- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Microsoft Excel topic
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Windows 10
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
-
IT café
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
bolha23
aktív tag
Nem hinném, hogy bármiről tárgyalnának, mert a Sport1 US csak német nyelvterületre vette meg a jogokat, nem páneurópai csatorna.
"At launch, the new channel will be available in HD exclusively in Germany. SPORT1 US HD is available in Germany via satellite exclusively with Sky for all HD subscribers who have booked the Fußball Bundesliga or the Sport package plus HD. The channel will be distributed in Germany and Austria."
-
bolha23
aktív tag
HD-ra váltanak a Chello csatornái
"Információink szerint a Sport 1 után egy további Chello Central Europe csatorna is megkezdi a HD felbontású sugárzást még az idén."
Én a Sport2-re tippelek.
-
bolha23
aktív tag
válasz
Arthuro_Adam #12256 üzenetére
A DLNA-ben nem vagyok biztos, de néztem már laptopon, iPad-en, Xboxon, illetve tévére kötött PC-n NBA meccseket.
Vasárnap este 7-kor el nem tudnám képzelni, hogy ne valami NBA vagy NFL meccset nézzék élőben. -
bolha23
aktív tag
válasz
Arthuro_Adam #12253 üzenetére
Az NFL-ről én nem vagyok hajlandó lemondani, az NBA Game Time mellé kénytelen leszek előfizetni a NFL Game Pass-re is...
-
bolha23
aktív tag
Megszűnnek az ESPN sportcsatornák
Nekem nagyon fog hiányozni, a kedvenc csatornám volt...
-
bolha23
aktív tag
-
bolha23
aktív tag
-
bolha23
aktív tag
-
bolha23
aktív tag
Az várható volt, hogy a CI+ lesz nálunk is, mint azokban az országokban ahol a UPC szolgáltat.
Ami nekem nem tetszik, hogy megint bérleti díjat szednek olyan modulokért, amelyeket akár egyszeri kiadással mindenki megvehetne piaci áron. Ez tudomásom szerint 10-12000Ft környékén van. Ilyen költség mellet indokolatlan havonta ezres tételeket legombolni az ügyfelekről. -
bolha23
aktív tag
válasz
M_AND_Ms #4888 üzenetére
Meg bízom abban, hogy a "HD = prémium szolgáltatás" gondolkodásmód kihal pár éven belül (igaz, nehéz lesz, amíg az RTL Klub prémiumként adja a 16:9-et a kábeltársaságoknak)
Ezzel csak egyet tudok érteni. De tegnap linkeltem egy cikket, amiben a Discovery közép-európai terjesztési góréja pont azt mondta ha jól rémlik, hogy ez nem lesz még jó ideig sajnos. Ezért is vagyunk lemaradva a szomszédainkhoz képest a HD tévézésben.
-
bolha23
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #4882 üzenetére
Hát igények azok vannak
És szeretnénk árcsökkentést is, az én meglátásom szerint. Én olyan 20-25%-ra gondoltam
-
bolha23
aktív tag
-
bolha23
aktív tag
válasz
upc on-line #4759 üzenetére
Köszönöm a választ.
-
bolha23
aktív tag
válasz
upc on-line #4756 üzenetére
Akkor egy kérdés.
Várható a közeljövőben, hogy a UPC kábeles előfizetőinek is elérhető lesz magyarul a National Geographic HD?
-
bolha23
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #4663 üzenetére
Sajnos igen, de van ahol már magyar.
-
bolha23
aktív tag
-
bolha23
aktív tag
Az AXN-nel bővült a videotár kínálata. Ha jól látom egyes sorozatok HD minőségben érhetők el.
-
bolha23
aktív tag
válasz
WonderCSabo #4471 üzenetére
Ne legyen igazam, de ezzel az adóval is csak eggyel többen leszünk.
-
bolha23
aktív tag
Sundance HD tesztcsatornát keresett le a tévém. Ez vajon milyen jellegű adó lehet?
-
bolha23
aktív tag
válasz
M_AND_Ms #4451 üzenetére
Mi is régi előfizetők vagyunk, de mivel nem panelban lakunk hanem családi házban, szinte semmilyen kedvezményünk nincs.
Viszont még szerencsénk van, hogy előfizethetünk legalább gyors internetre.
TV előfizetéshez viszont csak valamelyik műholdas jöhetne szóba alternatívaként, de azok között én nem találok a jelenlegi kábeleshez hasonló színvonalút. -
bolha23
aktív tag
válasz
Tappancs2001 #4280 üzenetére
Szerintem lehet, a plusz 1000Ft nálam felfelé módosítás, viszont a HDMI csatlakozós Pace nem műsorrögzítős.
-
bolha23
aktív tag
válasz
tibor.sz #4273 üzenetére
Hardware függő a dolog. A Philipsben pl. 3 tuner van, azért is tudsz egyidejűleg 2 műsort rögzíteni, mellette pedig tévézni is.
@Fancy-boy:
Csak egy megjegyzés, nagyjából egyetértve az általad leírtakkal. A szolgáltatói boxoknál általában nem jellemző, hogy engednék a felhasználót belepiszkálni a csatornasorrendbe.
Ha jól tudom a DTH szolgáltatók többségénél is így van. -
bolha23
aktív tag
Sajnos bennünket egyelőre nem érint...
-
bolha23
aktív tag
válasz
tibor.sz #4261 üzenetére
A kettő közül melyik hogy a jobb, az én személyes tapasztalatom szerint nehéz válaszolni (nálam mindkettő van).
Nekem ha rendesen működne a Cisco-t mondanám, mert csendesebb takarékosabb, relatíve jól néz ki, viszont olyan hibákkal bosszant, hogy fagyogat, újraindul tévézés közben, nem ad képet stb.
Ezeket a Philips-el nem tapasztalom, viszont az egy kávédaráló a Cisco-hoz képest magas készenléti fogyasztással, de nálm stabilabb működéssel.
Az EPG-t az MTI készíti a UPC-nek- azt tapasztaljuk mindannyian hogy nem túl igényesen, és nekem is bosszantó tapasztalataim vannak a sorozatfelvétellel kapcsolatban sajnos. -
bolha23
aktív tag
válasz
Neil Watts #4252 üzenetére
Most is hangos, a Philips már ilyen is marad. A Cisco sokkal csendesebb, inkább való hálószobába, de kevésbé stabil, hajlamosabb a fagyásokra.
-
bolha23
aktív tag
válasz
M_AND_Ms #4065 üzenetére
Igazad van, nem a UPC tehet arról hogy az elmúlt években nálunk arra használják egyesek a BL-t, hogy elenyésző nézettségű csatornákat juttassanak fix előfizetői bevételhez.
Csak kérdem én, ha jövőre lejár a TV2 BL közvetítési joga, vajon melyik most a kínálatban nem szereplő csatornával játszák el valakik ugyanezt?
-
bolha23
aktív tag
Még egy ismétlőcsatorna, pár meccsen kívül 0 tartalommal...
Én továbbra sem ebben látom a jövőt.
-
bolha23
aktív tag
-
bolha23
aktív tag
válasz
kabelmania27 #3660 üzenetére
Nyíregyháza, a silver csomaghoz, és az HBO-hoz kellett. Valami borzalom szerkezet volt, és mindössze egy mono hangkimenettel, és kompozit videojel kimenettel rendelkezett.
Pezsgőt bontottam, mikor 2009 februárjában elvitték...
-
bolha23
aktív tag
-
bolha23
aktív tag
És lőn világosság a 34-es csatornán
-
bolha23
aktív tag
válasz
WonderCSabo #3574 üzenetére
A lengyel régiónk legnagyobb piaca. Mindent előbb, és mindenből többet kapnak mint mi
Ez van. -
bolha23
aktív tag
-
bolha23
aktív tag
válasz
bolha23 #3559 üzenetére
Egy másik fórumról hoztam kiegészítésnek ezt a hozzászólást a reakciómhoz, igaz a UPC Direct-ről szól, de a lényeg benne van:
"A UPC HD csatik egyébként nagyszerűek. A T-Homenál is szépek voltak (onnan jöttem át), de ez itt sokkal jobb minőség, mint a T-Home féle. Szemmel látható a különbség, ahogy az is, hogy a Telenor adja fel őket a nálunk igényesebb országoknak, nekünk csak "meg van engedve" hogy átvegyük. Látszik.
Mármint az látszik, hogy egy olyan piacra sugároznak, ahol megkövetelik a minőséget.
Az HBO HD meg egy olyan piacra sugárzik, ahol... na mindegy. Ez is látszik, ha a csatornák képét összehasonlítjuk. Rá kell nézni a két feladó (Telenor vs. UPC) HD csatijai közti minőségkülönbségre, és nincs több kérdés, a látvány elmeséli az egész történetet. "
-
bolha23
aktív tag
válasz
ChipKng #3558 üzenetére
Nem az STB primitívsége, hanem az hogy ebben az országban élünk, és nem Németországban, ahol az SD csatornák esetleg 2x nagyobb sávszélt kapnak mint itt.
Ez egy kis piac, és ez a minőség jut nekünk. Többször is írtam már, ha az pl AXN esetét nézzük ott már a forrás is sz@r, abból nem lehet várat építeni.
Egyébként meg senki sem tart pisztolyt a fejedhez, hogy fizess elő neked nem tetsző szolgáltatásra... -
bolha23
aktív tag
válasz
ChipKng #3554 üzenetére
Megkaphatod itt is, de ha tetszik ha nem többet kell fizetned érte.
A Digikábelt kivéve mindenhol feláras a HD tartalom, ráadásul itt már a mennyiségre sem lehet panasz.
Az SD csatornák pedig a HDMI kábellel sem lesznek markánsan szebbek, és csak halkan jelzem összességében minőségileg még mindig a jobbak közé tartoznak az összes szolgáltatót figyelembe véve. -
bolha23
aktív tag
válasz
WonderCSabo #3517 üzenetére
Én nem látom ennyire jónak, de ezen nem fogunk összeveszni
A Trónok harcát pedig inkább HD-ben nézem.
És egy jó hír: Június 15-től AXN HD a 34-es csatornán.
-
bolha23
aktív tag
Az HBO OD egy frankó dolog, de a minősége... hát azon lehetne mit javítani.
-
bolha23
aktív tag
"Roland Garros élő közvetítés 3D-ben
Nézze a Roland Garros élő közvetítését 3D-ben 05.22-től 06.05-ig minden nap 9-24 óráig, angol nyelvű kommentárral. A 3D közvetítés megtekintése a UPC digitális kábeltv előfizetés mellé biztosított premium HD DVR opcióval, és a 3D adások sugárzására alkalmas tévével lehetséges a UPC digitális kábeltv 40. csatornahelyén,"
Forrás: UPC üzenetek
-
bolha23
aktív tag
válasz
WonderCSabo #3450 üzenetére
UPC Csehország 11 HD csatorna
UPC Ausztria 16 HD csatorna
UPC Hollandia- ezt 20 után már nem is számoltamA cseheknél pl. ha megnézed már az induló csomagban is találhatók HD csatornák.
-
bolha23
aktív tag
válasz
WonderCSabo #3448 üzenetére
Én úgy vagyok ezzel a 3D-vel, hogy moziban még csak-csak, de itthon nem látom értelmét. Valahol jó dolog, hogy a UPC próbál pluszt nyújtani, de egyetértek veled abban, hogy a jelenlegi relatíve csekély HD kínálatot növelni kellene.
Kicsit nézegettem más országokban mennyi HD csatorna elérhető a UPC kábelen, nagyon le vagyunk maradva... -
bolha23
aktív tag
Ha valakit érdekel az Eurosport 3D-t tesztelik, a boxon még nem látható, viszont DVB-C tuneres tévék lekeresik, igaz nem FTA.
-
bolha23
aktív tag
Mostantól magyar 5.1 hangsáv a Discovery HD-n
-
bolha23
aktív tag
-
bolha23
aktív tag
Pár hiba.
Az Eurosport HD-n jó ideje nincs magyar hang, angol az igen. Mondjuk tegnap sokáig se-kép se-hang nem volt, úgyhogy végülis ez már haladás.
Az Eurosport SD verzióján kissé akadozik a kép, a snooker golyók elég érdekesen mozognak. Mindhárom boxomon teszteltem.
Az ESPN HD EPG-jét aktualizálni kellene. -
bolha23
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #3363 üzenetére
Kivéve a városi (helyi) csatornákat.
-
bolha23
aktív tag
válasz
MaciLaci1970 #3301 üzenetére
Reméljük minél hamarabb. De ha lesz is, a CI Plus miatt lesz morgás azt lefogadom...
-
bolha23
aktív tag
válasz
MaciLaci1970 #3299 üzenetére
A probléma mindkét esetben használhatatlanná teszi a távirányító ezen funkcióját, szóval nincs miért elnézést kérned
Többek között ezért használok Harmony-t.
-
bolha23
aktív tag
válasz
MaciLaci1970 #3297 üzenetére
Az nálam is így van, de a boxot nem kapcsolja ki.
-
bolha23
aktív tag
válasz
WonderCSabo #3283 üzenetére
Ideje volt már megjelenniük itt is ebben a formában. De jobb későn mint soha
-
bolha23
aktív tag
A honlapon hol írják azt, hogy a plusz szolgáltatás határozatlan idejű szerződést jelent?
Pontosan ezt írják: "határozott idejű szerződés és kötelezettség nélkül"
Még egyszer mondom prémium csomagot rendeltél, számítanod kellett rá hogy ez a 3 hónap arra jó, hogy eldönts előfizetsz-e rá vagy sem. Nevezhetjük gesztusnak, beetetésnek aminek akarjuk. Nem összehasonlítható azzal, hogy valaki 1 év hűségért fél évig magasabb szolgáltatást kap, itt ugyanis nincs hűség.
Én alaposan utána szoktam járni mit rendelek, különösen akkor, mikor az ingyen szó is előfordul az általam rendelt tételben, hogy ne érjenek meglepetések.
-
bolha23
aktív tag
Most visszamondod a következő számlán pedig jóváírják a 950 Ft-ot, és kész.
De azt Te sem gondolhattad komolyan, ha egy prémium csomagot rendelsz, azt a 3 hónap után nem számlázzák ki, hanem automatikusan lekapcsolják.
A honlapon is az van írva, hogy határozatlan idejű a szerződés. -
bolha23
aktív tag
válasz
WonderCSabo #3251 üzenetére
Jah, én jobban szeretem mint a Cisco-t, felőlem zajonghat éjjel a nappaliban.
Nálam a Cisco heti 2-3 áramtalanítást igényel a fagyások miatt, a Philips meg teljesen stabil. -
bolha23
aktív tag
válasz
Mercutio_ #3249 üzenetére
Ha HD előfizetésed van akkor igen.
Ha nincs akkor, a Thomson DCI6221 SD DVR ami képes energiatakarékos üzemmódra.
Ezeknek a boxoknak amúgy szvsz csak előnyei vannak, a nem rögzítőshöz képest, leszámítva a működés közbeni nagyobb zajt, és a némileg magasabb energiafelvételt.
Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Politika
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX ONE X 1TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest