-
IT café
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rekop
Topikgazda
A v2-es firmware-el jött egy disztró frissítés Debian Wheezy-ről Strech-re. Itt volt némi probléma a kezdetekben, ezért párhuzamosan ment a két főverzió egymás mellett. A jelenlegi v2-es firm-ekkel már nincsen igazából probléma, nyugodtan lehet használni azt is. A v1-es frissítését szerintem rövid időn belül be fogják fejezni.
-
crissprivat
senior tag
Helo.
Most néztem és az ER-X routerhez is adott ki frissítést az ubiquiti. A mostanihoz egy v.2.0.8-hotfix.1 frissítést és másnapra egy v1.10.11 frissítést is ír.
Ez hogyan müködik? A v2 után miért a v1-es firmware van feltüntetve, az lenne a főverziós firmware?
Köszi a felvilágosítást[ Szerkesztve ]
Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
rekop
Topikgazda
válasz Véreshurka #4090 üzenetére
1. Hogyha nem lesz semmi más Unifi eszköz, akkor nem biztos, hogy én ebbe az irányba indulnék. Nem kell folyamatos Controller szoftver futás a működéshez, viszont a konfiguráció módosításához el kell indítani.
2. Egyelőre nincs PoE-s Edgeswitch még Early Access-ben sem, szóval mostanában biztosan nem várható.
-
Véreshurka
senior tag
-
Zsötie
tag
válasz Véreshurka #4090 üzenetére
Szia!
Nekem 16 portos van, és tényleg kicsit hangos benne a venti, igaz nem megy mindig.
Ha érdekel szívesen megválnék tőle, mert nekem kevés már a 16 port, így szeretnék helyette egy 24 portosat, de nekem Gen1 kellene a POE teljesítmény miatt. -
törölt tag
válasz adika4444 #4092 üzenetére
Ez nem teljesen így van. De az esetek döntő többségében ez szokott lenni a megoldás.
Unifi esetében emlékeim szerint ha radius azonosítást használunk meg lehet adni melyik Wlan-ba, és vlan-ba csatlakozzon az adott user-id. Mikrtotik esetében ha fel van véve ACL-be a mac akkor ki lehet választani hogy 2,4 vagy 5Ghz csatornára jogosult, vagy akár mind kettőre. -
adika4444
addikt
válasz szpeti40 #4091 üzenetére
Egy SSID-en üzemeltetni a 2.4Ghz-t és az 5Ghz-t nem a legjobb ötlet, kevés kliens kezeli normálisan.
Nap mint nap tapasztalom, nem saját hálózat, van 2.4 és 5G Wi-Fi az egész épületben, de ha a laptop mixeden van, akkor mindig a 2.4-en van, ha eröltetem az 5-öt, akkor rajta marad, de ilyenkor a 2.4-es hálózatokat nem is látja. A sebesség az mindig az aktuális távolságon és linksebességen elvárható maximum, ami elég jól mutatja, hogy rajtam kívül szinte soha senki nincs a gyorsabb sebességet nyújtó frekin.
üdv, adika4444
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek:
Szükségem lenne otthonra egy 16/24 (még nem eldöntött) portos POE+ képes switch-re, azonban ahogy olvasok róluk, sokan panaszkodnak a hangos ventikre ezekben a készülékekben. Eredeti tervem egy Edgeswitch 24 ES-24-250W lett volna amiben mondjuk a ventiket lecseréltem volna Noctua-ra, de most találkoztam a USW-24-POE Gen2-vel és mivel fanless megoldás ez ideális lenne számomra.
A kérdéseim a következők lennének:
1. Megéri-e úgy Unifi switchet vennem, hogy nem tervezek más Unifi terméket venni, mint router, vagy AP, viszont otthon NAS-on tudnék Unifi Controllert-t futtatni, illetve kell-e hozzá mindenképpen a Controller?2. Hátha ti jobban olvassátok a ubiquti híreket: várható-e vajon az edgeswitch-ekből fanless megoldás?
A válaszokat előre is köszönöm!
El Psy Kongroo
-
rekop
Topikgazda
válasz szpeti40 #4088 üzenetére
Oké, hogy van olyan beállítás hogy az 5GHz-et preferálja ammenyiben lehetséges, de ettől függetlenül előfordulhat hogy a kliens 2.4-en marad vagy visszamegy rá. Ezt tapasztalatból mondom, a legbiztosabb ha csinálsz egy külön ssid-t 5GHze-re, amire a fix helyen lévő nagy sebességet igénylő eszközök csatlakozhatnak(nálam pl, a médialejátszók vannak ezen).
Az általad írt 700-800Mbps kapcsolati sebességekkel nem akadhat semmilyen film lejátszása(vagyis a wifi sebesség miatt nem). Egy UHD rip bitrátája mindennel együtt nagyjából maximum ~140Mbps lehet, ezt a sebességet el kell érned a fenti kapcsolati értékekkel.
Még nem akadt meg nálam 4k film, jellemzően hasonló kapcsolati sebességekkel, úgy hogy a médialejátszókon kívül nagyjából 10 kliens csatlakozik még ehhez az AC-lite-hoz, ezek javarészt okosotthon eszközök minimális adatforgalommal, és mobiltelefonok böngészéssel, youtube videózással. -
-
addikt
válasz MasterMark #4085 üzenetére
A tv-n a Plex 4k folyamatosan pufferel, pedig ugyan oda raktam az ap-t mint az előző van, azzal meg se röccen
-
addikt
válasz MasterMark #4083 üzenetére
Alsóbb csatornákon van szomszédos ap is, magasabb nem dfs csatornán viszon a telefonom nem hajlandó csatlakozni.
-
addikt
válasz MasterMark #4081 üzenetére
Igen, tényleg leesik.
De most ahogy látom a fix 52-es csatornával jó. -
addikt
válasz MasterMark #4079 üzenetére
Csak annyit, hogy connected, majd disconnected.
-
addikt
válasz MasterMark #4075 üzenetére
Na szépen lassan rájövök a dolgokra,de valamiért az LG tvt dobálja a wifiről.
-
MasterMark
titán
válasz szpeti40 #4074 üzenetére
Valamiért a 2,4GHz mögé az ssid-be mindig odarakja, hogy IoT, pedig a suffix-ből kiszedtem
Lehet override-olni is az ssid-ket, illetve a központilag kezeltből is. Valahol valami nem úgy van mint szeretnéd.
Telefonon nem mindig jelenik meg az 5Ghz, néha eltünik.
Normális, DFS waiting, kötelező dolog.
Elég bonyolult hirtelen elsőre a konfig, van olyan beállítás amit telefononos unifi appban látok de webui-n nem, ilyen pl a Band Steering és az Airtime Fairness (Ez mi lenne?)
Minden ott van a webes felületen. A Band Steering és Airtime Fairness eszközbeállítás, nem központi.
Sehol se találom, hol tudnám megadni, hogy az 5GHz és a 2,4GHz egy SSID alatt legyen
A suffixet kell kikapcsolni és ennyi. Illetve ne legyen override az eszközön magán.
A provisiont meg kell várni, ssid-n állításhoz lehet kell restart is.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
addikt
Elkezdtem nézegetni az AP AC lite-ot, és huh, hát:
- Valamiért a 2,4GHz mögé az ssid-be mindig odarakja, hogy IoT, pedig a suffix-ből kiszedtem
-Telefonon nem mindig jelenik meg az 5Ghz, néha eltünik.
- Elég bonyolult hirtelen elsőre a konfig, van olyan beállítás amit telefononos unifi appban látok de webui-n nem, ilyen pl a Band Steering és az Airtime Fairness (Ez mi lenne?)
- Sehol se találom, hol tudnám megadni, hogy az 5GHz és a 2,4GHz egy SSID alatt legyen.[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz Mr Bond 007 #4070 üzenetére
Igazatok van, nekem egyikre sincs szükségem, így kezdésnek beszerzek egy Lite-ot. Szerintem ez is elég lesz.
Más kérdés, hogy valami rack beépítő nem is létezik ehhez (magyar, számlás bolt játszik csak)? Én nem találtam hozzá és jó volna.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Mr Bond 007
őstag
válasz sanzi89 #4067 üzenetére
Mind3 porton 3gbitet tud egyszerre átnyomni. Pppoe nettel is simán tudja az 1000/1000Mbitet. A sima 8 portos edgerouter-hez képest lite, (amikor megjelent még csak edgerouter lite, edgerouter poe, edgerouter, és edgerouter pro volt) nem az átlag routerhez. Nem mellesleg az ára miatt lett nagyon sikeres. Ezt a tudást mikor megjelent, nem kaptál sehol máshol ennyiért. Meg azóta se nagyon.
Valóban nem mai csirke, de tudja amit tudnia kell, és mivel neked csak alap dolgokra kellene, így megfontolnám ha szűkös a büdzsé.
Az edgerouter 4 2x drágább, azt akkor venném ha kell valami extra kiegészítő szolgáltatás, pl gyors vpn, vagy bonyolult tűzfal szabályok.[ Szerkesztve ]
-
rekop
Topikgazda
válasz sanzi89 #4067 üzenetére
Igazából megfelel a ERL is, de azt tudni kell, hogy egy ~2012-es eszközről beszélünk. A hosszabb távú támogatás, és a jóvan nagyobb teljesítmény(ami késöbb esetleg még jól jöhet) miatt talán érdemesebb inkább az ER4 irányába menni. ER-10X-ben én nem gondolkodnék. Az összefoglalóban van egy Edgerouter összehasonlító táblázat, ott látszanak a teljesítménybeli különbségek is.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #4057 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Még annyi kérdésem volna, hogy megfelel a Lite is erre az igénybevételre? Ne nézzek magasabb árkategóriában szét (ER-4 például)? Vagy esetleg Edgerouter 10X? Lehet velem van a gond, de ha valaminek a nevében benne van a "Lite" kifejezés, akkor ott már gyanakszok.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
törölt tag
válasz julius75 #4060 üzenetére
A MikroTik routereknek is vannak előnyei, hátrányai, csak úgy mint a UBNT termékeknek. Abból kiindulni, hogy nem tetszik a gui felület, hát fura. Azért jó ha tisztában vagy vele, vannak itt egy jó páran akik láttak már MikroTik routereket, lehetséges hogy üzemeltetnek is, akár munkaszinten, akár lakossági szinten, nekik is van összehasonlítási alapjuk. De ők tudják, hogy nagyon nincs különbség, leszámítva pár szolgáltatást. Az igazság valahol középen keresendő. Vannak szolgáltatások amik a UBNT előnye, és vannak amikben a MikroTik jeleskedik. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, mi az ami az igényeit kiszolgálja.
Ha problémát jelent a gui használata még mindig ott van az ssh, vagy bizonyos típusoknál a console managment port használatának a lehetősége. -
julius75
aktív tag
Volt / van egy véleményem, amit leírtam, hiszen ez egy fórum, és egyúttal rögtön elnézést is kértem érte. Már önmagában az is vicces, hogy amiért más a meglátásom, érezzem is érte magam szarul.....,de sebaj, ismervén az itteni "rendet", megtettem.
Erre jössz mint Topikgazda, és páros lábbal belémszállsz.
Nincs baj, gondoltam, hogy nem marad szó nélkül, és arra is fogadtam volna, hogy te biztosan megjegyzed.
Örülök, hogy kijött, és nem nyomja a lelked tovább. Szép estét neked. -
user12
őstag
-
julius75
aktív tag
Azzal kezdem, hogy senkinek sem szeretnék itt a fórumon a lelkébe gázolni, de ez az EdgeOS nekem egy nagy Fos....csak hogy rímeljen
Vettem egy er-12 -őt, hogy ne mikrotik rendszer legyen (lesz még egy csomó optika meg switch, stb), de megmondom őszintén, nekem csalódás...
Pont az egyszerűbb felület lett volna a cél, de valahogy nem áll a kezemre.
Velem van a gond, tudom....
Szóval a projektben szerencsére a márka nincs megkötve, úgy hogy az er-12 lehet megy a parkolóba, és csinálom mikrotikkal. -
user12
őstag
válasz sanzi89 #4057 üzenetére
Szia
Lehet webes felületen konfigurálni. Keress rá, hogy EdgeOS, az lesz az. Alapból tudja a wan1+wan2 kezelést, failovert.
Ha a Mikrotiket be tudtad lőni, ez is menni fog. A webes felülete logikus, a cli része se bonyolult, ha van tapasztalatod Linuxal vagy Cisco eszközökkel.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
sanzi89
addikt
Nincs tapasztalatom az EdgeRouter eszközökkel, de úgy tűnik, hogy jelenleg ez lenne számomra a legjobb választás.
Adott egy kollégium, kb. 2-300 klienssel lehet számolni és egy 1000/1000 Mbps sebességű PPPOE internettel. Jelenleg egy TP-Link TL-ER5120 router üzemel, amivel évekig semmi gond nem volt, de az utóbbi időben megbízhatatlan. Ezt szeretném cserélni egy UBIQUITI EdgeRouter Lite-ra. A feladata csak a NAT-olás lenne, Port forward, DYDNS, ilyesmi. Se QOS, se VLAN, se DHCP, semmi. Esetleg egy Dual WAN kezelés jó lenne, de azt is nagyon favágó módon (minden menjen a WAN1-en, ha az offline, akkor WAN2-n).
A kérdésem az volna, hogy alap dolgokat webes felületen is be lehet állítani? Nem kell hozzá menedzsment szoftver, hanem közvetlenül lehet kezelni az eszközt? Jó lenne, ha nem kellene hozzá pilótavizsga, a Mikrotik eszközökkel annó rengeteget szenvedtem mire sikerült beállítani pár nyalánkságot, annál egyszerűbben beállítható eszközt keresek.
Jó erre az Edgerouter Lite?"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
bon
őstag
Találtam még egy-két számomra izgalmas újdonságot, igaz még Beta mind:
UniFi Protect Network Video Recorder
UniFi Protect ViewPort PoE – HDMI adapter
Egyik főnökömet pont győzködöm, hogy cseréljük le a gagyi IP kamerákat Ubi-ra. A rögzítő pont jó lenne. A hdmi adapter meg pont jó lenne két helyre ahol kamera képét kellene figyelni számítógép nélkül.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
bon
őstag
Kíváncsi leszek az árára. A cucc így elsőre szimpatikus. Mondjuk ennél már elvárnám, hogy lehessen 5-10gb-es netet rendelni szolgáltatoktól.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
rekop
Topikgazda
(#4051) szir3na
Ez nem teszt/kiadásra jelölt verzió, hanem a végleges, stabil. Ugyanez fog megjelenni a download-s menüpontban a honlapon is, nyugodtan töltheti bárki. Én elég gyakran figyelem a community-t és ha van újdonság, beteszem ide annak aki esetleg nem nézegeti a külföldi fórumokat. Ha meg már kitették a központi honlapra is, akkor mindenkinek megjelenik UNMS-ben, Controllerben, stb., akkor meg minek linkeljem már ide.Az Unifi új Next-Gen Gateway termékcsaládot mutat be, melynek első tagja az UXG-PRO-lesz.
A hardverjellemzők:
- Processor: Quad ARM Cortex-A57 Core at 1.7 GHz
- System Memory: 2 GB DDR4
- 2 x 1/10G SFP+ WAN/LAN Ports
- 2 x 10/100/1000 RJ45 WAN/LAN Ports
- 1 x RPS DC Input1 x Smart Power Outlet 125VAC (Max 10A)
- 1 x 1.3" Color LCD Touch DisplayEgyelőre ennyit lehet tudni róla, illetve "hamarosan" elérhető lesz Early Access-ben. A termékcsalád többi tagjáról még nem jelent meg információ.
-
törölt tag
Én ezt tudom, de sokan ott keresik értelemszerűen. Ahogy írod is először a Community, és ha menet közben nincs gond, akkor mehet a véglegesbe. De itt valójában egy szélesebb körű felhasználói teszt időszakról beszélünk valójában. Tehát még nem stabil kiadás, csak annak szánják. Abban az esetben ha végleges lenne akkor átkerülne a downloads részbe. De ezzel te is tisztába vagy. Mindegy, azért köszi a linket, csak érdemes oda írni hogy ez még nem biztos hogy a végleges FW.
-
rekop
Topikgazda
(#4048) szir3na:
Először a Community-ra kerül ki, utána ha nincs kritikus hiba, akkor néhány nap múlva(~egy hét) a letöltés részlegen is elérhetővé teszik. A Stable kiadásokat általában megelőz több beta, és Release Candidate változat is.
Amíg írtam a hsz-t, kijött az EdgeMAX EdgeRouter Firmware v1.10.11 -
Cirbolya_sen
aktív tag
még nincs, néhány napot várnak a kirakással a letöltő oldalra
Cirbolya_sentinel
-
rekop
Topikgazda
Biztonsági frissítés:
EdgeMAX EdgeRouter Security Firmware Update v2.0.8-hotfix.1
Bugfixes
[PPPoE/L2TP/PPP] - Fix buffer overflow vulnerability inpppd
daemon (CVE-2020-8597) -
adika4444
addikt
válasz MasterMark #4041 üzenetére
Így van. A kapcsolat kifogástalan. Csak a megjelenítéssel van gond
üdv, adika4444
-
VeryByte
őstag
Csinált valaki ER-en IKEv2 personal VPN-t? Találtatok rá jó leírást?
"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."
-
adika4444
addikt
válasz #70234880 #4034 üzenetére
Hmmm, ezt biztos, hogy nekem szántad?
A MikroTik hAP ac^2 amúgy rokonnál üzemel, nálam elsődleges az ER-X. Szimplán csak jó lenne ránézni a kapcsolat uptime-jára, a PPPoE IP-t máshogy küldöm a DDNS-nek és a VPS-emnek.
Nem tudom mi lehetne a megoldás a problémámra, októberben még reseteltem is a routert, de nem oldódott meg. Aztán novemberben egyszer ránéztem, és a mostani hibáig az időnkénti próbák alkalmával jó volt.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz MasterMark #4032 üzenetére
Továbbá (#4033) rekop
Köszi. Beállítottam a level-t, majd kiadtam a show pppoe-client parancsot. Továbbra is failed, a logban pedig nincs nyoma. Majd újraindítom a kapcsolatot, csak most használatban van a net és nem lenne jó ha megszakadna.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz MasterMark #4030 üzenetére
Semmit. Semmi mást, mint amit amúgy PPPoE csatlakozásnál. Ha meg a parancsot kiadom, nem is készül róla logbejegyzés.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
Megint kezdi az ER-X-em, a show pppoe-client parancsra ezt adja vissza:
map lookup failed for ppp0
No active PPPoE client sessions
Van valakinek valami jó ötlete, mi lehet eZ? Kicsit bosszantó...üdv, adika4444
-
addikt
Az ap ac lite jelszórása milyen?
Ha plafonra rakom, akkor lefele, ha falra akkor meg előre fele szórja? -
addikt
válasz MasterMark #4025 üzenetére
Az benne van a 30W-ban akkor
-
addikt
Egy Ubiquiti POE-24-30W poe táppal menne az Edgerouter x és egy ap ac lite?
Akkor poe-n kapná a tápot a router meg az ap is. -
bon
őstag
Ha már Ubi kamera akkor tuti nem Edgeswitch-et vennék. Hanem Unifi termékvonalból. A távolság amúgy nem gond, én ennél hosszabb szakaszokat használok
-
rekop
Topikgazda
-
Zlcsi
senior tag
edgeswitch 10x-nek elvileg 8 db poe portja van.
milyen távolságban működik a poe? Van ennek valami szabványa vagy leírása?
fel lehet erre tenni 8 db poe-s ubi kamerát?
A legközelebbi kamera 5m a legtávolabbi 20 méter kábel végén lenne. -
VeryByte
őstag
Sziasztok,
@MasterMark, talán Te írtad, hogy nálad megy s2s és l2tp egymás mellett. Át tudnál dobni egy konfigot? Beállítottam mindkettőt, az s2s up, l2tp-n be tudok jelentkezni, de s2s-on a másik oldalon lávő szolgáltatások nem annyira válaszolnak. Amint megszüntetem az l2tp-t minden rendben megy.
Na ezért néznék VPN konfigot, hogy mit rontok el.Ja, ez másik VPN projekt. :-) Most vagy 2-t csinálok egyszerre. :-)
[ Szerkesztve ]
-
VeryByte
őstag
válasz MasterMark #4013 üzenetére
Az egyiknél én írtam át 1.1.1.1-re a másik meg jó. Elvileg jól vannak egyébként megadva a normál konfigurációban.
Valami log-ot erről lehet találni valahol? Show log nem sokat mutat.[ Szerkesztve ]
-
VeryByte
őstag
Sziasztok,
adott 2 ER4, amik között s2s VPN-t kéne csinálnom.
Sajnos a kapcsolat nem épül fel.A konfigurációk:
ER4-1
ipsec {
auto-firewall-nat-exclude enable
esp-group FOO0 {
proposal 1 {
encryption aes256
hash sha1
}
}
ike-group FOO0 {
proposal 1 {
dh-group 14
encryption aes256
hash sha1
}
}
site-to-site {
peer 79.122.72.198 {
authentication {
id vidor
mode pre-shared-secret
pre-shared-secret abrakadabra
remote-id ferihegyi
}
connection-type initiate
description Ferihegyi
ike-group FOO0
local-address 0.0.0.0
tunnel 1 {
esp-group FOO0
local {
prefix 192.168.0.0/24
}
remote {
prefix 192.168.2.0/24
}
}
}
}
}
l2tp {
remote-access {
authentication {
local-users {
username verybyte {
password abrakadabra
}
}
mode local
}
client-ip-pool {
start 192.168.0.140
stop 192.168.0.149
}
idle 1800
ipsec-settings {
authentication {
mode pre-shared-secret
}
ike-lifetime 3600
lifetime 3600
}
outside-address 0.0.0.0
}
}
pptp {
remote-access {
authentication {
local-users {
username verybyte {
password abrakadabra
}
}
mode local
}
client-ip-pool {
start 192.168.0.150
stop 192.168.0.199
}
dns-servers {
server-1 192.168.0.1
}
mtu 1492
outside-address 0.0.0.0
}
}
ER4-2
ipsec {
auto-firewall-nat-exclude enable
esp-group FOO0 {
proposal 1 {
encryption aes256
hash sha1
}
}
ike-group FOO0 {
proposal 1 {
dh-group 14
encryption aes256
hash sha1
}
}
site-to-site {
peer 1.1.1.1 {
authentication {
mode pre-shared-secret
}
connection-type initiate
description Vidor
ike-group FOO0
local-address 0.0.0.0
tunnel 1 {
esp-group FOO0
local {
prefix 192.168.2.0/24
}
remote {
prefix 192.168.0.0/24
}
}
}
}
}
l2tp {
remote-access {
authentication {
local-users {
username verybyte {
password abrakadabra
}
}
mode local
}
client-ip-pool {
start 192.168.2.171
stop 192.168.2.190
}
idle 1800
ipsec-settings {
authentication {
mode pre-shared-secret
pre-shared-secret 3bq13tO0U6i1lF1x
}
ike-lifetime 3600
lifetime 3600
}
outside-address 192.168.253.10
}
}
pptp {
remote-access {
authentication {
local-users {
username verybyte {
password abrakadabra
}
}
mode local
}
client-ip-pool {
start 192.168.2.151
stop 192.168.2.170
}
dns-servers {
server-1 192.168.2.1
}
mtu 1492
}
}
ER4-1 PPPoe
ER4-2 egy sagemcom mögött, tehát neki 192.168.253.10 a WAN IP-je. Elvileg a SagemCom átengedi a forgalmat, PPPTP és L2TP működik.Mit hagyok ki?
-
Mr Bond 007
őstag
Ez sajnos nem a márka hibája. 1,5 hónapig ültek ram modulon más helyen is.
-
julius75
aktív tag
"Nem biztos, hogy a kisker garanciás ügyintézése miatt"........ebben van igazság, csak mint felhasználó, pont lesz@rom, hogy a sorban ki a hunyó....sőt, ha mint telepítő nézzük, akkor végképp bosszantó mikor a kedves kuncsaftnak kell megmagyaráznom a helyzetet.
Mert ő meg végképp nem akarja elfogadni (sem megérteni), mit tart ilyen sokáig, és jön a kérdés: "hát ilyen sz@art hoztál nekem?" Ennek híre megy sajnos, és nincs rosszabb reklám, mint az elégedetlen ügyfél.
Szóval a vége az, hogy 1-2 belefutás után, ha csak lehet többet nem kell ebből a márkából semmi, és máris a gyártó szívja meg.
Mert minden elromolhat, csak éppen nem mindegy hogyan kezelik.
Többször volt már hibás wd hdd-m, ezért mindig háztól-házig garival veszem. Beszarik, jön a futár, 4-6 nap, és itt az új...... -
Fr3eWar
őstag
Azért kíváncsi lennék hogy másnak volt-e már bármi garis ügye és mennyi idő alatt rendeződött ha már itt tartunk.
A válasz 3 hete február 4.-én az volt, hogy "A kamerát leadtuk a beszállító szervizébe, ahol átvizsgálják és tájékoztatnak minket amint végső döntés születik" -
rekop
Topikgazda
-
Fr3eWar
őstag
Remélem senkinek nem lesz baja unifi eszközzel mert agyrém, hogy a hibás G3 bullet kamerát január 9.-én adtam le az Oázishoz (náluk vettem 5db-ot egy döglötten jött) és a mai napig nincs válasz mikor lesz valami, 4 hete kérdeztem, akkor annyit írtak hogy szíves türelmem kérik...
-
rekop
Topikgazda
válasz MasterMark #4003 üzenetére
Próbáld meg parancssorból:
curl -fsSL https://unms.com/v1/install > /tmp/unms_inst.sh && sudo bash /tmp/unms_inst.sh --update
Illetve olvastam olyat is, hogy valakinek a pihole fogta meg az update-et. -
MasterMark
titán
Nekem most UNMS-nél valahogy beakad az update, és nem tud frissülni. Még nem nyomoztam utána mi baja.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
rekop
Topikgazda
Nagyon sokáig nem fog menni, max 1-2hónap. Nekem is jöttek a figyelmeztetések jó ideig, majd végül törölték. Én ezt tekintem a hivatalos álláspontnak: "When the minimum device limit is not met, there will be a notification on the UNMS interface and the system will send an email message. If the device limit is not met, then the Cloud controller will be disabled and eventually deleted."
Hogy kinek meddig megy, szerintem bizonytalan. Otthonra "játszani" jó lehet, de erre nem alapoznék. Ha tényleg szükség van rá, akkor nagyjából 3EUR/hó egy VPS amire fel lehet tenni, és nincs ilyen probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- PR-Telecom
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- BMW topik
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
- Nikon SB-900 professzionális vaku
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest