Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
Üdv.Tudja valaki,hogy a Nat geo mostanában méró nem magyarnyelvű?
-
félisten
válasz daniel2121 #74197 üzenetére
Előszó: tippre a NAS-od tűzfala lesz a ludas.
Szóval, akkor így néz ki a CB port forward ablaka?
Értelemszerűen a 192.168.0.45 helyett a NAS-od IP-je van, és az összes szükséges port be van állítva (80 TCP és UDP, stb.).
Csak egy ötlet: próbáld ki, hogy kikapcsolod a NAS tűzfalát próbaképpen, és úgy megpróbálod elérni. Ha így működik, akkor már tudod, hogy hol kell a problémát keresni.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
válasz daniel2121 #74195 üzenetére
Őőőőő....
Mit szeretnél pontosan? A NAS-t akarod az interneten keresztül elérni? Mi a NAS-od belső IP-je? Az fix-re van állítva?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz daniel2121 #74193 üzenetére
Na várj, ha át tudod állítani bridge módba, akkor nem IPv6-on vagy szerintem.
Ez esetben valami gyanús. Mi a probléma a port forwarding-al?
-
félisten
válasz daniel2121 #74190 üzenetére
A ConnectBox admin felületén át tudod állítani a CB-t bridge módba (két opciónak kellene lennie, router és bridge)? Ha nincs ott az opció, akkor IPv6-os UPC elérésed van. Vagy nézd meg a ConnectBox felületén, hogy milyen külső IP-je van, élek a gyanúval, hogy nem 89.134.34.124 lesz ott...
Ha ez igaz, akkor az van, amint már leírtam 2x: hívd fel az ügyfélszolgálatot, és mond meg nekik, hogy szeretnéd kívülről elérni a gépedet, ezért szükséged lenne arra, hogy ne IPv6-on, hanem publikus IPv4-en érd el az internetet. (Technikailag nem ez a helyes megfogalmazás, de érteni fogják)
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
félisten
válasz daniel2121 #74188 üzenetére
Akkor még egyszer:
Ha IPv6-ra vagy állítva, akkor kívülről valóban nem lesz elérhető a géped, tehát ügyfélszolgálat, és kérd az IPv6 kikapcsolását.
Ezt nem helyi szinten állítod be, hanem központilag kezelik.
-
félisten
válasz Intruder2k5 #74186 üzenetére
NAT-ol a UPC, amikor IPv6-on vagy, akkor az IPv4 címed NAT-olva van, most kerestem én is rá Kali válasza után.
A lényeg, hogy a UPC IPv6 rendszerre áll(t) át, és az IPv4 e felett van jelenleg megvalósítva egy tunnel-ben. Amikor valakinek gondja volt/van az IPv6-al, akkor épp ez a NAT-olás a probléma, mert IPv6 beállítás esetében privát IPv4-et kapsz (pl. 192.168.0.10), és ezen keresztül kommunikálsz. Míg amikor hivatalosan IPv4-re állítanak át (valójában IPv4 over IPv6), akkor egy publikus ("valós") IPv4 címet küld ezen a tunnelen keresztül.
Tehát IPv6 esetében ha te mondjuk meghívod a Prohardver.hu-t, a te routered megkéri a UPC rezidens routerét, hogy kérje le a Prohardver.hu oldalt, és ez a rezidens router fogja a valódi lekérést megcsinálni, majd továbbítani feléd. Úgy, mintha egy router módban futó HGW mögötti routerről érnéd el az internetet.
Lehetne nyugodtan IPv6 és publikus IPv4 is egymás felett, csak az IPv4 címekkel így kufárkodik ezek szerint a UPC. Az IPv6 esetében NAT-olt IPv4-et kapsz, ami kívülről ugye nem látszik (nem tudod elérni IPv4-en a gépedet).
Legalábbis ha jól értem.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz daniel2121 #74180 üzenetére
Én eddig még nem hallottam, hogy a UPC bárkit is NAT-olna. És ez már csak azért is fura lenne, mert pont ők azok, akik egy előfizetéshez adnak 3db publikus IPv4 címet is.
-
félisten
válasz daniel2121 #74184 üzenetére
Akkor egészen pontosan mi a probléma? Mert az első kérdés arra vonatkozott, hogy NAT-ol-e alapból a UPC.
Ezek szerint port forward-ot akarsz beállítani a Connect Box-on? Ha IPv6-ra vagy állítva, akkor kívülről valóban nem lesz elérhető a géped, tehát ügyfélszolgálat, és kérd az IPv6 kikapcsolását.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
Szia,
Nincs, három publikus IP(v4) címem van egy előfizetéshez.
IPv6 esetén van IPv4 NAT, de az IPv6 kikapcsol(tat)ható, ha publikus IPv4 kell.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
félisten
Nem feltétlen, legalábbis nálam például nincs NAT-olva. De én vidéki vagyok. Ha gondod van a NAT-olással, akkor hívd fel az ügyfélszolgálatukat, és kérj segítséget.
Egy ismerősnél a házat figyelő webkamera miatt volt probléma (ő budapesti), és ott NAT-olva volt. Az ügyfélszolgálatot felhívta és azt javasolták neki, hogy kapcsolja a HGW-t modem módba (mögötte amúgy is volt saját routere). De nem tudom, hogy ez most / ma segítene-e.
[ Szerkesztve ]
-
daniel2121
senior tag
Sziasztok
A UPC-nél alapból az ip. címe mindekinek natolva van?
-
zool1
őstag
Sziasztok!
Arról már van információ, hogy a Vodafone a UPC mobilos üzletágát mikor olvassza be a saját portfóliójába?! Ebben az évben.
-
vlevi
nagyúr
-
RBJ
addikt
Nemrég költöztünk. UPC voltam UPC maradtam.
Problémám a következő, hogy ha nagyobb meenyiségű adatforgalom van pc n akkor a tv adás szakadozik.
Régi helyen ilyen probléma nem volt.
Valahol lehet optimalizálni kellene? Vagy ennyit tud ezen a helyen. ?Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
AtHoS
nagyúr
válasz Toth_Jani #74166 üzenetére
+1 Én hasonlóan vagyok ezzel, mint ahogy Te
Nálam 90%-ban valamelyik sportcsatorna megy, ha be van kapcsolva a TV. Digi műholdas az alap TV szolgáltatás, ezt kiegészítve a Spíler1-et MindigTV előfizuval néztem, de nyáron jött egy UPC üzletkötő, akinél netcsomagdíj+pár száz forintért váltottam összetettebb csomagra (NET+TV és telefon, amiben ott a Spíler1), így november végével nem hosszabbítottam meg a MindigTV előfizut.
Most annyiban változott a helyzet (igaz listában még nem találkoztam velük), hogy a spíler csatik jönnek a műholdas digire, ezért "fölöslegessé" válik a UPC-s TV szolgáltatás (telefont amúgy sem használom). Talán a Filmmánia amin néha néztem 1-2 filmetread-only mode on the forum
-
Toth_Jani
őstag
Én kedvencekbe raktam a csatornákat, most 41 van berakva, de abból kb: az első 15 csatornát nézem, általában az első reklámig, igaz a lottón hamarabb lesz 5 találatom mint úgy kapcsoljam be a TV-t hogy éppen ne reklám menjen.
Nincs is szükségem a reklám és propaganda csatornákra, de csak 300 forinttal fizetek többet mintha csak Internetem volna. -
tomp
félisten
-
maki1976
tag
na igen. Meg a Cinemax-okat is betehetnék HD-ba, illetve fejleszthetnének a FilmBox pakkon is ennyike gyenge csatornáért még az a pénz is sok. Mashol vannak + csatornák is mint pl. DocuBox, FightBox, stb. Meg a sima csomagokba is tehetnének ujabb csatornákat, 2018ban szinte csak elvettek, uj csati alig jött...
-
kabelmania27
Topikgazda
Pozitív letöltési, 50 alatti feltöltési értékben, 100%-os jelerősség/minőségben Gazdag Új Évet Kívánok!
[ Szerkesztve ]
-
maki1976
tag
Kíváncsi vagyok, h az UPC erre mit lép! Jól beszopatta magát ezzel, h eddig nem tette be a Spíler 2-t a kínálatba. Most majd tényleg sokan elmennek tőlük. Sokan arra vártak, h majd januárba bekerül, de sztem Ők is lelépnek, elfogyott a törelmük...Ráadásul mindegyik szolgáltató próbálja az ügyfeleket megtatrtani , csalogatni új csatornákkal, akciókkal, kedvezményekkel, de az UPC magasról tesz az efikre, gondolom a vodára várnak.
-
maki1976
tag
Érkeznek a Spíler TV csatornák a DIGI kínálatába, természetesen az UPC-hez még mindíg nem!
-
Mosqu!to
addikt
válasz blakey #74152 üzenetére
Cseréltem klienst, megoldódni látszik a dolog. Pedig sokáig etalonnak számított az utorrent 2.2.1. Most a qtorrenttel hibátlan.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
blakey
titán
válasz Mosqu!to #74151 üzenetére
ritkán sikerül átlépnem a 40 mbites sebessége - 300-as netem van de mindig maxon tölt le (~37MB/s), szóval a szolgáltató általánosságban nem korlátoz.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Van egy sanda gyanúm, hogy a szolgáltató korlátozza a torrent sebességét. 500-as netem van, azonban nagyon ritkán sikerül átlépnem a 40 mbites sebességet (több torrentet is próbáltam többszáz magyar seederrel), miközben a speedtest vagy egy ftp-ről letöltés megy teljes sávszélen.
Van erre valami megoldás? Vagy lehet, hogy nem is a UPC korlátoz?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
blakey
titán
válasz Graphics #74148 üzenetére
Felőlem engedjünk el mindet. De a fő felvetésed az volt, hogy nincs semmilyen HD csatorna. Valószínűleg más csomagra van aktiválva az eszköz.
Felhívod az üfsz-t és megoldják, ha szerencséd van akkor 2 percen belül.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Graphics #74146 üzenetére
Értem, hogy írtad, de valamit akkor sem értesz, a második eszköz korábban független volt a fő előfizetéstől, hiába volt full előfizetés a második eszköz SD is lehetett. Ezért tisztázd az üfsz-el, hogy mid is van pontosan, simán elképzelhető, hogy nem aktiválták a teljes csomagot.
-
blakey
titán
válasz Graphics #74136 üzenetére
A fő előfizetésed pontosan micsoda és milyet kértél másodiknak? Már régóta minden TV-men HD-s kártya van de külön kellett kérni, hogy HD vagy csak SD legyen a másik két kiegészítő kártya és boxoknál is ez volt. ezért kérdeztem, hogy milyen a második kiegészítő eszköz.
-
tomp
félisten
-
4Grider
nagyúr
válasz Graphics #74140 üzenetére
Az alap csatornák hiányát is okozhatja az, hogy nincs a kártyán aktiválva egy adott csomag (hanem egy másik).
Persze ha a hiányzó csatornák olyan MUX-okban vannak, amik vagy a legalacsonyabb vagy a legmagasabb frekvenciákon jönnének, ott már lehet kábel probléma. De kötve hiszem, hogy az összes HD csatornát a legalacsonyabb vagy a legmagasabb frekvenciákon nyomatnák...
A területednek megfelelő frekvenciasávokat megtalálod a honlapon. -
Atesz 666
aktív tag
válasz 4Grider #74138 üzenetére
"Régen volt ilyen, a második boxra külön elő kellett a HD csatornákat fizetni. Szerintem hívd fel a telefonos ügyfélszolgálatot, ilyen hibát ui. rossz kábel nem okoz..."
-Most is így van,én pár hete aktiváltattam a másik szobában lévő HD-s boxra a HD csomagot.
Sony Xperia S, Sony Xperia SP, Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z5, Sony MDR-ZX330, Sony a 33, Sony KDL-40EX500, Sony BDP-S360, Sony STR-DH820, Sony MDR-XD100, Sony DR-S5, Sony SS-FCR6000, Sony SS-B1000, Sony SA-W2500, Jamaha DVD-S663, ASUS X75V NOTBOOK, ASUS RT-N53 Router, SonimXP3.2 Quest Pro, stb stb.
-
blakey
titán
válasz Graphics #74131 üzenetére
A második boxra is van HD előfizetés?
-
Apollo_21
addikt
válasz Graphics #74131 üzenetére
Hasonló gond amikor mi is még upc-n toltuk volt.
Pl a nálam lévő box nemtudta a hd-t mert nemolyan box-ot adtak 2.számúnak.
Cseréltettük persze, de utánna jött a másik gond ha mindkét tv hd adást nézett nálam szaggatott a hd adás vagy megálltNem lehet h itt is az első box hd a másik meg a "buta" box?
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Gubek-Einste #74130 üzenetére
Ahogy leírtam jött az ötlet, mindjárt megcserélem
Na csere megvolt. A mindent tudó box bent továbbra is hoz minden adást, tehát kábelhiba kizárva.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Graphics
Jómunkásember
válasz 4Grider #74128 üzenetére
Nappaliban 33 db HD csatorna van. A másik szobában beüzemelt boxon viszont nincs semmi, és alap csatornák sem jönnek be.
De lehet van tippem a hiba okára, a másik szoba koax csatlakozója elég gyenge produkció.. Lehet ott lesz a gond.
Habár nem egy ördöglakat, egy rézszál és kész.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Gubek-Einste #74125 üzenetére
Nappaliban van minden . Legnagyobb csomag van
-
Topikgazda
-
Graphics
Jómunkásember
Halló.
Beüzemeltem a második HorizonBoxot .
Csak sima adások mennek, HD nem.
Jelszintre gyanakodtam, de jobb mint a nappaliban... Mi lehet a gond?
De azt hiszem kártyára váltok , mert nagyon lassú...
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
De jó, hogy visszaadtam a horizon boxot.
Pedig emlékszem nemrég én is írtam, hogy nem rossz. De azóta produkált érdekességeket, meg rájöttem a funkciói is elég gagyik. -
veterán
-
tomp
félisten
válasz LouiS22 #74109 üzenetére
Nyilván én is így gondolom de csak leírtam, hogy mit mondott. De lehet benne valami mi ügyfelek is látjuk, hogy kivéreztetik a tv ágazatot.
atala
Horizon boxon a visszanéző megy már 50i-n, eredeti HD minőségben és akár Dolby 5.1-el? (amikor volt nálam ilyen box ezeket nem tudta) Régi boxokon így megy. Konkrétan az eredeti csatorna minőségén megy a visszanéző. -
atala
addikt
válasz szabogabor10 #74115 üzenetére
Nálam semmi gond nincs vele. A minőséggel sincs bajom.
Használjál egy ideig a Telekomos visszanézőt. Könyörögve fogod visszakérni a UPC-set. -
legenda
válasz szabogabor10 #74115 üzenetére
Nem tudom, hogy minek a függvénye, terület vagy ilyesmi, de nálunk is elég gyakran használva van a visszanéző Horizon boxon és nem sűrűn találkozunk problémával.
Egyszer volt olyan, hogy egyik csatornán sem működött, a telefonos hibajelentéskor már azzal kezdte az automata, hogy van ilyen hiba, dolgoznak az elhárításán és másnap reggel valóban működött is ismét.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
veterán
-
saiyajin
senior tag
Sziasztok! Családi házban adott egy UPC-s Connectbox és wlan repeater mert kb. 50cm-es falak vannak, de egyszerűen pocsék a wifi jel, és sokszor szakadozik percekre, akár fél órára. Ezen szeretnék valahogy változtatni, merre induljak el?
Ha jól sejtem a Connect Box, mint kiinduló pont nem kerülhető meg. Az müködhet, ha beruházok egy komolyabb routerbe és az sugározná a wifit? Azt ki tudnám vezetni a CB-tól a lakás egy központi részére, és akkor talán a repeatertől is szabadulhatnék."I don't even close my fuckin' eyes when I sneeze"
-
atala
addikt
válasz szabogabor10 #74090 üzenetére
Ezt mire alapozod? A saját tapasztalatodra? Mert nálam normálisan működik. (Horizon box) Egy hibája van, ha valamiért újra indul a CB, akkor a boxot is újra kell indítani, mert a műsorújságot csak úgy tölti be rendesen.
Minden nap használom a visszanézőt. -
polonic
félisten
Remélem a Vodafone felvásárlásra mihamarabb rábólintanak.
Aztán a Vodafone komolyan is gondolja a piaci jelenlétet és elkezd fejleszteni. Elég jó konkurencia lehet a Telekomnak és ezt használják is ki![ Szerkesztve ]
-
LouiS22
veterán
A levélnek még csak-csak hiszek, de azt azért kizártnak tartom, hogy egy ügyfélszolgálati ponton Gizike bátran, a cég nevébne, hivatalos tájékoztatásként azt mondja, hogy a magyar cégnek ki van adva a spórolás... Nem kötözkodés, csak érted... Egy multi ilyet nem jelent ki nyíltan.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
Eyesis
őstag
válasz kabelmania27 #74068 üzenetére
Myupc-ben 'Tájékoztatjuk, hogy a Protokoll beállítások módosítása nem lehetséges'
Korábban működött minden rendesen, nem volt se kabel, se tv váltotás.
Az upcs kabelmodemet használom egyben wifi routerként is.
Holnap megpróbálom telefonon kikapcsolni az ipv6ot.
Köszi,
GyulaEyesis
-
pjen
félisten
válasz ZoltanRobi #74106 üzenetére
Koax kábellel mehet az UTP egy csőben.
-
ZoltanRobi
tag
válasz Livius #74102 üzenetére
Értem, köszönöm a segítséget!
Akkor ha jól értem az aljzat amit kinéztem jó lesz ezzel a típusú Cat6a-val amit linkeltél, és nem is kell semmit "bűvészkedni" csak bedugni és kész?
Még annyi, hogy egy MüIII csőben menne ez a Cat6a kábel és a koax, nem lesz gond így ha nem árnyékolt az utp?
Köszi!
-
félisten
válasz ZoltanRobi #74100 üzenetére
Ezt a fali aljzatot venném, mivel Cat7-est nem találtam.
Cat7-est még én se láttam, de ez teljesen jó lesz.
Jó lenne a Cat6a kábel is, csak én nem értek hozzá, és a tanácsok amiket különböző helyről kaptam/kapok mind tök ellenkezőek
A Cat7-el sem jársz rosszul, csak annyi a történet, hogy az némileg drágább. Az árnyékolt kábel extra védelmet nyújt, házon belül max. akkor téma, ha például egy gégecsőbe húzod be a 230V-os vezeték mellé, vagy hasonló. Ilyenkor jó az, ha pluszba árnyékolt. De az árnyékolt kábelnél értelemszerűen gondoskodni kell az árnyékolás lekötéséről is.
Nem csak a Cat besorolás számít, hanem a mögötte lévő X/ABC jelölés is, a per előtti a külső árnyékolást jelenti, U = nem árnyékolt, F = fólia, S = rézfonat árnyékolás. A per utáni jelölés esetén az UTP az árnyékolatlan érpárokat jelenti, az FTP esetén az érpárok is egy fóliaárnyékolás kapnak. Ha nincs mellette más kábel, ami zavarhatná, akkor az U/UTP kábel is tök jó. Én személy szerint az U/FTP Cat6A kábelt választanám, de ahogy korábban is írták, ez csak egy vélemény...
[ Szerkesztve ]
-
Livius
őstag
válasz ZoltanRobi #74100 üzenetére
Ezért full felesleges a CAT7-ben gondolkodni, mert aljazatot se találsz még hozzá. Vegyél CAT6a-t árnyékolatlant, és otthonra ez full jó lesz. Tudná a 10 Gigabit/s-es sebességet is (főleg pár 10 méteren gond nélkül tudja majd), szóval az 1 Gigabit/s-es routerekhez teljesen jó jelenleg.
Vedd ezt a CAT6a UTP-t! Az aljzat amit kinéztél jó lenne árnyékolt CAt6a-hoz is csak az a gond, hogy ez csak azt jelenti, hogy az árnyékolást tovább vezeti abba a kábelbe amit beledugsz, tehát, ha nem olyan árnyékolt CAT6a kábelt használsz a tovább elvezetéshez a szobába vagy nincs profi hálókártyád vagy routered, amiknek a portjai az árnyékolásra tartalmaznak pint, akkor ez semmit sem ér. Ilyenkor a falnál neked kéne megcsinálni a szakszerű földelést az aljzatnak külön erre a pinjére, és akkor lenne értelme legalább azon a szakaszon a falban egy árnyékolt CAT6a-nak.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
félisten
válasz 4Grider #74099 üzenetére
Ha neked elég az 1Gbit, akkor nem kell a témával foglalkoznod. A téma pedig úgy került elő, hogy a kollega kábelezne, és ezzel kapcsolatba szóba a dolog. Ha pedig már kábelezik valaki, akkor miért ne gondolna a jövőre?
Én nemrég raktam SSD-t a NAS-ba, és azért bizony észrevehető az 1Gbit és a 10Gbit között a különbség, mikor megnyitok egy több, több, mint 100 megás PDF fájlt...
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest