-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
otvoslajos #135356 üzenetére
Megoldható az is.
-
Kekmen
senior tag
'21 november 30. óta van szolgáltatásom, számlát még nem kaptam. Mi itt a trend, mikor szokták küldeni?
szerk.: Elektronikusan kértem, tehát a honlapon és az appban nézegetem. -
Thomas1
addikt
Sziasztok!
Adott egy Sercom Speedport Plus T-s router.
UPNP-t szeretném bekapcsolni rajta, de bepipálom, elmentem, azonban nem marad bent a pipa.
Újraindítottam, megpróbáltam újra, de akkor sem maradt bekapcsolva.
Mit tudnék tenni?
Köszönöm!
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Magenta 1-es csomagom van a Telekomnál, próbáltam a héten már többször is díjcsomagot váltani, de mindig ezt az ablakot dobja fel. Ez vajon mitől lehet? Én nem új szolgáltatást szeretnék rendelni, hanem a meglévőt változtatni. Ez valami bug? Előre is nagyon köszönöm!
-
salapp
addikt
Ha mostanában egyre gyakrabban, ma reggel már konkrétan van, hogy 10 másodpercenként, elmegy a wifi (csatlakoztatva, nincs internet/nem lehet csatlakozni ehhez a hálózathoz/nincs elérhető hálózat), az a kombinált modem-router hibája lehet?
-
törölt tag
Van arra megoldás,hogy csoportokba gyűjtsem a csatornákat?
Androidos tv-box van . -
Kiskutya
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del #135365 üzenetére
Így van csak ahogy fentebb írtam akkor mondják azt hogy te paraszt ne várj mert nem fejlesztünk arra.... Minden évbe azt a választ kapom hogy várjak mert lesz fejlesztés. A legutóbb október környékén kérdeztem rá akkor azt mondták 2022 áprilisig minden területén ahol van réz kábeles hálózat meg lesz az optika. Nagyon kíváncsi vagyok de sok esélyt nem látok....
-
Kiskutya
veterán
válasz
#33802016 #135360 üzenetére
Azzal hogy neked kábel tv van nekem mivel lesz jobb? Azt meg nem gondolod hogy 12 óra munka után család mellett még rohangálni akarok valakihez hogy egy filmet átmásoljak...... Sokkal kényelmesebb egy gombnyomás. Pl netflix. Engem csak az bosszant hogy hú de fasza ebben az országban minden erre rohadt nagy szakadékot vannak települések között. 4 éve visszamentem az időbe technikailag vagy 20 évet... És ígéret van cselekvés semmi....
-
-
törölt tag
válasz
satee76 #135362 üzenetére
Látnák hát... a netflix is így indult
És nézd mi lett belőleAmúgy, lehet neked szájönsfiksőn (direkt), de még most is vannak olyanok, akik netes streameket vadásznak, és reklám hegyeken verekszik át magukat, hogy lássanak ezt vagy azt...
Amíg mondjuk 10 éve órákat, vagy napokat kellett vmire várni, az most pár perc, nem hiszem, hogy ne lenne legalább 1 olyan haver pl... akár baráti akármi közben is... -akár youtube-ról akár máshonnan...
-
satee76
aktív tag
válasz
Kiskutya #135352 üzenetére
Azért fizetsz többet, mert nincs konkurencia...én tudom, nekem most fogják behúzni az optikát ami 1000/1000 lesz kábel tv-el és alig 1500 HUF-al több mint a mostani 30/1-es net gyorsítóval meg a családi SAT tv (én mondjuk 6 éve lakom itt és várom a csodát...ami most megtörténik...)
Boond:Azért ezt a letöltögetés dolgot te se gondolod komolyan 2022-ben. Meg a rack, pendrive-os szaladgálást máshol töltés, másolás...ez elment még úgy10éve...tán még esetleg a videó kölcsönzőbe is látnál "jövőt"
-
törölt tag
válasz
Kiskutya #135351 üzenetére
Te nem értesz engem. Nekem a kábel tv DVB-C (azaz koax). Tök mind1 annak van-e net vagy sem. A sat-nak is mind1, van-e net vagy sem, mert az meg műholdról kapja a jelet.
Egyedül az iptv az ami nethez kötött... De még ott is vannak lehetőségek..pl előre letöltöd. (nem iptv- hanem net esetén) és offline nézed. Esetleg máshol töltöd, és és nem otthon. Vagy megkérsz valakit... stb... ha karja vki meg tudja oldani.
"És akkor még arról nem is írtam hogy többet fizetek a szarért mint városban a minőségért kellene. "
Összességében nem sokkal több most az optika 1 gigabit, mint előtte volt a papíron 100-as, de gyakorlatban fele akkor net. -
Kiskutya
veterán
válasz
tobias40 #135358 üzenetére
Ha van valami ötleted szívesen fogadom írj privátba. Mar 4 éve szenvedek ezzel a fos nettel és minden évbe csak annyit kapok hogy várjak mert lesz fejlesztés. Legalább mondanák azt hogy szarunk arra a településre ha ennyire fontos a net akkor költözzön el mert soha nem lesz normális net.
-
válasz
otvoslajos #135353 üzenetére
Szia!
Bridge módba nem tudod, itt olyan lehetőség van, hogy bekapcsolod a PPPoE PT módot és a saját routered (is) betárcsáz.
Találsz még esetleg olyan infót, hogy az ONT-n direkt rosszul kell megadni a belépéshez szükséges felhasználói adatokat, akkor az nem tárcsáz, de ezt helyén kell kezelni. -
otvoslajos
csendes tag
Sziasztok! Hogyan tudom a Technicolor FGA2233 routert bridge módba kapcsolni, vagyis, hogy a saját routerem irányítsa az internetet?
-
Kiskutya
veterán
válasz
#33802016 #135350 üzenetére
Képzeld moziklubb sincs mivel ip tv-re a sávszélesség miatt nem lehet előfizetni. (kábel tv sincs így hátha érted) A sat tv-t meg szintén nem fejlesztik már egy ideje. És attól hogy te elvagy a kábel tv-vel én szeretném élvezni a többi lehetőséget. Mindenkinek más a tévézési szokása. A minőségről nem is beszélve egy netflixen dolby vision-be atmos hanggal szerintem élvezetesebb a filmezés. (lenne ha lenne normális hálózat)
-
törölt tag
válasz
Kiskutya #135347 üzenetére
A sat tv az nem kábeltv... (techni9logiailag más). Az, meg hogy kinek mire jó... az már egyéni soc probléma.. nekem elalvásra biztos nem...) Csak azt mondtam, hogy nem csak a net létezik lehet attól függetlenül is élni, és találni dolgokat...
Volt hbo go-m... lehet nekem voltak "nagy elvárásaim", de hogy 1 db azaz 1 darab műsort sem találtam rajta... az azért durva... jobb híján néztem egy 10 perces rövidfilmet, amit már láttam.
Telekom moziklubjában több érdekesség volt, mint a hbo go-n. (pár évvel ezelőtti a hbo go story).
Nem kell jönni feltétlen ezzel, hogy van ezer+1 streaming... ez esetben pl a kábeltv-n előbb találtam volna vmit, ha annyira akartam volna... (nem csak rtl stb létezik ám).
-
tobias40
veterán
válasz
snyper990 #135345 üzenetére
Megtudja nézni hogy merre vannak a tornyok a házához közel,nálam működött és a sebesség is jó volt,talán havi 5000 ft-ért korlátlan nettel,nem rossz sztem ha nincs jobb megoldás.
Persze az csak akkor derül ki ha kipróbálja de ha közelben van adó torony akkor jó eséllyel működik,mert vidéken nem annyian használják ilyen célra...
Ez az én véleményem... -
Kiskutya
veterán
válasz
freeknight #135340 üzenetére
Ez az nálam is réz kábel van. Ha lenne 4g gyorsítás meg az is jó lenne de ahogy írtam az is gyenge! Még a netflix se bír jönni 15.56-on max 11-en....... Már rég megoldottam volna valami jó mobil nettel de így.... És egyre fájóbb a gyerek egyre többet néz mesét YouTube-on és már a mi filmezésünk kilőve! Kész kőkorszak az egész!
-
tobias40
veterán
[link] Erre vki esetleg?
-
törölt tag
válasz
Kiskutya #135334 üzenetére
A környéken tavaly, majdnem minden településen megjelent az optika, vagy épp kivitelezés alatt volt. Persze akad néhány kivétel, mint pl az egyik szomszédos település... Volt a telekom oldalán egy oldal ahol be lehetett írni a települést, és ha kidobta, hogy lesz vagy ilyesmi... akkor előbb utóbb lesz... (igaz nálunk is évekbe tellett), de végül ténylegesen megvalósult.
Itt pl a városban nincs is elvileg ilyen hálózat, vagy max kis részén, sőt van olyan része a városnak, ahol ki sem hozzák, mert nem éri meg, pont múltkor panaszkodott vki.
-
freeknight
őstag
válasz
Kiskutya #135338 üzenetére
6ezres borsodi kisvárosban lakok, évtizedekig réz volt mindenhol, 2017-ig semmi fejlesztés nem történt, ADSL-en nyomtam. SZIP program keretében PR-Telecom EU-s pénzből felújította a koax hálózatát (talán netet soha nem is szolgáltattak róla), a környező 200-500 fős falvakban meg mindenhol kihúzták az optikát, mire az emberek elkezdtek átkötni, a Telekomnak hirtelen fontosak lettünk és saját pénzből idén nyárra az egész kistérséget beoptikázta, ráadásul kiemelt csomagokkal, akciósan üzemelnek.
5 éve én még nem gondoltam volna, hogy ennyire el leszünk kényeztetve, de elég durva fejlődés történt. De ez sajnos nem napok alatt megy végbe.
Egyébként igen, észrevehető, hogy a rézkábeles területek fejlesztését veszik előre, ami érthető is, határeset ugyan, de a koax még teljesen megfelelő. Nekem geforce now kivételével mindenre elég volt a Docsis 3.0, persze nem vagyok youtuber, meg nincs olyam munkám, hogy naponta 10 gigákat kellene feltölteni.
Van egy érzésem, hogy a tv-stream miatt is elsődleges a rézkábelek lecserélése mindenütt a Telekom számára, érezhetően nekik van a leggyengébb minőségű tv adásuk, gondolom a VDSL és főleg az ADSL (nálunk is az volt, ismét, 2021 nyaráig, egy 6ezer fős városban) nagy bottleneck a stream bitrátájának emelésében. -
Kiskutya
veterán
válasz
Ear001 #135337 üzenetére
Akinél normális a hálózat az biztos nem fog panaszkodni. Nyilván ha még mindig Nyíregyházán laknék engem se érintene és nem is tudnék róla hogy mennyi háztartásban van még az ősrégi megoldás arany áron. Így még fájóbb hogy tudom milyen egy 1000es net meg milyen a 15m amivel 4 éve szenvedek és csak ígérgetik a fejlesztést.
-
Kiskutya
veterán
Pont ez az mindenki a kisebb települések felzárkoztatásáról beszél meg hogy a nagyobb városok ne legyenek leterhelve költözzünk kisebb településre. Falusi csok és még sorolharnám. Főleg hogy a 21. századba milyen fintus az internet. Gondolom az EU is nyomja a lóvét fejlesztésre és semmi változás. Ráadásul úgy látom itt is az számít hol lehet több pénzt lenyúlni.
-
Kiskutya
veterán
válasz
snyper990 #135317 üzenetére
Nekem 4 éve ígérik a fejlesztést természetesen olyan helyeken is már van optika ahol jó a 4g hálózat nálunk meg szar mindkettő. Elég sok fiatal lakik itt nem hiszem hogy csak nekem kellene....... Elég gáz hogy többet fizetünk mint a nagyobb településeken és kB 15 éves a technika legalább is Nyíregyházán nekem már ilyen netem volt 15 éve...
-
tobias40
veterán
Ha a saját Asus routerem az ONT mőgé van téve AP-ként akkor nem tudom az Asus vpn-t használni,igaz?
Sajnos az ONT nincs vpn és néha jó lenne.....Ha van rá jó ötlet,szívesen fogadom!
-
Voice24
őstag
Hali!
Más nem tapasztal olyat mostanában, hogy az RtlKlubHD csatorna hangja pár percenként megszakad? Csináltam ma áramtalanítást a boxon, de nem oldotta meg. Más csatornánál még nem vettük észre. Hdmi-n keresztül soundbaron szól a hang, de ha azzal lenne gond, akkor minden csatornán egyformán csinálná, és ha pl. youtube-ot vagy Netflixet nézek, ott sincs ez a hiba. -
törölt tag
Nyugi, engem is körbelőttek optikával.
A szomszédos települések így néznek ki.
-optika
-optika
-optika
-optika
-dsl
-optikaNálunk meg koax, és mivel 1000/25 a max szerintem tutira hozzá nem nyúlnak még egy olyan 6-8 évig.
Nem is lenne baj ha hegesztenének vagy 100-150 megabit feltöltést. (lefelé nekem a 250 mindenre is elég). De nem fognak mert a koax fejlesztéseket is kukázták.
Úgyhogy szerintem ez sakk-matt a községnek (nekem) -
snyper990
őstag
Erre kaptak támogatást, ez van. Lehet, hogy ezeken felül terveznek máshol is fejleszteni. Ahogy Kaba fórumtárs is írta, utána kell érdeklődni hivatalos forrásból (ez a fórum nem az). Viszont a koax hálózat fejlesztése most úgy tűnik, nem prioritás. Nem írtad, hogy nálad az van-e, vagy még réz
-
snyper990
őstag
Ha rézhálózat lecseréléséről van szó, itt elérhető egy majdnem 2 éves táblázat, ami alapján idén április végére tervezték a rézhálózat lekapcsolását elég sok helyen. Hogy lesz-e belőle valami, azt nem tudom, elég nagy a csend, de mifelénk elvégezték a cserét. Nézd meg, hogy a Te településed rajta van-e a listán, illetve ha igen, milyen technológiára tervezik cserélni
-
Puro
aktív tag
Sziasztok,
Tudtok esetleg egy olyan listát, amin szerepel, hogy merre terveznek optikai hálózatot létesíteni? Érdekelne, hogy errefelé lesz-e valami belőle vagy városba kell költözni a gigabites netért -
Renwick
őstag
válasz
LimaBravo69 #135311 üzenetére
Passz, hogy ez mitől lehet, de az azért kiderült, hogy nem áramhálózati/táphiba, mert akkor itt más szerepelne.
-
Renwick
őstag
válasz
LimaBravo69 #135307 üzenetére
Ne a logot nézd, az általad mutatott system information lap alján van egy olyan, hogy “Reboot Cause”.
-
degec
senior tag
Nagy Tisztelet! Tudnátok segíteni plíz.. üzleti Magentásként, lövésem sincs nagyon lakossági Telekom, és főleg nem a Flipről. Kizárólag a tv részét nézve, mi a különbség ha szabad ezt itt megkérdezni.? (optikás terület vagyunk...)
Nagyon köszi ha valaki összefoglalná.. de duLván.. -
-
snyper990
őstag
válasz
LimaBravo69 #135304 üzenetére
Managementen belül Log Viewer lap
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Synology NAS
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Azonnali játékos kérdések órája
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- EA Sports WRC '23
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ZBook Power 15 G9 15.6" 4K IPS i7-12700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest