-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
válasz
cukimajom #70291 üzenetére
Kötsz egy UPC mobil előfizetést, ez területfüggetlen, és jár hozzá a WiFree elérés.
https://www.upc.hu/internet/meg-tobb-szorakozas/upc-wi-free/
-
4Grider
nagyúr
-
cukimajom
tag
Lehet UPC Wi-Free felhasználónevét és jelszót szerezni valahogy úgy, hogy nem vagyok UPC-s?
-
polonic
félisten
XXI kerületben van internet másnál?
Router azt írja az idő dhcp-je nem akar működni. -
blas
csendes tag
válasz
woodworm #70280 üzenetére
hali,
talaltam itthon egy switchet, tehat a tavoli routert kicsereltem most a switchel, a routert pedig betettem a gepem es a kabel modem melle. Igy a gepem a routerbe van dugva, ami pedig kapja a WAN porton az internetet a bridgelt hgwbol.
Bridge mode allitas utan HWG: 192.168.100.1
Routerem: 192.168.1.1 (dhcp 192.168.1.100-tol oszt cimeket)
A wifi is csak a routeren van engedelyezve, kikapcsoltam azt is a hwg-n.A gepem es mas eszkozok is kapnak a dhcp servertol 192.168.1.100+ folotti ipket es mukodik minden.
Egeszen reggelig, amikor a gepemet a halozaton talaltam ugyanugy, gw a router es az ip is amit kapott a dhcptol be van allitva, viszont se internet se pedig a router 192.168.1.1-en nem erheto el, timeoutol. Illetve pirosan vilagitott az internet jel a routeren. Tobbszor ujra inditottam a kabel modemmel egyutt, es soha nem birtam elerni. Egyertelmuen a routernek van baja, a HWG feluletet elerem a 100.1-en es minden rendben van a nettel.
Visszakapcsoltam a HWG-t router modba, es megy minden ahogy regen, es a routert is elerem most mar a 192.168.1.1-en logokban semmi nincs mi volt a baja eddig. A routert bar eddig nem ilyen szerepben de hasznalom mar par honapja nem hiszem h hibas a hardwer. TpLink WR1043ND.
MI lehet ennek a fajta kimaradasnak a oka? Egyszer csak elerhetetlen lesz a router es valamit nem talal szerintem
-
kabelmania27
félisten
válasz
inf3rno #70281 üzenetére
Attól, hogy nincs rögzítve a kábel elvileg nem lehet probléma, ha megsérül az árnyékolás először az alacsonyabb frekvenciákon tapasztalhatsz problémát pl amikor elmegy egy autó vagy kismotor a ház előtt, illetve a feltöltési csatornákon zajbetörés lesz amitől a net fog akadni.
ITT megtudod nézni mely frekikkel van gond, ha nem az összes adás akad az adott frekin lehet központi probléma van. -
inf3rno
nagyúr
válasz
kabelmania27 #70268 üzenetére
Igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy lehet e amiatt, hogy hibás a kábel, amit behoznak a házba. Egyszer már leszakadt a rögzítése a ház oldaláról és lógott egy hónapig a ház mellett, és mintha azóta csúszna szét a kép, de nem vagyok benne biztos.
-
woodworm
veterán
Modem módban a hgw-re csatlakoztatott eszközök külön kapcsolódnak.
Korábbi kérdésedben azért felmerült egy plusz kábel gondolata is a lan portok között, akkor mi a gond? Ha a pc-t nem a hgw-re csatlakoztatod, hanem a routerre, akkor az kábelezés szempontjából nem különbözik az ötletedtől. -
kabelmania27
félisten
válasz
hardline #70271 üzenetére
Nincsmit. Értékek rendben vannak, új kiépítésű területnél előnye, hogy kisebb a node területe.
Ha megnézed (biztos ami biztos alapon) milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni kb milyen erős a bejövő jel. -
Ez attól függ, hogy miért kellene "átmenni" azon a routeren. Természetesen port forwarddal megoldható, hogy különböző szolgáltatások elérhetők legyenek a router WAN oldaláról is, ez viszont kockázatokat is hordoz magában, ha mondjuk file megosztásra gondolsz. Ezen kívül kellene hozzá egy DDNS cím is, ami alapján a géped "megtalálja a routered az interneten", mert ebben a felállásban mindkét eszközöd egy külön publikus IP címet kapott.
Mondjuk az ilyen igény meglehetősen bonyolítja ezt a bekötési módot, és az elején nem is említetted, hogy erre szükséged van.
-
blas
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #70274 üzenetére
Koszi mukodott amit irtal. Mas gond adodott. A gepem a upc routerbe van dugva es abbol egy masik lan megy a masik router wan portjaba a szoba masik feleben. az en gepen soha nem tud atmenni azon a routeren? esetleg ha osszekotom oket a lan porton is?
udv
-
-
blas
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnek sajat routert hasznalni ICMP ping engedelyese miatt. At tettem a UPC routet bridge modeba, bekapcsoltam a dhcp servert a 2. routeren. Sajnos nem tud felmenni internetre a 2. router, dynamic ipvel mert irja hogy a wan port disconnected. Lan-Lan on vannak osszekotve, de probaltam mar a 2. router wanjaba dugni a upc modemet. Tud esetleg valaki segiteni ebben?
Koszi elore is,
blas -
-
hardline
senior tag
válasz
Köszönöm a gyors segítséget!
Azt írja az oldalon, hogy csak egyszer kérhető a beállítás módosítása. (ipv6-ról ipv4-re váltás)
Jár ez bármilyen hátránnyal később?Le és feltöltés fül adatairól a két kép. [kép] [kép]
Egyébként új az egész hálózat. 2 hónapja kezdték kiépíteni a településen, egy hete lehet rákötni.
woodworm
neked is köszönöm! -
inf3rno
nagyúr
válasz
Nincs box, CI kártya van. Ezen a TV-n mondjuk semmi nincs, csak a kódolatlan csatornákat nézem.
-
kabelmania27
félisten
válasz
inf3rno #70265 üzenetére
Lehet átmeneti központi probléma van az adásokkal. Nézd meg osztóknál nem lazultak-e ki az F csatlakozók, osztók bekötése/fajtájuk korábban már rendben volt.
Tv/box milyen jelerősséget és minőséget ír ki? Ha megírod a modem értékeket (letöltés és feltöltés fülek) ki lehet számolni kb milyen a bejövő jelerősség.
hardline: Üdv! Valószínűleg ipv6 módban van a modem ezért nincs modem üzemmód, my upc oldalon kitudod kapcsolni az ipv6-ot (vagy felhívod a 1221-et megnyomod a hibabejelentés/csak internetiba menüpontot), utána lesz modem üzemmód. Ha megnézed a haladó beállítások, hálózat állapota menüpontban letöltés és feltöltés füleken az értékeket meg tudjuk írni, hogy kell-e netszakadástól tartanod.
Összefoglalóban pár dolog levan írva. -
hardline
senior tag
Sziasztok!
2 napja kötötték be hozzám a UPC csomagot (net, tv). A kérdésem az lenne, hogy saját routert, amit eddig is használtam (nyomtató megosztásra, hálózati tárhely megosztásra, transmission, smb) hogyan tudom használni?
Nem találtam olyan beállítást a ConnectBoxon, amivel válthatnék modem módra, így meg csak AP-ként tudtam a routerrel kapcsolódni, beállítottam neki DHCP-ben egy fix ip-t a nyomtató megosztás miatt, így az működik, de ugye a HDD-t nem érem el, nem látszik a hálózatban a routerem.
Elvileg a CB webes felületén bal oldalon 5 menüpontnak kéne lennie, amiből a harmadik a modem üzemmód, de nálam csak 4 menüpont van, a modem üzemmód hiányzik. -
tomp
félisten
Vajon angliából miért csak este működik a tv tár? pl HBO OD és a többi.
Napközben "pillanatokon belül indul" üzenet és csak karikázik de nem történik semmi.
A műsorvisszanéző viszont napközben is megy. -
inf3rno
nagyúr
Az, hogy időszakosan szétesik a kép bizonyos csatornáknál (cool tv leginkább), illetve elmegy a kép és a hang is 1-1 másodpercre 2-10 másodpercenként mi miatt lehet?
-
ThodEE
őstag
válasz
Toth_Jani #70263 üzenetére
Szia
2018 május 16.-án kötötték be a netet de még csak 1 hónapja költöztünk oda, azóta az elmaradt munkák pótlása és közben a munkahelyen is dolgozás mellett legfőképpen alvással töltöttem az időt de már 2 napja sikerült annyi helyet szorítani a dobozban lévő cuccaink közt hogy az asztali gépet is összeraktam és nem csak telefonon messengereztünk
Szerda délután több órát azzal töltött a gép hogy az elmúlt 1.5 hónapnyi frissítéseket begyűjtse, aztán este sikerült 3 órát CoD2zni a barátokkal, ma pedig be üzemeltem az Archert, ami a CBvel együtt azért nincs a földön mert van alatta doboz amibe még a kicsomagolásra váró cuccok vannak
Közben kaptam privátban infókat hogy a lezáratlan pont is ront a témán , mert ugye még szekrény sincs nem ám TV
Plusz az elosztókat se néztem még meg de bízom benne hogy ilyen új szerelésnél nem kínáltak meg sz@rral
Szóval még pár hét, hónap,.. év
Aztán indul a NAS meg flickerre a képfeltöltögetés és majd meglátjuk hogy digi után mennyire falhoz csapkodós a cucc
Egyébként a 3 óra CoD2 alatt fix 20-25ös ping, 1-2 csomagvesztést leszámítva, mellette TS el teljesen korrektül működött, az ikariam nehezen tölt be de minden más weboldal egészen elfogadhatóan megy, kicsit lassabb mint üvegszálon de majd megszokjuk
-
Toth_Jani
őstag
válasz
ThodEE #70262 üzenetére
A letöltést igazából a Gdrive-n vagy a MS szerverein lehet tesztelni, mondjuk egy Windows telepítő vagy bármi nagy méretű fájl letöltésével, azok piszok gyors szerverek, simán tudják mindig az 500-at.
Igaz én egy nyugdíjas környéken élek, itt kevés az előfizető, és szinte az enyém a kábel. -
mlinus
őstag
jól ismerem a pumás hibákat, még anno amikor bevezették az 500-as netet 2014 végén, én voltam az első ügyfelek egyike. Akkor Hitront kaptam (amit az üzleti előfizetésekhez jár általában) és eleinte rengeteg probléma volt, sokat is beszéltem technikusokkal, akik értettek is hozzá.
Elég sokat javult a helyzet azóta- eleinte elképesztő lassúak voltak az oldal betöltések, rengeteget ingadozott a sebesség, a ping is gyatra volt - de tény, hogy teljesen sose lesz megoldva, mivel hardveres hibáról van szó.
Viszont én összeségében abszolút elégedett voltam, egészen mostanáig.Pár hete jött egy firmware update ami szerintem az ingadozó pinget javította ki (persze, ez csak az icmp-re vonatkozik, az udp/tcp ugyanúgy ingadozik, ergo csak kamu az egész hogy nehezebb legyen észrevenni hogy nincs minden rendben) viszont "cserébe" azóta elkezdett újraindulni, és azóta vannak illegal packet bejegyzséek a logban, egészen addig egy se volt.
Tényleg úgy tűnik hogy egy sima weboldal vagy stream megnyitása véletlenszerűen kiakasztja a modemet, és újraindul tőle.
Szerintem ki lehet tőlük harcolni egy másfajta modemet ha eléggé rámenős vagy, de akkor bukod az 500 megabitet, illetve a 8+ csatornát, ami azért már 240 megánál is jól jön csúcsidőben.
-
Most sacc per kábé az ilyen hsz.-ek miatt követem a topicot, mert lejár hamarosan a hűségem, és utána a kombinált csomag ugrik, csak internet lesz, de ahogy nézem, én nem akarok CB-t. Szóval max. 240Mbit/s-es internet előfizura mehetek, hogy normális modemem maradjon.
Mondjuk azzal is megjártam, vagy 7 évig szolgált a Cisco EPC3925 hűségesen, oszt' három napja megadta magát, és most kaptam helyette TC7200-at. De még az is jobb, mint a CB...
-
fsdb
aktív tag
válasz
mlinus #70255 üzenetére
Ha jól emlékszem nálam logolt 192.168.-os címet is. Jelentheted. Csak ez a modemük van amit adhatnak. Én is jelentettem. Kijött a technikus mondtam ez van. Jelszintet nézett elbeszélgettünk, ha ki is lenne cserélve az üzletibe is puma van, sebességnöveléskor úgy is ezt kapnám stb.. Ő mondta, hogy az emberek nagy része csak facebook meg ilyenek. Ha jól látom ezt nálad a twitterrel elbukta. Meg találjunk ki valamit miért jött ki, mutatta, hogy lehetősége sincs, hogy ilyet beírjon. Nem tud mit kezdeni vele. Mutattam, hogy ott a T az oszlopon szembe. Egy darabig köröztek a környéken, az oszlopokat nézegették, feszítőket cseréltek stb.. Új építésű optikai. Egyszer még csak úgy a wifi jelszavam eltűnt, (nem állítottam át a gyárit). Lecserélgettem a jelszavakat. Egyébként éredekes, hogy kikapcsolt wifi mellet is látszik a Wi-Free SSID
Egyébként ha kérdezik letagadom, rendes volt.
Szóval sok sikert! -
mlinus
őstag
ez a
Illegal - Dropped INPUT packet: SRC=199.16.156.21 MAC=00:01:5C:7E
8:45;CM-MAC=90:5c:44:17:48:b3;CMTS-MAC=00:01:5c:7e:b8:5c;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
bejegyzés azonnali modemújraindulást eredményez.
pár hete kezdődött. Egyszer minden nap előfordult eddig, de volt hogy 2-3 alkalommal is. A jelszintekkel nincs semmi baj, talán egy connectbox firmware frissítése óta jött elő.. -
A csatorna értékének megfelelő beállítása fontos, de az környezet függvényében változó, ezért érdemes célirányosan ellenőrizni külön alkalmazással (inSSIDer és társaival), bár ez leginkább az akadályokat jobban toleráló 2.4 GHz esetén számít.
5 GHz sávon arra érdemes figyelni, hogy az úgynevezett csak indoors értékek legyenek preferálva (36 - 48), mert a DFS/TPC nem minden ellenoldali eszköznél okés. -
Kátai
senior tag
Az itt javasolt beállítások tapasztalatok szerint megállja a helyét?Vagy esetleg tud valaki jobbat saját tapasztalat alapján?
Aktív témák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest