Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
Ezen kivul hogyan tudom mozgatni a panelt?
E30 (oo=[][]=oo)
-
-
válasz Fritz Teufel #14596 üzenetére
Fogalmazzunk úgy, hogy _nálad_ nem nőtt fel a feladathoz. Aki itt használja sokan elégedettek vele. Pl. én is. És kifejezetten ritkán rakom újra (több évente), pedig gyilkolom rendesen. Na persze ez LTS.
Van valami, ami miatt neked muszáj volt 14.04?
Ja, meg amúgy az Ubi az egyik legbugosabb Linux (ahhoz képest nekem a winnyózzal több a bajom a melóhelyen). Nézz meg egy Debiant. Bár az neked túl fapad lenne.Különben pl. barátnőmet se vigasztalja, hogy a TV tunere elvileg megy win8.1 alatt, gyakorlatilag meg tearingel, de csak a tuner. Mert a 8.1 felülete beleszól valamibe.
Meg most egy melóhelyi 7-tel szívok, ami nem enged be rdp-ről usereket. Múlt héten még beengedett.
De ha te windózt akarsz, miért nem használsz azt? Mindig lesznek, akiknél valami nem jó.Mutogatni való hater díszpinty
-
Fritz Teufel
addikt
Ehhh, ez nem tesz boldoggá... A Windows nagyon hozzászoktatott a jóhoz, akár milyen furcsán hangzik, atom stabil. Abból kiöregedtem, hogy hetente telepítsem újra a gépemet, az már meg volt 12-14 évvel ezelőtt Red Hat, Mandrake, Suse disztrókkal. Ráadásul jóval nagyobb adatmennyiséget kell menteni mint akkoriban. Gondoltam, jogtisztává teszem a laptopot (gyári W Vista), mert nem akartam mindenféle szemét szoftverekkel tovább telepakolni a gépet, például az Office miatt. Jobb lett volna valami gyorsabb, korszerűbb, ami biztonságosabb. Azt hittem, a Linux már felnőtt a feladathoz, 12 év nagy idő. Hááát, nem lesz egyszerű a felhasználók táborának növelését, pedig az XP most nagy lehetőséget teremtett volna.
Persze érthető, hogy tele van buggal a rendszer, hiszen nem úgy foglalkoznak vele mint egy Windows vagy OS X-szel, itt nincs dedikált szorosan együttműködő fejlesztői csapat. Természetesen ettől ingyenes és egyben ettől gyenge. Van kivétel is, gondolom az Ubuntuval előtelepített Dell gépeknél nincs semmi stabilitási probléma. Hát, sajnos nekem nem az vanAsus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
válasz Aethelstone #14591 üzenetére
Azám, de pont a lapon fent van, hogy kell feldobni a 32-est 4 bites rendszerre
Nekem simán felment a 64 bites... És meg is felelt a dolog.
Mondjuk ja, nem lenne rossz egy nyílt forrású izé, de nem biztos, hogy van.Mutogatni való hater díszpinty
-
Aethelstone
addikt
-
fradi81
veterán
válasz Aethelstone #14589 üzenetére
Ami a weblapon letölthető az megy a windowsossal. Főleg ha mindkettő 9-es.
moto g72, Ninebot d28e
-
válasz Aethelstone #14589 üzenetére
Én a Kubuntu 12.04-re tettem deb csomagból. Igaz, nekem 64 bites a cuccom.
Annyi volt a csavar, hogy parancssorból kellett feltenni, csomagtelepítő kiírta, hogy rendben, aztán nem ment fel.Mutogatni való hater díszpinty
-
Aethelstone
addikt
Sziasztok!
Ubuntu 12.04-re kellene Teamviewer. Ami hivatalosan van, az a wine-s változat, ráadásul 64 bitre rendesen csak a 32 bites ment fel
Nincs valami helyettesító, ami natív, jó és mondjuk windows-os Teamviewerrel is dumál?
Üdv
Aethelstone
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
válasz Fritz Teufel #14587 üzenetére
Khm, az ilyen jellegű hibák egy 12.04-nél pl. nem jellemzőek. Nekem évekkel ezelőtt sikrült utoljára hasonlót létrehoznom. De különben nemszoktam az új vrziókat használni, pont emiatt.
Illetve, lehet kifogtál valami driver bugot.Mutogatni való hater díszpinty
-
Fritz Teufel
addikt
Ment nekik válaszlevél és megírtam, hogy csak a kurzor marad aktív. Minden más lefagy. A tag-et nem értettem, hogy hova kell pontosan beírnom, így azt a levélbe írtam. Legfeljebb majd kijavítanak. Remélem, hogy megoldják a problémát, mert nagyon szeretném használni ezt a rendszert, de ha a laptopomon ilyen instabil, akkor más után kell nézzek. (Fedora, hogy ne Debian alapú legyen). A Windows, akár mennyire is utálom, atom biztos volt. Azt tartom alapnak, ha azt nem tudja a Linux elérni, akkor az a szar megy vissza.
Egyébként, ezt most nem tudtam jelenteni, mert azt az utasítást kaptam egy ablakban, hogy távolítsam el a 3th party alkalmazásokat előtte :S ?!
[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Sonja
nagyúr
válasz Fritz Teufel #14585 üzenetére
De azért jelentsd ezt is, hogy így is előjön a probléma! Kíváncsi vagyok, hogy erre mit reagálnak.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Fritz Teufel
addikt
Újra összeomlott a rendszer, továbbra is kernel hiba. Asszem, megy vissza a 13.10 mert nem emlékszem, hogy az spárgát dobott volna. :S
[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Speeedfire
félisten
TB 24.0.4 alatt miért lehet az, hogy a mellékelt jpeg képet nem az alapértelmezett képmegjelenítővel akarja megnyitni? Folyamatosan a kwrite-ot dobja fel nekem.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
assemble
addikt
Hali!
A celom egy win8 (vagy win7) + ubuntu dual boot rendszer osszehozasa, ha kijon a 14 LTS.
A vas egy laptop egy ssd-vel + egy hdd-vel. (nem mai darab azert, csak az SSD uj)Roviden rakerestem, es alapbol is tudtam, hogy win8 mellett a dualboot necces (pl a fastboot miatt amit emiatt kulon le kell tiltani, meg pl ha 4-nel tobb particio van akkor kerdes nelkul atter valami olyan formatumra ami nem szabvanyos es linux sem tud vele mit kezdeni - raadasul kerdes nelkul csinal maganak tobb particiot csak ugy poenbol, stb, stb, nagyobb frissitesnel sokszor meg ki is torli a tobbi bootloader-t csak ugy onhatalmulag, meg a secure boot-ot erolteti).
Viszont most meg olyat is olvastam, hogy egy random kis windows update is tonkreteszi a dualbootot: Heads up: Windows 8 update borked dualboot, removing GRUB2 Mondanom sem kell, hogy nem sok kedvem van ahhoz, hogy folyamatosan rendbe kelljen raknom a bootloader-t, amit a windows rendszeresen elbarmol.
Olvastam egy biztosabb modszerrol, hogy ha 2 vinyoja van az embernek, akkor egyszeruen rakja oket kulon vinyora, mindketton a sajat bootloader-ukkel, es akkor siman bios szinten lehet a bootolast/sorrendet szabalyozni, es akkor nem nagyon tud mit elcseszni a windows. Csak ennek meglenne az a hatranya, hogy az egyik OS-t a HDD-re kene raknom - valszeg az Ubuntu lenne az. (nem tudom lenne-e egyszerubb modszer)
Vagy persze hagyhatom a win8-at a fenebe, es rakhatok win7-et is, azzal elvileg joval kevesebb ilyen gond van. Igazabol win8-at csak azert hasznalok most is, mert ujabb technologia, bizom benne h kicsit optimalizaltabb/hibementesebb, de amugy csempektol pl rosszul vagyok (le is tiltottam oket ahol tudtam), de igazabol ennyi.Valaki hasznalta SSD-vel es HDD-vel az Ubuntu-t, mennyire halalja meg az SSD-t?
Masreszt: tudtok arrol valamit, hogy az Ubuntu mennyie SSD barat? Olvastam rola, hogy egeszen eddig a TRIM pl ki volt kapcsolva alapbol, de allitolag a 14-ben mar engedelyezve lesz: [link]
Egyebkent mekkora particiot javasoltok majd Ubuntu-ra, es swap-nak mennyit (4 giga ram melle)? Meg az se mind1, hogy a swap-ot hova tegyem, ssd-re lehet h nem erdemes, mert lehet hogy gyorsan elhasznalna...Koszi, udv!
-
Fritz Teufel
addikt
Ezt kaptam levélben, ezért próbálom a v3.14-et:
"Would it be possible for you to test the latest upstream kernel? Refer to https://wiki.ubuntu.com/KernelMainlineBuilds . Please test the latest v3.14 kernel[0].If this bug is fixed in the mainline kernel, please add the following tag 'kernel-fixed-upstream'.
If the mainline kernel does not fix this bug, please add the tag: 'kernel-bug-exists-upstream'.
If you are unable to test the mainline kernel, for example it will not boot, please add the tag: 'kernel-unable-to-test-upstream'.
Once testing of the upstream kernel is complete, please mark this bug as "Confirmed".Thanks in advance."
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #14579 üzenetére
Igen, így csináltam ezen leírás alapján: How to install Kernel 3.14 on 64 bit Ubuntu, Linux Mint and derivative systems
Nem akarok elkiabálni semmit, majd holnap reggel nyilatkozom... mármint a stabilitásról.
Jah, és köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
félisten
válasz Fritz Teufel #14575 üzenetére
Csak csomagból lehet jelenleg telepíteni (extra nélkül), ez x64 esetén műxik jelenleg. Ha a csomagok nevei megváltoznak, akkor azokat értelem szerűen módosítani kell az utasításokban, itt megtalálod őket: [link]
Terminálba add ki a következő utasításokat
wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/daily/current/linux-headers-3.14.0-999-generic_3.14.0-999.201403310405_amd64.deb
wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/daily/current/linux-headers-3.14.0-999_3.14.0-999.201403310405_all.deb
wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/daily/current/linux-image-3.14.0-999-generic_3.14.0-999.201403310405_amd64.deb
sudo dpkg -i linux-headers-3.14.0-*.deb linux-image-3.14.0-*.deb
sudo rebootA kernel verziót vagy verziókat az alábbi parancsokkal kérheted le
uname -a
dpkg --list | grep linux-imageA dolog simán végbemegy, "valahogy" így: [link]
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Csomagot nem lehet még leszedni belőle? De amúgy van egy olyan mód, hogy lefordítod, Deb csomagot csinálsz belőle, és azt simán csomagként fel lehet tenni, 0 macera.
Mutogatni való hater díszpinty
-
Syl
nagyúr
Ezek nem jók?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Fritz Teufel
addikt
Választ kaptam a 14.04-es fagyási problémájával kapcsolatban. Arra kértek, hogy próbaképpen tegyem fel az új kernelt (v3.14), elvileg az orvosolhatja a problémámat. Hát, meglátjuk... 12 éve nem csináltam ilyent... Még utoljára Mandrake-en csináltam kernel fordítást, ma már azt sem tudom, hogy hogyan álljak neki Googli a barátom... remélem, bejön!
-
Videl
csendes tag
-
soldi3r
veterán
Ugy erzem elrontottam a 14.04 telepitest. Unityt tettem fel, de most latom mar van belole gnome es kde is.
Ujra telepites nelkul meg tudom valtoztatni?
Egyebkent tegnap 140+170mb frissites jott le, ma pedig 35mb. Erdemes ujratelepiteni a vegleges kiadasnal, vagy o kiszemetel maga utan?[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
Ha nem TLC memóriásat veszel, hanem MLC-set akkor igaz hogy drágább lesz, de jelentősen meg fog nőni az élettartam.
Nálunk a szerverben dolgozik egy Ocz Agility 2 (60 GB) már vagy 3 éve 24/7 és most van 98%-on."What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
-
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Hétvégére bekapcsolva hagytam a gépet. Mire hazaértem, a jobb alsó sarokba már nem jelenítette meg az aktuálisan futó programokat. A hálózatfigyelő ikonja is visszaállítást igényelt.
Mi lehet a hiba? Hogyan tudnám visszaállítani a gyári állapotot?
üdv.
[ Szerkesztve ]
-
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hátha tudtok segíteni. Van egy egy gyengébb gép itthon, Intel G1610 2Gb rammal B75-ös lapon.
Jelenleg egy Xpenology fut rajta (Synology NAS-ok rendszere), de mivel közel voltam hozzá, hogy format nélkül ne tudjam frissíteni, ezért ezt megelőzvén a következőre gondoltam.Feltennék egy Ubit a gépre és az azon megosztott mappákat csatolnám fel a VirtualBoxban futtatott DSMbe, majd onnan osztanám tovább az itthoni gépekre.
Elviekben ez működhet?
A DSMnek elég kicsi az erőforrása, amit tudok, h bridge-elni kell a hálókártyát. Illetve, jelenleg éjszakánként auto kikapcsolásra van állítva, majd hajnalban bekapcsol.
Jelen esetben itt az kéne, hogy időzítve bekapcsoljon a rendszer, majd elinduljon a virtuális gép, akkor indulna a DSM.Mi a véleményetek erről?
Let's begin, de gozaimasu!
-
-
Shrike7973
senior tag
Tapasztalja itt más is, hogy Nvidia zárt meghajtóval Ubuntu 14.04-en tearing-el az SMPlayer (VLC-vel nincs ilyen gond)? Jó lenne használni a VDPAU-t. KDE felület alatt nincs gond, compiz hibára gyanakszom. Próbavideó: itt.
[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
stopper & Decepticon: Nem nekem van gondom.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Fritz Teufel
addikt
válasz leslieke #14557 üzenetére
A 13.10-hez képest a felhasználói élmény sokkal jobb, szebb. Az Amazon reklámparádé sincs előtelepítve. Az, hogy nálam fagy, nem jelenti azt, hogy nálad is. Rengeteg változó van a dologban. Tedd fel nyugodtan, onnantól rolling update és nincs vele dolgod.
[ Szerkesztve ]
-
válasz leslieke #14557 üzenetére
Az 4 hónap, majd augusztusban jön ki. És ne hagyd hogy bebeszéljék neked, hogy várj. Egy hét után is már sok mindent kijavítanak.
[ Szerkesztve ]
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
voyager4.4
senior tag
válasz lionhearted #14545 üzenetére
- Nagyi, miért olyan nagy az arcod ?
- Mert Debiant használok...
no fate but what we make
-
válasz Kendek #14551 üzenetére
Én naponta futtatom, egy annyira nem is használt gépen, de különösebben nem izgat. Kingston SSD-vel.
Persze, nem tartom kizártnak, hogy a telepítő majd csak azokra fogja aktiválni, de hogy "csak azon működik"?@shadow: Az akkor sem javul, főleg az ilyen pythonos hiba, ha tovább kalapálják, mert a minősége hogy javulna ugyanattól a fejlesztőtől?
Egyébként is használom a 12.04-et kiadás napjától, GC-vel, de ilyen összecsuklásra nem emlékszem. Talán az elején volt valóban néha indításkor hibajelzés (de lehet, hogy csak Unity alatt, amíg felkonfigoltam a dolgokat )
De úgy tűnik, akkor megint mások a tapasztalatok.
Ha nem ebben a topikban lennénk, fel lehetne ilyet hozni kb mindegyik disztróból.@Videl: ment vagy negyven napot, amíg 11 új kernelverzió is kijött. Szóval jól bírta a kezdetleges kernellel is, a lemezkezelőt is sokszor használtam, nem volt vele gondom. Vagy szerencsém volt, vagy neked nem volt. Attól függ, honnan nézzük. Utána sem omlott össze, de már nem ártott neki egy resi, mégiscsak kijött jópár frissítés. Főleg a libreoffice-szal vannak még gondok, meg a deja-dup szerencsétlenkedik még.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
Videl
csendes tag
Akkor nagyon szerencsés vagy, ha a 14.04 stabil. Én valamelyik nap megnyitottam a lemezkezelőt és összeomlott az unity. Bíztató így kiadás előtt néhány héttel. De hogy jót is mondjak, sokkal gyorsabb lett a felület és játszani is öröm volt rajta Nem mosódnak már össze a betűk sem a Firefoxban sokszor, mint a 13.10-ben, illetve a Mint 16-ban.
-
törölt tag
Üdv!
Abban segíjjetek nekem, hogy lehet a teljesen felesleges PAE-kernelt és csatolmányait lezúzni a 12.04-ről. Egyszerű kijelölés és törlési kísérlet nem működik. Neten keresgéltem, de nem találtam olyan megoldást, ami nekem működne.
Köszi
T[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz Neil Watts #14550 üzenetére
Utolsó cserkész?
-
MODERÁTOR
válasz lionhearted #14541 üzenetére
Én speciel kicsit gyakrabban futtatom ezt a parancsot, nem csak egy héten egyszer. Persze felhasználástól függően elég lehet a heti egy alkalom is, bár az már kicsit nagyobb probléma, hogy alapból csak Intel és Samsung SSD-kkel működik (hiszen manapság már boldog-boldogtalan is SSD-t gyárt).
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Fritz Teufel #14549 üzenetére
Minden tiszteletem, de amire gondolhatsz az a "cirkumveniál"
Üdv. core2
-
válasz Fritz Teufel #14546 üzenetére
Meg kellett volna próbálni hálón bemenni és úgy kilőni
-
Nem unity volt, gnome-session-fallback. Lehet használni LTS-t, akár a kiadástól is számítva, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy érdemes egy kicsit kivárni a telepítésével. Nem mellesleg Kendek fórumtárs is megemlítette, hogy a Canonical kódjai kritikán aluli minőséget képviselnek, amit én készséggel elfogadok tőle.
Decepticon: akkor ne lepődj meg, még mindig béta státuszban van.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
Fritz Teufel
addikt
válasz sh4d0w #14544 üzenetére
Igen. A desktop verzió, napi frissítéssel. Egyébként érdekes ez a hiba, mert a kurzor aktív marad. A teljes desktop háttérkép lesz és a laptop gombjai billentyűzet, hangerő gombok, média gombok meghal. Még a wireless lekapcsolására sem reagál többet. Vagyis minden lefagy a kurzor kivételével.
[ Szerkesztve ]
-
válasz sh4d0w #14542 üzenetére
Ennek meg semmi köze a .1-hez, ha eltelik egy hónap, ezeket már mind meg fogod kapni.
Egyébként ezer éve nem láttam összecsuklást, tudom, többet kéne unity-znem, és látnám.14.04 is stabilan fut, igaz a libreoffice néha hajlamos feldobni magát, de nem tudom, hogy ez mennyire rendszer specifikus.
Először jött az, hogy nem szabad normál verziót, csak LTS-t. Most már az, hogy LTS-t sem, csak ha már .1. Mi a következő? Ne használjunk Ubit, csak Debiant?
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
-
Fritz Teufel
addikt
Magára hagytam a gépet egy futó torrent klienssel, nyitott Chrome böngészővel (2 nyitott ablak), Skype és Thunderbirddel. Mire visszajöttem, már csak a hard reset segített, majd induláskor 8 (minden alkalommal 8) bug report. Vettem a fáradságot és a webes bug reoprotot rendesen kitöltöttem, remélem rá is néznek majd az elkövetkezendő hónapokban. Fene egye meg, hogy ilyen instabil, Windows Vista óta ilyennel nem találkoztam! :S
-
válasz lionhearted #14541 üzenetére
Kiforrottabb lesz. 12.04 az elején dobálta a hibákat, nautilus állandóan összecsuklott, mint a colstok. Egy ideje meg már nem csinálja.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
válasz Kendek #14523 üzenetére
Miért "több a semminél"? Ha discard-dal kapcsolod be, akkor meg minden törlést trim követ, ezzel lassítva a műveletet. Az a jobb?
Vagy mire gondolsz? Kifejthetnéd bővebben.@Syl: .1-ben mi változik? Új kernel? Attól még a unity marad, sőt a programok sem lesznek újabbak / jobbak. Ha szerencséd van, akkor valami exotikus telepítőbugot kijavítanak (és nem csinálnak helyette másikat).
Nem kell kelteni a pánikot![ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
Fritz Teufel
addikt
Újabb jóság a 14.04 LTS-ben!
Ubuntu To Make Amazon Product Results ‘Opt-In’
Közutálatra kikerült a dash-ból az Amazon reklámdömping és visszatérnek a 2012-es desktophoz. Cool!!! Nekem sem tetszett.
De ló vagyok, ez már eddig is így volt a 14.04-nél
[ Szerkesztve ]
-
Immy
őstag
válasz kriszpontaz #14536 üzenetére
Igen 14.04-re gondoltam, csak kicsúsztam a módosítás módosító idején
Az elején biztos sok javítás jön hozzá, ezért gondolkozok rajta, hogy az legyen a serverApró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
kriszpontaz
veterán
Mármint 14.04 LTS? Mert az elvileg 2014. április 17-én.
[ Szerkesztve ]
-
Immy
őstag
Hmm pedig megvoltam róla győződve, hogy alapból tudja olvasni. A paragon Extfs legalább ingyenes, szerintem így nem lesz vele probléma Elsősorban olvasásra kell, írni nem terveztem
Más: hallottatok olyan korlátozásról, hogy winscp gigabites hálózaton csak 100mbit sebességgel tudja átrántani Kali linuxról a fájlokat?
Mod: április melyik részén várható végleges 12.04 lts?
[ Szerkesztve ]
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Shrike7973
senior tag
Én ezt használom: DiskInternals - Linux Reader
-
-
Sonja
nagyúr
Vagy Paragon ExtFS programmal. Alapból nem tudja egyik Win sem olvasni az ext filerendszert tudtommal.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
-
-
-
Ext4 vagy Resiserre érdemes formázni, elvileg ssd esetén a naplózó filerendszerek esetén (tehát ext3 óta mindenen) ki kell kapcsolni a naplózást. De mondjuk ebben nem vagyok biztos (SSD híján), valaki tapasztaltabb kijavít, ha nem így van.
[ Szerkesztve ]
-
Immy
őstag
Szeretnék összeállítani egy gépet, amin csak ubuntu 12.04 fog futni 5 kamera üzemeltetésére:
Asus H81T
Pentium G3220
2*2 GB RAM
60GB SSD oprendszernek
2TB adatnak (milyen fájlrendszerre érdemes formázni?)
Apache, mysql, java7 fog menni rajta.Csak az fstrim-et kell bekapcsolni? Semmi más beállítás nincs, amivel kímélni lehet az írási ciklusok számát? (Valamilyen logolás?)
-
soldi3r
veterán
-
félisten
-
HardRic
addikt
http://www.omgubuntu.co.uk/2013/12/trim-ssd-support-enabled-ubuntu-14-04
14.04 alatt már alapból engedélyezve van a TRIM. -
Syl
nagyúr
-
Immy
őstag
Sziasztok!
Ubuntu 12.04.4 lts verziót szeretnék telepíteni egy 60gb-os SSD-re és minden nap szeretném használni. Milyen beállításokat kell eszközölnöm, hogy az ssd-m hosszú élettartamú legyen?
-
Rimuru
veterán
-
Rimuru
veterán
válasz Shrike7973 #14513 üzenetére
Nekem majdnem csak GTK-s alkalmazásom van, a többi meg QT (de nem KDE-hez köthető). Ezek voltak olyanok amit tetszenek és megfelelően is működnek. Mivel már pár éve kb ugyan ezt a rendszert használom, nem is keresek új dolgokat, esetleg ha véletlen belebotlok valami- (kiemelkedő)be akkor váltok. Ilyen szempontból nem hoz lázba az KDE se (pedig régen szerettem).
Vigyázat, csalok!
-
Shrike7973
senior tag
válasz Rimuru #14512 üzenetére
Engem sosem zavart az, hogy GTK-s rendszerben van KDE-s alkalmazás, és fordítva. Igen, elvileg hely, és memóriapazarlás, de a gyakorlatban ez számomra nem igazán okoz gondot. És ezzel nem csak én vagyok így, pl.: OpenSuSe alapból KDE felülettel érkezik, és mégis telepítve vannak a de-facto GTK alkalmazások.
De amúgy tényleg érdekes a KDE5 ilyen szempontból: Framework topology.
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
válasz Shrike7973 #14508 üzenetére
És hozza magával a fék KDE-t (nekem ez probléma). Évek óta geeqie-t használok, ez volt a legjobb GTK-s
Vigyázat, csalok!
-
Shrike7973
senior tag
válasz Fritz Teufel #14507 üzenetére
digiKam?
Megnéztem, gyorsabb is képmegjelenítésben, mint ez a geeqie.
És igényesebb is. Jobban hasonlítható egy ACDSee Pro-hoz.
Továbbá képváltás között mintha tearing-elne.[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
válasz #40553216 #14506 üzenetére
Bizony! Valójában még jobb is mint az ACDSee. Bal oldalon lehet szépen tallózni a gyökérfában, alatta a miniatűrök, jobbra a kép. Be tudom állítani külön-külön, hogy a miniatűrök és a betekintő milyen minőségű legyen. Ez nyilván gyorsíthat vagy lassíthat a működésen. Katt a miniatűrre -> fullscreen, ESC és vissza az alkalmazásba. Pofon egyszerű. Jobb klikk a betekintőn vagy a miniatűrön és máris meghívható a Gimp szerkesztésre. Nagyon jó!
-
törölt tag
válasz Fritz Teufel #14504 üzenetére
Akkor öröm és bódottá!
Tényleg jó, a raw külön is jó. És nem csak DNG-t, de nálam PEF-et. Nyilván a Gimp miatt. És kattal lehet váltani a raw-jpeg között.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Fritz Teufel #14504 üzenetére
Na végre
Mondjuk nekem elég a Gwenview -ben a jobb katt, open with, és Gimp.Mutogatni való hater díszpinty
-
Fritz Teufel
addikt
Geeqie - éppen azt tudja, mint az ACDSee a sallangokat leszámítva! Villámgyors és képes a raw kezelésére, valamint van benne Gimp bővítés, ha valamit profi módon szerkeszteni akarok.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Erre csak azt tudom írni, amit arra a cikkre, ahol írják, hogy megtalálták a 4-es metró alapkövét:
Végre!
Bár az akkor is fennáll, hogy csak akkor, ha ott a fókusz. -
-
törölt tag
válasz Fritz Teufel #14498 üzenetére
Ami meg engem bármelyik windowsos képnézegetőben idegesít, hogy az egéggörgővel nem tudok belenagyítani a képbe. Meg általában a Windowson: ahhoz, hogy egy ablakban görgetni tudj, bele kell klikkelni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Eredeti játékok OFF topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Path of Exile (ARPG)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- GTA VI
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest