Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szaszabond
aktív tag
AZ előző kérdésemhez kapcsolódóan valaki lenne oly kedves és leírná nekem lépésről lépésre, hogy SSH-n keresztül hogyan tudom megváltoztatni a passwordömet? Hátha ez reseteli ezt az egész hibát?
Onnan kellene kezdeni a leírást, hogy egyáltalán mit kell megnyitnom ahhoz, hogy be tudjak lépni ssh-n keresztül. Jelenleg annyit tudok az egészről, hogy anno engedélyeztem az SSH-t az UI ban. De semmi mást nem tudok erről az egészről sajnos. Előre is köszi a segítséget. -
Szaszabond
aktív tag
Üdv,
Van egy pici gondom. Nem tudok bejelentkezni az UI ba. Beírom a jelszavam de egy picit bedob az UI ba majd rögtön visszadob a jelszókérő oldalra. Nem ír ki hibát, mint pl. amikor rossz jelszót írok és pirossal megjeleníti, hogy hibás fh név vagy jelszó. Szóval csak visszadobál a jelszókérő oldalra. Így nem tudok semmilyen beállítást megváltoztatni. Minden más alkalmazással elérem egyébként , meg hozzáférek a tartalomhoz is, csak az UI hoz nem. Próbáltam több gépről és több böngészővel is. Mit lehet tenni ilyenkor szerintetek?
-
Szaszabond
aktív tag
válasz stickermajom #1555 üzenetére
Nekem neha tobb mint egy orat vesz igenybe a bekapcsolas, addig csak villog a feher led.
-
-
-
Szaszabond
aktív tag
Sziasztok,
Le lehet valahogy állítani a tartalom átvizsgálást? - Vagy legalább ütemezni. Amikor új filemet töltök fel mindig elkezdi átvizsgálni az egész tartalmat. (és eltart neki több mint fél órát). (4TB) Ezzel alapvetően nincs is gond, csak most kipróbáltam a minőséget és rákaptam a BD50, BD25 iso-kra és ezeket akadozva tudom csak lejátszani, ha éppen átvizsgálást folytat a my cloud.... Na tétlen akkor tökéletesen visz mindent. (ugyanez a helyzet az m2ts fileokkal is). A többi file-al nincs ilyen gond, azokat mindig játssza.
-
Szaszabond
aktív tag
válasz Szaszabond #1363 üzenetére
Utána meg ne feledd el a kapott emailban rákattintani az aktiváló linkre, hogy ellenőrizve legyen az email címed. Összesen 3 gépre telepítheted (3 licenszet adnak)
-
Szaszabond
aktív tag
válasz Szaszabond #1350 üzenetére
Elindult .... 50 perc :S
-
Szaszabond
aktív tag
Aggódom,
Elment egy pillanatra az áram és újraindult a My Cloud. már 15 perce csak a fehér led villog. 3,2 Terra anyag van rajta. Meddig tarthat ez? Vagy húzzam ki és indítsam újra durván? W frissítés után sem tartott ez a művelet 2 percnél tovább. Sőt ezelőtt is volt hasonlóban része (mármint áramszünet és akkor sem tartott sokáig a reboot. Igaz azóta felraktam a legeslegújabb FW-t (ennyi a különbség az eddigiekhez képest).
Szóval mit tegyek? -
-
Szaszabond
aktív tag
válasz stickermajom #370 üzenetére
Hogyan másolsz konzolból? Ezt írd le kicsit bővebben légyszíves ...igen én TC-t használok, vagy windows Intézőt.
Volt ma egy kis para: Az egyik megosztást átneveztem, erre eltűnt minden ami volt benne, nem láttam, aztán kiderült, hogy az átnevezéssel a jogosultságokat is nullázta, gyakorlatilag láthatatlanná tette.
A Media kiszolgálás funkció kell e nekem? Mármint mire is jó ha nem használom mint DLNA, hiszen nekem elég a Network share, azaz Medialejátszóval használom, meg laptoppal. Szóval gyorsítana e a NAS-on és az adatok kezelésén bármit is ha kikapcsolnám? Jelenleg be van kapcsolva az összes megosztáson.
-
Szaszabond
aktív tag
Nektek NAS-on belül egyik megosztásról a másikra milyen sebességgel másol/mozgat filokat? Nekem kb 20-30K val csak. Gépről hálózaton pedig 60-80K között.
-
Szaszabond
aktív tag
Nagy Bajom van :S
Megjött a My Cloud, de sajnos a setupig sem jutok el. Letöltöttem a progit az oldalról de a setup működése leállt hibaüzenettel kilép még mielőtt a tovább gombra kattinthatnék. Mindkét laptopomon ezt csinálja :S
Be lehet állítani manuálisan is? (Ha kikapcsolom a hálózat elérését akkor továbbenged a setup, de nyílván így meg nem látná a NAS-t). Szóval találkozott már ilyennel valaki?
-
Szaszabond
aktív tag
válasz stickermajom #319 üzenetére
Elnézést ha követelőzésnek tűnt....nem annak szántam, csupán egy ártatlan kérés lett volna. Sajnos még nincs meg a készülékem és csak szerettem volna tanácsot kérni mindenben ami előfordulhat, hogy idejében fel tudjak fejben készülni a helyzetekre. Azt sem tudtam, hogy van hozzá step by step mindenre (router beállítás is) leírás a telepítéshez..
-
Szaszabond
aktív tag
Mondjuk valamelyikőtök tényleg leírhatná, hogy mit is kell tenni a kicsomagolás után közvetlenül azon túl , hogy összedugjuk a kábeleket. Mit kell beállítani a routeren pl? Hogyan kell neki (célszerű) IP címet adni, tűzfalon kell e valamit állítani? Kell e még vmi?
-
Szaszabond
aktív tag
-
Szaszabond
aktív tag
Mi történt ma? Reggelről délutánra az összes My Cloud ára majdnem 10K forintot drágult. Reggel még 51,400 volt délutánra már 61,800 volt a 3TB ára :S... és szinte mindenhol.
Na mindenesetre megrendeltem a 4TB verziót elvileg hétfőre itt is lesz. Remélem addig sok hasznos tanácsot olvashatok róla itt a fórumon.
-
Szaszabond
aktív tag
válasz BullZeye #146 üzenetére
Hali,
Azért írok neked elsősorban (persze más is válaszolhat rá), mert másik topicban láttam, hogy éppen egy F6xxx szériás TV-ben is gondolkozol.
Na szóval az a fő problémám, hogy egyelőre se Smart TV-m, se NAS-om se normális hálózatom, sem pedig Okostelefonom nincsen. Viszont szeretnék elkölteni egy raklap pénzt ezekre, csak az a bajom, hogy nem szeretnék olyan dolgokra költeni amivel küzdenem kell. Sőt jövőre egy Xbox One-t is terveznék ami meg full mediacenter lesz ahogy olvasgatom.
(nagyon úgy fest, hogy ezek az eszközök csak nem képesek egymással úgy együttműködni ahogyan azt én szeretném)
Ami van az egy gigabites router, egy TV illetve egy hozzákötött WDTV, valamint egy másik TV-n lóg egy android tv MK808b ami wifin kapcsolódik csak a hálózathoz.Elvárások:
1. Gigabites hálózat alapon (kábelek lecserélés alatt) érjem el a WD My Cloudot bármely eszközzel a fent felsoroltak közül.
2. Minimum 50 MB/s környéki sebességgel tudjam írni és olvasni ezen eszközökkel a NAS-t.
3. Jó lenne ha a TV-vel elérném hálózati driveként a NAS-t, tudnám tallózni a tartalmát és lejátszani (tehát nem DLNA-n keresztül), mert jó lenne olyan tartalmakat is nézni így amit a DLNA szabvány nem támogat.
4. Majd valószínűleg kellene egy Transmission for dummies leírás is, mert szeretnék ugye torrentezni is a NAS-al, de fogalmam sincs miről írtál a telepítési leírásban.
(pl: SSH-val belépek beírogatom gondolom valahová ezeket a parancsokat...ekkor elkezdi e letölteni valahonnan a klienst vagy nekem előzőleg le kell töltenem ezt és telepítenem valahová és a parancsok még csak ezután jönnek majd?)
5. Szeretném ezt a torrent klienst weben managelni, pl munkahelyről betallózni a torrent filet, majd elindítani a letöltést úgy hogy maga a letöltés nyilván az otthoni NET-et használva a NAS-on valósul meg.
6. Megéri e egyáltalán most smart TV-t venni, tudnak e ezek a TV-k normálisan NAS-ról tartalmat streamelni
Filmeket (avi, mkv, m2ts), 3D tartalmat (half OU, mkv, m2ts) illetve sorozatokat szeretnék lejátszani a NAS-ról valami olyan elképesztően egyszerű módon, hogy a 8 éves fiam is képes legyen elindítani ezeket a dolgokat. (meg persze a feleségem is XD)
7. Nagyon szimpatikus, hogy ennyi sok mindent rá lehet pakolni erre a NAS-ra, bár egyelőre a legtöbbjükről fogalmam sincs micsoda, így jó lenne majd ha eljön az idő, és kipróbáltak a dolgom , meg beváltak akkor ezekről a feature-ökről is valami leírás és vakvezető
8. Kijön lassan az új X-box ami talán minden problémát meg fog oldani ami kompatibilitást érint (legalábbis remélem), mert mediacenterként van beharangozva és ha normális sebességgel lesz halandó csatlakozni majd a My Cloudhoz akkor talán a végén még egyszerűen minden tartalmat le fog játszani (vagy nem :S)NA kb ezek a dolgok amiknek meg kellene feleljen a rendszer egészében. Az a bajom, hogy minden topicban csak a panaszt olvasom, hogy nem lehet tallózni rendesen, nem támogatja a szabvány az xy formátum lejátszását, meg dlna problémák, meg lassú lesz a másolás, meg nem szép a képe, meg a 3D az nem is olyan ...., s.t.b.
Hát ez a dilemma, Úgyhogy egyelőre egy My Cloud van tervbe, aztán később meglátom mibe is kellene beruháznom, vagy várjak e még egy évet...
-
Szaszabond
aktív tag
válasz stickermajom #143 üzenetére
Tehát az egyik kabeled csak cat5 volt? Vagy csak rossz volt? Igazabol megnyugodnek, ha csa kabelcserevel megoldottad a problemat es siman menne a NAS es a PC kozti gigabites kapcsolat.
-
Szaszabond
aktív tag
Nem lehet ezt a My cloudot a DLNA kihagyásával simán hálózati megosztásként elérni mondjuk egy F6xxx sorozatú smart tv-n? UTP Kábelen? Mert úgy lehet lejátszaná, vagy esetleg ha a .mkv-t átnevezed .avi-ra?
-
Szaszabond
aktív tag
Na kapható a 4TB verzió is. 71,500 HUF lett a kezdő ára.
-
Szaszabond
aktív tag
Remélem azért routert nem kell cserélnem. (olyanra amiben erősebb proci van). A kábeleket kicserélem CAT6 osra, ilyennel tervezem a my Cloudot is majd rákötni a routerre. Remélem más gond nem lesz. A Mostani F6500 seriás samsung TV-kben milyen ethernet port lehet? Remélem gigabites, ami tud majd a CAT6 kábellel a routerre csatlakozni és nem lesz neki gyenge.... (igaz se TV-m, se NAS-om se CAT6 kábelem még nincsen, de ezt mind tervezem .
[ Szerkesztve ]
-
Szaszabond
aktív tag
válasz BullZeye #119 üzenetére
Mi is kell pontosan ahhoz, hogy Gigabites hálózatom legyen otthon? Jelenleg van egy Gigabites TP-Link WR2543 Routerem ebből Olyan LAN kábelek jönnek ki amire az egyikre az van írva, hogy CAT5, a másikra CAT5E a harmadik kábel ami házi gyártású az foglalmam sincs milyen mert arra semmi nincs írva de kicsivel vékonyabb a többinél viszont vagy 5 méter hosszú, ha ez számít valamit) A Laptopom Ethernet portja is Gigabites. Kell e cserélnem valamit?
LAN UTP teszt:
A WDTV írási sebessége 80Mbps olvasási sebesség 60Mbps (érdekes hogy gyorsabban ír, mint olvas)
A routerre dugott usb winyó sokkal roszabb értékekt produkál: írás: 15 Mbps, olvasás: 45Mbps
Másik Laptop: Írás: 505 Mbps, olvasás: 220 MbpsUgyanez a teszt WIFI-n keresztül. (laptop wifin a többi ugyanúgy kábelen lóg a routeren)
WDTV: Írás: 70, Olvas: 53 (itt nincs is nagyon lényegi különbség a wifi illetve a kábeles között)
Router winyo:írás: 12 olvasás: 23
Laptop: írás 93 olvasás 86A teszt kis file-al (20 akármi) tesztelve a LAN Speed Test programmal.
Szóval aggódom. Mintha csak a két laptop között lenne kábelen normális az egész hálózat. Milyen kábelek a tuti 100% os kábelek? CAT6 van már?
A Routeren USB-be dugott winyó mennyire produkálhat rosszabb teljesítményt mint egy NAS?
-
Szaszabond
aktív tag
Hát megint megy az ára felfelé :S
Kérdés: Samsung F6500 TV-re szeretném kötni UTP-n, routeren keresztül. Működni fog rajta? Mármint a TV látja mint NAS? Esetleg WIFIn keresztül is tudok filmet nézni a TVn? Illetve még akkor mindig kérdés, hogy a WDTV tudja e tallózni a tartalmat?
-
Szaszabond
aktív tag
válasz stickermajom #87 üzenetére
Pedig nekem is a WDTV -nek kellene látnia majd, szóval jó lenne összehozni ezt a feature-t. A WDTV simán látja pl az usb-n routerre dugott winyót mint media share.
-
Szaszabond
aktív tag
-
Szaszabond
aktív tag
Na remélem összejön ezen is majd a transmission és mehet a torrentezés ezerrel.
Egyetlen dolog aggaszt csak, hogy a hivatalos wd community fórumokon arra panaszkodnak sokan, hogy nagyon lassú a másolási sebesség a kütyüre. (a tesztekkel ellentétben), szóval kicsit elbizonytalanodtam, de egyelőre még egy ilyen vásárlását tervezem.Gondolkodom még a 4TB verzión is, de elvileg az már 2 winyós lesz és arányaiban így drágábban jön ki 1 GB/HUF mint a 3TB verziónál. Meg a fogyasztási is nyílván több lesz majd neki.
Viszont ahogy láttam USB 3.0 porton keresztül aránylag könnyen lehet bővíteni a tárhelyet, mivel a csatlakoztatott winyó is megjelenik a my cloud listájában.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest