Hirdetés
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
tag
válasz csabsz13 #62409 üzenetére
Sziasztok!
Nemrég vettem egy V1.es 1043nd routert, vargalex féle openwrt van fent rajta.
Sajnos az alábbi hibákat produkálja, és nem igen jöttem rá a megoldásra, illetve, hogy szoftveres, vagy hardveres-e a probléma.
-nem érem el a routert böngészőből, de net van
-megszakad a net, csak az áramtalanítás segít
-megszakad a net és elmegy a wifi, de megjavul.2 router van a hálózaton, az első 1043nd kapja a netet, ez a dhcp szerver is, innen megy tovább egy 740n-be, ami csak switchként üzemel.
-nem érem el az 1043nd-t, de a 740n-et, ami mögötte van, igen.
Tudnátok esetleg segíteni, hogy merre keressem a hibát?
Köszönöm,
Üdvszerk.: nem válasznak szántam, mellényomtam csak.
[ Szerkesztve ]
Ha 24 órán belül nem reagálok, kérlek, pingeld újra a privát üzenetet.
-
-
chros
őstag
válasz csabsz13 #62137 üzenetére
"a 21234 port már forwardolva van a CISCO-n a TP-LINK fix IP címe felé"
Ha cisco meg mindig DMZ-ben van, akkor ez nem kell neked, sot az egesz tuzfalat kikapcsolhatod a cisco-n.
De innentol kezdve hogyom a tobbiekre a segitseget, nem jo, ho 3-an 3 felet javaslunk egyszerreEs ahogy headless irta, en is fix ip-t allitanek be a tplinknek, sok problematol megkimeled magad kesobb.
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
na pont ezt mondtam, hogy itt luciban ennek a beállítás teljesen jónak kellene lenni, ha a cisco címe a 192.168.0.1
pont ilyet tapasztaltam én is régebben, csak ott nem cisco volt, hanem másik gyártó routere (de ez lényegtelen is), és mégsem volt net a tplinken
ezért mondtam, hogy a tuti az, ha DHCP protokolra állítod a LAN-t -
Headless
őstag
Ne a cisco-t add meg dns-nek, lehet nincs dns szerver benne, azért írtam, valami külsős dns-t
8.8.8.8
8.8.4.4Ez a két google dns szerver.
Suste igen a protokoll beállítasra mondta a dhcp-t. És akkor ő is dhcp-n keresztül fog kérni ip-t.
De igazából.
Luci->hálózat->dignosztika és ping tesztet csinálj, mit ír van eléri a címet vagy sem? Ha eléri, akkor a routeren van net, vagyis jól van beállítva.[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
suste
veterán
válasz csabsz13 #62133 üzenetére
közben visszaolvastam, és láttam, hogy nem normál router üzemmódban használnád, hanem switch+AP -ként
ilyenkor az átjáró/dns -sel szokott baj lenni
legegyszerűbb megoldás, ha a Cisco dhcp táblájában felveszel a tplinknek egy fixált ip-t (ha még nem lenne ilyen), és a tplinken pedig átállítod a LAN interfészt DHCP módra (luci/hálózatok/interfészek/LAN szerkesztése, static -> dhcp, mentés alklamazás)
utána mennie kell a letöltésnek
a feltöltéshez pedig a Cisco-ban kell forwardolnod a 21234-et, ahogy arról már volt is szó
a tplinket a cisco-ban felvett dhcp címen fogod elérni[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz csabsz13 #62124 üzenetére
En a helyedben a tp-linket DMZ-be raknam a Cisco moge. Igy minden szolgaltatast ugy hasznalhatnal a tplinken mintha a Cisco ott sem volna (a wan es a dns kivetelevel). A cisco sajat topikjaban keress ra a dmz-re (annak idejen en is irtam rola, de mas is tobbszor).
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz csabsz13 #45535 üzenetére
ahogy már írták, szimplán szerencséd van, és pont olyan a kliensed amivel nem veszik össze a 1043 wifije
aki nem szerencsés azon teljes mértékben semmi nem segít
alapbeállításon legtöbbször még rosszabb openwrt alatt (legalábbis régi gyári fw-k alatt stabilabb volt maga a wifi, ellenben a router fagyott -jó kis választási lehetőség )
a wifi "G"-re butítása sokat segít, de akkor a 720P és jobbak már eleve esélytelenebbek
sajnos a már említett openwrt-s belepiszkálás sem működik mindenkinek (én is beraktam, de azóta is van DMA hiba a logban) -
Kicsirics77
veterán
válasz csabsz13 #45539 üzenetére
ehhh pedig háromszor olvastam el mit írtál,mégsem sikerült kivennem
hardveres nincs max a környezeti tényezők,bár az is tény,hogy melegedés hatására a tulajdonságok megváltoznak az elektronikai elemekben de ennyire nem lenne szabad szembetűnőnek lenni.
itt inkább az lehet,hogy konfigurálási probléma állhat fent.
mondjuk alapból nem nézek filmet wifin,max kábelen.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
csabsz13
aktív tag
válasz csabsz13 #41020 üzenetére
elnézést, közben kifutottam a szerkesztési időből.
a lényeg, hogy valamiért nem reboot-olt megfelelően az eszköz a LUCI-ból indítva, így egy áramtalanítás és újra áram alá helyezés tökéletesen rendbe hozta a rendszert, beleértve a csatolt vincsit is, újra megvannak a transmission adatok és az egyéb könyvtárak és azok tartalma!AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha
-
suste
veterán
válasz csabsz13 #40982 üzenetére
na ez a csatolási pontok úgy ahogy van rossz
az egész vinyó a "/"-be van mountolva, az mnt-nek beállított sda3 meg nincsen felcsatolva
én kipróbálnám azt, hogy kikapcsolod a routert, lehúzod a vinyót, és vinyó nélkül elindítod csak a routert
majd vársz hogy teljesen magához térjen a router, és utána dugod csak rá a HDD-t
ha nem tér észhez a rendszer (sda1=swap, sda3=mnt), akkor kézzel kell felcsatolnod őket
a swap-ot egyszerűen csak beállítod (pipa be, sda1, mentés és alkalmazás)
az sda3-at szerkeszted (mnt, ext4, mentés és alkalmazás)
az extroot helyrerakása macerásabb dolog, valamikor régebben alex leírta hogy mit kell tenni hozzá (pár parancssor asszem)
extroot-ot egyébként használod? mert ha nem, akkor már elég az is, ha helyreáll az mnt-s csatolás meg a swap, és akkor látni fogod a dolgaidat, és a TM is menni fog rendesen[ Szerkesztve ]
-
cimp
senior tag
válasz csabsz13 #33066 üzenetére
Az előttem szóló Vargalex OpenWRT buildje van fent két routeremen is. Nyugodtan állíthatom, hogy minden különösebb felkészültség nélkül konfigolható. De ha elakadsz akkor a legkompetensebb ember (ide egy kis dobpergést képzeltem), maga ALEX! tud itt segíteni!
Innentől adott a fájrendszer is. Alex fw-je tartalmaz egy hdd formázó tool-t ami készre főzi a cuccot, és már csak fogyasztani kell. De legegyszerűbb ha elolvasod a blogját.Gyárit vissza lehet tenni, csak vigyázz mit teszel fel. Nehogy neki ugorj és letöltesz egyet és telepíted, mert téglásítod a cuccot. Előbb kérdezz, valaki segít, hogy melyik gyárit tudod feltenni open-re.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
cimp
senior tag
válasz csabsz13 #33061 üzenetére
A mostani kábelproblémád szerintem bőven fölötte van a gyári fw és főleg ntfs fájlrendszer együttes tudásának. Tehát akár fénysebességű kábelt is odatehetsz a hdd elérese nem hiszem, h jobb lesz. A gyári csak ntfs-t kezel, tehát itt javítani nem nagyon lehet. OpenWRT viszont nem szereti az ntfs-t. De nem is kell szeresse, ha nem akarod leszedegetni róla a winyót és hurcolni. Akkor viszont tényleg el lehet érni a 10-12 MB/s-et.
Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
cimp
senior tag
válasz csabsz13 #33055 üzenetére
Sok mindentől függ!
1-2 MB/s -től 10-12 MB/s -ig Sokminden lehet.
Több hozzászólást találsz a témában ha visszakeresel.Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
Begi
senior tag
válasz csabsz13 #33055 üzenetére
Szia,
A CAT5-ös kábel csak 100Mb/s sebességre képes. Gigabitre Cat5e vagy Cat6-os kábelt kell használni.
Második kérdésedre pedig a válasz az, hogy attól függ. LAN sebesség a kérdés vagy Wifi? Milyen fájlrendszer van a külső vinyón/flash drive-on?
OpenWRT + ext4 LAN oldalon olyan 10-12MB/s körüli értéket ad.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kuponkunyeráló
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Clevo N750BU(Terra 1542)15,6 FHD LED, I5 7200U,4Gb DDR4,uj 120Gb SSD,jó akku, töltő
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest