- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- Proxmox VE
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Microsoft Excel topic
- Videó stream letöltése
-
IT café
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
Mate
nagyúr
válasz
TheHardOne #12799 üzenetére
Rézben igazad van, rézben nem. Az árak összehasonlíthatóak. Nem azt kell megnézni, hogy ha pl. lengyeleknél a 60-as ennyi, akkor nálunk is annyi lesz, hanem azt kell nézni, hogy kb. mennyivel drágább náluk a 60-as csomagnál a 250-es, mert abból már ki lehet indulni.
-
TheHardOne
tag
Nem igazán mérvadó, hogy milyen csomagok milyen áron vannak más országokban. A kínálatot a helyi szokásokhoz alakítják, amik használati, előfizetői és egyéb statisztikákon alapulnak, figyelembe véve az adott ország "internetes történelmét" is. Az árak szintén nem összehasonlíthatók többek között az eltérő adótartalom miatt sem.
-
-
Mate
nagyúr
Szlovák UPC
50-5 Mb/s Kb. 3.600 Ft
100-8 Mb/s Kb. 5.000 Ft
150-10 Mb/s Kb. 7.800 FtRomán
20-3 Mb/s Kb. 1.700 Ft
60-4 Mb/s Kb. 2.400 Ft
100-4 Mb/s Kb. 2.700 Ft
120-6 Mb/s Kb. 3.400 Ft
150-6 Mb/s Kb. 3.400 FtHolland
60-6 Mb/s Kb. 11.200 Ft
100-10 Mb/s Kb. 12.700 Ft
150-10 Mb/s Kb. 15.700 Ft -
Mate
nagyúr
Lengyel UPC:
Fiber power
15-1,5 Mb/s Kb. 4000 Ft
30-3 Mb/s Kb. 4700 Ft
60-6 Mb/s Kb. 5700 Ft
250-20 Mb/s Kb. 14000 FtÉrdekes. Ha nálunk is hasonlót alakítanak ki, akkor nem lesz sikeres. Nálunk szerintem tuti megmarad a 120-as, vagy sokkal olcsóbb lesz a 250-es, mert így csak veszítene UPC. Minimális 250-es előfizetés lenne, viszont 120-ra se tudnának előfizetni, így maradna a 50 (60)-as
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #12786 üzenetére
Ez esetben UPC nem nagyon vehetné meg Inviteltől azokat a területeket. Nem véletlenül kellet jó pár területet átadniuk egymásnak, egy helyen nem lehet egyedül a szolgáltató.
-
kabelmania27
félisten
T-nél és Invitelnél is technológiától függ ADSL2-es területen van 20Megabit, 30Megabit VDSL területen van 120Megabit koaxos és optikai területen van mindkettőnél. Azért a letöltésben akar versenyezni mert az előfizetők többségének a leirány számít.
Gubek-Einste: Kecskeméten (elég komoly fejállomás van ott) volt speed120-as csomag de már nem lehet kötni. -
cekkk
veterán
válasz
Gubek-Einste #12785 üzenetére
De a kolléga azt írta, hogy a T és Invitel optikai szolgáltatásával akarja felvenni a versenyt és azért emel a upc is állandóan.
Én erre írtam. -
kabelmania27
félisten
Nincs jelen egyik sem, UPC megvette a Rubicomot, zömében pest megyében szolgáltattak, sűrűn lakott települések ha jól tudom Magyarország legsűrűbben lakott megyéje, az említett településeken jelentős a turizmus közben pl Hévízen kb 5ezres a lakosság. hwsw Fibernet eladásáról szóló cikk egyik hsz-ban írta valaki hogy aki UPC-hez kerül jól jár, aki az Invitelhez kerül az pedig nem.
-
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27 #12782 üzenetére
Egy gép lehet, hogy nem tudja kihasználni a 200-at, de ha már lóg rajta 3-4 gép jól tud jönni.
Hévíz és Zalaszentgrót helyzetét nem ismerem. Jelen van Inivtel és UPC? Más szolgáltató nincs?
Több oka is lehet annak, hogy miért nem adják el. Régóta árjulják a céget és új tulajdonos lehet rá akarna menni a lakossági vonalra. Ha csak UPC és Inviltel van a környéken, akkor el sem adhatná a UPC-nek a rendszert. Arról nem is beszélve, hogy nem olyan biztos UPC meg akarja venni. -
cekkk
veterán
válasz
kabelmania27 #12782 üzenetére
Most nézem a Tnél van 120 net de ott is 50es a feltöltés Invitelnél meg 60 szóval max letöltésben akar versenyezni már a feltöltést nem akarja. Pedig szerintem az is ugyan olyan fontos lenne
-
kabelmania27
félisten
Azért emelik a letöltésit hogy fel tudják venni a versenyt a Digivel és a T/Invitel optikával, szerintem sincs sok érteme, főleg azért mert az átlag configgal nem lehet kihasználni a 200Mbitet, ki kellene cserléni a vinyót ssd-re stb
mate3553: Ha nem akarnak lakosságra koncentrálni eladhatnék a koaxot a UPC-nek, sokan szeretnének gyorsabb netet, hd adást, de pl Hévízen 15/3 a max Zalaszentgróton 25, dtv adás nincs Visszatöltésre szerintem elég a 10Megabit. -
Mate
nagyúr
válasz
canniball #12777 üzenetére
Igen, ez volt korábban nekem is a bajom
De lehet rájöttek több embert tudnak a drágább netre rávenni így, vagy esetleg olyan akinek a net az elsődleges így elgondolkozik a digital gold-on. Van értelme a lépésnek, ha egyáltalán így lesz
Egy biztos, nem hülye a UPC és pontosan tudja hogy tudja növelni az előfizetőket
Invitel feje fölött évek óta ott lebeg a bárd. Digi-nél szintén felmerült, hogy műholdas részleg repül, illetve T csoportnak is vannak problémái. Úgyhogy nagy a verseny és UPC szeretett mindig élen járni. Minden évben megléptek eddig valami újítást. Tavaly ügye kártya +felhizlalták a HD csomagot.cekkk
Ebbe kár belemenni, sosem lesz vége
Saját és ismeretségi köröm tapasztalatai alapján beszélek. Olcsón adják a dolgokat, de ennek megvan az ára. Arról nem is beszélve, hogy UPC sem olyan drága. Régi ügyfeleknek elég jó árakon adják a dolgokat.
kabelmania27
Gondolom műholdas kétkártyásra gondolsz. Hát... Maradjunk annyiban, hogy a mostani hd-s box hozza a kötelezőt, a többi gyakorlatilag a használhatatlan kategória.
Invitel árai vicc... De nem is a lakossági szolgáltatás az elsődleges céljuk.
cekkk:
Idéznék korábbi hsz-emből:
"Holland UPC-nél már megjelent a 200-as net 20-as feltöltéssel. Ami az érdekessége (már ha jól vettem észre), hogy csak horizon mediaboxos All-in csomagban érhető el."
Egyébként van értelme a 120-as netnek 10-es feltöltéssel. Mire nem elég a 10-es feltöltés? Videónézés, neten vett pc játékok letöltése, filmkölcsönzéshez kellhet a 120-as net, de feltöltés hova, minek nagyobb?
-
cekkk
veterán
válasz
kabelmania27 #12779 üzenetére
De vidéki kisvárosban nőttem fel, és még mindig haza járok és ott se jobb a helyzet
Szóval volt már mindenféle, adsl, kábel, amit használtam.
Én azt az egyet nem értem, hogy itt a upc emelgeti a sebességet de a feltöltésit meg nem :S Szóval mi előnye van egy 120as netnek egy 10 feltöltéssel?(#12781) mate3553
Tényleg az, mert az enyémbe meg senki nem panaszkodik hanem élvezettel használják
Vagy a fővárosban ennyivel rosszabb lenne a szolgáltatásuk?Holland UPC-nél már megjelent a 200-as net 20-as feltöltéssel. Ami az érdekessége (már ha jól vettem észre), hogy csak horizon mediaboxos All-in csomagban érhető el.
És ennek mi értelme van?A diginél 20/10/ 40/20 80/25 . Szerintem teljesen aránytalan a 200/20 minek a 200 youtubozni? Online streemet nézni? Komolyan nem értem mire kell a 200as net otthonra
A feltöltés pont az adatkommunikációra, fényképeket küldésére szinkronizációra, hogy ne egy év legyen mire feltöltesz pár giga adatot.
-
kabelmania27
félisten
Úgy látszik megint előjött a UPC vs Digi téma
Mindenki más ismérvek alapján ítéli meg a szolgáltatást.
mate3553: Kétkártyás Hundai egy katasztrófa volt, Natgeon lefagyott újra kellett telepíteni 2naponta...
cekkk: Látszik hogy nem voltál még Inviteles (ex Fibernet területen) 6/1net 39analóg tévé telefon kb 9ezerFt, nem lehet kisebbre módosítani, nincs eszámla. -
cekkk
veterán
Bármit újra kell kötni hónapokat kell várni
Én bementem megrendeltem és jöttek. 3 helyen laktam hol volt volt ahol újra kötés volt minden a megbeszéltek szerint zajlott.Emailen 2 hét múlva válaszolnak, facebook-on leírják a telefonszámukat, telefonszámon meg talán éjjel eléri őket az ember.
Bár mikor hívtam őket mindig felvették pár percen belül, a hibákat pedig pár óra alatt javították, ez általában a lécsőházban lévő dobozukkal volt baj 1-2 havonta.Számlázás teljes káosz
Nekem mindig ugyanaz a két tétel szerepelt rajta abból soha nem volt káosz.Kevesebb csatorna és kevesebb HD csatorna.
Kb napi 15-30 amit én tévét nézek, viszont volt M1 hd a forma1 miatt nekem megfelelt, nincs igényem a hd csatornákra, amit akarok megszerzem más forrásból, természet filmet meg elalváshoz nézek ott meg mindegy, hogy hd vagy nemÚgyhogy annyira nem nyerő a digi. Szánalmas egy cég és mondom ezt úgy, hogy nekem is van digim.
3 évig volt Digim és soha semmi olyan jellegű bajom nem volt vele ami miatt panaszkodnék. A upcvel sincs, de kevesebbet ad drágábban és ez a nagy bajom nekem
A digi igen is tud normálisan szolgáltatni.
De nem akarok upc-digi vitát elindítani.
-
canniball
nagyúr
"Nem arra céloztam, hogy most bevezetik a horizon-t."
Értem én, csak az "Ami az érdekessége" részhez fűztem hozzá a megjegyzést, hogy az említettek függvényében tényleg érdekes."...megeshet itt sem lehet simán előfizetni egy 200, esetleg 240-es netre, hanem csak csomagban."
Hát nem tudom, az eddigi gyakorlat szerint pont a FB120-t nem lehetett csomagban kérni... -
Mate
nagyúr
Papiron szép is a digi
Bármit újra kell kötni hónapokat kell várni
Emailen 2 hét múlva válaszolnak, facebook-on leírják a telefonszámukat, telefonszámon meg talán éjjel eléri őket az ember.
Elromlik valami 3. nap talán kimennek
Számlázás teljes káosz
Kevesebb csatorna és kevesebb HD csatorna.Úgyhogy annyira nem nyerő a digi. Szánalmas egy cég és mondom ezt úgy, hogy nekem is van digim.
-
Mate
nagyúr
válasz
canniball #12773 üzenetére
Nem arra céloztam, hogy most bevezetik a horizon-t. (Bár mint korábban is írtam szerelő azt mondta idén lesz, UPC viszont 2014-et mondott) Arra akartam kilyukadni a Holland példával, hogy megeshet itt sem lehet simán előfizetni egy 200, esetleg 240-es netre, hanem csak csomagban.
-
cekkk
veterán
Az, hogy a Diginél fizettem 6500at ezért voltak digitális csatornáim, mindenféle box és kártya nélkül valamint 40/20as netem, mivel nem csak a letöltés lenne a lényeg hanem a feltöltés is.
Na majd ha a upc valami hasonlót tud szolgáltatni, akkor azt mondom ez is jó, de addig inkább nem is idegesítem magam rajta
Ez van itt, ha össze szakadok se lesz itt Digi egyhamar sajnos -
Mate
nagyúr
Nem tudom hol laksz, de itt tökéletes
Azt leszámítva ,hogy modemük Wifije elég gyenge, semmi bajom velük.
Más: Holland UPC-nél már megjelent a 200-as net 20-as feltöltéssel. Ami az érdekessége (már ha jól vettem észre), hogy csak horizon mediaboxos All-in csomagban érhető el.
-
Mate
nagyúr
válasz
gorkmc #12760 üzenetére
Adatforgalmi korlát. Nagyobb csomagoknál ha 300 Gb/hó átlag adatforgalmat meghaladja az előző három hónap, akkor lekorlátozzák a sebességet.
Vagyis ha Januárban letöltesz 500 GB-ot, Februárban 200-at és Márciusban is 300-at, akkor lekorlátozhatják a hónap maradék részére.
Ezt leginkább ott szoktál véghez vinni, ahol terhelt a hálózat. Én csináltam már egymás utáni három hónapban 1,5 TB, 2,1 TB 1,4 TB forgalmat és még akkor sem szóltak semmit.
cekkk: Ez érdekes, lehet ezek szerint már nem alkalmazzák
Bár volt jó pár hőbörgő azóta is ezzel kapcsolatban, de ők lehet digi huszárok.
-
cekkk
veterán
válasz
canniball #12767 üzenetére
Én találtam egy ilyet ezek szerint nem.
-
canniball
nagyúr
Akkor tessék átfáradni ebbe a topikba, ha más nem hát vargalex kolléga ott megmondja a tutit!
-
cekkk
veterán
válasz
canniball #12763 üzenetére
Ez most ami rajta van egy openwrt rendszer by vargaalex
De az már megy nincs gond
Egyből működött.
Most a port nyitás nem megy valamiért
Használom már ezt a routert szerintem vagy 2 éve, de most beállítottam a portot és nem nyitja meg, ugyan úgy csináltam mint a diginél(különbségnek nem kellene lenni-e), és valamiért mégis zárva van.
-
cekkk
veterán
Köszi!
Innen mit másoljak be?
Name
EPC2203
Modem Serial Number
210285218
Cable Modem MAC Address
00:19:47:ac:b1:a5
Hardware Version
1.0
Software Version
v202r1262-080915-sip
Receive Power Level
2.5 dBmV
Transmit Power Level
45.0 dBmV
Cable Modem Status
Operational
Vendor
Scientific-Atlanta, Inc.
Boot Revision
2.1.6lR6
Software Revision
v202r1262-080915-sip(#12761) canniball
De igen, korán van még -
canniball
nagyúr
"...modemet akarok cserélni..."
Nem routert akartál írni?"A másik dolog, hogy az megszokott dolog a upcnél..."
Nem megszokott, én pl. a szekrény tetejére tettem a modemet, szép lenne ha minden nap mászhatnék fel hozzá...Ja amúgy ez itt a kábel TV topik, a netes topik ehun leledzik.
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Kábeles netem van, modemet akarok cserélni, jelenleg egy Dlink van(ez ismerősé) és én akarom használni a saját tplink 1043mas routeremet amin openwrt van.
Mit kell állítanom a routerben valamint a upc oldalán?A másik dolog, hogy az megszokott dolog a upcnél, hogy naponta legalább egyszer de sokszor 2-3 alkalommal sincs hálózat és csak áramtalanítás után működik? A modem lenne a rossz? Lehet ezt tesztelni valahogyan?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Mate
nagyúr
Most olvasgattam külföldi oldalak feltételezéseit és az alapján a 240-es netnél nem lesz korlátozás. De majd kiderül
-
Mate
nagyúr
Szenvedés is volt a netezés
Középsulimban pár éve mikor még oda jártam 80-as net volt kb. 140 gépre. Itthon 2 gépre volt 120-as
120, 150-nek mai világban van keresete. 3-4 géphez jól tud jönni. De 240?... És mekkora feltöltéssel? Arról nem is beszélve, hogy ha 300 Gb után lekorlátozzák, akkor meg pláne mi értelme...
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
Ha most hd-s csomagom van es rendelek egy 2. Sd boxot,akkor hdmi-set kapok es a 4 ingyenes hd csatorna is lesz rajta? -
kungzi
veterán
-
gduck
addikt
A dimenzióváltásról tudtok valamit?
-
Livius
őstag
Telefonos csomagmódosítás és rendelés esetén a havidíj ugyan az mint az online rendelés esetén? Ha nem, akkor hol lehet megtekinteni a nem online árakat?
Ezt a kettő csomagot szeretném újra hűségidőben majd.
digital gold HD
digital HBO Pak -
szelidorzo
aktív tag
Egyes területeken volt egy 24 órás kiesés TV és Net szolgáltatásban. (pl gödöllői fejállomás) A szél péntek este összekócolta UPC haját.
-
Bazunga
tag
válasz
kabelmania27 #12733 üzenetére
Hát elég határesetes. Van 40-es 70-es, de többnyire 55-60 volt ami kiírt. De ott jó is a dolog szerencsére.
Az nem fér a fejembe, hogyha még nem is jön be a másikon, hogy lehet az, hogy egyáltalán nem találja meg a csatorna helyét sem. Szóval műsorújság sincs, pedig az még akkor is volt mikor nem volt kártya benyomva a tévébe, max letiltott, hogy nem nézhetem, mert bigyó meg bigyó, de érzékelte őket. hogy ott vannak.
-
kabelmania27
félisten
válasz
kabelmania27 #12733 üzenetére
Szerintem nincs csillapító, de biztos ami biztos alapon ha látsz Ha ilyet (teljesen mindegy hogy hol) vedd ki. Ha más országot jelölsz ki telepítéskor a tévén akkor sem talál semmit sem? Esetleg megpróbálhatod hogy a box helyére csatlakoztatod a tévét, ha ott jó akkor gyenge neki a jel a -6dB tap kimenetben, ha ott sem jó akkor más gond van.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Bazunga #12732 üzenetére
Értem. Csinálj a boxon egy frekivizsgálatot menü 1789 page down többször, utána tudsz lapozni a page gombokkal, kilépés menü/back/upc gomb. 60dBalatti a jelszintet kap a kap a tévé, ami lehet kevés neki, ha kicseréled a leágazót kettes splitterre 3dB-vel több jelet kap a tévé.
-
Bazunga
tag
válasz
kabelmania27 #12730 üzenetére
Out-on van a modem.
A másik elosztó az pedig:
PCT-1000-2W
2-WAY SPLITTER
5-1000Mhz, -130dB RFI2db - out 3,5dB
Plutor: Itt 13. ker. nálam, de csak az egyik készüléknél.
-
Plutor
aktív tag
Nálunk este 7 óta nincs digitális tv.
Budapest 14.ker -
kabelmania27
félisten
válasz
Bazunga #12729 üzenetére
A modem az out vagy tap kimenetre van kötve? Ha a tapra akkor cseréld a leágazót egy kettes splitterre ( tv kb ugyan annyit fog kapni) mert 52es adásinál újra fog indulni a modem 1 us frekivel. A másik osztó milyen típusú? Ha tap akkor szintén le kellene írni melyik mire van kötve.
-
Bazunga
tag
válasz
kabelmania27 #12728 üzenetére
Nem tudom mik ezek, így ide teszek mindent.
Ez van ráírva:
PCT-IT1W-06
1-WAY TAP
5-1000Mhz, -120dB RFI
-6dB TAPDownstream:
Channel 1: 3.6 dBmV 40.9 dB
Channel 2: 2.8 dBmV 40.9 dB
Channel 3: 3.3 dBmV 41.1 dB
Channel 4: 3.5 dBmV 40.8 dB
Channel 5: 3.9 dBmV 38.2 dB
Channel 6: 3.8 dBmV 41.4 dB
Channel 7: 3.1 dBmV 41.1 dB
Channel 8: 1.7 dBmV 39.9 dBUpstream:
Channel 1: 50.8 dBmV
Channel 2: 49.5 dBmV
Channel 3: 51.0 dBmV
Channel 4: 51.0 dBmV -
Bazunga
tag
Az miért lehet vajon, hogy tegnap este óta a kártyával rendelkező tévé nem talál egy digitális csatornát sem? De abszolút semmit, mintha nem is létezne. Annyit ír, hogy gyenge vagy nincs jel. 28 analóg csatornát talál csak be és ezen az ágon jön a netes modem is ami rendben van, tehát van netem. A kinti tévénél ahol box van ott is rendben van minden. Ha légire megyek, onnét is bejön egy-kettő digis csatorna. Nem igazán értem ezt.
-
Livius
őstag
Lehet már neten online rendelni kisebb vagy épp ugyan azt a Digitális TV csomagot ami nekem eddig volt? Hűségidőt szeretnék hosszabítani, de régebben neten nem engedte, csak a nagyobb csomagra váltást.
-
Mate
nagyúr
válasz
kungzi #12724 üzenetére
Nekem meg tegnap tűnt fel, hogy Eurosport 2-n van eredeti, vagyis angol nyelv. Néztem tegnap a bundesligát és már megőrültem a magyar statisztikakirály kommentátoron és baromi jó volt, hogy át lehetett kapcsolni eredetire. Sokkal jobb volt így a meccsnézés
Ja és megvan a digi hd beltérije. Összehasonlítottam a digi-s és UPC-s sport 1 HD-t és szinte semmi különbség. Gyönyörű képe van a műholdas hd diginek. Úgyhogy akit érdekel a foci, azon belül is spanyol kupa, angol bajnokság, bl, az gondolkozzon el a váltáson, vagy még egy előfizetésen
Jó pár éve vágytam rá, hogy normális minőségben tudjam nézni az összes sportcsatornát és végre megadatott. Bár sport klub eszméletlen ronda, de ez nem UPC hibája. Sport 1, Eurosport 1, 2, digi 1-2 mind mind hd-ban. Sport 2 sd-ben, de sport klub inkább analóg minőségben jön.
-
kungzi
veterán
Sundance HD-n van magyar felirat
-
válasz
gejza67 #12720 üzenetére
A Videótárban sok az exkluzív tartalom ami még nem került adásba de ott már látható. Pl.: HBO-nál felirattal lehet nézni a Híradósok második évadának első 4 részét (hetente van új rész), a szinkronos adás majd jövő héten kezdődik (cserélve lesz a feliratos videó szinkronosra), A Kondom el van vetve második évadának 13-15. rész szintén fent van, adásba ma/holnap/holnapután kerül. Valószínű, hogy lesz majd a Válaszcsapán 4. évada is amiből tavaly már ősszel meg lehetett nézni a 3. évadot felirattal, szinkronnal decemberbe került fel, adásba pedig januárban.
-
gejza67
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #12716 üzenetére
Szomorú vagyok akkor egyszerre tényleg csak az egyik megy.
Vidotár meg nem kell arra találták ki vagy 10-20 éve már a videorecordert.
Ami a settopbox-ot illeti, nem azért ruháztam be új TV-re hogy mégis mediaboxot kelljen betenni,
hanem hogy bele lehessen tenni a mediacard-t.
Nem igaz hogy előbb meg kell venni vmit hogy kiderüljenek a hibái (hiányosságai), előtte bezzeg úgy hírdették hogy ez is és az is van rajta azt nem mondták hogy egyszerre nem megy.
És ez nem az első cucc amiről kiderül hogy nem is azt tudja.
Szomorú vok de kénytelen leszek beletörödni. -
gejza67
csendes tag
Szia !
Nem tudom hogy lehet e utólag digitális csatornát hozzáadni
(úgy gondolom 1 frekin jön az összes digitális ) nem úgy mint az analógnál.
- azért köszi -
Az előző TV-nél a UPC analóg adásai jöttek kábelen és mellette beltérin keresztül jött
8-10 mühold csatornái. Úgy gondoltam hogy az új TV akkor már legyen olyan amin van sat bemenet is és CI+ kártyahely. Így áttérhetek a UPC-nél a digitális adásokra és nem kell a beltéri se. (kevesebb kacat)
DE a tv-n scart (a beltéri felől) csak átalakítóval van és lefagyogat a váltásnál.Érdekesség ha a UPC mediacard keresésnél UPC lista szerint vannak a csatornák
teljes keresésnél ABC szerinti.
üdv -
Mate
nagyúr
válasz
gejza67 #12715 üzenetére
Szia!
Ha teljes keresést választasz, akkor nem talál meg 7 UPC csatornát, de megtalálja a többit+műholdasokat? Mert akkor egyszerű a dolog, add hozzá a maradék 7 csatornát kézzel.
Vannak TV-k, amik tudják közös listára rakni a műholdas és a kábeles csatornákat, de vannak, amik nem.
Egyáltalán mik azok az ingyenes műholdas adók, amik érdekelnek?
A fentebb említett mediabox a kártya helyett is megoldás lehet, de talán olcsóbb, ha veszel egy műholdvevőt pár ezerért ha annyira kellenek a csatornák.
-
-
gejza67
csendes tag
Üdv !
6800 as samsung tv-n van dvb-s azaz satelit bemenet is van és a UPC-től kapott médiacard is, a problémám hogy nem tudom a csatornákat beállítani, hogy a free müholdas csatornákat és a UPC digitális adóit is lássam.
Vagy teljes keresést választhatok és akkor nem találja meg a upc digitálisnak vagy 7 csatornáját,
ha pedig a UPC keresést választom akkor az összes digitális adást megtalálja és befejezi a keresést , nem lehet a satelit bemeneten lévő tányérka csatornáit is hozzáadni.
Lehet hogy vagy a sat vagy a kábel bemeneten lévő csatornákat állíthatom be, de
a upc digitális csatornáit és a müholdas adókat egyszerre nem lehet beállítani ?
Köszönöm, ha vki már találkozott ilyennel, mit lehetne tenni ? -
Mate
nagyúr
Nincs itt véletlen valaki, aki tud szlovákul?
-
Mate
nagyúr
-
japy
őstag
És milyen TV-d van?
-
amulet
senior tag
válasz
digikábeles #12708 üzenetére
nekem nem DIGI műholdas van, hanem Digi kábel
-
amulet
senior tag
válasz
canniball #12700 üzenetére
Köszi,
ha ilyen media boxot adnak akkor lehet hagyom a pics.ba az egészet.
Úgy tudom több féle box van, van olyan is aminek van DLNA funkciója, de akkor a asok ócskát adják kiA váltás fő oka, hogy elvették a Discovery csatornákat, TLC, Annimal planet és hasonlókat.
Az tényleg jó, hogy a tv fogja a digitális adást, és nem kell beltéri egység.Amennyiben a beltéri egység képes lenne leváltani a média lejátszót akkor elgondolkodnék a váltáson, de így...
-
canniball
nagyúr
Lehet csak én fogtam ki de ami nálam volt az az ellenségemnek sem kívánom. Ezen kívül két T-Sat-os boxhoz volt szerencsém, azok valamivel jobban muzsikáltak de közelebbi barátságba azokkal sem tudnék kerülni. Mediacard rulez!
A Horizon-ra egy darabig még szerintem várhatunk... -
Mate
nagyúr
válasz
canniball #12702 üzenetére
UPC által adott boxok nem olyan rosszak. A szoftverük is egész jó amit használnak. Tény és való, hogy számomra nem volt elfogadható a tudásuk, hangjuk, kinézetük, melegedésük stb, de utána volt szerencsém kipróbálni pár független boxot. Hát.... Maradjunk annyiban, hogy még nagyon gyerekcipőben járnak. Szinte 0 tudás, borzalmas hibák, rossz felhasználói élmény és magas ár. Ez jellemző rájuk. Amit tudnak, tudják a tv-k is, így én is inkább mediacardot javasolnám, de tegyük hozzá, hogy annak is van hátránya, nem is egy.
Mint korábbi szavaimból szerintem kiderült én Horizon-ra vagyok rákattanva nagyon. Rengeteget olvasgatok róla és nagyon dicsérik. Szétnézve a mostani eszközök közt az az első olyan box, amit érdemes beüzemelni. Rengeteg funkció, jól néz ki, erős hardver és rengeteg, rengeteg potenciál. Úgyhogy én már nagyon várom
Amúgy ha minden jól megy jövőhéten megvan a digi műholdas HD beltérije is. Majd leírom mik a tapasztalataim vele és milyen pl. Sport 1 HD a két készüléken. Sokaknak lehet opció az is. Főleg olyanoknak, akik sportot kedvelik. Bár továbbra is fenntartom, röhejes, hogy nincs egyetlen egy szolgáltató sem, ahol minden sportcsatorna meglenne. Még talán diginél van a legtöbb, de tőle meg hiányzik a sport klub.
-
Mate
nagyúr
válasz
canniball #12700 üzenetére
Már nem azt a boxot adják. PACE HD-t adnak (VAn HDMI rajta). De amiket leírtál azok arra is vonatkoznak.
amulet
1. Ha sima felvevő nélküli csomagot kérsz, akkor szinte biztosan PACE HD-t adnak.
Amennyiben felvevős boxot kérsz, akkor másikat kapsz.2. A boxokon található USB és hálózati kimenetek le vannak tiltva. Maximum telefont tudsz tölteni az USB-ről.
3. Nekem aránylag régen volt boxom, de gyorsabban vált csatornát, mint simán a TV-k. Gondolom ha diginél voltál simán dvb-c-n nézted a tv-t. Nem tudom milyen tv-d volt pontosan, de lassabb volt szerintem, mint upc boxxal.
4. Csatorna sorrend csak mediacard esetén módosítható. Boxnál azok a csatornák amikre nem fizettél elő, azok nem szerepelnek a listában, illetve régen (most nem tudom van-e) volt kedvencek menü. Azzal lehetett még operálni.
Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- iPad topik
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Sigma 10-18mm f/2.8 DC DN Contemporary RF
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX ONE X 1TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest