Új hozzászólás Aktív témák
-
spidersoft
senior tag
válasz
FrozenThrone #6235 üzenetére
Amikor bedöglött a vieokártyám egy másik, nagy nevű boltnál nekem is eltartott egy darabig... (kb. egy nap használat után döglött meg... szériahibás volt (asus cucore), retekmód melegedett. a cseredarabra ráakasztottam egy izmos hűtőt (Accelero S1, plusz egy venti), ami azóta is jól szuperál).
Kivizsgálják, hogy nem te cseszted-e el a kártyát (öntöttél bele kakaót, húztad túl, effélék), és ez nem a boltban zajlik
Van, hogy addig megy a dolog, hogy a helyi szervizből visszaküldik a gyártónak bevizsgálásra... aztán a bolt se fog a raktárkészletéből cseredarabot adni, hanem megvárja a direkt neked (vissza)küldött darabot, és azt küldi ki (lévén lehet, hogy javították, lehet, hogy újat küldtek). Ez mind idő... Türelem. De azért kérdezősködni lehet, hogy hátha hallottak a kütyüd felől, hogy épp merre kujtorog
-
spidersoft
senior tag
Iponékat etéren nem ismerem, de úgy általában a boltban rakott gépekben csodák szoktak lenni néha... több elkötéssel is találkoztam már, így ha hozzám kerül valami ismeretlen/nem megbízható kezek által szerelt gép, akkor első dolgom ránézni, hogy úgy nagyjából rendben van-e minden, és csak utána dugok bele tápfeszt
Nemrég volt pl. melóban egy gép, ami kollégának nem találta meg a pendriveot az előlapi csatlakozón, ellenben a pendrive fűtött, mint az ördög... oldala le: a tehetségesek, ahonnan véve lett a cucc a front panel USB csatiját az alaplapi firewire aljzatra dugták. Viszont itt a szabványt lefektetők is hülyék voltak, mert tökugyanolyan tüskesorja van a firefire-nek, mint az USB-nek, még a keypin is ugyanott van. Mondjuk oda van írva apró betűvel, meg a manual (amit ugye nem olvasunk el) is szólni szokott, hogy ne dugd rá, de hát mindenki lehet figyelmetlen... Egy pendrive mínusz.
-
spidersoft
senior tag
válasz
Nxn908xxx #6108 üzenetére
Úgy vettem észre, hogy nem szeretnek energiatakarékos módban indulni az eszközök, tehát ha húzott beállításaid vannak, akkor úgy fog minden indulni, nagyobb teljesítményfelvétellel. Aztán ha a standby miatt valahol van egy nem feltöltött kondi (pl. alaplapi VRM-ek környékén), akkor megrántja a tápfeszt, ami leesik, és lehet nem indul meg valami normálisan. Az alaplapod (TDP: 140W-ig) elvileg jó a procihoz (125W TDP), de húzásnál ki tudja mi történik a teljesítménnyel
Az is lehet, hogy emeltél az FSB-n, és valami teljesen kiszámíthatatlan dolog (pl. a PCI-E-re ültetett, integrált LAN) nem tudott megindulni, és szólt az alaplapnak, hogy neki most kényelmetlen így.
-
spidersoft
senior tag
válasz
Nxn908xxx #6106 üzenetére
Ez azt írja, hogy valami nem szeret olyan órajelen/szorzón/feszültségen menni. Amikor p2 500-asom volt, akkor nem hogy húzni, de kézzel pontosan az automatán detektált értékeket beállítani se hagyta, nem sikerült kideríteni, hogy miért
Ha húzás nélkül, automata módban megy, akkor menjen úgy.
-
spidersoft
senior tag
válasz
Nxn908xxx #6101 üzenetére
Ha bemégy a BIOS-ba, ott azért látni, hogy például 2002 éjfél van-e rajta
Monitorképre meg arra, amikor megáll és mondja, hogy nyomj F1-et. Ez már csak azért is jó, mert be tudod mutatni, hogy neked biz'isten csinálta, nyomdossátok addig, amíg nektek is elő nem jön, mert ezt kell keresni.
-
spidersoft
senior tag
válasz
spidersoft #6089 üzenetére
(senki?)
-
spidersoft
senior tag
válasz
Nxn908xxx #6097 üzenetére
Jellemzően 3V-os lítium elem, jellemzően CR2032. Vagy 2024, 2016, ugyanaz, csak más a magassága (meg nyilván a kapacitása). Számtech boltban, bevásárlóközpontban, órásnál, mindenfelé kapni. 80-300Ft
Új cuccnál nem láttam még olyat, de akár még az is lehet, hogy oxidos az elemtartó. Ha az órát nem felejti el, akkor viszont valószínűleg nem elembaja van... lehet kábelezési hiba, valami koszos foglalat, vagy tápellátás is (alaplapi VRM vagy a tápban valami nem kerek). És igen, gyakran induláskor szokott hibát okozni, hiába terheléskor várná az ember, bár akkor a BIOS-ig se biztos, hogy eljut a gép... Ha tudsz, akkor érdemes egy fotót készíteni a monitorképről, amin látszik minden, hátha az segít (meg elküldheted az eladónak is, hogy ni, ezt csinálja). Ha elvált erről a képről, mielőtt fotózhatnál, akkor a megfelelő pillanatban a PAUSE gombbal valszeg meg tudod fogni (és egy bármelyik másik nem-módosító gombbal ki tudsz jönni a pillanatálljból).
-
spidersoft
senior tag
Üdv! Nem leltem a honlapon, így itt kérdezném, hátha valaki még emlékszik rá: melyik futárbrigád szokta a kiszállítást intézni? Délelőtt melóban vagyok, közben *egy órát úton*, aztán változóan 3-5-től meg itthon, ehhez kéne igazodni. Ha minden kötél szakad marad a pick-pack pont, bár az nekem körülményesebb, utiköltséggel együtt árban meg kb. ugyanott lenne... Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Építő/felújító topik
- Suzuki topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Formula-1
- LEGO klub
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Újszerű Samsung HW-R470 - 4.1-es hangrendszer wireless hátsó hangfalakkal és mélynyomóval
- Kedvező ár! Lenovo Yoga 260 laptop-tablet (12,5FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Kedvező ár! Lenovo L380 Touch laptop (14FHD/i5-G8/8GB/256SSD)
- Kedvező ár! HP Elite X2 laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós)
- Kedvező ár! HP Elitebook 830 G5 laptop (13,3FHD/i5-G8/8GB/256SSD/MagyarVilágítós)
- 104 - Lenovo Legion 7 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ) dokkoló
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest