Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Bitcoin topic
- Microsoft Excel topic
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Windows 11
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asztee
aktív tag
A TM-től olyan hibaüzenetet kaptam,hogy No space left on device. Ez meg hogy a francban lehetséges ? Van még több mint 1 TB üres helyem. Miért miért miért ?????
''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
PistiSan
addikt
válasz kokosmith #1696 üzenetére
Ha usb-ről lejátsza a fájlt, akkor biztos a média megosztással lesz a baj, ha úgy sem játsza le akkor egyszerűen nem támogatja a lejátszód a formátumot.
Ha rá keresel (jobb oldalt fent) a PLEX-re akkor láthatod hogy van aki felrakta, bár most az új fw-vel kapcsolatban nem tudom hogy fel lehet e rakni. -
kokosmith
tag
válasz kokosmith #1696 üzenetére
Megpróbáltam telepíteni a leírtak szerint a miniDLNA-t, de az alábbi hibát kaptam:
Unpacking replacement libtirpc1:armhf ...
Preparing to replace libc6:armhf 2.17-97 (using .../libc6_2.19-9_armhf.deb) ...
Checking for services that may need to be restarted...
Checking init scripts...
Unpacking replacement libc6:armhf ...
Processing triggers for man-db ...
Errors were encountered while processing:
/var/cache/apt/archives/nfs-kernel-server_1%3a1.2.8-9_armhf.deb
/var/cache/apt/archives/nfs-common_1%3a1.2.8-9_armhf.deb
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)Megpróbáltam leállítani:
WDMyCloud:~# sudo service minidlna stop
minidlna: unrecognized serviceMajd újra telepíteni:
WDMyCloud:~# apt-get install minidlna
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
You might want to run 'apt-get -f install' to correct these:
The following packages have unmet dependencies:
libc-bin : Depends: libc6 (< 2.18) but 2.19-9 is to be installed
libtirpc1 : Breaks: nfs-common (< 1:1.2.8-7) but 1:1.2.6-3 is to be installed
Breaks: nfs-kernel-server (< 1:1.2.8-7) but 1:1.2.6-3 is to be inst alled
minidlna : Depends: libavformat55 (>= 6:10~beta1~) but it is not going to be in stalled
Depends: libavutil53 (>= 6:10~beta1~) but it is not going to be inst alled
Depends: libflac8 (>= 1.3.0) but 1.2.1-6+b1 is to be installed
Depends: libid3tag0 (>= 0.15.1b) but it is not going to be installed
Depends: libvorbis0a (>= 1.1.2) but it is not going to be installed
E: Unmet dependencies. Try 'apt-get -f install' with no packages (or specify a s olution).Ötlet esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
kokosmith
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Rendelkezem egy WD Cloud 3 TB-os NAS-al. Minden simán ment eddig, TM, film és zenék közvetlen lejátszása WD TV LIVE Streaming media lejátszóval, stb.
Most vettem egy Samsung HT-E6750W típusú házimozit. A probléma az, hogy tökéletesen látja a NAS-t, a rajta lévő filmeket is, a borítót és adatokat is megjeleníti, viszont amikor megpróbálok lejátszani egy bármilyen MKV formátumú filmet, az alábbit írja ki: "A kiválasztott fájl jelenleg nincs támogatva.".
Ha avi-t próbálok lejátszani, vagy zenét, az hibátlanul átmegy rajta. Ez ügyebár Allshare néven fut a Samsung lejátszón.
Ha felteszem a PC-re az Allshare programot, akkor tudom tökéletesen streamelni ugyanezt az mkv-t a lejátszóra, vagy megtudom nyitni a programmal megosztott videót a lejátszóval a gépről elérve, illetve USB meghajtóról is simán viszi ezt a fájlt.
Van bármi ötletetek, mit tudnék beállítani a NAS-on, hogy működésre bírjam a Samsung házimozimmal? Lehet, hogy a gyári Twonky DLNA-t kéne csak lecserélni? A házimozira letölthető a PLEX stream progi, amivel ilyen para nincs, de ha jól sejtem, WD-re nem lehet PLEX-et rakni?!
Köszönöm előre is a segítségetek!
-
Asztee
aktív tag
válasz PistiSan #1694 üzenetére
De ugye a TM webUI-ja azt írja,hogy port : open. A szolgáltatómmal meg nem hiszem,hogy gond lenne,mert a PC-n uTorrenttel megy a a töltés fel is, le is.
A config fájlban ez van : "download-dir": "/root/Downloads",de ez nálam a Public/Transmission/Downloads-t jelenti (A TV meg a PC így látja.),de nekem a Public/Filmek kellene. Akkor mit írjak a config fájlba ?''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Asztee
aktív tag
- Próbának leszedtem vele egy friss filmet (Need for Speed) és visszafelé nem megy az anyag. Ennek pl. mi lehet az oka ? Nem kell senkinek vagy inkább valami beállítási problem ?
Közben észre vettem,hogy a TM network menüjében a Peer listening port: 51413 alatt az van,hogy port is close,de a router beállításával ez sikerült open-re változtatnom. De a feltöltés még ettől sem indult meg.
[ Szerkesztve ]
''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Asztee
aktív tag
Hi !
/etc/init.d/wdmcserverd stop - ez ugye a winyó scenelését hivatott leállítani ? Szóval miután ezt a parancsot kiadom a DLNA még működik tovább csak ha pl. mások rá új filmeket akkor azt nem fogja látni a TV-m !?
...és van az a másik hasonló utasítás, az meg valami képekkel kapcsolatos folyamatot állít le. Az mi egyáltalán ?
Más : Ez alapján felraktam a TM-et a gépre és még működik is. DE !
...azért lenne néhány kérdésem itt a debian gurukhoz.
- Próbának leszedtem vele egy friss filmet (Need for Speed) és visszafelé nem megy az anyag. Ennek pl. mi lehet az oka ? Nem kell senkinek vagy inkább valami beállítási problem ?
- A telepítés csinált nekem a Public megosztásomba (?) egy Transmission nevű mappát és abba pedig (3 másik mellet) egy Downloads mappát. Értelem szerűen ebbe tölt. Ezzel még nincs is semmi bajom,de az elkészült torrenteket szeretném áthelyezni az én Public/Torrentmegosztás mappámba csakhogy a WebUI-ban a Public/Transmission/Downloads mappa így néz ki : root/Dowloads. Szóval Transmission=Root, de akkor ennél feljeb már hogy megyek ?ui.:közben letöltődött a N.F.S és a leállított folyamat ellenére látja a TV-m. Akkor hogy is van ez ?
Köszönöm.
Ja és még valami... Arra van valami mód hogy az eddigi uTorrent által letöltött és még működő torrenteket ebbe valahogy egyszerűen átrakjam. (azok is ide kerültek át a letöltés után).
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz PistiSan #1688 üzenetére
Én sem telepítettem fel az új FW-t pont emiatt, a felirat nekem nem lényeg, nem használok dlna-t, úgyhogy sok értelme nem lett volna a frissitésnek, a mostanival is tökéletesen műxik minden.. A teljesítménynövekedés amit igér az update meg szerintem elhanyagolható, igy is elég gyors a cloud.
-
PistiSan
addikt
válasz Sweet Lou 6 #1671 üzenetére
Szia!
Távoli elérést nem használom, erről nem tudok nyilatkozni.
Viszont van egy pár dolog amit a kedvedért kipróbáltam!
11 mappa mélységig pakoltam a mappákat, elég hosszú nevet meg lehet adni neki, fájl névben szerintem akármilyen karakter használható.
Az 50000 fájl egy mappában azért nem semmi, ötletem sincs miért kell egy mappába annyi fájl, na de mindegy, kipróbáltam 60000 fájllal, gond nélkül működik, biztos tud tovább is menni, de gondoltam ennyi elég lesz.Mellékelt képen láthatod ezeket egyben: link- kép
-
PistiSan
addikt
Heló!
Bocsi ha írtad, de sikerült ez alalpján fel raknod a torrent klienst?
Ha igen, akkor ki rakom a doksiba, hogy az új fw-vel ezt használják.Amúgy elég gáz, hogy pár hónapja még azért szavaztunk hogy a torrent kliens alapból legyen a nas rendszerének a része, most meg kaptunk egy teljes tiltást a telepítésekre.
Jó, peresze meg lehet így is oldani, de sokkal több erőfeszítés és munka mint a régi módszer, én még most nem frissítettem az fw-t, majd ha vissza kapjuk az apt-get-et. (Vagy lesz rá custom fw) -
Asztee
aktív tag
Ez : "apt-get install mc" működik az új FW-vel is !?
-
gonorrea
senior tag
az lehet hogy fos a kábelem (egy elég régi utp, nem is tudom honnét szereztem ), de amit először írtam az menne, hogy a tv külső meghajtóként lássa?
Hálózatban lenne a pc-routerj-wd, a tv pedig csak a wd-vel lenne összekötve usb-n! így nem kellene mindig menni a gépnek ha filmet akarok nézni, illetve elérném a dolgaimat máshonnét is
A lövészárkokban nincsenek ateisták... Az elv olyan mint a fing, tartod amíg bírod! O+N2 5G 8/128 GB + Xiaomi watch 2
-
-
gonorrea
senior tag
Ezt azért nem értem, mert külső vinyóról ugyanezek a filmek simán mennek (a data ch94 500 gb)! Mikor azt használtam nem volt lagg a filmeknél, a 30 GB-t is simán vitte!
A lövészárkokban nincsenek ateisták... Az elv olyan mint a fing, tartod amíg bírod! O+N2 5G 8/128 GB + Xiaomi watch 2
-
Alex91
félisten
válasz Sweet Lou 6 #1671 üzenetére
Ha nem otthonra kell, akkor egy Synology vagy Qnap NAS-t erdemes venni. Dragabb, de jobb is!
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz gonorrea #1672 üzenetére
Lenne egy tp link wdr3600 router, erre kötném lanon a wd-t, a tv-hez viszont usb-vel csatlakoztatnám, igy a tv mint külső meghajtót látná (pl mint egy pendrive-ot)szerintetek ez működne?
Nem.
A 100-as LAN-on is siman mennie kellene a lejatszasnak, tehat a tv a szuk keresztmetszet. Venni kell egy medialejatszot hozza.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
gonorrea
senior tag
Sziasztok!
Nekem is egy (vagy több) kérdésem lenne: ezt az eszközt szeretném rákötni otthoni hálózatra:
a tv-m egy samu d5000. Sajnos a tv-nek csak 10/100 a lan csatija, így a számítógépről lanon lejátszott 1080p ill 720p filmek is akadozgatnak!Lenne egy tp link wdr3600 router, erre kötném lanon a wd-t, a tv-hez viszont usb-vel csatlakoztatnám, igy a tv mint külső meghajtót látná (pl mint egy pendrive-ot)szerintetek ez működne?
Illetve milyen minőségű lan kábelt ajánlatok hozzá (cat5-6)?
Előre is köszönöm, üdv, TamásA lövészárkokban nincsenek ateisták... Az elv olyan mint a fing, tartod amíg bírod! O+N2 5G 8/128 GB + Xiaomi watch 2
-
Sweet Lou 6
addikt
Üdv. a fórumtársaknak!
Szemezgetek egy ilyen NAS-al, egy ügyvédi irodába kellene, főleg a távoli felhős eléréshez. OneDrive Business-re akartak ráállni, azonban mivel rengeteg kis fájlt tartalmazó mappáik vannak, a korlátozások miatt nem tudják használni. Szóval a kérdésem a következő: az olyan mappáknak az elérésével sem lenne gond ezzel az eszközzel távolról (nem helyi hálózatról), amiben nagy a mappamélység (értsd max. 8-9), illetve egy mappa akár ~50 000 fájlt is tartalmaz (OneDrive Business-el ez volt a gond, ott 20 000 a felső határ)? Meg tulajdonképpen milyen korlátozásai vannak (fájlnév méret, invalid karakterek, ilyenekre gondolok)?
sweetlou6.wordpress.com
-
Asztee
aktív tag
-
PistiSan
addikt
Próbáltad már valós másolással is, vagy csak ezzel a nas tesztelő programmal?
Nekem a tesztleő program szintén elég rossz eredményt hozott, viszont amikor fájlokat másoltam oda és vissza, végig tartottra az 55-60MB/s-es tempót!
-
Asztee
aktív tag
Hi !
Köszi a sok választ az előző kérdésemre. (#1654) Szóval most meg az van,hogy csináltam egy újraindítást és vagy fél óráig villogtatta nekem a fehéret. Kissé be voltam pánikolva, de utána egyszer csak elindult. Azután csináltam egy gyors tesztet,azt simán vette és utána kikapcsoltam a DLNA-t és csináltam úgy egy NAS performance test-et és így már jobb volt az eredmény. Írás 25 MB/s körül, olvasás meg 63 MB/s. ( bár láttam itt a fórumon ennél is jobb eredményeket.)
Bekapcsolt DLNA-val miért olyan lassú ? Persze írják itt sokan,hogy azt ki kell kapcsolni, de akkor hogy látja a TV-m (mert nem látja ) !? Please Help !!!''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
Kroni1
veterán
válasz Mentiii #1661 üzenetére
Nekem nincs és remélem nem is lesz.. Milyen FW van fent? Transmission megy?! Nekem nem ezzel, hanem egy korábbi gyengébb cuccal volt olyan problémám, hogy ha a TM túl sok kapcsolodási szám volt engedélyezve akkor ugyanígy filmek közben meghalt a rendszer mint neked.
Ezért most is le van véve igy:
max peers per torrent: 20
max overall peers: 50Ha nincs TM -ed akkor nem tod mi lehet a gond, nálam megy a filmezés a 100MB-es LAN-on tökéletesen.
-
Mentiii
tag
Az utóbbi időben egyre idegesítőbb hibába ütközöm és még nem találtam rá gyógyszert
Elkezdek nézni egy epizódot vagy filmet és egy idő után nem érem el a Cloudot. Ilyenkor kell várnom kb 10 percet mire a Windows vagy bármi más újra megtalálja. Így arra kényszerülök, hogy először másoljam át a Cloudról a nézendő dolgot....de ez így nem jó.Ezt a hibát egyaránt generálja Wifi-n (300 Mbps) vagy LAN kapcsolattal (1 Gbps).
A kábelok is CAT5e-sek, a router is gigabites (54 MB/s-el másolgatok átlagban) csak ez filmnézés probléma okoz agybajt....
Valakinek valami hasonló tapasztalata és megoldása?
-
stickermajom
addikt
Processing triggers for libc-bin ...
/usr/bin/dpkg: relocation error: /lib/arm-linux-gnueabihf/libc.so.6: symbol _dl_ find_dso_for_object, version GLIBC_PRIVATE not defined in file ld-linux-armhf.so .3 with link time reference
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (127)MiniDLNA install közben.. Valakinek valami ötlet? Régi fw-ről van szó, szóval apt-gettel lett felrakva.
-
ToxLee
őstag
Valahogy át lehet állítani azt, hogy defaultba az FTP ne a 21es portot használja? Mert az Asus RT-AC68U típusú routeremnek van egy saját FTP szolgáltatása ami ugyanezt a portot használja és így nem tudom megoldani a port forwardinget.
-
Asztee
aktív tag
Ugye itt valami nem kóser !?
Mi lehet a probléma ???
-
-
PistiSan
addikt
Jól látom a leírásban, hogy az egész apt-get telepítést kivették a nasból? Mert ha így van az rohadt szemétség!
Biztos nem fogom frissíteni amíg ez nem kerül vissza, használok más programokat is a nason, nem csak a transmisisont!
Valami jó kis custom fw-vel oda piríthatna már valaki a cloudnak -
Zjunior
veterán
Vettem egy macbookot, hasznalhatatlan vele a Nas...
El kell adnomWork Hard ™- Play Hard ™!!
-
PistiSan
addikt
-
Kroni1
veterán
Feltettem már BullZeye logout cikkjének topicjában is, de hátha itt többen olvassák..
Szóval elvileg már az új FW-vel is van TM, leírás ITT!
Kérdés: Nekem már nem "szűz" a MyCloudom, rajta van a TM 2.82, és nem szeretném elcseszni mert nem garis.. Ha szeretném feltenni az újabb FW-t és hozzá a leírás alapján a TM 2.84-et akkor mielőtt FW frissitek mit tegyek a jelenlegi TM 2.82-vel?! Le kell valahogy pucolni a MyCloudról, hogy ne okozzon galibát?!
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Túl vagyok egy költözésen, amit sikeresen átvészelt a NAS semmit nem kellett beállítani rajta szerencsére. Viszont azt vettem észre, hogy éjszakára nem megy idle-be. A Transmission úgy van beállítva, hogy 22-től reggel 7-ig korlátozva van a feltöltés 0-ra és eddig így el is ment szépen éjszakára aludni. Néha-néha felpörgött de nem volt zavaró. Most este akárhányszor felkelek hallom hogy pörög. Villogó kék ledet is 2x láttam de kb fél perc után átvált.
Beállításokban ki van pipálva a HDD hibernáció. -
zolnagy
őstag
válasz Dzsiszke #1613 üzenetére
Köszi
Nálam is előjött a Transmission hiba az új fw frissítésekor, ezért visszatettem e szerint a 230-t.
Amúgy a szövegben sok a rizsa, a lényeg (ha vki nem akarja az eredetit átrágni):1. letöltöd a http://download.wdc.com/nas/sq-030401-230-20140415.deb.zip fájlt
2. kicsomagolod pl. a Public alá (a NAS-on)
3. szerkeszted a /usr/local/sbin/updateFirmwareFromFile.sh scriptet, úgy hogy a lenti 4 sor elejét #-el kikommentezed, így nem veszi figyelembe a script futtatásakor (256-259. sor)# if [ -z "${update_container}" ] && [ "${vnew}" -lt "${vnow}" ]; then
# error="failed 200 \"invalid firmware package\""
# pre-update_error $error
# fi4. parancssorba ezt: /usr/local/sbin/updateFirmwareFromFile.sh /shares/Public/sq-030401-230-20140415.deb
kell egy kis idő, míg minden lefut (mint egy normál fw frissítéskor)
és kész -
Dzsiszke
csendes tag
válasz PistiSan #1632 üzenetére
Igazából Te érted jól, mivel nekem se több 50kb-nál a feltöltési sebességem.
Én alapból arra gondoltam, hogy a szinkronizáció a PC adott mappái és a My Cloud-ok között lenne. De igazad van, hogy a szinkronizációnak a feltöltési sebesség miatt a My Cloud-ok között kellene lennie mivel ezek 24/7-ben mennek. A nálam lévő My Cloud-ot én szinkronizálom a PC-vel, aztán a My Cloud-ok később elintézik egymás között. Már csak az a kérdés, hogy ezt miként lehet megtenni? -
PistiSan
addikt
válasz Dzsiszke #1631 üzenetére
Ha már neked van egyedi ip címed, akkor téged el tud érni távolról, legrosszabb esetben az ő eszköze lesz ami hozzád kapcsolódik, és nem fordítva!
A szinkronizációt továbbra sem értem, mármint hogy képzeled el pontosan!
A FreeFileSync-et ismerem, használom, viszont nem tudom hogy képzelted a 2 cloud közötti szinkronizációt!
Bár lehet félre értelek, és nem is azt akarod amire én gondolok. -
Dzsiszke
csendes tag
válasz PistiSan #1630 üzenetére
Köszönöm a gyors és megnyugtató választ. Ami még elmaradt, hogy Sógoréknál is ellenőriznem kell a távoli elérés lehetőségét. Mi a menete a távoli elérés beállításának?
Jelenleg a szinkronizálást a PC és a My Cloud között az ingyenes FreeF[link]ileSync nevű progi végzi automatikusan ütemezett feladatként a PC indítása után 15 perccel. Megadtam, hogy a PC és a hálózatban lévő My Cloud mely mappáit szinkronizálja. Elképzelhető, hogy ez a távoli eléréssel is fog működni? -
PistiSan
addikt
válasz Dzsiszke #1629 üzenetére
Ha a netmask 255.255.255.255 akkor az teljesen rendben van, ez azt jelenti hogy egyedi ip címed van, itt max router/tűzfal beállítási probléma lehet esetleg!
A két eszköz szinkronizációja lesz a kérdéses, miként akarod megoldani a problémát?
Mert például simán tudsz olyat csinálni, hogy írsz egy scriptet amivel adott mappát feltölt a távoli cloudra adott időnként!
Viszont itt arról lenne szó, hogy egy az egyben feltölti azt ami a mappádban van, tehát ha törölsz valamit akkor nem fog törlődni a távoli cloudon.Van hozzá egyébként elég feltöltésed? Én 60kb-al töltök fel, tehát eszembe sem juk több gigát felhőbe szinkronizálni.
(Bteles vagyok, kaptam pár hete egy emailt, hogy csodálatos/fantasztikus/szuper biztonságos lesz a net, mert NAT-olva lesznek az emberek (távoli elérési kizárva ez után) de ha igényt tartasz a "kevésbé biztonságos" publikus (egyedi) távolról is elérhető ip címre akkor írj levelet, és ingyen vissza állítjuk! Úgy gondolom ez nagyon korrekt hozzáállás volt a részükről, bár az új belépőket nem tudom ez hogy fogja érinteni)
-
Dzsiszke
csendes tag
válasz PistiSan #1100 üzenetére
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a következő elképzelés megvalósításához. Az a lázálmom, hogy a családi fotókról nem csak fizikálisan, de földrajzilag is külön helyen lévő biztonsági mentést készítsek. Ezért arra gondoltam, hogy a sógoromékhoz is telepítek egy My Cloud-ot, amit távolról elérhetek és a saját My Cloud-al vagy PC-vel szinkronizálhatok. A távoli elérés beállításában tudnátok segíteni? Visszább olvasva a fórumban PistiSan kolléga az #1100-as hozzászólásában felhívja a figyelmet, hogy a router és az interneten lévő ip címnek egyeznie kell, valamint a netmask se legyen 255.255.255.0. Az ip címem a router-en és a neten egyezik: 81.183.195.XXX, de netmask az gyanús: 255.255.255.255. Működhet így a távoli elérés? Probléma az, hogy hamarabb cselekedtem, mint olvasgattam, így a sógoréknak szánt My Cloud már útban van. Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
itg
tag
No, hogy jót is írjak a NAS leállásról....
120 napos uptime után -2órán belül kétszer- elment az áram a lakásban. Valami leverte a biztosítékot.
Az ütő megállt bennem. Nem a TV, nem a klíma, nem a rúter.....mi lesz a NAS-sal?Mindkétszer sikeresen (pár percen belül) vissza is indult.
Igazából nem is értem miért tartok annyira tőle (na jó, értem...), hiszen ez egy jó öreg debian rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
ToxLee
őstag
válasz stickermajom #1624 üzenetére
Lényegében most vettem, nincs rajta különsebben semmi. Putty alatt leállítottam a hardver igényes folyamatokat, gondoltam nyomok egy GUI-s restartot, mi baja lehetne. Most meg nem merek hozzányúlni... Ha gépre dugom nem látja, limited networkot ír. Nem lehet elérni sehogy se. Nyomjak egy rendes restartot, a gép hátulján elhelyezett gombal? Vagy húzzam ki a konnektorból?
-
krealon
veterán
-
ToxLee
őstag
Sziasztok,
GUI alatt nyomtam egy restartot és azóta csak sárga leddel villog. Kihúztam a LAN kábelt mert az írta, hogy nem találja a hálózatot. Amúgy statikus IP-je van. A 230-as tápkábelét nem mertem kihúzni, olvastam erről a brickelésről... Most mi legyen?
-
PistiSan
addikt
Nem próbáltam még ki a legújabb fw-t, de állítólag valamit csinált a wd ami miatt nem lehet most már telepíteni a torrent klienst!
Vagy direkt, vagy véletlen alakult így, én még nem frissítettem le pont ezért, várom a további tapasztalatokat, vagy az új fw-t.Valakinek nincs meg véletlenül letöltve a régebbi fw? Közkincsé tehetné, így ha valaki vissza akar térni egy előző verzóra nem lenne probléma.
-
Asztee
aktív tag
Hi ! Én sem vagyok nagy Linux guru,de ezt a Transmissiont kipróbálnám. Az én WD Cloud-om már túl van a frissítésen és az lenne a kérdésem,hogy akkor mostmár simán felrakhatom úgy ahogy BullZeye írta vagy kell valamit másképp csinálni ?
A másik meg az,hogy írtatok itt valahol a miniDLNA-ról. Ez mire jó/mi az előnye ?
Na és egy ráadás. Van egy MyBook Live-om is. Esetleg azzal is működnek ezek a dolgok ?''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
PistiSan
addikt
Nekem meg olyan jutott eszmbe, hogy ha az eredeti forrásból letöltöm a transmissiont akkor elvileg azt fel tudom rakni az eszközre simán (tehát nem apt-get install al telepítve, hanem .deb csomaggal), vagy csináltak valamit ami kimondottan megszünteti a torrent kliens futtatását?
Egyelőre engem nem érint ez a probléma, várok majd egy következő fw-re, hát ha ott már eltűnik ez a "bug"!? -
mzoleex85
csendes tag
Egy olyan kérdésem lenne hogy ha most vennék egy újat arra felrakható a transmission?
-
Kroni1
veterán
most akkor ezek szerint semmiképpen nem fog menni a tm uj fw alatt?! elég szomorú, ezt jol elcseszték a wd-nél! (lehet hogy direkt csinàltàk..)
-
roland091
senior tag
válasz Szaszabond #1612 üzenetére
értem köszönöm a segítséget
-
Dzsiszke
csendes tag
válasz Dzsiszke #1599 üzenetére
Sziasztok!
Azoknak szeretnék segíteni, akik hozzám hasonlóan frissítetek a firmware-t 4.00.00-607-re és most szeretnék visszaállítani a régi 03.04.01-230 -as firmware-t, mert pl. Transmission 2.82-t nem tudják telepíteni az új firmware-re. A megoldást a WD Community oldalán találtam meg. A lentebb leírtakat mindenki csak saját felelősségére csinálja meg. Én 0.0% Linux és 100%-os Google Translate angol tudással csináltam meg.Re: [GUIDE] Transmission 2.82 [ Edited ]
Thursday - last edited Thursday(of course, I don't take responsability if your disk crashes, your girlfriend leaves you or your nany goes homicidal)
Ok, Ill walk through the process of downgrading a My Cloud as I’ve had to unexpectedly experience this issue today after an automatic update over night!.
The info needed is already in this thread;
As posted by kdh812
“You can try this as following this command on SSH :# /usr/local/sbin/updateFirmwareFromFile.sh /DataVolume/shares/Public/sq-030401-230-20140415.deb
Before run this command, you should download and unzip like this.
# wget http://download.wdc.com/nas/sq-030401-230-20140415.deb.zip
# unzip http://download.wdc.com/nas/sq-030401-230-20140415.deb.zip
”Thank you for the comment, you gave me the first of the info required; running the below in a terminal...
/usr/local/sbin/updateFirmwareFromFile.sh /DataVolume/shares/Public/sq-030401-230-20140415.deb
Lets break this down;
/usr/local/sbin/updateFirmwareFromFile.sh
This is the script My Cloud uses to install new firmware, (we will be using this later)/shares/Public/sq-030401-230-20140415.deb
The above is the location of the firmware file,Right now the My Cloud install script will not allow you to downgrade, as confirmed by JoaquinAR, with the following output when trying to downgrade.
“updateFirmwareFromFile.sh:07/10/14 01:23:51:: ( /DataVolume/shares/Public/sq-030401-230-20140415.deb )
updateFirmwareFromFile.sh:07/10/14 01:23:51:upgrade start: /DataVolume/shares/Public/sq-030401-230-20140415.deb
updateFirmwareFromFile.sh:07/10/14 01:23:51:check_size=
updateFirmwareFromFile.sh:07/10/14 01:23:52:version_current=040000607
updateFirmwareFromFile.sh:07/10/14 01:23:52:version_newfile=030401230
updateFirmwareFromFile.sh:07/10/14 01:23:52:smileytongue:ackage_newfile=sq
updateFirmwareFromFile.sh:07/10/14 01:23:52:master_package_name=sq
updateFirmwareFromFile.sh:07/10/14 01:23:52:master_package_new=sq
updateFirmwareFromFile.sh:07/10/14 01:23:52:update_container=
Error fw_update_status: failed 200 "invalid firmware package"
updateFirmwareFromFile.sh:07/10/14 01:23:52:failed 200 "invalid firmware package"”JoaquinAR again posted the final peace of the puzzle.
“Lines 256 through 259 of /usr/local/sbin/updateFirmwareFromFile.sh
# if [ -z "${update_container}" ] && [ "${vnew}" -lt "${vnow}" ]; then
# error="failed 200 \"invalid firmware package\""
# pre-update_error $error
# fiAaand back to previous firmware.
”The format above may be off, but what we need to do is include a hash (#) at the beginning of lines 256 through to 259 of the /usr/local/sbin/updateFirmwareFromFile.sh script;
Ok lets do that J
From the terminal type
nano /usr/local/sbin/updateFirmwareFromFile.shLocate the above code at lines 256 through to 259 and hash them out and save the file.
Upload the extracted firmware “sq-030401-230-20140415.deb” to a location on the My Cloud for example the Public directory. (/share/Public) ß on my device
Back to the terminal make sure you know the location to the downgrade file – in my case: /share/Public/ sq-030401-230-20140415.deb
Issue the final command:
/usr/local/sbin/updateFirmwareFromFile.sh /share/Public/ sq-030401-230-20140415.deb
This will initialise a downgrade to firmware version v03.04.01-230 –
Don’t panic this takes a few minutes with blinking lights – once complete (5-mins aprrox)
REMEMBER!! Turn off Auto Firmware update in settings J.your done:
if any doubts DONT DO THIS!! you have be warned!
[ Szerkesztve ]
-
roland091
senior tag
válasz Szaszabond #1609 üzenetére
értem köszönöm elnézést ha nagyon buta volt a kérdés
-
roland091
senior tag
Sziasztok vásárlás előtt állok és olyat szeretnék kérdezni h minden mókolás nélkül megoldható az h amikor torrentet töltök le akkor egyenesen a my cloudra menjen ?
[ Szerkesztve ]
-
Bazie
csendes tag
Sorry, több napig távol voltam, nem tudtam reagálni.
Nos, a fw frissítés ugyan sikeresen lefutott nálam, azonban a transmission nem indult (SSH-n keresztül sem tudtam indítani), így újra telepítettem. Úgy tűnik, az apt-get futtatása azonban hazavágja az új MyCloud fw webes elérését, és a dashboard sem indítható. A gép hálózaton látható (sebességeket nem mértem), de innentől UI-n keresztül viszont már nem vezérelhető, és a transmission telepítés is hibával fut!
Most SSH-n keresztül újrafuttatom a fimrware frissítést, megnézem visszajön-e legalább az UI, de transmission akkor sem lesz telepíthető az új fw-re - tartok tőle (a fenti hibát okozza), és ez a WD-t nem is nagyon érdekli, nem kapkod új frissítésért, mert "harmadik fél" szoftvere (apt-get) okozza...
Lehet, marad a downgrade...[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
Egyelőre úgy látom nincs újabb fw frissítés, kezdem azt hinni hogy a teljesen alikusoknál fordultak elő problémák csak.
Valaki frssítés után rakott már fel torrent klienst?
Várok még pár napot, aztán fel rakom ha nem újabb javítás. -
drmotto
őstag
válasz Dzsiszke #1599 üzenetére
Firmware::
http://support.wd.com/product/download.asp?groupid=904&sid=211&lang=en
http://drivers.softpedia.com/get/HDD-SSD-NAS-USB-Flash/Western-Digital/Downgrade:
http://community.wd.com/t5/WD-My-Cloud/Firmware-downgrade/m-p/693892/highlight/true#M9268nem próbáltam, saját felelősségre.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest