Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
Hali!
Van valami tippetek a következőre?A jelenség:
A hűtő egy féléves Thermalright True Spirit 120
Most vettem észre, hogy a CPU hűtő ventije ~ 250 körül forog percenként. Ez nagyon kevés, és van hogy le is áll. Ez a venti egy 12 cm-es, 4 pines PWM-es.Az alaplap default állásban nem indul a gép: CPU Fan error hibával. Ugyanis a default állásban a minimum CPU venti fordulat 600, és mivel kb. 250 körül forog csak, így nem indul, hanem dob egy hibaüzenetet.
Ha átkötöm az alaplapi ház venti csatira, akkor ott már ~ 950-et forog a CPU ventije, és emelkedik a fordulatszám a terhelés/melegedés függvényben.
Ilyenkor a ház venti, ami csak 3 pines, és az alaplap cpu venti csatijára van kötve, az is megy rendesen ~ 950 körüli fordulaton, tehát kap "jelet" rendesen, illetve az is emelkedik a terhelés függvényében..
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Biosban szerintem be lehet állítani azt, hogy milyen minimum fordulaton forogjon a venti. Illetve, ha ezzel a fordulattal is rendben van a hőmérséklet, akkor le kell tiltani a cpu venti riasztást, és akkor nuincs gond.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás.
-
embe
nagyúr
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ha megoldható, akkor telepítsd fel ASUS segédprogramját és Windows alatt tudsz csinálni ventiprofilt.
Valamint van egy olyan funkciója is, hogy végig nézi 10%-onként hogy mennyivel megy a ventilátor és aszerint állítja be a treshold-ot. Gondolom szuper csendes ventit raktál rá, azért pörög olyan lassan.⭐ Stella
-
embe
nagyúr
válasz radi8tor #3107 üzenetére
A gyári venti van rajta. Thermalright True Spirit 120 M
Eredetileg jól ment.Ha minden rendesen van bekötve, akkor így néz ki, a venti el sem indult, csak amikor én kézzel rásegítettem.
A CPU venti fordulata: 193RPM !!!Ha megcseréltem a CPU és a Chassis fan2 -t, akkor meg megy rendesen:
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Azért nem indul el, mert túl kicsi feszt kap a venti. Mindegyiknek van egy indítási minimum feszültsége. Amíg ezt nem kapja meg, nem tud elindulni. Gondolom mindezt azért, mert nagyon alacsony a cpu hőmérséklet. Szerintem hagyd így, csak kapcsold le a cpu fan riasztást. Ha megmelegszik a cpu, akkor be fog indulni a venti.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás.
-
embe
nagyúr
Ha a venti minimumot arra állítom, hogy : Ignore, akkor nekem fel sem pörög, el sem indul a venti. Ha meg 300-nál magasabb értékre állítom, akkor meg a gép nem indul el, mert CPU Fan Error hibát ír ki.
Eddig Ignore állásban volt, így nem tudom mióta csinálja ezt. ár kipróbáltam több biossal is, semmi nem változott. -
Vigneau
félisten
No, némi késéssel lefuttattam az új 3DMark-ot. Íme az eredmény. CPU 4000MHz, VGA 1075MHz/1450MHz.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Vigneau
félisten
válasz radi8tor #3118 üzenetére
Köszi, bár egyelőre ezek a számok nem mondanak nekem sokat, amit az új 3DMark nyújt.
Nem is tudtam, hogy egy HD 7970 alapon 1070/1400. A jelek szerint az én HD 7950-em nagyjából a nagyobb testvér órajelét bírja épeszű feszültségkeretek mellett és kész. Hááát, ez van...
-
föccer
nagyúr
De nem értem, hogy hol itt a probléma? A borda majdhogynem passzívba 40 fokon tartja a cpu-t. Ha ilyenkor nem indul el a venti, akkor miért lenne baj? Nincs is rá szükség. Ha megterheled a cpu-t feljebb megy a hőmérséklete, emeli a bios a ventire kimenő feszt, elindul a venti, visszahűti a cput.
Vagy én látom rosszul?
üdv, föccer
-
Vigneau
félisten
Heaven 4.0 - minden fullon FullHD-ben.
radi8tor1:
Igen, most már észrevettem. Viszont a GHz Edition VRAM-ja magasabb órajelen jár, mint a Lightning-é?[ Szerkesztve ]
-
-
Vigneau
félisten
válasz radi8tor #3125 üzenetére
Igen, tudok róla, olvastam DM írásait is. No meg én is kipróbáltam ezt-azt. Látom, nonBoost-ként jobban kelendőek a HD 79XX-ek. Azonban az új beta Afterburner v3.0.0 (no meg a TriXX v4.6.0) már próbálja konstans feszültségbeállítási móddal korrigálni a vevők panaszát.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Ha így lenne, nem is lenne gond. De azért itt már illene bekapcsolni a ventinek, de meg sem mozdul:
Ha megcserélem a 2-essel jelölt két aljzatot, akkor működik, terhelés függvényében emeli a fordulatszámot.
Igaz a ház venti 3 pines, míg a CPU venti 4 pines.
radi8tor1
Akkor elképzelhető, hogy a PWM áramkör nem működik megfelelően CPU kimeneten. <-- ha ez a helyzet, akkor lapcsere gariban? Ezt holnap lecsekkolom a gyári INTEL hűtővel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
PWM-es ventilátor mindig névleges feszültségen megy. Nincs olyan, hogy túl keveset kap.
Vigneau: Gondolod Te vagy az egyetlen, aki visszasírja az Abit-ot? Elég csak annyit mondanom μGuru.
embe: Nem lehet, hogy csak másik CPU Fan Profile-t kellene választani?
Qru: A Giga supportja számomra kellemes csalódás. Ha valahol nulla a support és hülyének nézik az embert, akkor az az XFX. Giga esetén teljesen értelmesen álltak hozzá a problémához, a jelzett driverhibát két nap alatt javították, és az egyéb javaslatom is megfogadták. XFX-nél csak a support szentháromságra tellett (nézd meg másik gépben, szedj ki minden mást a gépbő, rakd újra a Win-t). Ráadásul hat üzenetváltás alatt öt "supportossal" beszéltem, és csak az ötödik volt képes arra, hogy egyáltalán megnézze milyen hw-rel is van bajom. Pedig a support ticket kitöltésének része, hogy mi van a gépedben, és mivel mi a bajod.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
JanR
addikt
Nekem ugyan ilyenem van. Hasonló volt a hibajelenség - csak a mély és a centrál szólt. Az enyémet helkis kollega csinálta meg, igaz nem arrafele lakik, de azt mondta, hogy nem volt vele különösebb baj. A potméternél volt nekem eltörve valami, meg biztosítékokat cserélt ~ 2K. Nem bántam meg, mert igen jól szól.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz radi8tor #3093 üzenetére
IRC egek, azt hittem már az utolsó szervert is rég lekapcsolták
Régi szép idők, amikor botnet adok-kapok miatt megfeküdt a céges tűzfal és végleg letiltották az IRC-portjátAz a macsek továbbra is dögöny-pozitív
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Vigneau
félisten
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz radi8tor #3093 üzenetére
Nálam 2000-2002 közt ment nagyon a mIRCezés, akkorian még betárcsázó 56ks nettel..és fura módon akkoriban még nem volt tele kreténekkel, nagyon tartalmas eszmecseréket és néhány azóta is élő baráti kapcsolatot köszönhetek neki.
Elment a kis P8P67-M..egyik szemem sír, másik nevet..jó lap volt. De lett belőle 16GB RAM..annak több haszna a gépben, mint a lapnak a polcon
-
Qru
MODERÁTOR
válasz #65675776 #3139 üzenetére
Pont ez ellenkezőjét tapasztaltam. Biztos tudják, hogy én nem vok modi, ezért nem jófejek.
Az csak hab a tortán, hogy eleve rossz driver van kint a honlapjukon. Az oké, hogy özönvíz előtti de legalább ne lenne rossz. 6 hangszóróból 2 nem szólt, relatek oldaláról feltéve a drivert megint szólt gond nélkül az összes.
A bios-al nem igazán foglalkoznak, évek óta ez a tapasztalatom, hogy gyorsan írnak 3-4 bios frissítést aztán onnatól meg tojnak a fejekre.#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen légkondit a lakásba?
- TCL LCD és LED TV-k
- Hálózati / IP kamera
- C# programozás
- Hardcore café
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LG V30 - vezércsel
- További aktív témák...
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest