Új hozzászólás Aktív témák

  • .:ZS:.

    senior tag

    Sziasztok

    Szeretném tapasztalatom megosztani, plusz kíváncsi vagyok a véleményetekre. Kb. 2 éve cserélhettek nálam kábeltv HGW-t (fekete álló, azt hiszem a Sagem). Kb. 2 hét után világosan kiderült, hogy a Wi-Fi modulja egy rakás fos, majd még néhány hétnyi küzdés után az is, hogy a DHCP is pont olyan mint a Wi-Fi. Tekintve, hogy semmi kedvem nem volt ügyfélszolgálattal és szerelőkkel küzdeni, vettem egy TP-Linket, azt beállítottam a 192.168.0.100-as címre, és összedugtam a HGW és a TP-Link két LAN portját (Direkt nem LAN-WAN). HGW-ben Wi-Fi, DHCP kikapcs és láss csodát elkezdett tökéletesen működni. Igen, a TP-Link adta a DHCP-t és a Wi-Fi-t a hálózaton. Az IPTV boxot továbbra is direkt a HGW-be dugtam, mert odáig már tényleg nem akartam merészkedni, hogy a szerelőnek elmagyarázzam mi az az IGMP snooping és ha van akkor miért kurva mindegy hogy a HGW-be vagy a TP-Linkbe dugom az IPTV-boxot.

    Na de. Ezt egyetlen szerelőnek se lehet elmagyarázni. Akárhányszor gondom volt, mindegy volt hol a hiba,(mindig kábelezési hiba volt, többnyire az oszlopon lévő TAP-nél) szétkonfigurálták az egész hálózatomat. Mert, hogy "az úgy nem jó" :( Most megkotlott a modem, cserélte a szerelő, én nem voltam a helyszínen, de direkt van teljes rajz, leírás a konfigról. Nyilván ebben a formában egy nagyon kevés konfigot igényelt volna egy új HGW, hogy rendesen menjen. Na erre fogta, átdugta a TP-Linket WAN portra, meg DMZ-t konfigurált, meg még kitudja mit. És a legszebb az egészben, hogy megkaptam telefonban, hogy a HGW-be ne konfiguráljak, mert a szolgáltató tulajdona és legközelebb ki fogják számlázni ha valamit átállítok :Y :W :W Na itt most kicsit elszakadt a cérna. Mi az hogy a saját belső hálózatomon ne konfiguráljak? Nem a DOCSIS paramétereket állítom át (Nem is tudnám...).

    Ha ez miatt, nem menne a szolgáltatás akkor még meg is érteném, hiszen én vagyok a balfasz ha olyat konfigurálok amihez nem értek. De könyörgöm, pontosan tudjuk, hogy nem ez a baj. Tök teljesen mindegy hol fut az a nyamvadt DHCP, sőt ha úgy akarom ki is kapcsolhatnám teljesen. (Persze a nyomorult iptv boxon valszeg nem lehet fix IP-t adni. ezért annak kell). Akkor meg minek a hiszti a részükről? Azt még elfogadom, hogy ő nem konfigurálja be nekem úgy a HGW-t, ahogy be volt korábban, Mondja azt, hogy az alap működik a többi az én dolgom. De hogy még engem fenyegetnek meg hogy legközelebb számlázni fognak ilyenért?!

    Az a nagy szerencséjük, hogy ez az előfizetés anyáméknál van akik ragaszkodnak a felvevős visszatekerős IPTV-hez különben úgy mondanám le a picsába az egészet ahogy van, tekintve, hogy az oszlopon ott pihen a DIGI optikája fele annyiért...

    Én vagyok csak a szerencsétlen vagy tényleg nem lehet ennyire basic dolgokban sem szót érteni a szerelő kollégákkal?

Új hozzászólás Aktív témák