-
IT café
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
juhaszmarci
csendes tag
Szerintem te nagyon kevered a villanyos dolgokat, nagy magabiztossággal.
Az országban a lakások/házak 99%-a TN-C-S bekötéssel működik. Azaz az utcáról PEN vezető érkezik a házba, ami közös nulla és védővezetőt jelent (2-4 vezeték jön be, 1-3 fázis és egy PEN). A villanyóra közelében belekötnek egy levert földelő-szondát is. Ebből ágaztatnak le 2db vezetéket: kék, nulla; zöld-sárga, védőföld.
Tehát minden házban össze van kötve a nulla és a földelés (szigorúan egy helyen). Ha minden jól van kivitelezve, akkor ez biztonságos, mert a nulla és a föld ellenállása elhanyagolható az emberi testéhez képest, ha meg is fogod a földelést, nem fog áram folyni feléd.
Nem szálltam bele a külön föld a hálózatnak vitába, de ha ilyet lát egy villanyszerelő, azonnal megszűnteti, mert így nincs egyen potenciálon valami a házban, ez a potenciálkülönbség akár áramütés méretű is lehet.
És igen, lehet hiba. A történetedben azért rázott a pc háza, mert megszakadt a nulla ÉS a földelés is hibás volt. Fi relé ezért kötelező, a kismegszakító pedig nem oldott volna le, nem jelez ilyen hibára -
Protezis
őstag
Nem értem, ez a történet hogy jön ide. Hiányzó érintésvédelmi relé, rossz kismegszakító, rossz bojler. Nem az árnyékolt kábel földelése a legnagyobb gond ilyen esetben.
"A számítógépeket is földelt konnektorral kellene használni." - ez is hogy jön ide?! Igen, igaz, és nem ez az alap? Ahol nem, ott ne árnyékolt kábel földelésén mélázzon az ember.
Lehet, hogy igazad van, de ezek a gondolatfoszlányok nem igazán alkalmasak arra, hogy bármit is alátámasszanak.Tisztelettel, de ezentúl ignorálom a hozzászólásaidat, nem ez az első alkalom, hogy mint ha teljesen más nyelvet beszélnénk. Nincs arra energiám és kedvem, hogy a sorok között olvassak és próbáljam megfejteni, vajon te, vagy én értek félre valamit.
-
Protezis
őstag
Az nagyon veszélyes, valóban. De itt nem is arról van szó. Itt arról van szó, hogy az árnyékolt ethernet kábel árnyékolását vezeted a földre. Ezt eleve megteszi a földelt csatlakozós switch például, plusz rá tudsz segíteni a linkelt eszközzel. A végeredmény ugyanaz, ugyanaz a kósza áram meg zaj van ugyanoda (föld) elvezetve.
-
kisskd
tag
Hát nekem már okozott problémát rácsavarós, illetve sokszor volt "vagy fent marad, vagy nem" állapotú. Láttam már működni, ez is tény, de rosszabb még nem lett sosem a helyzet egy rendes dugótól, jobb már többször. Talán nem véletlen, hogy széles körben ezt használja "mindenkinek", aki napi szinten dolgozik vele, és az az 1-2 tucat, akivel találkoztam kérdés nélkül cserélte le a rásavaróst, ha a kezébe akadt.
-
korcsi
veterán
-
Protezis
őstag
Keystone patch panel lesz a rackben, a fali kábelek keystone jackben végződnek majd és közvetlenül a panelbe lesznek pattintva. A racknél nem lesz fali csatlakozó. A racken belül árnyékolt patch kábelek lesznek.
A kliensek valószínűleg többnyire árnyékolatlan kábellel lesznek rákötve a fali aljzatra, de egyes esetekben indokolt lehet az árnyékolt patch kábel ott is. Ez utóbbinak van csak akkor értelme, ha a fali aljzat fém.No de azt hiszem ezt kiveséztük.
-
Protezis
őstag
Valahogy elbeszélünk egymás mellett.
Ha nem fém csatlakozó van a szobai fali aljzaton, akkor az abba hiába dugsz árnyékolt patch kábelt, az abban esetlegesen keletkező kósza áramot nem tudja levezetni a földbe, mert a fali csatlakozó ezt meggátolja.
https://infinity-cable-products.com/blogs/connector/how-to-choose-a-keystone-jack?srsltid=AfmBOoqmFBxeS7Q2TRblcGRZjOnUP7HlXa90jzmwxtQC8-8Gyca8QUObWhen using a shielded cable it's important that you keep your whole channel shielded to see the benefits of the shield inside the cable. This ensures that every link in your channel will be protected from EMI. A good rule of thumb is to follow the structure type of ethernet cable you are using when deciding which keystone jack to use.
-
inf3rno
Topikgazda
Fogalmam sincs, én nem csináltam ilyet, csak utána olvastam még régen, és valamiért rezet írtak. Én azért ódzkodnék a horganyzott acéltól, mert rozsdás dróttal már próbáltam 9V-ot vezetni, és nem sikerült. A másik, hogy korrózió léphet fel az érintkezési pontokon, ha rezet kötsz acélra. Egy réz földelő szonda viszont teljesen jó erre a célra. Némileg ellentmond, hogy a rack szekrény, stb. sincs rézből. :-) Hogy őszinte legyek franc tudja, hogy hogyan lehet ezt tisztességesen megoldani úgy, hogy még olcsó is legyen.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Protezis
őstag
Földelést nem akarok tenni mindkét végére, az csak a rack szekrénynél lenne. Végződésre kérdeztem rá, hogy lényegében az fém legyen-e mindkét végén, de tudni vélem, hogy igen, fém végződés kell árnyékolt kábel mindkét végére (fém keystone jack a racknél, illetve fém fali csatlakozó a szobákban).
Nyilván beszélek majd a kivitelezővel, meg villanyszerelővel, de előtte képbe akartam kerülni, hogy megy ez, meg mire készüljek.
-
herrká
senior tag
Köszönöm! Valószínűleg az lesz, ha találok hozzaertot. Nekem 8-bol 1 ha sikerül, de csak akkor, ha utána nem mozgatják többé! :-)
Csak azért kérdeztem, mert nem értem, hogy ha a kábel egyik végén semmit sem jelez, megfordítva szinten nem a másik végén, akkor hogy van rajta jel a kameráról? Mert a teszter szerint teljes szakadásnak kellene lennie. Vagy nem? Nem értek hozzá, ezért érdeklődtem csak. Köszönöm -
_Dumber_
őstag
Ránézésre nem sok. Talán annyi, hogy a CAT5e-ben egy sorban vannak a érpárfogadó helyek, a CAT6-on kicsit eltolva.
Gondolom a AWG besorolás a fontos. MIvel 5e és 6 is létezik AWG24-ben ezért jó lehet.
A CAT6 kb 6mm külső átmérőtől kezdődik a CAT5e kábel amit kinéztem csak 5mm. Ha össze lehet szorítani és stabilan tartja akkor nem lehet gond..Sajnos ebben nincs tapasztalatom, ezért kérdeztem.
-
Zoli-bácsi
senior tag
Most a kábelen tudja a max sebességet, akkor elvileg az aljzaton keresztül is tudni kellene neki, ugye? (Legtöbbször nem is kell, mert routeren keresztül wifin használom, csak ha nagyobb filmeket töltök le szoktam átdugni)
Ja és ehhez elég hogy csak 1 vezeték jön ki a falból, nem kettő kellene a 2 csatlakozóshoz?
[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
-
merqree
őstag
Szia,
Teljesen elképzelhető, hogy mivel "újdonság" volt az 568B így el rontottam a sorrendet, s azért villogott össze-vissza a teszter.
Legalább két helyről is azt a visszajelzést kaptam, hogy miért 568A-val "szerelek", mikor az 568B az elterjedetteb(?). Nah, ez a vonat most már elment nálam, működnek a kamerák szerencsére(????????????), így nem fogom újraszerelni a dugókat.
-
korcsi
veterán
A csatlakozóba az érpárok így vannak bekötve 1-2, 3-6, 4-5, 7-8
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Viktoár
addikt
Kíváncsiságból kipróbáltam más sorrendeket is, persze a két végén azonos sorrendben , de úgy nem működik a pc és router között. Nem is érzékeli a router hogy be van dugva a kábel. Sőt "kicsipogtam" multiméterrel is hogy biztos azonos-e a sorrend a két végén. Más is mondta hogy nem kell a színsorrend csak egyformán legyen a két vége, de ezek szerint úgy nem működik. Legalábbis nálam nem jó úgy.
korcsi: Köszönöm.
Üdv:Viktor
-
Bajgunar
aktív tag
Igaz.
Csak HA már falba tettem, gondoltam jó legyen. Rendesen benyomta fogó. Teszter is jónak jelzi. Nem jelez hibát. És mégse, csak 100-al megy. Már meg nem mondom milyen csatikat vettem. Csak gondoltam veszek akkor direkt cat6 csatit. (De elvileg anno vettem ilyet is). Nem egyszer. Százszor nyomtam rá ~6 féle csatit. Színsorrendet se kevertem el. Mégse.
Ahh. Mind1. Engedjük el. Kukázom a kábelt. Meg sem akarom látni itthon. Lezártam.
Lapozzunk.Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...
-
Bajgunar
aktív tag
Jogos.
Vettem ott csatit is. Aztán rendeltem is. Aztán napok után digi is megnézte. Aztán másik csatit szereztem. Aztán elment vele majd két hét. Aztán blokkot se tudom hol van. Aztán így beletörődtem.
Csak most lányom laptopjánál a wifi szakadozott. (Asus x555l) Legalább míg a wint lefrissítem meg drivereket (hálókari driver dobálta a wifit), hirtelen előkaptam egy tekercset. Addig jó volt, h lett net.
De vicc.
Aztán gondoltam hátha mondtok vmi okosat.
De akkor így kuka. Ezzel már nem tudok visszamenni. Nem mostanában vettem.
Azért köszi.
Téma lezárva.Minek hirdet az, aki nem tud reagálni privire? Törölje a hirdetését, meg magát is... Csak teleszemeteli az oldalt...
-
e-newsee
addikt
Igen, jelenleg csak TV, de ha van rendes kimenet, akkor onnan már csak egy switch, és mehet rá kis PC, NAS, laptop, bármi, a jövőre is gondolva. Annyival nem drágább a gigabites cucc, hogy azon spóroljak.
korcsi:
Köszi, ezek hasznos infók. Mondjuk a kábel linkje már nem jó. Vagyis a termék már nem létezik. Ahhoz van valami spéci paraméter, vagy szabvány, amire figyeljek?[ Szerkesztve ]
"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
kisskd
tag
Úgy értettem a hitvitát, hogy gyakorló/tanult szakemberektől is hallottam már mindkét megközelítést. Nem szerettem volna kétségbe vonni a tudásod (de igazán azét sem tudom, aki szintén hasonló "meggyőző" háttérrel állítja az ellenkezőjét), szerintem is jeleztem is, hogy lelkes amatőr vagyok, így csak vázoltam a két irányt, meg az azokat támogató érveket.
Onnantól megint elgondolkodtató a hova földeljünk/hányszor kérdés, ha kevésbé jól szabályozható, mi van a végponton. Az még erősen remélhető talán, hogy az informatika felelősön kívül más nem rak be switchet, az meg keres kettős szigetlésűt, ha külön szondára, és csak 1x akarod földelni a cuccot. Viszont az elég nagy veszélyforrásnak tűnik, hogy egy kliens végponton a user önállóan beköt pl. egy PC-t, és az alaposság jegyében épp egy árnyékolt patchkábel akad a kezébe, rögtön megvan a 2. földelési pont, egy másik földelési hálózatra ahogy én látom. Nem tudom, ezt hogy lehet jól kezelni.
-
Forza_JUVE
aktív tag
Értem, köszi. Magyarul akkor vagy B verzió, vagy hagyom a földelést a francba.
Még 1 gyors kérdés, mert itt kezdek elbizonytalanodni ...
Cat6a STP keystone tudja fogadni a Cat7 S/FTP fali kábelt?
Egyfelől 7-es keystone-t nem találok, másfelől néztem egy 24 db-osat, elég jó áron, de a leírásnál itt az van, hogyKompatibilis kábelek: CAT6a - 22-26 AWG
-
pityaa23
senior tag
Köszi!
Végül lett vésve még egy cső a falba, szóval nagyjából megoldva a probléma! A Switchet szerettem volna elkerülni, hogy legyen rend, fussanak be egy szekrénybe a kábelek, de az lett volna a megoldás, ha nem módosítanak utólag.
@infernó A többi helyre ahol ugyan úgy kevés volt a cső, oda így lett megoldva vékony árnyékolatlan kábellel. Remélem nem okoz különösebb gondot.
Későbbiekben meg lehet már optikára kell váltani mire ez elavult lesz, az meg csak befér.
üdv: pityaa23
-
inf3rno
Topikgazda
Ja én még az optikai kábelnél tartottam. Az USB nem ide tartozik, egeres topikban vannak, akik értenek hozzá. Láttam én is olyat, hogy UTP kábelből csináltak USB-t, de már nem emlékszem mivel kapcsolatban vagy mikor. Hanyagoljuk itt a témát, és térjünk vissza a hálózati kábelekre!
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
gyulank
addikt
Ez az egész baromság. Nem kaptam választ arra, hogy milyen kábel kell hozzá. Neked lehet, hogy jó bármilyen, nekem az adatátvitel a szempont nem a harisnya. De az előző hozzászólásban már ezt leírtam, erre belinkelsz nekem egy pont olyat, amilyenre írtam, hogy nyilván nem arra való. Akkor se, ha te olyat vettél. Működhet is, bármilyen kábel, de ez az ethernet kábelre is elmondható, mégsem olyat használnak hozzá, amilyet linkeltél, pedig 8 eres. Sőt a lassabb meg a gyorsabb is 8 eres... És a másik, hogy én csak ezt az egy dolgot kérdeztem. Ha már azt állítod, hogy helyettem keresgélsz. Arról meg megint nem beszélve, hogy nekem sima USB kell, a másikhoz tán nem is elég, hogy 8 eres legyen, külön áramkör van a csatlakozóba építve. De lehet ez csak töltéshez kell.
[ Szerkesztve ]
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
Nem lehetne csak úgy megmondani, mint pl. ethernetnél, hogy UTP, FTP stb.? Én is tudom, hogy melyikhez hány vezetékes kábel kell, de ez nem csak vezeték összevissza, hisz akkor az ethernet kábel is lehetne egy 8 eres villanykábel is.
-
gyulank
addikt
Megnéztem, de nem hiszem, hogy Aliról akarnék venni, pláne 8300-as szállítással, de nálam 12888, de még mindig nem tudom, hogy minek. Mert a videóban blankolták, és beledugták. Mást nem nagyon tudtak csinálni vele. Nem tettek rá semmit, csak nyomkodta abba cuccba, akkor gondolom az méretre vágta. A bejövőt nem tudnám megvilágítani, a maradékot meg tudnám, de minek? Miért ne világítana? Ha meg rossz, az kiderül, ha rákötöm a routert. Tudni kéne mit csinálnak a szerszámok, de szerintem ezt. Az alkoholnak se látom hasznát, mert lecsípte a végét, mit mos le róla? És számolhatok azzal is, hogy miből lehet, hogy több kell? Kiszállásból, vagy szerszámból? De szerintem itt a fő az, hogy blankoláskor ne sérüljön nagyon, meg kb. megfelelő hossz legyen blankolva. Hozzáteszem, hogy tegnap rákerestem gyakorikérdéseken, és valaki azt írta, hogy kiégeti a szemem, beletörik a kezembe, bekerül orromba, számba, bejut a vérembe és az agyamba, és kínok közt fogok meghalni. Csak kérdem, mi van az üveggyapottal, meg az üvegszálas kályhaszigeteléssel?
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
Magyarul nincs? Bolt? Név? Én nem tudom, hogy ezek a kellékek mik, és mit csinálnak. Levágták a végén a szigetelést, bedugták a csatlakozóba, ahhoz nem kellett szerszám. Minek kell lecsupaszítani vagy 10 centit, ha utána visszavágják? Az a másik amit ráhajt mit csinál?
-
Wohme
tag
Abszolút én is ennek vagyok a híve. Olyan csavar van a dologban, hogy a kezdeti pontnál igazából egy nem használt hangfalkábel csatornájában kezdtem el vezetni az UTP-t:
Na most a hangrendszernek látod a fenti képen a fa panelját. Ezt meg akarom hagyni és erre akarnék egy aljzatot felszerelni valahogy az egyik fekete hangfalcsatlakozó-aljzat helyére. -
Wohme
tag
Azon a 2. képen lévő konnektoroknak semmi jelentősége nem volt a NAS-hoz, csak pont kapóra jött, hogy ott bele lehetett a hálózati kábelt húzni annak a csatornájába. Egyébként az egész helyén egy szekrény van, tehát sose voltak azok a konnektorok használva.
10 gigát nem akarok jelenleg küldeni, csak szimplán a jövőállóság volt a cél. Ha már ilyen kicsi a különbség árban a kábelek között.
Azóta ma egyébként már végig be lett húzva, le is lett vakolva. A konnektorokat inkább megszüntettem, hogy ne közösködjön a kábelcsatornában az UTP-vel.
Most a kábel két vége szűzen van teljesen. Azon agyalok, hogy aljzat, modulár betét vagy sima dugó legyen rajtuk.
-
Wohme
tag
Főleg belső hálózaton szeretném elérni ugye a 10 Gbps sebességet. Internetből én sem reménykedek egyhamar.
Tudomásom szerint a sima Cat 6-nak tudnia kéne 55 méterig, ez a kábel pedig 15 méter hosszú csupán.
Ha jól értem azt mondod, hogy 1 konnektort akkor meghagyhatok akár a csatornában ez mellett az árnyékolatlan hálózati kábel mellett? Mondjuk nagyon ritkán lenne használva mert szekrény lesz a helyén, de azért óvatosság szempontjából úgy gondolom biztosabb, ha csak egyedül fut benne az UTP.
A kapcsolódódoboznál se gond, hogy ott összeér sokfajta vezeték (2. kép)? -
inf3rno
Topikgazda
Én csak azt látom koaxos nettel, hogy ahogy jön a nyár, úgy kuka az egész. Egyrészt elmegy mindenki nyaralni meg nyáriszünetre, másrészt alapból melegebb van, megsüti a nap az elektronikát a városban, aztán mindenkinél elmegy a net. Még így télen is küzdenek vele, van, hogy egy utcában napokig nincs net. Most már jó ideje a Vodefone-nál van a szolgáltatás, eddig mondogatták, hogy a UPC így vagy úgy szar volt, de lassan már lejár ennek az ideje, hogy mindig az előző tulajra mutogatnak. Amit tudok, hogy ahogy lehet váltok optikára, bár lehet, hogy előbb költözök el, minthogy a Telekom végre bekösse. Amúgy a koaxnál pozitívum is van, nagyon szeretem szerelni azokat a kábeleket.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
bon
őstag
Szerintem nem, mert a réz kívülről van, tehát nem rézmag. Inkább nem tömör kábel, hanem sodrott kábelre tippelnék.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
Gabesz87
veterán
Mondjuk nekem ilyen csoda krimpelő szerszámom nincs, csak egy egyszerűbb, ilyen. Ezzel is meg lehet csinálni? OK, akkor végül is a csatlakozó szerelés hasonló, ez rendben van. De a másik kérdésem, hogy akkor azzal nem okozok semmi bajt, ha a CAT6 kábel fémes, árnyékolt csatiját dugom a fali csatlakozó árnyékolt (fémes) dugójába, és a belsejébe, ami meg ugye a falból jövő kábelnek lenne (de nálam csak szabadon lesz, nem fali kábelnek), sima Cat5e kábelt szerelek!?
-
Gabesz87
veterán
Ahha. Tehát valami ilyesmi kellene nekem? Ebből kell 2, egyik oldalon sima UTP-vel összekötöm a HGW-vel, másik oldalon a routerrel, és akkor igazából egy optikai kábelt kell vennem, amit lehúzok a két szint közt, és ezzel kötöm össze a két kis konvertert. Milyen optikai kábel kell ehhez? Azokban aztán végképp nem vagyok járatos. Így akkor UTP-ből igazából megfelelne a sima mezei standard Cat5e? Nem kell semmi spéci!?
-
hegegabi80
addikt
Igen tudom, de azért nem fogom kivésni a falat és mélyebbet betenni. A falvastagság engedné, de akkor veszek inkább olyan süllyesztett dugaljt. Bár nem tudom, azoknak mennyi hely kell, de gondolom a normál dobozba be kéne férjen, ha az se jó akkor marad a falon kívüli. Úgy is szinte mindegyik el van takarva szekrénnyel.
-
hegegabi80
addikt
Nem optikai az tuti. Telekomos iptv, ennek a bejövő vezetéke talán 4 eres adsl, mint a korábbi telefonos ha jól emlékszem.
Most az utp kábel keresztezi, ami átmegy a modemtől a boxba a nappaliba.
Ha a modem átkerül a nappaliba, akkor az utp is meg a bejövő adsl is fogja keresztezni.[ Szerkesztve ]
-
-
_q
addikt
100 méter nem lesz egyben vezeték, szerintem router-router között vagy router - kliens között max 30 méter lesz, de a biztosra megyek és CAT6a lesz. A falra szerelhető aljzatokat néztem és itt is jelölik, hogy az adott aljzat melyik CAT vezetékhez való. Ennek van jelentősége? Ha CAT6a UTP fali vezetéket veszek és mellé egy ilyen CAT5e aljzatot: [link] , akkor nem tudom összekötni vagy hol lesz az eltérés/probléma? CAT6a vezetékhez kevésbé szép fali csatlakozót találtam csak [link]
Valamint a CAT6a aljzatnál STP és nem UTP megnevezés van. Ez baj? UTP aljzatot kell keressek?
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
Topikgazda
Én majd igyekszem egy optikai gerincet betenni a házba, ha felújítjuk. Még az is előnye, hogy mehet az árammal egy csőben. Apropó, milyen csövet ajánlotok falba felújításhoz, amiben kényelmesen elfér több kábel is, mégsem reped be a fal, stb? Nem vagyok annyira otthon ennek a mikéntjében. Hálózni szoktak felette?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
_q
addikt
Akkor fali kábelt érdemes kiépítésnél használni, mindegy hogy a falon belül vagy falon kívül szegély mentén futna. A sodrott vezetéket meg felhasznált eszköz bekötésénél jobb ha jól értem. Akkor marad a fali.
CAT5e nem csak 1Gbps-ot tud? Ezért megtévesztők ezek a netes táblázatok, annyi adat van, ki tudja mi a valós. Ezek alapján lehet a sima CAT6 is elég lenne. -
inf3rno
Topikgazda
Köszi! Bookmarkoltam.
Esetleg ha valaki ért hozzá, akkor rendet tehetne optikai kábelek terén az összefoglalóban. Nekem az jött le, hogy ezeknél az FTTH megoldásoknál valami jóval olcsóbb kábel jön be, mint az OM4, de nem is nagyon emlékszem a típusára, mintha 3 betűs lenne. Jó lenne tudni, hogy melyik kábel típushoz milyen eszközök a jók, és mik a szerelési fogások.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
Topikgazda
Nem tudom mi a fizikai különbség, csak azt, hogy ha cat5e kábelre teszel cat5 csatlakozót, akkor nem feltétlen lesz meg a gigabit. Bekötni ugyanúgy kell, de gondolom az anyaghasználat, ilyesmi lehet silányabb. Mással legalábbis nem tudom magyarázni. Vagy hát a másik lehetőség, hogy ez csak városi legenda.
Buliban hasznos! =]
-
Essejó
veterán
Nos meg is jött a csomag, és ki kellett próbálnom. 😃
Hirtelenjében nem találtam mást, mint 1 darab falikábelt (tömör) tudom tudom nem javasolt pach kábelnek, pláne egy ilyen nyitott végű csatlakozóval
link De jelentem a teszter szerint teljes a siker. 😁
link Bocsi a tesztert már elraktam meg különben is ahhoz yt linket kéne ide raknom.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
kromatika
veterán
Nem fontos hogy árnyékolt legyen.Azt nem tudtam hogy muszáj földelni. Nem szeretnék semmit szerelni.Csak össze kötni a routert a modemmel. Akkor az SSTP kinesik. Kérdezném hogy akkor ezen a sima FTP-én [link] ugye nem kell szerelni semmit?Csak össze kötöm a két eszközt és kész?
-
OldAkita
aktív tag
Sajnos olyan az a fogó, ami 17000-be került, és lötyögve záródik. Csak a végén zár passzentosan. Viszont épp az eleje a lényeg hogy a csatlakozó mindkét szélét elkezdje leszorítani. Vizsgálgtava, úgy néztem, ha kézzel a helyes irányba igazítja az ember a fogó lötyögő egyik pofáját, akkor be lehet úgy állítani hogy középpontosan kezdje a záródást, de kicsit elment a kedvem tőle, ugyanis ennyi pénzért ennek tökéletesnek kellene lennie. Ezt az egész beruházást azért tettem mert azt hittem a normál rj45 nem megy rá a kábelre. De simán ráment, már működik is. Elfogadom hogy a fém csatlakozó és a fém szál a csatlakozási ponton is árnyékolást biztosít, de azt hiszem ezt ráérek kideríteni sok sok év múlva, amikor már 1Gbit fölé megy az igény. Szóval azt hiszem ezt a fogót visszaviszem, mert semmi szükségem rá. Egyébként egy névtelen valami, ami azért lehetne jó is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elindult az Awesome Games Done Quick 2025
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest