-
IT café
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
anglergab
addikt
válasz
kabelmania27 #7822 üzenetére
Arra gondoltam, hogy azzal együtt húzza ki az analóg TV kábelét a splitterből.
-
vlevi
nagyúr
válasz
kabelmania27 #7814 üzenetére
"Lehet a szél miatt a légkábeleknél van kontakthiba."
Földben jön, nem légkábelen. -
vlevi
nagyúr
válasz
kabelmania27 #7805 üzenetére
Ha jót néztem, 62-64 között mozog. De most tényleg történt valami, mert most jó. Lehet, annyi kellett neki, hogy megmozgattam a csatlakozókat, és megnéztem, jól meg vannak-e húzva?
Na, sajnos nem
Az M1HD-t nézve vannak kockák
És a tévé diagnosztika is ír néha bithibát
-
vlevi
nagyúr
válasz
kabelmania27 #7803 üzenetére
-
vlevi
nagyúr
válasz
kabelmania27 #7801 üzenetére
-
vlevi
nagyúr
válasz
kabelmania27 #7797 üzenetére
-
daniel2121
őstag
válasz
kabelmania27 #7749 üzenetére
Bizony jó tv, sajnálnám is eladni, de sajnos az upc-és médiacardot nem eszi meg.
-
khorvat
senior tag
válasz
kabelmania27 #7513 üzenetére
Nálam nem működik mediacarddal és soha egy percre se volt hogy HBO nézhető lett volna!
-
gyerecske
senior tag
válasz
kabelmania27 #7513 üzenetére
Nálam jött mindegyik pár napig, először én is azt hittem h jön majd 3 hónapig, de nem.
-
Csabi1984
addikt
válasz
kabelmania27 #7510 üzenetére
akkor lehet a mediacardon is igy van?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
kabelmania27 #7494 üzenetére
már nagyon várom, hogy láthassam én is a saját szememmel.
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #7404 üzenetére
Nekem 30-as net van osztva, régen a 120-as volt, de most már csak a 30-as és működik tökéletesen.
-
anglergab
addikt
válasz
kabelmania27 #7384 üzenetére
Köszi!
Nézegettem a régebbi hozzászólásaidat, és találtam egyet, ahol azt állítod, hogy 50/5 Mbit/s-től felfelé lehetséges max. 3 PC-n használni a kábelnetet, switch-csel. Ekkor minden gép külön IP-t kell, hogy kapjon. Ezt egy kicsit furcsának találom. Tényleg kiosztanak 3 WAN IP-t egy háztartásnak?
A másik: Dynamic DNS szolgáltatást használok (a routerem a WAN IP-t figyeli, és ha változik, updatel egy DNS rekordot: ezáltal egy hostnéven mindig elérem a gépemet -- elméletileg). Ugyanis a router gyakran rossz WAN IP-t jelent be: gyakori a 192.168.100.10
Érdekes módon ez nagyon hasonlít a kábelmodem IP-jéhez (192.168.100.1), de nem ugyanaz.
Általában áramtalanítom a routert és a modemet egyszerre: emiatt kézenfekvőnek tűnt azt feltételezni, hogy bekapcsolás után amíg nem kap a UPC-től WAN IP-t a modem, addig a defaultját lejelenti a routernek, az pedig ennek megfelelően updateli a rekordot pár perc múlva, mikor már lesz net.
Nyilván emiatt nem érem el a gépemet (192.168.100.10 soha nem lehet az IP-je).
Tényleg így történhet? Illetve hogyan lehetne megoldani, azon túl, hogy a kábelmodemet 0-24h-ig bekapcsolva hagyom? Mert nyilván ha mindig áram alatt van, akkor be van jelentkezve a hálózatra, tehát van korrekt WAN IP-je, és igen kicsi az esélye, hogy éppen egy regisztrációs időszakban updatelje a router a DNS-t. Általában a router a bekapcsolásakor ellenőriz, és ha szükséges, updatel.
Btw milyen gyakran kap új IP-t a kábelmodem? Mert az újraindításánál (áram ki/be után) ritka, hogy változik a WAN IP. -
anglergab
addikt
válasz
kabelmania27 #7380 üzenetére
A linkelt F-toldo aszimmetrikusnak tunik. Bekotesnel van valami irany? Mert nem kellene, hogy legyen, csak akkor miert aszimmetrikus?
-
anglergab
addikt
válasz
kabelmania27 #7378 üzenetére
Koszi. De gondolom ez is csillapit valamennyit, foleg ha gyengebb minosegu es kisporoljak a megfelelo dielektrikumot es nem lesz impedanciahelyes az illesztes.
Lehet, hogy a falbol kiallo kabeldarabra rakom kozvetlenul a modemet.Btw szerintem sok helyen gondot okozhatnak a falban levo regi splitterek, amik biztos valamennyire levagjak a magasabb frekvenciaju csatornakat (a kabelekrol es illesztesekrol nem is beszelve).
-
anglergab
addikt
válasz
kabelmania27 #7376 üzenetére
Valojaban teljesen nem iktattam ki a 2. splittert, mivel csak azzal tudtam osszekotni a ket male kabelt (gondolom egy toldoval ezt meg lehet tenni). Csak az ures kabelt + szurot huztam le a 2. outputrol. Az erdekes az, hogy ugy tunik, mar ezzel szignifikans (statisztikai ertelemben) a jel minosegenek javulasa.
Bar lehet a 3.5 dB-es splittertol is jobb megszabadulni 50 Mbit/s downlinknel.
-
anglergab
addikt
válasz
kabelmania27 #7373 üzenetére
Fentebb mar irtam, hogy a 2. splitteren nem volt TV, csak egy ilyen celra fenntartott kabel. Nalam az SNR nott, mikor lehuztam az ures kabelt + toldo elemet: javult a jel. Mi a velemenyed az SNR-os megjegyzesemrol (fentebb)?
Szerk.: bocs, most latom, hogy felreertettem az adasi szot, amit irtal. Azt hittem a bekapcsolt TV-re vonatkozik, pedig az uplinkre irtad. Azert nem az uplinkre gondoptam, mivel nalam az uplink csatornahoz nem irt a modem SNR-t, csak a downlinkekhez.
-
anglergab
addikt
válasz
kabelmania27 #7371 üzenetére
A TV (digitalis) egy megelozo splitteren van bekotve. A jelerossegre (=jelszintre?) 100%-ot ir a TV, (nem korrigalhato?) bithibat nem eszlelt ~ 10 masodperc alatt. A kep tiszta, egyedul HD-ra valtasnal tapasztaltam 1-2-szer blokkosodast rovid ideig.
Az SNR mikor jobb: ha kisebb vagy nagyobb? Mert esetunkben szerintem akkor, ha nagyobb a szam (jel / zaj, ilyen sorrendben). Mivel TV adasnal nagyobb a zaj, a hasznos jel konstans, igy csokkennie kellene, megis novekedest irtal.
-
anglergab
addikt
válasz
kabelmania27 #7369 üzenetére
Most mobilon vagyok. Tegnap neztem a jelszintet es az SNR-t. 4 dowlink es 1 uplink csatorna volt aktiv: uplink: 50 dBmV, a downlinkek 20 dBmV korul lehettek, 40 dB-es SNR mellett.
A TV leagazasa nem volt bekotve. Leszedtem a felesleges kabelt + a kis fem toldot es merhetoen nott minden jelszint es SNR. Az uplink 2 dBmV-tal, a downlinkek 0.5 dBmV korul novekedtek, az SNR ertekek pedig ~ 1 dB korul. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
kabelmania27 #7289 üzenetére
hali.
megvan a csere. beraktam az f-toldót. a minőség 98-100 között.
a jelerőség 93-100 % között adótól függően.
a hd-k jelerőssége 98-100 között jön a minőségük szintén. szerintem ez így már jó lesz. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
kabelmania27 #7273 üzenetére
hello
kb 3 éve lett bekábelezve a lakás. falban megy kb 10 m hosszan. legalább 3 helyen kéne bontanom a tapétátát, mert van 3-4 db 90 fokos kanyar és ahhoz csak így férnék hozzá. ezt inkább passzolom. nekem nem ér ennnyit. f osztó csere után meglátom, lesz-e 100%körüli a minőségem.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
kabelmania27 #7254 üzenetére
igen.
köszi. én is gondoltam erre, mert így, hogy 1 tv müködik fölösleges osztanom a jelet.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
kabelmania27 #7252 üzenetére
egy db 2-es splitter van a bejárati ajtónál. összesen 2 tv -re volt elosztva. RG6-os kábel falban csatornázva. már csak 1 tv van használatban.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
kabelmania27 #7250 üzenetére
88%
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #7077 üzenetére
Ez box hiba, nem a jelszinttel van a baj. Nekem is volt ilyen, boxcsere megoldotta.
-
gulbab
csendes tag
válasz
kabelmania27 #6974 üzenetére
Igen, a fehér kábel megy a tv-re.
-
Tappancs2001
senior tag
válasz
kabelmania27 #6983 üzenetére
Szia! Köszi szépen a segítséget. A régebbi osztó 2007 augusztusi, az másfajta, az újabb 2009 februári, az ilyen. Hol tudom megnézni a jelszinteket? Bár elképzelhető, hogy inkább várok, amíg rájönnek a bakijukra.
-
ChiliChili
tag
válasz
kabelmania27 #6933 üzenetére
Ok, talán holnap lesz rá idő, ha mégsem, akkor csak jövőhéten.
Köszi az ötleteket.Nagyon jó a kép, szépek a HD csatornák, már ha éppen HD adás megy, az AXN HD kellemes meglepetés, nem is tudtam, hogy van ilyen, eddig DVB-T-vel néztem az elérhető HD adásokat.
-
gulbab
csendes tag
válasz
kabelmania27 #6897 üzenetére
-
Dani Pécs
tag
válasz
kabelmania27 #6949 üzenetére
Te hogyan kötnéd? Van olyan osztó, ami nem csillapít?
-
Dani Pécs
tag
válasz
kabelmania27 #6949 üzenetére
Az is -7,5. De az analóg jellel megy, az jó így is!
-
Dani Pécs
tag
válasz
kabelmania27 #6947 üzenetére
Eredetileg 42 volt, most 45.
Igen egy osztó van, a 3-as. A kábelezés a lakásban 3 TV + a net-hez van, de most csak két TV+net van, ezért elég a 3-as osztó önmagában.
-
Dani Pécs
tag
válasz
kabelmania27 #6947 üzenetére
2 tv van, meg a net. Ha szakadozik, visszakötöm. Az eredetivel nem volt jó a TV képe, innen indultunk. Az most jó.
-
Dani Pécs
tag
válasz
kabelmania27 #6944 üzenetére
Kivettem a kettes osztót.
7,5 a net, 3,5 a mediacard.
Így jó a kép mindenhol. A 3. TV kimenet amúgy sincs még használatban, azt lekötöttem.
-
Dani Pécs
tag
válasz
kabelmania27 #6940 üzenetére
Ez így milyen?
Receive Power Level
-2.8 dBmV -
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #6938 üzenetére
Nekem 3-4 éve van upc net és még sosem szakadt meg, pedig fojtva van, üres ág stb. Felesleges vele bajlódni, ha működik.
-
válasz
kabelmania27 #6933 üzenetére
Ami nem romlott el, nem kell megjavítni.
-
Dani Pécs
tag
válasz
kabelmania27 #6929 üzenetére
Na megvan:
Bejön a kábel, van egy 2-es osztó, in out outtal.
Az egyik megy a modemhez, a másik tovább. Ott van egy 3-as osztó, in , és 3db outtal.
-
Dani Pécs
tag
válasz
kabelmania27 #6929 üzenetére
Az osztó be van építve egy fali dobozba, mindjárt megpróbálom megnézni.
Signal fül alól:
Signal
This page provides important information about the status and quality of the communications between your cable modem and the cable modem network.Downstream Status
Operational
Channel ID
10
Downstream Frequency
410000000 Hz
Modulation
256QAM
Bit Rate
55616000 bits/sec
Power Level
0.7 dBmV
Signal to Noise Ratio
36.9 dBmVUpstream Status
Operational
Channel ID
12
Upstream Frequency
52400000 Hz
Modulation
64QAM
Symbol Rate
5120 Ksym/sec
Power Level
42.7 dBmV -
Dani Pécs
tag
válasz
kabelmania27 #6925 üzenetére
Receive Power Level
0.7 dBmV
Transmit Power Level
42.7 dBmV
Cable Modem Status
Operational
Vendor
Scientific-Atlanta, Inc. -
Dani Pécs
tag
válasz
kabelmania27 #6923 üzenetére
Az UPC szerelt be egy osztót, viszont a boxxal nem volt ilyen probléma.
Mit lehetne csinálni? -
gulbab
csendes tag
válasz
kabelmania27 #6891 üzenetére
Este lefényképezem az osztókat.
A boxot már leadtam, bár a mediacard aktiválása után tönkre is rakták annak a beállításait.
-
gulbab
csendes tag
válasz
kabelmania27 #6886 üzenetére
Két osztón keresztül kapja a tv a jelet, a típusokat nem tudom. De próbáltam direktbe is rákötni a TV-re a bejövő kábelt és úgy sem lett jobb a helyzet.
-
ChiliChili
tag
válasz
kabelmania27 #6880 üzenetére
-
ChiliChili
tag
válasz
kabelmania27 #6878 üzenetére
-
ChiliChili
tag
válasz
kabelmania27 #6872 üzenetére
-
canniball
nagyúr
válasz
kabelmania27 #6766 üzenetére
Nálunk nincs gond a jelerősséggel, amikor néztem 100% környékén mozgott. A minőség viszont csak 25% körül van.
club1!
Igazad van, a régi elosztókra/kábelekre nem gondoltam, ez a rész tényleg múlhat az ügyfélen is. Nálunk viszont nincs egy éve hogy ezekből új lett szerelve, mégis a fent vázolt helyzet van, és a környéken mások is ugyanilyen tapasztalatról számoltak be, itt a szolgáltatón múlik a többi.Pharaoh!
Nálunk sajna van pár adó ami hagy némi kívánnivalót maga után. -
air
nagyúr
válasz
kabelmania27 #6682 üzenetére
De miért kell hónapoknak eltelnie ahhoz, hogy minden megfelelően működjön? Miért nem lehet a szolgáltatás beindítása előtt rendesen felkészülni? Szánalmas.
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #6677 üzenetére
Tökéletes minden
Leteszteltem lg 42LD420-on kódolatlan m2-t és gyönyörű a képe. Sokkal szebb, mint hdmi-s box-on keresztül.
EPG-je működik, de találtam ott időzítő és felvevő funkciót. Elvileg nem tud felvenni, se filmet lejátszani usb-n keresztül, akkor mégis mit takar a felvétel?
Mikor rányomok rákérdez, hogy biztosan beállítottam-e az időzítőt a videomagnon. Lehetséges, hogy abban az időben kidobja a jelet pl. scarton keresztül és így lehet felvenni vele?
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #6675 üzenetére
Igen!
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #6672 üzenetére
maradtak a jelszintek, de mérés alapján 80 és 78%-os a két elosztásnál.
A hármas elosztó került át a kettes helyére, a 4-esről nem tudok most képet csinálni.LG-nél milyen országra kell állítani a tv-t, hogy jó legyen a epg?
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #6669 üzenetére
Bejön a kábel a lakásba. 3-as elosztó, 1 stb-be, 1 tv-be, 1 tovább a másik szobába. Ott 4-es elosztó 2 internet modembe, 1 stb-be, egy meg majd tovább másik szobába tv-be.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
kabelmania27 #6435 üzenetére
Ez még a jó öreg Motorola.. Vigyázok is rá
-
HofiZoli
senior tag
válasz
kabelmania27 #6433 üzenetére
Nem piszkáljuk, mióta így összerakta a szerelő -kb 2 éve- a hálózati hibákat kivéve sem szakadás, sem sebesség ingadozás nem volt. Nálam erős a jel, a fal másik oldalán van a upc doboz amibe megy az optika majd indul a koax hálózat az épületbe.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
kabelmania27 #6430 üzenetére
A modem elé így is be van csavarva vagy 5 cm hosszú csillapítósorozat. Olyan erős volt a jel, hogy szakadozott.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
kabelmania27 #6412 üzenetére
Meglestem őket, utána is húztam a csatlakozóknak. Szinte minden csatin tudtam húzni, némelyiken nem is keveset..
Mindegyik elosztó 5-1000 Mhz-es.
Első elosztó: in-be megy a kintről bejövő kábel, egyik out 8db csillapítású, az megy a kábelmodembe. Másik out ág 2,5 db csillapítású megy a tv-k felé és a második elosztó in ágába. Onnan a 2,5 db csillapítású a Mediacardos tv-be a 8 db csillapítású ág az analóg adást adja egy régi sony crt-n. A 2,5 ágba volt csavarva még egy 3 db-es csillapító, ezt vettem ki délelőtt és sokat javult a digitális adás jelerőssége. Pár évre a karbantartás letudva -
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #6422 üzenetére
Ha szólok UPC-nek nem tudnak buherálni valamit, hogy erősebb jel jöjjön a lakásba?
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #6420 üzenetére
A mediaboxból kihúzott és tv-re rádogott kábel TV szerinti öndiagnosztika jelerősségnek 95%-ot ír és 0 bithibaarányt. (Néha felugrik 1-re, majd újra 0)
analóg adások képe tiszta és szép.
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #6418 üzenetére
A kettes elosztónál 100% minőség mellet, kb. 60-65% erősség
3-as elosztónál 100%-os minőség mellet, kb. 55-65% erősségEddig első boxot nem néztem, de ezek szerint már ott is alacsony a jel, akkor egyből a bejövő kábellel lehet gond?
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #6416 üzenetére
Azt a Menu gomb majd 1789 tesztmenü utolsó oldalán, ahol TSid, minőség, erősség tesztnél tudom megnézni?
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #6414 üzenetére
Mármint melyik box?
Ami a kettes csatlakozóra kapcsolódik közvetlenül, vagy az, amelyik a hármas elosztóra?
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #6407 üzenetére
http://www.tpetrov.com/ImagesTE/JPG/FC2DSS2.jpg
Ez az első kettes elosztó.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
kabelmania27 #6409 üzenetére
Passz, számomra ez teljesen mindegy, ezért nem bújom végig a lakást
Upc szerelő hozta őket, építette is be. Ez a toldásba becsavart szűrő csak úgy beugrott, mintha láttam volna hogy anno rakott be valamit.. Kivettem, jobb lett, ennyi
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #6403 üzenetére
Az járható út, ha a hármas leosztásból származó egyik kábel tovább osztom még?
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #6403 üzenetére
Nem tudom lekérni, lehet mivel céges nem férhetek hozzá.
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #6401 üzenetére
-3.5-ös
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #6399 üzenetére
Ahhoz be kell lépnem jelszóval és felhasználónévvel?
Belépés nélkül, csak ennyit látni:
Down
Channel 1: 3.7 dBmV 36.6 dB
Channel 2: 4.8 dBmV 37.5 dB
Channel 3: 3.5 dBmV 36.3 dB
Channel 4: 1.8 dBmV 34.9 dBUP
Channel 1: 43.2 dBmV -
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #6396 üzenetére
Ha jól láttam rajta, bár kevésbé kivehető, mint a másikon in és két out van rajta.
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #6396 üzenetére
Első elosztót nemsokára megnézem.
Modemek:
Cisco EPC3212
Cisco EPC2425 -
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #6394 üzenetére
Első osztót problémás elolvasni, de a másodikon még ezek vannak:
NGN 2m-3S
5-1002 MHZ -130db55-65% között ingadozik.
modem jelszintjét nem tudom hogy kell megnézni.
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #6392 üzenetére
PCT
Ezen kívül 3 leágazás, 2 7,5DB 1 3,5DB
egyik net és TV 7,5 másik net 3,5DB-s leágazásra kötve.Mekkora érték elfogatható? Nekem kb. 55-65% között ugrál. Kellene majd erre az ágra egy analóg leágazás. Bírni fogja?
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #6387 üzenetére
Lakásba bejon a fő UPC kábel, az elosztva 2 felé. Egyik egy HD-boxba, másik tovább és szétosztva három felé. 1. Box. 2. internet modem, 3. internet modem (két külön UPC net)
-
Makosx
csendes tag
válasz
kabelmania27 #6380 üzenetére
bejön a házba a fekete UPC kábel és az egy elosztóra (UPC-s elosztó) kötve osztódik tovább 3 ágra. A három ág fehér antenna kábel. Mást nem tudok róla.
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #6380 üzenetére
Nem tudja valaki, hogy lehetne megnézni mekkora a jelszint és a jelerősség %-ban?Nagyjából kiírja a box csatornakeresésnél, de abból pontos adatot nem kapok.
-
digikábeles
aktív tag
válasz
kabelmania27 #6290 üzenetére
Lehet hogy nem fogyaszt sokat, de a telefon miatt 24 órás az üzemelése.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
kabelmania27 #6290 üzenetére
Mennyi az a kevés?
-
digikábeles
aktív tag
válasz
kabelmania27 #6274 üzenetére
Én utáltam a kábelmodemet, az is csak zabálja az áramot.
-
Kroni1
veterán
válasz
kabelmania27 #6274 üzenetére
a upc mint piacvezeto uzletpolitikaja a jobb szolgaltatasba nekem nem fer bele. nem ertem miert csinaljak, nincsenek raszorulva, igy is rengeteget kaszalnak! ha a digi kevesebb ugyfellel tud szolgaltatni felaron, akkor kepzelem a upc mennyit termelhet. a microsoft is nagyon lehuzos ceg, az xbox support viszont maximalisan ugyfelkozpontu, a garancia mesesen korrekt, stb. na a upc a masik oldal szamomra.. persze nem mennek tonkre akkor se a 2x ennyit kene fizetni csak annyit mar nem fizetnek, sokaknak elsodleges szempont az ar es a digi felaron van upchez kepest. tvben nem nezek olyan programot aminel zavar ha neha hibazik, de nalunk mas hiba nem volt.. azert vettem jo tvt hogy a bluray filmek szepek legyenek, nalam masodrangu hogy a hirado vagy a comedy szep, mert upcn a kepminoseg az tenyleg jo, de nem nezek mast rajta..
-
Kroni1
veterán
válasz
kabelmania27 #6272 üzenetére
Van hűségem, augusztusig. De itt azt olvastam, hogy lefelé módosítok, kapok büntit, pár nap mulva felfelé módosítok és a bülti legalizálódik, azaz eltörlik! Vagy rosszul gondolom?!
Digi: Nekünk az öregeméknél ahol eddig laktam, a régi lakásban már az van 4 éve! Net sose szakadt meg, feltöltés valós értéke 6x gyorsabb, a UPC-s 15-50ms késleltetés helyett ott állandóan 0ms a ping, úgyhogy a net az tényleg kenterbe veri a UPC-jét. TV-nél sajnos a digitális HD adások képe néha beszaggatott, de el lehet viselni, mert a TV-Net-Telefon csomagért fizettünk 5490Ft-ot amiben benne volt a digitális HD tévé is, itt meg 10eFt felett fizetünk az általam jobbnak tartott TV-ért & Boxért, a lassabb Netért, és digisport HD sincs.. Csak a Comedy Central hiányozna, mert az Diginél nincs, de azért ki fogom bírni.
-
Fuzzy78
csendes tag
válasz
kabelmania27 #6267 üzenetére
A kábel nincs szétosztva. A jelerősség egy kicsit több mint a fele csík volt.
-
zichie
senior tag
válasz
kabelmania27 #6149 üzenetére
"Kíváncsi leszek Invitelnél hány év múlva lesz médiacard lehetőség"
Már régóta van. Úgy tudom, hogy mivel az Invitel conax-ot használ, akárcsak ez elődje a Fibernet, így értelemszerűen "mediacard" kezdetektől fogva van. Kell egy conax modul a tévébe, abba a kártya és mennie kell. Fiberneten gond nélkül ment, ráadásul nem kell CI+ sem hozzá, csak sima CI. Sokkal kényelmesebb megoldás, mint a UPC féle mediacard.
-
club1
veterán
válasz
kabelmania27 #6149 üzenetére
Szerintem akkor lesz náluk, ha a cég a rugalmatlansága miatt eltűnik a süllyesztőben és átveszi a területeit egy másik (innovatívabb) cég.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
kabelmania27 #6140 üzenetére
Némileg igazad van.
DE. Ne hazudjon a paraszt, hogy a Panák egyikével sem működik a szaros kártyájuk, mert ez enyhe ferdítés. Mondja meg őszintén ,hogy valamit nagyon elbasztak és kis türelmet kérnek, Sokkal tisztességesebb lenne, mint hülyíteni és a Pana hitelét rontani, mert ez az.
Feltételezi, hogy nem képesek normális kompatibilis készüléket gyártani.Itt nem csak a plazmákról beszélek, mert egyetlen Lcd sincs a listában.
ez pont olyan, ha azt mondanák: az euro 95-ös benzin pl. a Toyotákba nem használható ???????? Biztos, hogy nem a Toyota cseszett el valamit, hanem a hülye magyarja. Ebben az országban semmit nem lehet első nekifutásra megcsinálni normálisan és csak az agyunkat basszák fel. Bocs, de ki vagyok akadva. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
kabelmania27 #6065 üzenetére
Úgy legyen.
-
Csöves
őstag
válasz
kabelmania27 #6029 üzenetére
Nem hinném.
-
válasz
kabelmania27 #6029 üzenetére
Kérdés hogy mikor
-
Gabor970
addikt
válasz
kabelmania27 #5885 üzenetére
azzal a megnézéssel óvatosan! Én is megnéztem, aztán mióta kiléptem, azóta nincs se kép-se hang. Még kicsit prógálgatok ezt-azt, aztán vehetem a telefont UPC műszaki segítség.
OK, már jó. Tény, hogy elment minden, én balfék meg nem a boxot áramtalanítottam, hanem a külső DAC-omat. Hasonló a tápjuk.
-
válasz
kabelmania27 #5891 üzenetére
Nem!
Az hogy van rajta CI foglalat ne jelenti azt, hogy a CI+ is menni fog vele. Merthogy fizikailag ugyanúgy néznek ki. A pontos modellszám alapján a techspec-ben kell megkukkolni hogy ténylegesen tudja-e az adott készülék.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5898 üzenetére
Azaz? Ez mit jelent pontosan? Nem lehet előre valamilyen típusú modulokra engedélyezni?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5891 üzenetére
Köszönöm..
Jól látom, hogy kivitelezhető az is, hogy egy tévén digitális adás van, a többin pedig analóg? -
hati
addikt
válasz
kabelmania27 #5751 üzenetére
Nálunk 3 kliens PC, 1 laptop és 1 szerver van a lakásban.
-
hati
addikt
válasz
kabelmania27 #5749 üzenetére
Egyelőre kevés hátrányát látom, kivéve, hogy az UPC esetében nem tudom megoldani.
Analóg és Mindigtv-t már tudom TV-re kötött HTPC-n nézni, felvenni, visszatekerni, távrögzíteni. -
hati
addikt
válasz
kabelmania27 #5747 üzenetére
Én meg utálom a boxot és minden számítógéppel szeretek megoldani. Régen vártam, hogy az UPC-nél is lehetőség nyíljon rá, de úgy tűnik nem lesz teljes a siker. Szerecsére időközben lehetőség lett a digi kábelre is, így ha lejár a hűség, akkor valószínűleg váltás lesz.
-
válasz
kabelmania27 #5685 üzenetére
hát-- lehet. De hogy óramű pontossággal történik, az már kicsit fura
visszaszívom... most megjelent
-
Gabor970
addikt
válasz
kabelmania27 #5681 üzenetére
közben már be is állítottuk 2100-ra a max letöltési sebességet. Így már a póker sem gondolkodik másodperceket, mire cselekedne
-
Gabor970
addikt
válasz
kabelmania27 #5679 üzenetére
3 kettes splitter van, minden fogyasztó azonos (tulképp két splitter utáni) jelet kap. -már ha a splitterek kb azonos csillapítással osztanak- Bejön a kábel, megy egy splitterre, aminek a két ágán ismét 1-1 splitter van. Így kaptam 4 leágazást. Van olyan splitter, amin láttam az általad írt 5-1000MHz feliratot, de van amin semmi egyéb írás, csak 1X in, 2X out. Magam szereltem, így spóroltam. A splitterek meg régi idők maradékai. Valamikor 2000 körül kötötték be a UPC netet és analóg TV-t.
esetleg meg tudod mondani milyen címet kell beírjak, hogy konfigurálhassam a modemet?
Csak a LAN és WIFI sebességeket szeretném beállítani. Néha a fiam gépé megy a torrent, és nem sok sávszél marad nekem. -
Gabor970
addikt
válasz
kabelmania27 #5677 üzenetére
-
canniball
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5641 üzenetére
És mennyi a nem listaár?
-
canniball
nagyúr
válasz
kabelmania27 #5639 üzenetére
Tudja, de egyrészt a korábban linkelt kompatibilitási listában nincsen benne, másrészt ebből azt olvasom ki hogy a mediacard szolgáltatás (egy kártya esetén) csak HD vehető igénybe és a boxnál drágábban, 2858,01 Ft-ért.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
kabelmania27 #5614 üzenetére
Tudom, de nem ez volt a kérdés..
Aktív témák
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest