- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Netflix
- ASUS routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
scope2007 #2499 üzenetére
Melyik programot használtad? AV szinkronizálás gondolom be volt jelölve. Eredeti képkocka sebességén ha nem változtattál, akkor a videóval lehetett valami gond. Néha eltérő idővel rendelkező audiót tesznek a videó alá. Ez lejátszás közben még nem okoz hangcsúszást, de konvertálásnál külön történik a hang és a videó konvertálása, ezért rosszul történik az AV szinkronizálás. Szerencsésebb esetben 100ms-okat eltolsz a hangsávon a videóhoz képest és a hangcsúszás megszünik. Ha a film közben változóan tolodik el a hang, akkor kevés lehetőséged marad.
Első esetben pl. 23.976 FPS-ről 25.000 FPS-re változtatod a képkockaszámot. Második esetben az audiósávot mp3-ra konvertálod, és megszerkeszted MP3DirectCut programmal. Harmadik esetben keresel egy másik változatot, vagy az audióval megegyező hosszúságú videót és ráteszed ezt a hangot. A kérdésedre is reagálva hangkonvertálásnál nem lehetne gond az eltérő mintavételezés beállitása, mert néhány videólejátszó ezt alapból megteszi (megteheti).
-
scope2007
addikt
üdv!
következő kérdésem lenne felétek:
adódhat filmkonvertálás alatt hangcsúszás, ha nem ugyan van beállítva az audio résznél?
Mintavételezési gyakoriság: 48,0 KHz --- de én 44,1 KHz kezdtem neki.. vagy ezen nem múlik?
adatsebesség: 256 Kbps -
törölt tag
-
törölt tag
Teszteltem friss MKV filmekkel és sorozattal és nálam sem megy (Failed). Megpróbáltam régi H.264-es MKV-t és Xvid AVI-t, azzal meg ment. Várni kell egy új verziót, most 5.11.0 volt a legfrissebb. Az MKV is fejlődik folyamatosan, mert találkotam olyan videóval aminek a képet nem csak a hangot játszotta le. Átkódoltam Xmedia Recode-al és utána nézhető lett. Itt találhatsz egyéb jóságokat [link]
-
válasz
#00137984 #2484 üzenetére
Hali!
Tegnap volt időm kipróbálni az A's Video Converter-t.
Sajna nálam nem műxik.
A % oszlopban megjelenik egy (Failed) felirat, miközben a CPU és a GPU terheltsége is 0% marad.
Akármelyik enkódolót, vagy dekódolót választom, ugyanez a helyzet.
Próbáltam minden lehetséges dolgot átállítani, hogy legalább arra jöjjek rá, hogy mivel van baja, de egyetlen beállítás sem hozott eredményt.
Mivel nem találtam semmilyen log-ot a progin belül, nem tudom, hol akad el.
Lehet, hogy valami hiányzik neki, ami nálam nincs feltelepítve.
Esetleg a 2 hangsávos mkv-kkal nem bír el? A bemeneti videót nem variáltam.mod: Lehet, hogy az a baj, hogy én nem a portable változatot használom?
Van esetleg ötleted?
Kössz! -
pibácsi
senior tag
válasz
laszlohu #2490 üzenetére
Szia laszlohu!
Fetöltöttem neked az eredeti MP4-et. Van hangja is. Egyébként nem értem miért nincs, mivel a netről szépen le lehet szedni MP4-be és ott van hang is. Ezt le kell tölteni öt napon belül, mert elvész. A Mozilla böngésződbe fel kell telepíteni a Downloadhelpert és azzal általában minden videó több fájl formában letölthető. Leggyakrabban az flv és az MP4 használható jól.http://www4.zippyshare.com/v/32836316/file.html
Üdv. Pibácsi
-
laszlohu
addikt
Köszönet a segítségért
-
-
laszlohu
addikt
Üdv
az alábbi linken lévő .avit ( .mp4 ) nem tudom lejátszani, valaki meg tudná mondani, hogy milyen
audio codec -et kéne hozzá feltennem, mert a képet, azt lejátsza :a lassú letöltésre kell kattintani az alábbi linken:
köszönet
-
jani 89
újonc
hello!
Lenne egy kis problémám az XMedia Recode-al Warehouse.13.S01E01.WEB-DL.x264 próbáltam konvertáni mp4-ről xvid-re, de valamiért nem a beállított értékeken konvertálja át a videót.A profile & levelt beállítottam advanced simple@l5-re és a konvertálás végén mégis simple@l3-ra konvertálja át.
Tudnátok nekem valahogy ebben segíteni hogy a megadott beallításokkal konvertálja át.
Itt van egy kép a forrás video mediainformációjáról.l -
Sziasztok!
Létezik olyan h264 tömörítő progi, ami kihasználja az AMD VCE-t?
Köff!
-
pibácsi
senior tag
Szia mexel!
Gyakorlatilag a videó szerkesztőkben benne van a lehetőség a 90 fokos fordításra. Pl. az Ulead VideoStudio SE DVD, vagy a 10plus, ill. a 11 Plus vagy az Adobe Elements vagy AVS Vid.Editor stb. is alkalmas erre. Az első már ingyen letölthető, a többiek fizetők. Biztos van más is. A videót a forgásoknál széjjel kell vágni és egyenként forgatni. Ezután áttünéssel összefűzni. Aprólékos meló, de ha sikerűl, talán elfogadható lesz.
Üdv. Pibácsi
-
mexel
veterán
Sziasztok! Talán itt jó helyen teszem fel a kérdést: van egy kis telefonnal felvett videó, amit sajnos felvételkor hol fekve hol állítva vettek fel, egyben. Tehát a kép mindig dől jobbra-balra vagy állítva van.
Az lenne a kérdésem, hogy ven-e valami olyan progi, amivel lépésről lépésre nagyjából ki tudom-e hozni egyenesre (állítva) a videót? Talán érthető amit szeretnékMagyarul a filmet menet közben többször kellene 90 fokkal elforgatni.
Van erre valami egyszerű megoldás? Sajnos videó szerkesztésben nem vagyok jártas.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Krystal_s
addikt
válasz
pibácsi #2475 üzenetére
Köszönöm, akkor jól láttam, hogy nem tudja. Nem baj, azért sima vágáshoz, kis szerkesztéshez jó kis program, a többihez meg marad Avidemux.
Jobban szeretem az olyan programokat, amikben konvertálás nélkül is lehet vágni.
Virtualdub, nandub nagyon jó kis szerkesztő volt régen, sokat használtam, de sajnos .mp4-et nem támogatja, ami mostanában elég gyakori videótípus nálam. -
pibácsi
senior tag
válasz
Winnie The P #2474 üzenetére
Szia!
Megkérdezhetem, hogy melyiket ajánlották?Ü. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
Krystal_s #2473 üzenetére
Szia Krystal s!
Ez sajna nem tud olyat, az már videó szerkesztő. Elég sok létezik, általában idővonalast érdemes választani.
Kérdés még azoknál is, hogy váltottsorost, vagy csak progresszívet szeretnél vágni, szerkeszteni. Ilyen egyszerű szerkesztő a Windows MovieMaker, de innen csak DV-1-be, vagy wmv-be tudod menteni. Viszont lehet olyat csinálni, hogy egyenként megcsinálod a klippeket és VirtualDub-al összefűzöd. Ez elég macerás.Üdv. Pibácsi
-
Krystal_s
addikt
válasz
pibácsi #2472 üzenetére
Szia, kipróbáltam ezt a kis programot, mert az Avidemux bizonyos fájloknál összeomlik, nem stabil...gondoltam ez hátha jobb.
Nagyjából sikerült áttanulmányoznom a beállításokat, de van valami, amire nem sikerült rájönnöm. Adott egy videó, amiben van több rész, amit kitörölnék. A programban olyat tudtam megcsinálni, hogy egy adott részt kijelölök és azt (kivágja) elmenti. Olyat nem tud, hogy több részt kitöröl egy videóból, vagy több részt kivág és azokat összefűzni ? -
pibácsi
senior tag
válasz
Winnie The P #2471 üzenetére
Szia!
Próbáld az XMediaRecode 3.1-et. Ez magyarúl beszél és ingyen van. Nagyon sokat tud. Indításnál tegyél egy új mappát az asztalra és abba dolgozzál, mivel csak akkor indúl el, ha van kijelölt mappa helye.
Nálam megy az mkv-xvid párosítás is.Üdv. Pibácsi
-
pibácsi
senior tag
válasz
Winnie The P #2469 üzenetére
Szia.
Milyen avi-ra gondoltál, mert azon belül sokféle lehetőség van.Ü. Pibácsi
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Tudtok ajánlani valamilyen ingyenes programot (lehetőleg magyar nyelvűt) amivel mkv-ból tudok avi-t konvertálni?
-
pibácsi
senior tag
válasz
Hanni123 #2464 üzenetére
Szia Hanni 123!
Ha a szerkeszténél elkészíted a kpl. anyagot képpel és hanggal és úgy találod, hogy jó, de utána kiveszel képet, vagy videót, vagy beteszel, akkor a hang nem megy utána automatikusan. Az idővonal vágásakor csak az egyiket vágja: vagy a képet, vagy a hangot így szét tud csúszni.
Üdv. Pibácsi
-
törölt tag
válasz
kovisoft #2466 üzenetére
Virtual Dub és Xmedia Recode kulcskép képkockánál képes vágni. Kilépdelheted két kulcsképkocka közé is, kijelőlve vágási pontnak, de előrébb vagy hátrébb fog kerülni a kijelőlésed. Avidemux is képes lehet videót és audiót Copy módban vágni. Tud i és b framet is érzékelve szerkeszteni, vágni videót. Ezt nem minden lejátszó tudja jól kezelni, mert hibásan játsza le. Virtual Dub Direct Copy-val érdemes előtte átdolgozni a videót, de valamikor ez sem elég. Ilyenkor érdemes sajnos az Avidemux-al is átkódolni a videót.
-
kovisoft
őstag
Nem tudod véletlenül, hogy az XMedia Recode tud-e veszteségmentesen vágni? Pl. keyframe-ek között. Vagy tetszőleges két kocka között, de csak a kövekező keyframe-ig újrakódolva a videó elejét. Az opciók között láttam olyat, hogy "Video Copy", és úgy nézem, tud vágni is, de lehet a kettőt valahogy ötvözni? Vagy vágásnál mindenképpen újratömöríti a teljes videót?
-
Bozek
nagyúr
Csak érdekességképp:
A Freemake-et nyugdíjaztam, az itt már többször is ajánlott Xmedia Recode-ot használom helyette a továbbiakban. Igaz, én nem innen vettem az ötletet, hanem csak kipróbáltam.Ami miatt megtörtént a csere, az leginkább az, hogy az XR-el lehet több hangsávot is hozzáadni a videókhoz, így már a tripla hangsávos M1 adásból is le tudom konvertálni a videót úgy, hogy megmarad az magyar és az eredeti hang is.
Közben azt is észrevettem, hogy ha a felvétel valami zavar miatt szétesik valahol, akkor a videóban a Freemake esetében a konvertálás után onnantól fogva lassú, hang nélküli lett az egész. Az Xmedia Recode-nál ezt nem tapasztaltam eddig. A hangsávokat is kezeli rendesen, ami mondjuk az M3-nál necces volt, azt eddig nem tudtam mással megoldani, mint Freemake-el. -
Weareus
addikt
válasz
pibácsi #2460 üzenetére
Sziasztok.
Költözés miatt a netem szerényebb sebességű lett, és ezért nem tudom a szokásos, kb. 20 gigásra tömörített és konvertált videókat feltölteni Youtube-ra, mert 1-1,5 napba telne. Az a kérdésem, hogy feltöltés után a Youtube csinál a 20 gigásból (Full HD) egy kb. 3, 3.2 gigás fájlt, ami még elég jó minőségű. Hogy tudnám megoldani, hogy eleve a feltöltendő fájlomat kb. 3-4 gigásra konvertáljam úgy, hogy hasonló minőségű legyen?
Felvételre az Action Mirillist használom, konvertálásra a Cyberlink Power Directort az alábbi beállításokkal:
a nyers fájlt (ami kb. 140 giga) berakom a Power Directorba, Mpeg-4-et választok (MP4), paraméterek: MPEG4 1920x1080/25p (13 Mbps), Frame type: progressive, Profile type: main profile, Entropy coding: CABAC, Average bitrate: (ezt 13 000-26 300) között engedi állítani, én ált 26 000-re rakom. Speed/quality indicator: itt a csúszka a high quality felé van eltolva. -
-
LógaGéza
veterán
-
pibácsi
senior tag
Szia pedro7!
Sajna nem adnak. Már több kamerás panaszkodott, de úgy vannak vele, hogy mindenki oldja meg a fájlok összefűzését. Amikor az mpg rögzítés jött divatba és egy kisebb rendezvényen 50-60-szor indul el a kamera és nem tudod egyfolytában visszanézni az idegesítő. De így van ez most is, ahogy nálad, bár itt csak 1-2 fájlról van szó. Úgy vannak vele, hogy a TV-ben folyamatosan le lehet játszani, akkor már jó.Ü. Pibácsi
-
pedro7
tag
válasz
pibácsi #2456 üzenetére
Köszönöm.
Igen .m2ts-t kellene összerakni nem .mts-t.
A Merge-t próbáltam de nem igazából szerette az m2ts-t.
Szereztem egy új verziót ebből a videoredo-ból és hamar össze is fűzte az m2ts-t.
Egy pici kockázás van az összeillesztés helyén.
Egyébként a kamera szerkesztő program HD writer 3.0-s által készített 4G-s filekot szeretném összefűzni.
Nem értem, hogy miért nem tudnak egy olyan programot adni a kamerához ami megoldja ezt könnyedén. -
pinnacle
nagyúr
válasz
pibácsi #2454 üzenetére
Szia! Én nem nagyon látok különbséget az mkv, mts között. Egyébként itt van az mts összefűző is, (hozzászólások között az le van írva, hogy kell betenni a dátumot) de nekem egyszerűbb az mkv. Tomix24 azt mondta, hogy nem szereti az mkv-t, mert micro akadások vannak, én csak a Splash Proval lejátszva hallok akadást, XMBC, WDTV Live-al nem.
-
pibácsi
senior tag
Szia!
Sajna ez a Boilsoft nem tudja. Viszont a VideoReDo TV Suite H264 progi megoldja (bár fizetős). Nagyon sok változatban képes mpg fájlokat (csak ezeket) mpg, ill H264 encoderrel különféle formába variálni és egyesíteni, sőt az egyesítettett egyből konvertálni is.Ü. Pibácsi
-
pinnacle
nagyúr
MKVToolNix-al fűzd össze. Első add, majd append, a többit egyszerre kijelölve is lehet. MTS Merge akkor jó, ha a kamera által darabolt 4GB-s fájlokat fűzöd össze.
Új hozzászólás Aktív témák
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Politika
- Trollok komolyan
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Tippmix
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest