Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
az új (horizon) médiabox elődjét (szintén hd-s) valahogy vissza lehet szerezni? Ez a horizon egy akkor használhatatlan valami...
[ Szerkesztve ]
plata o plomo
-
blakey
titán
Na, nálam a csodabox és az új kártya, TV más működik, a box később lesz beüzemelve. Kiváncsi vagyok, hoy ennyire trágya? Modem módban lesz.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
pjen
félisten
válasz #19482368 #71988 üzenetére
hogy vírusos lett a gépe, nagyon pörög a ventilátor. Akadozik időnként az internet, stb.... Ezek mind apró jelek arra, hogy valami nincs rendben.Nekem előtte Cisco volt a viruson kivül minden megvolt azzal is.Ott sem derítette ki senki,hogy mi volt a gond.
Más:Van 2 Cisco DVR es boxom,nem mai darabok,a távirányítók szép lassan meghalnak.Beviszem az Árkádba,kicserélik.Szerintem egy felújítottra,hisz fólia nincs rajta.Hazahozom pont olyan mint a régi,gombok leragadnak.Hogy lehet ezt könnyen szétszedni,kitakarítani?
-
törölt tag
Ez egy nagyon érdekes, mondat.
Ha a felhasználók nem foglalkoznak az IT-eszközeivel, akkor nagy valószínűséggel nem értenek hozzá. És valójában nem is kell hogy értsen hozzá. Ezzel nincs semmi baj. De akkor honnan tudja, hogy megtámadták, vagy nem? Max azt írja le, amit tapasztal. És még csak az se biztos, hogy ebbe a topikba. Mert mit tapasztal, hogy vírusos lett a gépe, nagyon pörög a ventilátor. Akadozik időnként az internet, stb.... Ezek mind apró jelek arra, hogy valami nincs rendben. Az ok természetesen lehet bármi. Hogy pontosan mi a probléma az esetek 90% nem deríti fel senki. Csak tüneti kezelés van. Tehát nagyon kevesen veszik a fáradságot, hogy a lehető leg alaposabban feltérképezze magát a problémát. És probléma orientáltan keresse a megoldást. Pl vírusos lett a gépem, de azt senki nem keresi, hogy hogyan. Csak jönnek a személyeskedő megjegyzések hogy biztos ..... De mi van ha nem? Tudod, és főleg napjainkban meglehetősen elég sok mindenről kiderül, hogy komoly biztonsági problémák vannak. Nem csak lakossági szinten, hanem olyan környezetekben is, ahol lényegesen komolyabb infrastruktúra van kiépítve.
Kicsit elkanyarodok, és azt mondom, nézd meg a A hálózat csapdájában című filmet. Akkor mesének, tűnt, napjainkra eljutottunk oda, hogy a mese, időnként bizonyos embereknél valósággá válik. Persze lehet mondani erre is sok mindent. De attól, még a problémák megmaradnak, vannak, léteznek. És közel se biztos, hogy észre veszi az ember. Nos ami azt illeti, napjainkban a biztonsági beszámolók meglehetősen vészjóslóak, és sajna egyre több próféta aggálya, valósággá növi ki magát. Nyilván aki nem érzi, hogy rá ez vonatkozna mert nem érzékeli, természetesen lényegesen pozitívabban látja a dolgokat. Alapvetően nincs ezzel semmi baj, de attól, még létezik. Nyilván ezt is, mint mindent ki lehet sarkítani, mert .... Vissza kanyarodva jelen esetben a UPC-hez, nyilván kevesen érzékelik a problémákat, és legyünk őszinték, mindenki igyekszik pozitívan kezelni. Hogy biztos már megint a szolgáltatónál van a probléma. És ha nem? És ha magával a kihelyezett eszközökkel? Végül is tulajdonképpen UPC probléma, amit előszeretettel hárítanak el, a lakosság felé. Mert ha már kapok egy eszközt, és rá vagyok kényszerítve hogy azt használjam, akkor akár lehetne jó is nem? Annak mi értelme van, hogy kapsz egy dobozt, és doboz után vegyél egy másik dobozt, azért hogy az igényeidet meg tud valósítani, mindezt a lehető legbiztonságosabban. Lássuk, be, ez egyáltalán ügyfél-centrikus megoldás. -
fsdb
aktív tag
válasz #19482368 #71978 üzenetére
Szerintem nem adnak alapmodemet, nincs ez, hogy: kérnék egy modemet, köszönöm nem, saját router megy utána. Ez van: tessék itt egy CB kikapcsolhatod benne a wifit.
Pjen:
Új optikai kábel, naponta többször ledobott. PS4-el rendszeresn nyűglődik haver.
Meg mikor gond van villog a zöld nyilacska.
Tedd össze a két kezed és örülj, hogy nálad nem szórakozik.[ Szerkesztve ]
Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
törölt tag
Azért, hogy normális szolgáltatást kapjak, ha lehet ne kelljen már külön fizetnem.
Egyetértek.
Nem tudom, hogy volt a CB-vel, gondolom leadták a megrendelést, aztán jöhetett, hogy valami nem stimmel. Belefektethettek egy csomót és ott állhat nekik rakáson.
Volt olyan ügyfél az elején akinek alapban nem járt arra a csomagra, ( kapaszkodj meg ) Plusz fizetett érte, hogy lecseréljék az akkor eszközt. A többi stimmel, illetve szorgalmasan azt adják minden előfizetőnek.
akkor legyen komolyabb valami plusz összegért, de az akkor legyen normálisan letesztelve, megcsinálva.
Erre írtam, mint opció a fritz! box-ot. Hogy miért nem rugalmasabbak. Pedig több szempontból jobban megfelelne a felhasználóknak, és nagy valószínűséggel nem kellene szolgáltatói eszköz után, plusz eszközt vásárolni, mert több szolgáltatást ad, mert stabilabb, mert biztonságosabb.
Ha az sem elég, ott az alapmodem és old meg saját eszközzel.
Jelen pillanatban, ez van. És ez nem megoldás, csak szar lapátolás.
Nem az, hogy low cost összedobok valamit, rájövök, hogy hulladék, ezután meg rásózom mindenki nyakára, és várom Uri gellert, hogy majd helyrehozza....
Pont ez a probléma, hogy így kezelik a problémát, illetve nem kezelik. A megoldás rugalmasabb szemlélet, és elégedettebbek lennének az ügyfelek. Azaz kevésbé cincognának az egerek. De hát... A gyakorlat sajna nem azt mutatja, hogy bármi is történni fog. Tehát az egerek cincognak, és van, lesz köztük aki tovább áll.
A UPC hozzálássa ha elmegy egy ügyfél, nem baj van másik. Az ügyfelek már csak ilyenek. És minden megy tovább, ahogy eddig.[ Szerkesztve ]
-
fsdb
aktív tag
válasz #19482368 #71976 üzenetére
Azért, hogy normális szolgáltatást kapjak, ha lehet ne kelljen már külön fizetnem. Nem tudom, hogy volt a CB-vel, gondolom leadták a megrendelést, aztán jöhetett, hogy valami nem stimmel. Belefektethettek egy csomót és ott állhat nekik rakáson. Betonbiztos sima egyszerű modemek miért nem jók? Ha kell bele router, wifi, wifree, meg akármi, akkor legyen komolyabb valami plusz összegért, de az akkor legyen normálisan letesztelve, megcsinálva. Ha az sem elég, ott az alapmodem és old meg saját eszközzel. Nem az, hogy low cost összedobok valamit, rájövök, hogy hulladék, ezután meg rásózom mindenki nyakára, és várom Uri Gellert, hogy majd helyrehozza....
[ Szerkesztve ]
Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
törölt tag
Valamit félre értettél, az nem baj, hogy itt valaki leírja. Miért lenne baj? A baj az, hogy valójában nincs normális megoldás. Csak a melyik ujjam harapjam elv. Ami nem megoldás. Akiknek meg illene tenni valamit a probléma megoldására, és itt nem fél megoldásokra gondolok, azok meg nem tesznek semmit. Ez pedig maga a szolgáltató. Ha ő nem oldja meg, akkor az előfizető mit csináljon? De miért nem biztosít a UPC ügyfeleknek pl FRITZ! Box 6591, vagy ha van újabb kiadás akkor azt. FRITZ! Box is támogatja a DOCSIS 3.1 -et. Akár plusz összegért, és azt mondja hogy ok, de akkor ennyibe kerül. mint egyszeri díj. És máris sok előfizetőnek megoldódna a problémája. Tehát megoldás lenne, csak éppen ....
-
fsdb
aktív tag
válasz #19482368 #71974 üzenetére
Azzal, hogy itt leírják mivel járhatnak az ilyen problémák, akár az átlag felhasználóknak is, az ne legyen már baj. Amikor az ember jelenti a problémát, és rájön, hogy nem történik semmi, vagy lenyeli, vagy ügyfélvesztés van emiatt, vagy esetleg megunja, és más megoldást keres a probléma megoldására, amire itt esetleg választ kaphat. Még ha nem is ez a hivatalos út, én ezt sem érzem problémának.
-
törölt tag
Az a baj ezzel, hogy design hibának néz ki, nagyon bevásároltak belőle,
Ok, de erről a felhasználók, előfizetők nem tehetnek. Mégis ők ennek az áldozatai.több éve húzódik már,
Ez senkit nem vigasztal, max megunja és más megoldást keres a probléma megoldására. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a szolgáltató jól jönne ki belőle. Főleg, ha ügyfélvesztés van emiatt.és attól amit leírtál nem változik semmi.
Igen, ez így van. Talán pont ez a probléma, hogy soha nem történik semmi, annak ellenére hogy megvannak a problémák, továbbra is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ArthurShelby #71969 üzenetére
1. Nem az a lényeg, hogy meg tudom e különböztetni (és már megint pont rá tapintottál a lényegre, hogy ugyan azt durva botnetes ddos támadást tudom előidézni minimális sávszélességgel, egy pársoros szkripttel), hanem mik a céljai a támadónak.
Gyakorlatilag bármi, a másik fél bosszantása, a más előfizetéséről támadás indítása, letöltögetés, illegális tartalmak látogatása, megfigyelés, stb... ezer meg ezer ok lehet. Alapvetően sajnos széles a paletta, és egyén függő. De semmiesetre nem jó szándékú. És innentől kezdve meg pláne mindegy.2. A másik modem, olyan modemet jelent, ami nem CB.
Na igen, tudomásom szerint hivatalosan csak C.B adnak. Minden egyéb forrásból beszerzett UPC eszköz beüzemelése, nem mindenki számára járható út. Tehát hivatalosan, a hibás C.B csak ugyan olyan típusú C.B-re cserélik. Ez a hivatalos álláspont, minden egyéb megoldás, már ....3. Ezen a fórumon, ebben a topikban az. Akinek meg nem az, az meg nem vitatkozik CB biztonsági problémával kapcsolatban, mivel a tudása hozzá nem elégséges
Tisztázzuk. És most más oldalról közelítem meg. Egy felhasználónak nem kell rendelkezni informatika ismeretekkel. nem kell tudnia beüzemelni semmilyen hálózati eszközt. Erre vannak a szakemberek. Ebből élnek. Nekik a feladatuk, és nem a lakossági előfizetőknek. Egy lakossági előfizető hazamegy a munkából fáradtan és igénybe akarja venni azt a szolgáltatást amit megrendelt. Ha az valamilyen okból nem áll rendelkezésre, az ok jelen pillanatban teljesen mindegy. Akkor csalódott, lesz. Ha sokszor nem tudja igénybe venni, akkor előbb vagy utóbb más megoldás után fog nézni. Ez kellemetlen a szolgáltatónak, és kellemetlen az előfizetőnek. Tehát a szakértőknek kell megoldani a problémát, és nem az előfizetőnek.4. De, ez upc probléma, mivel modemet csak ők adhatnak, én nem vehetek/használhatok akármilyet, csak upc-set (értető okokból, mivel akkor én hozzáférhetnék az ő rendszerükhöz).
Így van, éppen ezért kerülő utak nélkül kell megoldani a problémát, anélkül hogy változtatnák a kihelyezett eszköz üzemmódon. Nem, az nem megoldás hogy vegyél magadnak egyet, ez a szolgáltató részéről a felelősség alóli kibújás. Mert abban a pillanatban hogy te a saját eszközödet helyezed üzembe, a UPC felteszi a kezét, és azt mondja, ja ez a te eszközöd, ehhez semmi közünk. Így a felelősség azé, aki üzembe helyezte. Na már most addig nincs baj, amíg nem talál meg valami beteg elme. Ha viszont baj van, és te a saját eszközödet helyezed üzembe, a felelősség az előfizetőé. Ha a UPC C.B, akkor viszont a UPC a felelős. Tehát elvárható, hogy a C.B ne legyenek kihasználható hibák, illetve ha utólag ez kiderül, akkor minden elkövessen annak érdekében hogy a problémát megszüntessék, ha ez javíthatatlan, megoldhatatlan, akkor más eszközt kell biztosítani az előfizető részére. És megoldani a problémát, nem a szőnyeg alá seperni. -
Toth_Jani
őstag
Látom megint visszatértünk az örök témához.
Akkor már megkérdezném, van olyan örült aki autót vett?
Tudjátok hogy egy autót kb: 150-200 üzemóra után szervizbe kell vinni mert szétpotyoghat, de legalább olajat kell benne cserélni, ha ilyen sz@r akkor miért veszik meg az emberek?? -
ArthurShelby
addikt
válasz ArthurShelby #71969 üzenetére
Szerk:
@Viktorhu
Értem én, hogy azt akarod mondani, hogy ez egy sokad rendű dolog, van ennél más fontosabb dolog is, mivel egyelőre nincs dokumentált támadás/eset.[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz #19482368 #71965 üzenetére
1. Nem az a lényeg, hogy meg tudom e különböztetni (és már megint pont rá tapintottál a lényegre, hogy ugyan azt durva botnetes ddos támadást tudom előidézni minimális sávszélességgel, egy pársoros szkripttel), hanem mik a céljai a támadónak.
2. A másik modem, olyan modemet jelent, ami nem CB. (itt kicsit már kötekedést érzek, hogy ilyeneket is meg kell magyaráznom)
3. Ezen a fórumon, ebben a topikban az. Akinek meg nem az, az meg nem vitatkozik CB biztonsági problémával kapcsolatban, mivel a tudása hozzá nem elégséges.
4. De, ez upc probléma, mivel modemet csak ők adhatnak, én nem vehetek/használhatok akármilyet, csak upc-set (értető okokból, mivel akkor én hozzáférhetnék az ő rendszerükhöz).
@viktorhu
A legnagyobb probléma/veszély ott van, ahol router módban használják (valószínűleg a CB tulajok 95%-a). Modem módban csak az internet elérését blokkolható, viszont router módban a belső hálózatba is be tudnak menni. Kicsit olyan, mintha jelszó nélküli wifi-t használnának. Aztán hogy annak a "wifinek" a környékén jár e valaki, és mit csinál, az már csak elmélet.[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
viktorhu
veterán
válasz ArthurShelby #71962 üzenetére
Sokan dolgoznak a lehetőség reklámozásával azon, hogy megtörténjen, ez tény. De egyelőre nem igazolódott a veszély. Sokkal valósabb kockázat, hogy vihar vagy markológép vagy elrontott szoftver update miatt esik ki a szolgáltatás, és mégsem olvasunk állandóan erről a "biztonsági kockázatról", sőt, ide is interneten írják meg olyankor a felhasználók, hogy nincs netük, tehát ott van a backup megoldás mindenkinél, akinek kell.
-
fsdb
aktív tag
válasz #19482368 #71965 üzenetére
Lehet én értettem félre Legeleket, de mintha azt írta volna Cisco-ra cserélte le a kontárboxot, ami, szerintem, többünknél már a porfogó szerepét tölti be. Vargalex Hitronra cseréltette le, neki bejött. Nálam is ez volt " teljesen random néha újraindult (naponta akár többször is)" stb.. A puma miatt én rá sem próbáltam a Hitronra, nálam is Cisco.
Miért erőltetik most a Connect boxra cseréket? Írtátok Ausztria?, a Docsis 3.1 updatet. Hogy fog ez történni, ha ez lesz? 3.0-ás modemekkel kompatibilis, vagy ezek kilőve, ha nem lesz rájuk firmware update?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ArthurShelby #71962 üzenetére
Egy szórakozó hülye gyereknek egész más céljai vannak, mint annak aki botnet támadás alá helyez, szóval igen, érdekel.
És vajon meg is tudod különböztetni, rögtön? Kétlem...Beszerzel egy másik modemet, és a hülye gyerek kilőve, már csak a botnet maradt.
Ha az első modemen sikerrel járt, kapsz egy másikat, de azzal nincs kipipálva, hiszen ahogy az elő modemet kijátszotta, ugyan azzal a módszerrel a másik C.B is kijátssza. Hiszen semmi különbség nincs C.B és C.B között.Ha valaki átteszi modem módba a CB-t, az automatikusan azt is jelenti, hogy saját routert is rak mögé (idő volt mire leesett, hogy nálad ez nem egyértelmű), és arra köti a médiaboxot.
Vagy nem, mint ahogy szerintem nagyon sok felhasználó esetében nem egyértelmű. Hogy nekem mi egyértelmű, mi nem, az már más kérdés. Ennyire talán nem kéne ....Pont rávilágítottál a lényegre, mert ha nem CB van, akkor a hülye gyerek kilőve. Ha CB van, de modem módban, és mögötte saját router, akkor meg belső hálód védve van a hülye gyerek elől, és csak az internet elérésed tudja elvágni.
Hát, ez elég határozottan mondod, legyen igazad, de valójában sajna rosszul látod. De az már nagyon nem UPC probléma. -
törölt tag
válasz woodworm #71961 üzenetére
Minden ami az internetre csatlakozik támadható, kompromittálható.
Mi a könnyebb, mi a nehezebb? Nem a támadó felkészültségén múlik véletlen? Dehogynem.
Ha valaki elszánt, az hidd el, megfogja találni a módját, mint ahogy eddig is sajnos nagyon sok eseten megtalálták. Eszközöktől, üzemmódoktól függetlenül. Hogy kinek mi a nehezebb, könnyebb, erre még te magad se tudsz válaszolni, mert egyén függő. -
ArthurShelby
addikt
válasz #19482368 #71960 üzenetére
1. "Most őszintén, ha fenn áll nálad a probléma."
Van CB-m (azt kaptam), de cisco-t használok helyette (beszereztem egyet).2. "Érdekel téged hogy minek a hibája? Érdekel téged, hogy hülye gyerek szórakozik, vagy botnet támadás áldozata lettél?"
Egy szórakozó hülye gyereknek egész más céljai vannak, mint annak aki botnet támadás alá helyez, szóval igen, érdekel.3. "Baromira nem fog érdekelni, csak a megoldás, ami nincs lakossági szinten."
Beszerzel egy másik modemet, és a hülye gyerek kilőve, már csak a botnet maradt.4. "Másfelől, ha a C.B átrakod modem módba, és van hozzá TV-előfizetésed, szerinted mennyire cuppanak rá a Mediabox-ra?"
Ha valaki átteszi modem módba a CB-t, az automatikusan azt is jelenti, hogy saját routert is rak mögé (idő volt mire leesett, hogy nálad ez nem egyértelmű), és arra köti a médiaboxot. Másrészt a tv adás koaxon keresztül jön, a médiaboxhoz csak az interaktív tartalmak miatt kell net kábel.5."Nem az a kérdés, hogy lehetsz biztonságban, mert a válasz sehogy. A kérdés az, hogyan csökkentheted."
Pont rávilágítottál a lényegre, mert ha nem CB van, akkor a hülye gyerek kilőve. Ha CB van, de modem módban, és mögötte saját router, akkor meg belső hálód védve van a hülye gyerek elől, és csak az internet elérésed tudja elvágni.@viktorhu
Minden elméleti veszély, ami még nem történt meg, ha meg megtörténik, akkor már késő. Ha mással megtörténik, akkor is csak elméleti veszély marad, mivel veled még nem történt meg.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ArthurShelby #71958 üzenetére
Most őszintén, ha fenn áll nálad a probléma. Érdekel téged hogy minek a hibája? Érdekel téged, hogy hülye gyerek szórakozik, vagy botnet támadás áldozata lettél? Baromira nem fog érdekelni, csak a megoldás, ami nincs lakossági szinten. Nem az a kérdés, hogy lehetsz biztonságban, mert a válasz sehogy. A kérdés az, hogyan csökkentheted. A UPC esetében, gyakorlatilag sehogy, illetve megfogod és kikapcsolod a C.B-ot.
Másfelől, ha a C.B átrakod modem módba, és van hozzá TV-előfizetésed, szerinted mennyire cuppanak rá a Mediabox-ra? Pont ezt írtam az imént, hogy láttam már Mediabox-ról indított támadásokat, csatlakozási kísérleteket. Persze lehet mondani az legyen a UPC feladat, és a C.B sebezhetőségek megszüntetése nem az ő feladata lenne? De addig amíg ezt nem oldja meg normálisan a UPC, teljesen mindegy milyen módban van a C.B mert felhasználói szemszögből nézve, mindenféle képen áldozat. Tehát, akár maradhat a C.B router módban is, mert talán valamivel jobb a helyzet. -
viktorhu
veterán
válasz ArthurShelby #71958 üzenetére
Gondolom tudjátok linkelni a már előfordult esetekről szóló cikkek tömegét is, ahol akár több száz forintos kiadással mobilnetet kellett backupként használniuk a felhasználóknak. Én még mindig azt mondom, hogy ez egy elméleti veszély, miközben néhány órás területi szolgáltatás-kiesés egy évben többször is előfordul a UPC-nél, szóval ahol a folyamatos netkapcsolat fontos, ott már megvan a backup megoldás.
-
ArthurShelby
addikt
válasz #19482368 #71957 üzenetére
Azért arányok, és mértékek is léteznek.
"az eszköz nagyjából 370-380 KB/s sávszélességű adatforgalomtól (5000 pps) azonnal szörnyethal"[link]
Azért ezt ne hasonlítsuk már egy többgépes botnetes ddos támadáshoz.A probléma a CB-xal annyi, hogy bizonyos alkatrészeket alulméreteztek benne.
" A problémát valószínűleg a chipset alacsony teljesítménye okozza"[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz woodworm #71955 üzenetére
Valahol sejtettem hogy ebbe az irányba megy a beszélgetés.
De az igazság az, hogy bizonyos értelembe mindegy minek a hibája. Persze, értem én hogy könnyebb. Van rá kicsi programocska is, amit bárki letölthet, és eszetlenül nyomkodhat .....
De ha komoly a támadás, akkor puma ide, oda, teljesen mindegy. Ha vesz egy Asus, Tp-link, vagy bármi mást, ugyan úgy meg lehet fektetni, csak az nem puma hibája, hanem másé. Ugyan úgy lehet kellemetlen perceket okozni a másiknak. Persze attól még a C.B gyártási hibás, de ha valaminek mindegy milyen módban van, mert kihasználható, sebezhető. Akkor minden, mindegy nem? Hiszen úgyse tud a felhasználó mit kezdeni egy ilyen esetben.Másfelől meg, láttam én már upc média-box-ról, vagy minek hívja a UPC csatlakozási kérelmeket más előfizetőhöz.
[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
válasz woodworm #71953 üzenetére
De ha a cb router módban van, akkor nemcsak a modem rész hal meg, hanem a router rész is, ami már biztonságilag nem ugyanaz.
Ha saját routert használsz, akkor legalább a belső háló védelme nincs veszélyben, csak az internet elérés.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz woodworm #71953 üzenetére
És ha saját eszközt rak be az ember, azon is működni fog. Így gyakorlatilag ebből a szempontból megközelítve teljesen mindegy milyen eszköz hozza létre a kapcsolatot.
Lakossági szinten gyakorlatilag nem is tud védekezni az ember, illetve csak egy módon, kikapcsolja. És internyet lesz. De ha azon van a TV, Telefon, akkor még ki se tudja kapcsolni. illetve ki tudja, csak akkor még Tv-t se tud nézni a család. És ismerve az ügyfélszolgálatos emberek korlátozott lehetőségeit, szegény előfizető meg kénytelen elviselni, mert nincs más opciója. Azaz teljes körűen ki van szolgáltatva.
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz ArthurShelby #71951 üzenetére
Mindkét módban működik a ddos támadás.
-
viktorhu
veterán
válasz PioDVD #71949 üzenetére
A cégnél is hónapok óta megy újraindítás nélkül. A biztonsági kifogás annyi volt ellene, hogy le tudnák lőni az internet-elérést támadással, de eddig nem hallottunk arról, hogy tömegesen kilövöldöznék az emberek alól az internetet, és pár óráig mobilnetet kellene használni.
-
PioDVD
senior tag
válasz adamos0606 #71941 üzenetére
Én nem feltétlenül görcsölnék a régi modemen, alap dolgokra teljesen jó a cb. Mint írtam, nálam hetekig, hónapokig megy gond nélkül, wifree bekapcsolva, wifi bekapcsolva, egyik portján a gépem torrentel (bár nem hardcore szinten), másik portján egy router, azon wifi. Rugdald a upc-t, mert biztos nem normális, ami nálad van.
Ahhoz nem értek, hogy biztonság tekintetében milyen, gondolok itt mondjuk okos otthon ki-be járó cuccaira, lehet, olyan téren jobb a cisco (vagy pláne saját router).
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz adamos0606 #71946 üzenetére
Szerintem kibírják, folyamatos bekapcsolt modemnél is inkább az adapter szokott tönkremenni.
-
Apaxp
senior tag
válasz adamos0606 #71946 üzenetére
Ezt megmondani nem tudom. Nálam egy éve van cb, fél éve időkapcsolón, még működik.
Azért kapta az időzített újraindítást, ami nálad is gond, mert egy idő után szépen-lassan elfogyott a sebesség. Okát nem tudom, de így 350-450 közötti download van azóta. Néha azért így is előfordul hogy a délutáni-esti időszakban leesik 200-ra is. Mikor reklamáltam UPC közölte hogy kapjam be mert a garantált 100 megvan.Samsung A52s 5g dual sim, Acer E5-573G win10+linux mint
-
ztsoft
őstag
válasz Nemo1001 #71931 üzenetére
Szia!
A MyUPC-ben a "Vezetékes telefon" szolgáltatás, "Kényelmi szolgáltatások" menüben lehet pár dolgot ki, bekapcsolni. Régebben külön voltak szedve, most csak a "Kimenő hívások korlátozása" szerepel, a leírás sem egyértelmű, hogy miket lehet állítani.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
Apaxp
senior tag
válasz adamos0606 #71941 üzenetére
Bocs hogy belebeszélek, de én ezt úgy oldottam meg hogy vettem egy 900ft-os mechanikus időzítős kapcsolóórát. Ezt beiktattam a cb hálózati csatijához és minden hajnalban 15 percre lekapcsolja az áramot. 15 perc letelte után újraindul a cb.
Samsung A52s 5g dual sim, Acer E5-573G win10+linux mint
-
adamos0606
tag
válasz PioDVD #71940 üzenetére
Megpróbálom az általad javasolt dolgot.
Hátha szerencsém lesz és fogadják az ügyfélszolgálaton a hívásomat, amikor fennáll a hiba.
Sokszor egyszerűen elérhetetlenek az ügyfélszolgálatos vonalak...Ha időben sikerül, akkor megpróbálom az elállást, ahogy kabelmania27 javasolta, bár kétséges, hogy visszaadják a régi modemet (Ubee).... Sajnos már leadtam, miután beüzemeltem a CB-t....
[ Szerkesztve ]
-
PioDVD
senior tag
válasz adamos0606 #71935 üzenetére
Nálam marha régóta cb van, wifree sincs kikapcsolva, routerként megy és csak akkor van újraindulás, ha áramszünet van. Gond meg egy szál sem.
Én bejelenteném hibára, lehetőleg mikor éppen használhatatlan és kérném a technikusokat (vagy hasonló), nézzenek rá távolból, látnak-e valami gondot.[ Szerkesztve ]
-
válasz kabelmania27 #71936 üzenetére
Szolgáltatói hgw router része kevésbé stabil mint egy sima router.
Azért ez erősen véleményes. Tény hogy nekem még csak pénteken cserélték le a ubee-t cb-re, és próbálgattam modem és router módban, ezért nincs nagyobb uptime, de semmi működésbeli gondja nincs:
Működési idő : 2day(s)0h:49m:47sMajd szólj rám hogy hétvégén is nézzek rá, hogy azóta újraindult-e!
Erősen hezitálok, hogy tényleg megér-e 35-40, vagy még több ezrest egy jobbfajta router.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz adamos0606 #71935 üzenetére
Pedig havi szinten még áramszámlán is tudsz spórolni.
Első kőrben érdemes lenne bejelenteni, hátha modemcsere után jobb lesz a helyzet.
Szolgáltatói hgw router része kevésbé stabil mint egy sima router.
Amennyiben a modemcsere sem segít a hardveraprón találsz olyan cisco modemet amelyet UPC előfizetéshez használtak megpróbálhatod, annyi hátránya lesz hogy kevesebb lesz a letöltési sebesség, és kell saját router de stabilabb lehet.
Előbb kimaradt, hogy ha nem felel meg ez a csomag 14napon belül elállási jogra hivatkozva visszakérheted a régit, ha még nem vitted vissza a régi modemet akkor vissza tudod regisztrálni.[ Szerkesztve ]
-
adamos0606
tag
válasz kabelmania27 #71934 üzenetére
Wi Free kikapcsolva van / volt.
Nem szeretném ki-be kapcsolgatni a CB-t, mert ez csak egy kényszer megoldás.Nem ezt várja az ember egy ilyen nem olcsó szolgáltatástól. Főleg, hogy elvileg magasabb szintű a szolgáltatás (120---->500 Mb)
Azt nem tudom megemészteni, hogy Ubee-val tökéletesen ment hónapokig a net, úgy hogy nem nyúltam a modemhez....
Egyelőre nem vennék külön wi-fi routert, ha tudja a CB...
Azért köszi a segítséget. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz adamos0606 #71933 üzenetére
Internetezés előtt indítsd újra a modemet vagy éjszakára kapcsold ki.
Kapcsoltasd ki a wi-free-t ha nem használod, állítsd át a cb-t modem üzemmódba és használj saját routert.[ Szerkesztve ]
-
adamos0606
tag
válasz kabelmania27 #71932 üzenetére
A kábelezés az ok, nem lett módosítva.
Egyedül modem csere volt (Ubee---->CB) és ezért gyanakszom, hogy vmi modem beállítás a rossz.
2 nap működés után nem mennek a torrent seedek, illetve időtúllépés miatt csak kb. harmadik frissítésre töltenek be a weboldalak. Ezután, ha újraindítom a modemet, megint minden ok kb 2 napig...
De ne kelljen már 2 naponta modemet újra indítani, amikor az Ubee modem több hónapig futott hibamentesen restart nélkül....
Még lenne esetleg vmi ötleted a hiba megoldására? Vmi modem setting? -
kabelmania27
Topikgazda
válasz adamos0606 #71930 üzenetére
Az egy jófajta osztó, nézd meg hogy az in-be legyen a bejövő kábel és az outban a modem/tv.
Osztónál vagy a modemnél lehet a csillapító, valószínűleg nálad nincs, mert nem túl erős a bejövő jel, kábelezést nem kell cserélni.[ Szerkesztve ]
-
Nemo1001
aktív tag
sziasztok azt szeretném kérdezni van e lehetőség a upc-nél kérni vezetékes telefonról ne lehessen hivni a mobilokat?
-
adamos0606
tag
válasz kabelmania27 #71929 üzenetére
PCT-1000-2W-RH 2 way splitter az elosztó. A csillapítót hol találom?
Az Ubee modemmel minden ok volt... CB-re való váltásnál csillapítót kellene cserélni?
Szerelő nem volt kint, én üzemeltem be a CB-ot... -
kabelmania27
Topikgazda
válasz LouiS22 #71925 üzenetére
Ez egy jófajta osztó, nézd meg nem lazultak-e ki az f csatlakozók az osztónál és a modemnél. Elnézzük. Feltöltési is rendben van, nem kell szakadástól tartanod mert 50 alatt vannak az értékek.
adamos0606: Értékek rendben vannak. Ha elvan osztva a koax nézd meg milyen osztó van bekötve és látsz-e Fam/Attenuator feliratú csillapítót.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz adamos0606 #71926 üzenetére
Igen, azok.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
adamos0606
tag
válasz kabelmania27 #71922 üzenetére
Ezeket az értékeket írja a le- és feltöltés füleken. Ezek megfelelelőek?
Összerendelt letöltési csatornák
Csatorna Frekvencia (Hz) Jelszint (dBmV) SNR (dB) Moduláció Csatorna azonosító
1 402000000 4 38 256qam 7
2 354000000 5 38 256qam 1
3 362000000 5 38 256qam 2
4 370000000 5 38 256qam 3
5 378000000 5 38 256qam 4
6 386000000 5 38 256qam 5
7 394000000 4 38 256qam 6
8 410000000 4 38 256qam 8
9 418000000 4 38 256qam 9
10 426000000 5 38 256qam 10
11 434000000 5 38 256qam 11
12 442000000 5 38 256qam 12
13 450000000 5 38 256qam 25
14 458000000 5 38 256qam 26
15 466000000 5 38 256qam 27Összerendelt letöltési csatornák
Csatorna Zárt állapot RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors
1 Zárolt 38.983 204831844 6
2 Zárolt 38.605 202137631 0
3 Zárolt 38.983 202142298 6
4 Zárolt 38.983 202141502 5
5 Zárolt 38.605 202135243 7
6 Zárolt 38.983 202143975 4
7 Zárolt 38.983 202144771 5
8 Zárolt 38.605 202145589 0
9 Zárolt 38.605 202139548 5
10 Zárolt 38.983 202136981 0
11 Zárolt 38.983 202145875 6
12 Zárolt 38.983 202146694 5
13 Zárolt 38.983 202147573 4
14 Zárolt 38.983 202139450 5
15 Zárolt 38.983 202147028 1Összerendelt feltöltési csatornák
Csatorna Frekvencia (Hz) Jelszint (dBmV) Jelsebesség (ksps) Moduláció Csatorna azonosító
1 46600000 40 5.120 64qam 4
2 40000000 41 5.120 64qam 3
3 33200000 40 5.120 64qam 2
4 26600000 39 5.120 64qam 1Összerendelt feltöltési csatornák
Csatorna Csatorna típusa T1 időtúllépés T2 időtúllépés T3 időtúllépés T4 időtúllépés
1 2.0 0 0 0 0
2 2.0 0 0 0 0
3 2.0 0 0 0 0
4 2.0 0 0 0 0 -
LouiS22
veterán
válasz kabelmania27 #71922 üzenetére
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
Topikgazda
-
LouiS22
veterán
válasz Gubek-Einste #71920 üzenetére
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz adamos0606 #71921 üzenetére
Üdv!
Nézd meg a modem oldalán a haladó beállításokon belül a hálózat állapotánál letöltés és feltöltés füleknél milyenek az értékek. Ha nem használod a közösségi wi-free szolgáltatást érdemes kikapcsoltatni.
LouiS22: Ha leírod milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító meg tudjuk írni, hogy milyen a bejövő jel erősség.[ Szerkesztve ]
-
adamos0606
tag
Sziasztok!
Kb 1 hete 500Mb-s net csomagom van, és sajnos le kellett Ubee modemet cserélni Connect box-ra.
Azóta kb 2 naponta újra kell indítani a modemet, mert a vezetékes és Wifi net is nagyon lelassul, nem töltődnek be a web oldalak (connection time out). Ipv4-re váltottam Ipv6-ról, mert olvastam, hogy az Ipv4 stabilabb. Ezen kívül mit lehetne beállítani a modem felületén a http://192.168.0.1/-n, hogy stabilabb legyen a net és ne kelljen újra indítani a modemet pár naponta?
Ubee modemnél tökéletesen működött vezetékes net és wifi is...Előre is köszönöm a segítséget!
-
Topikgazda
-
atala
addikt
válasz Gubek-Einste #71911 üzenetére
Akkor még szerencse, hogy most a T-s boxhoz már be van húzva az utp.
-
Topikgazda
-
atala
addikt
válasz kabelmania27 #71900 üzenetére
Jól értem, ha boxot kérek, akkor behúzzák a koaxot, és az utp kábelt is?
-
LouiS22
veterán
válasz kabelmania27 #71905 üzenetére
Ezért vagyok nagyon bosszús: nem voltam otthon, nekem kellett utólag reklamálni, hogy helló, 240en maradt az 500as csomag (mondjuk fél órán belül ki is küldték az 500as konfigot). Ha otthon lettem volna, addig nem megy el a szerelő, amíg nincs beállítva a helyszínen és nincs mérve, hogy minden stimmel-e.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Farming Simulator 25
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest