Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
Nem kell hozzá semmilyen speciális router. Csak egy szabad LAN portra kell rádugni a NAS-t.
Érdemes neki fix IP-t beállítani, de ezt a legbutább router is tudja.
Gigabites LAN portok vannak a routereden? Mert azért az nem ártana. A tv-knek még csak-csak mindegy, de a PC-NAS viszonylatban kevés lehet a sávszélesség gigabit nélkül, vagyis akár 10x olyan lassú lesz a fájlok átvitele. -
Fehi85
tag
Szia!
Gugli a barátom alapon, cirka 91ezer forintért van a 8 terrás amazonon. (sőt, árukeresőn is 120 környékétől van a 8 terrás.. )
Sima utp kábeles megoldással minden router/modem kellene, hogy lássa a NAS-okat? Külön még1 routert nem akarnék venni ezért.[ Szerkesztve ]
-
Poki79
tag
Szia!
Nem tudom milyen árat és hol néztél a Mycloud EX2 Ultra-nak, de amit én láttam, hogy egy 8 Terrás 225-270E Ft, a vinyó nélküli kerül 50E Ft-ba. Emiatt írtam csak, hogy egy Synology mégiscsak jobb választás lenne, ha több funkciót is szeretnél.
Ha csak tárolás akkor vannak routerek is amik kezelnek usb winyót, de ezeket nem ismerem csak hallomásból. -
Fehi85
tag
Sziasztok!
Alapvetően a tv lejátszóját hasznátam eddig, szimpla usb-s külső vinyóról tökéletesen elég volt. Torrent max úgy érdekelne, hogy egyből a tárhelyre lehessen leszedni valamit..de ha ez nagyon bonyolítja, vagy jelentősen növeli az árat, akkor nem fontos tényező, ezért is írtam ,hogy csak a lejátszás a fontos, meg h a sz.gép és a tv-k lássák egymástól függetlenül.
A cserélhető vinyós NAS-ok árban rosszabbul jönnek ki, bővíteni meg nem akarok szerintem jópár éven belül..a 8 terrás EX2 olcsóbb, mint egy NAS plusz a vinyó bele.
Használtan meg nem szeretek műszaki cuccokat vásárolni, inkább várok és gyűjtök, vagy
nem veszek. -
Lepo
csendes tag
Talán megoldódott.
[link]
Röviden: az eddigi fix IP címet átírtam egy másik fix IP-re, ami kívül esett a routerben báéllított DHCP tartományon.
Az előző eredeti verzióval ez nem okozott gondot (Gen.2 valamelyik 2-es firmvare, a 3-ast kihagytam) de a friss OS 5. hozta ezt a hibát (a linkben már a 3-as OS is sok esetben). -
Poki79
tag
Szia!
Elég borsos ez a EX2 Ultra, ahhoz képest amit adnak érte. Használtan lehet jobb választás lenne még ez a NAS DS213+ is.
[ Szerkesztve ]
-
Noxy
veterán
Nem ismerem a My Cloud Ex2 Ultra menüjét, de az enyémbe (WD My Cloud Mirror Gen 2) az alkalmazásoknál ott van a Twonky Server.
"A DLNA Media Server. With Twonky from Lynx Technology, you can quickly discover your media libraries of digital videos, photos and music in your home, control them from mobile devices, and enjoy them on connected screens and speakers."
Bekonfigurálod és utána már látja a TV, PC, stb..''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Kroni1
veterán
Kodival akarsz lejátszani a tévéken? Torrent is lesz a NAS-ra?! Ezek fontos szempontok, ha jó a kodi olcsóbb nasok is jók lehetnek, PLEX serverhez sajnos jó mélyen zsebbe kell nyúlni, ahhoz pl. a syno DS220+ szokták ajánlani 130-ért..
Az Ex2 ultrát nem ismerem őszintén szólva, a WD red winyók jók, de NAS-ból én lehet mást vennék, Qnap vagy ha a lehető legolcsóbban akarja az ember akkor zyxel NAS326.
-
Fehi85
tag
Sziasztok!
Van 2 LG tv-m, amikre szeretnék úgy rákötni egy NAS-t vagy külső HDD-t, hogy a 2 tv bármikor elérje, és a sz.gép is lássa, ha épp rá akarok valamit rakni, de a géptől függetlenül is működjön. Gondolom ezt normálisan csak hálózaton lehet megoldani, mivel nem nagyon fogok olyan készüléket találni (nyilván van arany áron), amin van 3 USB csatlakozó is, amin el lehet érni az adatokat.
Kizárólag film és sorozat tárolására/tv-n lejátszásra kellene a tár.
Van egy szolgáltatótól kapott Huawei modemem, meg egy D-Link 850L routerem tartalékban.
Tudnátok valami tanácsot adni, hogyan tudnám jól megoldani?!Alapvetően vele szemezek, nem tudom mennyire lenne alkalmas a célomra.
"Western Digital 2x4TB My Cloud Ex2 Ultra Network Storage" -
Lepo
csendes tag
Sziasztok,
Frissítettem OS5-re (mert írták, hogy nem lesz támogatás és felhőből elérhető). Előtte soha semmi gondom nem volt. frissítés óta pár óránként 'lefagy', akár filmnézés közben is. A kék led világít rajta, de nem látszódik hálózaton, áramtalanítás után megint megy pár órát.
Van valami megoldási ötletetek?
Köszi! -
szrobert
tag
Sziasztok!
1 HDD mellé hogy tudom telepíteni a második HDD-t...
Le tudná írni valaki a lépéseket, nagyon megköszönném...Üdv!
-
envagyok
veterán
Szerintetek ha veszek most 4tb mycloudot, mekkora az esély, hogy wd red efrx cmr hdd lesz benne?
-
addikt
Tegnap megint jött egy frissítés. Azóta a hőmérséklet már nem a szokásos 45 fok, hanem volt már 36 fok is
:)
-
addikt
Nálam a frissítés óta, állandóan pörög a winyó és folyamatosan 44-45 fokos.
Amúgy os3 - os5-re váltás van. Megint lehet alkalmazásokat telepíteni. Én mondjuk semmit nem telepítettem. Az appban pedig csak a fényképeket tudom letölteni a telefonra.
Ha kell valami azt a total Commanderrel húzom le. Szerencsére működik.:)
-
Keef_Lee
senior tag
Nekem is kiírta, hogy "Frissített verzió érhető el a belső vezérlőprogramhoz:
2.41.116"Ha jól olvasom, akkor annyi az újítás, hogy nem alszik a winyo, meg nem lehet letölteni valamit telefonnal?
Van valami lényeges változás még ezen kívül?(HDD 36 fok)
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Én azért bízok benne hogy a következő frissítéssel visszakerül ez a lehetőség.
Még valami...
Az App ben eltűnt a letöltés a telefonra lehetőség. A könyvtárat böngészve csak a fényképeknél van opció letöltésre. Zenét akartam a telómra rakni, de csak streamelni tudom, ami útközben zabája az adatot.
Van erre valami lehetőség?
Ilyen ftpzésekkel nem akarok szenvedni, mert vagy fizetős appot találtam csak , vagy minden kattintásnál újra be kellett írni a jelszót.
Ezt a funkció is megvolt az myos3-ban, most meg kiszedték ?:)
-
Kroni1
veterán
Azért mert a winyónak nem a folyamatos pörgés és a hőfok a legádázabb ellensége, hanem az indulási felpörgések. Ezért egy NAS hdd-n, ha van is altató funkció azt célszerű kikapcsolni mert a napi több 10 felpörgés sokkal hamarabb hazavágja mint a 0/24 használat.
WDMyCloud:~# 9 Power_On_Hours - 56116
Az enyém most így áll, ez is közel 7 éve üzemel tökéletesen, pedig volt rosszul szellőző helyen is jóideig, nyári melegben klíma nélküli panelban 45-50C körül üzemelve.
Az energiatakarékosságot hamar kikapcsoltam, mert nemcsak akkor ébredt ha használtam, de pl. ha az időszerver frissített akkor is. Mellesleg az én gen1-esemnek lekapcsolt winyónál is elég meleg a háza, és a fogyasztása sem kisebb számottevően úgy. -
addikt
Csak azt nem értem miért nem lehet lekapcsolni a winyot, ha nem kell
:)
-
addikt
oké oké, de minek pörög ha nem kell??
lenne csak atakarékos módban. igazság szerint nagyon ritkán kell. fényképek vannak rajta, illetve a telefonok töltik fel a fotókat automatikusan. van egy régebbi film, zene állomány, amit igen csak ritkán matatok, mert mindent láttam már. ezért kéne nekem, hogy ha nem kell ne pörögjön. jelenleg 44 fokos a winyo. ez eddig a my os3-al kb 10 fokkal kevesebb szokott lenni, mert az még lekapcsolta.:)
-
Noxy
veterán
Ne aggódj. Nekem 2 db GEN 2-s NAS-m frissült os5-re.
Az egyik 1 hétig is szüttyögött mire végzett mindennel.
Ezután kb megint jó pár nap volt mire kicserélődtek a bizt.. másolatok. Az egyik 5 a másik 6 éves vinyókal.
A telon az app meg olyan lett amilyenek már régen lennie kellet volna. (nem file név, hanem az exif adatok alapján rendezi a képeket, videókat)''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
stickermajom
addikt
Bár nincs már MyCloudom, de a sokáig húzásról:
9 Power_On_Hours 0x0032 017 017 000 Old_age Always - 61114
193 Load_Cycle_Count 0x0032 199 199 000 Old_age Always - 5856Ez még a MyCloudból származó eredeti 3TB-os WD Red közel 7 év folyamatos működéssel. Ebből sokat 44-48 fokos környezetben húzott le, csak az utóbbi két évben került új helyre 30-32 fok közé. Én annyira nem félteném ezeket.
-
addikt
sziasztok!
van egy 4 tB-os, 1 winyos fehér nasom. eddig a os3 volt rajta most frissült a os5-re.
marha jó meg minden. 2 napig indexelt, a telómon az app-et is le kellett cserélni stb.
viszont a winyo azóta 44 fokon áll, mert nem hajlandó leállni. folyamatosan pörög. a régi rendszeren ilyenkor a kék led lassan pislákolt és a nas is hűvös maradt.
most a beállitásokban az energiatakarékosságnál csak hiberélnálst lehet ki-be kapcsolni, de gondolom ez nem az amit keresek. és úgy tűnik, hogy ennek sem sok funkciója van.
van a winchester altatásra valami megoldás?? attól tartok, hogy igy nem fogja sokáig húzni.:)
-
pstone
friss újonc
Sziasztok,
segítséget kérnék: nemrég tettem szert egy wd my cloud ex2 ultra NAS-ra, és a torrent kliensnél (Transmission) problémába ütköztem, miszerint nem seed-eli vissza a letöltést.
Tudtok valamilyen infót adni, hogy hol kellene beállítanom?!
Előre is köszönöm a segítséget! -
Noxy
veterán
válasz Buncaman #3871 üzenetére
Két 1 TB-s HDD futna benne RAID 1-be kötve.
Így az összes hely 1 TB-s lenne ami nem igazán sok.
Van a NAS-n olyan megoldás hogy helyi bizt.. másolat, ami a kijelölt mappákról (pótolhatatlan adatok) ütemezve, másolatot készít a másik HDD-re. Így nem kell RAID-ba rakni mert a fontos adatok így is duplikálva lennének meg.
A virágbolti adatok meg sztm pótolhatóak. (de ez csak tipp a részemről)
Van ilyen NAS amin nem megy a torrent, de az a WD My Cloud Home.
WD MyCloud Mirror 2 meg a gen 1 is fut a Transmission.
Bármilyen NAS-ba való HDD-t berakhatsz. [link]''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Noxy
veterán
Köszi az infót.
Mentés az most is folyamatos egy USB-s külső HDD-re, csak ezt mindig hozni vinni kell.
Megpróbálom ahogy írtad. Ha meg nem jön be, akkor lesz egy unalmas délutánom.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Buncaman
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek.
Lehetséges NAS vásárlás előtt állok, és egy WD MyCloud Mirror 2. gen jönne szóba.Két 1 TB-s HDD futna benne RAID 1-be kötve.
Egyszerre szolgálna backupként, fájlmegosztó "szerverként", illetve torrent letöltő és seed "központként".
Lehet but akérdés, de mindre képes ugye? (Úgy tudom vannak NAS-ok amit pl torrentezni nem tudnak.)És bármilyen HDD-vel megy, vagy csak WD-vel? (Nem tudom a gyártó él-e ilyen korlátozással a jövedelem érdekében)
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
BuncamanElérhetőség az adatlapomon.
-
Johnzy
tag
Mindenképpen egy biztonsági mentéssel kezdeném külső HDD-re, biztos ami biztos, akár kettőre.
Létezhet, hogy a Gen 2 képes beintegrálni a Gen1-es lemezeket, nekem sikerült EX2 Ultraból PR4100-be integrálni, csupán megkérdezte, majd 1-2 perc várakozási idő és készen is volt.
De én mind a generációs + Gen-1-OS vs. OS5-ös különbség illetve a RAID miatt (ha jól értettem, akkor az első generációs is két lemezes és RAID 1-ben van) inkább "szűzre" formáztatnám a két lemezt, biztos ami biztos.
Sok sikert![ Szerkesztve ]
Pörögjünk!!! - mondta a papagáj és belerepült a ventilátorba...
-
Noxy
veterán
Sziasztok!
Olyan gondok lenne, hogy van 2db MyCloud Mirror gen 2, meg egy Gen 1 Nas-m. A Gen 2-k frissültek Os 5-re.
A gond az hogy a Gen 1-röl nem lehet távoli bizt.. mentést csinálni a Gen 2-re.
Ez azért gond mert a Gen 1 egy ügyvédi irodában van, ahonnan fontos lenne hetente menteni.
Kerdes az lenne hogy tudom a Gen 1- ből legegyszerűbben át rakni a HDD-ket (amik RAID-ban vannak) egy Gen 2-be. Főleg Word meg PDF doksik meg képek vannak. (Kb 2 TB az összes adat)
Köszi Noxy.[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
törölt tag
Sziasztok!
Technikai segítség kellene, mycloud gen2 2.41.116 belső vezérlő programmal, a hálózati beállításoknál a hálózati szolgáltatások között van egy olyan, hogy jumbo keret, mennyire kell állítani? 1500-9000-ig lehet.
Másik kérdésem, adott egy 2000/1000 internet, egészen jó sávszélességgel, milyen beállításokat érdemes használni a transmissionban, hogy ne 100%-on üzemeljen.
Mennyi aktív torrentet bír el egyszerre például?
Most ezek vannak:
[kép]
Gondolok itt a
Cache size, Encryption, peer limit global, peer limit per torrent.
Köszönöm 🙂 -
adrian007
újonc
Sziasztok. Ennek vásárlásán gondolkozom
WD My Cloud EX2 Ultra 4TB (2x 2TB)
plex használata sima HD filmekre. Itthonról meg távolról is. Kb 4 embert ki tudna szolgálni akar egyszerre ? -
Johnzy
tag
Ha valaki unja már a "hegesztést" az egy lemezes verziókkal, akkor nálam felszabadult egy "WDBVBZ0160JHC-20" (EX2 Ultra) és egy "WDBWVZ0060JWT-20" (Mirror 2.gen). Mind a kettő lemezek nélkül persze. A hirdetések lassan jönnek, jönnek a fotók is, de nyugodtan írjon privátot akit érdekel. Már az legújabb 5.08.115-ös FW-el. Szintúgy tartalék táp jár mindkettőhöz.
Pörögjünk!!! - mondta a papagáj és belerepült a ventilátorba...
-
Kroni1
veterán
Használ még valaki gen1 MyCloud-on valami custom fw-t? Mit érdemes feltenni? OMV-t vagy van valami jobb alternatíva?!
-
hoktar
csendes tag
Megoldódott!
My Cloud Ex2 Ultra PC LAN 2-re kötve direktbe, adtam neki 20mp-es resetet bekapcsolt állapotban, míg a a power led fel nem villant és átváltott kicsit narancssárgára (ez sehol nem volt leírva). Ezután megcsinálta boot-ot, a factory-ban nem vagyok biztos, de az már előtte megvolt. Böngészőben ismét megpróbáltam a gyártói oldalról felkínált elérési címek közül az eszközhöz megfelelőt (lista: [link]) : http://mycloudex2ultra/ és most már jelezte a böngésző, hogy nem biztonságos oldalt kívánok megnyitni, folytatja? Naná! És fogadott a konfigurációs képernyő adminisztrátori jelszó megadása stb. Igaz, hogy a HDD1 LED továbbra is pirosan világít, de látja behelyezett merevlemez korrekt méretét, és hozzáférek az eszközbeállításokhoz!
Migiri-Migiri-Megyek!
-
hoktar
csendes tag
Sziasztok!
Örülök, hogy van ez a fórum, ilyen sok bejegyzéssel. Igyekeztem nagyon sok bejegyzést elolvasni, nem állítom, hogy nem kerülte el a figyelmem, de nem találtam megoldást adott eszköz adott problémájára. Fel kell tennem a kérdést, hátha valaki rutinos segítőkész felhasználó kisujjból kirázza, és a sok-sok órai szenvedés után reménysugarat ad.
Előzmény:
Vásároltam használtan egy My Cloud Ex2 Ultra-t (WDBVBZ0000NCH - 00) merevlemezek nélkül, amely irodai használatban volt. Ez a verzió honlapjuk leírása alapján 0TB Diskless [link] .
A készülék kapott egy 4mp-es soft resetet, a későbbiekben pedig egy 40mp-es resetet [link]
Hiba röviden:
Nem férek hozzá az eszköz beállító felületéhez, semilyen HDD-t nem ismer fel (1x 1TB, 2x 1TB, 1x 2TB)
Hiba részletesebben:
Windows-os alkalmazás telepítés indítását követően szeretne eszközhöz csatlakozni, de nem látja hálózaton (Androidos alkalmazás sem látja eszközt). Router visszajelezi My Cloud Ex2 Ultrat a LAN visszajelző led világít. A "NAS"-on a LAN csatlakozó sárga zöld villogással jelzi, hogy köszöni szépen látja a 10/100-as hálózatot. Minden más eszköz működik hálózaton, kivétel a My Cloud EX2 Ultra-t nem látja a PC sem a telefon.
My Cloud Ex2 Ultra rádug számítógép LAN2 portjára a "NAS" LAN csatlakozója zöld - zöld villogással jelzi, hogy köszöni szépen látja a PC Gigabites hálózati kapcsolatát.
Készülék előlapján jelenleg a Szolid kék állapotjelző LED világít és a HDD1 pirosan, mivel 1 HDD van bent slot egyben, de próbáltam 2 db. 1TB-s HDD-vel, akkor HDD1 és HDD2 LED világított pirosan a szolid kék állapotjelző mellett.
Kérdés:
Mit tegyek, hogy használni tudjam ezt az idegesítő jószágot rendeltetésének megfelelően?
Migiri-Migiri-Megyek!
-
minimumgame
tag
Sziasztok!
Adott egy WD My Cloud DL4100 NAS, 4x10TB adat RAID5.
Sajnos a NAS meghalt, alaplap vagy processzorhiba (típushiba). Csak villog a bekapcsoló gomb, és az üres kijelző.
A merevlemezek jók, adatok megvannak. Ha át tesszük egy megfelelő QNAP NAS-ba felismerheti? Lementeni sajnos nem tudom mire, kb. 15GB adat van, csak ha veszek pl 3x 6TB merevelemezt -
Noxy
veterán
-
BB9000
senior tag
CAPACITIES AND MODELS: 8TB LWDBVXC0080HWT-NESN ÁK link
Ebben ugye már benne van a HDD is? Nem kell külön vennem bele?
80K (HUF)-tól lehet venni kb.
Ez most Gen1, vagy Gen2, vagy ezektől eltérő ? Szerk: Látom már. ez HOME. Hmm hmm
Tudom láma kérdések, de legyetek türelmesek. Ez lesz az első NAS-om.[ Szerkesztve ]
-
pswhun
csendes tag
Sziasztok,
Na sikerült a WD My Cloud Gen2, 3TB WD Red-del.
Ezt követtem:
https://community.wd.com/t/how-i-replace-the-hdd-of-mycloud-gen2/176493/8
Aztán már GUI alatt JBOD létrehozása a lemezen, majd feltettem 2.31.174-es firmware-t, mert
a partició képekben 2.10-es van, azóta meg jócskán foltoztak.
Valószínű kipróbálok egy másik eljárást is, nulláról, szintén a recovery fájlokkal, ugyanis jobban szeretem a steril, tiszta rendszereket. Az a leírás meg itt van:
https://community.wd.com/t/my-cloud-gen2-using-an-8tb-hdd-and-formatting-failure-error-code-600/221499Remélem segít másnak is és nem kell végig küzdenie.
Béke!Aztán teszek rá renden debiant meg omv.t, mert ez a BusyBox egy f..s.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Én egy 1TB-osat akartam csak beletenni, a saját 2TB-osát betettem egy mikroszerverbe, ezért a fox féle leirással probáltam parted-el újraparticionálni a vinyót. Mindig piros led és 0kB hely fogadott, de rájöttem, hogy ez normális, gyári visszaállítás kellett nekem is, csak ez nem volt már benne a fox féle leírásban..
2gen-nél nem tudok segíteni sajnos, nincs vele tapasztalatom.
-
pswhun
csendes tag
Szia, Bocs, kerülget valami, lehet karantén lesz belőle.
A Gen1-et nem Fox alapján csináltam, egyéb WD fórumos virgin leírás alapján.
Live Gparted-del kiküldtem a winyóra a neki megfelelő szűz image-et, ennyi.
2,3,4TB fenn vannak a neten, bár nekem mindig csak a 2 TB kellett közülük.
A lényeg nekem is ez volt, hogy hiába tettem a megfelelő méretű vinyóra a megfelelő
virgin image-t, kellett nekik egy factory reset s utána látja a teljes méretet.
Nekem a 2GB vinyó a megfelelő virgin után csak kb a felét látta.[ Szerkesztve ]
-
Fecó516
friss újonc
-
Kroni1
veterán
Ha gen1-en ilyen sokszior cseréltél akkor elárulhatnád, hogy fox leírása és az általad is belinkelt oldaláról a backups mappában lévő 3as vagy 4es firmware-el miért kapok én is mindig gen1-en piros ledet?
Habár elérhető lesz a nas de 0kb-ot ír, és hogy a csatolás nem sikerült.. Pedig fox leírása szerint csinálom és az utolsó fresh installra vonatkozó sorok is lefutnak gond nélkül. Most megpróbáltam egy másik 1tb-ossal megint, de sokadjára megint ugyanez a hiba van nálam.. -
kicsiii
tag
Sziasztok! Feltelepítettem a legújabb firmwaret. EX2 Ultra NASra.
Transmissionra lenne szükségem, de már nincs benne az appstoreban, hogy egyszerűen lehessen telepíteni mint eddig. Tudnátok tippet adni, hogy esetleg honnan töltsem le a telepítő filet, ha egyáltalán van még ilyen megoldás, vagy ha nincs akkor egy kis segítséget, hogy essek neki ebben a frissített környezetben? Előre is köszi Nektek. -
pswhun
csendes tag
Nekem van Gen1-em is, abban már zs-szer cseréltem winyót.
A neten levő Virgin képfájlokkal nem egy "rocket science".
Az már leesett, hogy a Gen1 virgin iso-jai nem lesznek ehhez jók.
WD fórumon Fox mester USB recovery-jével próbáltam, de fél perc után így is piros, nem elérhető.Fox leírásai: https://fox-exe.ru/WDMyCloud/
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Én gen1-el két leirást probáltam, elég pöcsölős művelet, de olvastam valahol h gen1-2 nem kompatibilisek, sztem neked azért nem sikerül...
Amugy még nekem se megy teljesen, piros ledem volt, de közben a Nas elérhető a hálózatból működik rendesen az UI felülete is. Nem tudtam folytatni, mert időközben a hdd amivel kisérleteztem elhalt, most várok hátha lesz megint valami amit beletehetnék.. -
pswhun
csendes tag
Na. Most. Adtam. Fel.
Adva vagyon egy hirtelen lett üres My Cloud Gen2 ház.
Van egy 3TB WD Red winyó.
Nem bírom őket összehozni.
Virgin Gen1 image nem műkszik, a Fox USB Recovery nem műkszik, folyamatos piros led a kezdeti kék után. <:-(
Mit ...ok el. Már világít a fejem.
Kérem, segítsetek, tanács, iránymutatás, akik már megküzdötte. -
oppo
csendes tag
Sziasztok!
wd my cloud eszközömet látja a totál commander és a windows fájlkezelő is de egyikkel se tudom megnyitni az ezközt hogy fájlokat tudjak mozgatni. Mi lehet a probléma?
-
snake1977
őstag
Sziasztok, van egy WD Mybook world edition "whitelight" nas-om, totál kezdő vagyok a témában, ezt távolról el tudom érni, tehát nem saját hálózatból? Esetleg erről van valahol egy összefoglaló lehetőleg magyarul laikusok részére?
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
-
kenand
veterán
válasz #75501312 #3836 üzenetére
Ha nem akarsz sokat költeni készíts magadnak egy Xpenology-t. (Home made Synology)
Ha 2db 2.5" HDD elég akkor egy kis fifikával egy HP T610 thin client be lehet hackelni 2 HDD-t . 2-4GB DDR3-as RAM-otha 1 db 2.5" elég használt gigabyte brix ugyan úgy jó
Ha kicsit komolyabb kell kis ITX alaplap ház, akár 4 STA HDD
[ Szerkesztve ]
-
Noxy
veterán
válasz #75501312 #3836 üzenetére
Mennyire gyors a felülete?
Olyan gyors, hogy nem is látod.
Semmi konfigurálás, vagy torrent kliens vagy egyéb alkalmazások. Max a képeket mentheted rá PC-ről vagy mobilról.
Ez egy NAS-nak egyáltalán nem neveztethető hálózati valami.
Helyedben bottal sem piszkálnám.
Keres használtat, de ne HOME-t.
Pld nálam 2db My Cloud Mirror megy 3-4 éve 24 órában.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
törölt tag
Használ vki újabb MyCloud Home eszközt?
A régi MyCloud eszközeim lassan haldokolnak így gondolkoztam, hogy lecserélem őket egy 1 HDD-s 4-6TB-osra.
Viszont a többi márka borzasztó drága.
A Home jól működik? Mennyire gyors a felülete? -
rErEaT
senior tag
Sziasztok!
Van egy WD Mycloud Home 3TB "NAS"om és olyan problémám van, hogy a webes felületen amin elpróbálom érni azt írja, hogy Offline
Próbáltuk a reset gombot nyomkodni, nem sikerült, router szerint kap IP-t, és ha pingelem válaszol is rá.Mi lehet a probléma?
-
hun005a
tag
Hali
Valaki egy leírás linket dobna hogy kell particionálni a HDD-t csere esetén mielőtt felteszem rá a firmet
köszi[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
A MyCloudban a 6-7 éves RED 2TB hdd-t nyugdíjaznám, és lecserélném egy kisebbre. Láttam, hogy akár egy 160GB-ossal is megoldható, hogy felcsatoljuk a MyCloudnak. Mostanában csinált valaki ilyet? Én két hasonló leírással is megpróbáltam, elvileg hibák nélkül végigmentem ubuntun a leírt pontokon és mikor visszarakom a hdd-t első bekapcsolásnál sárgáról pirosra vált át a led és nem kékre.. Mindkét modszert próbálva. Van valami ötlet, hogy ez mitől lehet?!
[ Szerkesztve ]
-
nqmad
csendes tag
Köszi a válaszokat Xray-1 és zolnagy!
Jó ötlet a repeateres megoldás (megmondod mit használsz?), de ha lehet, megpróbálnám kihagyni a plusz dobozokat.
Bocs a tájékozatlanságomért, de igazából abban sem vagyok biztos, hogy a my cloud-al le lehet-e játszani DIREKTBEN zenét? Ha igen, akkor van esély, hogy USB-n kimegy a DAC-ra, az elvileg driver nélkül használható.Hosszabbra véve a sztorit, jelenleg egy igen öreg VDTW Live HUB van használatban, mint DLNA szerver. Filmeket okostévén és mobil cuccokon játszunk le róla, nagyritkán használom direkt médialejátszóként filmekre, de zenére igen. Erre (is) kötöttem a DAC-ot a hangfalakkal a nappaliban.
Szóval, ezt készülök kiváltani valami mai eszközzel...
Érdemes a My Cloud-ban gondolkodnom?
-
Xray-1
tag
Nem vágom a DAC-ket, de nálam direktben nem megy zene. Viszont van 2 wifi repeaterem, amik a helyi haloban a wifit toljak, es azokon van audio es optikai kimenet, a sajat szoftvere webradiot is tud, de BubbleUPNP-vel (telorol/ tabletrol futtatva) a Nas osztasait is (meg mindent ami van a halozatban) tudom rá küldeni, mivel szabványos DLNA renderer. De a Nas ebben az esetben csak forrás kiszolgáló.
-
nqmad
csendes tag
Sziasztok,
vásárlás előtt állok, sok böngészés után sem kaptam választ a kérdésemre, gondoltam megkérdezem itt is:
lehet-e a My Cloud-ot magában zenelejátszóként (app-al) használni, USB-s DAC-al?
Konkrétan egy Sabaj D4-et kötnék vele össze, nem szeretnék még egy dobozt, ha megoldható. -
gabipaci
őstag
Üdvözletem. Samsung Smart TV hogy éri el a WD-n tárolt filmeket? Kell külön mókolni? Plex-et telepítettem tv-re is, wd-re is. TV látja a tárolót, de file-okat nem lát.
Kerestem a neten, de ami megoldások vannak, nekem a beállítás teljesen máshogy néz ki.
Nem szeretnék torrentezni vele. Mindössze a filmeket szeretném megnézni a TV-n.Logitech hardware tester
-
zolnagy
őstag
Most nagyon lassan akart lejönni, aztán végül semmi nem jött. Próbáltam többször is. A 93-as pillanatok alatt lejött. Mindegy, most már marad ez. Valójában azért frissítettem a fw-t, mert az egyik filmnél azt írta a TV lejátszója, hogy nem támogatott audioadatok (Samsung TV) míg ugyanezt a filmet, ha pendrive-on dugom rá ue-re a TV-re akkor lejátsza. Persze fw frissítés után sem lett jó. Ekkor feltettem a minidlna-t, mert eddig twonky volt, de sajnos azzal sem jó a hang.
-
törölt tag
Ha a médialejátszóm folyamatosan cachel, az jelentheti azt, hogy a HDD haldoklik? A hálózattal elvileg minden rendben van.
-
zolnagy
őstag
Próbálta vki mostanában a Nazar féle Transmissiont telepíteni ssh-n?
Még egy éve dobtam neki donate-t és működött is jól a telepítő, de most frissítettem a fw-t, így alapból újra tenném a TR-t. El is indul a telepítő, de iszonyú lassú a letöltés (max 1 kb/s), majd meg is áll, 1%-nál nem megy tovább. Egy idő múlva ki is írja, hogy network failure...
Esetleg más alternatív megoldás van azóta? -
bigmafa
tag
Sziasztok,
egy alap, egylemezes NAS-ra lenne otthon szükségem. NAS-om még nem volt sosem. Synology és WD között vacillálok - igazándiból a WD mellett az ára szól, és lehet hogy a maga "butaságában" nekem meg is felelne.Van két dolog amire nem igazán tlaáltam választ ezekben kérnék segítséget:
1. Jogosultságkezelés: Be lehet állítani a cuccot úgy, hogy Windows-os klienseken egy drive-nak látsszanak, de a gyerekek pl ne tudjanak módosítani, csak olvasni, míg én full control-t kapjak? És ehhez ne kelljen alkalmazást futtatni, meg jelszavakat írogatni, elég legyen neki a windows workgroup-ba a belépés... (mindenkinek van külön loginja)2. Lehet benne HDD-t cserélni?
Amit mindenképp szeretnék:
-Automata backup a gépekről (oda-vissza szinkronizálással akár)
-Automatikusan, felmappelt drive-nek lássam, jogosultságkezeléssel (Windowson)Ami jó lenne, bár ha jól sejtem ezeket a WD nem tudja:
-Verziózás
-Cloud-ba szinkronizálniKöszönöm a tanácsokat, válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Noxy
veterán
válasz #37935104 #3816 üzenetére
Röviden és tömören: Ez egy NAS-nak nevezett valami hálózati adattároló.
Semmi extra azon kívül amit a leírásába találsz.
Csak az, semmi más.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
törölt tag
Sziasztok!
Mik a tapasztalatok a My Cloud Home NAS kapcsán? Vettem egy 8 TB-osat a családnak, mert egész jó árban volt és a külső HDD-ink, valamint a pendrive-jaink már szerintem az élettartamuk végén járnak.
Érdemes ezen tárolni a céges fájlokat, vagy használjunk továbbra is OneDrive-ot erre?
Külföldön élünk és a szüleim számára töltögetek xvid filmeket magyar nyelven, ezeket tárolnám a nappaliban levő NAS-on és ezeket néznék a többiek a Smart TV-ről például.
Érdemes ilyennel foglalkozni WiFi-n keresztül, vagy vegyek inkább pár méternyi UTP kábelt?Azt már észrevettem, hogy az írási sebesség stabilan 150 mbit/s körül mozog (tehát amikor a laptopomról másolok valamit a NAS-ra), kis eltéréssel, azt viszont nem tudom, hogy ez konkrétan a WiFi-től, a NAS olvasási sebességétől vagy valami más egyébtől függ? Ha én a NAS-ról akarok lejátszani egy filmet, hogyan tudom megmérni a sebességet? Van erre valami szoftver / beépített diagnosztika a Windows-ban?
Köszi előre is a válaszokat!
-
törölt tag
Gyanakodtam a routerre is, de megnéztem a 2 eszközt, tűzforró volt mindkettő. Vártam kicsit, újra bedugtam őket, akkor egy darabig megint működtek, aztán megint nem és nem nagyon hűltek le.
Másnap megpróbáltam újra és most működnek rendesen. Nem tudom, a túlhevülés okozhat-e ilyen problémát, igaz, azóta nem terheltem őket annyira, mint előtte. Aznap 8-9 órán keresztül másoltam közöttük folyamatosan.
Hol lépek be SMART-ba?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A folyamatos vagy villogó fehér LED mit jelent? Használat közben megszűnt a csatlakoztatott meghajtó.
-
Keef_Lee
senior tag
Szolgáltatóváltás volt. Új IP van.
(Áramtalanítva is volt egy darabig a WDMyCloud.)
Azóta 2013 a dátum rajta.
Megnéztem az ntp engedélyezve van benne, (time.windows és ntp.pool) de mégsem frissít. Próbáltam az ntp-t a NAS kezelőfelületen kikapcsolni, majd vissza mégsem.
Mi lehet a gond?
2.30.165 firmware
Valahol olvastam, hogy az ntp nem szereti az ip változást,[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Tapasztalt már valaki olyat, hogy hálózaton belül elérhető az androidos appról a Mycloud, de mobilneten már nem jön be, csak homokórázik az app aztán kiirja, hogy remote access disabled (970)? (néha más hibakód is volt, pl. 905, 906)
Már mindent próbáltam, két különböző routerre kötve is ezt csinálja, a remote access engedélyezve van, néztem auto módon ahogy eddig is volt, Manual módban is. Néha azt írja, hogy a port forward connection létrejött, de néha van hogy a Connection Status Failed, hiába van a remote access engedélyezve... Ez mitől lehet?! Eddig nem kellett sosem portot nyitni neki vagy ilyesmi.
-
CsMike
tag
válasz stickermajom #3802 üzenetére
Nekem a linkek nagy része halott vagy nem jön be pl ahol le lehetne szedni a cuccokat. Esetleg valami tipp amúgy hogy mégis mi baja lehet? Igazából nem sokat találtam erre a 0mb os dologra kivéve egy teljes kínai oldalt ami nem igazán praktikus számomra.
-
Kroni1
veterán
válasz stifi82 #3798 üzenetére
A TV-ken 100as szokott lenni, ergo a NAS-on hiába van neked gbites, de amúgy még a 100assal is elég sok cucc ment gond nélkül nekem Kodival anno rarspberry-n.
Amúgy azért kell rá gigás, mert a fájlműveleteknél majdnem teljesen kihasználja a sávszélességet, nekem a MyCloud ~80-90MB/s körül tud, a Gigabit vége meg 115MByte/s körül van.
Persze a DLNA sem a legjobb megoldás, bár ha megy akkor tény hogy kényelmes, de érdemesebb egy dedikált mediaplayer eszközt használni szerintem.. -
CsMike
tag
válasz stickermajom #3802 üzenetére
Köszi meg próbálom
Új hozzászólás Aktív témák
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest