Hirdetés
- Crypto Trade
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolás
addikt
válasz vargalex #32999 üzenetére
Előtte szakadozott kicsit, kb 5-10 percenként újra be kellett lépnem PH-ra mert hirtelen nem voltam belépve. Kidobta volna a routert, azért tudtam belépni ha direktbe csatlakoztam a gépről?
Amit írtál trükköt, azt pontosan hova kellene beírnom?Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Valószínűleg többszöri rossz jelszó (vagy éppen vonali ingadozás, amit a router szakadásnak minősített) miatt kizárt a szolgáltató (a MAC alapján), és bizonyos idő után fog újra engedélyezni. Próbáld meg azt, hogy legalább 15 percig nem próbálkozol a routerrel, ellenőrzöd a beírt jelszót, majd próbálsz csatlakozni.
Esetleg próbáld meg ezt.Alex
-
MODERÁTOR
-
Zolás
addikt
Sep 8 17:44:50 OpenWrt daemon.info pppd[1716]: Exit.
Sep 8 17:44:50 OpenWrt daemon.notice netifd: Interface 'wan' is now down
Sep 8 17:44:50 OpenWrt daemon.info pppd[1746]: Plugin rp-pppoe.so loaded.
Sep 8 17:44:50 OpenWrt daemon.info pppd[1746]: RP-PPPoE plugin version 3.8p compiled against pppd 2.4.5
Sep 8 17:44:50 OpenWrt daemon.notice pppd[1746]: pppd 2.4.5 started by root, uid 0
Sep 8 17:45:10 OpenWrt daemon.warn pppd[1746]: Timeout waiting for PADS packets
Sep 8 17:45:10 OpenWrt daemon.err pppd[1746]: Unable to complete PPPoE Discovery
Sep 8 17:45:10 OpenWrt daemon.info pppd[1746]: Exit.
Sep 8 17:45:10 OpenWrt daemon.notice netifd: Interface 'wan' is now down
Sep 8 17:45:10 OpenWrt daemon.info pppd[1776]: Plugin rp-pppoe.so loaded.
Sep 8 17:45:10 OpenWrt daemon.info pppd[1776]: RP-PPPoE plugin version 3.8p compiled against pppd 2.4.5
Sep 8 17:45:10 OpenWrt daemon.notice pppd[1776]: pppd 2.4.5 started by root, uid 0
Sep 8 17:45:25 OpenWrt daemon.warn pppd[1776]: Timeout waiting for PADO packets
Sep 8 17:45:25 OpenWrt daemon.err pppd[1776]: Unable to complete PPPoE DiscoveryEzt olvasom a routerben ha bekötöm, és csatlakozni szeretnék. Valakinek van valami ötlete?
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Zolás
addikt
Üdv urak kis gondom támadt.
1043ND routet alex legfrissebb firm. Nem csatlakozik a netre. Már reseteltem, kihúztam az áramból, minden volt. Eddig egy régebbi firm volt fent, de ma ledobta a netet, és azóta nincs semmi. Ha a netet direkt a gépre dugom, simán fölmegy, a router nem hajlandó csatlakozni. Elromlott volna a router?Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Kissapka
csendes tag
Szia,
Pont ezt nem tudom. Vateráról rendeltem, elvileg működik, Windows is felismerte, (ráadásul ugyanaz a driver kellett hozzá,ami már telepítve volt, ugyanis egy másik kábellel linuxos beltériket programozok), Ubuntu is felismerte, mindkét esetben ugyan az az eredmény. Bootot nem látok, sőt semmit sem. Viszont ez a kábel még nem volt kipróbálva sosem, így reménykedem benne, hogy csupán azzal van a gond.
Hál'istennek Alex válaszolt privátban, így úgyis az lesz a vége, hogy Ő fogja megnézni, a jól bejáratott, "sokat látott" adatkábelével.
Köszönöm a hozzászólást!
Üdv; Kissapka -
Kissapka
csendes tag
válasz Feribacsi555 #32989 üzenetére
Igen, ez sajnos már régen nem megy ebben az esetben.
Már pár lépéssel ezelőtt azt írta ki a "mount_root" parancsra, hogy nem látja a root partíciót, felcsatolni nem tudja... de itt még mindig lett volna esély szerintem....
Köszönöm a segítséget, és a hozzászólást. -
Begi
senior tag
válasz Kissapka #32988 üzenetére
Ha működik a kábel rendesen, akkor mindenképpen kéne látnod a boot folyamatot a soros porton.
Kivéve ha teljesen halott az egész.
Sajna az hogy ha bedugod a LAN kábelt és látod hogy világit a led, az nem jelent semmit. Max annyit, hogy a fizikai illesztő működik a LAN porton. -
Kissapka
csendes tag
válasz Feribacsi555 #32987 üzenetére
Szia,
Sajnos nagyon úgy tűnik. A legelső probléma után (amit még meg lehetett volna oldani) nem hozzáértő kezekbe került, majd aztán még egy emberhez, aki ugyan értett hozzá valamelyest, de valami parancssor után ez lett belőle. Mostanra teljesen elérhetetlen szegény, még soros porton is. Így került hozzám.
Annyira lemondott róla mindenki, hogy megkaptam ajándékba. Nagyon örülnék neki pedig ha feléledne valahogyan, mert nekem még nem volt Linuxos routerem sosem.
Üdv; Kissapka[ Szerkesztve ]
-
Feribacsi555
senior tag
-
Kissapka
csendes tag
Sziasztok.
Soros élesztésben
tud valaki segíteni?
Windows és Linux alatt is ugyan az a jelenség. A cucc egy soros usb konverter ttl szintillesztővel (pl2303 IC).
Üdv;
Kissapka -
Kris87
aktív tag
vargalex!
A statisztika készítő cikkedet elolvastam, tetszik, gondoltam megpróbálom felhegeszteni, ez volt múlt héten. Azóta kb. 2 dátumot kiválasztva kirajzolja szépen a grafikonokat (2012-10-17 és 2012-10-19), a többire (pl. 2012-10-18) a stat_images/traffic_2012-10-18.png not exists. hibaüzenetet kapom vissza. Valamiért nem készül el a kép. A heti és havi kijelzés sem működik. Rá tudsz esetleg lesni, hogy mit írtam el? A belépési adataim megvannak nálad, hacsak nem törölted helyszűke miatt az üzeneteket. Köszi!
szerk: Ha épp az aktuális napot jelölöm ki, tehát ma a 24-ét, akkor legenerálja a képeket.
[ Szerkesztve ]
-
csimmasz
aktív tag
válasz Intruder2k5 #32981 üzenetére
Köszi.
Csináltam resetet mindenhol, beállítottam ahogy modtad és most van net.
elkiabáltam
Pont az első ujraindításig működött.
Tehát amit mondtál belőttem a modemet dhcp kiosztásra, beállítottam a tplinket autó dhcp-re egyből megjött a net még a modemet is láttam a hálón, gondoltam biztos ami biztos ujraindítom a modemet meg a routert is, el is szállt.
Próbáltam aztán a modemet dhcp kikapcsolásával a tplinket pedig statikusra állítva azokkal a címekkel amiket adtál.
Nem birom életre kelteni.Ha kártya kell - https://www.plasticcard.it https://plasztikkartyainfo.hu Egyéb nyomtatás miatt - https://exinprint.hu
-
direwolf
őstag
Sziasztok!
Terjengenek a wifi options-el kapcsolatban olyan beállítások, amik javulást ígérnek, konkrétan:
option noscan '1'
option xr '1'
option ar '1'
option ff '1'
option bursting '1'
option compression '1'
option frag '2346'
option rts '2347'
option diversity '1'Namost az OpenWrt wiki szerint ezek csak atheros type esetén használatosak:
"Madwifi Options
The options in the table below only work with type atheros."Ha van valakinek konkrét tapasztalata, az gyújtson fényt legyen szíves. Nem az érdekel, hogy tííííííízszerannyira, hanem konkrét, egzakt mérésen alapuló vélemény, és leginkább hogy melyik option pontosan mit jelent.
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
MODERÁTOR
válasz csimmasz #32980 üzenetére
Hmm... Hát ennek elvileg kellett volna mennie DHCP-vel is, de ha nem megy, akkor próbáld statikus IP címmel! Kezdésnek a TP-LINK LAN oldalát állítsd másik tartományba, mert a 192.168.1.x nem jó, tehát legyen mondjuk 192.168.2.1! A WAN részt pedig akkor tedd statikusra, e-képpen...
IP: 192.168.1.100
Maszk: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.1.1
DNS: 192.168.1.1 vagy 8.8.8.8 és 8.8.4.4Ne felejtsd el a gépedet is újra csatlakoztatni hozzá, hogy az is megkapja a 192.168.2.x címet!
Ettől a modem webes felületét még nem fogod elérni, de netnek kellene lennie!
[ Szerkesztve ]
-
csimmasz
aktív tag
válasz Intruder2k5 #32976 üzenetére
Halleluja!
3 napja szÍvok vele.
A gond az, hogy eleve nem látom a modemet mögötte, de az a kisebbik baj de netem sincs.
A modemen nem tudom állítani a 192.168.1.1 ezt mindíg visszaugrik. tehát a tplink megy 192.168.1.10 en próbáltam 192.168.2.1 en is.
Mint mondtam, modemen pppoe beállít, dhcp engedélyez, tplink wan kapcsolat automatikus kpcs... dhcp kiválaszt , nem akar menni, minden módon állítottam már mindent
Advanced routing fülön is beállítottam, hogy gatewai vagy routing attól függően , hogy hogyan használtam.
A legjobb az lenne ha a tp link kapcsolódna pppoen a modemhez de azzal nem tudok mit kezdeni nem megy.
Mindíg tiltott
Tűzfal kikapcsolva mindíg.
Tudnál adni némi támpontot, milyen ip címeket állítsak hova , hogy jólegyen?
[ Szerkesztve ]
Ha kártya kell - https://www.plasticcard.it https://plasztikkartyainfo.hu Egyéb nyomtatás miatt - https://exinprint.hu
-
MODERÁTOR
-
vzoli1987
aktív tag
Felraktam az új softot de, újrakellett raknom a factory.bin változattal!
Huawei P30 ||| VU+ DUO 2 Kodi 18.8
-
Feribacsi555
senior tag
válasz Intruder2k5 #32974 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen, cache törlés után már megy a kinézet.
-
MODERÁTOR
válasz csimmasz #32975 üzenetére
Szia!
Talán azért nem kapsz választ, mert itt egy kézen meg lehetne számolni, hogy kik használnak DD-WRT-t...
Most pontosan mi is a probléma? Ha bekötöd a TP-LINK-et a modem/router után, akkor nincs rajta net, vagy az, hogy nem éred el a modem/router-t?
[ Szerkesztve ]
-
csimmasz
aktív tag
válasz Sátán44 #32972 üzenetére
Szaisztok!
Kicsit egyszerűbbet kérdezek mert sosem jön válasz a kérdéseimre, lassan eret vágok magamon. .
Le tudná írni valaki mit hova állítsak egy modem/router és a ddwrt-s 1043 összekötésére.
Mi a legegyszerűbb módja?
semmilyen megoldás nem működött idáig pedig már mindent végig próbáltam.
A modem bidge módban történő használatát nem tudom megoldani mindíg tiltott kaopcsolatot ir a router ha kapcsolódni akarok.modem dhcp kiosztás nem megy csak úgy mint dhcp nélkül statikus ip-t megadva a tplinknek.
Eleve sosem látom a modemet a tp link mögött.
Már minden létezőt ki be kapcsoltam pc ről viszont minden módszer működik tehát a modem tuti jó..kivagyok.
légyszi valaki, egy nagy hideg korsó sört szívesen felajánlok a segítőkész fórumtársnak.
D link 320b / tplink 1043nd ver 1.5
[ Szerkesztve ]
Ha kártya kell - https://www.plasticcard.it https://plasztikkartyainfo.hu Egyéb nyomtatás miatt - https://exinprint.hu
-
MODERÁTOR
válasz Feribacsi555 #32973 üzenetére
Szia!
Böngésző cache ürítés...
-
Feribacsi555
senior tag
Sziasztok!
Ide is leírom. Most tettem fel vargalex legújabb firmware-t. Mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva, nem tartotta meg a config fájlt sem.
De valami miatt mégsem jó a webes felületEsetleg valaki tapasztalt már ilyet vagy van valami ötlet a kijavítására?
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz LetoAtreides #32966 üzenetére
Hi!
A backup a /lib/upgrade/keep.d-ben található file-okban, valamint a /etc/sysupgrade.conf-ban definiált könyvtárakat, illetve file-okat menti.
Azaz, ha neked valami extra igényed van és szeretnéd, hogy szerepeljen a mentésben, akkor azt a /etc/sysupgrade.conf file-ban tudod megadni (ezt a LuCI-ban is szerkesztheted a Rendszer->Mentés / Frmware frissítés oldalon a Beállítás fülre kattintva. Illetve itt a Lista megnyitása gombra kattintva láthatod a mentendő listát is).
A mentést egyébként megteheted ssh-n is a
sysupgrade --create-backup filenev
paranccsal is (a LuCI is ezt hívja). A mentendő file-ok listáját a
( find $(sed -ne '/^[[:space:]]*$/d; /^#/d; p' \
/etc/sysupgrade.conf /lib/upgrade/keep.d/* 2>/dev/null) \
-type f 2>/dev/null;
opkg list-changed-conffiles ) | sort -uparancs adja (ez megtalálható a sysupgrade script-ben, illetve a LuCI-ban is).
Alex
-
Sátán44
addikt
Es file explorerben hogy kell beàllìtani az ftp-t, mert sehogy nem akar menni? Akár belső, akár külső cìmet adok meg, mindig visszadobja. A routeremhez van csatlakoztatva egy pendrive és azon tárolom a dolgaimat, ez lenne nekem az ftp-m. Böngészőből elérem belsősként és külsőként egyaránt.
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
LetoAtreides
csendes tag
válasz vargalex #32965 üzenetére
Köszi!
Méh egy olyan kérdésem lenne, hogy a backup, az pontosan hogy működik? Csak, mert rámentem, hogy csinálok egy archívumot, és pl az /etc/lighttpd könyvtárban nekem van egy htdigest.sh fájlom, ami nem került bele az archívumba, viszont a /etc/lighttpd/lighttpd.conf fájl pl igen. Ez még nem olyan gáz. Viszont a kérdésem az lenne, ha mondjuk az elkészített archívumból én kitörlök egy fájlt, hogy azt ne állítsa vissza, akkor az úgy tényleg jó lesz? Illetve, ha kézzel belerakom utólag a lighttpd mappába a htdigest.sh fájlom, akkor azt visszamásolja?
Köszi megint előre is a segítséget.I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me.
-
vargalex
Topikgazda
válasz LetoAtreides #32964 üzenetére
Hi!
Anno bemásoltam parancssorozatot, ami az extroot-ot újra létrehozza, a /mnt-t, illetve a swap-ot csak csatolja.
Alex
-
LetoAtreides
csendes tag
válasz vargalex #32956 üzenetére
Hello!
Transmission-t letiltottam, inkább gépről torrentezek, és miniDLNA sincs engedélyezve.
Utánaolvasgattam. Szerintem a 842nd az ezt tudja. :S
Viszont beszéltem a bolttal, ahonnan vettem, és visszaveszik, és beszámítják az árát, ha veszek új TL-WDR4300-ast. Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy amikor beüzemeltem a 842nd-t, akkor a te felületen formáztam meg a külső winyót (create 3 partitons - pivot-root), és ha megveszem a 4300-as routert, akkor miket kell csinálnom, hogy átdugjam arra?
1.) Van a swap, azzal gondolom nem kell semmit csinálni, csak felcsatolni és engedélyezni.
2.) Van az sda3, amin az adatok vannak. Na azt biztos, hogy nem szeretném formázni. Gondolom ezt is csak újra csatolni kell.
3.) És van az 512 MB-os, ami az extroot van. Gondolom ezt először fel kell csatolni, aztán formázni, aztán megint extoot-tá tenni az új routeren.
Ezeket jól gondolom?
És, ha igen, akkor ezeket milyen parancsok kiadásával tudom elérni (mind a 3 pontra)?
Probáltam kihámozni a first_step cgi-dből, de nem sikerült.I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me.
-
chipi89
tag
@vargalex
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet felcsatolni parancs sorban usb meghajtót a ruterra? (wrt16nl) (dd-wrt fw) alatt? Az új fw már kicsit más.
-
-
csabsz13
aktív tag
válasz Fecogame #32953 üzenetére
Elnézést, azt valóban nem írtam le, hogy mi a helyzet a PC-vel, de abban is gigabit-es hálókártya van és eddig egy kisebb tp-link routerrel simán jött a 15 Mbit.
AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha
-
vargalex
Topikgazda
válasz lee732 #32938 üzenetére
Hi!
1. Extroot esetén csak a router áramtalanítása a szabályos művelet
2. Mivel naplózott filerendszert használunk, így nagyjából semmi (legrosszabb esetben a letöltés alatt álló torrent egy szeletét újra letölti)
3. Általánosságban a pivot-overlay-t javasolják, a pivot-root csak egy extra lehetőség. Igazából nincs előnye.Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz tomi7711 #32950 üzenetére
Hi!
Azért jó, mert a gyári firmware-nél is (illetve korábban az OpenWrt-nél is, de ott már régen megoldották) a vas 5 portos switch-ként inicializált. Így előfordult, hogy a LAN-on csöcsülő PC egy reboot (vagy indulás) során DHCP-n szépen megkapta a WAN oldali IP-t (persze csak DHCP-s net esetén).
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz LetoAtreides #32916 üzenetére
Hi!
1. A build-emben a sysctl-ben már meg vannak növelve a bufferek.
2. A dd egy linux-os parancs, amivel általában a HDD közvetlen sebességét mérik.Azt azért tudni kell, hogy a WiFi+HDD olvasás (különösen, ha közben a transmission is tölt le, vagy fel) erősen le tudják terhelni a routert. Próbáltad esetleg úgy, hogy a transmission-t leállítod közben? Esetleg miniDLNA scannelés nem fut? Azt is állítsd le a biztonság kedvéért.
A PC-d milyen WiFi csatlakozási sebességet ír?Alex
-
csabsz13
aktív tag
sziasztok!
ma üzemeltem be az én 1043-asomat (V1.8, gyári firmware) és minden nagyon jól működik (szuper gyors LAN és Wifi összeköttetéssel is - egy laptop és egy telefon is tesztelve lett vele), de az asztali számítógép, amire elsőként rákötöttem a 15 Mbit-es internetet alig 1 Mbit-esnek hozza.
Megpróbáltam, hogy azt a LAN kimenetet kötöttem rá az asztali PC-re, amin a laptop simán hozza a 15 Mbit-et, de az asztali PC továbbra is csak az 1 Mbit-es sebességre volt hajlandó (T-Home Kábelnet van bekötve).van valami ötlet, hogy mi lehet a gond?
köszi előre is!
AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha
-
-
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
nincs valami táblázat olyanról, hogy milyen vinyókat bír el a router csak USB-ről hajtva? (2,5-es méretre gondolok).
Pl egy 500GB-s 7200-es vinyót elvinne? -
chipi89
tag
Sziasztok!
Segítségre szorulok. Wrt160nl ruteremen frissítettem a firmware-t.
DD-wrt 19342 re és a régi megszokott doksi alapján nem tudom mountolni a pendriver-t és torrent kliens-t telepíteni.
Előtte dd-wrt 14929 volt rajta.Teljesen más a felületen már az usb rész is. Eltünt a support ext2 ext3 támogatás is.
Hogyan kell felcsatolni az usb-t?
-
csimmasz
aktív tag
Sziasztok
Az mitől van hogy a windows szerint van internet elérésem de a bögészők meg minden más szerint nem?
A dlink modem /routerhez a tplink (ddwrt) dhcp-n kapcsolódik, a kis földgömb a win7 ben világit de nincs net mégsem, sőt a dlinket sem érem el, a tplinkben lekapcsoltam a tűzfalat.
Sőt nekem ez a putty sem akar menni hiába irom be a logint helyesen incorrectel elutasít.Legalább a gyárit tudnám visszarakni.
-
lee732
tag
Sziasztok,
Lenne néhány általános kérdésem a router-ral + a Vargalex féle build-del kapcsolatban.Alapból a router-re egy 1TB-s vinyó van rákötve. A webes formázó felülettel a szokásos 3 partíciót hozom létre. Használat: transmission, ftp, miniDLNA server, network shared directory...
1) Mit kell tennem, ha valamiért ki kell húznom a vinyót a routerből? Kell valami hasonlót futtatni, mint pl. windows-nál a „safely remove hardware”
2) Áramszünet esetén (bedugott vinyóval) milyen problémák adódhatnak?
3) Sajnos a #32585-ös hozzászólás alapján még mindig nem tiszta, hogy a fenti használat alapján pivot-root vagy pivot-overlay opciót érdemes választani a webes formázó felületen. Tudna valaki egy példát írni, hogy milyen esetben jobb az egyik a másiknál?
Köszi a válaszokat
-
-
Sziasztok,
Már egy napja szívok a samba-val. Valamit elbakelitezek.
Mikor kapcsolódni próbálok (ubuntu alól) állandóan ezt kapom vissza
smbclient //192.168.1.1/mnt -U tplink
Receiving SMB: Server stopped responding
session setup failed: Call returned zero bytes (EOF)[global]
netbios name = OpenWrt
display charset = UTF-8
interfaces = 127.0.0.1/8 lo 192.168.1.1/24 br-lan
server string = OpenWrt shares
unix charset = UTF-8
workgroup = OpenWrt
browseable = yes
deadtime = 30
domain master = yes
encrypt passwords = true
enable core files = no
guest account = samba
guest ok = yes
invalid users = root
local master = yes
load printers = no
map to guest = Bad User
max protocol = SMB2
min receivefile size = 16384
null passwords = yes
obey pam restrictions = yes
os level = 20
passdb backend = smbpasswd
preferred master = yes
printable = no
security = share
smb encrypt = disabled
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd
socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY
syslog = 2
use sendfile = yes
writeable = yes
[homes]
comment = Home Directories
browsable = no
read only = no
create mode = 0750
[mnt]
path = /mnt
valid users = tplink
read only = no
guest ok = yes
create mask = 0770
directory mask = 0770A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
doberman
senior tag
válasz tócószámtech #32926 üzenetére
leg1xűbb ha nem molesztálod az alap értékeket,
talán az volna jobb ha csinálsz egy portforwardot a luciban, így tudod a luci-t nézni https -en, a beállított
portforwardon keresztül pedig elérheted a másik kütyüt.
(portforward vargalex luciban: hálózat -> port továbbítás... )z
8lnu
-
veterán
válasz LetoAtreides #32901 üzenetére
Ezzel, ha még nem találtad volna meg
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
parkasz
senior tag
Ja, és ha a transmission-be akarok vmit letölteni akkor is ez a baja:
Error: Unable to save resume file: No space left on deviceNa, mit állíthattam be rosszul vagy sehogy?
-
raidx
őstag
válasz parkasz #32924 üzenetére
Alapból Alex formázó felülete fel is csatolja a megfelelő könyvtárakat. Vagy nincs felcsatolva a HDD vagy nem jó könyvtárat akarsz elérni. A megosztásnak például: \\192.168.1.1\mnt\könyvtár_neve kell lenni. Az általad használható lemezterület az mnt alá van felcsatolva.
Tipp: áramtalanítsd a routert, húzd ki a HDD csatlakozóját, helyezd áram alá a routert, ha felállt a router (sys led nem villog és van net) csatlakoztasd a HDD-t.Ha még is gondok vannak akkor lépj be a Luci-ba, Rendszer, Csatolási pontok oldalról tegyél fel egy képet meg írd le a megosztott könyvtárad elérési útját.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
LetoAtreides
csendes tag
Köszi!
Egy fokkal jobb lett, bár még mindig nem az igazi.
Lehet majd váltok egy 4300-ra inkább. Bár egyelőre megteszi.I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me.
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
A következő a bajom. Win 7 alatt próbálnám bemásolni a trasmission alá a régi hdd anyagát. De ez az üzenet fogad: a mnt (\\OPENWRT) lemezen nincs elég hely. Na ezt nem értem. vargalex alatt lett megformázva az 1tb-os hdd. Valamit elszúrtam, vagy nem állítottam be?
-
doberman
senior tag
válasz tócószámtech #32912 üzenetére
válszeg mindkét eszközöd a 80 -as porton "csücsül"... az egyiket tedd át máshova....
z
8lnu
-
pluhi
tag
válasz LetoAtreides #32916 üzenetére
http://wiki.openwrt.org/doc/uci/wireless
/etc/config/wireless
option noscan '1'
option xr '1'
option ar '1'
option ff '1'
option bursting '1'
option compression '1'
option frag '2346'
option rts '2347'
option diversity '1' -
Zol77
aktív tag
válasz Intruder2k5 #32919 üzenetére
Köszi!
Végül is így utólag elég egyszerűen hangzik,közben meg mindenféle minidlna konfigolást bújtam a neten.
-
őstag
Udv!
Az alabbi modon be van konfiguralva routerem ipv6 hasznalatra, mukodik is szepen, ipv6 oldalak tokeletesen bejonnek.
Egyetlen problemam az, hogy utorrent nem hajlando ipv6-ot hasznalni, hiaba van benne engedelyezve. Az a gyanum, hogy OpenWRT firewall-ban kellene allitani valamit, de nem tudom mit.
A leirasban megtalalhato ipv6 firewall rule-okon - kivul - kell me'g valamit allitani / modositani / forwardolni, hogy mukodjon utorrent ipv6-on keresztul is?Az esetleges valaszt elore koszonom!
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
MODERÁTOR
-
jbl
aktív tag
Szóval itt van az enyém videóval. TP Link TL WDR4300 Transmission OpenWrt - vargalex build FIRMWARE
4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.
-
Zol77
aktív tag
Üdv!
Szerintetek lehet olyat,hogy a dlna -ból kizárni egy eszközt?
ip vagy mac alapján,vagy bárhogy,csak ne lássa.Z
-
LetoAtreides
csendes tag
válasz LetoAtreides #32915 üzenetére
Egyik fórumon olvastam a következőket:
I am running WR1043ND with USB HDD Attach. I can hit 10MB/s on LAN and 6-7MB on Wifi which is pretty good. I mounted the HDD with no barriers and journal formatted with ext3. I also increase the buffer memory in the sysctl and set the wifi to 40MHZ no scan ,ar, compression, ff, bursting on. Fantastic Performance.
Az lenne a kérdésem, hogy a következő dolgokat hogyan tudom beállítani:
- Increase the buffer memory in the sysctl.
- WiFi ar, compression, ff, bursting on.Továbbá ilyeneket is olvastam:
I have Tplink 842ND running r33132 and on local usb stick with fat32 i get 20mb/s write speed using dd. Thats not even faster on my pc. But over smbd (3.6.5-2) i get only 4mb/s read/write speed. Maybe the memory is just too small? Top values: CPU: ~10% usr ~70% sys 0% nic ~20% idle. With pure-ftpd i get around 10mb/s.
Az "using dd" alatt mit értett a hozzászóló? DD-WRT-re gondolt? Egyébként ezeket innen szedtem: https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=35902
[ Szerkesztve ]
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me.
-
LetoAtreides
csendes tag
Hello!
suste és vargalex, köszi a válaszokat! A WiFi ikon maximális térerőt mutat, A "noscan" be van kapcsolva, és nem láttam DMA hibát sehol (bár ez útóbbit nem biztos, hogy jó helyen néztem). Továbbá a kliensben n-es WiFi kártya van. Szóval elvileg minden okés. Továbbá utánanéztem és a proci 400 MHz-s, tehát elvileg a hardware megegyezik a 1043nd-s routerével, azzal a különbséggel, hogy abban gigabites LAN lehetőség van. Nem értem, hogy WiFi-n keresztül miért ilyen lassú a megosztott winchester olvasása és írása. :S Azért felettébb különös, hogy ha simán töltök valemelyik laptoppal közvetlenül a laptopra, akkor gyors a WiFi. Az is érdekes, hogy elég gyakran mem alloc failed hiba jön, ha WiFi-vel akarok írni a megosztott winyóra. Továbbá, hadd kérdezzem meg, hogy a következő terhelés és memória értékek mennyire jók? (Amikor a képet csináltam, akkor éppen LAN-on másoltam a megosztott winchesterre.)
Félek, hogy a 842nd ennyire lassú. :S Viszont ezt még senki nem erősítette meg. Olvastam itt kicsit visszább, hogy van egy fickó, aki tud 64 MB RAM-ra bővíteni. Az mennyivel dobná meg a router teljesítményét?
[ Szerkesztve ]
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me.
-
batt
aktív tag
válasz vargalex #32911 üzenetére
Szia!
Lenne egy nagyon hülye kérdésem!
Sajnos gyári frimware-el nem teszteltem de mióta újra tettem az új frimware-t azóta battlefield 3 ba ilyen kis random mikro lagjaim vannak! Ha a router le van húzva akkor nincs ilyen! Hangsúlyozom a frimware-el semmibaj,szinte biztos,hogy én állítottam el valamit! Qos nincs bekapcsolva,még! Esetleg elfogyna a ram? Nincs valami ötleted?Asus Rog Flow X13 @XG Mobile RTX 3070*^*Asus FX505GM
-
csimmasz
aktív tag
válasz vargalex #32911 üzenetére
Fene egye meg a leállást eltünt a válaszom.
tehát kb 3 éves a router és versione 1.5
Amit észre vettem, hogy amikor felépíti a kapcsolatot a router a pc vel akkor közben van net, amint befejezte eltűnik.
Ráadásul nem látok túl a routeren hiába hivom meg a modemet.
A pppoe vel meg az a gond hogy amikor kapcsolodni akarok mindíg azt irja hogy tiltva, de nem tudom hol kapcsoljam be? a beéállításoknál át van állítva a pppoe re..
ja igen, a wan led világít
[ Szerkesztve ]
-
tócószámtech
csendes tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni egy dyndns beállításban?
Adott egy 1043nd vargalex firmwarrel a routert sikeresen ki tudtam tenni dyndns-re,de kellene egy lan-on lévő beltérit is kitenni dyndnsre úgy,hogy mindkettő menjen a router is meg sat vevő is.
hiába csinálok még egy hostot a sat vevő dyndnsén is a router jelentkezik be. -
Norby86
őstag
Létezik erre az open-wrt-re valami shoutcast server? Szeretnék 0-24 rádió adást adni a média szerveremről és ehhez a router szolgálna alapul. Olvastam neten hogy létezik rá szerver és lejátszó is, de nem egészen egyértelmű hogy mit és hogyan kell feltelepíteni. Tud valaki segíteni?
-Norbi-
-
csimmasz
aktív tag
Sziasztok.
Segitene valaki légyszives mert sehogysem tudom összehozni a routert a modememmel.
Van egy d-link modem router DSL-320B 192.168.1.1
és a tp-link 1043 ddwrt-vel ami 192.168.2.1, próbáltam 192.168.1.10 el is, az sem működött.Sehogy sem tudom összehozni, ha csak modemként állítom be a d-linket nem tudom elérni pppoe vel a tp linkről
Ha meg beállítom a dlinket mint router dhcp kiosztásra akkor a tplink látja de netet nem kap.Biztos valamit rosszul állítottam vagy nem állítotam be sehogy de olyan sok minden van, hogy fogalmam sincs mihez kezdjek vele.
Ugyan ez a két kütyü a gyári firmer pöpecül ment.
Ráadásul visszatenni sem tudom a gyárit nem tudom az ssh-t engedélyezni a kapcsolatnál.Most reseteltem a tp linket leirná valaki ha szépen kérem,hogy mit hol állítsak be, hogy működjön.
Köszönöm.
-
vzoli1987
aktív tag
válasz vzoli1987 #32894 üzenetére
nos újra reseteltem és nekem elsőre úgy tűnik hogy ahova töltöm az ugye bár ntfs partíció, eddig ext4-ben volt ott semmi probléma nem volt, gondolom ezért hallhatott be a dolog, ja a sysupgrade lucin csak annyi bedobom a bin-t és keep settings fülnél pipa?
megjegyzem ext4-nél mindig 1 letöltés ment és 3 feltöltés de ext4-ben, mivel most cserélték az usb vinyómat feltételezem lassabb az írás mint a net sebessége (5mbit/adsl)
Huawei P30 ||| VU+ DUO 2 Kodi 18.8
-
csimpas
tag
Hol nézitek ti hogy mennyire terhelt a router ha megy a transmission? Nekem a luciban amikor bejelentkezek az átlagos terhelésnél 1% on van szinte mindig a terhelés.van amikor 0.25% (1.9 hardver) pedig fut a dlna, ftp samba is mellette, ja és persze vargalex 1.4 fw
-
vargalex
Topikgazda
-
suste
veterán
válasz LetoAtreides #32902 üzenetére
Gépeden milyen sebességet ír a wifiikon?
Ha jólműködő N-es wifit akarsz, akkor kelleni fog a "noscan" beállítás (keress itt rá, sokszor leírták már).
Egyébként pedig nézd meg a rendszernaplót (log), hogy nincsen-e tele wifi hibával (DMA).[ Szerkesztve ]
-
LetoAtreides
csendes tag
válasz vargalex #32874 üzenetére
Bocsi, hogy így floodolok. Na sikerült egy progit találnom, amivel megnéztem a közeli WiFi-k csatornáját.
A router beállításainál kiválasztottam egy másik csatornát.
Továbbá probálgattam mindhárom HT módot, de mindegyiknél nagyon nagyon lassú volt a WiFi-n keresztüli külső adattároló olvasása és írása. :S LAN-on keresztül pedig mindig gyors volt.
Mit ronthatok el a beállításoknál?I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me.
-
LetoAtreides
csendes tag
válasz vargalex #32874 üzenetére
Na én hülye!
Most teszteltem úgy, hogy LAN kábellel csatlakozok a routerhez!
Hát így sokkal jobb írási és olvasási sebességeket mutat!
Kb. azt, aminek lennie kell. Úgyh valószínűleg a WiFi beállításaim rosszak.
Mi is az a program, amivel meg lehet nézni, hogy a közeli wifik melyik csatornán vannak?
Továbbá meg tudja mondani valaki, hogy mi a különbség a "20MHz", "40MHz, második csatorna alatta", és "40MHz, második csatorna felette" HT módok között?
De egyébként, ha simán használom a netet, az működik gyorsan.
Szóval nem teljesen értek én itt mindent.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Android játékok topikja
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Cybertruck Taipeiben
- OLED TV topic
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest