Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Crypto Trade
- Mikrotik routerek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz donci7 #62065 üzenetére
Network>Lan-nál beállítottam 'static'-ról DHCP-re
szóval switch-et csináltál belőle, ahol maga a 1043-as is DHCP-n várja az ip-t
1: factory reset a resetgombbal (10mp)
2: egy másik olyan eszköz mögé kötöd (pl másik router), ami ad neki ip-t, és a kiosztott ip-n fogod elérni(egyébként nem hiszem hogy sok routerben állítod be ugyan ezt, max custom fw-vel...)
[ Szerkesztve ]
-
bpmcwap
senior tag
válasz donci7 #17313 üzenetére
biztonság:
egyet tisztázzunk - és ezt elsősorban nem neked hanem a témához kapcsolódva írom- ha valakinek van annyi tudása hogy megtaláljon egy rejtett hálózatot, klónozzon egy maccimet és a fix ipn behatoljon egy hálózatba majd ott kotorásszon és mindenfélét ellopjon annak annyi esze is van hogy feltörjön egy kódolást- sőt talán még több esze van és nem arra fog hajtani hogy megszerezze a 70éves marikanéni bikinis balatoni fotóit hanem inkább egy bank mellé ül le ahol nagyobb eséllyel kap el egy tranzakciót- bár hál istennek azért a bankoknak lényegesen nagyobb a biztonsági protokoljuk. Másrészről pedig a különböző "közösségi" xarokon jó esélyel hamarabb talál valaki valamit amire csorgassa a nyálát mint egy lakótelepen.... szvsz... bár én sose heckerkedtem és ha valakinek beleakartam nézni a bugyijába akkor inkább lebeszéltem róla realben....
Ezzel nem a biztonságra való törekvést szeretném ledegradálni, csak megnyugtatni a kedélyeket egy picit
ja és NEM IGAZ HOGY MÁR LASSAN SEHOL NINCS EGY NYITOTT ROUTER HOGY MEGNÉZHESSEM AZ EMAILJEIMET A VÁROSBAN.....Túrista vagyok
-
BigBlackDog
veterán
válasz donci7 #16969 üzenetére
Próbáltam egy másik 1043ND-vel, amin openwrt van, semmi eredmény. Mai nap délelőttjétől már nem is tud csatlakozni semelyik sem. Végtelelnségik a "connecting..." feliratot látom, néha meg 2 mp-ként próbál újracsatlakozni, mivel előzőleg nem sikerült. Ha router nélkül, egyszerű géppel (WIN7) csatlakozok probléma nélkül működik és van net. Ezt a jelenséget hova tegyem? Mit csináljak ellene?
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
bpmcwap
senior tag
válasz donci7 #16955 üzenetére
Én ezt értem csak nálam nem kerek és már annyi memo sincs hogy átírjak 1 betüt még akkor sem ha ugyanannyi a karakterek száma, rgo törölnöm kellene valamit csak sajna mivel a csomikból nincs mit letörölni, olyan adatot kellene amit ha törlök használhatatlan számomra a router.... pl fix ipk, mac cimek, stb...
van swapom csak nincs felcsatolodva, van extrootm de az sincs felcsatolodva.... lehet este csak felteszem a 0,92őt amig nem jön meg az 1.0, mert igy kvázi agyhalott vagyok mert tölteni sem tudok...root@OpenWrt:~# free
total used free shared buffers
Mem: 29584 27456 2128 0 3788
Swap: 0 0 0
Total: 29584 27456 2128
root@OpenWrt:~# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 6.3M 6.3M 0 100% /rom
tmpfs 14.4M 544.0K 13.9M 4% /tmp
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/mtdblock3 384.0K 356.0K 28.0K 93% /overlay
overlayfs:/overlay 384.0K 356.0K 28.0K 93% /
/dev/sda5 121.1G 103.6G 17.5G 86% /mnt/sda5
/dev/sdb2 478.5M 10.3M 443.5M 2% /mnt/sdb2
/dev/sdb3 457.8G 125.5G 309.1G 29% /mnt/sdb3
root@OpenWrt:~#0,7-et hol lehet frissiteni 0,92re??? kerestem dde nem találtam hszt róla ahol igy le van írva mint pl a gyáriról, de mint tudjuk félrenyomásban nagy vagyok ezért inkább kérdezek mint még egy féltéglával gazdagabb legyek.....
[ Szerkesztve ]
Túrista vagyok
-
vargalex
Topikgazda
válasz donci7 #16933 üzenetére
Hi!
Ezen csak annyival lehet segíteni, amit írtam is: külső táp, vagy még inkább egy másik külső HDD ház.
A free, df kimenete leszakadás esetén nem változik, mert nem fogja automatikusan umountolni. Viszont a blkid kimenetéből látszik, hogy éppen nem is látja a HDD-t.
Alex
-
donci7
csendes tag
válasz donci7 #16933 üzenetére
Még a free, df -h, blkid kimenetek...
A swap is a levált winyón van. blkid már azonban nem sokat lát belőle.
-
donci7
csendes tag
válasz donci7 #16727 üzenetére
Újra előjött a problémám a samba elérésével.
A dmesg utolsó 50 sora itt látható.
Valóban az USB-vel lehetnek gondok.
Most egyébként a LUCI elérhető maradt.
Segítségeteket előre is köszi:
d[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz donci7 #16599 üzenetére
Hi!
Most már sejtem, hogy mi lehet a probléma. Nem a szolgáltatások állnak le, hanem inkább az USB HDD valamilyen Linux inkompatibilitási, vagy áramfelvételi okból leszakad a routerről. Szerintem ezt a dmesg parancs kimenetében látnod kell. Ha van lehetőséged, próbáld ki külső táppal, esetleg másik HDD házzal.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz donci7 #16562 üzenetére
Hi!
A top kimenete alapján továbbra sem látszik semmi. Milyen filerendszert használsz a külső eszközön?
Nem gondoltam, hogy a Luci-hoz nyúltál, inkább a config-okra gondoltam. A biztonság kedvéért azért be tudnád másolni a /etc/config/samba, illetve a /etc/samba/smb.conf.template file-ok tartalmát?
A samba-nak természetesen egyszerre több gépről elérhetőnek kell lennie (ahogy a top kimenetén a több smbd process jelenléte szerint éppen akkor is úgy volt).
Amikor "megszakad, eltűnik, stb.", akkor az smbd, illetve nmbd process fut? Ez a "leállás" magától is megjavul?
Amikor nem elérhető, akkor csak tallózással nem látszik, vagy hálózati meghajtóként direktben sem tudod csatlakoztatni (IP címmel)? Ugyanis a Windows hálózati tallózása eléggé megbízhatatlan.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz donci7 #16559 üzenetére
Hi!
A mellékelt képen az újraindulás nem látszik, illetve nyilván az oka sem (a top szerint minden szolgáltatás fut - samba is -, terhelés sincs). Terhelés (azaz samba másolás alatt) szokott újraindulni, vagy akár idle-ben is?
Viszont a Luci probléma az elég fura. Olyan, mintha valamelyik config-ot nem tudná értelmezni. Nem másoltál vissza valami régi config-ot? Egyáltalán módosítottál valamit a configokon?
[ Szerkesztve ]
Alex
-
MODERÁTOR
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
A tűzfal konfigurációd jónak tűnik, úgyhogy inkább valami vírus lehet a dolog mögött.
Egyébként magát a tűzfalat csak azért kérdeztem, mert sajna Szabi leírásában még mindig helytelenül szerepel, miszerint a WAN input default policy ACCEPT. Azaz az összes bejövő forgalmat engedélyezi! Pedig ez default-ban helyesen REJECT.Szabi! Ezt alkalomadtán mindenképpen javítsd!
[ Szerkesztve ]
Alex
-
MODERÁTOR
Ez mindenképpen így van... WL-500-on tapasztalatból tudom, hogy sokkal gyorsabb a kernel modulos nfs. Próbáltam mind a két verziót.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Valahogy elsiklottam a transmission problémád felett! A bemásolt scriptedben, ahol a led-et állítja (mind a két helyen), szerepel egy && \. Az && a shell számára azt jelenti, hogy lesz még egy parancs utána, a \ pedig azt, hogy még a következő sorban folytatódik. Így nyilván a }-t nem fogja tudni értelmezni. Tehát a script szerintem helyesen (nem próbáltam, csak nagyjából szemmel végigfutottam):
#!/bin/sh /etc/rc.common
START=99
BIN=/usr/bin/transmission-daemon
SSD=start-stop-daemon
LIST_SEP="
"
append_params() {
local p; local v; local s="$1"; shift
for p in $*; do
config_get v "$s" "$p"
IFS="$LIST_SEP"
for v in $v; do
[ -n "$v" ] && (
echo "\""$p"\": "$v"," | sed -e 's|_|-|g' >> $config_dir/settings.json
)
done
unset IFS
done
}
append_params_quotes() {
local p; local v; local s="$1"; shift
for p in $*; do
config_get v "$s" "$p"
IFS="$LIST_SEP"
for v in $v; do
[ -n "$v" ] && (
echo "\""$p"\": \""$v"\"," | sed -e 's|/|\\/|g;s|_|-|g' >> $config_dir/settings.json
)
done
unset IFS
done
}
start_service() {
local s="$1"
local enable=0
# disabled?
config_get_bool enable "$s" enable 0
[ "$enable" == 0 ] && return 0
config_get config_dir "$s" config_dir ''
mkdir -p "$config_dir"
echo "{" > $config_dir/settings.json
append_params "$s" \
alt_speed_down alt_speed_enabled alt_speed_time_begin alt_speed_time_day \
alt_speed_time_enabled alt_speed_time_end alt_speed_up \
blocklist_enabled dht_enabled encryption \
incomplete_dir_enabled lazy_bitfield_enabled message_level \
open_file_limit peer_limit_global peer_limit_per_torrent peer_port \
peer_port_random_high peer_port_random_low peer_port_random_on_start \
peer_socket_tos pex_enabled port_forwarding_enabled preallocation \
proxy_auth_enabled proxy_enabled proxy_port proxy_type ratio_limit \
ratio_limit_enabled rename_partial_files rpc_authentication_required \
rpc_enabled rpc_port rpc_whitelist_enabled speed_limit_down \
speed_limit_down_enabled speed_limit_up speed_limit_up_enabled umask \
upload_slots_per_torrent watch_dir_enabled
append_params_quotes "$s" \
bind_address_ipv4 bind_address_ipv6 download_dir incomplete_dir proxy \
proxy_auth_password proxy_auth_username \
rpc_bind_address rpc_password rpc_username rpc_whitelist watch_dir
echo "\""invalid-key"\": false" >> $config_dir/settings.json
echo "}" >> $config_dir/settings.json
eval "$SSD -q -b -x $BIN -S -- -g $config_dir"
}
start() {
config_load transmission
config_foreach start_service transmission
echo 1 > /sys/class/leds/tl-wr1043nd\:green\:qss/brightness
}
stop() {
killall `basename $BIN`
echo 0 > /sys/class/leds/tl-wr1043nd\:green\:qss/brightness
}
restart() {
stop; sleep 5; start
}Alex
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Teljesen normális, hogy ilyen terhelésen megy a CPU samba másolás alatt. NFS-el valamennyivel csökkenne, mivel az egy kernel modul.
Amit még nem írtál: milyen filerendszert használsz?
Én azt mondom mindenkinek, hogy ha egy mód van rá, akkor valami linux közeli fs-t (pl. ext3/ext4) kell használni.[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
NFS-hez az nfs-kernel-server kell, a függőségek miatt majd felrakja a szükséges csomagokat (pl. a kmod-fs-nfsd-t is).
XP alá NFS-hez az ingyenesen letölthető Windows Services for UNIX kell.
De szerintem XP alatt nem igazán lesz gyorsabb, mint a Samba. Egyébként swap-od van? Nem hallottam még olyat, hogy lefagy a samba!Alex
-
-
MODERÁTOR
Hacker támadás... SSH-n szeretnének bejutni. Igaz, hogy ezt "csak" egy program intézi, de ha nincs szükséged a távoli ssh elérésre, jobban jársz, ha letiltod. Ha meg feltétlen szükséges, akkor is ki kell találni valamit, mert ez így nem az igazi. Mondjuk limitálni kell az 1 perc alatt lehetséges próbálkozások maximális számát, vagy ha van rá lehetőség, akkor az elérést korlátozni, hogy csak bizonyos ip címről lehessen elérni. Ez akkor lehetséges, ha mondjuk csak melóhelyről szoktad használni a remote elérést, és ott fix ip címetek van. Szóval vannak azért lehetőségek az ilyenek féken tartására. Esetleg megváltoztathatod az ssh portját, hogy ne az alap 22 legyen.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
donci7
csendes tag
Továbbra sem tudom elindulásra sem késztetni a Transmission-t, ha külsőre telepítem. Van akinek működik külső meghajtóra telepítve? Úgy tudom, vannak csomagok, amiket nem lehet külsőre telepíteni, de azok alapból nem is települnek fel, a Transmission meg felmegy, csak nem működik.
Mondjuk, lehet újra kéne raknom az egész openwrt-t, mert ez eléggé tanulós, próbálgatós.
Ha "Reset router to defaults"-t nyomok, az töröl mindent a memóriájából, mintha most raktam volna fel az openWRT-t először?
[ Szerkesztve ]
-
bpmcwap
senior tag
reggel 9től éjjel 3ig gyűrni egy routert nem hiszem hogy rossz hozzáállás lenne... kicsit sok volt már tegnap azt elismerem.
Köszi a választ sok minden van benne amerre el tudok indulni, de pl secpol.msc nincs a gépemen....Speedfire leírása alapján csináltam én is, meg van egy másik is a [link]
csak van ami le van írva és nálam nem működik...Túrista vagyok
-
donci7
csendes tag
Wifire most látom csak a leírásban, hogy a Macfiltering "Not supported for the mac80211 type yet", szóval, még ez nem működik, de máshogy is meg lehet oldani a dolgot. Pl. dynamic DHCP helyett fix IP-ket rendelsz az egyes Mac-címekhez. Ha valaki csatlakozik is, nem kap a routertől IP címet.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Azt nézted egyébként, hogy a blkid azt az UUID-t adja a swap partícióra, amit az fstab-ba írtál? Nekem az UUID a swap partíció esetén nagyon rövid, XXXX-XXXX formátumú.
Egyébként HDD-t/pendrive-ot azért előfordul, hogy cserél az ember, én pont ezért az fstab-ban inkább label alapján mountolok.Alex
-
MODERÁTOR
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Az mkswap /dev/sdb1 is megvolt?
UUID-re swapon:
MYUUID=4ff0102c-ac44-48a5-9eb2-d3b2d2a5cd67
DEVICE=`blkid | grep "UUID=\"$MYUUID\"" | cut -f1 -d:`
swapon $DEVICEVagy UUID nélkül az fdisk által adott adatokból a partíció típusa alapján (az összes swap típusú esetén bekapcsolja):
for i in `fdisk -l | grep "^/dev/" | grep " swap" | awk '{print $1}'`
do
swapon $i
doneAlex
-
Keresztapper
senior tag
itt van egy fstab config swap-ra vonatkozó része (amenyiben a swap partíció a /dev/sda1):
config 'global' 'automount'
option 'from_fstab' '1'
option 'anon_mount' '1'
config 'global' 'autoswap'
option 'from_fstab' '1'
option 'anon_swap' '0'
config 'swap'
option 'enabled' '1'
option 'device' '/dev/sda1'mondjuk ez után jöhetnek az egyéb meghajtók, de ezt már neked kell tudni, hogy mit és hova akarsz mountolni.
A kérdésem az lenne, hogy a swapnak milyen partíciót formáztál?
Ez így nálam kifogástalanul megy.
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
rionpulya
tag
Ez a változtatás a kódba csak tegnap került be. Leghamarabb letölthető formában snapshot build melletti package könyvtárban jelenik meg. itt.
Át kell állítani, hogy honnan töltse le a csomagokat a rendszered. (Inkompatibilitás nem tudom hogy előfordulhat-e, ha innen telepíted.)
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
Köszi, most legutóbb nem töröltem ki valóban, de korábban úgy emlékszem, hogy igen. Mindegy, most a vsftpd legalább működik rendesen és kevesebb helyet is használ mint a samba. Így marad.
gyugyo79 #3938:
Már csak az a kérdés, hogy mi van azon a filmen ami, egy zártkörű társaságnak készült?[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
vargalex
Topikgazda
Hi
Nem valószínű, hogy a transmission okozott volna filerendszer hibát. Ugyanis, mint minden más, az is csak a kernel modulokon keresztül fér hozzá a háttértárakhoz. Persze, mivel ez okoz igazából folyamatos írást/olvasást, így tulajdoníthatod neki. Külső tápos egyébként a vinyó?
Alex
-
Speeedfire
félisten
Nem az ntfs miatt van, próbáld meg win alatt, hogy nyomsz egy scandisket, szerintem megoldja a gondodat.
Ext2 helyett inkább ext3/4 a javasolt a scandisk miatt. Ext2 alatt nincs log, így sokáig tart míg leellenőrzi.
A swapet nem kell átköltöztetni az csak egy ideiglenes memória, a csomagokat sem kell. Ha volt olyan amit a külső meghajtóra telepítettél akkor gondolom, hogy linux partíció volt, azzal nem kell semmit sem csinálni.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
MODERÁTOR
Szia!
Pár napja beszéltem erről Speedfire -rel és ő is mondta, hogy senkinek nem megy a "mountolás" és én ezt neki megcáfoltam!
Nálam így van és script nélkül megy a mount: az usb init legyen a mount előtt (ezt ő is írta) továbbá a block-mount és block-hotplug csomagok legyenek fenn. Nekem így működik. Ha esetleg valaki kipróbálja és nem akkor szóljon mert tovább kutatok, hogy mit raktam fel extrába mert arra emlékszem, hogy valamit, de hogy mit?
mobal,
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
donci7
csendes tag
Speeedfire!
azt hiszem, itt van egy elírás a leírásodban. /etc/config/samba-ban az utf-8 beírásánál option 'unix charset' 'utf-8'-nél az unix_charset kéne legyen.
nekem pedig megoldódott az előbbi hibaüzenet. elírtam a /etc/config/samba-ban az elérési utat.
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
chmod a+x /etc/init.d/usbdrive
de ez is le van írva a cikkben
ahogy lentebb is írák, df ami szintén le van írva a cikkben
ejnye-bejnye
ilyenekből van az h gallyra vágja valaki a routert mert nem figyel a leírásra kellő képpenFotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
MODERÁTOR
-
Speeedfire
félisten
-a block-mount nem kell, de a cikkemben írtam is h mit kell csinálni, szerintem csak végigsiklottál az usb rész felett
-ott van h kell egy init script
-le kell választani, a script ezt is megcsinálja neked
-ha olyan a hdd akkor magától kikapcsolja, nekem is leáll (samsung f3)
kano: a limit azt jelenti h a starthoz képest még mennyi
100+150 = 250hidden mező kell a wifi konfigba
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Speeedfire
félisten
Ezek kellenek az ntfs-hez csak, illetve a block-mount az nem kell, de azt nem is írtam.
Viszont azt nem tudom, hogy az usb támogatást felraktad-e ?!
opkg install kmod-usb2 kmod-usb-storage kmod-usb-core kmod-scsi-core
ssh alatt add ki ezt:
ntfs-3g -o rw,noatime /dev/sda1 /mnt/hdd
[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
MODERÁTOR
A "/etc/init.d/custom-user-startup" file-ba kell beírni.
Sosem használtam ntfs-t, nem tudom, hogy pontosan, hogy néz ki a parancs.
Próbálkozz, előbb-utóbb majd jó lesz!SSH-ban is működnie kell, ha helyes a parancs. Nem csináltál hülyeséget.
szerk.:
Látom van már segítség...
Én még megnéztem egy filmet a tv-ben, a hsz írása közben.[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
A kmod-fs-ntfs csomagot felraktad? De ha jól tudom, ezzel csak olvasni tudja az NTFS filerendszert. Íráshoz az ntfs3g csomag kell. Ehhez olvasd el Speeedfire írásának ide vonatkozó részét.
Alex
-
MODERÁTOR
Ez nálam is így volt, hogy a mount részbe hiába írtam be, nem csinálta meg, és ezek a lefagyások is igen érdekesek. Na de mindegy, én simán beírtam a user-init scriptbe (vagy user-startup? már nem emlékszem pontosan) és úgy működik gond nélkül. Parancs itt.
szerk.:
Most nézem, hogy neked NTFS kellene, akkor ezt is, meg a particiók sorszámát is módosítsd a neked megfelelőre. És ha nincs, akkor természetesen a swap-et se írd be. Bár, így magunk között szólva jobban járnál, ha ext3 filerendszert, és swap-et is használnál.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest