Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
- Mikrotik routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mozilla Thunderbird
- ASUS routerek
- Milyen routert?
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz D.Dani #76497 üzenetére
Üdv!
Ezekkel az elvárásokkal szerintem csak rosszabbul tudsz kijönni. Tekintve, hogy amint azt előttem is írták, hűség nélkül eleve nem fogsz jó ajánlatot kapni, valamint ha lemondod a TV-t az megint csak árfelhajtó hatással lesz a telefonra és a netre, mivel csomagban mindig olcsóbban adnak mindent, így ezt inkább gondolod újra. Talán még úgy szállhatsz ki a TV-ből a legjobban, ha csak azt lemondod, és minden más marad változatlanul. De ha új netet rendelsz TV és hűség nélkül, akkor egész biztos lényegesen magasabb ajánlatot fogsz kapni a jelenlegitől, akár még többet is fizethetsz, mint most a hármas csomagért.
-
D.Dani
tag
Sziasztok,
"ezer" éve UPC-sek vagyunk, hűségidő már régen lejárt, van Fiber Power 120 + telefon + tv, viszont tv-re már nincs szükségünk. Mit érdemes ilyenkor tenni, hogy feleslegesen ne fizessünk a tv csomagért, csak net + telefon kell, viszont jó lenne olcsóbban esetleg gyorsabb nettel (wifi része nem lényeg, kábeles legyen), de továbbra is hűség nélkül. Telefonos üf? Személyesen?
Mit javasoltok?
köszönöm előre is
[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
válasz boneyard #76491 üzenetére
Egy gyári visszaállítás illetve a Wifi SSID és jelszó az angol ABC betűit tartalmazza, ne legyen benne speciális karakter.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Topikgazda
-
Beniii06
addikt
válasz merqree #76485 üzenetére
Szerintem ez az új digis ár, mert nekem is ennyit mondtak boltban 1 tv esetén új előfizetőként sallang nélkül.
Én majd még alkudni akarok belőle.Lehet, hogy a vodás üzlet feltétele x előfizető vagy vállaltak y új előfizető megszerzését vagy többet kapnak a végén x+y előfizetővel, de ezt senki sem tudja. Ilyet a telenornál láttam, ott a hello data-val növelték az előfizetők számát eladás előtt.
Komolyan, csak azokat az efiket sajnálom, akikkel kifizettetik ez ár 3x-osát ugyanezért és akkor belegondolva még az 5600 Ft fullos csomag is bőven megérheti a UPC-nek vagy másik változat, hogy a 12-15 ezres konkurencia nélküli előfizetőkön hozzák be a hasznot. Egyik sem túl jó előfizetői szempontból, de ez van.76488
Korábban már le volt írva itt is ki számít új előfizetőnek. Már nem emlékszem pontosan de valami olyasmi volt, hogy 60-90 napot megelőzőleg nem lehetett szolgáltatás a neveden/azon a címen azonos névvel.
[ Szerkesztve ]
"Got any other secret weapons?"
-
merqree
őstag
Azt ne felejtsük el, hogy az új belépőknek szól ez az ár.
Hogy ki/mi számít újnak ez egy jó kérdés,a hozzáértőbb fórumtársak megmondják. Szerintem a szolgáltatás címe dönti el, hogy új vagy sem valaki. -
merqree
őstag
Budapest, XXI kerületi címen, ahol "mindenki" van, a kertesházas övezeti címre új akciós ár:
HAPPY HOME EXTRA PREMIUM
INTERNET 500 + TV PREMIUM
Bivalyerős UPC Connect Box-ot kapsz mellé5 599Ft/hó ePack kedvezménnyel
-
viktorhu
veterán
válasz drugbaron1 #76468 üzenetére
Ezzel nem "beijeszted" Neki igaziból mindegy. Csak beindítod vele az ügyfélmegtartó folyamatot, más ajánlatokra leszel jogosult.
Ez már több mint 10 éve is így működött, amikor 2003 körül anyuék felmondták a upc directet, már akkor is ment az ügyfélmegtartó, nekem meg pár évvel később a matávkábel is meg az invitel is akart ügyfélmegtartó árat adni, amikor felmondtam őket.
-
4Grider
nagyúr
válasz Fox Mulder #76481 üzenetére
Aki téged hív, az egy kereskedő, jutalékért dolgozik.
Ha te hívod fel az ügyfélszolgáltaot és kiválasztod a lemondás menüpontot, akkor viszont ügyfélmegtartóhoz jutsz, aki azért kapja a jutalékát, hogy az ügyfelet megtartsa egy olcsó csomaggal. Persze ehhez az kell, hogy jelezd felé a felmondási szándékodat. -
blakey
titán
válasz Fox Mulder #76481 üzenetére
Nem, te hívd és lemondás, a kettő nem ua. Olvasd el figyelmesen a hsz-eket.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
senior tag
-
félisten
válasz Fox Mulder #76479 üzenetére
Ha egy kicsit visszaolvasol, nemrég volt téma, hogy lemondás után az ügyfélmegtartási ajánlatok az "átlag" ajánlatoknál sokkal kedvezőbbek. Egy próbát megérhet...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
senior tag
Üdv!
Van egy előfizetés a családban /tv, internet, telefon/ amire 12.430 Ft-ot fizettünk két évig és május elsején lejár a hűség. Ha a my upc profilban felajánlja a hosszabbítást akkor 1000 ft-al többre jön ki havonta.
Ha viszont a upc weboldalon most újonnan szerződő ügyfeleknek online megrendelés esetén ugyan az a csomag 9.300 Ft-ra jön ki.Ez nem kevés különbség egy év alatt.
Arra gondoltam, hogy a családban az én nevemre újat kötök és így jobban járok.
A kérdés az, hogy ha most megrendelem akkor szolgáltatáskiesés nélkül le lehet ezt bonyolítani? Tehát nem szeretném ha május elsején lejár a hűség akkor csak pld 5-én kössék az újat. Lehet ezt valahogy ésszerűbben intézni? Csinált már valaki hasonlót? -
blakey
titán
válasz boneyard #76477 üzenetére
Lehet, hogy olyan csatornára váltott amit az eszközök nem szeretnek, használj fix csatornát és első körben 36-48 közöttieket.
-
boneyard
tag
Sziasztok. Eddig jól működött egymás mellett a 2.4 és 5 ghz hálózat egymás mellett külön névvel. Tegnap laptopon megszakadt az 5Ghz, azóta nem is látja se a laptop, se a telefon. Connect boxot újraindítottam. Beállításokba ki-be kapcsoltam az 5 ghzt, külön a hálózati név közzétételét is, de semmi. A 2.4 ghz továbbra is jól működik. Találkozott már vki ezzel a problémával?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz coolmpi #76474 üzenetére
Ezért kérdeztem, hogy milyen eszközről van szó. Ha mondod az alaplap típusát, illetve, hogy Killer hálókártya, akkor élből javaslom, hogy ha van az alaplapon másik hálókártya, akkor inkább használd azt.
-
félisten
válasz snyper990 #76473 üzenetére
Viszont a ház másik végében is van egy router, az LAN kábel segítségével terjeszti ki a wifi hatósugarát (össze van kötve a UPC modemmel). De azon keresztül sem gyorsabb.
Próbáld ki, hogy kikapcsolod az Ubee wifi részét (vagy átváltod bridge módba), és a másik routerrel próbálsz kapcsolódni.
A UPC-s modemet amúgy sem tudom kiiktatni a hálózatból (abba jön be a koax kábel).
Bridge módba tudod rakni, és akkor a Wifit nem ő osztja.
Attól függetlenül, hogy a telepítésre gépen adom ki a parancsot, maga a telepítés a telefonon megy végbe, így nem látom, miért különbözne a végeredmény attól, mintha a telefonon böknék rá a telepítésre. Plusz frissítéseknél is ez van, amit meg nem tudok gépről megoldani.
Rosszul írtam le, sajnos a kapkodás. Böngészőből nyisd meg a Play áruházat illetve a Twittert, ne alkalmazásból.
A Play áruház és a Twitter is attól függetlenül, hogy honnan nyitod meg (API vagy böngésző), azonos kapcsolódással éred el. Ha böngészőből is lassabb, akkor sem biztos, hogy a
Az a gyanús, hogy csak és kizárólag telefonról és csak a Play Áruháznál és Twitternél fordul elő. Mintha valami port-beállítási vagy sávszélesség-hozzárendelési probléma lenne szolgáltatói részről.
Biztos, hogy nem, mert a szolgáltató nem fogja a Play áruházat vagy a Twittert korlátozni, illetve akkor más is tapasztalna hasonlót.
Az eszköz beállításban lehet hiba, vagy maga az Ubee lehet hibás szerintem. Hard Reset volt esetleg?
-
coolmpi
aktív tag
Megtaláltam a megoldást. Hátha más is szív ilyennel:
Killer E2400 hálókártya van az alaplapon. Ehhez "jár" egy Killler Control Center progi.
Ami default-ból a torrent jellegű forgalmat prio 6-ra rakja. Így 10 mbit / sec-re korlátozza annak sebességét... Átraktam prio 1-re, és azonnal jön max sebességen... pff milyen szivatós hiba...
-
snyper990
őstag
Viszont a ház másik végében is van egy router, az LAN kábel segítségével terjeszti ki a wifi hatósugarát (össze van kötve a UPC modemmel). De azon keresztül sem gyorsabb. (Jól van konfigurálva, észrevétlenül vált minden laptop és telefon a 2 hálózat között. Ez is egy régi router, egy TP Link TL-WR740N, de Pesten is ilyet használtam Digis nettel, és nem volt semmi gond vele. Ja, és természetesen egymástól megfelelő távolságra lévő csatornákon üzemelnek, és akkor is ez van, ha az a router ki van kapcsolva)
A UPC-s modemet amúgy sem tudom kiiktatni a hálózatból (abba jön be a koax kábel).
Attól függetlenül, hogy a telepítésre gépen adom ki a parancsot, maga a telepítés a telefonon megy végbe, így nem látom, miért különbözne a végeredmény attól, mintha a telefonon böknék rá a telepítésre. Plusz frissítéseknél is ez van, amit meg nem tudok gépről megoldani.
Az a gyanús, hogy csak és kizárólag telefonról és csak a Play Áruháznál és Twitternél fordul elő. Mintha valami port-beállítási vagy sávszélesség-hozzárendelési probléma lenne szolgáltatói részről.
De akkor lehet, hogy majd felhívom őket. Hátha megtudok valamit. (Bár akkor lehet, hogy lecserélik ConnectBox-ra, ami amúgy is jár már ehhez a csomaghoz, de valamiért hűségidő-hosszabbításnál maradt a régi. Nem tudom, miért, nem én intéztem, hanem szüleim. Bár ahogy a kommenteket olvasom, a ConnectBox sem tűnik sokkal jobbnak) -
veterán
-
modi
tag
Komolyabb kötelezettség nélkül létrejöhet a Liberty-Vodafone üzlet
https://m.hwsw.hu/cikk.php?id=60183 -
NoOne1976
őstag
válasz drugbaron1 #76468 üzenetére
Nekem konkrétan azt mondta upc ügyfeles, hogy szerződés lejárta előtti hónapban már mehetek hozzá az ügyfélszolgálatra "megtartóért", csak hivatkozzak a lemondásra. Most (amikor a beszélgetés zajlott) még nem tud olyan árat adni hosszabbításra, mint pár hónap múlva fog tudni.
-
viktorhu
veterán
Mobilszolgáltatónál volt ilyen telefonos beszélgetésem:
én: lejárt a hűségem, és szeretnék ügyfélmegtartóval beszélni
ügyélszolgálatos: akkor tudom kapcsolni, ha azt mondja, hogy fel szeretné mondani a szerződést
én: fel szeretném mondani a szerződést
üfsz: kapcsolom
én: köszönömügyfélmegtartó: miben segíthetek?
én: lejárt a hűségem, mielőtt lemondanám, szeretnék jobb ajánlatot kérni
üfm: mire gondolt?
én: (elmondtam)
(alkudoztunk kicsit, kaptam érdemi kedvezményt, de nem olyat, ami kellett volna)
én: köszönöm, gondolkozom az ajánlatom, meg megbeszélem a telefonszám használójával
üfm: rendben, keressen nyugodtan, ha döntöttekÉs nem történt semmi, nem volt lemondás (számhordozás aztán igen).
-
félisten
válasz snyper990 #76464 üzenetére
Szigorúan saját vélemény, de használj saját wifis routert.
Az egy feltehetően bő 5-6-7-8 éves HGW, és már kijövetelekor se volt egy világbajnok eszköz.Szerintem kizárt, hogy szolgáltatói probléma lenne. Ezt egyébként könnyedén kipróbálhatod. Számítógépről, böngészőből belépsz a Google Play-be, és megnézed hogy megy (így is lehet telepíteni alkalmazásokat, megadod a google fiókhoz párosított telefonodat, mikor a telepítésre bönksz és kész).
[ Szerkesztve ]
-
snyper990
őstag
Üdv!
Adott az alábbi szituáció: UPC 150Mbites net van nálam bekötve (plusz TV, telefon), régi Ubee modemmel. 2,4 GHz-es wifit szór. Androidos telefonom van, speedtest app a várható eredményeket hozza 14 ms ping és 1 ms jitter értékek mellett. Ennek ellenére a Play Áruházból a letöltések elég szenvedősek. Először "letöltés függőben" van másodpercekig, aztán "letöltés..." minimum egy fél percig, mire ténylegesen el is kezdődik a letöltés. Utána már többnyire gyorsan letölt (bár néha elgondolkodik még egy kicsit az utolsó pár kB-nál). Plusz Twitteren akár egy pár másodperces videó is képes hosszú másodpercekig úgy tenni, mintha töltene, mielőtt elindulna. Ezen a hálózaton minden telefon ugyanezt csinálja, viszont a telefonom ugyanezen beállításokkal pl. Digis nettel Pesten és Virgin nettel Angliában egy szempillantás alatt elvégezte ugyanezeket a műveleteket. Router-beállításra gyanakodtam, amit tudtam, kipróbáltam, WMM-et is kikapcsoltam próbaképp, semmi javulás. Laptopokon kifogástalanul megy a net.
Valakinek valami ötlet a probléma megoldására? Nekem szolgáltatói gondnak tűnik így, hogy mindent kipróbáltam már. Esetleg ha a szolgáltatónál érdeklődök, mekkora esélyem van rá, hogy legalább egy kicsit hozzáértő emberrel tudok beszélni? -
félisten
válasz 4Grider #76461 üzenetére
Én mindig tartok attól, hogy lemondom, majd másnap jön a szerelő, és levágja az oszlopról a lengőkábelt. Így is szolgáltatási limit van (ie.: nincs szabad hely a helyi központban, tehát új előfizetőt nem tudnak bekötni), szóval ha elköszönnek, akkor sikeresen sakk-mattot adok saját magamnak...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz DonThomasino #76460 üzenetére
A szerződés nincs meg a MyUPC oldalon, de a szolgáltatás főbb adatai szerepelnek a MyUPC -> Előfizetői Adatok alatt.
-
4Grider
nagyúr
válasz drugbaron1 #76458 üzenetére
Ahogy előttem írták, hűségidő alatt sehogy. A jó kis kötbérükről és adott "kedvezményeik" visszafizettetéséről nem szívesen mondanak le.
Viszont a hűség leteltekor a legjobb alkupozíciót nem a személyes ügyfélszolgálaton, hanem a telefonos ügyfélszolgálat lemondás menüpontjában éred el. Ott is csak akkor, ha azzal kezded, hogy felmondod az egészet (netestül), aztán hagyod rábeszélni magad egy olcsóbb netcsomagra... -
DonThomasino
veterán
Ha kitörltem egy régi UPC mailt amiben a szerződés volt,
vissza tudom keresni a korábbi szerződést a myupc ben ?[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
félisten
válasz drugbaron1 #76458 üzenetére
A hűségidő lejárta előtt sehogy. A hűségidő végén bemész egy ÜSzF irodába a TV boxxal, CI kártyával, akármivel, amit nem fogsz használni, és a UPC logója van rajta. Elmondod, hogy te csak és kizárólag 300Mbit/s sebességű internetet szeretnél, a TV-t és a Telefont lemondanád. Az ÜSzF-es illető ügyeskedni fog, nekem például csak a TV-t vette ki a szolgáltatásból, szóval figyelj oda (otthon vettem észre, de még egyszer már nem akartam sorbaállni és nyűglődni vele, úgyhogy fizetek extra 3600 Ft-t a UPC-nek a semmiért).
Kb. ennyi.
Sajnos szolgáltatást lemondani a MyUPC felületen és telefonon nem lehet....
[ Szerkesztve ]
-
drugbaron1
tag
Sziasztok!
Kis segítség kellene. Jelenleg fizetek 500 internetet + TV +telefon.
Az évek során alakult ez ki, de nekem nincs szükségem se TV se telefonra sőt az 500 netet is fölöslegesnek tartom, mivel a feltöltési sebességen 2Mbit/s -el több csak mint a 300 internetnek, szóval az is elég lenne.
A hűségem ha minden igaz a 9 hónapban fog lejárni.
Sajnos így havi szinten 3000+ al többet fizetek.
Hogyan tudom megoldani szerintetek, hogy csak egy 300-as netem legyen?Sajnos más szolgáltató nem jöhet szóba mivel nincs, csak a T és NET S, ami elég gatya....
Köszönöm előre is a segítséget.
-
AndrewTdi
addikt
válasz #42431471 #76450 üzenetére
Én megemlítettem nekik, hogy valószínű váltok, és picivel jobb ajánlatot adott. tobbet adtak olcsóbban.
eddig 240-es netért, gold tv csomagért, 1db hd CI, és 1db sima CI-ért fizettem 7600ot. Most 500-as netet adtak, kiegészitett gold tv csomagért és 2db HD CI kártyáért 6400 lett. nekem így már megéri maradni. Nem sokkal jonnék ki olcsóbban a digivel és sajnos a padlásról kéne lehúznom optikait, azt meg nem aakrtam. -
la_cc
addikt
Sziasztok!
Zugló külső részében lakom és tegnap este 10 óta nincs net... Másnál nem jelentkezett ez a probléma véletlenül?
Üdv!
[ Szerkesztve ]
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
félisten
válasz coolmpi #76448 üzenetére
Nem lehet, hogy kevered a mértékegységeket? Írod, hogy a vinyók könnyedén bírják a 100 mb / s-et, ami 100 Mbit/s-t jelent. Valójában gondolom 100MByte/s, amit írni szerettél volna, ami ugye 8x annyi.
Ha a torrent rendesen van beállítva, akkor ilyet én még nem láttam, szóval ott keresném a hibát.
Milyen rendszerről beszélünk? A Speedtesten kívül mással is teszteltél?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Upc ad a neten hirdetettnel jobb ajanlatot, ott ahol van digi is? Vagy ha lejart a huseg, mondjam fel nyugodtan?
Egyszer felhivtak, hogy hosszabbitsak, de az ugyintezo nem nagyon tudott ervelni a sajat szolgaltatasuk mellett. -
TeeJay
félisten
-
coolmpi
aktív tag
-
TeeJay
félisten
válasz coolmpi #76446 üzenetére
utorrentet letúrod a csába
felrakod qbittorrent 4.1.5-öt x64 verzióban
beállítod és menni fog szépen
persze ha HDD-re töltesz amiről a rendszer is megy ne várj csodát de a qbittorrent jobban fut mint a fos utorrentMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
coolmpi
aktív tag
Sziasztok!
Tapasztalt már valaki olyat, hogy speedtest-en kb. megvan a sávszélesség ~450-500 Mbit, viszont torrent 9,9 mb / sec-nél megáll. Az istenért nem megy feljebb.
Mi lehet a gond?
Gigabites a hálózat, és a UPC router-t használom modemnek. 1 éves a készülék. Utorrent-et használok.
Előre is köszönöm!
CM -
kabelmania27
Topikgazda
válasz Motion_Blur #76442 üzenetére
Üdv!
Nézd meg milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító. -
4Grider
nagyúr
válasz Motion_Blur #76442 üzenetére
Megnézed a CB-n a jelszinteket, és ha az okozza a problémát, akkor bejelentéskor ezt jelzed az ügyfélszolgálatosnak. Az pedig ránéz, látja, hogy tényleg, és nem fog értetlenkedni, hanem küldi a szerelőt...
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
UPC Gold+HD csomagom van, 500-as nettel Connect box-al stb... a problémám az hogy az utóbbi hónapokban nagyon durván leesett a jelerősség és minőség, a HD csatornák nagy része be se jön de több SD-n is szétesik a kép.
Van-e alternatív módja a hiba bejelentésnek mint a telefonon történő ügyintéző értetlenkedésének hallgatása és kínlódás a protokollal (kapcsolja ki a TV-t majd be stb...)?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
net91
senior tag
A jövő mediaboxa megérkezett!!!
[ Szerkesztve ]
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
dzoli87
aktív tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan jelenséggel, hogy a Horizon médiabox magától bekapcsol random, 1h-n belül akár 2x-3x-is.
Azt hittem, hogy a TV kapcsolgatja be HDMI-n keresztül, mert ha bekapcsolom a TV-t, bekapcsolja a boxot is.
Kihúztam a HDMI-t belőle, de 10-15 perccel később megint bekapcsolt, naponta többször is csinálja 6-8 alkalom legalább.
Gyári visszaállítást már adtam neki, de a következő a balta lesz! -
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Gyorshangolashoz honnan lehet megnezni a frekvenciat es a halozati azonositot?Samsung Galaxy A55 5G
-
-
Toth_Jani
őstag
válasz kabelmania27 #76424 üzenetére
A TV egy érdekes jószág, nálam is a szerelő felrakta a kábelre a csatlakozókat olyan jófajtának kinézőket, a TV-n a jelerősség 9-28%, na kicseréltem a kábelt egy másikra úgy 95% a jelerősség, de érdekes hogy így viszont szakadozik és kocásodik a kép, a jelminőség mindkét esetben 95 felett van.
Visszaraktam a gyenge UPC kábelt és tökéletes. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz Csabusman18 #76423 üzenetére
Üdv!
Nézd meg milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító.
Ha bemásolod a modem értékeket meg tudjuk írni, hogy milyen a bejövő jelerősség.
Tévén milyen a jelerősség/minőség? -
Csabusman18
tag
Üdv mindenkinek! Néhány napja kockásodik a kép, sőt néha a kép is eltűnik másodpercekre. Egyszer már volt szerelő, akkor osztókat cserélt, de megint előjött a hiba. Igazán véletlenszerűen jelentkezik a hiba. A kártya CI modullal van a TV-ben. Köszi.
-
félisten
válasz adamos0606 #76421 üzenetére
A jelek szerint nem igazán jutott az eszébe még senkinek ilyesmi, legalábbis a topiclakók közül...
[ Szerkesztve ]
-
adamos0606
tag
Azért ebbe a topikba írtam, mert kifejezetten a Horizon mediabox lan-ra kötése helyett keresek megoldást. És alapvetően az érdekelt volna, hogy van-e tapasztalat, hogy milyen paramétrekkel rendelkező wifi erősítő kell (lan kimenettel), hogy akadásmentesen működjön mondjuk egy hd csatornán lévő műsor visszanézése.
De ha nincs ilyen tapasztalat, akkor keresek máshol. -
félisten
válasz adamos0606 #76409 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy miért a UPC topicba teszed fel a kérdést. Wifi topic is akad, amely kifejezetten ezzel foglalkozik.
Személyes véleményem: a Wifi arra való, hogy a mobiltelefonod, esetleg böngészésre a laptopod internetkapcsolatát megoldja. Függően attól milyen környéken élsz, simán lehet akár több tucat Wifi eszköz aktív a használt frekvenciákon, és a ha tudod hogy működik a Wifi (alias IEEE 802.11 vezeték nélküli adatátviteli szabvány), akkor tisztába kell lenned azzal, mit is jelent ez. Röviden: azt, hogy nem lesz folyamatos és állandóan stabil jelfolyam. Ez sajna ilyen. Én vidéken élek, de a 2.4Ghz-es tartományokon is tucatnyi eszközt látok, illetve újabban már az 5Ghz-es tartományokban is jó széles spektrumokban "szórnak" (köszönjük UPC Wi-Free).
Pont most oldom meg a lakás egyik végéből a másikba a 10Gbit-es hálózatot, igen, lehet szívni vele, de cserébe biztos és stabil kapcsolatot nyújt. Ellenben folyamatosan találkozom azokkal a zseniális eszközökkel, amikkel a Wifi hálózatot próbálják "erősíteni". Az esetek jó részében inkább csak feleslegesen dobják ki a pénzt a drótnélküli "megoldásokra"....
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz adamos0606 #76415 üzenetére
De ha meg azt akarod, hogy "smooth működjön", akkor mégsem wifi jelerősítős megoldást akarsz, szóval a kérdésedre válaszolt. Elég nagy a szerencsejáték faktor a dologban. Van egy wifi hálózatos topic, ha akarsz kísérletezni a dologgal, akkor ott írd meg, hogy milyenek a körülmények, pl. hogy milyen a wifi jelerősség ott, ahol a stb van, mennyire stabil ha pl. ott wifiről megnézel egy nagy felbontású youtube videót, meg úgy már ki tudod próbálni, hogy elég-e a 2,4 GHz stb. De ha elér oda az 5GHz, az jobb lenne, hogy ne akadjon el rajta a videó, amíg valaki más youtube-on videót néz wifiről.
-
4Grider
nagyúr
válasz adamos0606 #76415 üzenetére
Máshogy nem tud, csak az áramvezetéket használva. Ezért powerline.
Nálam a gyerek tv-jén az van, 4K-t már nem igazán tud szobán belül sem (500 Mbps-os adapterek). A HD néha szakadozik, 720p már folyamatos.
Kisautomatán keresztül is működik, sőt nálam átmegy néhány 10 Mbps két fázis között is (ne kérdezd hogyan, de tuti a két külön fázis). -
adamos0606
tag
válasz 4Grider #76413 üzenetére
Nem mondod, google-re nem is gondoltam...Amúgy se neked címeztem a powerline adapteres kérdést, de köszönöm a hasznos válaszod...
BTW valójában te se a kérdésemre válaszoltál...
A kérdés nem arról szólt, hogy akarok-e wifi jelerősítőt használni, hanem arról, hogy milyen paraméterekkel rendelkező kell, hogy a visszanéző funkció smooth működjön...pjen köszi, így már világos, ha jól gondolom a jel a villamos hálozaton jön át.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz adamos0606 #76412 üzenetére
Egyik egység a router mellett egy konnektorba.Utp vel összekötve a routerrel.Másik egység szintén a konektorba.UTP vel q Tv be.
-
4Grider
nagyúr
válasz adamos0606 #76412 üzenetére
Ha szoktad használni a Google-t, akkor kicsit hamarabb találsz válaszokat.
-
adamos0606
tag
-
canniball
nagyúr
Én inkább egy powerline adaptert vennék a helyedben.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
4Grider
nagyúr
Gondolkozhatsz bármilyen vezetéknélküli megoldásban, a tuti viszont mindig is a kábel lesz. A wlan rendelkezésre állása/sávszélessége ezer dologtól függ, a kábelé 3-4-től. Utóbbinál mindre van ráhatásod, a vezetéknélkülinél viszont csak részben függ tőled a minőség.
-
adamos0606
tag
Sziasztok!
Második Horizont box-hoz nem szeretném az UTP kábelt kihúzni, viszont a műsorvisszanéző funkciót ezen a boxon is használni szeretném. Emiatt jelelerősítő használatán gondolkozom aminek van ethernet csatlakozója, amire rákötném ezt a boxot. Connect box a routerem és 500 -as net csomagom van. Ehhez milyen tulajdonságokkal rendelkező jelerősítő kell, hogy meglegyen a sávszélesség a visszatekerős tartalmakhoz? Elég-e a 2,4 Ghz-es, és max 300 Mbit/s max átvitelti sebességű jelerősítő? Esetleg mire kell még figyelni, hogy működjön a dolog?
[ Szerkesztve ]
-
picur10
aktív tag
Végül maradtam egy évre a upc-nél. Egyelőre rendben van
-
flexxx
tag
Hali!
RTL Spike másnál is akad? Csak a kép, a hang úgy tűnik rendben van, és minden más csatorna is.
[ Szerkesztve ]
-
HaGii
tag
válasz kabelmania27 #76404 üzenetére
Köszi a gyors, és részletes választ!
"-Milyen telefon? Androidos? - Nem,sima okos."
-
kabelmania27
Topikgazda
Üdv!
Ha felhívnak telefonon nem kell elfogadni az ajánlatot, ha már elfogadtad 1221-en vissza tudod vonni a csomagváltást.
Ha a számlán van rajta olyan változás ami nem tetszik akkor írj emailt a honlapról, hogy az új ajánlatot nem fogadod el és a jelenlegi szerződés alapján szeretnéd a továbbiakban igénybevenni a szolgáltatást.[ Szerkesztve ]
-
HaGii
tag
Sziasztok!
Ma megkerestek, hogy újítsam meg a szerződést. Hogyan lehetne elállni az ajánlattól? Azt látom, hogy pusztán ráutaló magatartással létrejön a szerződés, de azt nem találom, hogyan visszakozhatnék.
"-Milyen telefon? Androidos? - Nem,sima okos."
-
4Grider
nagyúr
válasz AndrewTdi #76400 üzenetére
Nyilván érzékelője válogatja, hogy melyik milyen frekvenciákra és azokhoz tartozó adóteljesítményre érzékeny. Logikusan úgy kellene mindet tervezni, hogy a szabadon használható frekvenciablokkokban megengedett maximális adóteljesítmény ne tudja őket zavarni. De ugye a pénz nagy úr...
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest