Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vivaldi (böngésző)
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Vírusirtó topic
-
IT café
Tartalomjegyzék:
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Gaming #10574 üzenetére
A Wrapper biztosan nem törlődött, jól megnézted? Számtalanszor csináltam már FW update-et a Q10 Pro-nés a Wrapper mindig ott volt az app-ok között. Ha meg majd leszeded a legújabb Kodi-t a Store-ból, akkor installálás után ne felejtsd el újra aktiválni a Wrapper-t.
Szerk: ha mégsem találod a Wrapper-t, akkor tényleg lehet a sikertelen update miatt volt. Ez esetben, úgy van, ahogy írod, tedd fel a 2.1.7-est és utána a Software package-t még 1x.
-
Gaming
csendes tag
válasz
Gaming #10574 üzenetére
/Nagyon röviden : nekem csak az app store kell a software pakkbol, hogy feltehessem a totál commandert amin keresztül felteszem a filmeket a hddre... A Kodi csak a borítók miatt /lehetőleg a 20.0,mert azt szoktam meg/ a wrapper meg a hibátlan lejatszashoz kell. Ennyi. Semmi másra nincs szükségem /
-
Gaming
csendes tag
válasz
SunMount3r #10573 üzenetére
Üdv!
Betegség miatt most jutottam el a szoftver pakk installing... Hát persze, hogy nem ment simán.
Letöltöttük, átneveztük update.zipre, hazahoztam és a szokásos módon megkeztem az updatet.
Semmi, de láttam a filekezelőben, hogy update.zip.zip a file neve... na mondom biztos a 2.zip a baj.
Betettem a másik q10be és Total Commanderben kitöröltem az egyik. zip-et.
Utána működött is mint a szél, ámbár van egy bökkenő ami nem más, hogy minden sikertelen update eltünteti/törli a Kodit és a Wrappert a gépről.
A Kodit még le tudnám szedni az App storeból, de Wrappert csak fizetőset látok...Ilyenkor mi a teendő???
Újra tegyem fel a 2.1.7et amiben benne van a Kodi és a Wrapper és utána tegyem fel minmár helyesen a szoftver pakkot, vagy van erre valami más lehetőség is?Köszönöm
-
Gaming
csendes tag
válasz
SunMount3r #10571 üzenetére
Leszedtük újra, hazahoztam, csont nélkül települt és eddig gond nélkül fut a 2.1.7 fw.
Ismét köszönöm.Holnap jön a szoftver pakk, de hogy megelőzzem a holnapi kérdést és biztos legyen... Letöltjük a software csomagot és a letöltöttük filét átnevezzük simán csak update.zip névre és kész vagyunk?
Köszönöm -
Gaming
csendes tag
válasz
SunMount3r #10569 üzenetére
1x próbáltam, de kiderült, hogy ez az első probléma.
Bagatel dolog volt, de ahogy kifordítottam a gépet a hdmi kábel kimozdult kicsit és az első fw frissítésnél az okozta/hatta a kép hosszabb kimaradását.A 2.1.7nél először ugye kicsomagoltuk, az végigment, utána sejtettem, hogy itt nem kell kicsomagolni, mert nincs benne update file, így feltettük a penre a nyersen letöltöttük update filet.
Felszaladok és letöltetem, penre fel, otthon próba... Így tudom megoldási sajnos,mert többre nincs időm a munkában.
Ma leszedjük újra és újra próbálom.
Az fw-nél ugye nem kell semmit ár írni?
Alatta a software csomagnál írja, hogy nevezd át, de az fw-n nem jegyzi meg ezt. -
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Gaming #10568 üzenetére
Hányszor próbáltad eddig? Ha többször és úgy sem jó (és még mindig a 2.1.4-es FW-t jelzi), akkor próbáld meg megint felrakni a 2.1.4-eset. Majd az után megint a 2.1.7-eset.
Az minden esetre furcsa, hogyha mindent jól csinálsz, akkor mi okozza nálad ezeket az anomáliákat. Nálam is és itt a legtöbbünknek is szerintem egyből és hibátlanul felmentek ezek FW-ek egymás után is.
Esetleg próbálj meg egy kicsit "lassítani": miután felment a 2.1.4-es, hagyd bekapcsolva és várj vagy 15 percet. Majd kapcsold ki és újra be és megint várj 15 percet. És csak utána próbáld meg felrakni a 2.1.7-eset.
Amúgy ellenőrizted a zip file-t, hogy abból minden kitömörül e rendesen?
-
Gaming
csendes tag
válasz
SunMount3r #10567 üzenetére
Itt is meg kellene jelenjen a karika alatt egy folyamat jelző csík?
Bent a pendrive, mindent úgy csinálok ahogy eddig, karika megjelenik, felvillan a pendrive, elengedem az update gombot és rá 1 2 másodpercre bootol a tegnap feltett 2.1.4 fw-vel.
-
Gaming
csendes tag
válasz
SunMount3r #10565 üzenetére
Szia!
A #10548as posztodban található link alól letöltöttük a 2.1.7-et,de egy 500valahány MB-s update.zip file töltődött le. Ha ezt kicsomagoljuk /ahogy az eddigieket/, akkor minden lesz benne csak update.zip file nem.
Szóval nem csomagoltuk ki és csak a letöltöttük zip filet tettük fel a pendrivera. Ez jó így, vagy valami nem oké?
Azért kérdezem, mert ha már sikerült helyrehozni a 2.1.4el a galibát, akkor nem szeretném elrontani... no meg fura, hogy az eddigi 700megás updetek helyett ez csak 550körüli :sKöszönöm a türelmed.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Gaming #10564 üzenetére
Az nem kellene semmi gondot okozzon, ha ugyan azt a FW-t akarod rárakni, mint amelyik épp rajta van. Esetedben nem tudom mi okozhatta amit láttál, de lényeg, hogy akkor tovább jutottál.
Igen, ha minden Ok, akkor jöhet a 2.1.7-es. Majd ha ez is települt, akkor a teljességhez innen még kelleni fog a Software package, amit ugyan úgy kell telepíteni, mint a FW-eket, csak annyi a különbség, hogy itt magát a letöltött file-t kell majd átnevezni update.zip-re.
-
Gaming
csendes tag
válasz
SunMount3r #10563 üzenetére
Ilyen mélyen én nem kívántam/tudtam belemenni a hibakeresésbe. Leszedtük az első útmutatód szerinti 2.1.4es FW-t és nekiálltam az updatenak.
Gondoltam a 2.0.4 után biztos az a baja, hogy újra ugyanazt akartam feltenni, így a következő lépcsőnek ezt javasoltad... A tegnapi gondok miatt az sem nagyon érdekelt volna, ha ki kell dobjam, de a 2.0.4röl a 2.1.4.fw szépen végigtelepült és többszöri próba után is 10 másodpercen belül bootol és ad képet, ergo úgy tűnik minden oké.
Erre pedig jöhet a 2.1.7 ha igaz. -
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Gaming #10562 üzenetére
Pedig, ha mindent előírás szerint csináltál, akkor nem szabadna ilyen gondnak lenni. Lehet gyanítani azt is, hogy ez a Box valami hamisítvány, vagy már hardveresen nem stimmelt vele valami, de ezt így ennyi alapján nem lehet megmondani.
Első dolog amit tenni kéne, hogy megnézni számítógépen, hogy az update.zip file-ból (ami a Pendrive-on van) ki tudsz e mindent rendesen tömöríteni (és pl. Total Commander-rel egymás mellett össze lehet hasonlítani a tartalmat). Ilyen nem szokott lenni, de előfordulhat, hogy sérült valami miatt a zip file és ez okozza a problémát.
Ha az update.zip file rendesen kitömörül, akkor próbáld meg úgy, hogy a Pendrive-ról letörölsz minden mást, csak ez az egy file legyen rajta (tehát csak az update.zip, de kitömöríteni már nem kell).
Első körökben ezeket csináld meg, aztán ha mindig nem jó, akkor kereshetünk valami más megoldást is.
-
Gaming
csendes tag
válasz
SunMount3r #10559 üzenetére
Igen, ezt ami a c3 upgrade alatti q10 pro linkre jött le.
Figyeltem a nevére és arra is, hogy usb 2.0portban legyen a pendrive.
Device info alatt is az áll, hogy:
Android 7.0
Kernel : 3.18.24
Build number: HMD-2.0.4 2017-07-05.191425A másik, de már android 7.0val vett lejátszóm úgy 30msp alatt bebootol úgy, hogy egy 4TBs vinyóról beolvas közben 160filmet...
Igaz az gyaníthatóan újabb, mert annak a dobozán más a felirat is /16GB Ramos mind a kettő, ergo európai/. Az egyiknek Android Box, a másiknak Smart box van a dobozára nyomtatva.Felteszem, akkor újra.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Gaming #10558 üzenetére
Biztos mindent a leírás szerint csináltál? Ezt a file-t töltötted le hozzá?
Próbáld meg újra feltenni ugyan ezt a firmware-t, lehet valami félrement. De bármi más is lehet. A Pendrive FAT32-re van formázva? És az egyik USB 2.0-ás (fekete) port-ba dugd a Pendrive-ot.
-
Gaming
csendes tag
válasz
SunMount3r #10557 üzenetére
Sikerült.
Android 7 és 2.0.4es Build fent van, viszont van pár dolog ami nem tűnik jónak.
Inditáskor kiirja, hogy boot, megjelenik a tvn a Himedia logó, utána kiirja a tv, hogy nincs jel és sötétség. A távirányítót nyomkorászva 2perc 30 másodperc és 3perc 30 másodperc után látható a menü a tv képernyőn. -
Gaming
csendes tag
válasz
SunMount3r #10555 üzenetére
Letöltöttük bent a munkahelyen.
Kicsomagoltuk, feltettük a kicsomagolást a pendrivera.
Annyit kérdeznék még, hogy a kicsomagolás után egy mappa "keletkezik" benne egy zip file és egy Readme file... Ez így jó, hogy mappaként van a gyökérkönyvtárban, vagy csak és kizárólag a zip file legyen a gyökérben?Köszönöm szépen
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Gaming #10554 üzenetére
Ahelyett, hogy tovább húzogatod itt ezt a duzzogó, nárcisztikus szálat, megpróbálhatnád inkább a konkrét problémát megoldani. Mert akkor próbáld meg egy másik eszközzel letölteni a file-t. Ott vagy a laptop a hibás, vagy az internet kapcsolatoddal nem stimmel valami. Ha meg Wi-Fi-n kapcsolódik a laptop, akkor próbáld meg inkább kábellel a router-re kötni. Továbbiakban meg ajánlom az itteni "Hálózati és internet megosztás" Topic-ot.
-
Gaming
csendes tag
válasz
SunMount3r #10553 üzenetére
"Bocsesz, de nem vagyok android guru és mivel nincs számítógépem, így nekem egy fw csere is elég hosszadalmas és bonyolult feladat..."
2024-07-23
Köszönöm a segítséget és a fejmosást....
Megyek és a földbe is ásom magamat, mert le mertem írni, hogy nálam megállt a letöltés mindannak ellenére, hogy a szívből jövő nagyon kedves utasításokat követve szerettem volna megoldási a dolgot. Biztos a hozzáállás a hiba, vagy az értelmi szintem nem üti meg a mércét annak ellenére, hogy igen drága gépeket üzemeltetek hibátlanul...
Továbbá, megkérdezném, hogy hányszor kell megköszönni valamit? Köszönöm -
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Gaming #10552 üzenetére
Hol írtad le azt, hogy nincs "számítógéped"? Azt csak utána írtad, hogy kölcsönkértél egy laptop-ot, amikor már probléma volt.
Még 1x: nálad nem tudom mi a gond, de nálam kb. 3 perc alatt letölt a file. Erről is én tehtek?
Ami az összefoglalóban is, van, ugyan az a link: [link] Itt neked mi nem "megy"?
A Futeko-n meg az van, ami (a hivatalos támogatás már rég megszűnt ezekre a lejátszókra), olyan nagy fáradság nem hiszem, hogy lenne, hogy kikopizod a linkeket és beilleszted a böngészőbe... Aki ilyeneken nyavalyog, annak nem ezek a lejátszók valók.
Nem sértés, de tényállás, hogy az azért az alapvető "informatikai" ismereteket feltételezzük, ha már valaki a "Prohardver" nevezetű fórumon tesz fel kérdéseket...
Ha meg mégsem, akkor sem szoktunk itt sem pofát húzogatni, hanem, amennyire csak lehet tovább segíteni az illető "szintjén". De ehhez az kérdező megfelelő hozzáállása is kell, ami szerintem ez esetben eléggé hiányzik.
Már ne is haragudj, de ha nem vetted volna észre az érintett lejátszó kapcsán, hogy ez a Topic nem egy "fizetett", hivatalos support, hanem pusztán szívességből történik a felvilágosítás és segítségnyújtás (de ez is a tőlem telhető legkimerítőbb szinten, ha normális a kérdező és normális a hozzáállása is). Ehhez képest a te mostani hozzáállásod eléggé "meredek" ilyen tekintetben...
-
Gaming
csendes tag
válasz
SunMount3r #10551 üzenetére
Battya... Ha nem belső indíttatásból jön a segítség, akkor hagyd inkább a fenébe.
2x írtam ide... Először leírtam, hogy nincs számítógépem, de minden segítséget köszönök.Most is leírtam, hogy "Először android 7re kéne váltani az tiszta, de utána?
Köszönöm szépen"Minden hsz után írjam le, vagy tegyem be aláírás a, hogy köszönöm szépen, hogy ne gúnyosan zárójelben írd a szívesent?
Előre megkoszontem mindent... Kértem kölcsön egy gépet, elolvastam mindent... Mivel egy k. rva kattintható link nincs a FUTEKO-n, ergo kijelöltem a linket, jobb egergombbal ugrás a linkre, elkezdi letölteni és 180-210MB után megáll...
Mit csinálok rosszul?15 éve nem használtam szépet, de gondolom így kell.
Kicsomagolásig el se jutok, de az én időmben valami azért volt becsomagolvayhogy kisebb helyet foglaljon... Innen jött a kérdés.Köszönöm
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Gaming #10549 üzenetére
Nálam 3 perc alatt lent van a file. Ez sok? Nálad nem stimmel valami.
Amúgy elolvastad rendesen az összefoglaló FW frissítésre vonatkozó részét? Csak ki kell csomagolni belőre az update.zip file-t és azt rámásolni a Pendrive-ra. (A mérete kb. ugyan akkora).
(Amúgy szívesen...)
-
Gaming
csendes tag
válasz
SunMount3r #10548 üzenetére
Kolcsonkertem egy laptopot.
Most kezdtem a c3 pontot, de ez most egy 703MB-s filet tölt... még azt kell kicsomagolni?
Hát mekkora pendrive kell ehhez?
Olyan lassan jön, hogy nem tudom mit csinál. -
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Gaming #10547 üzenetére
Itt van a különbség, ezek alapján be tudod azonosítani.
Amúgy ha EU-s van, akkor ezt kövesd előszőr: 1.0.7-es és újabb 1.X.X-es verziókról 2.0.4-es verzióra frissítéshez lásd a C.3 pontot!
Második lépés: Innen töltsd le és telepítsd a 2.1.4-eset, ugyan úgy.Harmadik lépés: Innen töltsd le és telepítsd a legújabb 2.1.7-eset ugyan úgy.
-
Gaming
csendes tag
Sziasztok
Ismét van nálam egy q10 pro, de igen régi fw van rajta.
Az összefoglalót elolvastam, de nem teljesen tiszta, hogy a verzióknál mit jelent az x és az y.
Ahogy az sem, hogy miként derül ki európai vagy kínai verzió 🤔Android: 5.1.1
3.18.24 kernel
HMD 1.0.9 2016-12-19 BuildElőször android 7re kéne váltani az tiszta, de utána?
Köszönöm szépen -
Gaming
csendes tag
válasz
SunMount3r #10544 üzenetére
Amelyik géppel kapcsolatban írtad, azt említettem, hogy visszaküldtem.
Ez már egy másik és elvileg az van rajta aminek lennie kell. A szoftver csomag is rajta van.
Működik minden mint a szél a wifit kivéve... De az is hasított még 3 nappal ezelőtt.
Bocsesz, de nem vagyok android guru és mivel nincs számítógépem, így nekem egy fw csere is elég hosszadalmas és bonyolult feladat...
Pláne, hogy eddig minden oké volt... Ha ezt napota/hetente/havonta újra kell fwzni, programozni, hokuszpokozni, akkor ez nem az én készülékem. Ha kell valakinek, akkor írjon rám. -
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Gaming #10543 üzenetére
Amit ebben a hsz.-ben írtam azt már megcsináltad? Mert azzal kellene kezdeni.
-
Gaming
csendes tag
válasz
SunMount3r #10542 üzenetére
Jaj... Pedig annyi jót olvastam erről a lejátszóról.
2napig tökéletesen működött wifirol minden. Erre tegnap már rohadtul akadozott a kapcsolat, ma meg már nem is csatlakozik.
3telefon, 2tv, 2konzol hibátlanul lóg a wifin, de ez a xar nem akarja az igazat.
Már mindent megpróbáltam...
Ujra indítottam a routert, a q10et, kitoroltem a routert és újra csatlakoztattam, de nem jut el az IP cím lekérdezesnél tovább. A setup menüben azt irkálja, hogy kapcsolat bontva...Android 7.0
Kernel: 3.18.24_hi3798cv2x
Build:HMD-2.1.7 2020-08-18Ha ez segít valami ötletet adni.
A dátumot meg mindig elfelejti.
A hálózat nem ad neki ugye wifin infót... Áramtalanítás után meg mindig visszaall 2015 Jan 1re -
-
Gaming
csendes tag
válasz
SunMount3r #10539 üzenetére
Visszaküldtem, de vettem egyet használtan. Elolvastam az összefoglalót, de hogy biztos legyen...
A bele kerülő Hdd-t ntfs-re kell formázni... mivel nekem nincs gépem, így nem tudom megcsinálni úgy, hogy a Q10et összekötöm a géppel. Oda kell adnom valakinek a hdd-t, hogy megformázza. Ha ntfs-re csinálja, akkor tuti működni fog a q10ben?
A másik, hogy van a q10ben valami program amivel file okát tudok mozgatni pendriveról a hddre, vagy nincs? Ha nincs akkor mit ajánlotok erre a feladatra?
Köszönöm
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Gaming #10538 üzenetére
A távos dolgot is meg lehet oldani, pl. egy IR tanítható gombos légegérrel (pl. T3, MX3, Rii MX6), viszonylag olcsón az Ali-ról. Én is egy ilyet használok már régen hozzá. Csak a Power gombot kell rájuk áttanítani, a többi gomb működik anélkül is a Box-al. És nem kell majd folyton célozgatni vele az infra miatt.
-
Gaming
csendes tag
válasz
SunMount3r #10537 üzenetére
Elírtam.
Nem az ExtremDigataltól vettem, hamem az ExtremAudiotól.
A software problémát még hellyel közzel talán benyelném, de hogy a távirányítón nem működik 3 /persze a leggyakrabban használt/ gomb, azt már nem veszi be a gyomrom.
Felajánlottam nekik, hogy megtartom a készüléket, hisz így úgysem tudják eladni, de terítsenek vissza a vételárból.Az nekik nem jó, küldjem vissza.
Hírdetnek a PH-n ugyanilyet, az meg nem ír vissza.
Ha Pesten lenne valakinek hibátlan készüléke amit lecserélne értelmes áron l, akkor írjon rám egy privát üzenetet.
Köszönöm -
SunMount3r
Topikgazda
válasz
pali923 #10536 üzenetére
Itt nagy valószínűséggel csak szoftveres problémáról van szó, amit viszonylag könnyen helyre lehet hozni. Persze az jogos, hogy ezt nem a vásárlónak kellene utólag megtennie és így nyilvánvaló az is, hogy gyak. át lett verve, de ha már így alakult, akkor pl. azért is van pl. ez a Topic.
(Meg a nagy igazság az, hogy ezekben a boltokban dolgozó "szakembereknek" általában szinte fogalmuk sincs arról, hogy mit is árulnak.)
-
pali923
aktív tag
válasz
Gaming #10534 üzenetére
Egyszer voltam egy emag boltban (nem is tudom, van-e még ilyen állatfajta), ahol rá akartak beszélni egy "refurbished" készülékre, mondván, azok csak át vannak csomagolva. (Szerintem meg inkább olyanok, amiket visszaküldtek a 14 napos elállási lehetőség miatt...) Vonakodtam persze, és akkor odaszólt egy másik eladó: azoknak a 70%-át úgyis újra visszaküldik, ne erőlködjünk vele.
Tanulságként mindenkinek ajánlom ezt a figyelmébe.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Gaming #10534 üzenetére
A legutóbbi amit írtál, az a baja, valószínűleg csináltak rajta egy factory reset-et (ami szinte sosem ajánlott). Nézd meg előbb biztosra most milyen firmware van rajta.
!!!!A lejátszón épp rajta lévő firmware verzióját a Settings - About - Device Info - Build number alatt tudjuk megnézni.!!!
Ha a 2.1.7-es, akkor rakd fel újra az egész firmware-t és utána a másik linken lévő Software packgage-et is. Akkor már lesz PlayStore meg mindenféle app is.
Menete:
1. Letöltitek a lejátszó típusának megfelelő 2.1.7-es firmware-t innen: [link]
2. Az update.zip file-t és bemásolod egy FAT32-re formázott pendrive gyökérkönyvtárába. (Az update.zip file-ból már nem kell kicsomagolni semmit).
3. Kikapcsolod a lejátszót és bedugod a pendrive-ot az egyik USB-be (lehetőleg az USB 2-es portba, tehát ne a kékbe).
4. Fogsz egy tollat (olyat, ami már nem fog, és a biztonság kedvéért műanyag) vagy egy fogpiszkálót, és a lejátszó hátulján lévő kis lyukba (Upgrade vagy Restore felirat van felette és a tápcsati mellett van) bedugod a hegyét, addig, amíg benyomódik a benti kis gomb.
5. Mialatt folyamatosan benyomva tartod ezt a kis gombot, bekapcsolod a lejátszót.
6. Amikor a tévén megjelenik a színes kör logó, elengedheted a gombot.
7. Ekkor már update-el magától és majd újra is indul – várd meg, beletelhet jó pár percbe.
Ha ez készen van, akkor kikapcsolod és megismétled a folyamatot a Software package-el is, de az előtte nevezd át szintén update.zip-re.
FONTOS!: Ha mégsem a 2.1.7-es verzió lenne neked most a Box-on, akkor előtte írd meg ide, hogy melyik, mert akkor lehet máshogy kell eljárni!
-
Gaming
csendes tag
Szevasztok!
Na az a helyzet, hogy sem android, sem számítógép guru nem vagyok /utóbbi semmilyen szinten nincs a háztartásban/.
A helyzet a következő :
Az ExtremDigital-nál találtam egy ilyen Q10Pro médialejatszót amit Demó készülékként árultak 39.990.-ert akcióban.
Utánanéztem és javarészt jókat olvastam róla, így hát rákérdeztem az állapotára."99%esztétika, hibátlan működés, doboz, minden tartozék és 2 év garancia"
Ezt a választ kaptam és bízva abban, hogy nagy cég megrendeltem /20k egy használt, de nem volt kedvem lukra futni magánszemélyekkel/.
Az a kisebbik baj, hogy nekik a 99%os állapot egy lelakott koszos szart, a hibátlan működés pedig a távirányítón lévő jobbra, le, ok gombok igencsak hektikus működését jelenti... /már elindítottam a vásárlástól való elállást/DE a gépet elindítva ez semmivel nem tud többet mint a tv beépített medialejátszója.
Nincs rajta konkrétan semmi, de még egy Google Play áruház sem, hogy papokat lehessen rá tenni. Össze vissza egy média center nevű, egy file manager, és egy settings az összes tudománya.YouTubeon ez nagyon nem így néz ki és érdekelne, hogy ez minden Q10 Pro lejátszón így van már /mert azt is mondták, hogy ez a legújabb fw rajta! /, vagy ezt csak lepucolták, kiherélték, elbaxták, vagy mi az igazság?
Köszönöm
-
Shokkolo
addikt
válasz
SunMount3r #10531 üzenetére
Nekem a qnap adja fel a leckét, de beletorodtem...
NFS aktiv, működik én meg élek boldogan -
coreska
aktív tag
Nekem Synology nasom van, és elmondhatom, hogy Kodi+Wrapper esetében a legjobb használható megoldás a mountolt elérések használata, mely a Média centerben létrehozható Shortcuttal jön létre.
NFS esetében:
/mnt/nfsShare/nfs_share0 az első, utánna 1,2,3....
SMB esetében:
/mnt/smb/mountpoint_01 az első, utánna 02,03....Akinek gondja van, próbálja ki. Sajnos csak manuálisan lehet megadni.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Shokkolo #10530 üzenetére
Tudom, a Syno-nas-okra érzékeny ez a kombó valamiért, nemrég is volt itt valaki, akinek ez a gondja, linkleve is lett pár megoldás, ill. a kereső is segíthet itt a Topic-ban.
De nálam még sose volt gond a Kodi-s SMB eléréssel/Wrapper-ezéssel, ami a PC-n aktív, szóval ez megint valami "új" dolog.
Az NFS is be van konfigolva a Kodi-ban, de valamiért jobban tetszene, ha inkább az SMB jönne helyre. Igaz csak egy kattintás, de ugye az NFS szervert külön el kell előtte indítani a PC-n, az SMB meg mindig aktív.
-
Shokkolo
addikt
válasz
SunMount3r #10529 üzenetére
Ha visszaemlékszel nekem van épp gondom SMB/Kodi/MediaCenter szentháromságban.
Bár ott inkább a fő bajom, hogy az MC nem szereti a NAS SMB sharét.
A kodi kezelte, de az MC direktben betallózni is képtelen.
NFS lett a megoldás SMB helyett. -
SunMount3r
Topikgazda
Ha már ez a téma, akkor én meg pont azt vettem észre, hogy valamelyik legutóbbi Kodi frissítés után a Wrapper nem mindig hajlandó működni vele SMB elérésekhez. A tallózás még rendben van, de ami után indítom a videót csak felül látom, hogy "Video Player", majd pár másodperc után kiírja, hogy "Mount failed" és utána semmi. Van olyan videó, amit egyből elindít, de a legtöbbet nem. Ilyenkor egy újra indítás és ha szerencsém van, akkor megint jó, de lehet legközelebb már megint nem lesz jó. Tuti, hogy a Kodi tehet róla, semmi más változás nem volt a rendszeren azóta. Ezt tapasztalta más is mostanában? (Én Win 11-es PC-ről osztom az SMB-t).
-
torian2
csendes tag
válasz
piocasember #10505 üzenetére
nfs-en csatlakozz a q10 prohoz a mediacenterben ne smb-n. a routerben állandó ip-t kell megadni mind a syno nasnak és a q10pronak. mediacenterben nfs , keresed a nast ipt kiírja és a nas saját bejelentkezésedet kell megadni és linket rakni a mediacenterben, hogy megjegyezze. Kodi 18.8 10.01 októberi test verzió maximum ott is nfs, de nem kell kodot adni.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
pali923 #10522 üzenetére
Én egy Android 5.1-es Tableten használtam eddig, így nem tudom mi a helyzet az újabbakon, persze már írták itt is korábban, hogy nekik már nem megy. Lehet van erre is valami megoldás, de lehet nincs, de pl. az Android-os alkalmazások, vagy az Android mélyvíz Topic-okban esetleg rá lehet kérdezni.
-
pali923
aktív tag
válasz
SunMount3r #10521 üzenetére
A minap megijedtem egy pillanatra, mert a tableten, amivel használni szoktam, nem találta meg a lejátszót a HiControll. Újra akartam telepíteni, de nem sikerült, mert közben frissült az Android is a tableten. Végül aztán mégis megtalálta a lejátszómat.
Keresgéltem is a neten, hogy mit lehet ilyenkor csinálni. A lényeg, hogy nem szabad letörölni ilyenkor az appot, mert soha nem lehet visszatenni többé. Egyelőre elindul, remélem, sokáig így marad. Új telefonon, tableten jó eséllyel már nem fog menni, sajnos. -
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Blabcsi #10520 üzenetére
A 2017-es a legutolsó, de ha működik, akkor nem is kell újabb.
A Cetus-hoz meg telepíteni kell a Box-ra is a hozzá való "Server" app-ot. -
Blabcsi
senior tag
válasz
SunMount3r #10519 üzenetére
Az appnak van új verziója? Vagy csak a 2017-es?
A cetus nem működik.
Egy wifi hálózat pedig. -
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Blabcsi #10518 üzenetére
A Wi-Fi nem opció, vagy miért nem próbálod ki a HiControl app-ot? Ha az esetleg nem futna a telódon, akkor meg ott van pl. ez, bár ebben nincs képernyőtükrözés, mint a HiControl-ban, de "egerezni" lehet vele.
A másik fajta opció meg egy légegér.
-
Blabcsi
senior tag
válasz
coreska #10517 üzenetére
Egy Ulefone armor 22 telóm van.
Infra itt is megy, csak oly darabosan mozgatja az egeret, mintha árkokat ugrana ás szegény.
Vezérlés alatt az egérmutatót értem és pl Youtube kereséskor beírni a szöveget.
A telón fut egy [Bt kayboard & Mouse] app. -
coreska
aktív tag
válasz
Blabcsi #10515 üzenetére
Bluetooth-tal lehet a Q10 Pro-hoz csatlakozni, de az nem vezérlésre való. Bluetooth-tal hangot át tudsz a telefonról küldeni a Q10 Pro kimenetére. Nem írtad milyen telefonod van, így nehéz tanácsot adni, mivel az előző hsz.-ban említett HiControl app nem minden telefonnal kompatibilis. Xiaomi telefon esetén az infra port is számításba jöhet.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Blabcsi #10515 üzenetére
És mégis mivel vezérelted (volna) Bt-n keresztül a telfonról? Tudtommal a lejátszó nem tud ilyesmit. Meg mit értesz "vezérlésen"?
Ha a GUI-t akarod "irányítani", akkor az mehet Wi-Fi-n keresztül, van rá opció a hivatalos HiControl app-al.
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Egy kis segítséget kérek.
Van egy szuper kis [Hi media Q10 Pro] lejátszóm és próbálnám telefonról vezérelni Bluetoothon keresztül. A telefon csatlakozása, kapcsolata más bt. eszközökkel stabil, gyors zökkenőmentes. Viszont az említett lejátszóval mesebeli hol volt hol nem volt....
Feltételezem, hogy a lejátszó beépített bt csatolójával lehet valami gond, így vettem hozzá egy usb-s bt adaptert, amit persze nem ismer, nem kezel....
Esetleg lehet rá telepíteni valami appot, hogy tudja kezelni? Vagy más ötlet?
Köszi előre is. -
piocasember
tag
válasz
SunMount3r #10513 üzenetére
Köszönöm szépen
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
piocasember #10512 üzenetére
A NAS-odon gondlom (biztos) nem Windows 11 OS fut. Akkor meg a kérdés irreleváns.
Ennek akkor van jelentősége, ha a Windows-os PC-d SMB megszotásából is szeretnéd elérni a file-okat a HiMedia-n. A bonyodalom amit ez (esteleg) okozhat, meg a megoldás rá egyelőre még homályos. De szerintem tuti van megoldás erre is. Mint már írtam én pont Windows-ról osztok meg, így ha megjön majd a frissítés és aktuális lesz, akkor majd többet tudok mondani. De szerintem tényleg csak annyi, hogy:
1. Vagy tényleg minden esetben meg kell majd adni a bejelentkezési adatokat (a Kodi, meg a Box is eltárolja ezeket, tehát elég csak egyszer a beállításkor).
2. Vagy a "Mindenki" felhasználó hozzáadása "trükk" továbbra is működni fog jelszó megadás nélkül is. Mert erre nem tér ki a cikk, hogy ez nem így lenne.Az SMB v1 meg marad, legalábbis a cikk szerint, csak a fenti "szigorítás" lesz rá is bevezeteve.
-
piocasember
tag
Most, hogy végre sikerült beállítanom a NAS és a lejátszó közti smb kapcsolatot, ez szerintetek mennyire fogja szétbarmolni?
[link] -
B.F.G.
senior tag
válasz
SunMount3r #10435 üzenetére
Sikerült a környékben egy szerelőt találni és diagnosztizálta a problémát és ki is cserélte a tápegységet és most vígan működik a Q10prom!
-
piocasember
tag
válasz
SunMount3r #10509 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
SunMount3r #10508 üzenetére
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
piocasember #10507 üzenetére
Elvileg az SMB megosztások jelszavát kell. De próbáld meg azzal a jelszóval is, amit fent írtál, hogy beállítottál a NAS-hoz. És biztos fog kelleni a felhasználói név is az "Account"-hoz beírni, vagy az SMB megosztásos, vagy a NAS-os Admin-os. De nekem sose volt még NAS-om (pláne nem Synology), úgyhogy a gyakorlatban nem nagyon tudom ezeket pontosan megmondani. Ezért is írtam, hogy kérdezd meg ezeket a jelszavas dolgokat a Syno NAS Topic-ban is.
(Én az SMB-t és az NFS-t is Windows-os PC-ről használom, ott vagy a felhasználói nevemet és jelszavamat kell megadni a HiMedia-n, vagy a Windows-os SMB megosztás hozzáféréséhez hozzáadni a "Mindenki" felhasználót is és akkor nem kell jelszó a kapcsolathoz.)
Lehet a NAS-on is van valami beállítás, hogy a "Mindenki"-t (vagy valami hasonlót) hozzáadhasd a megosztáshoz, de ezt már neked kell kisilabizálni.
-
piocasember
tag
válasz
SunMount3r #10504 üzenetére
Bocs, annyit elfelejtettem megírni, hogy a wrapper beállításánál kér smb jelszót és azt nem tudom, hogy oda minek a jelszavát kell írni?
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
piocasember #10505 üzenetére
Ezt szerintem a Synology NAS-os Topic-ban kérdezd meg.
Addig is itt egy másik útmutató a Kodi SMB beállításaihoz.
(De ha sehogy sem megy, akkor áttérhetünk az NFS-re, ennek a közepénél ott vannak a Synology beállítások is.)
-
piocasember
tag
válasz
SunMount3r #10504 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítségedet! Sajnos a NAS-on (Synology) nem találok az SMB beállítások között jelszót és felhasználónevet. :-(
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
piocasember #10503 üzenetére
Persze, hogy kell írnod, azt a jelszót amit a NAS-on állítottál be.
Valamint a Kodi-ban itt: Beállítások->szolgáltatások->SMB ügyfél -> a Minimum SMB verziót rakd SMB V1-re.
És a NAS-on is V1-re állítsd a Minimum SMB verziószámot.
-
piocasember
tag
válasz
SunMount3r #10502 üzenetére
Köszönöm szépen, nekifutottam a Kodinak, de sajnos csak addig jutok, ha elindítok egy filmet, akkor Mount Failed üzenet jön. Azt nem tudom, hogy smb jelszóhoz kell e valamit írnom?
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
piocasember #10501 üzenetére
A legkézenfekvőbb megoldás mégiscsak a Kodi lenne. Itt egy leírás az SMB beállításához, a "KODI BEÁLLÍTÁSAI" részhez görgess le. Nem olyan nagyon bonyolult az, egyszer kell csak jól megcsinálni.
De előtte még ellenőrizd, hogy a Wrapper (a kis mosolygós fej ikon) a "HiMedia Player" beállításon van e. Ez kell ahhoz, hogy a Kodi-ban majd a HiMedia saját lejátszójával induljanak a videók (mert ugye a Kodi lejátszója ezeken a Box-okon nem igazán szuperál valami jól).
-
piocasember
tag
Sziasztok! Sajnos Kodival soha nem boldogultam, ezért Mediacentert használok nasról film nézésre. Frissítettem a NAS jelszavát hosszabbra, de a Mediacenter nem enged hosszú jelszót megadni a beállitásoknál. Van erre megoldás, vagy másik lejátszót használjak. Ha igen, akkor melyiket javasoljátok? Köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Drón topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Részletfizetés elérhető , bérlési lehetőség elérhető LENOVO LEGION SLIM 5 16APH8
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest