- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Microsoft Excel topic
- Windows 10
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem landolhatnak SpaceX rakéták a Bahama-szigeteken
- Videó stream letöltése
-
IT café
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
zdomiter
tag
válasz
zdomiter #11648 üzenetére
A mai UPC szerelőnek hála sikerült megjavítani a képhibákat!
Az LW5590 tud erősíteni a jelen, és az eleve túlerősített jelet ez még megfejelte. Miután kikapcsolta, hibátlan képet vetít a tv. A gond az, hogy ezt mindegyik csatornánál külön kell kikapcsolni, de nem baj, a lényeg, hogy nincs képhiba.
-
club1
veterán
-
Mate
nagyúr
válasz
zdomiter #11624 üzenetére
Szerintem a készülékek eltérően mérik a %-ot, de nem is az a lényeg, hanem, hogy jó-e a kép. Nálam 98%-ot mutat, bithibaarány még is néha felmegy 2000-ig és nézhetetlenné válik a kép.
Családi vagy társasház? Kábelezés rendben? UPC-nek kutya kötelessége megcsinálni, ha csak nincs valami extra igény (pl. 8-9 eszköz). -
válasz
zdomiter #11550 üzenetére
A kódolatlan, meg az ingyen nézhető a box-al/kártyával, az nem ugyanaz.
Most jött válasz az ATV-től:
Az ATV-ben meghibásodott egy fontos berendezés, amin keresztül megy a HD adás. A javítása már folyamatban van.
Sajnos csak a jövő héten kapunk információt a javítás idejéről. -
-
zdomiter
tag
válasz
zdomiter #9658 üzenetére
Túl vagyunk a technikus kolléga látogatásán. Levágott pár csatlakozót, kicserélte a 2-es splittert, elhangolta a tv-t, 22:15-kor végzett. Az eredmény? Minden változatlan, a munkalapot visszaadta külső javításra.
Arra gyanakszik, hogy valahol túl van erősítve a jel, mire a házig elér. Azt nem tudom, hogy ebből mikorra lesz javítás. Már most tudom, hogy havonta hívhatom őket, hogy még mindig nincs jelminőség.
Az analóg Disney Channel pedig azért nem jön, mert a digitál gold mellett az analóg silver jön, és abban nincs benne a Disney. Úgyhogy tök jó, mert a gyerekszobában, ahova kellene, ott nincs. Vagy fizethetek havi ezret egy csatorna miatt, hogy ott is legyen digitális adás. Jól ki van ez találva, gratulálok hozzá!
Összegezve adtunk a szarnak egy nagy pofont!
-
kabelmania27
félisten
válasz
zdomiter #9661 üzenetére
Többi analóg tévén is gond van?
wmati:A modem és a médiacardos tévé két kettes splitter után van kb 2x3,5dBjelveszteség , az analóg tévé előtt egy négyes és egy kettes splitter van. Analóg tévén még érthető lenne ha gyenge a jel a magasabb UHF frekiken, de a digitálison két splitter után érthetetlen. 90%feletti erősséggel működni szokott általában a médiacard -
zdomiter
tag
válasz
zdomiter #9656 üzenetére
Azt hiszem akkor marad a végső megoldás, jelentem a hibát a UPC-nek. Csak az bajom, hogy ki kell vennem egy szabadnapot is hozzá.
Tényleg, azt akartam még megkérdezni, hogy a gyerekszobában, ahol analóg van, a Disney Channel-nek kellene jönnie, mert a lányom nagyon szereti, de a szobájában nézhetetlen analóg minőségben jön, és mindig a nappaliban nézi a digitális gold csomagban. -
-
-
kabelmania27
félisten
-
kabelmania27
félisten
válasz
zdomiter #9272 üzenetére
Elfogadhatóak még az értékek de ha nyáron leesik a jelszint -10re lehetnek problémák.
Célszerű lenne átnézni a padláson milyen osztók vannak.
Az egyik szobában van a modem a másik négy szobában van tv?
Esetleg ha készítenél képet az osztókról meg lehetne mondani, hogy szükséges e cserélni. -
válasz
zdomiter #9240 üzenetére
Sajnos ez a helyzet de legalább van ami tényleg HD.
Szerintem ami a legelszomorítóbb az az, hogy már régóta van ATV HD de még mindig nincs RTL Klub HD. Én személy szerint semmilyen értelmét nem látom az ATV HD-nek de elképzelhető, hogy annak néhányan akik nagyon örültek amikor bekerült de kérdezem minek? Pedig a műsor kínálat nem indokolná a HD-t.
Az ATV HD helyére be lehetne tenni valami más "normális" HD adót is, hogy ne csökkenjen a HD adók száma, pl Animal Planet HD, Travel Channel HD, History HD, National Geographic Wild HD, Viasat Nature/History HD (SD-ket is be lehetne tenni), EuroSport 2 HD, szerintem ezeknek nagyobb lenne a nézettsége mint amilyen az ATV HD-é. A Sundance Channel HD lecserélését se bánnám, helyette is jöhetne a fentiek közül 1-2.A Sundance Channel HD-hoz még azt hozzátenném, hogy a videótárban is lehet nézni pár ott futó filmet ingyen ami HD jelöléssel van.
Elég gyengék az adatok.
-
válasz
zdomiter #9238 üzenetére
Van még pár HD adó amit lehet nézni.
Discovery HD Showcase: Csak valódi HD műsort ad
National Geographic HD: Nagy valószínűséggel magas a valódi HD arány
Sundance Channel HD: Mivel amerikai így itt sem valószínű sok SD műsor
HBO HD: Prémium csatorna, prémium áron, sok HD anyaggal
Eurosport HD: Állítólag vegyes felhozatallal vannak HD közvetítések
ESPN America HD: Amerikai így tényleg HD lehet
FilmBox HD: Nincs így nem is tudok róla nyilatkozni de a több Filmbox-hoz képes állítolag elég jó
m1 HD/m2 HD: Vegyesen van ez is, az is
ATV HD: Minek???
TV2 HD: Ha nem is valódi HD de legalább az illúzió meg van
Super TV2 HD: Még nem néztem
Spektrum HD: Arányt nem ismerem, néha nézem
AXN HD: Sokat nézem, sokat kockásodik, annyira nem vészes, de tényleg HD lehet mivel a videótárban, amit meg lehet nézni, van HD lehetőség is az újabb filmek/sorozatok eseténSport1 HD: Sötét ló, december 17.-én indul, majd kiderül milyen lesz de HD foci közvetítéssel csábítanak
Egyetlen előnye van ezek a HD-nak titulált változatnak, hogy ha 4:3-as adás van akkor helyes képaránnyal megy így HD tévén rendesen néz ki az adás.
-
ChipKng
aktív tag
-
zdomiter
tag
válasz
zdomiter #8319 üzenetére
Találtam is egy ilyen kapcsolót:
PMSW 210 (5V) DVB-T/CATV kapcsoló
A PMSW 210, +5V kapcsoló feszültséggel működő földi digitális(DVB-T) antenna jel és Kábel TV jel átkapcsoló. Használható mindazon földi digitális vevők és TV - k esetében, melyek rendelkeznek a menü-ből kapcsolható +5V-al. A készülékekbe épített +5VInkább erre költök 3000Ft-ot, mind a UPC-nek havonta 1000Ft, amikor csak a mecset és az F1-et nézem rajta.
-
ChipKng
aktív tag
válasz
zdomiter #8312 üzenetére
Szerintem nem jarsz messze az igazsagtol. A HD csomagra igy a legegyszerubb ravenni az embereket. Feltunoen fos a minosege a sima spektrumnak is a HD-hoz kepest, valszeg nem veletlen! Jo kis marketing huzas.
Node:
Nem kell antenna dugokat cserelned. Ha a TV-d tamogatja, lehet venni antenna kapcsolot ami automatikusan atvalt a tetoantenna feloli bemenetre ha DVB-T jelre kapcsolsz a TV-n. Ilyenkor a TV 5v feszt ad ki magabol es a kapcsolo ezt erzekeli es atvalt. Igy tokre automatikusan lehet valtogatni mindigTV es kabelTV kozott. Azert csekkold le hatha sima erositett belteri antennaval is menni fog a dolog! Nem kizart...
(a kapcsolo pontos tipusat fejbol nem tudom, de itt vagy a mediacard topicban ha rakeresel valahol mar beuzentuk) -
M_AND_Ms
veterán
válasz
zdomiter #8312 üzenetére
Értelek. (bár lehet, hogy nem is kell tetőantenna (nálam 700 Ft-os tescos van a szobában) és egy átkapcsoló is pár százból kijön és legalább a meccseket nézhetnéd HD-ban)
Mint, írtam a upc-s koromban én pont azt tapasztaltam, hogy az sd adások képe milyen kiváló. Még anno a RTL Klub is nagyon jó volt, pedig akkor még a 4:3 kép miatt zoomoltam is. Miközben a MindigTv sd adásoknál ordított az erőszakos tömörítés.
Nem tudom, most nálad mitől ilyen rossz. -
válasz
zdomiter #8304 üzenetére
Több helyen is lehet ezt hallani/olvasni nem csak a UPC-nél.
MTVA az m3D indításával kapcsolatban mondta, hogy a csatornáért pénzt kér a szolgáltatóktól mert így tudja kitermelni a 3D műsorok árát.Pl mindenki tudja, hogy, hogy s szolgálgatók fizetnek az RTL Klub-ért és a TV2-ért ugyan akkor a MindigTV-én azok is ingyenesek. Akkor nem lehet, hogy ez a helyzet az m1/m2 HD-val is?
-
Watt25
veterán
válasz
zdomiter #8292 üzenetére
Egy nem is olyan régi hozzászólásom.
Szerintem ennyi a válasz. Tehát nem az m1 a hibás. Egyértelműen ezek az alacsony bitrátából adódó tömörítési problémák és ez tényleg okádék... -
air
nagyúr
válasz
zdomiter #8298 üzenetére
Akkor én sem értelek. Az SD adás miért lenne ennél jobb minőségű? 720x576-ba ennyi fér bele. A digitális adás tömörítésén meg nem érdemes rugózni. Annyi amennyi. Sehol nincs megszabva, hogy min. mennyinek kell lenni. Azt a szolgáltató saját belátása szerint alkalmazza.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
zdomiter #8301 üzenetére
Én nem tudom, de upc-s koromban az sd-box scart kimenetén is sokkal jobb (vagyis teljesen korrekt) volt a minőség, mint most a digitv-s adás saját dvb-c tunerrel. A upc-s sd adások a legjobbak a piacon. Amit te tapasztaltál az nekem furcsa.
De ha tudod, hogy van Mindigtv, hd-ban és ingyé', akkor miért nem azt nézed?
-
Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Microsoft Excel topic
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Google Pixel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 Magyar - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest