-
IT café
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atee94
tag
válasz jerry311 #1551 üzenetére
Végül árnyékolt kábelt vettem mert két helyen át lett fúrva a fal, elméletileg a fő vezetékek közelében nincs a kábel, de inkább biztosra mentem. Köszönöm a tanácsot, legközelebb lehet nem fogom ennyire túlparázni ezt a kábelvásárlást
"The only thing here built to last is the engine that turns your world to trash" - Slum Planet, 3teeth
-
hegegabi80
addikt
válasz jerry311 #1557 üzenetére
Na igen ettől félek én is. Most gyorsan megmértem 4cm mély, a sima normál kör alakú szerelődoboz.
Akkor inkább maradok a komplett egyben lévő dugalj-nál, bár ha annál gond van, akkor cserélni kell az egész szerelvényt.Neten ennyit találtam róla: "483 mm-es (19") szekrénybe szerelhető"
Ha ez a mélységre vonatkozik, akkor felejtős.[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz jerry311 #1537 üzenetére
Akkor sanszos hogy a falban lévő kábellel van gond. Vannak műszerek amik kimutatnák hogy adott végétől milyen távolságra, de az ára miatt nem otthoni kategória.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
inf3rno
Topikgazda
válasz jerry311 #1532 üzenetére
Végülis logikus, hogyha nincs szakadás, akkor az aljzat a rossz. Én vennék két szerszám nélkül szerelhető keystonet, aztán megnézném, hogy azokkal jól működik e. Ha igen, akkor a fali aljzatok kuka, és tennék fel helyettük keystone-hoz valót. Aztán később, ha esetleg fejlesztesz, akkor az aljzat újrahasznosítható, és csak a kábelt és a keystonet kell cserélni.
Buliban hasznos! =]
-
Essejó
veterán
válasz jerry311 #1482 üzenetére
Ha a patch kábeled B-s, akkor a fali kötés ne legyen már A-s
Mondjuk a fali kábelhez csatlakozó patch kábeleket is érdemes lenne tesztelni.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
inf3rno
Topikgazda
-
inf3rno
Topikgazda
válasz jerry311 #1501 üzenetére
Én máshol olvastam régebben, hogy valakinek leégett a több százezres szerver gépe 2x is mire rájött, hogy a 8kW-os pizzasütő áramellátásával egy csőbe húzták be az UTP kábelt. Megkockáztatom, hogy nem mindegy, hogy mennyi áram folyik azon a vezetéken. Nekem személyes tapasztalat csak annyi van, hogy 1.5kW-os vízforraló mellett futott néhány méteren az S/FTP, és azzal nem volt gond. Kimérni nincs eszközöm, amit találtam kutatást a témában az meg nem tűnt hitelesnek.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Essejó
veterán
-
inf3rno
Topikgazda
válasz jerry311 #1482 üzenetére
Általában azt javasolják, hogy mindent kössünk "B"-re. Az "A" akkor volt amikor crossoverre szükség volt még és az elektronika nem tudta lekezelni. Én azt hiszem egy ilyen "-B-B-|-A-A-|-B-B-" kombinációnál ugyanaz a sorrend, mintha "-B-B-" lenne, úgyhogy inkább arra tippelnék, hogy a falkábel valami gyengébb minőség.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest