-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nordik
őstag
válasz Atomantiii #159150 üzenetére
Én arra tippelek, hogy előkészítik így a terepet a gigás nethez. Vagy ahhoz megint másik kellene?
-
Nordik
őstag
válasz Atomantiii #159152 üzenetére
Én ugye magentaba vagyok tv+500as net, egyedül a TV változott és mégis cserélik a modemet. Mind1 igazából ha jobb akkor csereljek.
-
félisten
Ismét előjött a Technicolor porttovábbítási kérdés.
A feladatom tehát az, hogy tisztán telefonon, vizuális összeköttetés nélkül magyarázzam el egy teljesen járatlan személynek azt, hogy hogyan állítson be egy Technicolor egységen egy porttovábbítási szabályt.
Tulajdonképpen egészen messzire jutottam, de egy mező még nem akar jól viselkedni.
A WAN services ablakban vagyunk, a Protocol = UDP, WAN port = a kért OpenVPN szerver konfigurációban megadott portszáma, Destination IP = az OVPN szervert futtató eszköz IP-címe a LAN-on.
A LAN portnak szerintem üresnek kell lennie, a telefonon instruált személy szerint azonban ha üresen hagyja, mindenképpen megjelenik benne egy 113 szám. Ez szerintem elrontja a porttovábbítást, szerinte meg a mező nem lehet üres.
Egyetértetek abban, hogy itt nem lehet érték? (Az elérni kívánt eszköz a Technicolor LAN-jában van.)
Ha üresnek kell lennie, hogyan lehet üresen hagyni?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Exodius
őstag
Srácok!
Telekom-nál kötelező a mobilinternet, ha új csomagot szeretnék mobilból a régi helyett?
Honlapon egyszerűen nem tudom elkerülni, pedig semmi szükségünk rá.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Adott a Telekom által bekötött IPTV L csomagú előfizetés. A kiegészőknél ott az RTL+Actív és mögötte zöld pipával hogy Aktív. Alatta ott egy kód amit mikor beírok az RTL+ oldalon akkor azt kapom hogy érvénytelen kód.
Ilyenkor mi van ha még egyezer sem próbáltam meg a dolgot.
Illetve jól nézem hogy ez a része csak stream, tehát sima TV-n alapból nem fog menni csak telefon, tablet, számítógép/laptopon keresztül?
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
spiderpig820
aktív tag
válasz Marci112233 #159157 üzenetére
Szia!
Alapvetően stream, de egyes okos Tv-kre le lehet tölteni az appját, így tudod úgy nézni, mint például a netflixet. Samsungra nincs alkalmazás.
Androidos tv boxra is le lehet tölteni.4B
-
Marci112233
addikt
válasz spiderpig820 #159158 üzenetére
Sima IPTV van nekünk így a stream kihullik.
Viszont azt továbbra sem értem hogy a honlapon a saját előfizetéslén megadott kódot miért írja érvénytelennek, mikor azt írja az oldal hogy aktív a szolgáltatás. Számítógépen ránéznék ami TV-vel össze van kötve, de így hogy nem fogadja el a kódot nem tudok ránézni sem.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
fatal`
titán
válasz MaCS_70 #159154 üzenetére
Ez egy bug a felületen már száz éve, hogy az üreset kicseréli 113-ra.
Itt lehet érték, sőt ezen az eszközön kötelező is. Portokat lehet továbbítani a belső hálózaton másik portra is, pl. adott gépen a 3000-es portot kívülről az 5000-en érik el.
Normál esetben viszont ugyanaz lesz a két érték, így simán csak ugyanazt kell írni a LAN porthoz, mint a WAN porthoz.
-
Ciccuka
veterán
Valaki kapott ma Nokia nyomógombos telefont?
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Scale
őstag
Sziasztok, találkozott már valaki ilyen hibával telekomos régi (még nem androidos) boxnál?
[kép]Az elmúlt hetekben nem mindig működött már a tekerés funkció sem, mindig csak az élő adást engedte, kiírt valamit és visszaugrott az élőre, ilyenkor kihúzom majd ha lehűlt, eltelt pár perc akkor visszadugtam és idáig jó lett viszont most nem sikerül sehogyse életre kelteni..
Ahogy a képen látszik piros x alatta egy 5ös és bootolaskor se a szokásos jelenik meg hanem szürke háttér fogaskerék, stb..Kampec a beltérinek? Ha igen, akkor jókor így péntek este, hétvége előtt
-
Sumi
aktív tag
Sziasztok! Pár hónap után megint visszatettek cgnatba.. Ezt így pár havonta kérni kell, hogy vegyenek ki? Kicsit kényelmetlen lesz..
-
HDAdriano
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni modem értékekkel kapcsolatban, hogy ezek jók-e vagy kellene jelezni már szolgáltató felé, hogy gond van.
Utóbbi hetekben borzalmas packet loss-okat tapasztalok játékokban viszont speed.cloudflare.com vagy más sebességmérők nem jeleznek csomagvesztést vagy késleltetés növekedést.
Modem értékek
Válaszokat és segítséget előre is köszönöm! -
adika4444
addikt
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz HDAdriano #159173 üzenetére
Szia!
Modem áramtalanítás után sem javul a helyzet?
Modemértékek rendben vannak, kevés a hibás csomag, koax kábelen elvileg nincs nálad osztó, így a bejövő jelerősség rendben van, jól van a környéken beállítva az erősítő.
Nézd meg a modemnél (és a toldásnál) nem lazult-e ki az F csatlakozó. -
Mizol29
senior tag
Hello! Pár napja olyan jelenség van tv nézés közben hogy pár mp-re sötét lesz a kép meg valami hálózati szöveget ír ki, hogy szerverhez nem lehet kapcsolódni vagy valami hasonlót, gyorsan el is tűnik, utána megy tovább az adás. Ez egy nap többször is előfordul. Másik box-ra is kicseréltem, de annál is van. IPTV ISB2201 box-ról van szó. Nettel semmi gond nincs akkor mi lehet a gond?
-
Mizol29
senior tag
válasz Marci112233 #159163 üzenetére
Valszeg lejárt a kód, nekem is ez volt, chat-en kérsz másikat.
-
carr
őstag
válasz boborján2 #159148 üzenetére
VAN RAJTA ROUTER. ááááááááááá
ne okoskoggyámá Köszi. értem, h jót akarsz.
2 szintes a ház, ez a lófasz a lépcsőház aljáig tud elérhetően szórni, meg a felső szinten, de oda is inkább bedobtam 2db 100as switchet.
Alul meg egy archer van, az szór. de olyan falak vannak baszod, hogy a 3. szobában már nemhogy wifi sugárzás, de földsugárzás sincs.
Ja, Essejó: mondta telekomos arc is, hogy 6-7 30mp reset szokta helyretenni.
de hamar halnak. ehhez a 500as nethez (25 fel tiszta vicc), nem ad a telenyom sagemet. a 1000hez az volt de ott meg nem jött csak 400. akkor értelmetlen fizetni nekik az ászf-et. \./
360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
Mikiller
aktív tag
A TV2 Play Prémium van a TV M csomaghoz. Ezt hogy tudom aktiválni, hogy a smart boxon is tudjam nézni? Pontosabban aktiváltam a Telekom oldalán és ki is pipálta,mint az rtl aktívnál, de amikor elindítom a boxon a tv2 appot azt kéri, hogy írjon be egy kódot a tv2 weboldalán. De hova a fenébe? Az rtl-nél van az eszközeim kezelése a profilnál és ott kellett, de a tv2-nél nincs ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Ja b@szod te olyan falhoz akarsz WiFi-t amiken az pont nem megy át? Húzzál kábelt minden helyiségbe és mehet rá WiFi Ap.
Egyébként az a Sagem pont a nem 1000-es nethez való amit írtam.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
hardad
csendes tag
Sziasztok!
Régen 8 évvel ezelőtt Telekom ügyfél voltam, aztán váltottam Vidanetre mert egyszerűen nem volt 30mbitnél gyorsabb internet előfizetés a Telekomnál. Jelenleg is Vidanetes vagyok lejárt hűséggel(700mbit koaxon), szeretnék váltani vissza Telekomra, de a Telekom a mai napig 30mbit-et ad csak.Beszéltem két alkalommal is ügyintézővel, mondtam hogy Telekom kábelnetet szeretnék koax kábelen, mert az van jelenleg is csak más szolgáltatónál. Erre az a válasz jött többedjére is hogy nekik csak réz van erre címre, koax és optika nincs.
Létezik olyan hogy a jelenlegi szolgáltató "tulajdona" a koax amin jön a Vidanet szolgáltatása és azon keresztül nem szolgáltathat a Telekom, vagy csak egyszerűbb elhajtani a "parasztot"?
Nincs a Vidanettel jelenleg semmi probléma, csak olyan szinten elszálltak az árak 2-3 év alatt hogy a Telekom nagyobb TV csomag+ internettel olcsóbbra jön ki havonta majd 7.000 Ft-al.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
AnonymusX
senior tag
-
kecstama
tag
Szép napot!
Mitől lehet hogy gondol egyet a router és eldobja egy port kommunikációját?
A kapcsolat életben marad, érzékeli mindkét végpont hogy 1000/1000, de olyan mintha maga az adat nem menne át rajta.
(Ezáltal a net is elmegy)Logokban semmi, se a routeren se a switchen.
Pontos típust most nem tudok mondani, Sagecom és fekete
Eddig azt hittem hogy maga az optika szenved, de csak azon az 1-2 kimeneti porton csinálja.A switch meg egy tester hibátlannak véli a kábelt.
Telekommal már többszor is megtörtént a hibajegy felvétel, de vagy nem törődtek vele (klasszikus indítsd újra, világít -e), vagy csak nem jöttek ki
-
zeon.hu
nagyúr
Múltkorira visszatérve:
Nincs szabad tárhely az Android boxon, semmit nem tudok frissíteni, van ami el sem indul anélkül (pl Disney).
Összesen már csak 6 alkalmazás van telepítve (Max, Prime, Disney, Spotify, Fájlkezelő és a Send files to TV), ezek összesen kb 0.5 GB-ot foglalnak el (31 - 152MB) minden mást töröltem.
Mit tehetnék még (a káromkodáson kívül...) ?
#?*@&!
-
carr
őstag
válasz Essejó #159183 üzenetére
van kábel.
köszi, érdekes, mert azt adták az 1000nethez korábban... bekaphatja a telekom.
nembaj. most szétverem az ex konyhát, vakolok, falazok, aztán elkábelezek oda is lesz rajta még egy router. karácsonyfa lesz a hálózat otthon baszki.360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
lali303
tag
válasz zeon.hu #159192 üzenetére
Úgy csináltam: alkalmazások amit nem használok, mindegyiknél gyorsítótár törlése - ok- használt tárterület törlése -ok- alkalmazás tiltása.
Végül újraindítás,így szabad tárterület 2,2Gb.
Maradt alk. Telekom launcher, telekomTV, Kodi, Cx file Explorer,TV2 play.
A többi tiltva vagy törölve. -
Az 1000-es nethez Sagem 3890v3 vagy 3896 HGW-t adnak, neked meg 3686 ra kéne cserélni a Kaont. Bár az 500-as net mindenféle HGW csere nélkül elműködött volna az 1000-hez használt HGW-vel. Tehát semmi nem indokolta, hogy Kaonra cserélték, ha csak nem direkt szop@tás.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest