Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz Norby86 #67006 üzenetére
Pontosan olyan nincs, amit te keresel. Vannak DLNA szerverek, de azok nem szolgáltatnak annyi információt, mint a Kodi.
Viszont a Kodi media library-t teheted mySQL-be, amit OpenWrt alá nyugodtan telepíthetsz a routerre. Így az összes eszközöd számára egy központi helyen lesz a library.Alex
-
doberman
senior tag
válasz Norby86 #63609 üzenetére
már legyen feltelepítve a program, hogy felkészülten várd a hibát...
meg addig is ismerkedj a felülettel...
azt tudod vele megnézni, hogy az átviteli láncban hol nő meg a válaszidő a te géped és a megnézni kívánt oldal között. Célszerű lenne majd egy képernyő képet készítened, hogy lássuk mi is mit mérsz.8lnu
-
doberman
senior tag
válasz Norby86 #63598 üzenetére
esteleg töltsd le pl a Pingplotter-t a gépedre (30 napos próbaverzió), és mikor előjön a lassulás próbáld analizálni, hogy hol kerül a gépezetbe az a bizonyos homokszem...
8lnu
-
-
Doky1988
senior tag
-
krealon
veterán
válasz Norby86 #62591 üzenetére
"Amúgy lehet erre a DD-WRT -re Trasmission torrent klienst tenni valahogy?"
Valoszinuleg igen, de en nem vagyok hajlando foglalkozni ezzel a rendszerrel (DD-WRT).
-
krealon
veterán
válasz Norby86 #62584 üzenetére
"PPPoE a bejövő WAN kapcsolatom típusa, ezt be is állítottam (mivel digi netem van). Majd rátértem a WIFI beállításokra, és ott a Client-et választottam, mert úgy emlékszem azt szokták beállítani (vagy tévedek?)."
Access Point = vezeteknelkuli kliensek szamara elerhetove teszi a vezetekes internet-kapcsolatot.
Client = a halozat (vagy internet) eleresehez egy Access Point-hoz tud csatlakozni.A definiciok alapjan rossz mukodesi modot allitottal be.
"Wifi csatorna sávszélességét érdemes 20/40 vagy akár 40 mhz-re venni, vagy hagyjam 20 mhz-en? Szeretném ha minél gyorsabba lenne a wifi kapcsolatom, ugyanakkor elég telített a csatorna nálunk, lemértem wifi analyzer programmal, csak a 3. csatorna szabad, arra tettem a routert most."
Ha sok (tobb mint 8) Wifi halozat latszik, akkor a rendszer megbizhatobban (~=gyorsabban) mukodik fix 20 MHz beallitassal.
"Másik hogy milyen szabványra érdemes állítani a routert? NG mixed, vagy inkább N?"
Ha WPA2 (PSK) / AES kodolast irsz elo, akkor a kliensek alapertelmezetten N modban fognak kapcsolodni NG beallitas mellet is.
-
siddis
őstag
válasz Norby86 #62545 üzenetére
A factory-to-dd-wrt kell neked.. A másik az ún. webflash, amit számomra érthetetlen módon itt másképp neveznek, az akkor kell ha mér dd-wrt van rajta, csak egy korábbi verzió.
Amúgy visszaállító (revert) image-t már szedtél le.? Mert ha nem tetszik és a nagy konfig-olásban véletlenülnem lesz neted akkor jól jöhet még...[ Szerkesztve ]
-- Aux armes, citoyens --
-
siddis
őstag
-
Norby86
őstag
válasz Norby86 #61906 üzenetére
Közben még egy problémát észrevettem, de a szerkesztési időm lejárt.
A rádugott 1 TB-os külső winchesterem, 1,99 TB-os meghajtóként érzékeli...és azt írja hogy 1,99 TB-ból 1,99 szabad.
Nem lehetne valahogy a V2-es gyári romot vissza varázsolni? Vagy most meglőttem ezzel magam?-Norbi-
-
MODERÁTOR
válasz Norby86 #56361 üzenetére
Nem tudok semmilyen leírást sem magyarul, de nem kell ehhez atomfizikusnak lenni, és agysebésznek se, ahogy a gyári firmware is beállítható, úgy a Gargoyle sem egy ördöglakat!
NTFS lényegesen lassabb lesz, mivel ez is Linux alapú fw, így azt semmiképpen sem ajánlom! Az ext3/4 megteszi...
Ha v1 a router, akkor nem lesz probléma az USB 2.0 korlátja sem, mert a SoC úgysem tud akkora sebességet!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Norby86 #55301 üzenetére
Sőt... Elvileg ITT van Gargoyle Barrier Braker előzetes verzió is!
http://www.gargoyle-router.com/phpbb/viewtopic.php?f=3&t=6436&start=30#p26095
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Norby86 #33093 üzenetére
Szia!
Mivel ezek bele vannak forgatva a firmware-be, így nem tudod őket törölni, maximum töröltként jelölni, ami annyit jelent, hogy tovább használni nem lehet, és készül egy bejegyzés, miszerint az adott csomag törölve lett... Ez a bejegyzés viszont további helyet foglal el!
Használj extroot-ot, vagy pedig alap OpenWrt-t!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Modding és elektronikai kérdések
- Digitális Állampolgárság Program
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ukrajnai háború
- Házimozi belépő szinten
- Formula-1
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest