Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vivaldi (böngésző)
- PHP programozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Másfajta, pl keleti vallási megközelítésből MINDEN lő léleklény, azaz a növények állatok , emberek, minden.
De ha nem ennénk sem állatot , sem növényt, akkor khm, hogy is élnénk?
Másrészt meg elég csak a fogazatunkra ránézni: vegyes táplálkozásra van."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Nekem abszolúte nicns ilyen vágyam.
Nagy ívből teszeka menyekre meg a pokolra, ha egyáltalán léteznek. De szerintem nem léteznek."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz South Velen #2968 üzenetére
élet? Nem inkább létezés?
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz Bull Boss #2960 üzenetére
Ki alkotta az ördögöt?
Ez kb olyan, hogy határozott véleményem van a stztrapacskáról anélkül, hogy láttam volna, ettem volna belőle
Igen, azokat megértem akik azrét hisznek istenben, mert már megtapasztalták, De ott van a sok sok ember, akinek tapasztalat nélkül van pozitív (hisz benne, blabla) vagy negatív véleménye IStenről."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
A kes nem fuggetlen az alkotojatol.
Ezt ugye elismered.
A kes hasznaloja sem fuggetlen az alkotoitol , tehat igenis meghatoroso a szulok nevelesi mintaja, stb.A kés alkotója független a kés használójától persze. De nincs is köztük alkotói viszony kivéve ha a kés alkotója a kés használójának apja/anyja, felmenője.
Nem úgy mint szerintetek Isten és ember közt.Mikor még hittem Istenben mi volt? Elrejtettem a mélyre a rossz dolgokat. Szőnyeg alá sepertem, mintha nem is lennének. (ál)boldog voltam.
Hamis képet vetítettem magam elé.De erre csak akkor jöttem rá, mikor kiábrándultam az egészből, és hátat fordítottam neki.
Nincs szándékomban visszafordulni hozzá , hiszen nem létezik számomra. A keresztény Isten legalábbis tuti nem.
A jézusi és egyéb elvek meg több vallásban is megtalálhatók , ehhez még csak hinni sem kell."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Nem hinném, hogy a késnek önálló akarata gondolkodása lenne. Ha akés el tudná dönteni, hogy gyilkol, vagy kenyeret vág, akkor lenne igaz a párhuzam az én általam leírt , meg az általad leírt dolog közt.
A kést viszont más használja. A kés nem bír önálló akarattal.
De ha tőlem elszakadt, önálló életet élő felnőtt lesz, és nem engedi, hogy beleszóljak az életébe, akkor mi a felelősségem?
A felelősséged az átadott minta. Akkor is , ha már nem él veled.
A felelősséged az is, ha a hülye nevelési módszered (figyelem, csak példa, nem gondolom így) , vagy egyéb gyerekkori traumák miatt nem állja meg a helyét a világban, esetleg beskizózik, bánt valakit, egyebek.
Igenis felelős az ember is a saját teremtményéért, akkor is, ha az már elszakadt tőle.Szerinted mikor én már évek óta szüleimtől külön éltem, és pszichológusra volt szükségem mert akkor jöttek elő régi dolgok , akkor azért nem felelősek a szüleim? No ne nevettess.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz Dr.Anonymus #2952 üzenetére
Egy kérdésem van csak:
Hitetek szerint ki alkotta ilyenre az embert??
Ha az isten alkotta olyanra, hogy igen, benne van a pakliban, hogy biza benne volt mar a teremtesben is a lehetosege annak, hogy bunt kovet el a teremtveny.
Ha benne volt, akkor pedig ISten is hibas a bunokert, nemcsak az ember. Ha tokeleteset alkotott volna, nem lenne ilyen problema. Nem alkotott tokeleteset, ezert o is felelos a bunokert.Ezert sem tartom pl korrektnek a kereszteny eszméket.
Az én hitemben alabol benne van a jo es a rossz egymas kiegészítése , nincsenek felettunk allo Istenek, tetteinkert onmagunk felelunk.
Nem hiszek a teremtésben sem.
A Teremtés egy kozmikus csalás, az elme szüleménye.[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz Bull Boss #2946 üzenetére
Én a hollókban, a fákban a mindenséget , az egységet látom, nem istent (vagy isteneket )
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz Bull Boss #2941 üzenetére
Dehogy emiatt. Egyszeruen nem tetszik leginkabb a katolikus egyhaz kepmutatasa. De ugy az egesz kereszteny mentalitas a "nekunk van kizarolag igazunk, mindenki mas teved" mentalitas sem.
Sot azt sem szeretem, ha egy ember keresztenynek meri modnani magat, mikozben ott a gyulolet a lelkeben egy olyan emebr fele, aki maskepp gondolkodik, mas "ertekeket" kepvisel. Tudom , erre a keresztenyek azt mondtak, hogy persze, ez az en mengnevezesem szerint nem keresztenyi... Az meg semmit nem jelent. En viszont a jezusi viselkedeshez probalom hasonlitani a kereszteny embert (abban a filozofiaban amit en ateltem ot szinten megvilagosodott emberkent tisztelik )Amit irtam pelda volt, mitobb talan rossz vagy nem teljesne ideillo pelda, nem sajat eletbol.
En pl. ugy vagyok , hogy hiszek abban, amit megtapasztaltam, es utanajartam es masok is fuggetlenul tolem szinten ugyanezt megtapasztaltak. De hiszek abban is, hogy ez akar illuzio is lehetett , tehat tevedhetek.Nem csipazom azt, aki tevedhetetlennek hiszi magat. Vallas tekinteteben sem.
Ebben benne van az is, hogy igen gyakran magammal szemben is túl kritikus vagyok.[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
válasz Algieba #2935 üzenetére
Igen en is ilyesmire gondolok.
Kicsit furak nekem ezek a tortenetek, hogy jajj addig amig eltolta magatol istent jajj milyen rossz volt neki, mikor pedig nem tolta el, hopp maris midnen csodalatossa valt, alkoholista nem ivott tobbe , satobbi.
Ezek a dontesek belso elhatarozasok.
Vannak ugye mindenfele homeopatias szerek is. Van aki meggyogyul tole, de hogy valojaban a gyogyszerbe vetett hite gyogyitotta-e meg,vagy a gyogyszer az ritkan derül ki."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Nekem is voltak nehez pillanataim az eletben, nekem is volt ugy, hogy masok nem tartottak volna ki, de kitartottam. Koze sem volt Istenhez.
Hidd el volt ennyire kemeny. A sajat álmaimból adtam fel azért , akit szeretek. Megérte."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
PErsze ertem en.
A peldam valoban sarkos volt.Jol ertem hogy azt mondod a keresztenyek nem rekesztenek ki maguk kozul senkit, meg azt sem aki esetleg total mas velemenyen van, mas ertekrendszer szerint el , satobbi? Befogadjak vagy elfogadjak ugy? Kizarjak vagy probalnak valtoztatni rajta?
-
tildy
nagyúr
Ezekszerint mégiscsak kirekesztenek. Kirekesztik azt, aki a normát nem fogadja el.
te azt mondtad nem rekesztenek ki senkit.
skype: én csupán arról beszéltem, hogy kirekesztenek-e valakit vagy sem. És igen, kirekesztenek , ha a két norma nem egy . Kymco azt mondta nem, nem rekesztenek ki.[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Tehát mégiscsak feltételes szeretet. Szeretnek, ha úgy állok a dolgokhoz ahpogy ők , úgy viselkedek ahogy ők , azt vallom amit ők . Értem. Ez nem szerete, de nem is elfogadás. Ha nem így van, akkor tűnjek el a csába... Na erről beszéltem. Ez nem feltétel nélküüli szeretet.
Gondolom nem kell emltenem , mikor rácsodálkoztak sokan arra, mikor Jézus igazán bűnös embertől sem fordult el.
skype: társalgás és vittatkozás közt van különbség. Bár midnen valósznűség szerint ami egyik oldalról vitatkozásnak nézne ki,az esetleg a részemről még normál társalgás lenne.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
De csak akkor, ha ott csendben ül, vagy olyat szól vissza, ami a többieknek tetsző. Hogyha én elmegyek egy templomba, ahol bezsél a pap, és én viszont nem tartom be ami ott szokás, pl. azt mondom a papnak, hogy szerintem nem igaz, amit beszél, vagy hasonló, akkor nem hiszem, hogy ott akármennyire is szeretnek szívesen látnának megint. Kizárólag csak akkor, ha beállok én is a bólogatójánosok közé.
-
tildy
nagyúr
válasz caprine #2906 üzenetére
NEm hinném, hogy minden ember ezért megy boltba. Én pl. sokszor vásárlok úgy, hogy meglátom, megtetszik (igaz amúgy is kéne) Ennek semmi köze a bolthoz, meg hogy nyitva van-e.
-
tildy
nagyúr
Különbnek tartják magukat a nem keresztény embereknél?
Erre már láttam példát.
Egyébként én arra gondoltam, hogy vannak oylan dolgok, amik a kereszténységgel összeegyeztethetelnek, ilyenek pl. a házasság előtti szexuális kapcsolat,az óvszerrel való védekezés, az abortusz, a homoszexualitás, és jópár dolog.
Az ilyen emberekkel igenis kirekesztőek tudnak elenni egyes konzervatív keresztény körök . Lehet mások "elfogadják" , hogy ilyen is létezik, de a feltétel nélküli szeretetet ezen emberek irányába a részükről sem tudom elképzelni.Szóval igenis megbélyegzi az embereket.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Ha tényleg így lenne ahogy mondod, akkor a keresztények nem rekesztenének maguk közül ki senkit sem.
-
tildy
nagyúr
A Zen azt akarja, hogy bőségben élj, hogy teljességben élj, hogy intenzíven élj - nem a minimumon, ahogy a kereszténység akarja, hanem a maximumon, túláradón. Életednek másokat is meg kell érintenie. A boldogságodat, bőségedet, mámorodat nem szabad magadba zárnod, mint valami mag. Ki kell nyílnod, mint egy virág, és szét kell árasztanod illatodat minden irányba, kivétel nélkül mindenki felé - nem csak a barátok, hanem az idegenek felé is. Ez az igazi együttérzés, ez az igazi szeretet: saját megvilágosodásodat, saját túlvilági táncodat megosztani mindenkivel.
-
tildy
nagyúr
Lehet. De az valószínűleg nem a felmenőim egyike.
Elég nehéz elképzeln, hogy az emberi fantázia, művészet csupán a véletlen műve, legalábbis szerintem.
Tehát amit nehéz elképzelni az már nincs is? Vagy nem is lehet?Én sem tudom Istent elképzelni ettől függetlenül még lehet hogy van, nem állítom ,hogy tuti nincs. (ahogyan ufók és egyebek is lehetnek, de nem biztos hogy vannak)
Én spec jobban el tudom azért képzelni azt, hogy az emberi agy alkotta az Istent, minthogy fordítva történt volna
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Na msot, ah úgy érzem nem vagyok végre egyedül, az azt jelenti , hogy zseni sem vagyok?!
De akkor miért is mondtad azt amit?[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Dawkins végül a tudomány mellett foglal állást és azt állítja, a valóság van olyan izgalmas és szép, mint bármely isteninek vélt csoda. Miközben ebbéli meggyőződését érvényre juttatja, leszámol egy sor téveszmével és ostobasággal, ugyanakkor a legnagyobb elismeréssel beszél az emberi fantázia és a művészet birodalmáról, csak éppen nem egy isteni szikra, hanem az emberi agy magasfokú képességeinek tulajdonítja.
Jól van jól van, úgy látom nem vagyok egyedül
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Egyetértek azzal amit írsz, de ettől függetlenül részemről még mindig nincs megtapasztalás.
Ilyenkor szokták páran azt mondani, hogy mennyi olyan dolog van, amit nem tapasztalunk meg, mégis elhisszük. Igen vannak ilyenek, de ahogy látom, azért próbálnak az emberek, próbálok magam is a racionálisan leghihetőbb megoldásba "fogódzkodni", magyarán az lesz számomra a leghihetőbb. Mivel az ember nem használja ki teljes agyi kapacitását ezért számomra marad ez a "hit", mely számomra a legracionálisabb, hogy az emberi agy kreál nagyon sok mindent. Pl. Istent is.
-
tildy
nagyúr
IGen, csak az lehet az. Mivel valószínűleg még a keresztények közt sem azonos az istztenkép, mindenkinél eltér kicsit. Kicsit halmaz-részhalmaz "íze" van a dolognak.
Egyébként biztos vagy abban, hogy pl. a gyülekezeted többi tagaj ugyanazt gondolja Istenről, mint te? Vagy a családod?
Ez kicsit olyan, mint amikor pl. mesélek valakiről valaki másnak. Amit mesélek az illetőről az még <> az illetővel, tulajdonságaival magával. Róla beszélek, de más meg mást mondana róla. Így mindenkinek igaza van, de senkinek sincs igaza.
-
tildy
nagyúr
a ez igaz lenne, akkor elég nevetséges lenne az isten,
Hát számomra az is Mivel a tapasztalataim igencsak mást mutatnak
Isten létét még nem tapasztaltam, de amit a jógában is átélnek, azt már igen. Innentől fogva számomra kevésbé hiteles az, amit a keresztények mondanak, ámbár elfogadom, hogy ők ebben a hitben (és nem a megtapasztalásban élnek)Tudom erre lehet azt mondani, hogy miért vagyok biztos benne, hogy a tapasztalatom valós.
A megtapasztalás az valós volt, ez biztos, persze lehetséges az, hogy a tapasztalat illuzió volt, ez is benne van a pakliban, de mint írtam, mást még nem tapasztaltam meg. Majd ha esetleg más vallás /hit "istenét" sikerül megtapasztalnom, hogy létezik, no majd akkor ráérek "eldönteni" , kitalálni, hogy melyik is "valódi".
Egyelőre viszont úgy néz kia helyzet , hogy ISten létezése nem bizonyított (Ahogyan nemlétezeése szintén nem bizonyított , de ez most részletkérdés)Egyébként nem kell sajnálnod , mióta végre küzdök a dolgokért, nem akarattal, hanem inkább szívvel-lélekkel, mióta kevésbé adom fel a dolgokat, összejönnek a dolgaim. Lelkileg pl. sokkal jobban vagyok, mint egy éve, és ehhez nem ISten segítsége kellett, hanem döntés. Itt , a fejemben.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz FehérHolló #2637 üzenetére
Nem mondtam ilyet
De ha lehet választani a kereszténység és a jóga közt, a jóga sokkal közelebb áll hozzám.A kereszténységhez képest a keleti vallások leginkább "tapasztalat" alapúak, ellentétben a kereszténységgel amely leginkább hit alapú.
Valószínűleg ezért is állnak az előbbiek közelebb hozzám"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Vatikán már megint hülye.
. Most a tornaórákba is beleszólnak: a New Age hulláma által nyugatra sodort és a kereszténységet állítólag fenyegető eszmék és szokások között tiltottként említi az egyház a jógát is."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz dr faustus #2585 üzenetére
Sosem írtam, hogy ideális fraktálok.
A fraktál szó jelentése egyébként : „önhasonló”, végtelenül komplex matematikai alakzat. Önhasonló, azaz van benne ismétlődés.A fraktál szóval rendszerint az önhasonló alakzatok közül azokra utalnak, amelyeket egy matematikai formulával le lehet írni, vagy meg lehet alkotni. (WIKI)Igazándiból helyesebb lenne nekünk is az önhasonló alakzat szót használni, mert olybá tűnik a fraktálok ennek egy külön csoportja.
Aért örülnék pár példának ahol szerinted nem lehet fraktál jelenséget kimutatni.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz CollectoR #2577 üzenetére
Elhiszem, hogyne hinném el. Tudom miylen erre ráeszmélni, hát elég fura érzés. Egyszerre felemelő és bénító. Tudom milyen az, mikor valami megfogalmazódik benned, és elkezdesz gondolkodni a világon, és egyszer csak arra eszmélsz: nem vagy egyedül azzal, amit és ahogyan gondolsz Sőt, sokezer éve már más is gondolta ezt előtted, ugyanígy. Ezért örültem meg annyira, mikor a szavaidból, a mondatalkotásodból lejött , hogy minden valószínűség szerint hasonló módon eszmélhettél rá a dolgokra, mint jómagam.
Sajnos a gyakorlati alkalmazása még nem tökéletes a gondolatoknak
Igazad van, ezt csak megtapasztalni lehet , és azáltal megérteni.
Ha gondolod olvass bele a beszélő zen című képregényes könyvbe. Nekem nagyon bejött , szerintem neked is tetszene Remélem nem úgy veszed, hogy rád akarom erőltetni, nem áll szándékomban, csak gondoltam megemlítem.[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz dr faustus #2543 üzenetére
Lehetni épp lehet (pl. sötétség-világosság , nő -férfi , stb.) de amit CollectoR mond, az elég jól lefedi a vlalós hátterét
A jin-jang kör (taj-ki) elsődleges jelképe a taoista vallásnak és filozófiának Jelentős szerepet játszik a konfucianizmus bizonyos irányzataiban is. A tao szerint a világegyetemben mindent két ellentétes erő hoz létre és irányít. A taoisták egyszerre tekintik hím- és nőneműnek a Mennyei Hatalmat, amit a taoista T'ai Csie egy görbe vonallal sötét és világos részre osztott körrel szimbolizál. A jin a negatív és passzív erő, amelyet as nőelvet jelképező fekete szín ábrázol; a jang pedig a pozitív és aktív erő, amelyet a férfiasság fehér színe jelez. A jin szimbolizálja a lelket, a nedvességet, a hideget, az éjszakát, a Holdat, a sötétséget, a földet, és a megszakított vonalhoz társítható. A jang a szellem, a fény, a nappal, a Nap, az ég, a teremtés, a dominancia jelképe, és a folyamatos vonal társul hozzá. A jin és a jang hatása megtapasztalható az évszakok váltakozásában, és voltaképpen a természet rendjének egészében. Harmónia csak akkor jöhet létre, ha a két erő egyensúlya tökéletes. A jin-jang kör ezt az elgondolást jelképezi. A részeket dinamizmusra utaló hullámvonal választja el. Mindkét rész tartalmaz egy pontot a másik színből, jelezve, hogy férfielv és nőelv önmagában nem, csakis kölcsönhatásukban létezik.
A fraktál pedigkikövetkeztethető belőle , ahogy az életben is számos példa található van a fraktál-struktúrára . Nézz meg pl. egy növényt , az már rögtön az. Akkor a sejteket, de a családfát is, de még mondhatnám a számítógépes hálózatok topológiáját is. Én spec értem mire céloz a fraktál motívummal, és maximálisan igaza van.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz CollectoR #2538 üzenetére
Örömmel tölt el, hogy ezt írod
-----------------------------------------------------------
Egy mondásom szokott még lenni:
"Amit nem tudunk megmagyarázni , az még nem biztos , hogy csoda, vagy valami felsőbbrendű lény, Isten műve. Egy a biztos : az , hogy az adott pillanatban még nem tudjuk az okát, nem tudjuk megmagyarázni. "
-------------------
kymco: akkor azt írom, hogy a Biblia is ezt akarja elhitetni[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
"Mifelénk" azt mondják hogy minden rosszban van valami jó (nomeg minden jóban van valami rossz)
Nézz csak rá a jin-jangra. A történeted nekem ezt mondja el. A példád "erősíti" a hitemet, ami ugye gyökeresen más
Szóval semmi nincs ok nélkül, max csak nem ismerjük az okát. Noemg minden összefügg mindennel.Többen közületek pedig azt próbálják sok emberrel elhitetni, hogy istenben nicns benne a rossz. De benne kell , hogy legyen, ahogy a gonoszban is van egy adag jó.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Talán mert egy kegyelmes, jó lélek nem tenne ilyet. Ahogy egy kegyelmes, jó , hibáktól mentes lélek nem is abortál magzatot.
Én nem vagyok tökéletes. Isten meg ugye elvileg -ahogyan jópáran mondják - az. Hát ezért.Philoxenia: nekem is van egyfajta hitem, köze nincs az istenhez, mégis kisegített már. szóval ez nem magyarázat.
kai_sehmet: senki nem kényszerít hitre. Nem kell hinni benne, csak lehet.Fogalmazzunk úgy, hogy Isten nem avatkozik be, ha nem kéred, a beavatkozás pedig általában nem eget-földet rengető.
No és mi van akkor mikor kéri az emebr, mégis nagy ívből tesz rá?[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Azt is megakadályozhatná ha akarná . Nem akarja.
Eléggé morbid , hogy pont nekem mondod. Egyébként nicns rendben. Tudod van rossz döntés, és még rosszabb döntés. Van , amikor az abortusz a kevéséb rossz. De ezt te úgysem fogod megérteni.Philoxenia: oké, de akkor mitől is jó az isten meg mindenható? Ha hagy egy ártatlan, bűntelen gyeremeket pár naposan pl. meghalni.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz philoxenia #2498 üzenetére
Ha jó lenne, nem halnának meg ártatlan módon csecsemők. Ha meg mindható , akkor meg mégúgy se.
-
tildy
nagyúr
Tudom, írtam is, hogy a saját problémám, nem az egyház tehet róla
Szerk.: Én is meg lettem keresztelve, meg minden egyéb. Egyszer próbáltam hivatalosan kilépni a katolikus egyházból, kizárólag azon megfontolásból, hogy amikor a statisztikákat készítik arról, hogy mennyire hűdesok katolikus van, engem ne számoljanak hozzá. Sajnos nem igazán van mód az adminisztratív jellegű kilépésre, úgyhogy részemről a téma ezzel lezárva.
Ezt én is akartam , örömmel töltene el ha lehetne. Sajnos nem igazán van rá mód"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Elfogadom az érvelésed, de helyeselni akkor sem fogok. Remélem úgy lesz vele, mire felnő, hogy azt mondja igen jól tették a szüleim, hogy megkereszteltek.
Engem 7 évesen kereszteltek meg, de még szerintem az is korai. Egy gyerek nem tudja felmérni azt , hogyha még akarja is, az nem-e csak azért van, mert ugye már csak ilyenek a gyerekek, szeretnek mindent akarni.
Istennel való kapcsolat sem életbevágóan fontos. Ha az lenne, akkor én sem ülnék itt karbatett kézzel, hanem már rég megmurgyáltam volna. Tudom erre mivel szoktak jönni a keresztények, de azt meg nem hiszem el.És én szégyellem, hogy egyáltalán van valami közm a katolikus egyházhoz. Egy csúnya gúnyának tartom, amit tudattalanul magamra vettem, tudatttalanul ,mert nem tudtam, mit cselekszem. Egy billog , amely akkor is rajtam lesz, ha bárhova megyek, merthogy keresztelve, áldozva, bérmálva már akkr is megvagyok, ha a fene fenét eszik is.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Megismertetheted, nem ezzel van problémám. Hanem azzal, hogy nem ő döntötte el, keresztelkedik vagy sem.
-
tildy
nagyúr
Mondhatod külső máznak is, amennyiben forgatod a szavaim, mint a rubikkockát.
Te sem piszkitasz a saját házad elé. Egyrészt mert nem illik. Másrészt, mert amúgysem tennél olyat. Persze van aki azért nem teszi, mert mások csúnyán néznének rá, de egyébként meg lehet megtenné. Gondolom erre írtad a külső mázt.Node: miért áll papnak, aki pedofil hajlamú? Ha később derül ki, miért nem lép ki "egyházi szerepéből"? Oké tudom, még nicns bizonyítva semmi az illetőről , csak az amit a felesége elmondott (lehet az is hogy válni akar az asszony, aztán így mocskolja be a férjét ugye.... )
Visszatérve az "illik viselkedni" bármennyire is külső máz , sok esetben azért jól jön . (Bármennyire is nem komálom az ilyetén konvenciókat, időközben rájöttem nléha kellenek)
-
tildy
nagyúr
válasz fateless #2402 üzenetére
Nem írtam, hogy minden evangélikus pap pedofil. Azt sem, hogy a papok nagyrésze az . Hozzászólásodból pedig valami iylesmi jön le, mintha ezt írtam volna.
Ezt nem tudom hogy sikerült kihoznod belőle De lelked rajta.Kymco: nem értek egyet veled. Szerintem azt tudtuk meg, hogy olyan ember bukott , akinek már csak a hite miatt sem szabadna ilyesmibe keverednie.
Kicsit olyan ez, minthogy mindenki azt csinál az életével amit akar, úgy rontja el ahogy akarja, de aki "rivaldafényben" van, annak azért illik viselkednie. Remélem érted."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
Oké, nagyon jól értetted mire gondoltam, de ha ennyire csámcsogsz a megfogalmazáson, akkor inkább így mondom.
Kijelenthető-e , hogy magukat protestánsnak mondó emberek is követtek el olyan bűntetteket , amelyeket a hitük szerint nem ''illett '' volna. pl más ember megölése? Igaz-e, hogy sokszor ennek vallási köntöst adtak , és a ptrotestanizmus nevében tették ezen tetteiket?
Ha igen, akkor kijelenthető e az , hogy ők a mai értelemben véve nem tekinthetőek protestánsnak?
Így megfelel?"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Szerinted a ''senki''-t emberekre(minden emberre) vagy pedig vallási irányzatokra értettem?
Segítek: nem az első.
Mindegy, örülök, hogy egy jó napot szereztem azzal, hogy ezáltal írásra serkentettelek téged."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Mint írtam, melette utána is néztem az adott korszaknak.
Általánosítás pl. az is, hogy a németek a II. világháborúban sok zsidót meggyilkoltak, hiszen nem minden német volt ott gyilkolni, de enenk ellenére a fenti mondat még megállja a helyét.
Én ilyen értelemben írtam azt amit. Ha ebből neked az jön le , hogy minden abban a korban ért protestánsról azt hiszem , hogy potenciális gyilkos volt, akkor valami nagyon nincs rendben velem kapcsoaltban ott a fejedben."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Gondoltam, hogy elfogod sütni a poént , miközben leírtam, hogy cska egy film.
Viszont maga a történet kutatható, bár godnolom erre is azt mondod, mind a google, minde egyéb források azt írnak le amit akarnak, nem bizonyítható igazán.
De akkor pár ezer évvel ezelőtti dolgok is lehetnek ugyancsak így ''kitalációk''.
Az elítélszet pedig nem tudom honnét vetted?! Az , hogy senki sem tökéletes -tehát a protestáénsok sem tiszták, és az ő kezükhöz is tapad vér )- az a szememben újabb bizonyíték a saját eddigi meggyőződésemre. Elítélés abszolút nincs benne. Csupán meglepett, mert az eddigiek alapján róluk nem gondoltam volna, nem néztem volna ki kegyetlenséget . Ennyi."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Bár ez csak egy film, de úgy látom a protestánsok is tudnak nem keresztényként viselkedni.. Elképzelhetőnek tartom, az alapján amit a neten olvastam Máriáról.
[link]
Most megy a tévében."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz talmida #2333 üzenetére
Gondolom személytelen rizsának azt tarthatták a többiek, hogy nem a topiknyitót szólítottad meg, hanem kvázi ''prédikáltál''.
-
tildy
nagyúr
Ki (nem ) gondolta volna
[link]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Meg is van: [link]
Kladiva Imre. Őt mondjuk nagyon szerette a falu, sokat is tett érte
De a mostani Részegen megy temetésre, elfelejti a halott nevét, szóval durva Hm. most nézem a neten a képeket, lehet hogy már le is cserélték pár éve.... Nem vagyok otthon benne , mostanában ki is a papunk.
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Választja? Leosztják , és eszi nem eszi azt kapja. A régit meg átrakják máshova. A mi volt papunk pl. ''szintet'' lépett , ezért átkerült Apátiba.
-
tildy
nagyúr
válasz Viszlát #2217 üzenetére
De ugye nem gondolod, hogy ez az általános ? Főleg katolikusok esetében (azért írom ezt, ami miatt korábban is vita volt: sokan még így használják -mégha szerinted tévesen is - a keresztény szót )
kymco: ''ergo, ha új pap jön, a réginek menni kell. '' És a régi majd fog máshol lakást meg kocsit kapni. Azért ne mondd, hogy ez olyan rossz élet.
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Azért katolikus papoknak elég sok mindent a sejhajuk alá raknak. (Mi falunkban konkrétan kocsi+paplak (kertes ház) ) Ráadásul ugye igen ''fontos'' , magasrangú emberek még mindig , főleg a kistelepüléseken.
Ráadásul igen sok dolog mutat -szintén katolikus körökben- arra, hogy sok esetben a pénzre mennek (pl. urnázás , vagy temetésekkor nem kevés összeg a papnak) .Én nem csodálom, hogy ez alapján sokan téves ítéletet mondanak.
Misézésről :
Párom anyukáját egy evangélikus pap temette. Mindig is utáltam a temetéseket azok keresztényi blablabla mivolta miatt , de az a temetés más volt. Nem arra ment ki, hogy így Isten, úgy Jézus, hanem nagyon szépen fel volt építve történetekből, így még a nem keresztények sem érezték kellemetlenül magukat.
-
tildy
nagyúr
Nekem ebből meg az jön le, hogy kb veritek a melleteket, hogy mindenki hülye csak ti vagytok repülők.
-
tildy
nagyúr
Kymco ez már a szavaim kifacsarása. Nem konkrétan erre a hozzászólására értettem, hogy egyetértek vele. Bár ezek szerint a válasz gombot erre nyomtam.
Mindegy, ha neked ez okoz örömet."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz Viszlát #2191 üzenetére
Gondolom az amit te a katolikus egyházról mondasz negatívan , legalább annyira esik nekik rosszul, mint amikor neked rosszul esett , hogy egy kalap alá veszik az emberek az összes keresztény -nek mondott egyházat , miközben a katolikusokra gondolnak.
-
tildy
nagyúr
Kik hát az igazi keresztények? Ezt a jelzőt senki sem sajátíthatja ki kizárólag magának. Istenországáról senki sem mondhatja, hogy itt vagy amott van. Mert az, Jézus szavai szerint „tibennetek van”. Nem külső keretek, nem egyes felekezetekhez, társaságokhoz vagy csoportokhoz való tartozás határozza meg a keresztény jelleget. Ez nem csupán történelmi, hanem értékfogalom. Ez lelki magaslatok, belső javak, erkölcsi értékek, jézusi igazságok követelését jelenti. Aki ezekkel nem bír, az legyen akár püspök vagy pápa, még nem keresztény. Amint a lelki javaimat senki sem veheti el, úgy a keresztény jelleget senki sem tagadhatja meg tőlem. Erről csak én magam mondhatok le. Nem mindenki, aki mondja Uram! Uram! megyen be a mennyek országába. Nem mindenki keresztény, aki e névvel dicsekszik, azonban sokan vannak akiktől e címet megtagadják, de azért igazi keresztények.
www.unitarius.hu
Bemásolás: elég ha csak azt sugallod, hogy mások (katolikusok) nem azok. És az is, hogy több hozzászólásodból is lehet ilyen következtetést levonni. De biztos én értem félre.
-
tildy
nagyúr
válasz Viszlát #2181 üzenetére
Tudom, jómagam is azt teszem. BÁr tényleg felesleges. Közös nevezőpont veletek úgyse lesz.Én sosem fogom elfogadni, hogy a ti hitetek az igaz, titeket meg úgysem tudlak meggyőzni, hogy nincs igazatok..
Az meg megint más kérdés, hogy aki nagyon nagyon emlegeti , hogy ő mennyire keresztény de a véleménye ezzel kapcsolatban sokszor, khm agresszív , arról nehezen hiszem el , hogy igazán az lenne . Szerénység:úgy emlékszem a Bibliában is benne van...
Éppen ezért rólad nehezen tudom elképzelni, hogy igazán olyan életet élsz, amely istennek tetsző. Ámbár nem az én feladatom megítélni, de szerintem az sem helyes, ha olyat sugallsz , hogy te márpedig igaz keresztény életet élsz. Vallásotokban egyedül Isten az , aki megítélheti (és nem most, hanem majd ha színe elé kerülsz) , hogy megfelelően élted-e, keresztényként az életed.
Volt ezzel a témával kapcsolatban valami példabeszéd is, remélem megtalálom.
-
tildy
nagyúr
Felesleges szócséplés amit cisnáálsz, úgyis csak nekik lehet igazuk (szerintük).Széllel szemben meg nem érdemes vizelni.
De eyébként csendes egyetértés veled
-
tildy
nagyúr
Szerintem arra akart célozni Láma, hogy egyedül Isten az aki megítélheti, ki élt olyan életet amely méltó arra hogy bejusson a mennyek országába , ki cselekedte az Ő akaratát . Nem pedig tinektek dolgotok ezt megítélni.
Egyébként nem értem mi a manónak ez a nagy igyekezet a mennyek országába, (cukorkát osztanak ott vagy mi? ) no de sebaj. Engem nem is érdekel különösebben az a hely."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
A tudósok nagy része ateista:
[link]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz dr faustus #2160 üzenetére
Valószínűleg az olyan dolgok, amelyekkel másoknak/ban kárt okozol, azok valamennyire kizáróak (adott pillanatban) (ezzel kapcsolatban nem sok mindent tudok...) , de ugye meg is lehet bánni az embernek a tettét, és utána már másképp élni.
-
tildy
nagyúr
válasz dr faustus #2151 üzenetére
A buddhizmus nem alapul kizáráson . Szóval nem hinném, hogy emiatt ne lehetnél buddhista. De majd jön Pocok és jól megmondja
Buddha azt tanította, hogy az üdvösség felé vezető út fokozatos előrehaladással jár, számos megtestesülést foglal magába, melyek során az egyén lassan megtisztul, a karmikus következmények egyre kevesebb lehetőséget biztosítanak annak, hogy alacsonyabb rendű élőlényben szülessen újjá, s végül, amikor eléri a tökéletes szenvedélymentességet, nem kell többé újjászületnie, az evilági vándorlás véget ér.
A lélekvándorlás szó azonban csak bizonyos fenntartással vonatkoztatható tanítására, mert Buddha nem hitt a lélek egységében. Úgy vélte, az egyén és az egész világ állandóan változó elemekből, a kozmosz célszerű elrendezésében és az erkölcsi rendben felfedezhető nagy világtörvény, a dharma tovább már nem bontható megnyilvánulási formáiból tevődik össze. Ezeket az elemeket szintén dharmáknak nevezte. Összesen 170 dharma kategóriát határozott meg. Legfontosabbak a föld, a víz, a tűz, a levegő, a szín, a hang, az érzelmek, az akarati impulzusok, a gondolkodás képessége, a tudatlanság, a nemi vágy, az álom, a betegség stb. Az állandóan mozgásban levő, egymásra kölcsönhatást gyakorló dharmák alkotják az egyént. A halállal nem szűnnek meg, hanem fennmaradnak és a vágy, azaz az élethez való ragaszkodás arra készteti őket, hogy egy új testben visszatérjenek az életbe.
Az ember tehát állandóan áramló, eltűnő és újra megjelenő dharmák megnyilvánulási formája – azaz illúzió. Maga az énképzet is illúzió, a vágyak azaz a szenvedés kiváltó oka. Az abszolút cél ezért az én-tudat teljes megszűnésének állapota. A keresztény eszmevilágban nevelkedett ember számára általában nehezen érthető a buddhizmusnak e tanítása. A nyugati gondolkodás az éntudat megszűnését automatikusan a nemléttel azonosítja. Ezért terjedt el a tévhit, hogy a buddhista mennyország, a nirvána voltaképpen nemlét. A nirvána nem nemlétezést jelent, hanem olyan állapotot, amelyben az egyén mentes a éntudat korlátaitól.
Ezt az állapotot, legalábbis részben, már ezen a világon is meg lehet tapasztalni a tökéletes meditáció eszközeivel, ha az ember megszabadult a szenvedélyek és vágyak dharmáitól. Mivel azonban a földi élet mégsem lehet teljesen mentes a dharmák hatásától, az igazi nirvána csak a halál után következhet be. Maga a nirvána is egyike a buddhizmus 170 dharma kategóriájának. A többiekkel ellentétben azonban változatlan, örökkévaló, mindentől független, s nem keveredik semmilyen más dharmával, mert nem vágyak hozzák létre. A szüntelenül mozgásban levő földi világgal szemben ez a nyugalomban levő, boldogító semmi.vajtful.hu
Ja és a tanitóik sem szeretik ha valaki ''tanítványukká'' akar válni. Ne akarjon tanítvány lenni, és akkor tanítvány lehet. Kb így lehetne leírni
A szív nem lehet Buddha.
A test nem lehet Buddha.
Csupán ami nem
lehet sohasem Buddha,
az lehet Buddha.
-
tildy
nagyúr
válasz dr faustus #2143 üzenetére
Engem akkor kezd el zavarni a dolog, ha mindenáron meg akarnak győzni arról, hogy az a jó, ahogy ők csinálják
Kicsit átfogalmaznám saját szájízemre:
Engem akkor kezd el zavarni a dolog, ha mindenáron meg akarnak győzni arról, hogy az az igaz hit (és az az igaz Út) , ahogy ők csinálják. Erre meg itt a topikban is elég sok példa adódik
-
tildy
nagyúr
Figy, Lámának van teljesen igaza. (Leginkább azért , mert én is hasonlóan gondolom ) És mindig meglep, mert az általánosan ismert katolikus képből nagyon kilóg a mondandója alapján..
Természetesen midnenhol csak részigazságok lehetnek
So -> ne vegyétek komolyan eme hozzászólásom. Csupán az ''igazság'' szubjektivitására próbáltam felhívni a figyelmet.
-
tildy
nagyúr
válasz dr faustus #2129 üzenetére
Nade érted, ha meglehet szólni egy magamutogató csoportot (pl. aki Viszlátot is megzavarta, és amiről logoutra írt , vagy ott van pl. a Budapest Parádé, ami szintén képes kiváltani rosszalló érzést pár emebrből ) , akkor ezek a zenészek mennyivel különbek?
Ennek örömére kicsit át is írtam amit Viszlát írt, remélem nem fog szerzői jogok megsértése miatt perelni.
Nem tudom ki miként viseli a divatkereszténykedést, de nekem egyre inkább tele a hócipőm. Sikerült minap belefutnom egy önjelölt jézuskövetőbe. (. Nyíltan és minden lehetőséget megragadva mondja el magáról, hogy ő bizony istenhívő, és hogy mindannyian eredendően bűnösek vagyunk . Azt most hagyjuk, hogy mit gondolok a keresztényekről, igazából nem fontos, a problémámat nem ez okozza. Csak egyszerűen nem fér a fejembe, tulajdonképpen mit is akarnak ezek az emberek. Azt hiszem, naivitás azt gondolni, hogy ezek a kirakat és magamutogató emberek az üdvözülésemért küzdenek, de az sem igaz, hogy mindenki aki az ügy érdekében tesz, feltűnési viszketegségben szenved.
Ha abból indulok ki, hogy mit mondanak , akkor azt kell mondjam, nagyon rossz módot választanak az elérésükre. Ha engem attrocitás ér azért, mert valamit másképpen csinálok, mint a nagy többség, kötve hiszem, hogy a megoldás az nyomulás lenne. Egyszerűen nem értem, miért kell kimenni a legforgalmasabb térre és onnan a világba kiáltani, hogy Jézus szeret téged, meg aki nem él úgy , ahogy az Istennek tetsző, az elkárhozik , vagy miért kell ezt az emberek arcába tolni. Megmondom őszintén, alapvetően magasról tojok rá, hogy ki miben hisz , de finomabban fogalmazva azt mondanám: nem érdekel, nem vagyok rá kíváncsi. Nademost komolyan, hogyan néznének rám az emberek , ha kiállnéka térre és énekelnek, hogy így buddha, meg úgy buddha, vagy Shiva , és kövessétek és boldogok lesztek és ....!!! Azt hiszem mindenki el tudja képzelni. Mégis a ''másik oldal'' ebben látja a megoldást, fel nem foghatom miért. Miért kell nekem a másik vallási hovatartozásával foglalkozni? Azt mondom a sok szürke egér próbálja meg elfogadni, hogy nem szükséges mindenáron az ő hitük szerint élni ahhoz, hogy legyünk valakik az életben."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz dr faustus #2122 üzenetére
Hát leginkább a ''kínomban nevetés'' jut nekem ezzel kapcsolatban az eszembe. Szóval fájdalmas na.
-
tildy
nagyúr
Na igen ez a ''hirdetés'' az ''igazságról'' az, ami nekem igen visszatetsző.
----------------------------------
Mi különbség van pl. aközött a homoszexuális közt, aki odajön és akaszkodik az emberre, hogy fogadjuk el , hogy ő ilyen , és aközött a ''vallásos'' térzenész, és egyéb akaszkodó ember között, aki odajön és nyomja az emberre , hogy így Isten úgy Isten , meg Jézus, és blablabla.
Miért kell az ember pofájába mászni, menjenek, zenéljenek a közösségükben, de ne másszanak a képembe . Ne próbáljanak téríteni. Főleg ha látják, hogy nagy ívből teszek a mondandójukra. ( Más témában persze szívesen beszélgetek velük)
(Teljesen mindegy milyen keresztény felekezet, volt már itt reformátustól kezdve Jehován át minden...)
Nagyon felhúzott, hogy minap már megitn téríteni akartak a Blahán Térzenészekkel. pl. ''indiánokkal'' semmi bajom, bár ők nem is arra mennek rá, hogy így az ő vallásuk, úgy az ő vallásuk, így Isten, meg úgy"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Szókiforgatás előtt:
Nem tisztem persze a katolikus egyházat védeni, de szerintem nem a te dolgod megítélni, ki(k) igaz keresztény(ek) és ki(k) nem (keresztények) . Persze véleménye mindenkinek lehet."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz Viszlát #2086 üzenetére
Hülyén nézne ki ha keresztény embernek nem a Bibliából idéznék
Végezetül, pont Te vagy az aki régebben hosszasan fejtegetted a kereszténység milyenségét az alapján, amit a katolikus egyházban tapasztaltál.
Te írtad valahol, hogy meg tudod különböztetni, hogy ha az emberek kereszténységet emlegetnek, mikor tulajdonképpen katolikusokról beszélnek. Valamelyik hozzászólásodban volt
Nos, ha ez így van, akkor fogadd el, hogy jómagam is, mint sokan mások a keresztények alatt leginkább a katolikusokat értjük, tetszik nem tetszik. Ha meg úgyis tudod , hogy kikről van szó, akkor az miért is sért meg téged? Tudod, akinek nem inge..
Ja és szövegértelmezés :
Lehet én értelmezem rosszul, de ez kb arról szól, hogy szerinted a katolikus egyház nem (mondható) keresztény(nek). (akár értelmezheted mennyiségileg is-> nem= 0 )
Fura hogy az utána következő mondatból is csak az maradt meg, amibe bele tudtál kötni,(kihúztam vastaggal):
És ebből persze azt köveztkeztettem ki -bár meglehet tévesen - hogy valószínűleg a te hited (vallásod, felekezeted) mondható kereszténynek, avagy keresztényibbnek
Nem tisztem persze a katolikus egyházat védeni, de szerintem nem a te dolgod megítélni, ki(k) igaz keresztény(ek) és ki(k) nem. Persze véleménye mindenkinek lehet.
És mielőtt felhoznád neadjisten a buddhista tanokat: én nem vagyok buddhista. Még. Ahhoz még rengeteget kell tanulnom, hogy elmondhassam magamról.
-
tildy
nagyúr
válasz Viszlát #2083 üzenetére
Tényleg?
Éppen ezért nem mondható a katolikus egyház kereszténynek (annak ellenére, hogy ők magukról ezt állítják), mivel ők nem Krisztust követik, sőt nagyon durván ellenkező elveket vallanak és gyakorolnak.
Lehet én értelmezem rosszul, de ez kb arról szól, hogy szerinted a katolikus egyház nem (mondható) keresztény(nek). (akár értelmezheted mennyiségileg is-> nem= 0 )
És ebből persze azt köveztkeztettem ki -bár meglehet tévesen - hogy valószínűleg a te hited (vallásod, felekezeted) mondható kereszténynek, avagy keresztényibbnek. Mintha egyes keresztény felekezeteket a többi fölé helyeznél , Istenhez való kapcsolat alapján.
Mondjuk az is meglep, hogy ítélkezel egy másik felekezetről.
''Amilyen mértékkel ti mértek, olyannal mérnek nektek.''
(Márk 4:24, Mt 7:2, Lk 6:38)
-
tildy
nagyúr
Szerk.: Itt szeretném felhívni a figyelmed arra, hogy igazából a ''katolikus'' szó is rendkívül sokféle és egymásnak sokszor ellentmondó hozzáállással, elvekkel, világnézettel rendelkező embert foglal magába, tehát a velük kapcsolatos általánosítások is szükségképpen jelentős mértékben pontatlanok.
Pont ezt akartam írni. Itt van pl. Dalai Láma nevű katolikus fórumtársunk is. Abszolúte kilóg az emberek által a katolikusokról alkotott (negatív képből) . És semennyire sem hiszem, hogy kevésbé lenne keresztény mint kymco, vagy viszlát.
Nem hiszem, hogy jó dolog egyik vagy másik csoportot kiemelni, főleg, hogy nem homogén egyik csoport sem.
Amellett egyik csoport sem szent:
Losonczon 1608 körül háromezer
lutheránus áttért a kálvinista hitre. Nem csoda hát, ha a
testvérháború kiütött a lutheránusok és a kálvinisták
között is. Az utóbbiak voltak hatalmasabbak s amazok
templomainak nem akartak helyet adni. Egy helyen az
egyességben mégis kaptak helyet a városon kívül, a
kálvinisták azonban kikötötték, hogy a lutheránusok
halottjaikat a városon keresztül csak énekszó nélkül
vihetik és csak a város kapuját elhagyva énekelhetnek.
Temetkezhetnek a városi temetôbe, de a szertartást refor-
mátus pappal kell végeztetni!…
Az öt szegényebb „őskanton” ugyanakkor határozottan ellenzett minden újítást. 1531-ben háború tört ki a katolikus és a reformokat támogató kantonok között. Az ütközetben a katolikusok győztek, és Zwingli is elesett a csatatéren, a reformáció általa megindított svájci térhódítása azonban folytatódott.Forrás Wiki
Tudom, tudom, a katolikusok ''durvábban nyomták''."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Azért az nem semmi, hogy már a keresztények közt is felütötte a fejét a ki az igazabb keresztény ''fáma''. Egyáltalán ki mondhatja magát kereszténynek tiusú elmélkedés. És persze szinte mindenki a saját ''hovatartozását'' vallja igazabbnak. Hihetetlen
Gondolok itt a katolikus kontra evangélikus, avagy református egyházra.
Na WN31RD frankón leírta. ''Mifelénk'' annyiféle buddhizmus van, Gyémánt-út, Karma-kagyü , Zen, mégsem mondjuk , hogy ''szégyeljék'' magukat mondjuk a a KArma-kagyü követői , mert nem is mondhatóak igazi buddhistának.
-
tildy
nagyúr
válasz AnTomySm #1974 üzenetére
Kiragadni szerintem nyugodtan lehet. Vádaskodni már kevésbé. Itt is benne van: [link]
-
tildy
nagyúr
[link]
Úgy látszik a keleti népek nem komálják a Bibliát.
Ezek után nem is csodálom:
''Lót később följebb vonult Coárból, és két lányával együtt a hegyek között telepedett le. Félt ugyanis Coárban maradni. Egy barlangban lakott két lányával. Az idősebb egyszer azt mondta a fiatalabbnak: ''Apánk öreg, és nincs férfi a vidéken, aki hozzánk járna, ahogy ez az egész földön szokás. Gyere, részegítsük meg apánkat borral és háljunk vele, hogy apánktól legyen utódunk!'' Azon az éjszakán megrészegítették atyjukat borral, azután az idősebb odament és atyjához feküdt. Az nem vette észre, amint hozzáfeküdt, sem amint fölkelt. Másnap az idősebb azt mondta a fiatalabbnak: ''Nézd, a múlt éjjel én háltam apámmal, részegítsük meg ezen az éjszakán is borral, azután menj és feküdj mellé, hogy apánktól utódunk legyen.'' Így azon az éjszakán is megrészegítették apjukat borral. Azután a fiatalabb fogta magát és hozzáfeküdt. Az nem vette észre, amint hozzáfeküdt, sem amint fölkelt. Így Lót mindkét lánya fogant apjától.''"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
-
tildy
nagyúr
válasz Dalai Láma #1829 üzenetére
LEresztényeknél másképp működnek a dolgok. Lásd ördögűzés...
-
tildy
nagyúr
válasz console #1809 üzenetére
Utolsó pár mondatoddal kapcsolatban eszembe jutott egy bölcsellet, ha nem haragszol:
Egyedüllét
Így szólt a Mester tanítványához, aki állandóan nála kereste a választ:
- Minden kérdésedre magadban van a válasz - csak tudnod kellene, hogyan keresd.
Egy másik alkalommal meg ezt mondta: -A lélek birodalmában nem gyalogolhatsz más lámpásának a fényében. Te az enyémet akarod kölcsönkérni. Inkább megtanítalak arra, hogyan készíts lámpát magadnak."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Ha már mások szoktak jobbra balra idézgetni...
-Semmi sem jó, vagy rossz, a véleményünk teszi azzá- mondta a Mester.
Amikor megkérték, hogy magyarázza ezt meg, hozzátette:
-Az egyik ember könnyedén megtartotta a vallásos böjtöt a hét minden napján. A másik éhenhalt a koszttól.
-Szerintetek melyika legfontosabb vallási kérdés?-kérdezte egyik nap a Mester.
Sok feleletet kapott:
-VAn-e Isten?
-Ki az Isten?
-Hogyan juthatunk el Istenhez?
-Van-e élet a halál után?
-Nem- mondta a Mester- a legfontosabb kérdés a következő: ki vagyok én?
A tanítványok jobban megértették mire utalt, amikor fültanúi voltak a Mester és egy prédikátor beszélgetésének.
-Szerinted , ha meghalsz, akkor a lelked a mennybe megy?
-Igen- válaszotl a prédikátor.
-És a tested a sírba kerül?
-Igen.
-És, ha szabad kérdeznem, te hol leszel?"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz Sir Pocok #1797 üzenetére
Ezzel én is tisztaban vagyok. Csak mikor az ember legszvesebben meghalna, mert annyira nem latja ertelmet az egesznek, ami itt van... Akkor nehez.
-
tildy
nagyúr
Visszaemlékezve erre a burok történetre, emlékeim szerint ott és akkor arra jöttem rá, hogy :
- kell ez a burok. Egyszerűen nem tudunk nélküle létezni.
- elrejtés . AKár önmagunk elől is. Mert fájdalmas dolog szembenézni igazi valónkkal.
- Megóv minket külső támadásoktól. Gondolom senki nem szereti ha bántják ...
Szóval a helyzet igen összetett."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Hát én úgy gondolom, hogy a legorsszabb, de egyben a a legjobb dolog si szembenéznie az embernek önmagával . Azzal, hogy milyen, milyen érzelmei vannak . Azzal, hogy milyen ember. Nagyon rossz, mert szerintem nincs kegyetlenebb dolog ennél. Nagyon jó, mert nincs ''szebb'' dolog ennél, minthogy ráeszmél az emebr arra, hogy ki/mi is valójában.
Fura egy ellentmondás. LEginkább a Mátrix című filemt , illetve benne a két kapszulát juttatja eszembe. Szembe mersz-e nézni önön magaddal ? Bár fájdalmas lesz!
hova fordulhat valaki ebben a helyzetben?
Kérdés , hogy mit is akar? Elfelejteni az összeroppanást, vagy kiásni a sz@rt (elnézést a vulgaritásért) a mélyről, hogy aztán megtisztulva léphessen tovább?
Van-e ereje ez utóbbihoz az embernek?
ISmerek olyat, aki nagyon összeomlott. Mondhatni megjárta a poklok poklát pszichikai téren. Nem hisz semelyik vallásban, bár talán a zen áll hozzá a legközelebb. És úgy néz ki tudott új életet kezdeni, folyamatosan fejleszti magát ( tudásilag), dolgozik, él.
Egy - két olyan ember kellett ehhez, aki meghallgatta. Aki tényleg kiváncsi volt rá , és fel akarta tárni, mi mitől lehetett.
Rájöttem, hogy nekem a buddhista tanok adnak egyfajta nyugalmat. Olyan megnyugvásfélét. Ilyenkor még el is hiszem, hogy meg tudom oldani a problémáit segítség nélkül is. PEdig lehet , hogy nem. Épp most keresek valami jó pszichiátert, mert nagyon sok oylan dolog van, amit nem tudok lerakni a vállaimról, pedig nagyon nyomja már őket. És elnézést ezért a kis utsó EGO szösszenetért"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Véletlen privátba is elment, de ide is illik.:
Ezt a kedvesem írta:
Éreztem, hogy nagy baj van az egómmal, és beszélgettem róla a barátnőmmel. És közösen megállapítottuk, de főleg ő, hogy az ego egy burok, egy burok, amiben elrejtjük önmagunkat, mert nem akarjuk önmagunkat látni. Aztán gondolkoztam, hogy miért közösítjük ki a bolondokat, és az olyan embereket saját kis beszűkült világunkból, akik nem úgy viselkednek, mint mi. IGEN, HÁT AZÉRT, MERT MI IS OLYANOK VAGYUNK, DE NEM AKARUNK OLYANOK LENNI... Elindult a láncreakció, ami elvitt minket a válaszhoz... Nagyon rázós út volt, le kellett győzni az egómat, és ebben sokat segített az istennőm."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Kettős érzésem van ezzel kapcsolatban.
Egyrészt tényleg benne van a nőben az , hogy gyereket neveljen, hogy családja legyen, és bár lehet vallásos, de ez szerintem egy igen erős vágy, éppen emiatt talán kicsit ''furának'' érzem a helyzetet.
Másrészről el tudom képzelni, hogy vannak olyan elkötelezett nők, akik ténylegesen ISten hű ''szolgái'' tudnak lenni (nem tudom jól megfogalmazni, remélem érted mire gondolok), és éppen emiatt jó pap is lehet belőlük.
Őszintén szólva nem is tudom. Viszont azt tudom, hogy az evangélikusok papoknak pl. lehet családja, ez alapján végülis ..."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest