Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz gyulank #34977 üzenetére

Semmi köze nincs hozzá. A színprofil ettől független, de arra is választoltam, mert még nem oldódott meg. Én az adott linkeden mindenféle kézikönyvet, meg firmware-t látok csak az adott kijelzőhöz, így nem tudok segíteni. PONTOS linket adjál, magához az exe-hez, hogy le tudjam tölteni én is a színprofilt, meg beleolvassak a dokumentációba, ha van hozzá, hogy ki tudjam deríteni, hogy az Xfce miért nem veszi be.

A GPU driver ettől független téma. Itt is elég odavetett félmondatokban válaszolsz. Persze én is hibás vagyok, mert figyelmetlenül olvasom a betett linkjeid. Most látom csak, hogy amit belinkeltél AMD driveroldal, azon 17.40-es driver van, ami 2017. októberi, most meg 2019. január van, és a legújabb, 18.50-es, igaz ez sem 2019 janári, de legalább 2018. decemberi. Meg ehhez dukál a legfrissebb kernel is lehetőleg (min. 4.20-as), nem valami spéci Studiós kernel, ami még csak 4.15-ös. Az RX5xx viszonylag friss kártya, újnak számít a linuxos világban. Kernelről kernelre reszelnek a driverein.

De számomra az sem derült ki, hogy a mesa-opencl-icd csomaggal konkrétan mi volt a baj. Volt-e hibaüzenet, vagy csak nem látta továbbra sem a GPU-t a Blender, vagy volt valami hibaüzenet, de akkor PONTOSAN mi. Nem körülbelül, meg hogy valami inkompatiblitás, hanem a karakterre pontos hibaüzenet, aminek utána lehet keresőzni. Még az sem lehetetlen, hogy jó volt a mesa-opencl csomag, csak a Blenderhez is le kéne tölteni valami opcionális opencl csomagot, hogy használhassa a GPU-t, nem tudom, de ez az eshetőség is fennáll.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák