Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mentiii
tag
Látom rengeteg gondtól megkíméltem magam, hogy még mindig az őskövület firmware van a Cloudon
-
Mentiii
tag
Az utóbbi időben egyre idegesítőbb hibába ütközöm és még nem találtam rá gyógyszert
Elkezdek nézni egy epizódot vagy filmet és egy idő után nem érem el a Cloudot. Ilyenkor kell várnom kb 10 percet mire a Windows vagy bármi más újra megtalálja. Így arra kényszerülök, hogy először másoljam át a Cloudról a nézendő dolgot....de ez így nem jó.Ezt a hibát egyaránt generálja Wifi-n (300 Mbps) vagy LAN kapcsolattal (1 Gbps).
A kábelok is CAT5e-sek, a router is gigabites (54 MB/s-el másolgatok átlagban) csak ez filmnézés probléma okoz agybajt....
Valakinek valami hasonló tapasztalata és megoldása?
-
Mentiii
tag
Sziasztok!
Nektek már volt olyan probléma a Transmission-el, hogy nem akarta betölteni a webui-t (egy hálózaton vannak).
Ha leállíttom a transmission daemont akkor egyből azt írja böngésző, hogy nem elérhető....de ha fut, és beírom a megfelelő IP-címet, csak tölt tölt és tölt. Miközben a saját Dashboardját betölti simán.
-
Mentiii
tag
Adódott egy olyan problémám, hogy X darab torrentet (amit régen géppel letöltöttem) szeretnék visszarakni seedbe.
A fájlokat mappástól átmásoltam, úgy ahogy a torrent letöltötte, szóval elvileg minden fasza.
A gyakorlatban viszont elkezdi tölteni a torrentet, mintha megsem lenne.
DE se új mappát, se új fájlokat nem hoz létre, és a torrent töltése közben a régi fájlokat (amiket elvileg felülír) megtudom nyitni és nézni.
Az torrent oldal trackerje is azt mutatja, hogy tölt lefelé a My Cloud. Pedig csak re-checkelni kellene a Datát.
Mi lehet a bibi?
-
Mentiii
tag
válasz stickermajom #1164 üzenetére
Jövő héten költözök kollégiumba, akkor majd jelzek. Jelenleg 600 KB/s a csúcs az itthoni nettel xD
-
Mentiii
tag
btw, van valami leírás vagy van rá mód, hogy a transmission-t jelszóval/belépő kóddal levédjem, hogy a LAN/WLAN hálózaton ne férhessen hozzá a Transmission UI-hoz boldog, boldogtalan?
-
Mentiii
tag
válasz Threant #1148 üzenetére
Ha már megvettem, jogosnak érzem, hogy próbálgassam, módosítsam a Cloudomat.
Természetesen ha elcseszem, tudom hogy az én hibám és ennyi. Ezt vállalni kell és én vállalom is.
De tényleg ahogy lehet okosítani ezt a kütyüt, le a kalappal (inkább ilyen mint Synology ha az árát nézzük).Többek között azért vettem meg, mert tudtam, hogy lehet rá tenni Transmission-t és ez volt a fő ok, hogy megvegyem. Hogy ne menjen a nagy gép, amikor visszaosztom a letöltött dolgokat
-
-
Mentiii
tag
válasz stickermajom #1112 üzenetére
Igazad van
Csak az elektronika is bírja benne
Temperature (°C) Operating 0 to 70 Non-operating -40 to 70
-
Mentiii
tag
Nálam ma érte el a csúcsértéket Rengeteg apró fájl átmásolása és itthon valaki feltekerte a fűtést ====>> eredménye
194 Temperature_Celsius 59
[ Szerkesztve ]
-
Mentiii
tag
A fórumban fel kellene nekik írni ötletnek, hogy az első LED-en kívül a hátsó csatlakozó LED-jeit is kilehessen kapcsolni
[ Szerkesztve ]
-
Mentiii
tag
válasz BullZeye #1071 üzenetére
Még mindig nem tudom elérni távolról a Cloudot :/ (Relay kapcsolat van, de a portokat nem tudom beállítani)
A Transmissiont (!) akarom elérni távolról. Be is állítottam mindent, de mégis ez van
Közvetlen link a képhezSZERK.: A TCP-nél is ott a 9091-es port csak nem kattintottam oda, bocs
[ Szerkesztve ]
-
Mentiii
tag
Jut eszembe....idővel olyan, hogy töredezettség-mentesítés?
Vagy a Linux majd intézkedik? -
Mentiii
tag
válasz PistiSan #1093 üzenetére
Igen nekem is úgy volt először.
Csak aztán hoztam létre egy új felhasználót (vendeg) és hoztam létre új mappákat (film, progpramok, xxx ) amiket csak olvasásra engedélyeztem, hogy ne tudják még véletlenül sem törölni az ugyanazon hálózaton levők (akik a vendeg felhasználóval lépnek be a cloud lemezre)
-
Mentiii
tag
válasz BullZeye #1077 üzenetére
chown [-R] ''user''[:group] target1 ''target2'' ..
Azaz jelenesetben
chown -R fhnevedmycloudban /DataVolume/shares/MoviesBullZeye: A fentebbi műveletet mindig el kell végezni Putty-ban ha a Transmission letölt egy újabb dolgot? Uff
Tényleg kell ide valami Linux Isten, mert ez így nagyon nem lesz jó
[ Szerkesztve ]
-
Mentiii
tag
válasz BullZeye #1077 üzenetére
Köszi szépen, ez megoldotta
Az anomáliára van valamilyen ötleted?
Ne hasznájak MC-t áthelyezésre? Hisz a topikban meg azt olvastam, hogy azt kell használni, ne a saját gépet mert akkor sok utat tesz meg az adat.
Vagy van valamilyen más alternatíva mc-re?
-
Mentiii
tag
válasz Mentiii #1074 üzenetére
Alex91: Köszönöm a konstruktív hozzászóllást
MC-vel megnéztem a hozzáférések különbségét és ezt találtam:
Ez van akkor amikor az MC-vel átmásolom a filmeket és flottul megy minden.
Mi lehet a megoldás arra, hogy a Transmission ugyanazon a jogosultságon hagyja (érintetlenül) az átmásolt fájlokat, mappákat?
Illetve hogy lehet átírni a jogosultságokat, hogy a már átmásolt fájlokat meg lehessen nyitni úgy mint a többit?
-
Mentiii
tag
A minap hoztam létre a Web UI-val egy Movies mappát, amit az admin szerkeszthet és egy "Vendég" user csak olvashat.
A filmeket át is raktam a Public mappából -> a Movies mappába MC-vel és minden fasza.
GOndoltam a Transmission WebUI-val átrakom a letöltött torrent filmeket is abba a mappába, elvileg meg is csinálta, Recheck után onnan seedeli tovább a filmeket gond nélkül.
Azonban a hálózatról nem érem el azokat a mappákat, amiket a Transmissionnel raktam át...csakis azokra dob ilyen hibát:
Továbbá van egy kis anomália... a több száz giga film MC-s átrakása után, a webUI ezt írja a méretre:
LINK a képhezTippek?
[ Szerkesztve ]
-
Mentiii
tag
Itt regisztráltam dinamkikus DNS-t : https://www.dlinkddns.com/
Beállítottam a My Cloudon a statikus IP-t, beállítottam a 8080 és a 8443-as portot a cloudon és a routeren...
De még mindig nem "forwaldingolja"
"Cloud Access Status
Connection Status Connected (Relay connection established)
Port forwarding failed to connect on port 8080 and port 8443."A DDNS címe menticloud.dlinkddns.com és aktív
Mi lehet a bibi?
[ Szerkesztve ]
-
Mentiii
tag
Valaki betudta már állítani a távoli elérést, hogy tényleg felhőként lehessen használni (dyndns-t már regisztráltam, de hogyan tovább)? Tudna valaki linkelni, leírni egy Guide-t?
-
Mentiii
tag
Nah, örömmel jelentem, hogy én is csatlakozom az aktív My Cloud társasághoz
Ma rendeltem meg 48 300 HUF-ért egyet
Remélem minden flottul fog működni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Akai LPD8 kompakt MIDI kontroller /// ÚJ // Számla + Garancia
- Karcmentes, lemezes Playstation 5 eladó
- Lenovo B50 laptop (15,6/i3-G4/8GB/256SSD/Magyar/AkkuX)
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest