Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
válasz PistiSan #2895 üzenetére
Amúgy sima Debian esetén van lehetőség a CPU-t húzni egy kicsit? ( Csak a poén kedvvért tegyük fel, hogy a hűtést is megoldom.) A lehetőség érdekelne, hogy adott-e vagy sem.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Celtis
veterán
válasz Speeedfire #2898 üzenetére
A dlna szerintem csak addig eszi a CPU-t amíg végigbogarássza a merevlemezt és keresi a médiafájlokat.
Személy szerint egyébként nem szeretem a DLNA-t. Hiába DLNA képes mondjuk a TV-d, sokkal jobban jársz ha egy Kodi-t futtató raspberry-t teszel a TV mögé. Egy Kodi médiatárhoz képest a DLNA fájlböngészése szánalmas. Arról nem is beszélve, hogy így nem lesznek formátum, felirat meg egyéb problémáid.Annak viszont nézz utána, hogy a legújabb szoftverre is felrakható-e a torrent. Nem vagyok teljesen tájékozott, mert nekem még a Mybook-om van.
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Nekem ami kell az a fájl megosztás, dlna és a torrent. Kb ennyi, amire én használnám. Ha csak a torrent lenne a para, akkor az oké, de másik rendszert nem fogok felrakni rá.
Főleg, hogy a dlna 100%-on pörgeti a cpu-t.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Celtis
veterán
válasz Speeedfire #2896 üzenetére
Ez a NAS szerintem leginkább semmi extrát nem tud. Még egy transmissiont is úgy kell rámókolni. Ha az alap funkció kínálat elegendő, akkor viszont jó, mert halk, kicsi és keveset fogyaszt.
-
Speeedfire
félisten
-
PistiSan
addikt
válasz Speeedfire #2894 üzenetére
Sok minden tud, de az alap szoftver hajlamos a procit 100%-on pörgetni ha DLNA pl aktiválva van.
Nekem Debian Linux 8.1 fut rajta, azzal nincs gond, csak nem olyan felhasználó barát, viszont tudok telepíteni akármit. -
Speeedfire
félisten
Milyen funkciókkal bír ez a wd nas? Próbáltam rákeresni neten, de nem igazán találom.
Agyalok egy nas-on és a 115j mellett ezt is nézegetem, árban elég baráti.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
PistiSan
addikt
Én ugyan még nem próbáltam, de szerintem ha ugyan úgy megcsinálod a partíciókat ahogy a leírásban van, nyilván az adat partíciót nagyobbra kell raknod, akkor szerintem mennie kell.
Sokat bajlódtam anno, az 2TB-os gyári hdd-vel is mire sikerült normálisan elindítanom a rendszert, remélem sikerrel jársz, majd írj mire jutottál. -
Joe215
aktív tag
A 2 TB -os HDD helyett 3 v. 4 TB HDD -t be lehet tenni?
Szűz HDD -re hogyan tudom felrakni a rendszert?
WD RED lenne amit beleraknák csak melyiket tudom beszerelni a 2 TB -os helyére.[ Szerkesztve ]
-
Joe215
aktív tag
leszedtem a vezérlőpanelt az arm Mindspeed chip melegszik.
-
Joe215
aktív tag
válasz PistiSan #2888 üzenetére
igen [itt] vettem az aprón.
most szétszedve és pár szétszedős videót látva, már tudom megbontott a cucc.
Le vannak törve a kis fülek amik a garanciát hivatottak biztosítani és nem most törtek le.Most kiszedve bekapcsolta aránylag gyorsan kékre is váltott, viszont a vezérlő panelján az előre néző led mögött gyorsan felforrósodott
[ Szerkesztve ]
-
Joe215
aktív tag
sziasztok
Adott egy My Cloud 2TB NAS.
Mire megoldódott a Nazar féle jelszó probléma jött ujabb.
Ujra indítom a nas -t elég lassan indult el, sokára váltott kékre a led.
Na mondom majd nem tele van letörlök pár GB -ot, kb 50 GB törlése után lett 14% üres helyem.
Megint ujra indítom még mindig lassú, mindegy hagyom bekapcsolva had tegye a dolgát.
5 perc mulva ránézek piros led, no ilyet sem láttam még, kikapcs áramtalanít, 10 perc mulva indít 5 perc ujra piros led.
No kapjuk szét rá nézek mizu.
Ahogy kivettem a házból megfogom majdnem eldobtam olyan meleg volt.
A HDD haldokolhat benne?
A benne lévő HDD WD Caviar Green WD20EADS.
Cserélhető benne a HDD amennyiben az a rossz?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Leáramtalanítottam a gépet, modemet, routert, de a NAS-t nem.
Mióta újraindult minden, azóta a webes felületen nem tudom elérni a NAS-t, kb. fél órája.
Ez helyreáll majd magától? -
PistiSan
addikt
Szia!
Anno fordítottam le MC-t újabb wd nas szoftverre, de azóta már jó sok frissítés kijött, szóval ha nem egyezik a szoftver verzió, akkor nagy valószínűség szerint nem is fog működni az MC.Többek között a wd ilyen húzásai miatt cseréltem le a gyári nas szoftvert sima debianra.
Persze itt nincs felhasználóbarát felület, szóval nem ajánlom csak azoknak akik nem rémülnek meg a linux konzoltól. -
törölt tag
Éjszaka működött a sleep mód. Addig nem is pörgött fel a HDD, míg a PC-t be nem kapcsoltam reggel és próbált a meghajtóhoz csatlakozni. Azóta is pörög, nem állt le.
A napi 1-2 indítás / parkolás is ártalmas lehet?SSH kicsit összezavart.
Nem tudok belépni bizonyos mappákba.
MC-re találtam telepítési leírást, de az sem működik a 3. parancs után és még el is gépelték a leírást.
Tegnap felmásoltam 2 terrányi adatot, abból most 43 giga csücsül az other mappában.A find parancs sem hozott eredményt, pontosabban nem történt semmi.
Mivel nem nagyon értek hozzá, csak leírások alapján tudok infókat összeszedni, de azok sem mindig bizonyulnak helyesnek.
Ami még fura, hogy Win8.1 szerint a HDD NTFS-re van formázva, míg ha jól tudom ezt elvileg nem ismerhetné az eszköz?
Amikor reseteltem az eszközt, kapok levelet, hogy kreáljak passwordöt a mycloud.com-on
Ha rákattintok a linkre, akkor nem történik semmi, megnyitna egy weboldalt, de nem tölt semmit, csak fehér háttér van.[ Szerkesztve ]
-
Poki79
tag
válasz #54715584 #2877 üzenetére
ssh-n bejelentkezve nézd meg mi van az other mappában. Egy mc-t érdemes hozzá feltelepíteni.
A sleep nem fog működni, mivel bármi hálózati kérés akár egy ping is felkelti és sose kapcsol ki. Kevesebbet fogyszt ha ez a mód nincs is bekapcsolva, úgy nem áll le és pörög újra a winyó, akár 2 percenként is ismételgetve. Élettartamnak biztos nem jó az állandó parkolás és pörgés váltakozva. Korábban már ezt elemezték itt is. -
törölt tag
válasz #54715584 #2876 üzenetére
Csináltam egy full restore-t, kb. 12 órába telt. Viszont így is megmaradt a 810MB-os Other mappa.
Most elkezdtem felmásolni adatokat rá, egy részét simán az Other mappa alatt számolja, pedig mindegyik videofile volt és a Shared Videos mappa alá kerültek.
Ez hogy működik? Nem értem miért az Other mappa mérete növekszik, amikor olyat nem is látok és nem is oda másolok.
Van sleep mode a NAS-ban, de reggel, mikor megnéztem pörgött a merevlemez rendesen. Nem kellene sleep módba tennie magát bizonyos idő eltelte után, ha semmi nem használja az eszközt? -
törölt tag
Sziasztok,
Megérkezett a NAS. Mivel használt volt, nem tudom mire kell figyelnem?
A firmwaret most updateltem, gondolom van reset funkció is.
Az előző user még megtalálható a menüben, azt törölni fogom.
Mit kell még tennem, hogy más ne érhesse el a NAS-t, csak én? -
flegga92
senior tag
válasz #54715584 #2871 üzenetére
Nem akarok hülyeséget mondani, de ha jól emlékszem olyan az adaptere, hogy lehet cserélni EU/UK fejre gyárilag és mindkettő benne is volt. Legalábbis az itthoni változatban. De délután megnézem. Amúgy meg vegyél egy ilyet. 1000 Ft körül megkapod itthon is, ebayen 500 környékén már jó minőségű is van.
-
törölt tag
Sziasztok,
Tápkábelt honnan lehet szerezni a 3TB-os típushoz?
A héten jön angliából egy, de itthoni csatlakozós tápkábelem nincsen hozzá. -
MrSealRD
veterán
válasz Padisha #2868 üzenetére
Bedugás után soha nem vált kékre? Mennyit vártál?
Soft reset volt? (Az elvileg nem törli az adatokat.)
Akármit is csinálsz próbálj meg előtte biztonsági másolatot készíteni...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Padisha
tag
Sziasztok!
Folyamatos fehér LED világít áramtalanítás, majd "bedugás" után. Olvasgattam, olvasgattam, de azon kívül, hogy másnak is előfordult hasonló, illetve, hogy várjak türelmesen elég tanácstalan vagyok.
Ha brickelni kell, akkor a rajtalévő dolgok elvesznek vagy megmaradnak?
Szegedi hozzáértő esetleg van köztetek? -
Poki79
tag
Közben felraktam a htop-t, és már láttam mi az. Valami konvertálást csinált, egy mov file-al, nem tudom miért. De kilőttem és meg is javult. Csakmár emiatt ma nem tudom frissíteni, 2 letöltést enged 1 órában Nazar.
-
Poki79
tag
Hali!
Most raktam fel a minidlna 1.1.3 patched-t és ez megütötte a szemem:
Checking CPU usage..
99.0 % - avconv
7,7% - transmission-daNa az "avconv" mi az ördög?
-
Poki79
tag
válasz drmotto #2862 üzenetére
http://teanazar.com/wdmycloud/
Én most frissítettem a legújabb fw-re és ez alapján ment fel a TM 2.92 és minidlna 1.5 is (utóbbit cserélem ma, mivel a Samu TV-n nem mutatja a Thumbnail képeket).
-
MrSealRD
veterán
válasz PistiSan #2861 üzenetére
Gondoltam, hogy lesz különbség...csak azt nem, hogy ekkora.
-
drmotto
őstag
Melyik leírást kell követni a transmission v04.04.02-105-re telepítésekor?
-
MrSealRD
veterán
válasz PistiSan #2848 üzenetére
Clean Debian-al hogy alakul a memóriahelyzet? Nálam a gyárival most putty-al nézve 177MB foglalat és 49MB szabad. Néhány KB-al megy a seed...Szóval most mondhatni IDLE állapot van.
-
B3AST
tag
Sziasztok!
Én downgrade-eltem a meghajtó szoftverét, az egyik korábbi WD Community-s leírás alapján, viszont nem sikerült rendesen megcsinálnia, nem férek hozzá a Dashboard-hoz. Beírom a meghajtó címét a böngészőbe, el is kezdi tölteni, de amikor kiírja, hogy hitelesítené a felhasználót, megáll és feketén marad a képernyő, a bal felső sarokban a WD-s logóval. (Szörnyen lassú volt a v4es szoftverrel és ez a hófehér felület is zavart, így egy régebbi került fel a hármas szériából)
Minden tökéletesen üzemel most egyébként, kivéve a netes elérést és ezt.WD Access-ben érkezett értesítés, hogy van újabb firmware, így reméltem megcsinálja automatikusan majd a frissítést éjjel, de ez sem történt meg.
(Sajnos) megcsináltam a manuális resetet is (4 másodperces és 40 másodperces nyomva tartást is)
Van valakinek valami ötlete, hogy hogyan tudnám egyszerűen javítani a hibát?
SSH alapból ugye ki van kapcsolva a szoftverben, így ez az opció sajnos nem működik újraszoftverezésre.Olvastam a topic nagy részét. Ezt az unbrick-et egymagam nem szívesen csinálnám végig.
Nem a szétszedéstől tartok, inkább a linuxos résztől. Korábban használtam már Fedorát, Ubit, de csak felhasználói szinten és egy két "parancs soros" hülyeséget kipróbáltam. Neteztem, zenét hallgattam, szóval semmi komoly.A 3TB-os verzióról van szó egyébként és talán mintha garancia is lenne rá. Viszont a WD webshopból rendeltem.
Köszönöm szépen a segítséget!
-
junior11
veterán
Sziasztok, érdeklődni szeretnék, hogy ezekbe a WD My Cloud masinákba milyen HDD-t rak a gyártó? Szintén Green mint pl. a My Book széria vagy esetleg RED-et? 2-3-4TB-os méretek érdekelnének.
Továbbá van vkinek tapasztalata a My Cloud EX2 ultra cuccal? Vagy a sima EX2-vel? Milyenek? Pl. egy hasonló tudású/árú Synology-val összehasonlítva?
Köszi.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
-
MrSealRD
veterán
Van valami javaslat a transmission-el kapcsolatban amit érdemes betartani? ( A letöltést már átállítottam. A MyCloud-nak jelenleg a Public mappájába automatikusan létrejövő transmission/downloads-t használtam fel.)
Keresek valami jó felületet hozzá ami komplex funkcionalitású. Közelíti az uTorrentet mondjuk. Tudtok ilyet ajánlani?
-
MrSealRD
veterán
válasz PistiSan #2848 üzenetére
Köszi. Néztem. Viszont Nazar oldalán nem találom, hogyan lehet hozzáférést igényelni.
Igazából most még kísérletezem. Most kaptam meg a cuccot nemrég. Örülök, hogy kiszenvedtem a v4-et.
A Dlna, Timemachine backup, iTunes egyelőre le is van kapcsolva. Első körben hálózati tárként és torrentkliensként szeretném használni. Idővel majd még kiderül... Lehet később kedvet kapok a CleanDebian-hoz. Mi az ami érv mellette? A szabadságot leszámítva...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
PistiSan
addikt
-
MrSealRD
veterán
Nos, azt nem tudom mi áll a dolog hátterében. Legutolsó v3-as verzió volt fent aztán felajánlotta a v4 frissítést. A frissítés után kék led-el elindult ugyan de a dashboard az nálam is kuka lett. Ezután rákötöttem gépre és linux alól a "unbrick" játék következett. Itt van egy lépés amit pont az elején adott hozzá az a srác akit linkeltem az előbb.
2. If you get GTP errors running fdisk or
parted then try the following command:
sudo gdisk /dev/sdbThen type "o" then type "w" to fix GTP errors.
Na ezt csináltam meg és újrapakoltam a v3-as verziót. ( Azt csak mellékesen jegyem meg, hogy az mdadm-es részeknél totál zavaros a történet, mert eltér az eredeti lépésektől....Aztán emiatt volt kis küszködés, de végül felment a v3. Ezután ismét feldobta a frissítést v4-re, amit már hiba nélkül végzett el és v4-es dashboard is hibátlanul működik. Tehát a fenti megoldás tényleg jó.
Most az a kérdés, hogy tudok erre transmission-t telepíteni? Melyik verziót érdemes?
[ Szerkesztve ]
-
Poki79
tag
válasz MrSealRD #2845 üzenetére
Én is unbrick után v3-at raktam fel. Majd később frissítettem v4-re. Nem találkoztam ezzel a hibával, bár az utóbbi időben az ssh-n már nem tudok rá kapcsolódni. Ezt a legújabb fw upgrade biztos megoldaná, de mivel stabilan működik a transmisson és a minidlna is inkább nem piszkálom
-
MrSealRD
veterán
Ha esetleg más is belefutna a problémába akkor itt van részletes leírás és megoldás is ami több visszajelzés alapján működik.
A lényeg, hogy ha unbrick után v3 ról csinál valaki v4 upgrade-et, akkor nincs dashboard...
Egyelőre még nem tudok foglalkozni vele, de ha kipróbáltam akkor az eredményről írok ide is.
-
MrSealRD
veterán
Most visszanéztem gyorsan. Az amit te írtál transmission beállítás amit meg kell csinálni és fut rendben?
V3-ra most rátehetem a legújabb v4-et, vagy előtte tegyem fel a köztes verziókat?
-
MrSealRD
veterán
válasz PistiSan #2841 üzenetére
Nekem is 1 lemezes verzió van. Közben megtaláltam v03.04.01-230 uprade fájlt. Az simán felment. Eddig ok.
Az ismerősömnél az volt a gond, hogy ezzel a verzióval a távoli elérés, vagy az appok, már nem működnek együtt. (Most nem emlékszem pontosan mi volt a probléma.) Ezért szeretett volna v4-re frissíteni. Viszont ilyenkor kakukk volt az egész rendszernek...
Ahogy néztem a transmission v4 alatt nem akar működni. Ez jelenleg is így van vagy van előrelépés?
-
MrSealRD
veterán
v03.04.01-230 upgrade fájlt keresek ami manuális frissítésre fel tudok használni.
-
MrSealRD
veterán
válasz envagyok #2838 üzenetére
Ezt megtaláltam már. Köszi. Elolvasás folyamatban. Csak arra gondoltam, hogy hátha másnál is volt ilyen gond, hogy nem lehetett frissíteni mert lehalt az egész...
-
MrSealRD
veterán
Üdv,
Ismerőstől kaptam egy 4TB-os MyCloud (WDBCTL0040HWT) dobozt, és benne egy 1TB-os lemezt.
A netes tutorial alapján sikerült működésre bírni még korábban, de csak a v03.04.01-219 szoftverrel működik.
A Settings -> Firmware menüben azt írja, hogy up to date, ami nyilván nem igaz. Amikor fájlból próbáltuk upgradelni v4-re akkor pedig összezuhant és újra kellett pakolni a particionálós művelettel az egészet. Így megint v3-al működik.1. Az előbbiekkel kapcsolatba mi lehet a probléma?
2. Megéri a v4-et feltenni? Mi a különbség a két verzió között?
3. Van esetleg alternatív rendszer ami hasonló szolgáltatásokat tud biztosítani mint a WD rendszere? (lehetőleg kevés küzdés árán)Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
PistiSan
addikt
Heló!
Nem emlékszem, hogy valaki próbált e már más fajta vinyót bele rakni a wd-be.
Itt vannak képek a beléről, amikor egyszer kinyírtam a szoftverét akkor szétszedtem hogy meg tudjam csinálni, tehát neked eleve ezzel kell majd kezdened a folyamatot, ha elég jó vagy ahhoz hogy megcsinált a szoftverezését, akkor szerintem a többi dologgal sem lesz bajod.
Képek WD
Itt találsz leírást az unbrickhezA tükrözős dolog már előjött párszor, windows alá a FreeFileSync-el megoldható a folyamatos "tükrözés" de arra egy sima akármilyen külső vagy belső vinyó is elég lenne.
Gyári szoftver elég buta, de én eleve debian linuxot raknék rá a helyedben, azzal azt csinálsz amit akarsz.
Most látom hogy már a CleanDebian-Jessie is portolva lett a nasra, szóval ma neki állok és frissítem a rendszerem, nálam még a wheezy van fent (előző debian linux).Tehát ne arra számíts, hogy bedugod a vinyót rá és működni fog, mennyiért adják vinyó nélkül a cuccot?
Ebbe nagyon sok engergiát kell bele vinned ha azt akarod, hogy mindig úgy működjön ahogy leírtad.[ Szerkesztve ]
-
|AP|
veterán
kiegészíteném az előző kérdést:
tud működni az a felállás, hogy a Cloudban lévő belső HDD valahogy tükörben van az asztali gép HDD-jével? Tehát amit az asztali gépen dolgozok, az folyamatosan mentődik a Cloudra is. Emellett a Cloud USB csatijára kötött külső vinyón pedig megy a torrent letöltés/feltöltés, TV-re megosztás.
köszönöm előre is!
-
|AP|
veterán
Felmerült, hogy használtan vennék egy WD My Cloud házat, HDD nélkül. A kérdéseim:
-2,5"-es HDD (valószínűleg csak beépítőkerettel) is mehet bele? Jelenleg ilyen van itthon.
-mivel nincs benne HDD, ezért ha én teszek bele, akkor arra fel kell varázsolni a rendszert is? Ezt hogy tudom megtenni?
-alkalmas arra, hogy az USB csatlakozójára kötött HDD tartalmát is megossza hálózati meghajtóként?Amire szeretném használni:
-két egyszerű hálózati meghajtó (a belső HDD és a külső, USB-s külön-külön), amit elérek a PC-ről, és az okostévéről.
Torrent menne rá, ha probléma nélkül megy, akkor Transmission-nel, de nekem elég úgy is, hogy simán PC-ről kezelném a letöltéseket, csak a hálózati meghajtót adnám meg célkönyvtárnak. A letöltött fájlokat pedig az okostévén nézném meg.Alkalmas erre a My Cloud? Érdemes belevágni így?
-
drmotto
őstag
Köszi mindenkinek, visszament a w8.1, azon működik rendesen.
Viszont most fogta magát és lefrissült a nas firmware v04.04.01-112-re. Így most nincs transmissionom...
Bár most már kibírom addig amig cserélem gy zyxelre. -
PistiSan
addikt
Most néztem a gépem, és nekem sem megy!
1511-es win10 frissítés óta nem jó azt talltam róla a neten, amíg nem javítják addig itt egy megoldás, nem próbáltam ki.This will fix the SMB issue until MS patches the problem - open a administrator command prompt and type the following hitting enter after each line.
sc.exe config lanmanworkstation depend= bowser/mrxsmb10/nsi
sc.exe config mrxsmb20 start= disabledthen Restart the computer
To reverse this change and re-enable SMBv3 run the following commands at at the elevated command prompt
sc.exe config lanmanworkstation depend= bowser/mrxsmb10/mrxsmb20/nsi
sc.exe config mrxsmb20 start= autothen Restart the computer
-
PistiSan
addikt
Én mint tudjátok sima debian alatt használom a nasom, simán tallózható a win10 en gépről a megosztás.
-
Celtis
veterán
válasz drmotto #2825 üzenetére
Ha a parancssorba vagy a fájlböngésző címsorába beírod a NAS nevét vagy ip címét \\nasneve\ vagy \\nasipcíme\ formában, akkor meg fogja találni.
Most van nálam egy csodálatos Synology NAS. Pont ugyanez a helyzet. Nem tudom egyébként miért vannak ettől úgy hanyattesve a népek. Ugyanaz, csak csillogós sztaniol papírba van csomagolva. Ja, és hangos. -
drmotto
őstag
Frissitettem w10-re és most a nas nincs a hálózati eszközök között. Igy nem tudom úgy tallózni, mint pl a saját gépet. A hálózaton látszik maga az eszköz. Ott van mint média eszköz, mint tároló, csak fájl rendszer szinten nincs. W8.1 alatt ilyen gondom nem volt.
-
PistiSan
addikt
válasz tarantawla #2822 üzenetére
A leírásban az 1. pontot tanulmányozd, már ha nincs szükséged a wd app meg a dlna és az egyéb teljesítménygyilkos dolgokra.
Link -
Poki79
tag
válasz tarantawla #2822 üzenetére
Hali!
Én már rég konfiguráltam a Cloudot, de ha jól tudom a /root/downloads-ba kezd el tölteni alapból, és onnan másolja át máshova. Emiatt nem lesz jó sose, mivel a /root/downloads könyvtár azon a partíción van, amin a rendszer is fut és az csak 2 Gb nagyságú. A TM-ben át lehet ezt állítani, hogy ne oda töltsön, illetve a putty-on keresztül is meg lehet adni más mappát:
transmission-stop
nano $HOME/.config/transmission-daemon/settings.json
Ebben kell beállítani.
[ Szerkesztve ]
-
tarantawla
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok itt, mint WD MyCloud tulajdonos (bár az eszközt használtan vettem), és akadt egy problémám, amiben bízom benne, hogy ti tudtok nekem segíteni.
FW: v04.04.01-112 (már ez volt rajta, amikor vettem).
Kapacitás: 4TB.Hazahoztam, az alap konfigurációt minden problémától mentesen be tudtam állítani. Ez után a Nazar78 féle, a WDCommunity-n található leírás segítségével feltelepítettem a Transmission-t, illetve telepítettem, az ott másodikként belinkelt webUI-s interface-t is. Minden elsőre sikerült, nem jelzett semmilyen problémát.
Sikerült elindítanom a Transmission-t (működött a webUI is). A probléma itt kezdődött. Először az alapértelmezett helyre próbáltam tölteni vele (ha jól rémlik /root/downloads), de a torrent hozzáadása után egy pillanatra mutatott egy 6-7 Mb/s letöltési értéket, majd lezuhant tartósan 1 Mb/s alá, és nem is ment feljebb. Emellett szépen lassan (gondolom azzal párhuzamban, ahogy egyre gyűlt a letöltött adat) egyre kevésbé lehetett elérni a Dashboard-ot, a Transmission kezelőfelületét, vagy Putty-ban a terminált.
Újraindítottam egyszer, mielőtt megint elérhetetlenné vált volna, letöröltem a fájlt, amit elkezdett letölteni, majd egy újabb újraindítás után nem volt problémája. A torrent természetesen eltűnt a Transmission-ból, de miután a NAS indexelte a többi dolgot, amit hálózaton keresztül én másoltam rá, megnyugodott, és most tökéletesen megy.
Gondoltam kipróbálom egy kisebb fájllal. Átállítottam a letöltési helyet a Public/Shared Videos könyvtárra (hátha). A hiba ebben az esetben is ugyan az volt, folyamatosan 0-1 Mb/s közötti sebesség mellett a gép elérhetetlenné válik, majd ha letölti a fájlt, visszatér az élők sorába.
Nem igazán tudom, hogy pontosan merre induljak a dologgal, így a ti segítségeteket szeretném kérni. Köszi előre is.
-
Poki79
tag
A kezelőfelület biztos, hogy magyar. A beépített twonky felülete szerintem nem. DLNA és torrent telepítés a leírtak szerint lehetséges (Nazar segédlettel), torrent kezelőfelülete meg windows alatt a TM-el magyar nyelvű.
Csak akkor kezdj a módosításba, ha biztos vagy a dolgodban, sok idegeskedéstől megóvod magad. -
atikó
őstag
Sziasztok. keresgéltem itt de nem találtam meg hogy van a menüben magyar nyelv?
köszi.gondolkodom a vásárlásán 2 vagy 4 TB akarok filmezésre dlna keresztül és letöltögetés!
[ Szerkesztve ]
-
flegga92
senior tag
válasz stickermajom #2817 üzenetére
Ebben tudnál segíteni? Sajnos a gugliba nem találtam. Én még maradtam a v03.04.01-230 fwnél
Telefonnal sajnos VPN-en nem tudom elérni a cloudot valamiért ilyenkor szoktam FTP-n leszedni.
[ Szerkesztve ]
-
flegga92
senior tag
válasz stickermajom #2815 üzenetére
SFTP-t tudja a cloud?
-
flegga92
senior tag
válasz zolnagy #2813 üzenetére
Ha nem sűrűn akarod így használni akkor elég az ftp. Ezt be kell kapcsolnod a cloudon.
Routeren regisztrálj be egy ddns címet ezzel fogja tudni mi az ip címed (ha fix az ipd akkor ezt ki hagyhatod). Ezek után a router portforward beállításainál egy tetszőlegesen kiválasztott portot atiranyitassz a mycloud helyi ipjere és itt a portszám 21 legyen. Ezután az el tudod érni.
Amit képet betéttel az sajnos nem jó. Itt másik vpn klienshez csatlakoznál. Vpn szervert keress ha van ilyen benne. De ezzel inkább valamilyen routeres topicban érdeklődj mert nekem nem ilyen a routerem.
Vpn nagy előnye hogyha fel van csatolva hálózati meghajtóként akkor pl letöltés nélkül tudsz filmet nézni ha jó a feltöltési sebességed magyarán olyan mintha otthon lennél. -
zolnagy
őstag
válasz flegga92 #2812 üzenetére
Szia, BUÉK!
Köszi a választ. VPN-t, ftp-t gondolom a routeren állítok be. (?)
Közben rájöttem, hogy megy úgy is, hogy bejelentkezem a mycloud.com oldalon a regisztrált e-mail címmel és a beállított jelszóval. Egyenlőre ez is jó, mert általában nem kell az elérhetőség, de per pillanat a két ünnep között jó lett volna egyszer vmit elérni... Van ennek vmi hátránya a VPN-hez képest? Biztonságosabb VPN-el?Mindenesetre megpróbálom VPN-el is. Itt mit kellene beállítanom?:
-
zolnagy
őstag
Ha vki használja itt felhőnek a nas-t, az hogy oldotta meg a távoli elérést?
Van ugye a WD app, amit le tudok tölteni a telefonomra és azzal egyszer összekötöm az otthoni hálózaton, akkor utána megy távolról is.
De ha nem ezt akarom használni, hanem platformfüggetlenül szeretném elérni kívülről (pl. egy pc-ről), akkor hogy csináljam?DDNS, amit a routeren kell engedélyeznem? Vagy más?
Nem erre írták, hogy többeknek feltörték így a routerét?Eddig azt próbáltam, hogy a webes felületen beállítottam manuálisan egy http és egy htttps portot. Majd így próbáltam elérni: nyilvános_ip_címem:http_port vagy https://nyilvános_ip_címem:https_port. De ez sajnos nem müxik.
Ötleteket szívesen veszek. -
matyi94
senior tag
Rég jártam itt
A jézuska által upgradeltem egy synology ds215j-re és ég és föld
Ha valakit érdekelne a my cloud hardvereit hdd nélkül (tehát ház, alaplap és táp) elviheti tőlem jelképes összegért.
Üdv.Legyen szép napod!
-
zolnagy
őstag
Igen, ezt linkeltem én is.
V4-el nekem jók a tapasztalataim. Stabil és a filemásolás is gyorsabb lett. Nekem csak Transmission kell pluszban, az meg már régóta van V4-re is, jól is müxik. Igazából minidlna is ment eddig, de a legutolsó fw frissítés után nem raktam már fel, most meg úgy gondoltam, megteszem. Lehet, csak ideiglenes hiba van a serveren.UPDATE: most már jön le a legújabb patchelt (minidlna_1.1.5.patched-1). Úgy tűnik tényleg ideiglenes server hiba volt
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
Tett fel vki minidlna-t V4 fw-re? Ill. melyik verziót?
Én [ez] alapján akarom, de a lenti hibaüzenet jön, aztán a 3. próbálkozás után 1 órára letilt...
Elsősorban a megszakított film helyének folytatása miatt szeretném feltenni a minidlna-t. -
Celtis
veterán
Update.
Mégsem lett jó ezekkel a beállításokkal. Még faragni kellett rajta.<advancedsettings>
<network>
<buffermode>1</buffermode>
<readbufferfactor>1.4</readbufferfactor>
</network>
</advancedsettings>Amúgy a probléma most már egyértelműen a Mycloudhoz köthető. A filmek korábban nem szaggattak amíg a legősibb FW volt a cloudon, kivéve egy házivideót. Nemrég frissítettük a legújabbra a FW-t és azóta szaggattak a filmek, a 100 megás switchen bekötött HTPC-n és egy RPi-n is.
Nekem még egy MyBook Live-om van, azzal ezt a hibát nem tudtam reprodukálni.
-
flegga92
senior tag
válasz Sir Riccio #2803 üzenetére
Samba a Windows gyári hálózati megosztása. Ha kapcsolódsz VPN -el akkor olyan mintha azon a hálózaton lennél amin a cloud van így bárhonnan eléred mintha otthon lennél egy hálózaton belül.
-
flegga92
senior tag
válasz Sir Riccio #2801 üzenetére
Egy olyan router kell ami tudja a VPN-t. Én ezzel érem el távolról a cuccokat samban keresztül, mintha otthon lennék.
-
Sir Riccio
addikt
Arra gondoltam, hogy kell-e valamilyen óvintézkedést tennem ahhoz, hogy ne járjak úgy mint feljebb néhányan, hogy illetéktelenek fértek hozzá és töröltek dolgokat? Egyébként tudom például hálózati meghajtóként csatlakoztatni akkor is ha távol van? A saját szoftvere is látni fogja ami automatikusan backuppol? Köszi előre is!
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DIGI internet
- Kuponkunyeráló
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest