Hirdetés
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz Bazsa74 #52598 üzenetére
Szia!
Ez a domain név most a saját IP-dre (ami dinamikus) mutat? Esetleg próbáld meg, hogy a dnsmasq config-hoz (/etc/config/dhcp) hozzáadod:
option cachesize 0
Persze ettől még a szolgáltató DNS szervere is cache-elhet, így ott is időbe telik, mire érvényre jut az IP változás.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
MODERÁTOR
-
Bazsa74
tag
válasz Intruder2k5 #52594 üzenetére
Tovább megyek. Wifivel sem érem el semmilyen eszközön, csak mobilneten. Most már semmit sem értek.
Off
-
Bazsa74
tag
válasz Intruder2k5 #52594 üzenetére
Na ez érdekes. Mire megkérdezted pont ezt próbáltam. Tegnap nem volt gond, de ma már ugyanezt csinálja közvetlen kábel bedugásával is. Most már akkor tényleg fogalmam sincs mi lehet a gubanc, de így katasztrófa ha nem tudom az oldalam szerkeszteni
Off
-
MODERÁTOR
-
Bazsa74
tag
válasz SteveBeard #52575 üzenetére
Korai volt az örömöm. 10 perc oldal szerkesztés után újra elérhetetlen. Na ezt megcsináltam amit leírtál. Beírtam google dns-t és a Digi dns-eket is. Egyikkel sem megy az oldalam egy idő után. Sem web, sem ftp, sem cpanel, sem email klienssel nem válaszol. Ugyanekkor a mobilnetemmel telóról 8-szor egymás után felmentem az oldalamra.
Off
-
vargalex
Topikgazda
válasz huliganboy #52516 üzenetére
Szia!
A TL-WR940N-en valószínűleg 2 interface van, így sima switch configgal nem tudod megcsinálni. Csináld azt, hogy a br-lan interface-ba berakod az eth1-et is.
Alex
-
krealon
veterán
"Úgy látom a tp-link oldal behalt."
Igy probald:
http://www.tp-link.us/support/download/?model=TL-WR1043ND&version=V1 -
-
vargalex
Topikgazda
-
g947
tag
Üdv Mindenkiek.
Egy kis segítséget kérnék. Nem vagyok fejlesztő, csak felhasználó.
Problémám a következő: V1 típusú, eredeti gyári firmware-s routeremhez tegnap csatlakoztattam egy 500GB-os HDD-t.
Sikerült is megtalálnom a médiacenteren (MINIX X7) és elkezdtem nézni rajta egy filmet. Kb. 50 perc után Connection timeout jelent meg a képernyőn és a routert rebootolni kellett. Ezután ment tovább minden, majd kb. újabb 50 perc múlva ismét megtörtént a fenti eset, rebootolás újra ment a dolog.
Van esetleg ötlet, hogyan lehetne javítani ezen az állapoton?
Előre is köszönöm,
üdv, g947 -
Bazsa74
tag
válasz SteveBeard #52575 üzenetére
Megvan, hogy hova kell beírnom, csak nem igen tudom milyen szervereimet kellene beírnom?
Off
-
MODERÁTOR
-
mzolcsi
csendes tag
[ Szerkesztve ]
-
Bazsa74
tag
válasz Intruder2k5 #52571 üzenetére
Na ez magas már nekem Nem tudom hogy is kellene ezt csinálnom.
Off
-
MODERÁTOR
-
Bazsa74
tag
válasz Intruder2k5 #52569 üzenetére
Ezt írja:
Server: 127.0.0.1
Address 1: 127.0.0.1 localhost
Name: hunwel.hu
Address 1: 81.0.104.144 vs4.abplusz.huOff
-
MODERÁTOR
-
Bazsa74
tag
válasz Intruder2k5 #52566 üzenetére
Visszajött pár óra után. Szerkesztettem admin felületen pár dolgot, kb 3 percig és már elmenteni nem tudtam, mert már időtúllépés miatt nem érem el az oldalt
[ Szerkesztve ]
Off
-
Bazsa74
tag
válasz Intruder2k5 #52566 üzenetére
Na de minden mást elérek bármikor? A sajátom meg nem? Most sem már vagy 1 órája. Folyamat időtúllépés
Off
-
MODERÁTOR
-
Bazsa74
tag
Olyan előfordulhat, hogy a router vargalex firmware-el letilt weboldalt? erre gondolok. Többeket kérdeztem és ők elérik. Sem ftp-n sem böngészőből nem tudom elérni
[ Szerkesztve ]
Off
-
nagyfejü
őstag
válasz Intruder2k5 #52563 üzenetére
ok! Köszönöm!
üdv
-
MODERÁTOR
-
nagyfejü
őstag
válasz Intruder2k5 #52561 üzenetére
-
MODERÁTOR
-
nagyfejü
őstag
válasz Intruder2k5 #52559 üzenetére
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
nagyfejü
őstag
válasz Intruder2k5 #52554 üzenetére
Hali!
192.168.1.1:8081 itt formáztam és állitólag automatikusan csinál mindent. A második lehetőséget választottam.
vagy máshogy csináljam?
üdv
-
MODERÁTOR
-
nagyfejü
őstag
Hali!
Van egy v2 Poli27 firmmel .Hub on keresztül rádugtam egy pendrive t , leformázta , ujraindit és a csatolási pontoknál látszik viszont a szoftver nél nem látszik semmi csak a 332KB.
Ez mitől lehet?
üdv
-
veterán
Vargalex fére trunk FW
Azt a rohadt, az államat még mindig keresem.Köszi!
Üdv. core2
-
Doky1988
senior tag
válasz Intruder2k5 #52544 üzenetére
+1 -et én is adok rá, tényleg müxik nem szakadozik.. WDS is könnyű összehozni, nem kell ezer féle dolgot konfigolni.Perfekt a Gargoyle!
Mivel nekem 2 boltot kellett így megoldani WDS-el, úgyhogy egyikbe nincs bekötve a net, és DVR is van rajta, LuCi -s OpenWRT-vel nekem néha leszakadt a Repeater router, Gargoyleal nem szakad, perfektül megy.
Áramszünetnél azonnal visszacsatlakozik..
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
zambozoli
aktív tag
válasz Neil Watts #52545 üzenetére
Mindenképp cseréld ki a tápot szerintem.
Nekem most vitte el az egy éves külső táp 30.000,- Ft-os routeremet.
Az FW csere is javasolt. Kifog jönni az a 124Mbit![ Szerkesztve ]
Üdv:ZZ
-
MODERÁTOR
válasz Neil Watts #52547 üzenetére
Így van!
Illetőleg én javaslom, hogy ha felment, és már elérted a routert, akkor ugyanúgy mint előbb, csinálj egy reset-et, vagy luci-ból konfig törlést, mert a két fw közt elég nagy a verzió különbség, így a konfig szerkezetekben is lehetnek eltérések!
-
veterán
-
MODERÁTOR
válasz Neil Watts #52545 üzenetére
Letöltöd a vargalex build 1043nd v1-hez való sysupgrade változatát, a LuCI megfelelő menüpontjában betallózod, és flasheled!
-
veterán
-
MODERÁTOR
válasz Neil Watts #52542 üzenetére
Így van, a tápcserét én is javaslom még kipróbálni, illetőleg esetleg másik fw-vel még! Többen dicsérték a Gargoyle-t is, ha nem kellenek a vargalex féle extrák!
[ Szerkesztve ]
-
zambozoli
aktív tag
válasz Neil Watts #52542 üzenetére
Három év alatt a router tápja elfogyhat, de ha a wifi megy rendesen akkor elvileg nem.
Egy próbát megér, ha van egy 12VDC-s tápod próbáld ki azzal is.
Esetleg próbáld meg újrarakni az FW-t. Pl. tedd fel Alexét azzal ez a vas elvileg DHCP-n kihajtja a 240Mbit-et.
Ha egyik sem hoz pozitív eredményt, akkor eddig tartott a TP-WR1043ND V1, jó lesz tartaléknak, vagy 4-5 portos Gbit switchnek ha az a része megy rendesen.Üdv:ZZ
-
veterán
válasz zambozoli #52541 üzenetére
Három éve talán...
Igen.
1 éve tuti ment, azóta nem történt semmiféle konfigolás.Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
zambozoli
aktív tag
válasz Neil Watts #52540 üzenetére
Hány éve használod a TP-Linket?
Wifi ment rendesen?
120Mbit net korábban átjött a routeren?Üdv:ZZ
-
veterán
válasz Intruder2k5 #52539 üzenetére
Reset után QoS-től függetlenül ezt mértem. Az ész megáll.
Üdv. core2
-
MODERÁTOR
válasz Neil Watts #52538 üzenetére
Igen sajnos elszállnak a beállítások! Persze előtte mentheted is azokat, így ha netán nem segít ez a megoldás sem, akkor még vissza is lehet tölteni!
Router hátulján a reset gombot tartsd nyomva áram alatt 10mp-ig, vagy pedig LuCI-ban menüben is van valahol egy "factory default" beállítási lehetőség, de ennek helyét én pontosan nem tudom megmondani neked, mert más típusú routerem van, és nem használok OpenWrt-t sem!
-
veterán
válasz Intruder2k5 #52536 üzenetére
Nem.
Azt miként kellene végrehajtanom?Azzal minden net beállítás elszáál, nem?
Üdv. core2
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
bozont
veterán
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy a v2-esnél működik együtt a printserver és usb fájlmegosztás egy usb elosztóval?
-
veterán
Nakérem:
Router nélkül, úgy hogy csak a Ciscoba vagyok bedugva PC1-ről:
GTS Datanet:
KissNet:
UPC Speedtest:
Routerrel PC1-ről (ugyanazzal a kábellel mérve!)
GTS Datanet:
Upc saját:
TP-link mögött lévő gigabites switchen lógó PC-ről mérve (GTS-sel):
Mi következik ebből:
- A Cisco modemem tökéletes.
- A routernek van valami gondja, pedig a QoS-t ki is ütöttem.
- a Gigabites switch is jó, nem fog vissza.Na ilyenkor mit lehet tenni? 1043ND parkolópálya, és bekérjem UPC-től a saját HGW-jüket?
Üdv. core2
-
MODERÁTOR
válasz Neil Watts #52530 üzenetére
Hát ez így elég érdekes! Mondjuk mintha lett volna már régebben is hasonló probléma, úgy emlékszem végül ott is csak egy reset segített! Persze akkor sajnos lőttek a beállításoknak is!
De még felmerült bennem, hogy esetleg lehet kábel probléma, és valami miatt 100Mbps-en megy a port! Nem próbáltad cserélni? Mondjuk akkor 94Mbps körül kellene menjen, de ki tudja...
[ Szerkesztve ]
-
Doky1988
senior tag
válasz Intruder2k5 #52526 üzenetére
DokY | www.zsolti.hu
-
veterán
válasz Intruder2k5 #52529 üzenetére
Kivettem a pipát, nyomtam neki egy savet.
Ezt mértem utána. Vagy kell a rendszernek egy restart?
Üdv. core2
-
MODERÁTOR
válasz Neil Watts #52528 üzenetére
És ha kikapcsolod a QoS-t, akkor átmegy a 120/10Mbps?
-
veterán
Frissült a fenti.
Üdv. core2
-
Doky1988
senior tag
válasz Intruder2k5 #52526 üzenetére
Igen úgy van.. köszönöm.. Viszont port nyitásilag sokat segítettél mert én fordítva írtam, azért írta h port is already..
DokY | www.zsolti.hu
-
MODERÁTOR
-
Doky1988
senior tag
válasz Intruder2k5 #52522 üzenetére
Igen Intruder, nem kételkedem benned, tudom hogy értesz dolgokhoz, jobban mint én..
Ezért mondom, hogy elég érdekes miért nem nyitja ki..De legalább érted mostmár miről beszélek
No megvan a baj
Az előttem lévő kamera szerelő kicsit elnézte a dolgokat.. ugyanis a 2-es DVR-en nincs RTSP port, csak ő úgy gondolta, hogy beírja Csak az 1-es DVR-en van 554-es port RTSP..No ezért nemtudta kinyitni b.sszameg!
Köszönöm a türelmed, ne haragudj, most néztem port scanneren belső hálóba hogy mi a galiba
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
suste
veterán
válasz Neil Watts #52521 üzenetére
Szép leírás, de mi baj?
-
MODERÁTOR
válasz Neil Watts #52521 üzenetére
Szia!
Szép kerek leírás, de mi a kérdés?
-
MODERÁTOR
-
veterán
Uraim!
Lenne egy érdekes kérdésem: Adott egy Cisco EPC3212 modem a UPC.től, egy 1043ND v1 osztja a netet, erről leágazik egy tv, egy PC. A router egyik lanjából továbbmegy egy gigabites tp-link switchbe a net amelyen lóg mégegy PC illietve mégegy TV.
A routeren OpenWRT 10.03 van mindenféle hack nélkül. A QoS b van kapcsolva, már kínomban így megemeltem...
Frissítsek FW-t? Már nem tudom mi volt a kiindulási alap, ill honnét szedtem, egy lucival előre összepakolt image volt.
Afranc, a lényeg kimaradf amekkora marha vagyok. Szóval bejön a net, ha simán a modemből jön a gépbe a net akkor ahogy mérem megvan a ~ 120/10 Mbit amit előfizetek, csak csak routeren jön kb. 80-90 mbit.
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
-
Doky1988
senior tag
Ha from porthoz írom az 554-et akkor kinyitja..
DokY | www.zsolti.hu
-
MODERÁTOR
-
huliganboy
addikt
-
zambozoli
aktív tag
válasz Doky1988 #52509 üzenetére
Port forward beállítás a routeren pl.
DVR1:
külső port: 80; külső IP: mind; belső port:80; belső IP: a DVR1 IP-je
DVR2:
külső port: 81; külső IP: mind; belső port:80; belső IP: a DVR2 IP-jeDVR1 elérés kívülről: http://hostnév.yyy.zzz
DVR2 elérés kívülről: http://hostnév.yyy.zzz:81De lehet:
DVR1:
külső port: 8080; külső IP: mind; belső port:80; belső IP: a DVR1 IP-je
DVR2:
külső port: 8081; külső IP: mind; belső port:80; belső IP: a DVR2 IP-jeDVR1 elérés kívülről: http://hostnév.yyy.zzz:8080
DVR2 elérés kívülről: http://hostnév.yyy.zzz:8081na paff elkéstem!
[ Szerkesztve ]
-
Doky1988
senior tag
válasz Intruder2k5 #52512 üzenetére
Tényleg basszus... akkor ezt 1 kicsit én néztem be..
Intruder nagy király vagy, én teljesen félre értettemAzthittem a "From port" a belső port a "To port" meg a külső
Szóval fordítvaKöszönöm szépen!!!
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
MODERÁTOR
-
Doky1988
senior tag
válasz Intruder2k5 #52510 üzenetére
Jogos de nem akartam megváltoztatni a DVR-en a beállítást, LuCi -ba működött a dolog!
Tehát itt nekem a kérdés az, hogy hogy állítsam be hogy ne dupla port bejegyzésnek vegye Gargoyle-ba.. LuCi -n mint látod működött a dolog.
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
MODERÁTOR
-
Doky1988
senior tag
Igen konkrétan a felállás az hogy van 2 camera DVR-je, és mind a kettő 80-as porton fut.. mármint a webszerver része..
És azt szeretném, hogy mind a kettő maradjon 80-as belső porton, viszont egyik maradhat kívülről is 80-as porton másik meg mondjuk legyen 81.DokY | www.zsolti.hu
-
zambozoli
aktív tag
Szia!
Igen jó kis vasnak tűnik. Mondjuk azt sem értem, hogy mi lett volna, ha már a 1043 V2-be véletlenül 16MB flasht raknak. Azon a 10Ft-on már nem múlt volna.
Nekem egyébként elég lenne rá a mostani összefoglalóban linkelt FW-k nagy része, csak nem kellene sem TM, DLNA, mert ezek használatához javarészt mindenképp kell külső tárhely. Viszont egy VPN az nagyon hiányzik..., ami úgy gondolom, manapság alap kellene, hogy legyen még a gyári FW-ben is. Ja és nem kell hozzá külső tároló.
Ha lenne időbeni kapacitásom, és elég angol tudásom összeraknám magamnak, de egyik sincs. Az utánaolvasás tartana nagyon sokáig, pláne a 0 linux ismeretemmel.Mindenesetre nem tudok elég hálásnak lenni azoknak a fórum társaknak, akik szabadidejüket feláldozva közkincsé teszik munkájukat, hozzásegítve másokat a saját gondjaik megoldásához.
[ Szerkesztve ]
-
RockHaRD
addikt
válasz Intruder2k5 #52505 üzenetére
Hogyan állítsam át? Nem találtam ilyet az eszközkezelőbenszerk.: mekkora retardált vagyok kihúzódott félig a kábel, mert le van törve róla a kis pöcök
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
RockHaRD
addikt
Szerintetek az miért lehet, hogy tudtom nélkül lelimitálta a gépemet a router? Két nagyjából hasonló gép van a routerre kötve diginettel. Az egyiken 10 megabitet lát a speedtest, és 1 megával tudok letölteni, a másikon megy rendesen a 80 mbit. 1-2 napja még nem volt ez a probléma, és azóta nem állítottam át semmit.
-
suste
veterán
válasz zambozoli #52500 üzenetére
Én is most szemezek a Tplink Archer C5 -tel.
Ebben már 16MB flash van, meg a wifi is jobb.
Mondjuk nekem nem sürgős. 1-2 hónap még eltelik mire megveszem. Addigra remélem kijön a végleges BB openwrt, és akkor összepakolok egy jó nagy fw-t.
Végre nem azon kell gondolkodni, hogy mit hagyjak ki, hogy elférjen, hanem azon, hogy mit rakjak még bele. -
Tamy
senior tag
válasz Doky1988 #52496 üzenetére
Ezt így persze, hogy nem lehet, ugyanazt a portot (From port) nem továbbíthatod két különböző belső ip címre. Amit Te szeretnél, hogy két különböző eszköz is a 80-as porton érhető el belülről, az itt is megvalósítható, csupán a külső porthoz kell különböző értéket megadni. Nálam pl. szintén Gargoyle alatt két gépet is elérek kívülről távoli asztallal, anélkül, hogy átállítottam volna a standard portot, csupán kívülről különbözik a két port.
[ Szerkesztve ]
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest