Hirdetés
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
sto1911
veterán
válasz Kris87 #70317 üzenetére
Koszonom, mindenkeppen valami GUI megoldasra lenne szuksegem. Megprobalom ezzel egyutt bekonfigolni ott, de mivel a halozat a gyengem, igy nem lesz egyszeru Pl. a tun az gondolom egy interface, de hogy azon belul mit kellene megadni, az nincs taglalva. Ha ezeket ki tudnad esetleg screenshotolni vagy az adatokat leirni, halas lennek.
Masik problema, hogy a fo routeremen nincs megadva es nem is lehet megadni static route-ot (szolgaltato routere). Bar gondolom mivel az csak forwardol, es az en routerem vegzi a VPN feladatokat, azon is eleg megadni, ezt majd kiprobalom.
A suste-fele fw 2 eve volt frissitve utoljara, ha jol lattam?
-
Kris87
aktív tag
válasz Kris87 #68889 üzenetére
Plusz most nézem, hogy ugyebár leírás szerint:
"-Alaphelyzetben lévő 0.8.1 fw esetén fel kell tenni az utolsó 0.8.3-repair -t, majd utána az utolsó 0.8.3.1-repair-(dátum).tar.gz csomagot."
Na most letöltöttem a szerintem legújabb "0.8.3-repair-UTF8-2018-04-28.tar.gz" javítócsomagot ami frissebb, mint a "0.8.3.1-repair-2018-04-08.tar.gz", kicsit belekukkantva a konkrétan ezekbe a repairokba, most nem tesz hozzá semmit a 0.8.3.1 a 0.8.3-hoz, szóval elég feltennem csak a 0.8.3-mat miután feltettem a 0.8.1-es fw-t és jó vagyok újra pár évig. Vagy rosszul gondolom?
-
suste
veterán
válasz Kris87 #68889 üzenetére
a "repair_for_mnt" az egy speckó verzió, ami a "/mnt" -re teszi fel a 9092-es rendszert (hdd/pen -re)
előnyei:
-nem a flasht irogatjuk állandóan frissítésnél
-nem a flash méret a korlát hanem a hdd/pen
-ha több router is van a hálózatban, akkor egy helyről olvashatják a 9092-t, nem kell mindet frissítgetni külön2-en már használjuk egy ideje, tökéletesen működik
[ Szerkesztve ]
-
blash
tag
válasz Kris87 #59894 üzenetére
"Openwrt-re való neorouter vpn szerver / kliens ügyében kérnék segítséget. A rúterre telepített szerver működik, tudok rá csatlakozni windows klienssel, vagy telefonnal. Viszont az is lenne a cél, hogy távoli lanként lássam ugyanezen rúter megosztásait, ennek okán feltettem a szerver mellé egy klienst is, ami saját magára hivatkozva csatlakozik is önmagához, a windows kliensben látszik is, hogy megjelent, de a megosztásokat nem érem el, még pingelni sem tudom. A többi windows / android kliens tud egymással kommunikálni."
Sikerült végül működésre bírnod a Neorutert, hogy neten keresztül is el lehessen érni a router lanját? Nekem Hamachi leváltására kellene, mert az túl lassú.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
vargalex
Topikgazda
válasz Kris87 #41217 üzenetére
Szia!
Az edimax számára a TP-Link és a rajta lógó eszközök már a WAN tartományban vannak. Így nyilván az edimax tűzfala nem engedi át őket. Vagy egyesével forwardolod a szükséges portokat (nyilván akkor a sima windows-os elérés nem fog menni, mert mindegyik klienshez ugyan azon a porton szeretne próbálkozni), vagy switch üzemmódban használod a második routert.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz Kris87 #40679 üzenetére
Szia!
A legegyszerűbb, ha a LuCI-ban a Hálózat->Tűzfal->Egyéni szabályok oldalon az FTP-re vonatkozó iptables parancsok végére berakod ezt:
iptables --table nat -I zone_wan_prerouting -p $PROTO --dport $PROTECTEDPORT --source a_kamera_ip_cime_vagy_tartomany -j DNAT --to-destination $ROUTERIP:$SERVICEPORT
Ekkor a megadott IP címről a 2221-es portra érkező kéréseknél nem lesz brute force támadás elleni védelem, mindig engedélyezett.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz Kris87 #39058 üzenetére
Szia!
Igazából csak 2 előnye van:
1. Nincs dupla NAT (bár, ahogy te is írtad, nem lesz igazából érezhető sebességben)
2. Mindkét routerre csatlakozott eszközök egy hálózatban lesznekViszont a DMZ-be állítás esetén is módosítani kell a dyndns config-ot, mert ugye a TP-Link-nek nem lesz publikus IP-je WAN oldalon sem. Illetve az IP váltás esetén sem fogja azonnal regisztrálni, mert a WAN interface-ja folyamatos kapcsolatban lesz az elsődleges routerrel. Persze ezek igazak switch mód esetén is.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz Kris87 #38751 üzenetére
Szia!
A WAN-LAN port cseréhez annyit csinálj, hogy LuCI-ban a switch (kapcsoló) config-nál a 2-es VLAN ID-hez beállított "címkézetlen" állapotú portot állítsd "ki"-re, majd valamelyik LAN portot "címkézetlen"-re. Illetve az 1-es VLAN ID-nál ezen 2 portot állítsd "címkézetlen"-re (ami eddig a 2-es VLAN ID-nél volt az), illetve "ki"-re (amit a 2-es VLAN ID-nél állítottál most "címkézetlen"-re). Majd Mentés & Alkalmazás.
Az LCP echo-t hogy állítottad pontosan?
[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
Topikgazda
-
SteveBeard
senior tag
válasz Kris87 #35307 üzenetére
Igazad van!
Elnéztem... nem figyeltem, hogy a router ip-t változtatta és nem a modemét... bocs.
A tűzfalbeállítások miatt szerintem egyszerűbb a modem ip-t változtatni.
Szóval jól írtam csak fordítvaTehát így helyes:
Protokoll: Statikus cím
IPV4 cím :192.168.1.2
Maszk: 255.255.255.0[ Szerkesztve ]
Steve
-
MODERÁTOR
válasz Kris87 #35307 üzenetére
Jól értem, hogy a modem ip címe nem lehet ugyanabból az 1.x-es tartományból való, mint amelyikben a router (192.168.1.1) jelenleg van?
Igen! Azonos IP tartományba nem lehet routeolni! Azt a címet mindenképpen LAN-on keresné a router, ott pedig értelemszerűen sosem fogja megtalálni!Ezek alapján ha a router ip címe 192.168.1.1, az új interface címe 192.168.2.10, a modem pedig 192.168.2.1, akkor ha a böngészőbe beírom a modem ip címét akkor bejön annak a kezelőfelülete?
Igen! Ez azért szükséges, mert a DSL modem - kábelmodemmel ellentétben - csak a saját tartományából enged hozzáférni az admin felülethez! Kábelmodemek címe 192.168.100.1, de ezek simán elérhetőek bármilyen router mögül! -
SteveBeard
senior tag
válasz Kris87 #35304 üzenetére
Szia!
Hunsamannak válaszoltam, az Ő beállításait vettem alapul.
A router alapértelmezett ip címe 192.168.1.1 a modem pedig legyen 192.168.2.1 Szerintem ez lehet a megoldás.
A miértre nem tudom a választ, vagyis csak nagyon pongyolán tudnám megfogalmazni, ezért inkább meghagyom ezt az okosabbaknak, de a lényeg, hogy így működik.
közben jött is hozzáértő válasz[ Szerkesztve ]
Steve
-
MODERÁTOR
válasz Kris87 #35304 üzenetére
Nem a modem címét kell adnod az interface-nek, két azonos cím eleve nem is lehet ugyanazon a hálózaton! Csak ugyanabból a tartományól kell egy másik cím, tehát ha mondjuk 192.168.2.1 a modem, akkor 192.168.2.x legyen a választott cím is, de nem 1-es véggel!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
suste
veterán
válasz Kris87 #34748 üzenetére
ha már qos:
nálam ha rányomok luci/hálózatok/qos/interfészek résznél a hozzáadás gombra, akkor nem történik semmi, nem jön elő új felület
lehet, hogy ez régi 1.02.1 bug, és az újabbaknál már rendben van, de én csak most néztem rá a qos részre
van valaki, aki még ezt az fw-t használja?
köszi! -
vargalex
Topikgazda
válasz Kris87 #32591 üzenetére
Hi!
Valamit félreértettél (vagy én magyaráztam rosszul). Maradjunk a példádnál, hátha így egyszerűbb.
Van ugye a /rom/etc/config könyvtár. Ez a squashfs - csak olvasható - partíción található. Ebben nincs wireless file (ilyen szempontból lehet, hogy nehezebb lesz megérteni), mivel a rendszer azt az első induláskor generálja. Ez a generálás az overlay partícióra történik, ami a /overlay/etc/config/wireless file-t jelenti. Mivel ezt "ráhúzza" a /rom-ra és ebből lesz a /, így a /etc/config/wireless pontosan ezt a file-t fogja jelenteni. Azaz elég az egyiket módosítani, célszerűen a /etc/config/wireless file-t, mert így nem neked kell figyelned, hogy egy file létezik-e már az overlay-on (azaz, ha nem létezne még, mert nem módosult, akkor üres file-t szerkesztenél). Ha nem létezik, akkor szerkesztés után oda fogja létrehozni.
Remélem érthető. Itt egy kis olvasnivaló az overlayfs-ről.
Korábban egyébként ugyan erre a célra a mini_fo filerendszert használták OpenWrt alatt.
Alex
-
SteveBeard
senior tag
válasz Kris87 #32580 üzenetére
Szia!
Az utolsó kérdésedre tudok csak válaszolni. Ha HDD nélkül indítod a routert, akkor azokkal a beállításokkal fog elindulni, amit a HDD csatolása előtt hoztál létre.
Elolvasva Alex hozzászólását, ez csak pivot-overlay esetére igaz. Igaz, eddig csak azt használtam eddig....
[ Szerkesztve ]
Steve
-
vargalex
Topikgazda
válasz Kris87 #32580 üzenetére
Hi!
A kettő között a lényegi különbség, hogy a pivot-root esetén a teljes filerendszer (azaz a /rom tartalma is) a külső partíción található, míg pivot-overlay esetén csak a változások.
Ennek megfelelően a /overlay mappa mindig a változásokat tartalmazza (illetve van néhány file, illetve könyvtár, amiket alapból átmásol rá a /overlay/etc mappába). Fizikailag a /overlay alapesetben a flash-ban a jffs2 partíción található, extroot esetén a külső meghajtó egy partícióján. A /rom a flash squashfs partícióján található (csak olvasható terület). Mivel a /overlay-t "ráhúzza" a rendszer a /rom-ra (és ebből lesz a /), így mindig az újabb file-t (azaz a /overlay-on találhatót) fogja használni a rendszer, illetve te is azt látod. Tipikus példa (ami nyilván mindenképpen változott a jelszó váltás miatt) a /etc/shadow file:
Ha megnézed, a /etc/shadow és a /overlay/etc/shadow tartalma egyezik, ami nem meglepő, mert előbbi is az utóbbi file-t jelenti, hiszen "ráhúzta" a /rom/etc/shadow file-ra. A /rom/etc/shadow viszont különbözik. Ez utóbbi van a squashfs partíción.
Alex
-
MODERÁTOR
válasz Kris87 #32104 üzenetére
Szia!
Valami WiFi-vel kapcsolatos dolog, sokszor volt már róla szó, de nem tudom, hogy végül is lett-e rá valami megoldás...
-
kissadam9
csendes tag
válasz Kris87 #31711 üzenetére
WPA-2 AES titkosítást használok.
Jelerősség: Jó/Kiváló szokott lenni.
Másik géppel is csatlakozok az eszközre és azzal is ugyan ez a probléma. (Mobilon is észre lehet venni egy videolejátszás közben, hogy nem érkeznek meg a csomagok a telefonra és megáll a videolejátszás.)Van valami megoldás erre a kábelezésen kívül? Milyen beállításokat kell átállítanom a routeren, hogy ne szakadjon. Ma visszaraktam az eredeti (nem bootloaderest), majd a legfrissebb beta bootloaderes firmware-t de azzal is ilyeneket produkált, de ott a ping is rosszabb volt, ezért visszaraktam a vargalex-es 1.1.4-et.
[ Szerkesztve ]
-
kissadam9
csendes tag
válasz Kris87 #31711 üzenetére
Egy laptoppal, amiben Intel Centrino Wireless N - 1030-as wifi kártya van. Érdekes módon most nem csinálja azt amit tegnap, most stabil a kapcsolat (de meddig?). Viszont szokott olyat is csinálni, hogy megfagy teljesen és csak akkor áll helyre, ha kihúzom a 220-ból és visszadugom.
-
vargalex
Topikgazda
válasz Kris87 #30016 üzenetére
Hi!
A formázó felülethez tartozó config-ot azért nem látod ott, mert az külön init scripttel indul (/etc/init.d/uhttpd_vargalex), hogy a LuCI-ból egyszerűen, a LuCI-t kiszolgáló uhttpd-től függetlenül leállítható, letiltható legyen.
Igen, a végére pontosan ilyen kell. Még a cgi_prefix sem kötelező, úgysem lesz scripted, egyébként pedig pont ez a default. Persze nem gond, ha ott van. Majd újra kell indítani az uhttpd-t és láthatod, hogy összesen 3 példány fog futni (a formázót kiszolgálóval együtt).
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz Kris87 #30007 üzenetére
Hi!
A buildemben alapból 2 uhttpd példány fut. Az egyik szolgálja ki a LuCI-t, a másik pedig a formázó felületet.
Felesleges ezért lighttpd-t telepíteni, persze funkcionalitásban bőven az uhttpd fölött áll, de a kívánt feladathoz felesleges erőforrás pazarlás.
A directory listing egyébként alapból be van kapcsolva az uhttpd-ben.
További futó példányt egyszerűen be lehet config-olni.[ Szerkesztve ]
Alex
-
miroon
aktív tag
válasz Kris87 #30007 üzenetére
Szia.
Természetesen megoldható, csak telepítened kell egy lighttpd-t majd a configjában a portját 8888-ra állítani,és utána ezt kiengedni a routered tűzfalán.
Lighttpd telepítés (Itt 8000 portra írja a telepítés menetét,de nem bonyolult áltírni másra sem..)
Esetleg szükséged lehet a php-re is. [link]
majd még konfigolnod kell a php-t ezek alapján. [link]
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Midnight Black
-
Kris87
aktív tag
válasz Kris87 #29943 üzenetére
Ez egyébként firewallban így néz ki:
config 'redirect'
option 'target' 'DNAT'
option 'src' 'wan'
option 'dest' 'lan'
option 'proto' 'tcp'
option 'src_dport' '8089'
option 'dest_ip' '192.168.1.9'
option 'dest_port' '80'
option 'name' 'Edimax'Régebben mintha működött volna a dolog, most valami nem tetszik neki.
-
vargalex
Topikgazda
válasz Kris87 #26489 üzenetére
Hi!
Ha a protectedport-ot átállítottad 21-re és újraindítottad a tűzfalat, akkor már aktív is a brute force védelem. Eddig még csak akkor találkoztam ezzel a problémával, ha másik router (akár modem+router combo) mögött volt az 1043nd. Abban az esetben viszont a régi (brute force védelem nélküli tűzfal szabályok sem működtek).
Alex
-
SteveBeard
senior tag
válasz Kris87 #26181 üzenetére
Szia!
Pedig tényleg "kapásból" megy.
Annyira egyszerű, hogy nem is értem mi nem megy
TC-ben:
Kapcsolat neve: bármi lehet
Kiszolgáló neve:publikus ip címed:2221 vagy dyndns_név:2221 példa: kris87.no-ip.org:2221
Felhasználói név: ftp
Jelszó: amit a 192.168.1.1:8081 felületén megadtál.Mindezt kizárólag kívülről!!!
Semmi mást nem kell állítani, feltételezve persze, hogy Alex firmware-t használod.
Steve
-
raidx
őstag
Valószínűleg az ftp user jogaival lesz gond. Korábban már volt szó a beállításról. Vissza kellene keresni, valamikor február-március körüli téma. Akkor kipróbáltam az ott leírtakat és működött.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
sellerbuyer
őstag
Minden megy kapásból most is, simán tudsz kapcsolódni. A könyvtár hozzáférésnek semmi köze a port forwardhoz, estébéhez, hiszen eljutsz az autentikációhoz és át is jutsz rajta, tehát már rég kapcsolódtál. Egyszerűen jogod nincs a könyvtár megtekintéséhez, amit az ftp belépési könyvtárként használ.
Hát ilyen külső tesztekhez, nagyon-nagyon halkan mondom, hogy a többiek ne nagyon hallják: szomszédok védetlen wifijét is lehet használni esssettttleggg. Természetesen csúnya dolog és törvénybe ütköző estébé-estébé, úgyhogy csak nagyon gyorsan, szűken, célzatosan csakis addig és arra, amit tesztelni kell és máris jönni kell lefelé! Természetesen jómagam soha nem csinálnék ilyet, de ha te úgy érzed, hogy a cél szentesíti az eszközt, akkor te tudod...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
sellerbuyer
őstag
válasz Kris87 #26174 üzenetére
Azt a módot (passzív, vagy aktív) állítsd be és hagyd úgy, amelyikben az időtúllépés volt, az lesz a jó, az maradhat beállítva. Aztán azt a könyvtárat nézd meg a tárolón, amelyikre az ftp mutat, tehát a belépési könyvtárát. Annak is a hozzáférési beállításait, ott lesz a hiba, ill. az attribútumoknál. A lényeg, hogy az autentikációban szereplő távoli felhasználónak nincs engedélyezve a könyvtárhoz még a megtekintési jog sem.
Nem használok a routeren FTP-t, nem tudom mik a beállítási lehetőségek, de mondjuk a fentiek nem is FTP beállítások, hanem a könyvtárnak a beállításai, ergo Linux-al megegyező lehetőségeknek kell lenniük.
Ebből kiindulva Permissions-t kell keresni, ott akár a groupnak megadni ideiglenesen a megtekintési jogot, ergo az attributumokat be kell állítani, első körben állítsd 777-re és akkor tutira menni fog, ebből le tudod aztán szűkíteni a megfelelőekre a paramétereket.
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
válasz Kris87 #26166 üzenetére
Vagy a szerver oldali tűzfal nem enged át 2221-en, vagy a te gépeden van proxy használat beállítva. Előbbi esetben webadminnak szólni, hogy engedjen át a szükséges porton, utóbbi esetben kikapcsolni a proxy-t, or megadni az FTP kliensnek a proxy adatokat ha az használ és kb. ennyi szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
nemdan
senior tag
válasz Kris87 #25551 üzenetére
Egyébként én sem írok hülyeségeket..természetesen megnéztem mindent mielőtt ide írtam, DE a sebességet egyszerűen nem lehet 130-nál gyorsabbra állítani, mert ez az legnagyobb érték.De ha nem hiszitek el csinálhatok egy screenshot-ot.. amúgy meg a zavaró csatornáknak semmi köze nincs ahhoz hogy te a router webes felületén ne tudjál maximális, azaz 300 Mbit-es sebességet állítani.Nem a kapcsolati sebességről van szó az első hsz-ben is írtam.
[ Szerkesztve ]
A google olyan , mint a nők... Be sem fejezted a mondatot , már találgat..
-
Kris87
aktív tag
válasz Kris87 #25235 üzenetére
Összehoztam wds-el, 2x gyorsabb lett a gargoyle-hoz képest. Viszont a letöröltem force-olva a javasolt csomagokat, így most nincs transmission sem.
Kérdés: Ha gyári állapotra hozom a rútert (Luci Mentés/Firmware frissítés menüpont alatt), akkor a csatolt vinyót is célszerű újraparticionálni?
-
vargalex
Topikgazda
válasz Kris87 #25229 üzenetére
Hi!
Hogy távolítottad el? Mert, ha csak az openVPN csomagot, akkor nem jó, mert a kmod-tun kernel csomag nem jó verziójú. Sőt, így lehet, hogy az egész kernel összekavarodott már.
A telepítéskor a függőségek miatt feltelepített összes egyéb csomag is eltávolításra került voltna, ha így szeded le:
opkg remove openvpn --autoremove
Most mindenképpen le kell szedned:
openvpn
libopenssl
liblzo
kmod-tunMajd újratelepíteni ezeket (elég az openvpn csomagot, mert a függőségek miatt a többi automatikusan települ).
Egyébként ezen leírás alapján könnyen telepíthető az openVPN.[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz Kris87 #25131 üzenetére
Hi!
Ha jól emlékszem, egyszer tettem már DD-Wrt-re OpenWrt factory-t. (Csak megnéztem, hogy tényleg nem megy-e az NTFS támogatás DD-Wrt-n, illetve a több partíció mountolását.)
1.02.1-el voltak akiknek nem ment rendesen a realtime graph.
WiFi-nél próbálj csatornát váltani, nekem a G-s telefonommal nincs gondom.
Nincs sajnos gcc, csak PC-n tudsz cross compile-olni.Monitor mode-ra ezt, illetve ezt találtam.
(#25132): a DynDNS működik, de a beállítások után egy network restart (vagy router restart) kell, ugyanis a ddns-script az interface up-ra indul.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Kris87
aktív tag
válasz Kris87 #24968 üzenetére
Fejlemény van, a lan-nál kikapcsoltam a dhcp-t és az egyik lan portot kötöttem össze a 741-es másik lan portjával, így a router AP-ként üzemel. 10 perc letöltés után lelohad a sávszél 300 KB/s-ra és ott is marad. Ilyenkor a hálózatra kötött többi gépet is baromira lassan érem el. A system load épp minimális, 0.03 körüli, az is csak a luci miatt. Ez így nem kóser. Ilyen indoklással nem adhatom be gariztatni, elvégre működik, csak szarul.
-
vargalex
Topikgazda
válasz Kris87 #24963 üzenetére
Hi!
Igen, ahogy írtam is, tudom, hogy PPPoE esetén 1492-es az MTU, de gondoltam, hogy egy próbát megér. Az viszont elképzelhető, hogy a modem és router páros okozza a gondot, hallottunk már ilyenről. Próbáltál másik kábelt is a modem-router közé?
Esetleg, ha van lehetőséged megpróbálhatod azt, hogy a modemet állítod be úgy, hogy ő tárcsázzon, ekkor a routeren csak DHCP kapcsolat kell.A gond az, hogy a router szerint a modem nem válaszol neki.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz Kris87 #24956 üzenetére
Hi!
Nem PPPoE kapcsolatom van, és tudom, hogy PPPoE esetén 1492 a megszokott MTU, de ez nekem nagyon furcsa a logban:
"Mar 29 02:42:38 OpenWrt daemon.err pppd[1335]: Interface eth0.2 has MTU of 1492 -- should be at least 1500.
Mar 29 02:42:38 OpenWrt daemon.err pppd[1335]: This may cause serious connection problems."Próbáld meg 1500-al.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Kris87
aktív tag
válasz Kris87 #24955 üzenetére
A Log-ban ez szerepel 1492-es mtu esetén:
Mar 29 02:42:02 OpenWrt daemon.info pppd[1335]: No response to 5 echo-requests
Mar 29 02:42:02 OpenWrt daemon.notice pppd[1335]: Serial link appears to be disconnected.
Mar 29 02:42:02 OpenWrt daemon.info pppd[1335]: Connect time 15.1 minutes.
Mar 29 02:42:02 OpenWrt daemon.info pppd[1335]: Sent 1526447 bytes, received 54518884 bytes.
Mar 29 02:42:02 OpenWrt daemon.err miniupnpd[2415]: ioctl(s, SIOCGIFADDR, ...): Cannot assign requested address
Mar 29 02:42:02 OpenWrt daemon.err miniupnpd[2415]: Failed to get IP for interface pppoe-wan
Mar 29 02:42:02 OpenWrt daemon.warn miniupnpd[2415]: SendNATPMPPublicAddressChangeNotification: cannot get public IP address, stopping
Mar 29 02:42:02 OpenWrt user.info firewall: removing wan (pppoe-wan) from zone wan
Mar 29 02:42:03 OpenWrt user.notice miniupnpd: removing firewall rules for pppoe-wan from zone wan
Mar 29 02:42:08 OpenWrt daemon.notice pppd[1335]: Connection terminated.
Mar 29 02:42:08 OpenWrt daemon.notice pppd[1335]: Modem hangup
Mar 29 02:42:38 OpenWrt daemon.err pppd[1335]: Interface eth0.2 has MTU of 1492 -- should be at least 1500.
Mar 29 02:42:38 OpenWrt daemon.err pppd[1335]: This may cause serious connection problems.
Mar 29 02:42:38 OpenWrt daemon.info pppd[1335]: PPP session is 2884
Mar 29 02:42:38 OpenWrt daemon.warn pppd[1335]: Connected to 00:30:88:1a:30:0d via interface eth0.2
Mar 29 02:42:38 OpenWrt daemon.info pppd[1335]: Using interface pppoe-wan
Mar 29 02:42:38 OpenWrt daemon.notice pppd[1335]: Connect: pppoe-wan <--> eth0.2
Mar 29 02:42:38 OpenWrt daemon.notice pppd[1335]: PAP authentication succeeded
Mar 29 02:42:38 OpenWrt daemon.notice pppd[1335]: peer from calling number 00:30:88:1A:30:0D authorized
Mar 29 02:42:38 OpenWrt daemon.notice pppd[1335]: local IP address 31.46.94.129
Mar 29 02:42:38 OpenWrt daemon.notice pppd[1335]: remote IP address 145.236.238.65
Mar 29 02:42:38 OpenWrt daemon.notice pppd[1335]: primary DNS address 84.2.46.1
Mar 29 02:42:38 OpenWrt daemon.notice pppd[1335]: secondary DNS address 84.2.44.1
Mar 29 02:42:39 OpenWrt user.notice ifup: Enabling Router Solicitations on wan (pppoe-wan)
Mar 29 02:42:39 OpenWrt user.info firewall: adding wan (pppoe-wan) to zone wan
Mar 29 02:42:41 OpenWrt user.notice miniupnpd: adding firewall rules for pppoe-wan to zone wan -
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest