Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Aktív témák
-
Gabás
addikt
válasz Kolondrum #47153 üzenetére
egyem a szíved, drága
-
félisten
válasz Kolondrum #46305 üzenetére
Ööö, ezt nem biztos, hogy igazán értem most...
"De akkor miért nem rakja fel a rendes sp1et?"
Hát ezt nem tudhatom, max mert a végleges SP1-et nem lehet RC-re telepíteni..."Kerestettem de csak jawitásokat rakna fel meg defendert."
Ugyanazért, amit előbb írtamAz is lehet, hogy valami tákolt vacak W7 van azon a kütyün, szerintem jobban járnál, ha újrahúznád az egészet. Feltételezem nincs Nálad a noti...
Le(s)lie
BIOS-ban boot sorrend beállít?[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz Kolondrum #46302 üzenetére
Hát a noti lehet, hogy új, de nem gyárilag előtelepített W7 van rajta, mert a szervízcsomag RC változatú...(Az SP1 RC verziója a 721)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Kolondrum #44806 üzenetére
Tetszik a hsz-ed. Engem sem érdekel, úgy mint a vv itt nálunk.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
félisten
-
Steelmanus
addikt
válasz Kolondrum #39685 üzenetére
Hmmm... nagynehezen de csak sikerult reprodukalni a hibat. Kivancsi voltam a konfigodra, es ezert kattintottam a nevedre, ugye ekkor egy kulon ablakban megjelenik az Adatlap.
Itt pedig a http://href.hu/x/a1nl linkre kattintottam mert nem lattam a videokari tipusat.
W7 64
Sapphire Ultimate 4670 kari, ATI CCC 11.02
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:2.0b12pre) Gecko/20110215 Firefox/4.0b12pre
Linkification 1.3.9 kiterjesztest hasznalok igy eleg kettot kattintani a linken es megnyilik az ablakban. Azt tunt fel hogy nagyon lassan toltodik be az oldal meg abban az ablakban ahol olvastam az Adatlapodat, majd elkezdtem huzogatni a csuszkakat es valoban sok ido telt el mire odaugrott ahova huztam. Viszont az is feltunt hogyha nem akartam kivarni az idot akkor egyet kattintottam a Talca ures reszere rogton ervenyesult a parancs, vagyis oda ugrott a csuszka ahova huztam. Az oldalon a gepedet, telokat latni. Ha viszont kikopizom a linket vagy jobbgombos menubol inditom akar uj fulon akar kulon ablakban, a hiba nem all fent.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Kolondrum #39693 üzenetére
SP1 mindenki számára 22.-én lesz elérhető a download centerben, de gondolom külön is lejön majd Wu-ról.
Amúgy milyen kártyáról van szó? (azt írtad, hogy nvidia, de mi, csak érdekel...)
-
félisten
válasz Kolondrum #39687 üzenetére
Hányas FF? Esetleg 4-es béta?
Böngészőkben hardveres gyorsítás is van, ami ugyanúgy kihathat VGA-ra, mint egy játék(persze nem úgy értve, hogy annyira meghajszolja, mint egy game, hanem hogy 3D gyorsítás DX-en keresztül stb)SymbianOS #39692
Mondjuk annó nálam is így kezdte egy 8600GT az "elhalást", igaz egy idő után tiszta matyóminta lett minden (de csak Vista alatt, XP alatt nem volt ez a gond, mivel az XP nem használt DX-et az asztalhoz).[ Szerkesztve ]
-
Shady313
aktív tag
válasz Kolondrum #39683 üzenetére
Ez érdekes. Nálam a ventik nem bőgnek és a fogyasztással sem vagyok tisztában de mostanság azt tapasztalom a legfrissebb ATI driverekkel amit te is, de én csak a filmeknél (meg ugye az oldalba ágyazott videóknál). Ezért akarom újrarakni a rendszert mert valami lehet összegabalyodott. Tehát FF és film nézés beakad és hirtelen begyorsul "behozva a lemaradást". Nekem is Win7 x64 van majd meglátom mit produkál reinstall után.
Szerk: ha jól látom neked nVidia VGA-d van. De lehet egy reinstall megoldaná a gondod, többet most én se tudok mondani. Hátha van itt valaki aki megoldotta a hasonló problémát. Én ígyis úgyis újraraknám a rendszerem.
[ Szerkesztve ]
-
Gabás
addikt
válasz Kolondrum #34439 üzenetére
nekem nem volt kékszakál, de az Outlook-frissítéssel problémák vannak
[ Szerkesztve ]
-
válasz Kolondrum #34149 üzenetére
Eleve nem értem mit akarsz csinálni (és miért). Kicsit keverednek a fogalmak is:
Primary partition = Elsődleges partíció
Ehez tartozik egy "aktív" jelző, ami a rendszernek megmondja melyik lemezről induljon.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Воланд
titán
válasz Kolondrum #34155 üzenetére
Miért eddig nem jelezte aktívnak? Ha tudod rendesen használni, akkor szvsz mindegy, hogy mit ír ki. Megmondom őszintén, eddig nem figyeltem, hogy mit ír pendrive-nál a lemezkezelő, de most megnéztem és nálam is azt írja, hogy aktív, elsődleges partíció. Akkor ez már négy, szóval tuti jó nálad is.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
-
Воланд
titán
válasz Kolondrum #34151 üzenetére
Max úgy tudod, hogy újraformázod kiterjesztett partícióra. W7 alatt úgy van, hogy alaplemezenként három partícióig elsődleges, utána kiterjesztet partíciók vannak. De azt hiszem az mindegy, hogy mennyi lemez van a gépben, mindegyik elsődleges partíció lesz.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
válasz Kolondrum #34149 üzenetére
Pendrive: diskmgmt.msc, szerk.: most nézem, nálam is minden lemezt elsődleges partícióként jelöl.
Verziószám: regedit --> HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop --> PaintDesktopVersion kulcs értékét nulláról egyre kell változtatni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Kolondrum #34007 üzenetére
Hát nekem nem voltak ilyen gondok. Mondjuk én asztalin használom a rendszert.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
-
polonic
félisten
-
Morden24
nagyúr
válasz Kolondrum #31601 üzenetére
Na, ezért kértelek, hogy konkrétan írd le a dolgaidat, mert egyébként kb. 4 komment kell ahhoz, amihez egy is elég.
Korábban egy koma leírta, hogy hogyan lehet kiiktatni az Fx onboard vírusellenőrzőjét, ami nyilván egyébként is annyit ér, hogy semennyit.
A bootolási "problémák" okán érdemes összehasonlítanod a startupot, de igazság szerint elég sok függ a betöltődő driverektől, amik 32/64 bittől függetlenül lehetnek sajnos gagyik (nekem pl. anno a Xonar egyik driverfrissítése nem viccelek, uscve 10 másodperccel megtoldotta a bootidőt... sajnos ilyen előfordulhat).Ezen felül milyen hasfájásod volt még?
Sectumsempra - For Enemies
-
-
Morden24
nagyúr
válasz Kolondrum #31546 üzenetére
1. Melyik FF verziót használod?
2. Kérdezd meg a topikjában, hogy lehet kiiktatni ezt a halál felesleges funkciót (vagy próbálkozz más böngészővel, valszeg jobban is jársz).
3. A Flash tökéletesen fut 64bites Win alatt, 32 bites böngiben, többek között az IE-ben, Safariban, Fx-ben és a többiben is.
Nem mellesleg már van 64 bites Flash is, "Square" kódnév alatt az Adobe Labs-ból leszedhető.4. Az a fix, hogy teljesen szar a géped, vagy a Windows, amit felteszel. Az egyik legnépszerűbb böngészőként a topikon belül is tucatjával használják az Fx-et, többek között pzstm is, aki szintén 64 biten van. Senkinek nincsen ilyen gondja.
5. Nem az számít, hogy MS-en kívüli-e a cucc vagy nem, hanem az, hogy tisztességesen megírták-e, avagy nem. Megjegyzem, ez továbbra sem igaz olyan programokra, ami mindenkinél megy, csak nálad helikopter.
+6. Sokkal jobban járnál, ha nem úgy jönnél be ide, mint a részeg a kocsmába, hogy minden szar, minden fos, és neki van igaza. Merthogy sajnos nincsen.
[ Szerkesztve ]
-
-
polonic
félisten
válasz Kolondrum #31538 üzenetére
"Használd 10 évig a 32bitet rekj fel egy 64-est és azonnal meglátod"
Szerinted amíg nem volt 64 bit, addig mit használtam?
Vistával váltottal 64 bitre, ott sem volt semmi probléma. Itt meg még annyi sem.Én nem vettem észre hogy más lenne működés közben egy 32 bites program 64 biten. Ezt nem is értem. Fejtsd már ki! Talán lehet, hogy az IE meg nem is olyan rossz, főleg a védett mód miatt. De ez most itt mindegy is. Ez lényegtelen.
Ha meg a vírusírtóval van a baj, akkor miért a windowst hibáztatod? Nem a microsoft csinálta azt a vírusirtót, hacsak nem MSE-t használsz.[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz Kolondrum #31538 üzenetére
Baszki, itt MINDENKI használt X évig 32 bitet, mi sem tegnap születtünk. Ha szar a vinyód, hát cseréld le, bár akkor nem értem, miért a 64 bit a hibás.
Mi ellenőrzi a vírusokat? Mert akkor esetleg a vírusirtódat cseréld le. Amúgy meg millióan használnak bugrókát, mindnek megy.
-
bobsys
veterán
-
-
pzstm
titán
válasz Kolondrum #29096 üzenetére
Igen. Távoli asztal csak flehasználói név+jelszó párossal érhető el.
Emeleett a Computer>Properties>Remote Settings-nél is engedélyezned kell.iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
-
félisten
-
nagyúr
válasz Kolondrum #26784 üzenetére
Nem jelez vírust. Nod antivír. Amúgy onnan nyugodtan tölthetsz, nem vírusos.
Game Hunter
IDE vinyóról? Penről és dvd-ről tudok, hogy onnan bootol csak...
Amúgy meg ha sata2-re akarod, akkor vagy csinálsz előtte egy paríciót rá, vagy telepítéskor hozod létre. Ha telepítéskor, akkor csinálni fog egy 100 megás partíciót és azon lesznek a boot fájlok, nem a c mehajtón, vagy ahol a win7 partíció lesz.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Kolondrum #25462 üzenetére
Hali!
Elég sok gép megfordul a kezem alatt, notik is. Hordozható gépeknél nagyon rossz statisztikával rendelkezik a BS. Az addig kifogástalanul működő BT használhatatlan lesz...
Persze van ahol nincs vele gond, de ha kéri az ügyfél a telepítését, akkor BS telepítése előtt partíciómentés...Fire.
-
félisten
válasz Kolondrum #25456 üzenetére
Hali!
Próbáld meg azt, hogy újra feltelepíted azt a progit, majd a Revo uninstaller Free-t.
Na ezzel a progival távolítsd el majd az IVT BlueSoleil progit.Revot kell indítani, azzal/abból kell eltávolítani, amikor a progi pl újraindítást kér, akkor azt nem engedni, hanem a revoban tovább menni(egyértelmű lesz, keresni fog a registryben, ha talál kijelölöd törlöd, majd aHDD, ha talál mappákat kijelölöd törlöd) és csak ha a revo befejezte a munkát, akkor restart.
Remélem így minden "szemét" eltűnik, és megoldódik a problémád.
v.attis
Ha a BIOS-al van gond, akkor nincs sok esély, hogy egy másik HDD megoldja a problémát, persze kipróbálhatod. A BIOS frissítést meg megint csak hogy teszed fel, ha nem tudsz belépni sem a BIOS, kvázi nem reagál semmilyen billentyűre?Fire.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Kolondrum #25072 üzenetére
Persze. Mappára jobb gomb, tulajdonságok, megosztás, majd kiveszed a pipát és OK.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz Kolondrum #24705 üzenetére
Nem hallottál még olyanról, hogy mentés? Mint pl dvd írás?
-
moonman
titán
válasz Kolondrum #24705 üzenetére
jajó, én nem szoktam reinstallni. (van havi image backupom, több, mint elég, bár még sose kellett.)
de akkor is elég kettő, nem? egy a rendszernek, egy az adatoknak.
"olyan mennyiségű szemét alakul ki rajta idővel h nem tudok rajta rendet tartani. Ha sok a meghajtóm akkor valamennyire figyelek arra mi hova kerül."
nem látom a különbséget több meghajtó és több mappa között, szerintem a rendrakás nem ettől függ. -
bobsys
veterán
válasz Kolondrum #24701 üzenetére
tok mindegy hogy elsodleges vagy logikai meghajto az amit letrehozol, mukodesben semmi, de semmi kulonbseg nincsen a szamodra
egyebkent en sem ertem miert kell darabolgatni?
szerk: latom, akkor miert kell sok fele darabolni, nem eleg a rendszer meg a mindenmasnak egy-egy resz?[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
moonman
titán
válasz Kolondrum #24701 üzenetére
nézd, tőlem hiába kérdezed, én a 320-ast is egyben használom, nagy a valószínűsége, hogy az 1 terásat sem darabolnám fel, szóval...
nincs semmi baj a dinamikus kötettel, akár használhatod úgy is, nem fogsz észrevenni semmi különbséget, max fogod tudni csíkozni, tükrözni meg raid-elni.
-
félisten
válasz Kolondrum #24695 üzenetére
Hali!
Most is tudsz, mert -ahogy írtam- extended-en belül lehet(és kell) többb logikai meghajtót létrehozni.
Az angol ábc 26 betűs, ebből lejön az A és B illetve a rendszernek a C, marad 23...Illetve minusz a másik HDD partícióinak száma...Persze ezzel nem azt mondtam, hogy oszd fel 23 részreAz a 100 megás partíciónak ezidáig semmilyen jótékony hatását nem tapasztaltam, épp ellenkezőleg, oda kell rá figyelni. Sokan készítenek backup-ot a rendszerről és elég gyakran megfeledkeznek, hogy nem csak a rendszerpartíciót kell elmenteni, hanem ez esetben azt a 100 megást is.
Kizárólag akkor engedem meg, hogy létrejöjjön, ha az ügyfél használni szeretné a Bitlockert, mert ahhoz meg kötelezően kell...Fire.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Kolondrum #24689 üzenetére
Hali!
A W7 partíciókezelője 3 elsődleges és egy Extended(kitejesztett) kötetet hoz létre. Az extended köteten belül tudsz több logikai meghajtót létrehozni, egészen Z betűjelig. Azért teszi ezt így, mert Master Boot Record-os "környezetben" maximum 4 elsődleges partíció lehet, ezért az utolsót Extended-ként hozza létre, biztosítva, hogy 4-nél több darabra is feloszthasd a HDD-t.
Van azon a HDD-n egy rejtett 100 megás partíció is(elsődleges, ezért lesz nálad már a 3. partíció is extended/logikai, nem pedig a negyedik). Az a 100 megás rész azért jön létre, mert nem particionáltad elő a HDD-t, azaz elindítottad a telepítőt és azzal szeretted volna felosztani a HDD-t. Ilyenkor a W7 létrehozza automatikusan azt a 100megás elsődleges partíciót...Értelem szerűen, ha nem akarod hogy, az létrejöjjön, akkor elő kell particionálni. (boot-os eszközről vagy akár egy másik gépben. Ha így jársz el, akkor sem tudsz 4-nél több elsődlegest létrehozni)
Amúgy az hogy elsődleges vagy logikai, az adattárolás szempontjából lényegtelen, az OS csak elsődleges partícióra telepíthető, ezért csak annyi a kikötés, hogy legalább 1 elsődleges partíciónak kell lennie a HDD-n.
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Laccoss
addikt
válasz Kolondrum #22892 üzenetére
Én meg inkább azt mondanám hogy valamivel megpiszkáltad hogy ne legyen már olyan hangos az a vga hűtő. Vagy energiatakarékossági szempontokból beállítottad, hogy ha nem kell, ne forogjon. Az a pro ugyanaz ami a boltokba került, verziószámilag egyeznek.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Kolondrum #22333 üzenetére
Hali!
Ha törlődött, akkor talán (tényleg csak talán) visszaállítható. Használd ezen progik valamelyikét, csak ne arra a partícióra telepítsd, ahonnan eltűntek a cuccok, mert akkor még kevesebb esély lesz a visszaállításra.
Recuva
Pandora RecoveryHa sikerül visszaállítani valamit is(azt is másik partícióra mentsd), azonnal tömörítsd jelszóval és tedd el valahova, ezután viszont víruskeresés a köbön pl MBAM Free és egy-két ismertebb gyártó online scannerével
vans?
Biztosan lehet menedzselni valahogy a mentéseket. Nem lehet, időzített/időszakonként folyamatosan mentettél, azért telt meg az a könyvtár? Nincs több mentés felsorolva ott?
(Bocs, de csak "vaktába" lövöldözök, mert mint korábban írtam, nem használom a W7 beépített backup-ját)Fire.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Kolondrum #21233 üzenetére
illesztők (chipset...stb) rendben? mert nem minden esetben jó az az alap illesztés, amit a win 7 ad - annak ellenére sem, hogy az eszközkezelőben látszatra minden ok -, a legtöbb notinál javasolt/szükséges a noti gyártója által adott - a notira szabott - illesztő!
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
-
nagyúr
-
negyedes
addikt
válasz Kolondrum #21086 üzenetére
Na micsoda?
Zolás: szoval akkor a temp mappad ures vagy torles utan marad ott(ha igen akkor semmi baj). A biztonsag kedveert nezz bele a msocache mappaba. ha kerdi a tc akkor adminket nezd lepj bele es az all users mappanak a meretet nezd meg.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
veterán
-
veterán
-
félisten
válasz Kolondrum #20347 üzenetére
Hali!
Ez király! Akkor valószínűleg az MPC-n belül kell állítani. Elsőre nézd meg, hogy engedélyezve van-e a DXVA, az Internal Filters-en belül.(Én kodekpakból telepítem és az felajánlja hogy bekapcsolja vagy sem, mivel tudom, hogy a kártya támogatja, ezért be szoktam kapcsolni)
Más tippem nincs, majd talán más megmondja a tuti...Fire.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Kolondrum #20345 üzenetére
Hali!
Nvidia driver hiba okozza nagy valószínűséggel(már ha NVidia karit használsz egyáltalán), de ha frissítesz az újra, azt tudnod kell, hogy pár esetben már okozott ez az új driver BSOD-t usereknél, úgy hogy csak saját felelősségre felpakolni!
Ott figyel az alsó sorban, hogy javítottákFire.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Kolondrum #20006 üzenetére
Hát a bios át van írva... Azért az mégis csak nem gyári bios.
Hogy évek óta megy, az egy dolog. Lehet most kezdi megadni magát. Nem lehet tudni.
A tuningot a win 7 meg nem nagyon komálja sajnos, nem xp.
Megrepedt? Akkor ne csodálkozz rajta, ha hibázik a kari.
Azért egy másik gépben megnézném azokat a karikat.
Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest