Aktív témák
-
Major Major
senior tag
válasz
lezso6 #16400 üzenetére
Jól értem, hogy volt egy korábbi virtuális géped, és most egy új anyarendszeren szeretnéd ugyanúgy használni, mint a régin? Ha csinálsz egy random új virtuálgépet, azon van net? (meg tudod nézni pl egy liveCD virtuális bebootolásával)
és hogy a kérdésedre válaszoljak: dhclient-tel lehet dhcp címet kérni, de egyebet nem tudok, még sosem használtam
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
lezso6 #15223 üzenetére
Hmm, mondjuk az 1G-s korlátos adsl miatt (valaki mondja már meg, a leglasabb internet csomagra miért kell még forgalom korlátot is tenni???
) sok videó nem lesz megnézve, csak tapogatóztam, hogy mi lehet a gáz...
Mondjuk van még Ati rage 128 pro, meg egy Voodoo3-as karim is a célra, de korábban azt tapasztaltam, hogy nem számított melyik kari volt bent, ami meg összevág az általad írt dolgokkal. Majd lehet szerzek egy kétprocis P3 lapot, mert kettő P3-ban már azért van erő. Volt egy már, csak ott egyik proci foglalat döglött volt...
-
Vladi
nagyúr
válasz
lezso6 #15026 üzenetére
Akkor ül és vár, míg disztribútor és/vagy x fejlesztők megoldják.
(#15029) Studiossrác
1. Nagyon sok a gond az ati driverre. Itt fentebb sokat írtak róla, pár oldalt olvass vissza.
3. Fiókok - fiókok kezelése - msn és annak módosítása - ezen partnerikon használata - kicsi képre kattint választ valami szépet
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
-
gyurman
tag
válasz
lezso6 #14984 üzenetére
nem mindegy hogy milyen fájlok voltak. Vagyis egy-két dvd kép esetén nincs semmi baja, de ha van pár kép, vagy 100 rar és egyébb fájlok, amik elérik a 10-14 GB-t és azt ürítem, akkor kifagy, sőt törülni csak recoveryban tudom. Olvastam bugraportot róla. Másoknak is van ilyen problémája.
-
Major Major
senior tag
válasz
lezso6 #14977 üzenetére
remélem azért negyedévente kiadnak a legacy kártyákhoz linuxon is valamit.
szerencsére nekem a nyílt driver tökéletes, ezért nincs belőle gondom
kalappal az érettségihez -
-
válasz
lezso6 #14966 üzenetére
Update:
Pár csomagnak a verzióját úgy néz ki még zárolni kell... Frissítettem a a csomagokat, és megszűnt működni a direct rendering.szerk: valószínűleg a libdrm2 2.3.1-es verzióját kell zárolni
szerk2: libgl1-mesa-glx és libgl1-mesa-dri csomagokat mindeképp, mert ezeket el akarja távolítani a frissítő - tehát ezek szerint ezért szűnik meg a direct rendering...
[ Szerkesztve ]
-
Blasius
tag
válasz
lezso6 #14878 üzenetére
Nálam a mute úgy működik ahogy elvárható.
Nyílt meghajtóval a suspend-el csak elalszik, de egyszer sem ébred fel.
Nyílttal a totem viszont jól működik teljes képernyőn is, és szerintem hardveres gyorsítás is van.
Még annyit vettem észre, hogy 11 perc után a zárt meghajtó esetében az lcd háttérvilágítása nem kapcsol ki, csak mintha egy fekete képet akarna megjeleníteni. Nyílttal a háttérvilágítás is kikapcsol.
Valami ötlet a catalyst verzió kiíratására?
Üdv
-
válasz
lezso6 #11138 üzenetére
Na sikerült végre képet varázsolnom az xserver-xorg-video-savage letörlésével. Viszont így 800*600-nál nagyobb felbontást nem lehet beállítani.
Megoldás?
A xorg.conf teljesen üres.mod: letöltöttem gyári drivert, de abban valami o kiterjesztésű cucc van. Fordítani kéne? Ha igen, akkor hogyan?
[ Szerkesztve ]
-
cabal
tag
válasz
lezso6 #11128 üzenetére
Nem feltétlenül.
A sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg parancsot kipróbáltad?
Továbbra sem írtad, hogy mi van az xorg.conf -ban a driverhez beállítva.
Valami ilyesmit keress:Section "Device"
Identifier "Default Device" <- itt lehet, h látszik az eszköz neve
Driver "nvidia" <- ide a tied kell
...
EndSection -
ngabor2
nagyúr
válasz
lezso6 #11121 üzenetére
ctrl-alt-f1-gyel menj ki karakteres terminálra, és nézd meg, hogy a /var/log/Xorg.0.log file-ban van-e hiba.
javítási próba: szintén terminálból: sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg, és ha hagyja, akkor a vesa drivert kell kiválasztani.
ha nincs így terminál, akkor indítsd recovery módban a rendszert, az azt adja.
kem: ez kb. annyit jelent, hogy nincs net... első körben nézzük azt a wifikártyát: lspci kimenetet dobj. esetleg egy iwconfig kimenet is jöhet, hátha már látja is.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.