Új hozzászólás Aktív témák

  • snyper990

    őstag

    válasz polonic #146299 üzenetére

    Melyik részét oldaná meg?
    Én nem érzem úgy, hogy a DVB-I annyira csábító lenne. Nem látom, miért szuszakolná be minden szolgáltató a szolgáltatását egy plusz service layer alá, feladva az önállóságának egy jelentős részét. Szerintem nem fogják feladni azt a kontrollt, amivel most rendelkeznek. Nem igazán látom, miért lenne előnyös számukra, mi lenne benne az üzlet nekik. Akkora szolgáltatók vannak már, simán megállnak a saját lábukon is (pl. Apple TV, Amazon), egyeseknek saját platformjuk is van (pl. Alphabet-Google TV, Roku). Nem hiszem, hogy beugranának a nagy közösbe csak azért, hogy minden egységes és jól szabályozható/szabályozott legyen. Nekik pont az a kedvezőbb szerintem, hogy megvan a szabad mozgásterük, és a felhasználóikra erőltethetik a saját fejlesztésű megoldásaikat a vetélytársak kárára. Nem érdekük a szabad átjárás a szolgáltatások/szolgáltatók között. Mi motválná őket az alkalmazkodásra, amikor egyelőre hozzájuk alkalmazkodik a piac?
    Persze lehet, hogy félreértem a DVB-I lényegét, de én úgy látom, hogy a legnagyobb piaci szereplők részéről több hátránnyal járna az adaptáció, mint előnnyel. Legalábbis egyelőre biztosan. Még eszköz sem nagyon van jelenleg a piacon, ami támogatná...
    A Telekom részéről meg... hát, passz. Nem hiszem, hogy azzal könnyebben megbirkóznának, ha már ezzel sem megy... Meg egyébként sem lenne értelme egyelőre beleugrani szerintem, logikusan a kivárás a következő lépés, megnézni, hogy mennyire terjed el a dolog.

    #146300 Essejó: Eleve nem kábelnetről volt szó, hanem tévéadás továbbításáról... De biztosan képes lenne, ha kiépítenék annak ellenére, hogy drágább és kevésbé jövőbiztos, mint az optika; ha nem lennének környezeti behatások; ha épp a környéken senki nem oldja meg okosba', zavarszűrő nélkül, hogy még a régi CRT tévéjét berakja a spájzba, hogy le ne maradjon semmiről, meg amúgy is miért ne... Kicsit sok a ha. Közben meg ott van az optika, amin nemrég értek el mérnökök 1,53 petabit/s-os sebességet. Egyetlen szálon, olyanon, amivel már létező hálózatok vannak kiépítve...

    #146301 Apa+Fia: A többi streamingszolgáltató új, növekedési fázisban van, és nem kell szoknia, hogy már nem piacvezető többé... (Egyébként ezen is fut a sima androidos Netflix app, csak kissé korlátozott és körülményes a használata)

    #146302 Renwick: Ha behúzzák az optikát is, mi értelme mellette felfejleszteni a koaxot?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák