Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Soma01

veterán

válasz gojko.m #2814 üzenetére

4K Video Downloader:
    Megnéztem, az a "bajom" vele, hogy mp3-at is felajánlja, mintha abban lenne eredetileg is. Tehát nem lehet tudni, hogy mi az eredeti forrás. Mindig az mp3-at, m4a-t, ogg-t ajánl fel audio formátumként. Ki van írva minden formátumnál "eredetiként" egy kb. 128 kbps-os fájl méret, de letöltésnek ajánl jobbat is. Ezt mégis hogy? Ha mp3-at választok látszik, hogy előbb letölti, aztán konvertálja. Ha benéztek a letöltési mappába, van ott egy part-fájl is amíg kész nincs az mp3. Azt is látható, hogy növekszik a konvertálás alatt az mp3 mérete. Na, hát abból a part-ból dolgozik, mert a YT nem mp3-ban tárol többnyire. Én így tudom. Mp3 vbr-t nem is ajánl fel, pedig vbr minden hang a yt-on. Az elkészült mp3 is állandó bitrátájú lesz. (de nem is ígér mást kiválasztáskor sem)
    M4a eredetit választva, ugyan ez megy, konvertál. És úr isten, m4a is állandó bitrátájú lesz.
    Ogg eredetit választva, ugyan ez megy, konvertál. Itt már nem tud állandó bitrátát beállítani érthető okokból, így kb. +40%-kal nagyobbra veszi a bitrátát és így a fájl méretét is. De itt konkrétan állandó bitrátát ajánl fel letöltés előtt, az van a "listán", ami gyakorlatilag lehetetlen.
    Tehát az audió képességei elég gyengék. Bár, a part fájlt az csak leszedi valahogy, ami tiszta audio, de úgy ahogy van, soha nem hagyja. Az a part fájl egy webm fájl, konténer amúgy. 128 kbps körüli Vorbis kodekkel.
    Tehát nem tudom hogy lehet ezt kinyerni, mert csak kilopni tudtam az idő alatt amíg konvertált.
    Vagy van rá valami módszer, hogy ne konvertáljon?
    Ha videót szedek le és demuxolom az lehet jó, de még nem próbáltam videót leszedni vele. Na, de majd megnézem azt is.
    (Nekem a youtube-dl az etalon eddig.)
    Amúgy meg valamennyire azért jó, mert elemzi a videót letöltés előtt. Mp3-ba is lame-mel tömörít ha jól látom. Ez is pozitív.

Azóta találtam már pár ígéretes programot. Meg egy olyat is amit nagyon ajánlgattak itt a fórumban, ez a Youtube-DLG, de nem értem mi a jó benne, elég buta, vannak sokkal jobbak. Vagy csak az van, hogy én nem fogtam fel, mit és hogyan tud.

Kinek melyik jön be...

Új hozzászólás Aktív témák