírusirtó van fenn, de nem talált semmit..."Ha a winyo led folyamatosan vilagit, akkor lehet, hogy adminisztratorkent futtatott parancssorban ( Start Menu --> cmd --> [Shift] + [Ctrl] + [Enter] ) ki kene adni a
chkdsk c: /f
parancsot, hogy a logikai hibak megjavuljanak, mert a "hibas" vinyon a windows kikapcsolja a lemezgyorsitotarat, igy sok fejpozicionalas miatt csokken a sebesseg.
Radasul ilyenkor a toredezettseg megno, ami fokozza a fenti hatast. -
Peterhappy
őstag
válasz LonGleY #32426 üzenetére
Így van, én négy éve nem használok optikai meghajtókat, csak PD-t. A Win7 USB DVD Download Tool-lal szoktam minden alkalommal Win7 telepítőt csinálni, nálam hibátlanul működik. Legalább ötféle Wint telepítettem vele. És ahogy mondod, bootoláskor ki lehet választani a PD-t.
Mondjuk tegnap épp azért kellett újrahúznom a Wint, mert egyebek mellett a Windows Installer sem akart sehogy sem működni - márpedig az elengedhetetlen a Win7 USB Tool telepítéséhez.
Helyette ki akartam próbálni az Universal USB Installert, de nekem nem vált be, 14 hibával írta fel a PD-re a Wint és nem is működött a telepítő. -
kpal
nagyúr
Ezt a hibaüzenetet kapom mikor telepíteni akarom az angol nyelvet 800B0100[/B ,ezt lehet orvosolni valahogy ?
-
LonGleY
veterán
A Windows 7 USB DVD Download Tool-al működnie kéne. Ott mondjuk nem removable-ként, hanem hard drive-ként jelenik meg az eszköz a BIOS-ban.
Ez az MS eszköz viszont azért nem jó, mert mindenképp NTFS-t csinál a pendriveokból is, aminek a naplózott fájlrendszer nem túlzottan egészséges, és ez a fájlmásolás sebességén is meglátszik.
Amit kipróbálnék, az egy szimpla Ubuntu iso, Universal USB Installer-el pendrivera nyomatva. Ha az sem megy, akkor inkább az alaplapra gyanakodnék. A boot beállításokkal kéne még szórakozni, de azt sem árt tudni, hogy egy rakás régebbi lap csak bizonyos portjain képes a bootolható eszközöket fogadni. Vagy sehogy. Nekem pl. egy MSI K9N Platinum-on teljesen random, hogy mikor hajlandó működni. Kénytelen vagyok ODD-t működtetni.
[ Szerkesztve ]
-
Yag
tag
Sziasztok!
Átlapoztam a topicot és az összefoglalót, és elvileg találtam benne megoldást.
De mégsem.Az alapvető problémám, hogy Win7 x86 ról szeretnék x64-re váltani telepíteni, pendrivos telepítéssel.
Az eddig fellelt tutorialokat végig néztem és végig is csináltam de semmi.
Tehát volt aki azt írta FAT32 re kell formázni a pendrivot és úgy rámásolni az x64 Wint. Volt aki NTSF re esküszik a 4GB adattárolás miatt.
Volt aki az írta, hogy Windows 7 USB DVD Download Tool-al megoldást nyerek.
Volt aki CMD-módszerrel és programsorral csinálja.Valójában az a gondom, hogy minden esetben kiiírja, hogy vigyázzak mert nem kompatibilis az x64 a jelenlegi rendszeremmel .... és továbbá nem is vesz róla tudomást.
A pendrájvra másolt adatok nem bootolják be magukat. Tehát újraindítás, csippanás, menü item, és választhatok a jelenleg telepített (x86) Win7 és XP közt. De nem olvassa be a Pendrájv adatait amivel el tudna kezdeni telepíteni egy x64-est.Természetesen BIOS-ban át van állítva a Removabre 1-st BOOT -ra hogy az eltávolítható lemez BOOToljon elsőre. De így se vesz róla tudomást. A pendrive is tesztelt sőt ha lehuzom a winyót a gépról akkor egyből bebootol a pendi. De így meg nincs hova telepítenem .... ( Természetesen telepítő fájl is ép, és működőképes.
Véleményetek szerint mit nem csinálok jól és mit nem veszek észre ami miatt nem tudok x64-et telepíteni ?
Köszi.“Aki el akar érni valamit, az módszert keres, aki nem, az kifogást!” (LeEco LeRee L3)
-
LonGleY
veterán
válasz RetepNyaraB #32423 üzenetére
Még ha egyre tömörebb lenne, akkor nem lenne gond. MP3 -> MP3-nál inkább arról van szó, hogy egyre rosszabb minőségű lenne, miközben a méret maradna. :]
Ha sima mp3-at lejátszik, akkor nincs is szó semmiféle albumról! Csak szimpla archiválást (vagy már nem tudom, hogy hívják) kell választanod. Mintha csak dokumentumokat írnál a lemezre. Ajánlom az egyszerű és nagyszerű CDBurnerXP-t, ott adatlemez készítésének hívják a procedúrát. Képfájlok kiírására, duplarétegű DVD-k készítésére esetleg a profi ImgBurn-t. A Nero viszont gyakható, az összes fölöslegével együtt. Rég elmúlt már az az idő, amikor számított valamit ez a név.
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz LonGleY #32422 üzenetére
ez már messzire vezet; a Nero nem hajlandó több mp3 albumot audio lemezként megírni (vagy nem tudom, hogyan lehet rávenni), csak ISO 1 formában.
Nem egymásba konvertálgatom az egyre tömörebb cuccot, azért az túlzás volna
Az autó nem játszik le FLAC cuccot, ezért kell trükközni."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
LonGleY
veterán
válasz RetepNyaraB #32421 üzenetére
Azéééééééééé', mert data, nem pedig audio!
A datánál nincs sorrendezés. Ott könyvtárstruktúra van.Remélem, nem mp3-at konvertálsz mp3-ba - csak a fájlnevezés miatt! :]
Amúgy én is azt használom néha, ha wav-ból vagy flac-ből konvertálnék.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz LonGleY #32420 üzenetére
Nem lehet, legalább is Neronál nem jöttem rá, hogyan lehet.
Egy cd-re fér kb 4-6 db 320kbit/s mp3 album. Az simán lehet 70 trackA linket köszi, megnézem; de most perpill rendben van a foobar konverterrel a dolog. Ott beleírja a track számot és kész.
Ja és dataként megy az írás, de albumonként tárolva."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
LonGleY
veterán
válasz RetepNyaraB #32403 üzenetére
Egy normális audio CD íróprogramnál lehet változtatni a sorrendet programon belül is. Viszont ha mp3-akat írsz dataként (70 fájl gondolom csak ez lehet lemezenként), akkor meg milyen sorrendet akarsz? A lejátszó is csak fájlnév sorrendben fogja tolni a zenéket...
TC-t én se használnék soha, ezért jön jól a Better File Rename.
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
Köszönöm, akkor én eddig épp rosszul csináltam, mindig 10-12 GB-t adtam meg lapozóméretnek...
Alszom egyet a Ramdiskre, lehet hogy "egy próbát megér" alapon keresek egyet, futok valamelyikkel egy karikát. A sebességre amúgy nem panaszkodom, arra amire én használom a gépet ez is elég, de délelőttig nem is hallottam erről a dologról és bevallom férfiasan felcsigázott
-
zsepeti
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
USB 2.0-ás IRDA 5Vdc 440mA típusú infraporthoz keresnék drivert windows xp-hez, esetleg 64 bites Win7-hez.
Nagyon megköszönném, ha tudnátok segíteni.Köszönettel:
Zsebi -
Csontikka
aktív tag
válasz Peterhappy #32398 üzenetére
nekem a softperfect ramdisc vált be...
beállításokat, programokat, lapozófilet én sem raknék ramdisc-re, a böngészők átmenetti mappái viszont ott figyelnek és kifogástalanul működik és itt még hasznos is hogy kikapcsoláskor elveszti a tartalmát, így mentegetni sem kell és külön betöltési idő sincs... -
Enzolord
addikt
válasz zibo73 #32413 üzenetére
Eset Nod32
A Windows kb 3 hónapja van fenn...Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”
-
Enzolord
addikt
Sziasztok..
Valakik, aki ért hozzá, az legyen szíves, árulja el, hogy mik lehetnek azok a programok, amik teljesen lelassítják a gépem, és mit tehetek ellene...
Vírusirtó van fenn, de nem talált semmit...Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”
-
izomhod
őstag
sziasztok!
a régebbi vinyómon xp van, ketté van particionálva
az új vinyóra win7 került, a régi vinyó slaveként működik most, de valamiért w7 alól csak a régi rendszervinyót tudom kezelni, törölni, másolni róla, de a régi d: n csak pár könyvtárba tudok belépni, sok könyvtárba viszont nem (hozzáférés megtagadva)
mi lehet ennek az oka és hogyan tudom ezt w7 alól megoldani?
köszi
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy az avastot le akartam törölni avast uninstaller utilytvel. Ez automatán csökkentett módba inditja a windowst. Viszont mikor jön az üdvözlő képernyő ott újraindul és folyamatosan csökkentett módba akar indulni. Nem tudom sehogy normálba, gondolom az utilty miatt. Hogy lehetne megoldani?
Winchesterre irta rá magát ez az uninstaller, mert másik gépbe berakva is ezt produkálja. Rendszer visszaállítás se segített.[ Szerkesztve ]
-
Bora1991
csendes tag
Hello
kérdésem lenne mitől van az hogy amikor játszanék a kormányon akkor azt írja hogy: please release all controls on sidebar precision racing wheel version 1.0 mit jelent?
-
Robyka
aktív tag
Hali,
Az Ultimate vagy az Enterprise a jobb/stabilabb?
-
vlevi
nagyúr
válasz Peterhappy #32398 üzenetére
A 100GB-os partíció az abszolút jö ötlet, a többivel nem érdemes variálni. Lapozófájl beállítható valami fix méretre, 1-2GB is elég, ha 8G RAM van a gépben. RAMDisk-el nem nyernél annyit, én is próbáltam, nem túl megbízhatóak, sajnos.
-
RetepNyaraB
veterán
Nem használok TC-t és ez már asszem így marad
Viszont átírtam a konvertáló beállításokat és így is működik.
Ellenben a Win beállításai akkor vajh miért vannak, ha nem hajlandó végrehajtani őket (költői kérdés)?"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
lck
senior tag
válasz RetepNyaraB #32403 üzenetére
Total Commander- csoportos átnevezés - 5 mp
-
RetepNyaraB
veterán
válasz LonGleY #32402 üzenetére
Persze ez egy megoldás, de meg kell bolondulni, hogy egyenként nevezzek át lemezeként pl. 70 fájlt
Öööö illetve mikor p3-mat konvertálok biztos meg lehet adni valahogy, mi kerüljön a címsorba. Na majd megnézem.
De a windows egy zsák szar, megint megállapíthatom akkor"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
LonGleY
veterán
válasz RetepNyaraB #32401 üzenetére
A legtöbb íróprogram fájlneveket néz, még csak nem is tag-eket (azt meg végképp nem, hogy hogyan csoportosítod az ablakokban a cuccokat). Nevezd át ezeket úgy, hogy a sorszám ott legyen az elején, ahogy általában a release-eknél is szokott lenni! Ezt a beépített izét meg elfelejteném.
01 - Smack My Bitch Up.flac
02 - Breathe.flac
03 - Diesel Power.flac
...[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
Kis help plííz mert földhöz vágom...
Nyilván gyökér vagyok, de nem jövök rá, hogyan lehetne rábírni bármely win alatt működő lemezírót (akár a win sajátja, akár Nero pl.), hogy egy mp3 albumot ne betűrendben akarjon felírni, hanem a tracklista sorszámai alapján. Ha a mappán beül kiválasztom az csoportosítás-egyebek fült, akkor ott be tudom ikszelni a sorszám megjelenítését (ami alapértelmezetten nem látszik, ha már az író felületén járok ). Elő is jön, át is állítom a rendezés menüpont alatt sorszámra az egészet; igen ám, de ha visszalépek a mappából el is felejti, tehát nem tárolja. Na ettől pukkadokszét most már
Hogyan? Hogyan??!!!
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest