Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Crypto Trade
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
kispal1980
tag
sikerült belső hálozaton elérni az usb-re kötött eszközt!! hurrááááááá
Ékezetek nincsenek a fájlokon, ez megváltoztatható?????
most jön az ftp!!!A mellékelt képen levő beállításokkkal , hogyan tudom elérni ftp- n az usbt????
total commanderbe? böngeszö? mit kell beirni, és hova??
valaki légyszii
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
-
kangoo70
csendes tag
válasz Speeedfire #8523 üzenetére
A dd-wrt-s fórumon is valamit írtak a wps-sel kapcsolatban nekem, de sehogy sem találtam "wps"-t tartalmazó filenevet a routeren lévő adatok között, úgyhogy nem is tudtam mihez nyúlni.
Elég szűkszavú volt a fórumozóTP-Link WR-841ND v7.1 firmware:DD-WRT v24-sp2 (12/24/10) std - build 15962
-
kangoo70
csendes tag
válasz Speeedfire #9592 üzenetére
Hát ez a probléma: a legózás...
Nem annyira magától értetődő, mint egymásra rakni két kockát!Hogy lehet, hogy az open jó szinte minden cuccra, verzióra, míg a dd-wrt-nél figyelmeztetnek, hogy nagyon figyelj oda, hogy mire teszed fel, mert hazavágja, ha nem találtad el?
Mit jelent a Trunk? Mi a különbség a csomag és a fw között?
Valahol meg tudom nézni (szöveges filében), hogy hogyan oldották meg az openben ezt a QSS gombos wifi kibekapcsolást?
[ Szerkesztve ]
TP-Link WR-841ND v7.1 firmware:DD-WRT v24-sp2 (12/24/10) std - build 15962
-
nimfas
addikt
válasz Speeedfire #9592 üzenetére
megéri frissíteni az alap OpenWrt-t? Nekem speciel...10.03 van fent.
-
nimfas
addikt
követtem a leírtakat, azaz létrehoztam a scriptet, adtam neki futtatási jogot, beírtam a watchdir true és a dir meghatározást a torrent configba, cronba beállítottam az 5 perces időzítést, cron és torrent restart.....aztán most nem megy a transmission... ill olyan mintha leállna, ha restartot nyomok rá akkor kiírja hogy nincs mit leállítani....
-
MODERÁTOR
-
Speeedfire
félisten
válasz kangoo70 #9590 üzenetére
Igazából az openwrt sem lenne vészesebb mint a dd-wrt. Csak a ddwrt-nél készen kapsz mindent, míg openwrt alatt legóznod kell vele.
Akarok csinálni én is rendesen megfelelő fw-t, de sajnos sehogy sem akar összejönni valami miatt. Remélem idővel kitudom küszöbölni a hibát.Más: A mostani trunk-os verziókat felraktam szerverre így akinek kell onnan letudja tölteni és a csomagok is fent fognak maradni nagyon sokáig, így nem kell tartani attól hogy idővel kernel keveredés lesz.
A csomagok és az fw itt található a snapshot-02-13 mappa alatt: [link]
[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
ErosenZold
senior tag
válasz kangoo70 #9590 üzenetére
Feltettem az openwrt-t, éppen a wifis gond miatt. Ezzel megy minden királyul, nálam most egy 1.8-as router van és a QSS pontosan azon volt mint ami szabinál le van írva.
Egyenlőre jobban tetszik az open, mert igaz, hogy ssh-val sokat kell hülyülni, de sokkal több a lehetőség, ahogy nézem és valamilyen szinten egyszerűbb is, bár ha visszaolvasol láthatod, hogy énis vergődök sokszor mert kezdő linuxos vagyok
Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk
-
kangoo70
csendes tag
válasz vargalex #9532 üzenetére
"Örülök", hogy a dd-wrt-t sikerült feltennem hosszú vívódás után. Olyanokat írtak, hogy teljesen beparáztam, hogy brick lesz a vadi új router. Aztán mély levegő és felment. De a QSS nem működik.
Aztán megnéztem az Open-t, amihez király leírások (pl. Tóth Szabinál) vannak, de nem találtam pl. olyan teljes filét, amit csak rá kell nyomjak a gépre (vmi Trunk van írva, mint hozzávaló, de nincs ott link), hanem helyette darabonként kell letölteni mindenfélét, amiről legkevésbé sem tudom, hogy mik, úgyhogy egyre mélyebbre süllyedek a homályba...
Elő kell keresnem egy Linux for Dummies könyvet.
Programozgattam én korábban is, de a Linuxxal még nem kerültem ilyen közeli kapcsolatba...De egy korábbi hozzászólásban[link] (Intruder2k5) jól láttam, hogy a dd-wrt consol ablakában openwrt-s letöltött fileokat telepítettek? ennyire azonos a kettő? Akkor talán egy profi openwrts- is tudna segíteni.
ErosenZold: neked milyen verziójú a 1043ND-d? Lehet, hogy neked is azért nem megy az, ami másoknak meyg a QSS gommbal, mert változtattak az újabb kiadás belsején is, nemcsak a formáján.
[ Szerkesztve ]
-
ErosenZold
senior tag
válasz ErosenZold #9586 üzenetére
Lehet most tényleg debilnek tűnök, de minden fenn van az én csomagjaimként, deetc/init.d/S65upnpd start parancsnál-ash: etc/init.d/S65upnpd: not foundkapokmegoldottam nem /etc/init.d/upnpd start ez a neve nem s65
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
nem akarom a full scriptet bemásolni.... ez így nem jó overwrite-ra?
unrar x o+ -inul "$file" /mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME
vagy rossz a sorrend?
Csak mert átírtam erre most csak a zip-et kicsomagolja, de ami benne volt rar-t nem :-D
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
válasz ErosenZold #9586 üzenetére
egyel feljebb a válasz... van hozzá fordított csomagpack... linken ott a cím :-D
-
-
MODERÁTOR
válasz ErosenZold #9583 üzenetére
A neked való csomaglista ITT van, és opkg-val kell használni...
-
nimfas
addikt
válasz ErosenZold #9583 üzenetére
ha openwrt... akkor ipkg helyett opkg
-
ErosenZold
senior tag
válasz ErosenZold #9580 üzenetére
mégis csak aktuális az uPnp.
ugye ez lenne
cd /tmp
wget http://www.users.on.net/~ed.luck/libupnp_1.2.1a_mipsel.ipk
ipkg install libupnp_1.2.1a_mipsel.ipk
wget http://www.users.on.net/~ed.luck/linux-igd_1.0.1.ipk
ipkg install ./linux-igd_1.0.1.ipk
/etc/init.d/S65upnpd startde instalálni egyiket sem tudom mégpedig a következő dolog miatt:
-ash: ipkg: not foundUgye telepítenem kell a linux_igd-t, de honnan tudnám? Mert csak kamikaze -hoz találtam elméletileg
-
nimfas
addikt
válasz vargalex #9574 üzenetére
Na srácok... alakul ez mint a púpos gyerek a prés alatt :-D
A több zip-et már kicsomagolja felülírva a már kicsomizott fileokat, viszont most ott egy rakat rar ami a zip-ben volt.... az lehet hogy a scriptben a rar-nál is meg kell adni a auto overwrite parancsot? Mi a varázskapcsoló? :-D
-
ErosenZold
senior tag
válasz Intruder2k5 #9579 üzenetére
Hát mondjuk a DHCP-val szenvedtem picit, és lazán töltött 5 percet majd én untam meg és nyitottam meg újra és akkor egyből jó volt, nem is tölt, olyan mintha befagyna, de mégse
Amúgy uPnP-t hogyan tudok aktiválni?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz ErosenZold #9578 üzenetére
Ez attól függ, hogy konkrétan miről van szó, mert vannak beállítások, amik módosítását követően több szolgáltatást is le kell állítani, és újra kell indítani. Ez igénybe vehet néhány mp-et... Na meg mi az a "full lassú"?
-
ErosenZold
senior tag
Az miért van, hogyha webes felületen vagyok full lassan ment meg minden a luci
-
nimfas
addikt
válasz vargalex #9574 üzenetére
pont tesztelen a zippes cuccot.... és ahogy néztem...futtatom manuálban a scriptet és kérdés... felülírjam a *.nfo file-t... és akkor esett le hogy az unzip-ben nem nyomtuk be az automata felülírást.... hát erre nem TE is rájöttél :-D
Csak nekem ehhez tesztelni kellett hogy lássam hol akad el ;-)
Beillesztem az új fixált verziót és teszt :-D
-
vargalex
Topikgazda
válasz Speeedfire #9575 üzenetére
Hi!
Igen, rekúrzívval az igazi. De első közelítésnek elég ez a két lépcsős megoldás is (és egyszerűbb megérteni is a működését egy laikusnak). Mondjuk személyesen nem nagyon találkoztam még 2-nél több szintű tömörítéssel, de lehet, hogy csak szerencsés vagyok.
Alex
-
Speeedfire
félisten
Esetleg rekúrzív függvénnyel meg lehetne oldani. Shell scriptingben még nem vagyok valami jó, de aki tudja miről beszélek az lehet megoldja neked.
A légyege, hogy minden kicsomagolás után meghívja saját magát a függvény és addig hajtja végre amig a feltétel igaz.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Nem tudom most tesztelni, de elképzelhető, hogy az a baj, hogy a zip file-okban vannak azonos file-ok (legalábbis sokszor szokták így tömöríteni). Így az unzip hívását kell kicsit módosítani (automatikus overwrite-ra állítani). Így a script:
#!/bin/ash
# posttorrent.sh by Killemov
logger -t finishTorrent "Torrent_dir: $TR_TORRENT_DIR, Torrent name: $TR_TORRENT_NAME"
cd "$TR_TORRENT_DIR"
if [ -d "$TR_TORRENT_NAME" ]
then
if ls "$TR_TORRENT_NAME"/*.rar > /dev/null 2>&1
then
find "$TR_TORRENT_NAME" -iname "*.rar" | while read file
do
logger -t finishTorrent "Unrar $file"
mkdir -p /mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME
unrar x -inul "$file" /mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME
done
else
if ls "$TR_TORRENT_NAME"/*.zip > /dev/null 2>&1
then
find "$TR_TORRENT_NAME" -iname "*.zip" | while read file
do
logger -t finishTorrent "Unzip $file"
unzip -o "$file" -d /mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME
done
else
logger -t finishTorrent "No rar or zip files in $TR_TORRENT_DIR/$TR_TORRENT_NAME"
fi
fi
if [ -d "/mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME" ]
then
cd "/mnt/hdd/unpacked_torrents"
then
do
done
else
then
do
unzip -o "$file" -d /mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME
done
else
logger -t finishTorrent "No rar or zip files in /mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME"
fi
fi
else
logger -t finishTorrent "/mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME is not a directory"
fi
else
logger -t finishTorrent "$TR_TORRENT_DIR/$TR_TORRENT_NAME is not a directory"
fi[ Szerkesztve ]
Alex
-
amargo
addikt
válasz vargalex #9570 üzenetére
Remek!
Köszönöm szépen!Kicsit telhetetlen kezdem magam érezni, de a script-ben láttam, hogy action-hez van rendelve a megnyomás, esetleg több állapot label is van?
Azaz megkülönböztetni rövid nyomás, hosszú nyomást.. vagy lehet belerakni figyelést?[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
vargalex
Topikgazda
Természetesen lehet manuálisan is indítani a scripteket. A kicsomagoló scriptet pl.:
/mnt/torrentrar.sh
Persze itt előtte még be kell állítani a használt környezeti változókat, hogy helyesen működjön. Tehát a teljes hívás:
export TR_TORRENT_DIR=download_konyvtar
export TR_TORRENT_NAME=torrent_konyvtar
/mnt/torrentrar.sh[ Szerkesztve ]
Alex
-
nimfas
addikt
válasz ErosenZold #9567 üzenetére
:-D mindenkivel előfordul ;-)
-
-
vargalex
Topikgazda
-
nimfas
addikt
válasz ErosenZold #9563 üzenetére
opkg install nano megvolt? :-)
-
amargo
addikt
válasz Speeedfire #9553 üzenetére
Szia, köszönöm ez lett volna a kérdésem.
Ahogy vargalex írta, akár áramszünet esetén, de jó lenne nem mindig a lecsatolással foglalkozni. Ez nyilván fájl írása közben nem megoldható. Viszont, ha jól tudom van a készüléken egy jó gomb, ami rávehető script segítségével a céljaim elérésére.Azaz írni kell egy scriptet, ami leállítja a torrenteket, majd le is csatolja. A kérdésem az lenne, miként vehető rá a gomb, hogy script futtatására lehessen használni?
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
ErosenZold
senior tag
válasz Intruder2k5 #9562 üzenetére
Én se, de open wikijén ezt írták, hát ezt rakom.
Amúgy most éppen hdd-t akarok felcsatoltatniopkg update
opkg install ntfs-3gmajdcd /mnt
mkdir hdd
nano /etc/init.d/usbdrivede sajnos a nano parancsot nem ismeri fel valamiért, és a pico-t sem. Valami tipp?Buta voltam nem telepítettem
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz ErosenZold #9561 üzenetére
Szerintem tök mindegy, hogy milyen verziójú a routered... Nem tudok semmilyen lényegi különbségről HW terén. Ettől persze még lehet...
-
ErosenZold
senior tag
válasz Intruder2k5 #9527 üzenetére
Kösz szépen. a 10.03.1 rc4 et raktam fel mert azt írják 1.8 hoz
-
nimfas
addikt
válasz Speeedfire #9559 üzenetére
Nekem mondod? Itt szívok vele egy ideje, nem beszélve szegény Vargalex-ről aki aztán segít amiben tud :-D Örök hála érte ;-)
De a vége az lesz hogy maradok az egyszerűbb megoldásnál az 1x-es kicsomagolásnál, tehát hogy kicsomagoltatom az adott dir-be a rar-t vagy zip-et aztán majd én manuálban kicsomagolom ha netán mégegy réteg van.
Apropó... script-et lehet manuálisan-kézzel is indítani? Ha igen akkor hogy?
Nem a webes lapon szereplő időzített folyamatokra gondoltam... hanem pl. ssh-n keresztül parancssorból... csak a tesztelés miatt lenne jobb -
kispal1980
tag
ide mit kell irni???
Server String
Path to FilesSSH-n ba a jelszó nam az amivel a routerbe kell belépni webes felületen? De aaz adminnal sem tudok belépni. nem tudom milehet a baj!
-
nimfas
addikt
válasz vargalex #9550 üzenetére
Ez a kiindulási dir (/mnt/hdd/downloads/...)
Ez a log ide vágó része:
Feb 17 15:15:46 transmission-daemon[1931]: McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW Complete (torrent.c:2005)
Feb 17 15:15:46 transmission-daemon[1931]: McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW Calling script "/mnt/torrentrar.sh" (torrent.c:1965)
Feb 17 15:15:47 finishTorrent: Torrent_dir: /mnt/hdd/downloads, Torrent name: McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW
Feb 17 15:15:47 finishTorrent: Unzip McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/czmve88a.zip
Feb 17 15:15:49 finishTorrent: Unzip McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/czmve88c.zip
Feb 17 15:15:50 finishTorrent: Unrar McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/CzW.rarEz pedig a végeredmény:
Tehát vmi miatt a 10 zipből csak 2-t csomagol ki.... aztán megáll és a rarokkal nem is kezd már semmit utána :-S
Szerk:
Mi van ha kicsomagolja az első zip file-t.... nem megy tovább a zippeken, hanem nekiáll kicsomagolni a rar-t ami a zipben volt de kiakad és leáll... :-D Vagy nagyon nyakatekert gondolat?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz kispal1980 #9551 üzenetére
DD-WRT-n nagyjából ennyi a firmware csere... Csak a képen ugye OpenWrt van feltéve helyette!
-
vargalex
Topikgazda
válasz kispal1980 #9551 üzenetére
Milyen userrel próbálkozol ssh-n? (Ha admin-al, akkor próbálkozz root-al.)
Services->Nas->File Sharing alatt.Vissza lehet rakni a gyári firmware-t, de ssh-n javasolt.
Alex
-
Speeedfire
félisten
Igen!
Akkor van a gond ha megy rajta pl a torrent, fel van rá csatolva hdd.
Ilyenkor azért azt előtte le kell állítani. Utána már lehet is áramtalanítani.
Ha ismét kap áramot akkor induláskor minden szolgáltatás elindul. Teljesen úgy viselkedik, mint egy op.rendszer, mivel az is.
Remélem tudtam segíteni.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy estére leszoktam kapcsolni a lakásban szinte mindent, beleértve a routert is - a régit -, a kérdésem az lenne, hogy eddig dd-wrt-t használtam mindig, azzal nem volt problémám az áramtalanításokkor, viszont olvasom itt az openwrt-ami egyre szimpatikusabb.
Ha ez van fent a router-en, hogyan viselkedik? Gondolom itt is van lehetőség induláskor elindítani a daemon-at.
-
kispal1980
tag
Köszi Alex!
Sikerült az ssht átállítani. de nem enged belépni , a jelszót nem fogadja el!
Vissza lehet rakni az eredeti firmwiret?
Hogy kell konfigurálni a NAS menüpont alatt, abszolút nem megy!
hálózati meghajtóként szeretném látni az usbt!!
??[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz kispal1980 #9548 üzenetére
Hi!
USB-t a Services->USB (magát az eszközt), illetve Services->NAS (a szolgáltatást) menüpont alatt tudod konfigurálni.
SSh-t a Services->Services menüpontban a Secure shell group-ban tudod engedélyezni.Alex
-
kispal1980
tag
Helo
Ma rátettem a a dd-wrt-t a ruterre! A gyárival nem ment az usb, hálózaton sem!
A dd-wrt - n hol kell beállítani az Usb-t? hogy látszódjon meghajtóként?A gyári firmwiret hogy lehet visszaáálítani. ???????????????
Rendszer: win7 64bit
Puttyal nem tudok belépni SSh-ba, nem lehet engedélyezni webes felületen, a router beállításaiben az SSht.
valaki pls helpppp
-
nimfas
addikt
válasz vargalex #9543 üzenetére
Na... átírtam a dir dolgot... meg mint a villám... kipróbálom a dupla dir-es dolgot :-D Ha az is megy akkor már sirály....
#!/bin/ash
# posttorrent.sh by KillemovUNPACK_DIR=/mnt/hdd/unpacked_torrents
logger -t finishTorrent "Torrent_dir: $TR_TORRENT_DIR, Torrent name: $TR_TORRENT_NAME"
cd "$TR_TORRENT_DIR"
then
then
do
mkdir -p $UNPACK_DIR/$TR_TORRENT_NAME
unrar x -inul "$file" $UNPACK_DIR/$TR_TORRENT_NAME
done
else
then
do
unzip "$file" -d $UNPACK_DIR/$TR_TORRENT_NAME
done
else
logger -t finishTorrent "No rar or zip files in $TR_TORRENT_DIR/$TR_TORRENT_NAME"
fi
fi
else
fiAzt nem tudom van-e difi a tiedhez képest... de vmi titokzatos módon ez fut az vmiért nem akaródzott.... :-s
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Nem próbáltam, de elvileg a változó megadásával is mennie kellene, persze lehet, hogy valamit elírtam (lehet, hogy "-be kell tenni a /mnt/hdd/unpacked_torrents-et).
Egyébként a script átírása után szerintem nem szükséges újraindítani a transmission-t, úgyis a letöltés befejezésekor hívja meg a scriptet.
Természetesen a többszörös becsomagolás is kezelhető. Ha csak 2-szeres becsomagolásra számítasz, akkor egyszerűen a lényegi részt még egyszer le kell futtatni, de most már a /mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME-ra. Valahogy így:#!/bin/ash
cd "$TR_TORRENT_DIR"
then
then
do
done
else
then
do
unzip "$file" -d /mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME
done
else
fi
fi
if [ -d "/mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME" ]
then
cd "/mnt/hdd/unpacked_torrents"
then
do
done
else
then
do
done
else
logger -t finishTorrent "No rar or zip files in /mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME"
fi
fi
else
logger -t finishTorrent "/mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME is not a directory"
fi
else
fiEz elvileg (nem próbáltam) rar-ban lévő zip-et, zip-ben lévő rar-t, rar-ban lévő rar-t és zip-ben lévő zip-et is kicsomagol.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
nimfas
addikt
válasz Feribacsi555 #9540 üzenetére
Erre az okosok válaszolnak... de annyit tudok, hogy a régi gyári firmeket vágni kellett, majd úgy "égetni" az újakkal tudtommal semmi dolgod nincs csak rámásolni és felnyomni... de várd meg vki hozzáértőbb véleményét..
-
nimfas
addikt
Ez van a log-ban:
Feb 17 13:42:27 transmission-daemon[1706]: Drive.SnapShot.v1.40.0.15419.Bilingual.Incl.Keymaker-ZWT Queued for verification (verify.c:257)
Feb 17 13:42:27 transmission-daemon[1706]: Drive.SnapShot.v1.40.0.15419.Bilingual.Incl.Keymaker-ZWT Verifying torrent (verify.c:215)
Feb 17 13:43:23 transmission-daemon[1706]: Drive.SnapShot.v1.40.0.15419.Bilingual.Incl.Keymaker-ZWT Complete (torrent.c:2005)
Feb 17 13:43:23 transmission-daemon[1706]: Drive.SnapShot.v1.40.0.15419.Bilingual.Incl.Keymaker-ZWT Calling script "/mnt/torrentrar.sh" (torrent.c:1965)
Feb 17 13:43:23 finishTorrent: Torrent_dir: /mnt/hdd/downloads, Torrent name: Drive.SnapShot.v1.40.0.15419.Bilingual.Incl.Keymaker-ZWT
Feb 17 13:43:23 finishTorrent: Unzip Drive.SnapShot.v1.40.0.15419.Bilingual.Incl.Keymaker-ZWT/zds15419.zip
Feb 17 13:44:25 finishTorrent: Torrent_dir: /mnt/hdd/downloads, Torrent name: Fallout.New.Vegas-Mercenary.Pack.DLC-OneUp
Feb 17 13:44:25 finishTorrent: Unrar Fallout.New.Vegas-Mercenary.Pack.DLC-OneUp/1u-fnv-merc-pack.rar
Feb 17 13:44:25 transmission-daemon[1706]: Fallout.New.Vegas-Mercenary.Pack.DLC-OneUp Complete (torrent.c:2005)
Feb 17 13:44:25 transmission-daemon[1706]: Fallout.New.Vegas-Mercenary.Pack.DLC-OneUp Calling script "/mnt/torrentrar.sh" (torrent.c:1965)
Feb 17 13:47:25 transmission-daemon[1706]: Saved "/mnt/hdd/downloads/config/resume/McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW.1619f453e42b3932.resume" (bencode.c:1716)
Feb 17 13:47:25 transmission-daemon[1706]: Saved "/mnt/hdd/downloads/config/resume/MKV Converter Studio 2.0.1 Portable.39a68f066d5f8ce6.resume" (bencode.c:1716)
Feb 17 13:47:25 transmission-daemon[1706]: Saved "/mnt/hdd/downloads/config/resume/Dexter The Game.d073b8c30eda02d3.resume" (bencode.c:1716)
Feb 17 13:47:25 transmission-daemon[1706]: Saved "/mnt/hdd/downloads/config/resume/Hamrick.VueScan.Pro.v9.0.19.Multilingual.Cracked-EAT.4dd1cc74689ef487.resume" (bencode.c:1716)Gondolom ez a lényeg....
Ez a resume-s dolog normális... vagy ezt időközönként mindig menti magának?
-
Feribacsi555
senior tag
Sziasztok!
Jó multkorában kinyírtam a routerem és kb most jutottam el odáig, hogy elkezdjem újraéleszteni sorosporton keresztül.
Csak olyan cikket találtam, ahol open wrt-t raknak rá, viszont én gyári fw-t akarok rárakni és majd csak később raknám vissza az open wrt-t.
Az lenne a kérdésem, hogy megoldható, hogy először a gyári fw-t rakom rá? -
nimfas
addikt
válasz vargalex #9538 üzenetére
Átírtam erre:
tehát ami volt a rar-os azt egészítettem ki az általad küldöttel a ZIP-es résszel:
#!/bin/ash
# posttorrent.sh by Killemovlogger -t finishTorrent "Torrent_dir: $TR_TORRENT_DIR, Torrent name: $TR_TORRENT_NAME"
cd "$TR_TORRENT_DIR"
then
then
do
done
else
then
do
done
else
fi
fi
else
fiMost kicsomagolja a zip-et, rar-t... még kipróbálom ezt az elején megadom a DEST-Dir-t változós dolgot.... de nekem így is jó, max 4 helyen kell átírni :-D
Még olyan extra kérdésem lenne, hogy van amit vmi titok módon 2x csomagolnak be, először rar-ba aztán azt zip-be... azt is meg lehet vhogy oldani, vagy ne legyek telhetetlen :-D
igen a /mnt/rorrentrar.sh a Scipt... csak már van belőle 4 féle és átmásolgatom mindig amit tesztelek :-D Torrent stop-start, vagy restart mindig volt...
Már file-ba iratom a log file-t a wincsire, mert a routerről el-el tűnik :-D
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
válasz vargalex #9531 üzenetére
Hát... ez a fajta Script nekem vmiért nem akaródzik menni...
Log file-ban ez szerepel:
Feb 17 13:26:14 transmission-daemon[1618]: Drive.SnapShot.v1.40.0.15419.Bilingual.Incl.Keymaker-ZWT Queued for verification (verify.c:257)
Feb 17 13:26:14 transmission-daemon[1618]: Drive.SnapShot.v1.40.0.15419.Bilingual.Incl.Keymaker-ZWT Verifying torrent (verify.c:215)
Feb 17 13:27:11 transmission-daemon[1618]: Drive.SnapShot.v1.40.0.15419.Bilingual.Incl.Keymaker-ZWT Complete (torrent.c:2005)
Feb 17 13:27:11 transmission-daemon[1618]: Drive.SnapShot.v1.40.0.15419.Bilingual.Incl.Keymaker-ZWT Calling script "/mnt/torrentrar.sh" (torrent.c:1965)
Feb 17 13:27:24 transmission-daemon[1618]: Fallout.New.Vegas-Mercenary.Pack.DLC-OneUp Complete (torrent.c:2005)
Feb 17 13:27:24 transmission-daemon[1618]: Fallout.New.Vegas-Mercenary.Pack.DLC-OneUp Calling script "/mnt/torrentrar.sh" (torrent.c:1965)tehát leszedi a rar-t zip-et... meghívja a Scriptet, de a végeredmény nem lesz ott a megadott könyvtárban... lehet megpróbálom beilleszteni a ZIP-es rész a már működő RAR-os verzióba... hátha :-D
-
pluhi
tag
válasz mik-oca #9520 üzenetére
Én ext4-re raktam át a cuccot, igy már 1.4MB/s körül van a tető. Ingadozik, de jobb az átlag jóval. A preallocationt is visszatettem 1-re, a full nagyon leszopatta az elején a rendszert. Mik a tapasztalatok a PEX/DHT kikapcsolásával? Olyan helyről töltök, ahol mindig van nagysávú feltöltő szal elvileg sok hasznuk nincsen.
-
törölt tag
Sziasztok!
OpenWrt-vel van olyan gondom hogy azt vettem észre mióta felraktam a hd-idle-t egy idő után nem tudok a routerre bejelentkezni se SSh-n se webes felületen és csak az segít ha újraindítom tápelvétellel.
Amúgy ilyenkor nem csak ez a gond konkrétan leállnak a szolgáltatások is samba,ftp,stb.
A router teljesen nem fagy le mert pl a transmission-t elérem.
Mi lehet az ok?
Próbáltam a hdparm-ot helyette de nekem az nem megy.[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Szerintem valami ilyesmi lenne:
#!/bin/ash
UNPACK_DIR=/mnt/hdd/unpacked_torrents
cd "$TR_TORRENT_DIR"
then
then
do
unrar x -inul "$file" $UNPACK_DIR/$TR_TORRENT_NAME
done
else
then
do
unzip "$file" -d $UNPACK_DIR/$TR_TORRENT_NAME
done
else
fi
fi
else
fiSzerk.: A kicsomagolás célját kiraktam egy változóba, hogy csak egy helyen legyen szükséges módosítani, ha valakinek más lenne.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
snemeth
aktív tag
Egy adott portot csak egy adott IP-re lehet forwardolni. Viszont a gyári fw-ben is van lehetőség a MAC address - IP párosításra. A megadott hálókártya mindig ugyanazt az előre megadott IP-t fogja kapni. http://www.tp-link.com/simulator/TL-WR1043ND/index.htm DHCP | Address Reservation.
A másik megoldás, ha fix IP-t állítasz be a gépen a hálókártyának. -
nimfas
addikt
Vargalex... vagy bárki aki tud segíteni...
Az ember mindig többet és többet akar... ezzel én is így vagyok :-D
Ez a Torrent-Script működik:
#!/bin/ash
# posttorrent.sh by Killemovlogger -t finishTorrent "Torrent_dir: $TR_TORRENT_DIR, Torrent name: $TR_TORRENT_NAME"
cd "$TR_TORRENT_DIR"
then
then
do
done
else
logger -t finishTorrent "No rar files in $TR_TORRENT_DIR/$TR_TORRENT_NAME"
fi
else
fiA telhetetlenségem netovábbja, hogy szeretném, ha a ZIP fileokat is kicsomagolná, ugyanígy, tehát ugyanolyan nevű dir-be mint amiben volt.... mi a menete, mit és hova illesszek még be a kis-aranyos Scriptbe, hogy jó legyen, azon kívül persze, hogy feltelepítem az unzip-et az OpenWrt alá?
Előre is köszi!!!
-
yodee_
őstag
Az a baj hogy a 9es portot csak megadott ipre engedi nyitni,broadcast-ra nem. Így nem mindig működik, mert a kikapcsolt gépnek nincs ipje. Kikapcsolás után kb. 5-10 percig müködik, mert eddig jegyzi meg a router az ip-mac párosítást. Javítsatok ki ha tévedek, de nekem ez volt alap fw-el.
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
MODERÁTOR
válasz ErosenZold #9521 üzenetére
-
MODERÁTOR
-
Kvazár
őstag
-
kangoo70
csendes tag
válasz ErosenZold #9521 üzenetére
Ha tőlem vársz választ, rossz helyen kopogtatsz...
Én is küzdök a tudatlansággal.
Talán vargalex v. Speedfire. Sorry!TP-Link WR-841ND v7.1 firmware:DD-WRT v24-sp2 (12/24/10) std - build 15962
-
MODERÁTOR
-
Kvazár
őstag
válasz Intruder2k5 #9511 üzenetére
Thx!
Azt gyári fw-rel meg lehet vajon oldani, hogy internetről elérjem a routerre dugott pendrive-okat?
Eladó cuccaim: -
-
kangoo70
csendes tag
válasz ErosenZold #9518 üzenetére
nem magamtól vagyok ennyire okos....
kövesd eztTP-Link WR-841ND v7.1 firmware:DD-WRT v24-sp2 (12/24/10) std - build 15962
-
MODERÁTOR
-
lakatosturbo
aktív tag
DD-wrt-ben az ftpnél, hogy lehet átálítani, hogy UTF-8 legyen?
Mert az ékezetes betűket hülyén jeleníti meg az FTP.Origin: viktorvill Steam: viktorvill
-
pluhi
tag
Hi!
Vettem egy 1.8-as verziót, hála ennek a fórumnak (is) sikerült kiokositani. QOS, Samba, FTP, QSS gomb, swap, transmission megy. 1 TB-os Mybook van ráakasztva. A gondom az, hogy a transmission kifekteti a CPUt. Egy torrent hozzáadása után az ntfs-3g is 50% körül eszik, gondolom, amig lefoglalja a helyet. Utána már nem vészes a dolog, de a letöltés olyan fél gőzzel megy (700k körül, 1.7MB/s a max sávszél). Mondjuk ez nem tragédia, a lényeg a folyamatos seed.
Kérdés, hogy mennyit lehet nyerni EXT fájlrendszerrel CPU oldalon (ha lehet), vagy ez mindenképp ilyen köhögős lesz. Köhögés alatt értem pl. hogy eldobja a remote gui kapcsolatot, több másodperc késéssel reagál SSHn, dobja a wifit, stb. -
kangoo70
csendes tag
válasz ErosenZold #9366 üzenetére
Nem tudom kapcsolgatnia QSS gombbal a routeren a Wifit. Egy UFO alakú 841NDv7.1-em van. A megoldáshoz vezető út eleje:
[Én erre jöttem rá!]
Ha valakinek van ötlet, hogy lehetne működésre bírni, annak megköszönném...[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Kvazár
őstag
Próbaképpen egy USB HUB segítségével 3 különböző pendrive-ot rádugtam egyszerre és bár kezeli mindet külön elég furán mutatja:
[link]
Szerintetek jó ez így? Vagy lebontsam, mert még a végén valami baja lesz?Eladó cuccaim: -
-
MODERÁTOR
Szia!
Lesd meg...
http://www.tp-link.com/simulator/TL-WR1043ND/index.htm -
Shodan
addikt
sziasztok!
van wol funkció a gyári fw-ben?www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.
-
Yanee_76
csendes tag
válasz Intruder2k5 #9488 üzenetére
Szia!
Köszi!!
Az értékek átállítása után már "suhan".. Egyenlőre maradhat..
Megcsináltam a torrrent ki-be kapcsolását a qss gombra, naon faja..!
Az ip dologban valami gebasz van.
Ha fix ip-t adok meg, akkor keresi a dhcp-t, ha meg hagyom kioszatni akkor pedig az alapértelmezett átjárót..:IPort forward torrenthez windows alatt? Azt olvastam vhol, hogy az openwrt nem túl erős p2p támogatásban..:I
Hm?A hdd partíciókhoz valaki?
Köszi!
Yanee
-
Speeedfire
félisten
válasz Intruder2k5 #9504 üzenetére
Azt tudtam, hogy jó a ca-42 és dku-5, csak azt nem tudtam mi az a pop-port.
De már meg is rendeltem....Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
MODERÁTOR
válasz Speeedfire #9503 üzenetére
Igen, ez a már többször is említett CA-42 kábel...
-
Speeedfire
félisten
válasz Intruder2k5 #9502 üzenetére
Akkor ezek szerint jó, mert a linkelt képen is ilyen van.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
MODERÁTOR
válasz Speeedfire #9501 üzenetére
Megnézed, hogy milyen "dugó" van rajta...
http://en.wikipedia.org/wiki/Nokia_Pop-PortNokia Pop-port connector pinout
http://pinouts.ru/CellularPhones-Nokia/nokia_pop_pinout.shtml[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Honnan lehet tudni egy kábelről, hogy pop-portos-e?
Ez itt nagyon jó árban van. [link]Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Opel topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Android játékok topikja
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Cybertruck Taipeiben
- OLED TV topic
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest