Új hozzászólás Aktív témák
-
vitemerius
tag
"Nem értek hozzá, sosem próbáltam" logikával adódik még néhány kérdésem a satás dologgal kapcsolatban:
- ha tönkremegy az alaplap, de a meghajtó ép marad, akkor azt gondolom kivéve a gépből külső meghajtóként nem tudom felcsatolni, de egy másik gépbe berakva a jelszóval el fogom tudni érni?
- ha tönkremegy a gép, akkor mondjuk egy live cd-vel el tudom érni a jelszó ismeretében az adataimat?
- ugyanezen esetek VeraCrypttel megoldhatók? -
vitemerius
tag
Doky586: Nem értek hozzá, sose próbáltam még a SATA jelszót, de szeretnék most egy laptopot titkosítani lopás esetére, ezért kérdem, hogy akkor mégis miért használnak sokan (pl. cégek is) titkosítást SATA jelszó helyett? A titkosításnak így elvileg csak a külső drive-ok védelménél van értelme, nem? Egyszerűen a gépben minden vinyót le kell SATA jelszózni, és kész. Vagy nem ilyen egyszerű?
-
vitemerius
tag
válasz
King Unique #516 üzenetére
Ok, köszi a választ. Próbálok majd valamit kezdeni vele előbb Linux alatt, hátha tényleg gyógyítható onnan. Viszont ha nincs más megoldás, akkor kikódolom, átmásolom, újraparticionálom, s esetleg akkor már VeraCrypttel titkosítom vissza, nem olyan vészesen nagy az a 320 giga.
A Bitlockerrel nekem sem volt sikerem Linux alatt.
-
vitemerius
tag
válasz
King Unique #514 üzenetére
Köszi! Akkor tehát elvileg működnie kéne, de akkor nálam miért nem akarja még felcsatolni sem vajon a ext4-es partíciót? Valami hiba van a partícióban? Attól még, hogy a Linux jól kezeli, simán lehet valami gond.
-
vitemerius
tag
Sziasztok!
Van arra esély, hogy egy ext4-es truecrypttel titkosított partíciót felcsatoljak windows alatt, hogy aztán az Ext2explore-rel vagy valami hasonlóval tudjam olvasni a tartalmát? A truecrypt ugyanis a mountolás során mindig lefagy. Linux alatt természetesen nincsen gond, ott felcsatolható és olvasható/írható, tehát a partíció és a hdd ép.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest