- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Netflix
- Direct One (műholdas és online TV)
- Windows 11
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
norba69
senior tag
válasz
Szondag4 #118147 üzenetére
A windows 10 tudja a link agregationt, meg a load balancingot is. A T által adott eszköz nem támogatja.
Ha olcsón akarod megvalósítani a teljes otthoni hálózat számára, akkor egy win10-es számítógépet kell három hálókártyával beállítani load balance-ra, és onnan ellátni a hálózat többi eszközét. Vagy megfelelő ismeret megléte esetén linux alapon még kisebb erőforrás igényű megoldás lehetséges.Alaplapi lan +1 kártya teljesen jó, nálam is így van megoldva, csak én két különböző (T-s + Digi) szolgáltatást fogok össze.
-
Szondag4
csendes tag
A háttértárral nincs gond, most vettem gépbe erre a célra egy kingston a2000-et
-
norba69
senior tag
válasz
Szondag4 #118143 üzenetére
Torrenttel egyszerű kihasználni.
A gépbe két hálókártya, két kábellel a t eszközével összeköt, a többit a kliens intézi.
Akkor kellenek bonyolultabb, drágább dolgok, ha nem torrenttel, vagy nem csak egy gépen szeretnéd kihasználni.
A link aggregationt a kábelek mindkét oldalán levő eszköznek támogatnia kell.
Sima 1G-s előfizetéssel jobban jársz, a letöltésnél 1-2 perc különbség van a 2G meg az 1G között, a feltöltés ugyanannyi mindkettőnél, és a gépedben levő háttértárnak is bírnia kell a nagyobb tempót. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Szondag4 #118143 üzenetére
Nem véletlen kellett megvalósítani drágán...
A Telekom ONT nem támogatja a link aggregationt gyárilag, ezért kell neked a load balance, amit meg nem az ONT-nak kell támogatnia, hanem annak az eszköznek, amelyikben van a 2 db gigabites port, amit az operációs rendszernek kell kezelnie.
Miért nem ebben a topikban keresel vissza, ahol már megoldás is volt rá?
[link] [link]Kérlek 5 percen belül használd a szerkesztés gombot, nem kell a saját hozzászólásodra válaszolni.
-
Szondag4
csendes tag
válasz
enginev3.0 #118141 üzenetére
Karantén alatti 4k szórakozási lehetőség minnél gyorsabb megteremtése
/aka torrent/
Mivel olvastam vmelyik topikban hogy ezt vkinek sikerült megoldania egy méregdrága routerrel, bátorkodtam fel hogy én is megvalósítsam, csak hát olcsóbban. -
Szondag4
csendes tag
Sziasztok,
Remélem jó helyre írom
Szeretnèm kihasználni 1 gépen a 2gbites netet. Próbáltam utánnanézni a dolognak, de sok esetben elveszítettem a fonalat a túlságosan szakmai szöveg miatt.
Minnél olcsóbban szeretném megúszni a dolgot emiatt kérdeznèm hogy a kedvezőbb árfekvésű 2 portos hálókártyák alkalmasak erre a célra (ha jól olvastam akkor a mágikus szavak a port bonding, link aggregation, de akárhogy kerestem rá nem sikerül rájönni hogy ezeknél működik-e)
Pl
DeLOCK 89944 Gigabit LAN-Adapter 2 port
DeLOCK 95258 miniPCIe - 2x Gigabit LAN adapterKöszönöm!
-
tobias40
veterán
válasz
Lajosnagy17 #118133 üzenetére
Szerintem nem volt ebben semmi sértő(kocsmai),kicsit túl reagáltátok a dolgot.
Leírta hogy mit tehetsz ebben az esetben és hova fordulhatsz panasszal.
Ezzel elejét vette annak hogy 200 hsz-en keresztül szidva legyen a szolgáltató feleslegesen...
Nem régen lettem telekomos,látom én is a hibáit de azért ismerjük el hogy optikai szolgáltatást jól csinálja az iptv-vel együtt és elfogadható áron!(magam nevében beszélek)
Én eddig 5500 ft-ért kaptam a 20 megás!! paraszt netemet,itt pedig fizetek 4400-at a 2000/1000 -ért.
Lehet hogy aki olyan helyen lakik hogy verekednek érte a szolgáltatók annak nem megfelelő a szolgáltatás de az tud váltani is ebben az esetben!(nálam nincs alternatíva)
A számlázás általában minden szolgáltatónál problémás,itt nekem nem volt még vele gondom.A számla végösszegét meglátod mikor elkészül és ha nem annyi amit ígértek neked akkor lehet panaszt tenni,én így csinálnám...
Jah,és a 1414-en elmagyarázzák a számlát ha nem érted, és ha nem úgy lesz ahogy mondta,ott lesz egy felvett beszélgetés amire hivatkozni lehet!Lehet a melegfront miatt ingerlékenyebb mindenki!
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
mrzed #118136 üzenetére
A weboldalon, amiről itt kép volt, az alapján senki nem fizet, az csak a kapcsolt csomag ára, amire a weboldal dob egy árat.
Online ugyanúgy kapsz egy PDF fájlt, amiben minden részletezve van, csak nincs kinyomtatva, ugyanazt kapják más is papíron, na ott mindent meg lehet nézni. (Ezek visszanézhetők voltak régen a fiókban is, gondolom most is [nem nézegetem én sem napi szinten].)
Pont ezért írtam az NMHH-t neki, mivel ott nem kell a szolgáltatóval "ping-pongozni", meg kell írni a panaszt az NMHH felé, aztán majd ők lemeccselik egymással, és utána vagy a T keres meg téged, vagy az NMHH-tól kapod meg a választ a panaszoddal kapcsolatban, erre vannak, ez a munkájuk.
-
mrzed
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #118134 üzenetére
Én voltam félreérthető, bocsánat! Nem a munkásságodat akartam minősíteni, csupán arról az egy hozzászólásról mondtam el a véleményem.
Én csupán azért vagyok itt, mert vezetékes szolgáltatót tervezek váltani. A mobiljaim már 20 éve a T-nél vannak, visszagondolva ezzel a szolgáltatóval volt a legkevesebb problémám. Az meg azért kissé faramuci, hogy a szolgáltató weboldalán a személyes profilban nem stimmelnek az árak. Én is, úgy mint sokan mások, az alapján fizetjük a számláinkat, már rég nem hoz a postás csekket részletes számláva.
Viszont sajnos az globális tapasztalat minden szolgáltatónál, hogy az elsődleges céljuk a díjbeszedés. Problémamegoldásra inkább csak akkor vehetőek rá, ha nem igényel plusz erőforrást. Elvárják, hogy hiba esetén az ügyfél legyen toleráns, de ha a befizetéssel pár napot késni merészelsz, már fenyegetőznek a szolgáltatás felfüggesztésével. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Lajosnagy17 #118133 üzenetére
Kedves Lajos, egy darab csúnya szót mutass a hozzászólásomban, vagy személyeskedést. Az, hogy leírod ide, hogy te megbüntetnéd, de nem teszel ellene semmit (amit javasoltam, hogy megteheted / tehetted volna már) azt te minek neveznéd?
Akinek bánata van továbbra is, privátban nyugodtan folytathatjuk.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
mrzed #118132 üzenetére
Minden nap írjam le, hogy a weboldal nem releváns adatok ad vissza még akár belépve is? Ezt te sem gondolod komolyan. Arról ne beszéljünk, hogy te ugyanúgy segíthetsz, mint én, semmilyen kiemeléssel nem jár az, hogy bárki Tg vagy sem.
Nem a búsba küldtem el, hanem próbáltam neki segíteni, hogy érvényesíteni tudja az akaratát.A számlamagyarázat alapján mindenki megértheti, hogy mit miért számláznak, volt itt róla kérdés, hogy ez milyen vagy az milyen kedvezmény, levonás, számlázott tétel? Nem látom.
Miért törölném a hozzászólásod? Ennyit arról, hogy mennyire "ismersz" a hozzászólásaim alapján.
-
mrzed
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #118131 üzenetére
Te felvállaltad azt, hogy ennek a topiknak a gazdája leszel. Tapasztalod, hogy többen nem értik a szolgáltató számlázási rendszerét. Ahelyett, hogy próbálnál magyarázattal szolgálni, segíteni, inkább virágnyelven elküldöd a fórumozót a búsba. Ne haragudj, de ezt nem nevezném segítőkész hozzáállásnak. A szóban forgó hozzászólásod alapján picit sem lepődnék meg, ha a delete gomb megnyomásával reagálnád le a hozzászólásomat.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Lajosnagy17 #118130 üzenetére
Na, akkor itt az idő, segítek, a felettes szerve az NMHH, lehet élni a bejelentés jogával, és végigjárni az ügyet. A többi csak felesleges fröcsögés és hangulatkeltés.
-
Szupercsirke
tag
Telekom üzletbe
-
Kaba
veterán
válasz
Szupercsirke #118118 üzenetére
Az ajánlatot a 1414-en kaptad vagy chaten keresztül?.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
A neten csak igénybejelentést tudsz tenni, utána felhívnak és egyeztetnek a pontos részletekről, amiből lehet az lesz, amit a másik helyről kínálnak, de próbáld meg, add le az igényt és kiderül.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Ott rendeld ahol olcsóbbat ír
-
Szupercsirke
tag
Sziasztok olyan gondom lenne 1 hónapon belül elèrhető lesz az optika net jelenleg 25 mbitem van.
9 ezret fizetek most de 1000 netre és 2 beltèrire családi hd ra 14550 ft ot mondtak hát nagyon sokallom neten 11350 ft ot ír. Szóval nem értem igaz digi nincs. -
Voice24
őstag
Múltkor írtam, hogy a fiókomban téves ár szerepel az 1000/1000-es csomagom mellett, 6.580-, ami semmilyen számítási móddal, kedvezménnyel nem jön ki. Ezt jeleztem elektronikus úton a Telekomnak, amire a mai napon postai(!) úton válaszoltak, indoklásuk szerint adatvédelmi okokból(?). Szépen leírták, hogy a rendszerük szerint a gigaerős csomagom havidíja az első hónapban 4.340-, a második hónaptól 5.110- magenta1-ben (ennyit számoltam én is). Majd odaírják: Panaszát nem fogadjuk el.
Igen, én is ennyi díjat számoltam ki, de én azt tettem szóvá nekik elég közérthetően, hogy a fiókomban a honlapon nem ez az ár szerepel, még a mai napig sem, ez a ma esti állapot: -
merqree
őstag
2020 augusztus 30an szerződtem le új ügyfélként a Telekomhoz, IPTV Szuper Családi HD csomagra.
Ma beszéltem 1414en ügyintézővel, és az új "fullos" csomagra 150 forint havidíj emelkedés mellett átrakott, így 5390 forint lesz a havidíjam a TVre. -
Kaba
veterán
válasz
blackmajesty #118112 üzenetére
Miért ne hinnék neked.Nem speciális promós település.Akkor lehetséges,hogy csak szerencsés voltam egy ügyintézői tévedés következményeként.
-
blackmajesty
aktív tag
Akkor még egyszer utoljára. A Speciális 1 kedvezményben emelkedett az ára az összes iptv csomagnak.
Ha te olyan településen laksz, ami a Speciális promóciós kedvezmény 201912 kedvezményt kapja (5.4-es pontban a lista), akkor valóban nem változott az új csomagok ára, de ez nem a Speciális 1 kedvezmény! Eddig pontosan megegyezett a Speciális 1 kedvezménnyel az ára, de nem ugyanaz!
Ha ezek után sem hiszel nekem, akkor elengedtem a témát, legyen ahogy gondolod.
-
FeriPapa2
tag
válasz
#33802016 #118075 üzenetére
A tablet LG G Pad II 10.1 és 5.1.1 és nem tudok róla, hogy lehetne upgradelni. PC-n meg ablakba használom és 4 kattintás a váltás, ha görgetni is kell ha nem nyomok mellé, mert így olyan aprók a csatorna feliratok, hogy alig látszik. Műsor ujságra meg rá se találtam. Ha van egyáltalán.
-
Kaba
veterán
válasz
blackmajesty #118106 üzenetére
A valós fizetés és a számla is a régi áron maradt,így lett megbeszélve az ügyintézővel,és a fiókomban is ezt látom a szerződésmódosításban,amúgy nemcsak nálam van így hanem egy ismerősömnél is a településünkön.Annak emelkedett a díja aki az alapcsomagról váltott illetve régebbi szerződése volt.
-
tomy86
addikt
válasz
Voice24 #117384 üzenetére
Mégis rászántam (volna) magam az új csomagokra (a gyorsabb net és az Arena4 miatt). Viszont nekem azt mondták, hogy a felvételi opció kedvezmény nem érvényesíthető az új IPTV csomagban, úgyhogy maradok a 2017-es csomagban. Ezért "szeretem" a Telekom ügyfélszolgálatát, ahány emberrel beszélsz, annyifélét mondanak.
-
blackmajesty
aktív tag
Márpedig de! Mint írtam, nekem ha váltok (még nem tettem meg, de fogok), akkor az eddigi csomagom pontosan 175 Ft-tal fog emelkedni.
De egyelőre nem fizethettél többet, mivel a szeptemberben kelt számla az az augusztusi hónapról szól. A szeptemberi váltás majd az október közepén elkészülő számlában lesz jelen. -
-
Kaba
veterán
válasz
blackmajesty #118102 üzenetére
Nem drágább.Én is spez 1-ben vagyok és egy fillérrel sem fizettem többet a váltás után.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Politika
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Asztalos klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- iPhone topik
- További aktív témák...
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest