Hirdetés
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz Kissapka #50291 üzenetére
kicsit belekeveredtél szerintem:
Összekötném a kettőt, a következő képpen:
1. router LAN-ból, 2-es router LAN-ba.2-es router, openwrtben:
Hálózat, WAN beállítások,akkor hogy is szeretnéd összekötni?
ha LAN-LAN, akkor minek piszkálod a WAN-t?egyébként a DYNDNS-t webes ellenőrzésre kell állítani, és akkor tuti hogy a külső IP-t frissíti le....
forward egyszer mindenképppen kelleni fog, így az 1esben kellenek a portforwardok a 2-es IP-jére switch üzemmódban is...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Kissapka #48880 üzenetére
Szerintem, ha otthon is van neki egy OpenWrt-s okos routere, és a mobilnetes kliens routerről létrehoz egy VPN kapcsolatot az itthoni routerre, akkor a tunnelen keresztül elérhető a távoli kliens router is, és természetesen a kamerák is! Ennek csak az a feltétele, hogy a mobilnetes router legyen a kliens, annak kell kezdeményezni a kapcsolatot, mert ugye szerver nem lehet! Értelemszerűen meg kell, oldani, hogy egy esetleges áramszünet után automatikusan visszakapcsolódjon a VPN-re, stb, stb..., mert ugye VPN kapcsolat hiányában nem lehet másképpen elérni, tehát eddig önállónak kell lennie!
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz Kissapka #48880 üzenetére
én csak azt nem értem, hogy ha külső IP ellenőrző oldalon ugyan az az IP mint a router WAN IP-je, akkor miért nem megy?
ha a net felöl is ez a cím látszik, akkor miért nem érhető el ezen? t-mobile milyen csavart tesz így bele?nem tudom volt-e szó róla, de vargalex alatt httpS -sel próbáltad kintről?
-
MODERÁTOR
válasz Kissapka #48876 üzenetére
Sajnos esélytelen! Ahhoz, hogy privát IP címen elérj bármit is a routeren, a T-vel kellene megegyezned, hogy legalább egy darab portot forwardoljanak a Te a privát IP címedre! Ezt meg, ha jól sejtem, nem fogod tudni megoldani...
Ez pont az a helyzet, amikor az otthoni hálózaton akarsz bármit elérni távolról, de ez ugye addig biztosan nem megy, amíg a routerben nem forwardolsz egy portot az adott eszköz felé, csak jelen esetben azt a router, amiben a portot meg kellene nyitni, a T felügyeli!
Ezen kívül csak úgy működhetne még, ha lenne egy ismerős (vagy saját net hozzáférés máshol), akinek van publikus IP címe, és megengedné, hogy egy VPN kapcsolatot hozzatok létre a két router közt, amin aztán "visszafelé" el lehetne érni a Te routered is, a publikus végpontról belépve! De gondolom ez sem járható út... Sajnos ez mindig nehéz helyzet!
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz Kissapka #48860 üzenetére
Szia!
Inkább azt nézd meg, hogy az Intruder2k5 által linkelt oldalon ugyan az az IP cím látható-e, mint LuCI-ban az Állapot oldalon a WAN interface-nál. Mert a T-Mobile-nál nem adnak publikus IP-t! Viszont a ddns-script a valós publikus IP-vel frissít (ami ugye esetedben szerintem nem az eszközé lesz)...
Alex
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
vargalex
Topikgazda
válasz Kissapka #34715 üzenetére
Hi!
A kitiltás időtartamát a Egyéni tűzfal szabályokban található
--seconds 60
definiálja (több helyen szerepel, érdemes lett volna egy konstansba kiemelni).
Illetve az itt található SSH, illetve FTP brute force védelemnek megfelelően megcsinálhatod akár a 443-as (HTTPS) portra is, így lesz logolásod is.
Alex
-
MODERÁTOR
-
Kissapka
csendes tag
válasz Kissapka #32988 üzenetére
Üdv!
Alex (természetesen) megcsinálta!
Immár én is egy 1043nd boldog tulajdonosa vagyok! Mint kiderült, az általam vásárolt panel valóban nem működött, így nem is sikerült volna. A routerről egyébként törölve volt a firm, de természetesen Alexnek sikerült újraflashelni.
Mindenkinek köszönöm a hozzászólást.
Alexnek pedig nagyon köszönöm, hogy türelmet,s időt szakított rám.
Nagy élmény volt személyesen találkozni, és nem utolsó sorban nagyon tanulságos!
Üdv; Kissapka -
Begi
senior tag
válasz Kissapka #32988 üzenetére
Ha működik a kábel rendesen, akkor mindenképpen kéne látnod a boot folyamatot a soros porton.
Kivéve ha teljesen halott az egész.
Sajna az hogy ha bedugod a LAN kábelt és látod hogy világit a led, az nem jelent semmit. Max annyit, hogy a fizikai illesztő működik a LAN porton. -
Feribacsi555
senior tag
-
MODERÁTOR
válasz Kissapka #32636 üzenetére
Én..? Bevallom őszintén, örülök, hogy megszabadultam tőle! Nekem valahogy nem nyerte el a tetszésem se az OpenWrt, sem pedig a TP-LINK! Isten ments visszatérni rá...
Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy amikor én szívtam a TP-LINK + OpenWrt párossal, akkor sehol sem volt még vargalex build!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Kissapka #32574 üzenetére
Szia!
Igen, megoldható, de maszkot, dns-t, és átjárót is állíts be! Utóbbiak...
Maszk: 255.255.255.0
DNS: másik router IP címe, vagy a külső DNS szerver címe
Gateway: másik router IP címeDe az is megoldás, ha a másik routerben statikus DHCP címet állítasz be ennek a vasnak!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Clevo N750BU(Terra 1542)15,6 FHD LED, I5 7200U,4Gb DDR4,uj 120Gb SSD,jó akku, töltő
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest