Hirdetés
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zambozoli
aktív tag
válasz Doky1988 #52499 üzenetére
A terv a következő lenne:
Lenne egy fő router ami ossza a netet, indítja a NAS-t viszi a VPN-t, adja vendég wifit, kiszolgál 4db LAN portot.
Innét menne egyik LAN port a "tartalék" routerbe ami switchbe lenne kapcsolva és tolná tovább a 2,4GHz-et.
A "tartalék" tuti, hogy a TP-Link 1043 V2 lesz (előbb vagy utóbb).
A kérdés csak az, hogy a fő router is ez legyen, vagy valami komolyabb.
Most egyébként egy Tenda W1800R helyén van, gyári FW-vel. Hiányzik a WOL, VPN, vendég wifi, bandwidth limiter. Ja és ráadásként korlátozott a router fizikai mérete is mert egy 24 modulos lakáselosztóban van karöltve egy UPC modemmel.Tehát nagyon nem egyszerű.
Üdv:ZZ
-
Doky1988
senior tag
válasz zambozoli #52493 üzenetére
Hozzáférési sebességkorlátozás van igen, guest wifi nincs sajna.
Ha extrák kellenek, akkor suste csomagját ajánlom, abban van guest hozzáférés is.
Nekem tökéletes volt a poli27-es csomag + suste -is, csak nekem wifim rakoncátlankodott valamiért, gargoylenál nincs ilyen bajom.WOL és Etherlake parancsot sajna nem, itt nincs egyéni script hozzáadási lehetőség.
Viszont betonstabil, tehát ez arra jó, hogy wifi, hálózat, esetleg NAS vagy egyéb eszköz hozzácsatlakoztatás.
Semmi extra nincs, viszont cserébe stabilan működik.Sorry a tripla posztért de már nemtudtam szerkeszteni az előzőket
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
Doky1988
senior tag
Nem
Ezzel: [link]
Az a lényeg h NEM boot -os fw -t tegyél vissza, suste -nek ez a levágott fwje jó.Ha nem akarsz torrentezni routerről, meg semmi extra akkor én ajánlom a gargoyle -t, én is napokban tettem fel, eddig csak pozitív tapasztalataim vannak vele.
Egyetlen bajom volt, ha mondjuk van egy NAS szerverem, meg mondjuk laptopon fut egy webszerver és a kettőnek azonos a portja, ugye.. 80.. akkor nemtudok külön IP címre beállítani port forwardingot mint suste,poli27,vargalex openWRT-knél.. Mert azt dobja, hogy már hozzáadtam egy 80-as portot, tehát nem veszi külön, hogy egyik 1.3 -ra van, másik 1.4 -re.. tehát mondjuk példa:
192.168.1.2 - NAS (port 80)
192.168.1.3 - Laptop (port 80)Ez csak egy példa volt..
A baj annyi csak, hogy LuCi -ba engedi azt, hogy így kinyissam a portot, de gargoylenál átkell állítanom mondjuk adott esetben laptopon 81 -re a http portot.. tehát nemtudok azonos portot több ip címmel felvenni..[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
pane
tag
Segítsetek hogy el ne szúrjam a dolgokat.
Mivel V2-el gondok vannak a wifivel kipróbálnám ezt a gargoylet.
Ha a gyárira felteszem a "gargoyle_1.6.2-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v2-squashfs-factory.bin" és esetleg nem ok. Akkor mivel tudok visszatérni a gyárira?
"sysupgrade.bin" lenne az? -
zambozoli
aktív tag
válasz Doky1988 #52488 üzenetére
Köszi Ezt el is felejtettem! Régebben volt már nekem is fent a v1-en.
Ezzel tudok router indulás után automatikusan WOL vagy Etherwake parancsot küldeni MAC címre? ill. Wendég wifi és hozzáférési sebesség korlátozás is van? Ezekre már végképp nem emlékszem.[ Szerkesztve ]
Üdv:ZZ
-
Doky1988
senior tag
válasz Nataniel #52489 üzenetére
Nem próbáltam ki, de szerintem nagy csalódás nem lehet.Eddig Gargoyle a legjobb fw amit próbáltam.. Egy próbát megér ha fontos a VPN Szerintem menni fog. Ha mégse úgy megy ahogy szeretnéd meg van vágott fw suste-nél és visszarakod
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
Doky1988
senior tag
válasz zambozoli #52486 üzenetére
Gargoyle -on van alapból OpenVPN!
Csak bekell állítanod..
Viszont ebbe nincsennek benne azok az extrák ami mondjuk vargalex buildjába vagy polijéba..
Tehát a transmission stb..De én úgy gondolom akinek nem kellenek az extrák, az használja ezt.Intruder2k5 ajánlotta nekem is, és tényleg viszi rendesen ahogy kell
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
1 kis véleményt írnék a Gargoyle FW-ről!Szóval, a napokban feltettem ezt az FW-t, annyira stabil a project, hogy ismerősömék boltjába is feltettem egy V1-re és egy V2-re! Emlékszem még suste fórumtársammal, mennyit tanakodtunk a WDS-en, meg kínlódtunk...
No, kb ezzel pár kattintás az egész, semmit nem kell állítgatni ide-oda amoda, semmilyen híd nem kell semmi, megold mindent magától, repeaternél automata kikapcsolja a DHCP-t és és tökéletesen működik minden..Nem kell fölöslegesen újraindítgatni se, WIFI bug sincs ami nekem volt telefonon, hogy elszállt a net wifin ha telóról voltam.. Azt mondom eddigi legstabilabb project..1-es routeren bekell lőni a PPPOE kapcsolatot + AP+WDS-t, ugyebár wifi csatorna stb..
2-esen meg Wireless Repeater módot kell választani, ott kiscannelem az 1-es router wifi-jét, ssid-hez beírom amit kell + jelszót és Connect via WDS.. és Save.. kb ennyi az egész. És tökéletesen működik.Stabil, jó, gyors, nem fagy le, megy minden folyamatosan akadás mentesen ahogy kell.Bárkinek ajánlom!
Szóval maradok ennél asszem
2-es router REPEATER config:
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
zambozoli
aktív tag
Sziasztok!
Tp-Lik WR1043ND V2 -re custom firmware alá tudok pptp VPN vagy OpenVPN szervert varázsolni anélkül, hogy exrot kelljen?
Ha igen, melyikre?Üdv:ZZ
-
CloZee
aktív tag
Titeket nem szokott letiltani a router 8-10 nap üzemidő után, az online felületről?
Utolsó OEM firmware.
-
siddis
őstag
válasz huliganboy #52483 üzenetére
Itt el tudod olvasni, hogy a Hálózat/Kapcsoló -fülön hogy tudod belőni..
-- Aux armes, citoyens --
-
huliganboy
addikt
válasz huliganboy #52455 üzenetére
-
krealon
veterán
válasz Hunsaman #52439 üzenetére
Nos kiadtam ezt a parancsot:
mount -t cifs //192.168.2.110/i-data/md0/music /mnt/music -o user=admin,password=****De ezt kapom vissza:
mount: mounting //192.168.2.110/i-data/md0/music on /mnt/music failed: No such file or directoryAz /i-data/md0/ egy zyxel NAS belso eleresi utvonala. Ez kivulrol nem latszik.
a mount parancsba a megosztas nevet kell beleirni.mount -t cifs //192.168.2.110/music
ha az /i-data/md0/music utvonal music neven van megosztva a NAS-on.
Szerk: Kozben latom, hogy mar megoldodott.
[ Szerkesztve ]
-
Nataniel
senior tag
Szeretnék HATALMAS KÖSZÖNETET MONDANI Vargalex-nek,Suste-nak, és Intrudernek a több napos segitségért, már tényleg nincs sok hátra VPN tekintetében :-)
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE 6/128 | Xbox One S 1TB | Playstation 5 1TB Üdv: Sunny
-
Hunsaman
tag
válasz vargalex #52467 üzenetére
Köszönöm mindenki segítségét!
putty UTF-8 -ra van állítva
utf-8 csomag telepítve.
Mountolva így:mount.cifs //192.168.2.110/Volume1/music /mnt/music -o user=admin,password=***,iocharset=utf8
Ha beputtyolok a NAS-ra, ott szépen ékezetesen jelennek meg a fájlok.
Viszont ha a routerre puttyolok, ott az mnt-ben kérdőjeles.Nem értem????
-
suste
veterán
válasz vargalex #52471 üzenetére
igaz,viszont akkor nem érdemes kinlódni vele, egyszerűbb az rc.local
más
már egy ideje furdalja az oldalamat, hogy a firstboot után hogyan keletkezik a "network" és a "wifi" konfigfájl?etc/init.d/network
és
sbin/wifiezek a felelősek?
ha igen akkor ezekben meg lehetne adni, hogy legyen egy + guest interfész +egy guest wifi? -
-
suste
veterán
ha már itt tartunk, akkor rendesen így lehetne ezt megoldani?
-létrehozni:
/etc/hotplug.d/iface/21-cifs-mount:-tartalom:
#!/bin/sh
# This script is executed as part of the hotplug event with
# HOTPLUG_TYPE=iface, triggered by various scripts when an interface
# is configured (ACTION=ifup) or deconfigured (ACTION=ifdown). The
# interface is available as INTERFACE, the real device as DEVICE.
[ "$DEVICE" == "lo" ] && exit 0
. /etc/functions.sh
case "$ACTION" in
ifup)
if [ "$DEVICE" == "br-lan" ]
then /bin/mount -t cifs //192.168.1.1/mnt /cifs -o user=router,password=password09,nounix,noserverino
fi
;;
ifdown)
if [ "$DEVICE" == "br-lan" ]
then /bin/umount /cifs
fi
;;
esacValahol találtam.
Persze a megfelelő mount paranccsal kiegészítve..... -
vargalex
Topikgazda
Szia!
Nem tudom, hogy pontosan milyen firmware-ról van szó, de ha nincs benne, akkor nyilván kell. Az én buildemben benne van.
Sleep-re is szükség lehet, ha lassabban indul a NAS. Nálam a Home server USB 3.0 pendrive-ról 8-10 másodperc alatt elindul minden szolgáltatással.
Alex
-
suste
veterán
válasz vargalex #52467 üzenetére
Meg akkor kelleni fog a kmod-nls-utf8 csomag is a routerre, nem?
Az rc.local -ba meg kelleni fog egy jóadag sleep is. Gondolom a szerver lassabban indul el egy áramszünet után, mint a router... (pl ahol routeres megosztást csatoltunk fel másik router-rel, ott is kellett "sleep 15", hogy biztosan felcsatolja). -
vargalex
Topikgazda
válasz Hunsaman #52465 üzenetére
Szia!
A mount-ot tedd be a /etc/rc.local-ba (Luci-ban a Rendszer->Rendszerindítás oldalon a Helyi indítóscript-be az exit 0 sor elé). Ekkor automatikusan mountolni fogja egy indulás esetén.
Az ékezetes karakterekhez próbáld meg, hogy a mount-nál a jelszó után ,-vel elválaszva tedd be:
iocharset=utf8
Persze, ha a NAS-od utf8-at használ. Egyébként SSH-n is rosszak az ékezetek? A terminálban (gondolom putty-ot használsz) a Translation menüpontban a Character Set-et átállítottad utf-8-ra?
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Hunsaman
tag
válasz vargalex #52462 üzenetére
Szia!
A távoli, és a routerre hivatkozó mappa is létezik.
felraktam még a mountcifs csomagot, a helyzet így változott:mount -t cifs //192.168.2.110/i-data/md0/music /mnt/music -o user=admin,password=***
Retrying with upper case share name
mount error(6): No such device or address
Refer to the mount.cifs(8) manual page (e.g. man mount.cifs)
mount: mounting //192.168.2.110/i-data/md0/music on /mnt/music failed: No such device or address -
-
Hunsaman
tag
válasz vargalex #52440 üzenetére
Szia!
Ezek mentek fel:
opkg install kmod-fs-cifs
Preparing to install the following packages, which will require 171140 bytes:
kmod-crypto-des, kmod-crypto-ecb, kmod-crypto-md4, kmod-crypto-md5, kmod-fs-cifs, kmod-crypto-manager, kmod-crypto-hash, kmod-crypto-hmacPreparing to install package kmod-crypto-des...
Downloading...
Downloaded kmod-crypto-des successfully.
Installing kmod-crypto-des...
Successfully installed kmod-crypto-des.
Preparing to install package kmod-crypto-hash...
Downloading...
Downloaded kmod-crypto-hash successfully.
Installing kmod-crypto-hash...
Successfully installed kmod-crypto-hash.
Preparing to install package kmod-crypto-manager...
Downloading...
Downloaded kmod-crypto-manager successfully.
Installing kmod-crypto-manager...
Successfully installed kmod-crypto-manager.
Preparing to install package kmod-crypto-ecb...
Downloading...
Downloaded kmod-crypto-ecb successfully.
Installing kmod-crypto-ecb...
Successfully installed kmod-crypto-ecb.
Preparing to install package kmod-crypto-md4...
Downloading...
Downloaded kmod-crypto-md4 successfully.
Installing kmod-crypto-md4...
Successfully installed kmod-crypto-md4.
Preparing to install package kmod-crypto-md5...
Downloading...
Downloaded kmod-crypto-md5 successfully.
Installing kmod-crypto-md5...
Successfully installed kmod-crypto-md5.
Preparing to install package kmod-crypto-hmac...
Downloading...
Downloaded kmod-crypto-hmac successfully.
Installing kmod-crypto-hmac...
Successfully installed kmod-crypto-hmac.
Preparing to install package kmod-fs-cifs...
Downloading...
Downloaded kmod-fs-cifs successfully.
Installing kmod-fs-cifs...
Successfully installed kmod-fs-cifs.
Installation of packages successful.Mégis:
failed: No such file or directory
-
MODERÁTOR
-
Doky1988
senior tag
válasz Intruder2k5 #52453 üzenetére
Megneztem 40mhzen is a wifit, teljesen jo minden gargoyleal! Igy maradok ennel.. havernak meg marad fenn a polis a transmission miatt...
Koszonok mindent
DokY | www.zsolti.hu
-
pacza
csendes tag
válasz vargalex #52388 üzenetére
hello,
Ha beállítom DHCP-re a LAN-t akkor megy a TM
De ha statikusra állítom a LAN ip-t és ez van az etc/config/network fájlban akkor nem meg a TMVan valami ötletetek hogy mit rontok el vagy nem állítok be ?
config interface 'loopback'
option ifname 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr '127.0.0.1'
option netmask '255.0.0.0'config interface 'lan'
option type 'bridge'
option proto 'static'
option netmask '255.255.255.0'
option ipaddr '192.168.0.3'
option gateway '192.168.0.1'
option dns '192.168.0.1'
option _orig_ifname 'eth0.1 wlan0'
option _orig_bridge 'true'
option ifname 'eth0.1'config interface 'wan'
option ifname 'eth0.2'
option proto 'dhcp'config switch
option name 'rtl8366rb'
option reset '1'
option enable_vlan '1'config switch_vlan
option device 'rtl8366rb'
option vlan '1'
option ports '1 2 3 4 5t'config switch_vlan
option device 'rtl8366rb'
option vlan '2'
option ports '0 5t' -
Gyurka6
őstag
Hali!
Bocs, mellé ment...Gyurka
-
huliganboy
addikt
Üdv mindenkinek!!
WAN portot luciban hogy tudom LAN-ra állítani? És ez teljes értékű LAN lesz? Vagy a WAN port képes egy másik routerröl érkező netet továbbosztani és egy hálózatot kialakítani? (általános OPENWRT-ben kérdezném mert egy TL-940 vagy 941 esetében lesz aktuális)
Más:
OpenWrt vargalex v1.1.5 r33777 fél SW-t használom 1043ND vason de két-három naponta a wifi látszik, de eszközök nem képesek csatlakozni... mi lehet a probléma?Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Doky1988
senior tag
válasz Intruder2k5 #52453 üzenetére
Oksa, wifit is átlőttem próbaként:
40Mhz második csatorna felette és 6-os csatornára állítva.
Meglátjuk müxik-e rendesen.. ha igen akkor nem rakom vissza 20Mhz-re, mert úgy már lakásba bizonyos pontokon alig értem el a routert wifin.40-en vmivel jobb a jel.[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
MODERÁTOR
-
Doky1988
senior tag
válasz Intruder2k5 #52450 üzenetére
Megvan, tankjúúúúúúúúúú
Megtaláltam hol lehet állítani
Ezer köszönet neked Intruder!Egy kérdés még és végképp köszönöm
Force Clients To Use Router DNS ServersEz mit jelent?
Ez az lenne, hogy kényszerítse a routerre csatlakozott klienseket, hogy a router által használt dns szervereket használják?
Jelenleg Google DNS van állítva!DokY | www.zsolti.hu
-
GZoli7
senior tag
válasz Intruder2k5 #52449 üzenetére
Szerencsére csak a wan, és egy statikus IP egy forward-dal az egész. Na meg a wifi, tehát egyszerűbb volt így.
Még egyszer köszönöm. -
MODERÁTOR
válasz Doky1988 #52448 üzenetére
Bár használati tapasztalatom igen kevés a Gargoyle-al, mivel nekem ASUS routerem van, amin Tomato fw-t használok, de úgy gondolom mivel ez is OpenWrt, így alap dolog, hogy a maximális kapcsolatszám állítható benne, és nem gond a 16384-es érték beállítása sem!
Egyébként elégnek kell legyen, a mai net sebességek mellett szerintem 1-200 kapcsolat bőven elég mindenre! Nekem a routeren futó torrenten 100/25-re van limitálva a kapcsolatszám rtorrent-ben, szerintem akármilyen neted is van, meg akármilyen NAS-od is van, 250 letöltési, és 50 feltöltési szál bőségesen elég! Nincs olyan netkapcsolat, amit 50 szálon ne lehetne kihajtani! A túl sok kapcsolat csak feleslegesen terheli a hardvert!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Doky1988
senior tag
Egy kis érdekesség.. addig addig tűnődtem, hogy Intruder ajánlata alapján feltettem a Gargoyle OpenWRT-t a routerre.. az érdekesség az, hogy ezzel nem csinálja a WIFI-s dolgot.
Igaz ez: OpenWrt Attitude Adjustment branch - Gargoyle revision b70bfc1 - OpenWrt revision r42171
Nem Barrier Breaker.. de ez nem csinálja, ez teljesen jól működik!Szóval köszönöm a segítséget!
A kérdés az, hogy a suste és poli27 -es openwrt mennyi kapcsolatot enged?
Ez 4096 maximum.Ez egy NAS-os aktív torrentezésnél mennyire lehet elég?
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
GZoli7
senior tag
-
MODERÁTOR
-
GZoli7
senior tag
válasz Intruder2k5 #52444 üzenetére
Akkor lehet, hogy más gond van, mert ezt is megcsináltam, de semmi.
-
MODERÁTOR
-
GZoli7
senior tag
válasz Intruder2k5 #52442 üzenetére
Azt hiszem, hogy csatolni talán sikerült, de nem tudom engedélyezni. Hibát sem dob, mint, ha mondjuk valamit törölnék. Azt sem tudok, mert ahhoz sincs elég hely.
-
MODERÁTOR
-
Hunsaman
tag
válasz vargalex #52430 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséged!
Nos kiadtam ezt a parancsot:
mount -t cifs //192.168.2.110/i-data/md0/music /mnt/music -o user=admin,password=****De ezt kapom vissza:
mount: mounting //192.168.2.110/i-data/md0/music on /mnt/music failed: No such file or directoryTermészetesen a mappák léteznek.
Mit csinálok rosszul?
-
Doky1988
senior tag
válasz vargalex #52436 üzenetére
Rendszernaplóban a szakadásnál kb ennyi volt:
Thu Sep 4 13:13:37 2014 daemon.info hostapd: wlan0: STA 8c:e0:81:f3:99:62 IEEE 802.11: authenticated
Thu Sep 4 13:13:37 2014 daemon.info hostapd: wlan0: STA 8c:e0:81:f3:99:62 IEEE 802.11: associated (aid 1)
Thu Sep 4 13:13:37 2014 daemon.info hostapd: wlan0: STA 8c:e0:81:f3:99:62 WPA: pairwise key handshake completed (RSN)
Thu Sep 4 13:13:38 2014 daemon.info dnsmasq-dhcp[16826]: DHCPREQUEST(br-lan) 192.168.1.102 8c:e0:81:f3:99:62
Thu Sep 4 13:13:38 2014 daemon.info dnsmasq-dhcp[16826]: DHCPACK(br-lan) 192.168.1.102 8c:e0:81:f3:99:62 android-5c15f8024327c0f6
Thu Sep 4 13:14:26 2014 user.notice ddns-scripts-myddns: Running IP check ...Kernel napló:
1993.610000] br-lan: port 1(eth1) entered disabled state
[ 1993.620000] device eth1 left promiscuous mode
[ 1993.620000] br-lan: port 1(eth1) entered disabled state
[ 1993.640000] eth0: link down
[ 1993.650000] eth1: link down
[ 1993.740000] eth1: link up (1000Mbps/Full duplex)
[ 1993.740000] device eth1 entered promiscuous mode
[ 1993.780000] br-lan: port 1(eth1) entered forwarding state
[ 1993.780000] br-lan: port 1(eth1) entered forwarding state
[ 1994.570000] eth0: link up (1000Mbps/Full duplex)
[ 1995.780000] br-lan: port 1(eth1) entered forwarding state
[ 2003.400000] eth0: link down
[ 2003.950000] eth0: link up (1000Mbps/Full duplex)
[ 2012.690000] eth0: link down
[ 2012.960000] eth0: link up (1000Mbps/Full duplex)
[ 2013.970000] device wlan0 entered promiscuous mode
[ 2013.980000] br-lan: port 2(wlan0) entered forwarding state
[ 2013.980000] br-lan: port 2(wlan0) entered forwarding state
[ 2013.990000] br-lan: port 2(wlan0) entered disabled state
[ 2020.230000] br-lan: port 2(wlan0) entered forwarding state
[ 2020.240000] br-lan: port 2(wlan0) entered forwarding state
[ 2022.020000] eth0: link down
[ 2022.240000] br-lan: port 2(wlan0) entered forwarding state
[ 2022.970000] eth0: link up (1000Mbps/Full duplex)
[ 2036.990000] eth0: link down
[ 2037.980000] eth0: link up (1000Mbps/Full duplex)
[ 2046.240000] eth0: link down
[ 2047.060000] eth0: link up (1000Mbps/Full duplex)
[ 2055.500000] eth0: link down
[ 2056.460000] eth0: link up (1000Mbps/Full duplex)[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
suste
veterán
válasz Doky1988 #52433 üzenetére
így éred el a felületét: 192.168.1.1/mia
itt meg olvashatsz róla: [link]wifi: kiváncsi leszek majd a végleges BB-re,
meg most jön nekem is egy telefon, amit állítólag nem szeretnek a tp-linkek....arra is kiváncsi leszek
nekem a 3600-zal semmi gondom nincsen semmilyen wifis eszközzel ezzel a trunk verzióval -eddig[ Szerkesztve ]
-
Doky1988
senior tag
MIA az mi?
MiniDLNA?Na észrevételem a következő: A jelenség ugyanaz mint a Polinál.. WIFIvel kapcsolatosan.. Direkt megnéztem milyen csatornára volt beállva a gyári fw, és arra állítottam OpenWRT-t is.Gyárin tökéletes volt, OpenWRT-n sajnos ugyanaz van a tiédnél is.. Valamiért nem szereti a telóm az OpenWRT-t
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
vargalex
Topikgazda
válasz Hunsaman #52428 üzenetére
Szia!
Attól függ, hogy a NAS-od milyen megosztást biztosít. Az általában elérhető hozzáférések:
1. NFS kliens
2. cifs kliens
3. sshfs kliens[ Szerkesztve ]
Alex
-
suste
veterán
válasz Hunsaman #52428 üzenetére
ha tud SAMBA-t a NAS-od akkor a cifs kell neked
én pont hasonló okok miatt tettem bele a buildembe a cifs csatoláshoz szükséges dolgokat....
Gargoyle-t nem ismerem, de ha van saját repo-ja, akkor valszeg benne lesz a megfelelő kernelmodul, de hogy elfér-e a flashben azt nem tudom.....[ Szerkesztve ]
-
Hunsaman
tag
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis gyors segítség, a szakemberektől!
Van egy 1043nd v1-em rajta gargoyle 1.6.2 (openwrt AA).
USB-n lóg egy hangkártya, így madplay segítségével Webrádiót hallgathat rajta a kis-feleségem, és a kisfiam.
A kicsit a feleségem zenére szokta altatni, ezért szeretném ha dönthetnénk, milyen zenére altatunk.
Az egyik LAN porton van egy NAS-om (ARM linux), rajta a zenékkel.A problémám a következő:
Nem tudom, hogyan kell, ill. lehet-e mountolni a NAS music mappáját a routeren.
Hiszen akkor már a madplay a felmountolt mappából is játszhatna.Jól gondolom, jól gondolkozom?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
raidx
őstag
Lassan alakul ez a DIGI átállás. Most már az 50/30-as net 51/11, nemrég még 48/5 volt a csúcs. Pedig a 1043ND nem lett piszkálva, egyenlőre a gyári firmware van rajta, bár gariztatni nem tudom mert más szolgáltatónál nincs gond a feltöltési sebességgel. A Digi meg azt mondja, náluk sincs gond mert direktbe kötve vagy a 741-es routerrel hozza a sebességet rendesen. Ki is iktatnám a routert ha a teló miatt nem kellene a vifi.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
MODERÁTOR
-
Pr3s
aktív tag
válasz Síngörbítő #52348 üzenetére
én már csak a stripped bin file elérhetőségét hiányolom a leírásodból
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
mekker
őstag
válasz Intruder2k5 #52419 üzenetére
Nem találja az elérési utat
Holnap megpróbálok egy resetet, de ha van valakinek még ötlete, azt szívesen fogadom.Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
MODERÁTOR
-
mekker
őstag
válasz krealon #52416 üzenetére
DHCP-n, meg néhány alapbeállításokon kívül nem babráltam, a 192.168.0.1 is maradt a régi.
Érzékeli az eszközt és elindítja a router a megosztást, de Windows alól sehogy sem tudom elérni (két gépről próbáltam, bár anno azonos Win lett tükrözve mindkettőre).Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
betyarr
veterán
valaki megtudná mondani,hogy a v2 gyári fw-jében hogyan tudom a qos-t port szerint kalibrálni?utorrentnél valamiért nem fogadja el a beállított kommunikációs portot,ugyanis ha beírom neki,akkor mintha nem is lenne engedélyezve a qos.
-
krealon
veterán
válasz mekker #52415 üzenetére
A USB Settings --> Storage Sharing menuben a
Service Status: Started ?
Alatta a Volume oszlopban van volume1?A \\tplinklogin.net helyett hasznalhato a \\192.168.0.1 is ha nem allitottad at a LAN IP-t a router-ben.
Elvileg az intezo cimsoraba is beirhatod, nem kell feltetlenul a [Win] + R -be (futtatas). -
mekker
őstag
1043ND v2-m van a legújabb gyári firmwarerel. Van ennek is ilyen sambás usb-s pendrive megosztási lehetősége. Miután beüzemeltem, ezt az utasítást adja a router leírása:
Go to Start > Run
Input "\\tplinklogin.net" in the dialog box.
Click OKÉn hiába írom be böngészőbe, intézőbe, futtatásba, nem csinál semmit sem.
Hogyan tudnám akkor a pendriveot megosztani? (nem a formázás, vagy a penyó a probléma!)
Nem akarok Tomato vagy egyéb firmwarerel szívni csak ezért
Könyörgöm válaszoljon már valaki harmadszorraДанное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Maximusz
aktív tag
válasz Nataniel #52401 üzenetére
temérdek analóg és digitális GPIO port. Azon keresztül lehetne vezérelni a lakást, kapcsolgatni a villanyokat, a kazánt indítani a termosztáton keresztül, a locsolást mendezselni, figyelni, melyik szobában hány fok van, de mozgásérzékelőket rákötve lakásriasztóként is tud működni, és a lehetőségek tárháza számos
-
Doky1988
senior tag
suste, és Intruder2k5:
DokY | www.zsolti.hu
-
MODERÁTOR
-
Doky1988
senior tag
válasz Intruder2k5 #52409 üzenetére
Attól függ mire gondoltál amúgy poli féle extra funkciókra.. a transmission, stb-ket nem használom ki is volt iktatva..
DokY | www.zsolti.hu
-
MODERÁTOR
-
Doky1988
senior tag
válasz Intruder2k5 #52406 üzenetére
Azaz a Poli27nél vágott fw visszatehető rá akkor ezekszerint?
suste: V2-re is van OpenWRT-d?
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
MODERÁTOR
-
Doky1988
senior tag
válasz Intruder2k5 #52403 üzenetére
Ok rendben, és ha gargoyleról visszaakarok térni esetleg netán gyárira, akkor visszatudom lőni?
DokY | www.zsolti.hu
-
MODERÁTOR
-
Doky1988
senior tag
válasz Intruder2k5 #52378 üzenetére
Tudom, hogy nincs Poli27et használtam.. Csak kérdeztem, hogy ti mit ajánlanátok jobban? Poli27 vagy Gargoyle? WIFI rettenes volt.. bármilyen csatornára állítva:/
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest