Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Szerintem a LuCI-ban eddig is elfogadta, mivel az egy sima szöveges mező.
Az Intruder2k5 által írt idézetében ez a lényeg a vsftpd-vel kapcsolatban: utóbbi vsftpd-kben.
Alex
-
BullZeye
veterán
WR2543ND megéri azt a +3k-t az 1043NDvel szemben?
És jól olvasom, hogy USB ami van rajta max 1megabájt/seccel tud írni olvasni? Csak mert megmondom őszintén torrentezésre szeretném azt használni custom rommal.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
válasz Intruder2k5 #31995 üzenetére
Csakhogy az előző firmware-ban ez megoldható volt, ahogy azt a 31912. hozzászólásban leírta. Egy "ftp" nevű user van és az nem tudott kilépni az /mnt-ből. Most meg lazán babrálhatok akár az /etc-ben is.
(#31996)
Luci-ban.
A ratio limitre simán elfogadta az "1,5"-öt, holott "1.5" a helyes forma.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
MODERÁTOR
-
válasz vargalex #31983 üzenetére
Köszi! Erre majd délután ránézek, ha hazaérek.
Addig is, két "bug report"
- A transmission beállításánál, a seed aránynál a webes felület szó nélkül elfogad tizedes vesszőt (a régi fw ilyenkor hibát jelzett), és persze utána leakad, hibát ír be a system logba.
- Az új fw-ben az ftp home-ba zárás sem működik, ahogy itt leírtad. Ha ez szerint állítom be, akkor valami root írási hibát jelez az ftp program. A vsftpd alapbeállításaival pedig lazán ki lehet lépni a /mnt-ből.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
cimp
senior tag
Hi Alex!
Van egy kis gondom. Tegnap óta azt tapasztalom, hogy belassul a net. Ilyenkor ha pingelek egy címet, (pl.: index.hu) van hogy 1000 < válaszidők vannak!! Ha a gépet kötöm közvetlenül a modemre, akkor 12-15.
putty-ból is ekkora válaszidők vannak, ha közvetlenül a routerből pingelek!
de teljesen változó, mert van amikor meg jó. Valamelyik log-ból lehet ez után nyomozni?
próbáltam hozzá top-ot nézni, de nem látom, hogy terhelt lenne. 80% idle.Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz wwenigma #31979 üzenetére
Nem ez volt az hogy a WAN felől bejövő 67/68-as porton való mókázást blokkoltuk? (DIGIkábel)
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
vargalex
Topikgazda
válasz Szita1 #31985 üzenetére
Hi!
A legegyszerűbb, ha a teljes network-ot újraindítod. Ehhez az ütemezett feladatokhoz (éjfélkor újraindítás):
0 0 * * * /etc/init.d/network restart
Ha tényleg csak a wan interface-t akarod, akkor:
0 0 * * * /sbin/ifdown wan && /sbin/ifup wan
Persze ekkor lehet, hogy célszerű egy firewall restart is:
0 0 * * * /sbin/ifdown wan && /sbin/ifup wan && /etc/init.d/firewall restart
Alex
-
klrt
tag
válasz vargalex #31984 üzenetére
Igazad van! Így már működik.
Köszönöm a segítséget.még egy probléma:
Régebben használtam a minidlna-t , de kikapcsoltam, mert úgy vettem észre néha nagy loadot generál. Lehet akkor csinálta mikor változott a routerre kötött vinyó trtalma.
Most mikor vissza kapcsoltam jó nagy loadot produkált, és újra indította a routert. Ezt meg csinálta háromszor. A 3. után gyorsan kikapcsoltam a minidlna-t hogy működjön a router.
A vinyón kb 50 fájl van. A pár kilótól a 25GB fájl méretig.
A fájl lista módosítása ekkora gondot okozhat neki, vagy mi történhetett vele? -
Szita1
tag
sziasztok, vargalex v1.1.4 r33174 be hogyan tudom restartolni a wan-t?? Mondjuk napi 1 alkalommal?
-
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Tamy
senior tag
válasz vargalex #31977 üzenetére
Elolvastam még egyszer amit az előbb írtál, sikeresen félreértettelek Ha hazaérek megpróbálom a nálad lévőt telepíteni.
Igen, a passwd-ben megadtam a shellt, és egyből be tudott lépni ftp-n is. Pure-ftpd configjában alapból ez van: option authentication 'unix', nem tudom, nem-e emiatt veszi az OpenWrt saját passwd fájljának tartalmát alapul. Valahol olvastam egy opciót (lehet, hogy nem kifejezetten OpenWrt alá), amivel meg lehet adni a pure-ftpd.pem fájl helyét, de így el se indult, valami hibát dobott.
Mindegy, este megpróbálom tőled telepíteni a vsftpd-t, ha az összejön, akkor nem szenvedek ezzel.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
wwenigma
Jómunkásember
Nohh, lenne egy kérdésem. Androidos telómat ugy nez ki ébrentartja a router felol eleg surun erkezo BOOTP csomag, gyári rom esetén ezt valahogy meg lehet akadályozni a routerben?
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
A -H kapcsoló azt mondja meg, hogy ne készítse el a home könyvtárat.
vsftpd-t letöltheted az én repo-mból is. Ahogy írtam, a BackFire verziónak kell az említett két library, ennek nem.
Hogy engedélyezted az ssh belépést? Egyszerűen a passwd-ben megadtad a shell-t?
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Tamy
senior tag
válasz vargalex #31968 üzenetére
Igen, először azt a leírást követtem, az a hivatalos, de az már ott elvérzett, hogy nincs se adduser, se addgroup OpenWrt alatt, vagy legalábbis nem találtam rá csomagot, ezért helyette a useradd, groupadd parancsokat használtam. Egyébként más oldalak is azzal írják, viszont az emlékeim szerint nem ismerte a -G és a -H kapcsolókat. A -G gondolom a group, az nálam így -g, de a -H nem tudom mire szolgál, igaz nem is nagyon keresgéltem. Más oldalak leírása alapján megcsináltam, ha lekérdeztem a user státuszát, vagy megnéztem a group, illetve a passwd tartalmát ott minden stimmelt látszólag. Ha a usernek megengedtem a belépést ssh alatt, akkor be tudott lépni ftp-n is, egyébként csak a root, akit természetesen nem vettem fel a Pure-Ftpd felhasználói közé.
Igen, a legfrissebb Gargoyle van fent, alapból az opkg-ban a Gargoyle és ha jól emlékszem az OpenWrt trunkja volt megadva csomagforrásnak, de utóbbi nem elérhető, így átírtam a legújabb stabil változatéra. A vsftpd-t ssh-n telepítettem (webes felületről sajnos nem lehet), lehet, hogy a csomagforrás a rossz? De akkor honnan telepítsem? Jobban örülnék a vsftpd-nek, mert azt (remélhetőleg) be tudom állítani, megvan a mentésem is hozzá.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
-
válasz vargalex #31971 üzenetére
Forwardolni kell
- a transmission letöltő portját
- a transmission webes felületének portját - ez jelszavas
- ftp portot - ez is jelszavas
A luci működik ez nélkül is, de szintén jelszavas.
Tehát az első az egyedüli kérdés.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
vargalex
Topikgazda
-
válasz vargalex #31965 üzenetére
Akkor közelítsük meg a dolgot másik oldalról.
Ha switch-be rakom a tplinket, mennyire sérülékeny a külvilág felől?
Mivel azt írtad, hogy switch üzemmódban nem működik a tplink tűzfala, akkor az azt jelenti, hogy a világból látható a samba/dlna megosztás is? (bocsi az ostoba kérdésekért)Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
vargalex
Topikgazda
válasz LetoAtreides #31961 üzenetére
Hi!
Minden kérdésedre igen a válasz. A jelenlegi repo-ban viszont subversion-server nincs, git van.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Ezt a leírást követted?
A lib-ekhez: milyen kernel verzió van a routeren (ha jól tudom Gargoyle-t használsz)? Honnan tetted fel a vsftpd-t? Ugyanis BackFire esetén a libnsl.so a libc csomagban van, a trunk verzióban viszont nincs ilyen library. Azaz utóbbi esetben a vsftpd-nek sem kell.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
A Cisco, illetve a "külvilág" a TP-Link számára WAN kapcsolat. Így
- a LuCI HTTPS-en érhető el (443-as port)
- ssh a 2222-es porton érhető el
- ftp a 2221-es porton érhető el
- minidlna nem elérhető
- samba nem elérhetőUtóbbi 2-höz nyilván nyitni kell az 1043ND tűzfalán a szükséges portokat.
Alex
-
Ez egyszerűen nem igaz!
Frissítettem a tplinket (sysupdate 1.1.4.), mindent szépen beállítottam, minden működik benne, viszont cisco és a külvilág felől semmilyen formában nem lehet elérni a tplinket és a vinyót! Nincs Luci, nincs ssh, nincs ftp, nincs dlna, nincs fájlmegosztás.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
poli27
veterán
válasz LetoAtreides #31961 üzenetére
Sztem ha elvolvasnád az első hozzászólást okosabb lennél ! Vagy kicsit visszaolvasnál!
-
LetoAtreides
csendes tag
Sziasztok!
Én tervezem, hogy veszek egy ilyen routert: http://www.pcx.hu/termek/tp-link-tl-wr842nd-router-98733
Azaz a TP-Link TL-WR842ND-es routert.
Az lenne a kerdesem, hogy ha felteszem az openwrt-s firmware-t (vargalex) akkor tudok majd vele olyat csinálni, hogy torrentezek a külső winyóra, amit rádugok (mmint úgy, hogy a laptopom ne kelljen bekapcsolva legyen) (WD 500 GB saját táppal) ? Illetve ezt a torrentezést egyszerű beállítani rajta? (Ha nem akkor ehhez is tudnátok adni egy linket?)
Továbbá ezen felül a winyót azt hogyan fogja látni a gépem? Mint egy hálózati meghajtót?
Továbbá ami a vargalex oldalon a packages könyvtárban van, azokat a libeket simán fel lehet telepíteni? Csak mert én szeretnék olyat is, ha lehet, hogy lehessen version control-t beállítani. SVN vagy GIT.I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me.
-
Sajnos kellett a reset Többször is. Lépten-nyomon belefagyott a saját sz*rába az openwrt.
De végre sikerült, úgy ahogy működésre bírnom. Persze a régebben három részre osztott vinyóból (a firmware install készítette három partíció - extroot version) csak két partíciót hajlandó használni (swap és mnt, extroot nem), de sebaj.
A következő a felállás:A szépséghibája a dolognak, hogy az itthoni hálózatról, de "távolról" sem tudok hozzáférni semmihez ami a tiplink-en és mögötte van. Se Luci, se SSH, se FTP, semmi!
Ha a laptopot rádugom a tplink-re (kap egy 192.168.1.212 ip címet) és akkor minden megy.
A cisco-n már szinte minden portot forwardoltam, dmz-be tettem a teljes tplinket (192.168.0.11), de semmi.Nem létezik, hogy ez a sz*r csak akkor működik ha switch-be van rakva. Azt nagyon nem szeretném, mert akkor nem védi semmi a tplinket.
-
SteveBeard
senior tag
válasz doberman #31927 üzenetére
Szia!
Ha az ebay-ról vásárolnál 1-wire eszközt a Tempernet16-ot nehogy megvedd, csak szívás van vele.
Az USB9097 már használható, de az eredeti Maximos adapter a legjobb, bár 2x annyiba kerül.
Kipróbáltam mind a hármat és nekem ez volt a tapasztalatom.[ Szerkesztve ]
Steve
-
csimpas
tag
sikerült beállítanom a thome kábelnetet ezzel a verzióval: OpenWrt vargalex v1.1.4 r33174köszönöm mindenkinek a segítségetmeglehet azt oldani, hogy a qss gomb megnyomásával ez a parancs lefusson?
wget-q-O-http://xy.hu:8000/valami128.mp3 | madplay -illetve többszöri lenyomásra pedig egy "listából" váltogasson?
ami kb így nézne ki:wget-q-O-http://valami1:8000/valami128.mp3 | madplay -
wget-q-O-http://valami2:8000/valami128.mp3 | madplay -
wget-q-O-http://valami3:8000/valami128.mp3 | madplay -stb
mert akkor elméletileg egy usb hangkarival netrádiót úgy belehetne üzemelni, hogy a qss gomb nyomkodásával váltogasson az előre beállított csatornák között, pl class fm, neo fm stb
mit szóltok hozzá? lehetséges?
-
suste
veterán
Gondolom switch módba is te állítottad, vagyis ua visszafelé.
Nem kell factory reset. Kérdés hogy mennyire másztál bele switch-elésbe, vagy pl. a wan portot átraktad-e lan-ra. Ha nem, akkor átdugod a wan-ba a cisco-tól jövő kábelt, és beállítod a Luci/Hálózat/Interfész/wan-t (DHCP), a Luci/Hálózat/Interfész/lan-nál (STATIKUS!) meg beállítod, hogy ne egyezzen a cím (pl ha cisco 192.168.0.1, akkor a tplink 192.168.1.1).
Ott lehet egy kis kavar, ha a cisco is 192.168.1.1, mert a tplink-ben az usb-s megosztás is erre a címre van téve......szóval akkor ha lehetséges, akkor a cisco-ban kell váltani 192.168.2.1.-re......ezt majd Alex elmondja jobban szerintem.
Ha meg van a WAN és a LAN beállítás akkor már csak a forwardok kellenek. A vinyóhoz nem kell hozzányúlni![ Szerkesztve ]
-
klrt
tag
Sziasztok!
Segítsetek! Transmission remote-gui nem csatlakozik a dyndns-es címemmel. Viszont, ha az aktuális ip címmel próbálom akkor igen. A webes felület jön a dyndnsel is.
A transmission remote gui 4.0.3
köszi![ Szerkesztve ]
-
-
F34R
nagyúr
HY
sikerult megcsinalnom a qss gomb transmission leallitast ami lecsatolja a meghajtot is . Olyannal esetleg nem lehetne kiegesziteni , hogy ujboli megnyomasra csatolja es inditsa tm deamont?
-
Tamy
senior tag
Esetleg valaki aki OpenWrt-t használ lenne olyan kedves, és megosztaná velem ezeket a fájlokat:
/lib/libnsl.so.0
/usr/lib/libnsl.so.0Szerintem a kettő ugyanaz, de ki tudja. Hátha így elindulna a vsftpd is.
-
Tamy
senior tag
Ha az ftp felhasználónak engedélyezem a helyi belépést, akkor ftp-n is be tud lépni, ellenkező esetben viszont nem. Valamiért nem veszi figyelembe a pureftpd.passwd fájlt, helyette a passwd-t használja. A configban minden alapon van, és sok állítási lehetőség amúgy sincs. Azt gondolom a felhasználó felvételénél ronthatok el valamit, ahány oldal annyi féle képen van leírva... Arra viszont nem magyarázat, hogy bármelyik helyi felhasználó beléphet.
Jól elcseverészek magammal, lassan blogot is írhatnék.
-
tomi319
tag
Sziasztok, lenne egy komoly problémám. Pár napja felraktam a dd wrt-t a routeremre és az az ötletem támadt, hogy jó lenne ha használható lenne a jobb oldali kis gombocska pl wifi be-ki kapcsolására. De sajnos nem nagyon akar összejönni ugyanis ssh-t engedélyeztem majd felléptem root felhasználóval, de nem enged mappát létrehozni, fájlt létrehozni, de még módosítani sem (vi-vel). Valamit még bekéne állítani? Vagy mért csinálhatja ezt? már második napja próbálkozom vele...
-
raidx
őstag
Mostanában valaki éjszaka azzal szórakozik, hogy lekapcsolja a főkapcsolót a házba (60 lakásos társasház). Én meg kezdhetem elölről a beállításokat. A "lighttpd + php5 + sqlite3" -at szeretném beüzemelni de így nem jutok a végére. Mi a trükkje, hogy ezek megmaradjanak?
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
Tamy
senior tag
Rájöttem, hogy a root be tud lépni ftp-n, pedig ő nincs is felvéve ftp felhasználónak, az ftp user viszont nem
Felhasználónak egyébként bárkit elfogad, nem létezőt is, csak a jelszónál visít. Ezek alapján szerintem a felhasználót állítom be rosszul, a jelszó elég egyértelmű. Viszont azt akkor sem értem a root miért léphet be.
[ Szerkesztve ]
-
válasz vargalex #31943 üzenetére
Magyarán pakoljam vissza a tplinket router üzemmódba.
És ezt hogy tudom elérni? Factory reset? Vagy akkor már dobjam rá az új firm-et?
Ha ez megvan, akkor a most használt vinyót újrapírtícionálás nélkül be tudom üzemelni?Nálam ilyen a hálózat (és ezen nem is akarok változtatni):
Ha a tplinket router üzemmódban használom, akkor is el tudom érni a mögé kötött vinyót? Az itthoni cuccaimról és netán távolról (az irodából) is?
(#31942) suste
Igen, azt a régit. Még februárban tettem fel a tplinkre.
[ Szerkesztve ]
-
Tamy
senior tag
válasz vargalex #31943 üzenetére
Erre esetleg nincs valami ötleted? Firmware fordításon kívül más megoldás nincs? Ha a hiányolt fájlt megszerzem, és bemásolom a megfelelő helyre az gondolom nem segít.
Közben próbálkozok a pure-ftpd beállításával is, bár egyelőre csak virtuális router alatt, de ha csatlakozni próbálok, akkor valamiért a jelszó bekérése után hitelesítési hibával kidob. Mi lehet a baj? Kérdés persze, hogy ez hajlandó lenne-e elindulni élesben, de amíg itt nem sikerül bekonfigurálni, addig nem akarom telepíteni.
-
törölt tag
-
válasz vargalex #31937 üzenetére
Akkor az nem működik, mert itt egy perc alatt vagy 20x próbálkozott.
Lehet azért, mert switch-re van állítva a router? (a tplink egy cisco t-home modem/router mögött van és négy port van forwardolva - 21, 22, 9091, 21234)
Ha igen, hogy lehet kivédeni?Titkosított FTP-t tud a firm?
-
zsül555
csendes tag
Sziasztok!
Kis problémám akadt a mountolással:
1043+vargalex114+usb_500_FAT32
A gyári fw-vel a win és linux is rendesen látta könyvtár/fájl neveket, de már nem.
Gondolom a a csatolásnál használt paraméter lehet más, most a defaults van:
/dev/sda1 on /mnt type vfat (rw,relatime,fmask=0022,dmask=0022,codepage=cp437,iocharset=iso8859'-1,shortname=mixed,errors=remount-ro)
-edig =utf8 volt nálam az fstab-ban-,
az idézett részt átmásoltam, átírva =utf8-ra, de látszólag semmi változás.Feltételezem ez is hozzájárul a miniDLNA problémámhoz (vagy nem), mert az sem gyűjti ki valamiért a teljes média tartalmat:
A miniDLNA szolgáltatás aktív, 0 hang, 67 videó, 2258 kép fájl található
pdig sokkal több van...
Sajnos az LG Tv csak a FAT32-est ismeri, csak ezzel megy, és (szervíz szerint) a nem FAT32 HDD okozta hogy nem láttam a teljes média tartalmat, pedig ígysem...Kérnék kis segítséget, hogy mit kéne másképp írni csatolási beállításokba, vagy valahová.
köszönöm!
up4300+vargalex115+usb hdd > Lubuntu kezdő (mert win-hez szocializálódtam)
-
Ursache
senior tag
Valaki tudna adni egy nirmális fw-t? Talán vargalex lesz a nyerő? Tegnap óta meghülyült ez a trágya. Openwrt backfire 10.03.1 van rajta, és azt csinálta tegnap reggel, hogy hogy wantól nem kapott ipv4 címet, stop, connect, semmi, reboot, semmi, akkor elosztó ki, be, valami. Connctelt, majd 5 perc múlva megint beszart.... Elutaztam. Hazaértem estére, minden rendben volt mostanáig. Megint ezt csinálja, azzal a különbséggel, hogy most egyáltan nem tud csatlakozni... Bármit csinálok... Elő kellett keresni a régi routert, ezzel meg full jó... Valakinek valami ötlet? De linket mindenképp szeretnék kérni
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
Valaki elkezdett bepróbálkozni:
Oct 7 09:17:43 OpenWrt authpriv.warn dropbear[8284]: Bad password attempt for 'root' from 86.110.187.218:49955
Oct 7 09:17:44 OpenWrt authpriv.info dropbear[8284]: Exit before auth (user 'root', 1 fails): Disconnect received
Oct 7 09:17:44 OpenWrt authpriv.info dropbear[8404]: Child connection from 86.110.187.218:50166Nem lehet ezt úgy beállítani, hogy ha kétszer elrontja a root jelszót, akkor kitiltja az IP-t?
-
törölt tag
Üdv!
Nem találtam érdemben a MR3420-assal foglalkozó topikot, szóval inkább ide teszem el: tehát adott egy MR3420, rádugva egy hdd, azon 1 gigás swap, a többi ext4, extroot-al az OpenWrt(attitude_adjusment 12.09beta) azon is, mindennel ami kell. 25/5-ös nettel viszont a rajta lévő transmission csak kb fele sebességgel tölt, mint amit a sávszél bírna (és a noti bírja is), memcahce-el kicsit javul a helyzet, de csak kicsit (memcache nélkül max 1.5MB/s, memcachel max 2MB/s). Az SoC bír ennyit, vagy valamit még reszelgetni kellene rajta?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz vargalex #31901 üzenetére
Végre sikerült elérnem a másik routert!!!
1: Static routing-ot töröltem. Lehet hogy azzal is megoldható, de nekem sehogy sem sikerült.
2: Luci/Hálózat/Tűzfal/Rules: Hozzáadás:
Név : Linksys DDwrt
Forrás zóna : LAN
Protokoll: Bármelyik
Cél cím : 192.168.3.100 (ez a címe a 2. routernek)
Művelet : Elfogadás
Advanced :
Cél zóna : Linksys (ebben a vendég zónában van a 2. router)
3: És így, ahogy gondoltam, nem kell a Linksys DDwrt-ben bekapcsolni a távelérést sem, mivel belűl hívom meg.Ilyen átirányításnál is csak az odaút van nyitva ugye? Tehát ezzel nem nyílt meg a vendég háló a LAN felé?
-
suste
veterán
1: Nem ismerjük az Edimax routeredet és a szoftevrét sem, hogy tud-e kliensként kapcsolódni wifi hálózathoz. A Tplink -> Edimax kapcsolat-hoz ez kéne.
2: Az biztos hogy működik, hogy: NET -> Edimax -> Tplink, mert ez a router tudja ezt a vargalex féle, vagy akár más nem gyári FW-vel. A gyári FW-t nem ismerem ehhez sem, azt majd más megmondja.(Egyébként én is pont most üzemelek be egy hasonló hálózatot.)
[ Szerkesztve ]
-
Liar
tag
Sziasztok,
elnézést, ha ez ki lett már beszélve, de hiába használom a keresőt, nem találok rá.
A következőt szeretném megoldani.
Vettem egy médialejátszót (Egreat R6A-II), aminek van ethernet bemenete, nagyon szépen lejátssza a megosztást, ha összekötöm a routerrel (vargalex v1.02.1). A gondom az, hogy a TV egy emelettel feljebb van a hálóban, ahova viszont csak 30-35 méternyi kábellel tudnék felmenni. Arra gondoltam, hogy a régi routeremet beüzemelném a médialejátszó mellett (Edimax BR-6204Wg) és wifin menne fel a net. Lehet olyant, hogy a régi router wifivel csatlakozzon a netemre, és azt vezetéken tovább ossza? Szájba rágós magyarázatért (vagy leíráshoz irányításért) hálás lennék. -
doberman
senior tag
... a francba... ezt az oldalt "kár" volt nekem megmutatni... szinte hihetetlen mennyire "fel lehet okosítani" ... hirtelen nem találom de találtam már megoldást SDR rádióra is... (aki nem tudja: usb-s dvb-t-s vevő kb 100Hz-1 gHz közötti rádió vevő -am,fm,wfm.... igazi rádióamatőr csemege..) bocsi az off -ért.
azért természetesen köszönöm!
z8lnu
-
TonTomika
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 1043ND routerem, pár hónapja frissítettem a gyári FW-t (nem tudom, hogy melyik volt rajta, de egy elég régi) a szintén gyári 3.13.12 FW-re, és azóta csak a bajom van vele. OS X és iOS alatt nem működik megfelelően a wifi. Semmi extra beállítást nem eszközöltem a routeren, mégis van olyan honlap, amit hosszas töltés után nem hoz be, viszont ha a modem wifijére csatlakozok akkor bejön minden. Egy szó mint száz, mennie kell.
Gondoltam, hogy felteszem a vargalex féle openWRT-t, letöltöttem a legfrissebb verziót, (openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory_vargalex_1.1.4.bin) de nem hajlandó lefrissíteni a firmware upgrade menüben. "Please choose a file to upgrade!" hibával nem kezdi el a frissítést.
Mi lehet a probléma? Mit lehetne tenni?
Előre is köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
-
Tamy
senior tag
Sziasztok!
Felraktam a Gargoyle firmware-t, majd be akartam állítani az ftp-t, de a vsftpd indításánál a következő hibaüzenetet kapom:
vsftpd: can't load library 'libnsl.so.0'
Ilyen csomagot nem találtam, mit kellene telepítenem?
-
raidx
őstag
válasz doberman #31915 üzenetére
Windows alól igen (a kamerába van a mikrofon), gondoltam, a Linux sem butább de eddig csak USB-s hangkártya életre-keltését találtam. Ha lesz időm kipróbálom mert ugye más hangkártya nincs a routerbe.
Még a Motiont nem sikerült beüzemelni meg a szkenneremet. A szkennert látja a rendszer de valami beállítás hiányzik vagy nem jó.Itt egy érdekes oldal, hogy miket lehet az OpenWRT-vel vezérelni.
[link][ Szerkesztve ]
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
Következő kérdés: titkosított FTP-t tud a kicsike?
-
suste
veterán
válasz vargalex #31901 üzenetére
1: Most hogy mondod, a DDWRT-ben megadtam a router címének a 192.168.3.100-at, vagyis így lehet nem is kér DHCP-n.
2: Megoldódott egy wifi restarttal
3: Köszi, hogy megnézed! Ha nem megy ezzel a static route-tal, akkor forwarddal próbáljuk meg. Ebben az esetben pl hogy kívülről látható legyen a Linksys, a 192.168.3.100-nak a 8080-as portját kéne hova irányítani? Úgy kéne hogy működjön, hogy a külső.IP:8080 -at meghívnám, és erre bejönne a DDwrt oldala.
Ezen elgondolkodva egyébként az jutott az eszembe, hogy a static route-os megoldásnál minek kéne a DDwrt-ben bekapcsolni külső elérhetőséget a 8080-asra? Hisz ilyenkor belülről hívom közvetlen a saját belső címén,vagy nem? -
-
vargalex
Topikgazda
-
válasz vargalex #31908 üzenetére
Ezt a mondatot nem értem
De most nézem, hogy a Total Commander a /mnt-be lép be, úgyhogy az oké! Viszont innen vissza tudok lépni a root-ba.
Olyat nem lehet, hogy az ftp-n belépő csak a /mnt-t lássa (és az abban található almappákat)? Mint pl. az ftp server programok windows-on.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Az IP átállításhoz nincs köze a dolognak. A tűzfalban valóban vannak olyan szabályok, amik a 192.168.1.1 IP-re vonatkoznak, de mivel nálad switch-ként üzemel, így a tűzfal hatástalan (az a WAN-LAN forgalomra vonatkozik). A transmission webes felület megnyitása pedig az 1.02.1 verzióban még valóban így volt (azaz be volt égetve a 192.168.1.1 IP cím).
Alex
-
válasz vargalex #31906 üzenetére
Nem tudom annak van-e jelentősége, hogy bár a telepítő a 192.168.1.1 ip címet lövi be, én a switch-re állításkor (a t-home router mögé kötve) a 192.168.0.11 ip címet adtam neki. Erre a címre forwaldolom a megfelelő porokat a t-home routerben.
Mindeközben a luci-ban több helyen látom az alap fw címet (pl. a tűzfal beállításánál, a transmission fülön az "open web interface" is az alap címet akarja nyitni.[ Szerkesztve ]
-
-
Ma újra hadrendbe állítottam a tp-link-et (vargalex v1.02.1 (trunk, r29492)). Először visszaállítás, majd vinyó partícionálás a firmware eszközével. Utána, mivel egy t-home cisco router mögé került, a routerből switch-et csináltam. FTP jelszó, miniDlna, transmission beállítva, megy minden mint a kisangyal!
Egy gondom van:
Ha FTP-n belépek, függetlenül hogy belső hálózatról, vagy "kívülről" (pl. táblagépről mobilneten át), a teljes root mappát hozza be. Azt meg lehet oldani, hogy az FTP rögtön az /mnt mappába juttasson? Persze nem kliens oldali megoldást keresek, hanem valami Luci babrálást.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Modding és elektronikai kérdések
- Digitális Állampolgárság Program
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest